Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25 - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-18, 17:48   #271
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987
Dot.: Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25

No mówię Wam, masakra z tą praca i serio dopiero dzis znalazlam chwile, zeby choinke rozebrac dodatkowo zmotywowało mnie, że w sobote przychodza znajomi sie napic, więc glupio by bylo gdyby w salonie stala 2metrowa choinka poza tym ten kolega co przyjedzie kiedyś bedzie nam robił remont naszego gniazdka lubie jak przyjezdzaja bo on ma zawsze tyle pomysłów na nasze mieszkanie, ze az chce sie sluchac

A co do zabiegów na twarz....ja nie mam raczej problemów ze skóra (oprócz zmarszczek pod oczami ), ale pewnie przed ślubem wybiorę sie na mikrodermabrazje ( moze TŻta tez zaciagne) i na jakies nawilzanie

Chcialabym coś z tymi zmarszczkami robic, ale wklepuje te kremy itd i nic nie pomaga

będę mamą

kierowca od 7.02.2012

Edytowane przez pysia1987
Czas edycji: 2014-02-18 o 17:50
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 17:50   #272
ana909
Erudycja

jeden zabieg wiele nie zmieni, jesli chce sie np usunac/rozjasnic przebarwienia.
Po pierwszym zabiegu przede wszystkim skora jest gładka jak pupcia niemowlaka (oczywiście jak już skóra dojdzie do siebie, ja dwa dni po luszczylam sie troche), natomiast po 2 i 3 mialam jasniejsze przebarwienia i skora wyglądała młodziej, nawet pytano mnie o dowod w sklepie
cena zalezy od miejscowosci, od 100 zł w malej, do 250 w centrum Warszawy

pysia, slyszalam ze ten plyn, ktorego ja uzywam na zluszczanie, przy dluzszym stosowaniu splyca zmarszczki
ja tez chce zeby Tż cos ze sobą zrobil, w zimie wyglada bardzo niekorzystnie, jest blady, na dodatek blondyn, ziemista cera, zmeczony i źle odżywiony... To wszystko widac po twarzy, jesli pielęgnacja ogranicza sie do kremu dwa razy w tygodniu po goleniu...

Edytowane przez ana909
Czas edycji: 2014-02-18 o 17:53
ana909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 17:50   #273
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
Ja bym chciała iść na jakieś kwasy, ale nie wiem czy $ na to pozwoli
Co do obrączek - ksiądz nam na naukach opowiadał, jak u jednej pary były tak mocno związane te obrączki, że PM nie dawała rady, a dodatkowo miała tipsy, że musiała zębami to gryź My się z tego teraz śmiejemy, ale tak w dniu ślubu to nie bardzo

Ja bym chciała coś takiego:
][COLOR="Silver"]
ooooo jakie piekne to z mchem sie mega podobało TŻ-owi
I w zalączniku jeszcze jedna inspiracja dla Ciebie

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
ja się złuszczam plynem od dermatologa, gdyby nie on wybralabym sie na 2-3 zabiegi mikrodermabrazji, do tego ze dwa zabiegi glęboko nawilzające, w tym przed samym slubem.

Ale ze ja jestem zosia samosia, zabiegi bede robic w domu na kilka tyg przed slubem zaopatrze sie w kolagen i kwas hialurownowy, bede robic nasiadowki nad parą z tymi produktami, do tego domowe nawilzanie roznymi mieszankami i maseczkami

kasia tradycyjne oczyszczanie to wyciskanie... mnie po tym wysypuje ropnymi krostami (zapalenie się robi) i mam cała twarz w przebarwieniach - pękają mi naczynka pod naciskiem...
zdolniacha z Ciebie - ja umiem sobie tylko krem wklepać

My zrobimy albo poduszeczkę albo drewnianą szkatułkę na obrączki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg szkatu%C5%82ka+na+obr%C4%85czki+drewniana+wesele+w+stylu+rustykalnym+++skrzyneczka+pude%C5%82ko+.jpg (109,3 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ma%C5%82e+pude%C5%82eczko+drewniane+na+obr%C4%85czki+bajeczny+Slub.jpg (91,6 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mgxj6y.jpg (55,0 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg jdhi14.jpg (7,8 KB, 10 załadowań)

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 17:51   #274
little_zosh
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
ja miałam okazję "macać" ten muślinowy i zwykły i faktycznie jest różnica w dotyku, muślinowy poza tym się tak ładnie układa
ale jest niestety droższy

haha jak zamówiliśmy obrączki to gadaliśmy z TŻ potem w aucie o grawerze..rzucamy pomysłami a on nagle, że chce "I żył długo i szczęśliwie" bo....stwierdził, że jak przekaże potem wnukom obrączkę, to będą widziały, że tak żył i taka pamiątka zostanie nie mogę z niego
Dziękuję Chyba się wybiorę do jakiegoś salony "pomacać" oba rodzaje tego tiulu

TŻ uroczy

Magheru, zdrowia dla taty!

Razem od 05.03.2010
Narzeczeni od 02.05.2012
Ślub 24.05.2014
little_zosh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 17:56   #275
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
pokaż foto obrączek !
No to wrzucam

Cytat:
Napisane przez amputee Pokaż wiadomość

Więc BARDZO PROSZĘ o porównanie sytuacji mojej do Waszej, a mianowicie, gdy zostało Wam 5 miesięcy do godziny "0".
Jak na moje oko macie naprawdę dużo załatwione

ane3kaa mamy całkiem podobne sukienki!

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość

Gdzie znaleźliście garnitur?
W Recman'ie. Byliśmy też w Wólczance & Vistuli na Produkcyjnej po Twojej rekomendacji. Pani faktycznie rewelacyjnie doradzała, ale cena za garnitur z koszulą i muchą ponad 1800zł nas zabiła

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Byłam u dwóch kosmetyczek zapytać o makijaż ślubny.
Pierwsza- makijaż 40 zł, kępki- 5zł, makijaż próbny tyle samo.
Druga- makijaż 60 zł, kępki- 15 zł, próbny 30 zł bez kępek, 35 zł z kępkami.
Mają obok siebie zakłady i niby używają tych samych kosmetyków.
Do pierwszej już trzeba się zapisać, do drugiej najpóźniej w czerwcu. Ta druga bardziej mnie przekonuje samym sposobem rozmowy i zainteresowania. Niestety nie mają żadnych zdjęć na necie
Ceny naprawdę rewelacyjne, więc jeśli byś miała jakieś okazje by się odstawić przed weselem ja bym wypróbowała obie

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
melduję się tylko że żyję po operacji. Jak większość z was wie po sporych przejściach. Mam nadzieję, że niedługo do was wrócę już na stałe.
Wracaj prędko do zdrwia i do nas!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg o3 - Kopia.jpg (32,5 KB, 57 załadowań)

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 17:57   #276
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
Kroliczku kochany a jaka mialas operacje?? Przegapiłam przepraszam ale duzo zdrówka życzę
Wycinane migdały i guza z nosogardła. Podejrzenie nowotworu w migdałku.
Po powrocie ze szpitala po 3 dniach dostałam silnego krwotoku i karetka zabierała mnie spowrotem do szpitala. Nie mogli zatamować krwawienia. W szpitalu zemdlałam, także dobrze, że zemdlałam dopiero w szpitalu, a nie w domu, bo jak dostałam krwotoku, to byłam sama ;/

Dziękuję wam wszystkim za słowa otuchy, nawet nie wiecie jak bardzo chciałabym już spowrotem zająć się przygotowaniami.

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 17:58   #277
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
ooooo jakie piekne to z mchem sie mega podobało TŻ-owi
I w zalączniku jeszcze jedna inspiracja dla Ciebie
Ten ostatni, okrągły z mchem
Gdzie takie coś wyszukałaś ??
Chyba będę musiała poszukać jakiegoś miejscowego stolarza, co by mi zrobił takie coś, albo te deseczke. Bo na etsy ta deska z dostawą 200 zł...

Zastanawiałam się teraz jak Ty zrobisz tą skrzynkę Ale przypomniałam sobie, że pisałaś, że Twoja rodzina czymś takim sie zajmuje

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 17:59   #278
ana909
Erudycja

Cytat:

zdolniacha z Ciebie - ja umiem sobie tylko krem wklepać
zadna zdolniacha :P robie zwykly peeling, potem biore zwykly krem, np dove, polowe zwyklej porcji w zaglebienie dłoni, wyciskam krople olejku arganowego, krople kwasu hialuronowego lub/i kolagenu, mieszam palcem i nakladam w salonie kosmetyczka robila mi tez masaż kwasem hial. ( w czystej postaci jest takim żelem), a potem puszczala pare przez 10 minut.

Rano skora mega mięciutka
Stary 2014-02-18, 17:59   #279
kasia1201
Rozeznanie

u siebie w mieście znalazłam taką ofertę tej mikrodermabrazji:

MIKRODERMABRAZJA + OXYBRAZJA Z KOKTAJLEM WITAMINOWYM + KOMPLET MASEK ODPOWIEDNICH DO RODZAJU CERY + NAWILŻENIE I KREM
CZAS ZABIEGU OK 1h 20'
CENA 130 ZŁ

Dobra oferta??
kasia1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 18:06   #280
ana909
Erudycja

Cytat:
Napisane przez kasia1201 Pokaż wiadomość

MIKRODERMABRAZJA + OXYBRAZJA Z KOKTAJLEM WITAMINOWYM + KOMPLET MASEK ODPOWIEDNICH DO RODZAJU CERY + NAWILŻENIE I KREM
CZAS ZABIEGU OK 1h 20'
CENA 130 ZŁ

Dobra oferta??
nie wiem dokladnie co to jest ta oxybrazja, natomiast cala reszta to standard dobrze wykonanego zabiegu... nie wyobrazam sobie po micro zakonczyc zabieg, a salony ktore nie informuja, ze za maske trzeba doplacac to żenada.
Moj zabieg polegał na umyciu twarzy, zrobienie micro, nalozenie kwasu hialurowonwego pod pare, nalozenie maski algowej i na koniec kremu. - 120zł.

Wiec tak, to baaardzo dobra oferta
Stary 2014-02-18, 18:10   #281
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Po powrocie ze szpitala po 3 dniach dostałam silnego krwotoku i karetka zabierała mnie spowrotem do szpitala. Nie mogli zatamować krwawienia. W szpitalu zemdlałam, także dobrze, że zemdlałam dopiero w szpitalu, a nie w domu, bo jak dostałam krwotoku, to byłam sama ;/

Dziękuję wam wszystkim za słowa otuchy, nawet nie wiecie jak bardzo chciałabym już spowrotem zająć się przygotowaniami.
Kochana straszne to co przeszłaś!! duzo sily Ci zycze

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 18:11   #282
ilussia
Wtajemniczenie

Ja jutro pójdę się zapytac o cenę mikrodermabrazji... Ile trzeba by mieć takich zabiegów, żeby jakieś rezultaty zobaczyć?
ilussia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 18:18   #283
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ilussia Pokaż wiadomość
Ja jutro pójdę się zapytac o cenę mikrodermabrazji... Ile trzeba by mieć takich zabiegów, żeby jakieś rezultaty zobaczyć?

kilka ja byłam na jednym i różnicy prawie w ogóle nie widziałam.... ale to też może od cery zależeć
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 18:18   #284
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Ten ostatni, okrągły z mchem
Gdzie takie coś wyszukałaś ??
Chyba będę musiała poszukać jakiegoś miejscowego stolarza, co by mi zrobił takie coś, albo te deseczke. Bo na etsy ta deska z dostawą 200 zł...

Zastanawiałam się teraz jak Ty zrobisz tą skrzynkę Ale przypomniałam sobie, że pisałaś, że Twoja rodzina czymś takim sie zajmuje
200zł kosmos! mój dziadziu takie coś by sobie wyskrobał w godzinę.. jak nie znajdziesz stolarza to krzycz!
wyszukałam gdzieś na allegro hmm wpisałam "deseczka na obrączki"
tak, szkatułkę zrobi tato jak go ładnie poproszę

Cytat:
zadna zdolniacha :P robie zwykly peeling, potem biore zwykly krem, np dove, polowe zwyklej porcji w zaglebienie dłoni, wyciskam krople olejku arganowego, krople kwasu hialuronowego lub/i kolagenu, mieszam palcem i nakladam w salonie kosmetyczka robila mi tez masaż kwasem hial. ( w czystej postaci jest takim żelem), a potem puszczala pare przez 10 minut.

nie brzmi jakoś skomplikowanie, warto byłoby spróbować

[QUOTE=kasia1201;45211228]u siebie w mieście znalazłam taką ofertę tej mikrodermabrazji:

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 18:19   #285
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
No pacz, racja! Nie pomyślałam o tym
Ja zrobię próbną fryzurę i makijaż w normalny dzień, nie szykuje nam się żadna większa impreza w tym sezonie

po prostu tylko zrobię to rano, żeby wiedzieć, czy przetrwa dłuższy czas
Ja tak samo, nie kroi się żadna okazja... Też wolę uniknąć tego, żeby TŻ widział mnie w tej fryzurze i makijażu, ale chyba inaczej się nie da...

Cytat:
Mnie w salonie podpowiedziały, żeby próbną fryzurę i makijaż zgrać z którąś z przymiarek. Wtedy będzie ogląda na całość. Wtedy też zawsze łatwiej coś zmienić w fryzurze, jakby coś nie przypasowało do welonu/suki itp.
Ja tak planuje. Gdzieś w połowie czerwca, przy przymiarce po pierwszych poprawkach.
Też o tym myślałam
Cytat:
Ja będę się sama malować
Podkład polecam Revlon Colorstay.
Revlon jest specyficzny, ja np. w ogóle się z nim nie polubiłam i u mnie był zdecydowanie za ciężki i taki "ciasteczkowy"
Cytat:
wiecie jak super było go wypełniać, niby zwykły świstek, ale czułam taką radość i przejęcie jak odpowiadałam na pytania np kogo biorę za męża, jakie nazwisko przyjmę po ślubie i jakie będą nosić dzieci już czuję, że tak blisko!!!!!
Nas to czeka 13 marca, nie mogę się doczekać! To dla mnie będzie ogromny krok w przygotowaniach, ach
Cytat:
Idziecie na jakieś "profesjonalne" zabiegi na twarz do kosmetyczki? I jakie macie/będziecie mieć poduszki na obrączki? Tak myślę, czy wiązane obrączki(wiecie o co mi chodzi) bez problemu da się rozwiązać?
Ja zabiegów nie planuję, na swoją cerę nie narzekam, mam zamiar regularnie peelingować i kłaść maseczki w domu

Co do obrączek, to my nie planujemy poduszki, ale zastanawiamy się nad talerzykiem, np. takim: http://www.etsy.com/listing/17247693..._home_active_7
Myślałam, że TŻ wyśmieje ten pomysł i stwierdzi, że to totalnie zbędne, ale mówi, że mu się podoba no i że potem można kupić podstawkę i wyeksponować taki jako pamiątkę On mnie czasami zaskakuje Kocham go
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 18:20   #286
positive rebel
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasia1201 Pokaż wiadomość

CZAS ZABIEGU OK 1h 20'
CENA 130 ZŁ

Dobra oferta??
Ja tylko nie rozumiem tego połączenia mikro + oxy. Bo mikrodermabrazja to peeling z użyciem głowicy diamentowej a oxybrazja to w zasadzie równiez peeling, tyle że przy użyciu tlenu i soli fizjologicznej pod ciśnieniem . Jedno i drugie skutecznie usuwa martwy naskórek. Nie rozumiem natomiast dlaczego po dosyć bolesnym i mocno "zdzierającym" naskórek zabiegu proponują kolejny, równie inwazyjny . Zrozumiałabym połączenie oxybrazja + mezoterapia, lub oxybrazja + wprowadzenie ampułek prądem d'arsonvala, bo peeling + zabieg odżywczy to super sprawa. Ale zabieg peelingujący + kolejny zabieg peelingujący jak dla mnie może podrażnić nam skórę - to tak jakby po silnych kwasach zrobić sobie peeling mechaniczny... Auć!
Stary 2014-02-18, 18:22   #287
ana909
Erudycja

Cytat:
200zł kosmos! mój dziadziu takie coś by sobie wyskrobał w godzinę.. jak nie znajdziesz stolarza to krzycz!
wyszukałam gdzieś na allegro hmm wpisałam "deseczka na obrączki"
tak, szkatułkę zrobi tato jak go ładnie poproszę

nie brzmi jakoś skomplikowanie, warto byłoby spróbować
tylko nieradze robic tego kilka razy pod rząd, jesli ma sie problematyczna cere, bo to dosc tluste mazidło.

Micro tak przynajmniej 3 zabiegi
Stary 2014-02-18, 18:26   #288
Kaigara
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
wiem co.przezywasz, duzo sily dla calej waszej rodziny

dzieki dziewczyny
pysiu prosze
Mi się podobają, fajne te obrączki

Cytat:
melduję się tylko że żyję po operacji. Jak większość z was wie po sporych przejściach. Mam nadzieję, że niedługo do was wrócę już na stałe.
Trzymaj się i wracaj do zdrowia!

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość

Ok, będę czekać na wieści! My niestety nie możemy sobie pozwolić na doniesienie dokumentów w innym terminie, bo będę walczyć o swoją godzinę jak lwica i 13 marca muszę być pierwsza w urzędzie
!
My tylko chcemy dostać papier, ślub bierzemy kościelny, więc nam na godzinie nie zależy.

Cytat:
Napisane przez iza1336 Pokaż wiadomość
Ja też nie wiedziałam skąd wziąć siłę na walkę o lepszą sylwetkę, choć wcale nikt tego ode mnie nie wymagał. Ale pewnego dnia mój brat wlazł mi do pokoju choć biegać! Ja marudziłam, pogadałam, ale ubrałam się, wyszłam i od tamtej pory biegam
A największa motywacja to ślub Kochana!!! **
Wczoraj nie chciało mi się wychodzić to poprosiłam, żeby mnie ktoś wygonił z wizażu i czekałam aż któraś z Was napisze, Waniliova napisała i od razu wyszłam
Cytat:
Motywacje musisz wziąść z siebie. Żadna motywacja nie utrzyma Cię długo w ćwiczeniach, jak Ty sama. Póki sobie nie uświadomisz, że chcesz coś zmienić nic z tego. A jak przyjda pierwsze, choć lekkie efekty te zmotywują Cię jeszcze bardziej
Najgorzej zacząć i wytrwać w początkach. Ja czasami jak nie mam siły, to wchodzę na wątek tu I patrząc jak dziewczyny dają radę, ćwiczą, nie potrafię nie zrobić mojego dziennego pakietu
Dzięki dziewczyny! Dzisiaj się zabrałam za siebie i poćwiczyłam. Ogólnie wiem, że motywacja z siebie itp. ale słabo mnie to przekonuję jak widzę słodyczę. Nie mam nadwagi, ale też nie jestem modelką. Najgorsze jest to że ćwiczyłam kiedyś, byłam na diecie itp, ale to wszystko daje marne efekty. Schudłam - to fakt - ale figurę mam taką samą, jaką miałam. Mimo ćwiczeń nie wymodelowała mi się sylwetka tak jak bym chciała. Może spróbuję do was dołączyć do odliczania

Cytat:
my właśnie wróciliśmy z USC to mogę Ci powiedzieć jak jest-jak urodziliście się w mieście, w którym zamierzacie brać ślub to skróconych aktów urodzenia nie potrzebujecie mój TŻ za to urodził w innym mieście i jechał tam dziś po ten akt
u nas odbiór papierów jest na następny dzień, dziś wypełniliśmy formularz i opłaciliśmy 84 zł

wiecie jak super było go wypełniać, niby zwykły świstek, ale czułam taką radość i przejęcie jak odpowiadałam na pytania np kogo biorę za męża, jakie nazwisko przyjmę po ślubie i jakie będą nosić dzieci już czuję, że tak blisko!!!!! a co dopiero będzie w Kościele

haha jak zamówiliśmy obrączki to gadaliśmy z TŻ potem w aucie o grawerze..rzucamy pomysłami a on nagle, że chce "I żył długo i szczęśliwie" bo....stwierdził, że jak przekaże potem wnukom obrączkę, to będą widziały, że tak żył i taka pamiątka zostanie nie mogę z niego
My idziemy za 2 dni do USC, chciałabym już mieć ten papier, który w jakiś sposób nas zwiąże. Nie w świetle prawa jeszcze, ale będziemy tam połączeni nazwiskiem itp. Ja zawsze na ślubach płaczę i się stresuję, nie wiem co to będzie na moim. Mam nadzieję, że nie zemdleje ze stresu.
Twój narzeczony to romantyk! Świetny grawer! Narzeczony pełen nadziei na szczęśliwe małżeńskie życie, urocze.
Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
No to wrzucam

:
Ładny kształt obrączki, też takie chciałam

Cytat:

Trzymaj się mocno! Na przygotowania przyjdzie pora jak odzyskasz siły, na razie dbaj o siebie i o swoje zdrowie!

Chciałam Wam jeszcze pokazać sukienkę dla PM rozmiar 46. Moim zdaniem wygląda bardzo ładnie i z klasą. O tutaj.
Kaigara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 18:30   #289
ana909
Erudycja

Cytat:
Napisane przez positive rebel Pokaż wiadomość
Ja tylko nie rozumiem tego połączenia mikro + oxy. Bo mikrodermabrazja to peeling z użyciem głowicy diamentowej a oxybrazja to w zasadzie równiez peeling, tyle że przy użyciu tlenu i soli fizjologicznej pod ciśnieniem . Jedno i drugie skutecznie usuwa martwy naskórek. Nie rozumiem natomiast dlaczego po dosyć bolesnym i mocno "zdzierającym" naskórek zabiegu proponują kolejny, równie inwazyjny . Zrozumiałabym połączenie oxybrazja + mezoterapia, lub oxybrazja + wprowadzenie ampułek prądem d'arsonvala, bo peeling + zabieg odżywczy to super sprawa. Ale zabieg peelingujący + kolejny zabieg peelingujący jak dla mnie może podrażnić nam skórę - to tak jakby po silnych kwasach zrobić sobie peeling mechaniczny... Auć!
mi kosmetyczka polecała zabieg mikro połączony z kwasami, ja bym sie nie odwazyla, ale podobno są chętni. Chyba ze to jakis lagodny migdałowy... ale to i tak mnie nie przekonuje.
Stary 2014-02-18, 18:36   #290
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
A co do zabiegów na twarz....ja nie mam raczej problemów ze skóra (oprócz zmarszczek pod oczami ), ale pewnie przed ślubem wybiorę sie na mikrodermabrazje ( moze TŻta tez zaciagne) i na jakies nawilzanie

Chcialabym coś z tymi zmarszczkami robic, ale wklepuje te kremy itd i nic nie pomaga
a może spróbuj mezoterapię okolic oczu?? skoro masz już widoczne zmarszczki a wiadomo, że kremy działają powierzchniowo to taka mezoterapia byłaby chyba dobrym rozwiązaniem popytaj kosmetyczki

Cytat:
pysia, slyszalam ze ten plyn, ktorego ja uzywam na zluszczanie, przy dluzszym stosowaniu splyca zmarszczki
ja tez chce zeby Tż cos ze sobą zrobil, w zimie wyglada bardzo niekorzystnie, jest blady, na dodatek blondyn, ziemista cera, zmeczony i źle odżywiony... To wszystko widac po twarzy, jesli pielęgnacja ogranicza sie do kremu dwa razy w tygodniu po goleniu...
a jakiego płynu na złuszczanie używasz??
mój Tż też blondyn i zimą jest blady za to jak się opali to ma taką ładną złotą skórę chyba go wyślę na solarium

Cytat:

oo kurcze brzmi niezle a skąd bierzesz ten olejek arganowy, kwas hialuronowy i kolagen??

Cytat:
ja widziałam efekt już po pierwszym drobne zaskórniki usunięte, koloryt b.ładny a skóra b.mięciutka

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Nas to czeka 13 marca, nie mogę się doczekać! To dla mnie będzie ogromny krok w przygotowaniach, ach
Ja zabiegów nie planuję, na swoją cerę nie narzekam, mam zamiar regularnie peelingować i kłaść maseczki w domu

Co do obrączek, to my nie planujemy poduszki, ale zastanawiamy się nad talerzykiem, np. takim: http://www.etsy.com/listing/17247693..._home_active_7
Myślałam, że TŻ wyśmieje ten pomysł i stwierdzi, że to totalnie zbędne, ale mówi, że mu się podoba no i że potem można kupić podstawkę i wyeksponować taki jako pamiątkę On mnie czasami zaskakuje Kocham go
nie dziwię się
szybko zleci

a talerzyk extra TŻ dobrze myśli-potem może być podstawką chyba dziś pooglądam te talerzyki
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 18:43   #291
amputee
Raczkowanie

Cytat:
witaj
wydaje mi się, że macie załatwione najważniejsze rzeczy, reszta na spokojnie, 5 miesięcy to jeszcze kawałek
właściwie cytuję tylko po to, żeby powiedzieć, że w avatarze masz zdjęcie, które zapisałam na komputerze w folderze "fryzury", na którym jest jedna z moich wymarzonych na TEN dzień fryzur piękna jest, nie wiem tylko, czy będzie mi pasować.

a w kwestii mikrodermabrazji, to jeden zabieg nie wystarczy, żeby zlikwidować jakieś bardziej widoczne skazy, tak mi powiedziała kosmetolog. więc to byłby całkiem spory dodatkowy przedślubny wydatek...
26.07.2014
amputee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 18:45   #292
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kaigara Pokaż wiadomość

My idziemy za 2 dni do USC, chciałabym już mieć ten papier, który w jakiś sposób nas zwiąże. Nie w świetle prawa jeszcze, ale będziemy tam połączeni nazwiskiem itp. Ja zawsze na ślubach płaczę i się stresuję, nie wiem co to będzie na moim. Mam nadzieję, że nie zemdleje ze stresu.
Twój narzeczony to romantyk! Świetny grawer! Narzeczony pełen nadziei na szczęśliwe małżeńskie życie, urocze.
nooo fajnie będzie go już mieć, ja jutro odbieram
my póki co mamy pierwsze połączenie nazwiskiem na zaproszeniu koleżanki na ślub, która ma miesiąc po nas i już mnie wpisała z nazwiskiem męża
ja na ślubach też się wzruszam i podczas składania przysięgi mam łzy w oczach boję się co będzie podczas mojej

Cytat:
mi kosmetyczka polecała zabieg mikro połączony z kwasami, ja bym sie nie odwazyla, ale podobno są chętni. Chyba ze to jakis lagodny migdałowy... ale to i tak mnie nie przekonuje.
mi polecała zrobienie mikro a za kilka dni nałożenie kwasu właśnie migdałowego o ile się nie mylę zastanawiam się czy to lepsze rozwiązanie czy sam kwas, tyle, że mocniejszy
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 18:47   #293
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:

ehm, mój TŻ brunet i ma troche ciemniejsza karnacje, ale teraz tez jest wymęczony przez prace i na dodatek na tendencje do bardzo podkrażonych oczu, a do używania kosmetyków cięzko go namówić wygląda starzej niż te Jego 30 lat ale zamówie Mu teraz cały zestaw z YR, obiecał, że będzie używać od czegos trzeba zacząć

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
No to wrzucam
bardzo ładna

Cytat:

Naprawde cięzkie chwilę przeszłas trzymaj się a weselem sie nie przejmuj i tak w porównaniu do PM, które się nie udzielają na wizażu wszystkie mamy już dużo załatwione i napewno ze wszystkim zdażysz

będę mamą

kierowca od 7.02.2012

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-18, 18:47   #294
ewaden
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sunrise28 Pokaż wiadomość
Straszne już to jest, że nawet własne rodzeństwo się tak zachowuje...
Goście mają coraz wyższe oczekiwania moim zdaniem. Kiedyś nie było nawet w zwyczaju załatwiania hotelu dla gości, specjalnego transportu (co najwyżej jeden autokar który miał przewidziany 2 kursy- na przyjęcie i spowrotem, rozwożąc wszystkcih na 1 raz) nie mówiąc już o niani czy animatorce. A co do postawy rodzeństwa- to tego już nie rozumiem zupełnie. Moja siostra ma 4-latke i 4 miesięczne dziecko, a jej mąż fotograf robi nam zdjęcia podczas przygotowań i ceremonii (chcę mu dać wolne podczas przyjęcia, bo aż mi głupio go wykorzystywać...), a jak zapytałam czy nie potrzebuje niani, albo mam kogoś innego znaleźć do fotografowania żeby mąż był przy niej i dzieciach, to powiedziała żebym się nie wygłupiała, że to dla nich czysta przyjemność, a jak będzie potrzebować pomocy to przecież jest tyle rodziny naokoło. Uwilebiam ją!

Cytat:
Idziecie na jakieś "profesjonalne" zabiegi na twarz do kosmetyczki? I jakie macie/będziecie mieć poduszki na obrączki? Tak myślę, czy wiązane obrączki(wiecie o co mi chodzi) bez problemu da się rozwiązać?

Lg_ago
, bardzo fajna ta tacka z mchem! Kusi trochę, choć już się chyba zdecydowałam na coś innego ( w załączeniu- inspiracja z gazety ślubnej; coś w stylu jak skrzyneczka od mojakaren). Ale jak to mawia mój mąż- plany sa po to, by je zmieniać
Aaaaa, i podobały mi sie też te białe podstawki z etsy, z kolekcji którą wrzucała chyba Opiumalfa

ilussia , ceny są faktycznie takie mniej więcej jak opisała ana909 (od 100 wzwyż )
ze swojego doświadczenia: u mnie było zwykle robione najpierw oczywszczanie manualne (jeśli się zapuściłam wcześniej ) a potem mikrodermabrazja lub peeling kawitacyjny+ nawilżanie (np. maski algowe). W tej chwili nie mam problemów z cerą, znalazłam w końcu właściwą pielęgnację na codzień, ale na 3 m-ce przed ślubem zacznę chodzić regularnie na mikro zamiennie z kawitacją oraz zabiegi nawilżające (np. Sonoforezę). Myślę też nad zrobieniem kwasu migdałowego, ale to po konsultacji z moją kosmetyczką

Cytat:
wrzucam jeszcze zdj kolczykow,tej bransoletki nie wzielam jakby co
śliczne!
Cytat:
Napisane przez Magheru Pokaż wiadomość
TŻ śmieje się, że mam 15 tys. tabelek i wykresów. Ciekawe co powie, jak zrobię oś czasu z terminami i przykleję do ściany xD
[...]
Gorzej, że wreszcie lekarze postawili diagnozę mojemu ojcu. Jakiś rodzaj agresywnej białaczki. Właśnie przewieźli go do polikliniki na chemioterapię na cito.

Jakoś trudno o radość.

W tym wszystkim mój narzeczony jest cudowny. Cały personel szpitala myśli, że jest synem, a nie przyszłym zięciem.
Prawdziwa/y PM (panna młoda/ project manager) by tak zrobił(a)

Co do taty, bardzo współczuję... i życzę mu/ Wam dużo zdrowia i wytrwałości w walce (taka choroba musi być ciężka dla całej rodziny). Twój Tż jest wzorem do naśladowania
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg il_570xN.461608826_ih18.jpg (52,9 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0489.jpg (43,9 KB, 23 załadowań)
ewaden jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 18:49   #295
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
a może spróbuj mezoterapię okolic oczu?? skoro masz już widoczne zmarszczki a wiadomo, że kremy działają powierzchniowo to taka mezoterapia byłaby chyba dobrym rozwiązaniem popytaj kosmetyczki
dzięki, zapytam w ogóle mnie to przeraża, że mam 27 lat, siwe włosy wyłażą, zmarszczki pod oczami itd ale zdaje soboe sprawę, że to tez ze względu na sttyl zycia. 3-4 h snu na dobe to zdecydowanie za mało a zdarzają sie i 2

mnie sie nie podobaja te wszystkie poduszki na obrączki. U nas tradycyjnie będą podane na takiej złotej, czy tam srebrnej tacy

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Stary 2014-02-18, 18:52   #296
positive rebel
Rozeznanie

Cytat:
Szczerze? Wiem, że są gabinety, które wykonują takie zabiegi w serii. Być może ma to jakieś uzasadnienie w książkach dla kosmetologów. Ja kosmetologiem nie jestem, ale dla mnie łączenie zabiegu, który prawidłowo wykonany złuszcza naskórek aż do warstwy rogowej z kwasami może spowodować podrażnienie, poparzenie i nieodwracalne blizny, o potwornym bólu nie wspominając. No chyba, że mówimy tu o jakimś delikatnym peelingu migdałowym, ale i tak uważam, że takie miksy tylko dla posiadaczek wyjątkowo opornej skóry, absolutnie nie dla posiadaczek skóry normalnej, suchej i wrażliwej.

Wiem, że oksybrazja przynosi świetne efekty, nie jest tak "silna" jak tradycyjna mikro, ma też za zadanie nawilżyć głębsze partie skóry. Ale w dalszym ciągu jest to złuszczanie naskórka - nie zdecydowałabym się połączyć obu zabiegów. No chyba, że w kilkutygodniowym odstępie...
Stary 2014-02-18, 19:05   #297
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:

wrzucam jeszcze zdj kolczykow,tej bransoletki nie wzielam jakby co

.
Ekstra kolczyki!!

krooliczku trzymaj się ciepło i zdrowiej!

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 19:07   #298
ana909
Erudycja

Cytat:

a jakiego płynu na złuszczanie używasz??
mój Tż też blondyn i zimą jest blady za to jak się opali to ma taką ładną złotą skórę chyba go wyślę na solarium

oo kurcze brzmi niezle a skąd bierzesz ten olejek arganowy, kwas hialuronowy i kolagen??
atrederm, stosuje dwa razy w tyg pod rzad, a potem luszcze sie okolo 3-4 dni, za pierwszym razem myslalam ze zapadne sie pod ziemie, takie platy ze mnie zlazily.... on zluszcza skore aż do zywego naskorka i podobno pobudza to skore do wzmozonej produkcji kolagenu. Moja derm potwierdzila. Olejek kuoilam w hurtowni, ale i na all wszystko da sie dostac, reszte tez na all. Tylko takie 100 %, kwas kosztuje chyba okolo 60 zł za 10 ml, kolagen mniej, 10-20? nie pamietam

Cytat:
my póki co mamy pierwsze połączenie nazwiskiem na zaproszeniu koleżanki na ślub, która ma miesiąc po nas i już mnie wpisała z nazwiskiem męża
ja na ślubach też się wzruszam i podczas składania przysięgi mam łzy w oczach boję się co będzie podczas mojej

mi polecała zrobienie mikro a za kilka dni nałożenie kwasu właśnie migdałowego o ile się nie mylę zastanawiam się czy to lepsze rozwiązanie czy sam kwas, tyle, że mocniejszy
moj jak sie opali też swietnie wygląda, my obowiązkowo idziemy na solarium przed slubem, zeby zlapac troche złota. Ale on tez ma cere problemowa... tez powinien uzyc pare razy mojego plynu

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
ehm, mój TŻ brunet i ma troche ciemniejsza karnacje, ale teraz tez jest wymęczony przez prace i na dodatek na tendencje do bardzo podkrażonych oczu, a do używania kosmetyków cięzko go namówić wygląda starzej niż te Jego 30 lat ale zamówie Mu teraz cały zestaw z YR, obiecał, że będzie używać od czegos trzeba zacząć

bardzo ładna

Naprawde cięzkie chwilę przeszłas trzymaj się a weselem sie nie przejmuj i tak w porównaniu do PM, które się nie udzielają na wizażu wszystkie mamy już dużo załatwione i napewno ze wszystkim zdażysz
moj tez wyglada obecnie na wiecej niz swoje 26 lat, latem co innego, ale teraz...
Cytat:
Napisane przez positive rebel Pokaż wiadomość
Szczerze? Wiem, że są gabinety, które wykonują takie zabiegi w serii. Być może ma to jakieś uzasadnienie w książkach dla kosmetologów. Ja kosmetologiem nie jestem, ale dla mnie łączenie zabiegu, który prawidłowo wykonany złuszcza naskórek aż do warstwy rogowej z kwasami może spowodować podrażnienie, poparzenie i nieodwracalne blizny, o potwornym bólu nie wspominając. No chyba, że mówimy tu o jakimś delikatnym peelingu migdałowym, ale i tak uważam, że takie miksy tylko dla posiadaczek wyjątkowo opornej skóry, absolutnie nie dla posiadaczek skóry normalnej, suchej i wrażliwej.

Wiem, że oksybrazja przynosi świetne efekty, nie jest tak "silna" jak tradycyjna mikro, ma też za zadanie nawilżyć głębsze partie skóry. Ale w dalszym ciągu jest to złuszczanie naskórka - nie zdecydowałabym się połączyć obu zabiegów. No chyba, że w kilkutygodniowym odstępie...
popieram.
Stary 2014-02-18, 19:10   #299
zakrecona_kropka
Raczkowanie

Booże dziewczyny was nadrobić to jest normalnie wyczyn!

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Witam w nowym wątku

Nam serwetki i świece (jeżeli chcemy zwykłe) zapewnia kucharz/ catering.
Do wystroju sali i kościoła mamy osobną firmę, która często pracuje z naszym kucharzem/ cateringiem. Za ubranie kościoła tiulami i małą ilością kwiatów płacimy około 300 zł. W kościele na szczęście nie potrzeba dużo kwiatów.
Z ubranie sali w te wszystkie materiały, oświetlenie, lampiony itp biorą około 800 zł ale, że kuzynka Tż ma wesele tydzień wcześniej to zgodzili się, że część dekoracji zostawiają nam i dopłacimy tylko za świeże kwiaty i ewentualne zmiany w dekoracji. Czyli wyjdzie nas nie całe 600 zł.

Ja to dopiero podchodzę na lajcie, chyba jak większość Waszych Tż
Kieckę mam zamiar szukać na wiosnę więc wszystkie dodatki też muszą czekać. Tż ubranie też musi czekać, bo ma spore wahania wagi.

Ostatnio tylko mnie Tż wkurzył. Od października w kółko gadałam, że po nowym roku wódka zdrożeje, to on i jego rodzice mieli to w nosie (oni płacą). A teraz szok, bo wódka zdrożała
Masakra nic tylko

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Ja mówiąc że nie stać mnie na animatora, usłyszałam w odpowiedzi: "jak kogoś nie stać to nie robi wesela..."
Bez komentarza
Takie teksty są bezczelne po prostu..

Cytat:
Napisane przez Magheru Pokaż wiadomość

Gorzej, że wreszcie lekarze postawili diagnozę mojemu ojcu. Jakiś rodzaj agresywnej białaczki. Właśnie przewieźli go do polikliniki na chemioterapię na cito.

Jakoś trudno o radość.

W tym wszystkim mój narzeczony jest cudowny. Cały personel szpitala myśli, że jest synem, a nie przyszłym zięciem.
dobrze że masz oparcie w narzeczonym.. będę trzymała kciuki żeby Twój tata z tego wyszedł..

Cytat:
Napisane przez bachara Pokaż wiadomość
Jeszcze raz dziękuję za pozytywne opinie na temat sukni
skoro tak Wam się podoba (mnie też) to może doradzicie jakie dodatki do niej?
Myśle o zielonym sweterku (pod kolor butów) do tego biało zielony bukiet ale nie mam pomysłów na fryzurę i biżu

jakbym miała z tym mało kłopotów to muszę znaleźć jeszcze coś na drugi dzień i na sesje narzeczeńską

Ja już lepiej się czuję - zwykła aspiryna czyni cuda tak,że życzę wszystkim przeziębionym i chorym szybkiego powrotu do zdrowia
Mi jakoś ten zielony sweterek nie pasuje.. a makijaż? moze coś na suknie zielonego dać?

Myślałaś może już nad sukienką na drugi dzień? z racji tego ze też jestem xl może masz jakieś propozycje?

A ja kupiłam dziś dwa staniki z firmy dalia na ślub bardotkę i normalny wykrojony mam nadzieje że któryś będzie pasował bo 200zł poszłooo
mam dylemat co do tekstu na zaproszeniach poskładałam z 3 różnych całość i sama nie wiem czy fajnie to brzmi.. co o tym myślicie dziewcyzny?

" ... Ty i ja spośród tysięcy, mocno trzymamy się za ręce.
Niezwykły dzień, doniosła chwila i szept nieśmiały: miły...miła...
Odtąd już razem zawsze i wszędzie, tak miało być i tak będzie...

Zakochani i świadomi, że ich miłość to nie wiatr,
Mają zaszczyt zawiadomić, że chcą razem iść przez świat
Natalia xxxxx i Adrian xxxx
wraz z Rodzicami mają zaszczyt zaprosić
Sz. P…………………………………………….
na uroczystość zawarcia związku małżeńskiego, która odbędzie się dnia 15 września 2014 roku
o godzinie 11:00 w Kościele p.w. WNMP w xxxx
Po uroczystości ślubnej zapraszamy serdecznie na dwudniowe przyjęcie weselne
w Domu Przyjęć xxxxx"
Stary 2014-02-18, 19:12   #300
Kaigara
Rozeznanie

Cytat:

Ja już mam jedno połączenie z nazwiskiem "po mężu". Wypisywałam kiedyś tabelki i jeden podpunkt "nazwisko po mężu" to wpisałam jakie będę mieć. Było też "Data ślubu" i "nazwisko". Ale i tak wpisali mi imię i nazwisko jakie dopiero będę mieć, nie zwrócili uwagi, że data ślubu to 2014; a wtedy był 2013 rok.

W mieszkaniu już nam robią łazienkę

Tak w temacie opalenizny: ja się w ogóle nie opalam. Bardzo lubię swoją białą karnację.
Kaigara jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości