Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6 - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-18, 18:04   #2371
mmhym
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6

Mnie od dwóch dni tak brzuch swędział, że szok. Ale skoro wyniki mam super, to jestem pewna, że to kwestia rozstępów. Kupiłam więc sobie dzisiaj folię spożywczą, nasmarowałam brzuch, górę ud i pupcię, mąż mnie owinął tą folią i sobie teraz leżę jak baleron

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 18:06   #2372
martorka
Rozeznanie

GG do martorka

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Nadzwyczajna jak dla mnie brzuszek pierwsza klasa

Wewillrockyou to jest nic dowiedzialam sie ze tydzień przed moim tp on wyjeżdża z kumplami na "męski wyjazd" się schlać więc widać jaki on przejęty jest :sciana:

Monkaa a cholera go wie pewnie w pracy się pytali jak tam "jego" syn to się mnie zapytal żeby nie wyjść na pajaca że nie wie.

Paulina może to te uczulenie ciążowe podobno niektóre kobiety dopada ale nie wiem czym to spowodowane :/

Dziewczyny miałyście takie pojedyńcze dość bolesne kłucia w szyjce? Teraz mnie dopadło

Wysłane z telefonu...
Mialam, nie wiiem skad sie bierze, ale przechodzi i
Stary 2014-02-18, 18:07   #2373
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marima Pokaż wiadomość
właśnie pierwszy raz sama wykąpałam małego nie darł się bardziej niż zwykle więc jest sukces czemu moje dziecko nie lubi się pluskać tak jak jego mamusia
też bym była przerażona jak sądzę
Kiedyś czytałam, ze czasem woda dzieciowi nie pasuje i musi być cieplejsza albo chłodniejsza niż te zalecane 37 stopni, ale jak to jest w praktyce to nie wiem

Drugie serce
Stary 2014-02-18, 18:12   #2374
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość

Dzis jedziemy ze SR zwiedzac szpital, mam nadzieje, ze nie trafimy na jakis porod
Niczego innego na porodówce bym sie nie spodziewała jednak...

Cytat:
Virginia będzie dobrze u mnie narazie dobrze dziękuję :-* oprócz tego że na mojego eks wściekła jestem bo nagle po ponad miesiącu zapytal sie co u mnie i jak się maly czuje myślałam że wyskoczę z butów o.O

.
Taktownie bardzo, nie ma co. A przynajmniej z kasa od niego nie masz problemów??

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość

mnie się zaczęły zachcianki w 9 miesiącu
tż właśnie przyniósł mi lody
Wiem, że słodkie mnie zamordują, dlatego na biało- po spacerze zachciało mi się czegoś słodkiego, więc kupiłam orzechy w czekoladzie i... pożarłam całe pudełko. A tż jeszcze mi muffinki z pracy przyniósł- ale postaram się być twarda i ich nie zjeść

Cytat:

nie widzę zwałów tłuszczu na brzuchu, tylko ładny okrągły ciążowy brzuszek

właśnie pierwszy raz sama wykąpałam małego nie darł się bardziej niż zwykle więc jest sukces czemu moje dziecko nie lubi się pluskać tak jak jego mamusia
1. Brzuch masz spory, ale tez miesiąc do końca. Mozesz mu pokazać kto rządzi i schudnąć po ciąży do 38

2.
Stary 2014-02-18, 18:14   #2375
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

BeautifulLie ja tak mam i nasza Kate która właśnie rodzi albo urodziła też tak miała. Nie wiem czy to skurcz czy coś innego ale na pewno raz jak mnie dopadło ze trzy tygodnie temu po raz pierwszy myślałam że mały mi rękę wypchnie przez pochwę i wyłam z bólu. Nieraz wieczorami to na głowie chcę stawać żeby przestał ale jak wpisaliśmy z tż taką frazę w internet to wszędzie znajduje że to normalne w końcu ciązy i mnóstwo kobiet tak ma...

Edytowane przez side85
Czas edycji: 2014-02-18 o 18:16
side85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 18:19   #2376
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Mnie od dwóch dni tak brzuch swędział, że szok. Ale skoro wyniki mam super, to jestem pewna, że to kwestia rozstępów. Kupiłam więc sobie dzisiaj folię spożywczą, nasmarowałam brzuch, górę ud i pupcię, mąż mnie owinął tą folią i sobie teraz leżę jak baleron
Możesz jeszcze smarować fenistilem, jak swędzenie jest nie do wytrzymania. U mnie pojawiają sie na nogach swędzące krostki jeszcze, ale po nawilżaniu i właśnie fenistilu jest lepiej. A rozstępów nie mam i mam nadzieje, że tak zostanie.
Stary 2014-02-18, 18:22   #2377
marima
Raczkowanie

Cytat:
też bym była przerażona jak sądzę
Kiedyś czytałam, ze czasem woda dzieciowi nie pasuje i musi być cieplejsza albo chłodniejsza niż te zalecane 37 stopni, ale jak to jest w praktyce to nie wiem
położna kazała kąpać w cieplejszej, więc woda miała 39/40 stopni jest ryk jak rozbieram małego, potem wkłądam go w tetrze do wody więc jest w miarę spokój, wyciągam, owijam we flanelę i ręcznik i ryk bo już zimno ale mówię Wam on jest taki słodki jak się złości i robi podkówkę, że serce się kraje i nawet się na niego nie denerwuję potem troszkę zje, pobawi się moim zmasakrowanym sutem, potem do łózeczka, kołysanka, grzechotka buziak i idzie lulu a i wkładam mu koło buzi kolorową tetrę do której się wtula i go to uspokaja

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość

Wiem, że słodkie mnie zamordują, dlatego na biało- po spacerze zachciało mi się czegoś słodkiego, więc kupiłam orzechy w czekoladzie i... pożarłam całe pudełko. A tż jeszcze mi muffinki z pracy przyniósł- ale postaram się być twarda i ich nie zjeść

a ja tam twierdzę korzystaj póki możesz
marima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 18:25   #2378
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Dobrze, że poprawiłaś sobie humor, ale czy 2godzinny spacer to jednak nie za dużo? Bo patrzyłam i jesteś 33/34 tydzień, a z szyjką nie ma żartów
Super, że wykańczanie idzie pełną parą
No może trochę za dużo, ale już tak dawno nie byłam, że aż mi się wracać nie chciało i nim się zorientowałam to 2h minęły. Ale już obiecałam dzidkowi że jutro za to odpoczywamy

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Cytat:
no to za kąpiel dla Waszej dwójeczki Trochę mnie przeraża pierwsza kąpiel

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 18:27   #2379
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Niczego innego na porodówce bym sie nie spodziewała jednak...

Taktownie bardzo, nie ma co. A przynajmniej z kasa od niego nie masz problemów??

1. Brzuch masz spory, ale tez miesiąc do końca. Mozesz mu pokazać kto rządzi i schudnąć po ciąży do 38

2.

No niestety na aplikacji w telefonie bylo na czarno daj mi jeszcze troche czasu a naDrobie wszystkie Wasze slodycze :-P

Cytat:
położna kazała kąpać w cieplejszej, więc woda miała 39/40 stopni jest ryk jak rozbieram małego, potem wkłądam go w tetrze do wody więc jest w miarę spokój, wyciągam, owijam we flanelę i ręcznik i ryk bo już zimno ale mówię Wam on jest taki słodki jak się złości i robi podkówkę, że serce się kraje i nawet się na niego nie denerwuję potem troszkę zje, pobawi się moim zmasakrowanym sutem, potem do łózeczka, kołysanka, grzechotka buziak i idzie lulu a i wkładam mu koło buzi kolorową tetrę do której się wtula i go to uspokaja

a ja tam twierdzę korzystaj póki możesz
slodki opis

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 18:28   #2380
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
wybacz, miałam wizualizację

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 18:35   #2381
BeautifulLie
Zadomowienie

Trisdom ograniczyło się do kasy na wizytę do gina i to kwotę bez usg, lepszy rydz niż nic.

Side też wlaśnie o tym czytałam doszły przed chwilą bardzo bolesne skurcze ale krótkie są a maly mi zaraz brzuch rozsadzi :/

Wysłane z telefonu...
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 18:35   #2382
marima
Raczkowanie

Cytat:
a czy to jest takie bezpieczne owijanie folią ciążowego brzuszka? bo niby nie można kąpać się w gorącej wodzie, a pod folią przecież gorąco
Stary 2014-02-18, 18:37   #2383
Gianna M
Zakorzenienie

Hej

No i jak nikt nie urodzil ale te dzieciaki zasiedziale Ciekawe czy u Kate juz sie zakonczylo czy akcja nadal trwa.
U mnie dzis dzien wrazen,sprzatalam zobaczymy czy beda rezultaty w co watpie,potem zrobilam obiad,zjadlam,godzinka snu i teraz sie obudzilam do zycia.Od czasu do czasu dolem zakuje i tyle

mmhym
mnie rozstepy sciely przez jedna noc Wczoraj zakupilam Lieraca zel na rozstepy bede smarowac.Cala ciaze nawilzalam i jak widac na sam koniec dupa blada,mala musiala przypakowac i sie pojawily

nadzwyczajna no co za gbur z tego sasiada A brzuszek bardzo ladny i wcale nie jest duzy

marima ale cudownie

trisdom,side,ag9 wykurzacie jakos jeszcze?Ja juz sama nie wiem czy to sprzatanie,szalencze spacery itp cos daja

Gianna M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 18:38   #2384
martyna141
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Mogę pomarudzić jeszcze? Dajcie mi jakiegoś kopa w dupę albo coś bo o ile wczoraj miałam taki humor że byłam jak skowronek to dzisiaj taka dolina że mam ochotę zabić wszystkich na swojej drodze.

Oberwało się kotom, psu i TZowi w pracy.
Jest taka ładna pogoda, a ja się kiszę w domu bo nie mam na nic siły. TZ musi zostać po godzinach więc znowu cały dzień sama. Już zaczynam tęsknić za pracą, za ludźmi...
Pozmywałam to potem musiałam pół godz. odpocząć, starłam kurze i znowu myślałam że mi kręgosłup pęknie.
Do tego ta huśtawka hormonalna mnie wykończy jednego dnia jest super że mogłabym tyle zrobić, a kolejnego taki dół że nie chce się nawet z łóżka wstać.

Pokażę wam te wczorajsze zakupy, swoich rzeczy oczywiście nie fotografowałam, tylko dzieciowe.
A pies jest w pralce, więc jak wyschnie to pokażę.
tak to już jest z nami ciężarówkami, że mamy humorki - takie nasz prawo i przywilej jednocześnie. Jutro będzie lepiej !

za zakupy ! super rzeczy - kocyk rewelacja

Cytat:
Napisane przez nadzwyczajna Pokaż wiadomość
Właśnie miałam taki zamiar.
No słuchajcie, wiem, że mój mam wielki brzuch i że Maksiu swoje waży więc nie oczekuję zdań typu: ej, szczupła jesteś, bo nie jestem

Może ja mam w brzuchu małe słoniątko
nic tylko w łeb debili walić, jak to ciężarną do łez doprowadzić i denerwować myszy mu wszystko opier***ą za te złośliwości.

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
Właśnie wróciłam z 2h spacerku z TŻ ale jestem szczęśliwa Od momentu kiedy szyjka mi się skróciła mam nie przemęczać się i sporo leżeć. No i mój TŻ wziął to bardzo do siebie. Ale dziś udało mi sie TŻ na spacer namówić. Super było i tak wiosennie już się robi Będzie ekstra jak już szkraby się urodzą
Z dobrych nowin to w czwartek będę miała już kuchnię
super ! no pogoda jest mega, mam nadzieję że już tak zostanie

Cytat:
wybacz, wyobraźnia robi swoje

byłam dzisiaj chwile w pracy u Mamy i wszyscy stwierdzili, że mogłabym codziennie w ciąży chodzić tak dobrze wyglądam i tak mi służy koleżanka Mamy podobno nie mogła jej przeżyć jak wyładniałam w takim była szoku. Czasem sie zastanawiam czy ludzie tak mówią żeby mi nie sprawiać przykrości, żeby było miło czy to faktycznie prawda.. nie to żebym jakimś narcyzem była, ale wiecie ..
Stary 2014-02-18, 18:40   #2385
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
Wewillrockyou to jest nic dowiedzialam sie ze tydzień przed moim tp on wyjeżdża z kumplami na "męski wyjazd" się schlać więc widać jaki on przejęty jest :sciana:

Dziewczyny miałyście takie pojedyńcze dość bolesne kłucia w szyjce? Teraz mnie dopadło

nie zawracaj sobie pajacem głowy
co do kłucia, mam tak od jakiegoś miesiąca gin mówił, że to norma, także nie przejmuj się

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
No niestety na aplikacji w telefonie bylo na czarno daj mi jeszcze troche czasu a naDrobie wszystkie Wasze slodycze :-P
hahahahaha, Trisdom nie wyszło, ups

Bąbelek
wewillrockyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 18:41   #2386
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Możesz jeszcze smarować fenistilem, jak swędzenie jest nie do wytrzymania. U mnie pojawiają sie na nogach swędzące krostki jeszcze, ale po nawilżaniu i właśnie fenistilu jest lepiej. A rozstępów nie mam i mam nadzieje, że tak zostanie.
O, o fenistilu nie pomyślałam - dzięki

Cytat:
a czy to jest takie bezpieczne owijanie folią ciążowego brzuszka? bo niby nie można kąpać się w gorącej wodzie, a pod folią przecież gorąco
E, mi w ogóle pod nią nie jest gorąco. Folia niby oddychająca i owinięta jestem na raz. Przez pół godzinki chyba nic się nie stanie

Drugie serce
Stary 2014-02-18, 18:41   #2387
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gianna M Pokaż wiadomość
No i jak nikt nie urodzil ale te dzieciaki zasiedziale Ciekawe czy u Kate juz sie zakonczylo czy akcja nadal trwa.
U mnie dzis dzien wrazen,sprzatalam zobaczymy czy beda rezultaty w co watpie,potem zrobilam obiad,zjadlam,godzinka snu i teraz sie obudzilam do zycia.Od czasu do czasu dolem zakuje i tyle:rolleyes
Kate się nie odzywa, więc już pewnie Majkę ma przy sobie

Bąbelek
Stary 2014-02-18, 18:44   #2388
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martyna141 Pokaż wiadomość
koleżanka Mamy podobno nie mogła jej przeżyć jak wyładniałam w takim była szoku. Czasem sie zastanawiam czy ludzie tak mówią żeby mi nie sprawiać przykrości, żeby było miło czy to faktycznie prawda.. nie to żebym jakimś narcyzem była, ale wiecie ..
A co to za różnica? musisz ufać ludziom

Drugie serce
Stary 2014-02-18, 18:45   #2389
virginia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
mnie też katar męczy (suchy nos) i wiecznie suche usta
to też moja ciążowa bolączka

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Pokażę wam te wczorajsze zakupy, swoich rzeczy oczywiście nie fotografowałam, tylko dzieciowe.
A pies jest w pralce, więc jak wyschnie to pokażę.
Super zakupy!!!

Cytat:
Napisane przez martorka Pokaż wiadomość
A teraz pokaze Wam pierwsza (prawie) samodzielnie uszyta rzecz! Nie jest idealny ale ciesze sie, ze sama uszylam, oczywiscie bez pomocy babci ani rusz.

Jutro bede szyc rozek
ale z Ciebie zdolna bestia!!!!

Cytat:
Wie, że jestem w ciąży. Zresztą teraz to naprawdę ciężko tej ciąży nie zauważyć.
Powiedział, że właśnie już jestem bardzo gruba i że wyglądam strasznie i żebym już tyle nie jadła. Po prostu jestem chamem i tyle. Zresztą to jest Rom, więc nie spodziewam się po nim jakiegoś wielkiego taktu i kultury.
Moja waga zawsze była dla jego rodziny tematem przewodnim.
A sam jest bardzo gruby.....
Trzeba mu było powiedzieć 'ja jestem w ciąży a pan co ma na swoje usprawiedliwienie?'
No co za buc , a najlepsze że sam grubas. W ogóle się nim nie przejmuj, najważniejsze, że dla TŻeta jesteś piękna, ja w ogóle uważam, że mówienie kobiecie w ciąży że jest gruba jest ogromnym nietaktem.
A brzuszek masz normalny, ciążowy. Nie masz najmniejszych powodów do kompleksów.

BeautifulLie, cieszę się, że dobrze się czujesz. Mój były też się odezwał ale jedyne co od niego chcę to alimenty i tylko z tego względu utrzymuję z nim jakikolwiek kontakt...

Cytat:
za pierwszą kąpiel! Ciekawe, jak ja sobie poradzę.

Miłego wieczoru
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-18, 18:45   #2390
teQiba
Moderator

Cytat:
haha, szybko swojego 'pierwszego razu' nie przeżyjesz, 6 tygodni po porodzie jeszcze obowiązuje celibat
Dokladnie tak jak mmhym napisala - teraz jak bede miala donoszona ciaze to sobie pouzywamy zeby potem te 6 tyg wytrwac i miec kolejny pierwszy raz

Cytat:
Kate się nie odzywa, więc już pewnie Majkę ma przy sobie
Albo jest w trakcie akcji porodowej
Stary 2014-02-18, 18:51   #2391
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Dokladnie tak jak mmhym napisala - teraz jak bede miala donoszona ciaze to sobie pouzywamy zeby potem te 6 tyg wytrwac i miec kolejny pierwszy raz

Albo jest w trakcie akcji porodowej
hahaah, jakie plany
ja nie wiem jak mój tż wytrzyma te 1,5 miesiąca

tak czy siak, zazdroszczę, że ona JUŻ chociaż naczekała się bidula, to teraz niech ma szybki poród przynajmniej

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

w ogóle coś cicho tutaj dzisiaj, wszystkie rodzą albo wykurzają czy jak

Bąbelek
Stary 2014-02-18, 18:52   #2392
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
większość maluszków na początku nie lubi kąpieli, chyba nie lubią rozbierania i wyciągania z ciepłej wody, ale potem to mija, także cierpliwości

Cytat:
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 18:52   #2393
marima
Raczkowanie

Która mi podpowie jaki mam wziąć obwód pod biustem stanika? mam dokładnie w chwili obecnej 84 cm. gdzieś czytałam żeby zaokrąglić do pełnej "5" i odjąć jeszcze 5?obwód biustu na wysokości sutków 103 cm jeśli wezmę 75 to miseczka będzie H, a jeśli 80 to Fi teraz nie wiem, bo chciałam biustonosz alles mama cubana, na all jest za 59,50 plus przesyłka, więc dla mnie to jest trochę kasy, a teraz się zastanawiam jaki rozmiar wziąć żeby potem nie odsyłać

Cytat:
Napisane przez Gianna M Pokaż wiadomość

mmhym
mnie rozstepy sciely przez jedna noc Wczoraj zakupilam Lieraca zel na rozstepy bede smarowac.Cala ciaze nawilzalam i jak widac na sam koniec dupa blada,mala musiala przypakowac i sie pojawily
mnie wysypało na brzuchu poczatkiem 8 miesiąca, chociaż od poczatku dużo nawilżałam, no ale jak mają wyjść to i tak wyjdą, teraz jak brzuch spada to widzę ile ich mam, ale na pewno zbledną więc się nie martwię

Cytat:

E, mi w ogóle pod nią nie jest gorąco. Folia niby oddychająca i owinięta jestem na raz. Przez pół godzinki chyba nic się nie stanie
myślałam że masz taką zwykłą folię i że się porządnie zawinęłaś
Stary 2014-02-18, 18:58   #2394
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

nadzwyczajna super brzusio! jak ciąża to ciąża, ma być widać

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 18:59   #2395
maggie123
Zakorzenienie

Dziewczyny, postaram się później ponadrabiać, bo teraz jakoś nie mam nastroju.
Macie wieści od Kate?

po wizycie nie mam zbyt dobrych wieści. na usg łóżysko wyszło ok i ilość wód też i ułożenie główką w dół, ale na tym koniec. Mała nie dała się zmierzyć bo tak się wierciła. zresztą ona tak cały czas... tętno na usg też było w porządku, ale już na ktg spore skurcze się pisały i tętno Kori momentami do 180 na min. fakt, że cały czas szalała. jutro mam przyjść na kolejne ktg. i tak prawdopodobnie do pt będziemy sprawdzać. jeśli będzie wychodziło podobnie, to skierowanie do szpitala.
a u mnie samej - serce ok, jak podejrzewałam. to prawdopodobnie nerwobóle jakieś spowodowane albo kaszlem, albo uciskiem Kori na coś, albo stanem zapalnym, albo cholera go wie czym. jedyne co mogę to apap sobie przeciwbólowo zaaplikować, tyle że paracetamol na mnie nie działa i potrzebuje ibuprofenu, którego już nie mogę wziąć. ewentualnie jakaś maść przeciwzapalnie. w aptece dali mi voltaren. pytałam, czy w ciaży nie ma przeciwskazań. niby miał być ok. w domu czytam ulotkę a tam jak byk, że w ostatnich 3 miesiącach nie można stosować. no i jak ja z takim bólem, jak oddychać nie mogę, mam urodzić?
Cytat:

W ogóle przed momentem sąsiad powiedział mi że jestem bardzo gruba, że okropnie wyglądam i żebym tyle nie jadła. Nie mogłam znaleźć słów żeby się odgryźć, zatkało mnie.
Poszłam do domu i się pobeczałam.

Jak można być takim chamem. Jestem przy kości, przytyłam 10 kg i fakt, że zrobiłam się wielka, ale jestem w ciąży a nie na wczasach odchudzających.
Poza tym nie dalej jak wczoraj, sąsiadka z góry powiedziała mi, że to aż dziw, że tak ładnie wyglądam w ciąży.
Mój TŻ nigdy przenigdy nie powiedziałby mi ,że jestem gruba. Zawsze mówi, że jestem w ciąży, jestem piękna i bardzo mnie kocha i mu się podobam.
Nawet jak może sam widzi, że nie wyglądam najlepiej, to wie, że ciężarnej nie mówi się że jest gruba, zwłaszcza w 9 miesiącu ciąży.
To jak powiedzieć ślepemu, że nie widzi.
Bardzo mi przykro

W ogóle od kilku dni śpię w dzień conajmniej godzinę. Ja NIGDY nie sypiałam w dzień, chyba że podczas poważnej choroby. Nawet całą ciążę nie sypiałam w ciągu dnia. Muszę już naprawdę być na skraju wyczerpania, skoro śpię conajmniej godzinę w południe.

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Piękny organizer Chcę taki zamówić, właśnie w sowy
Zdolniacha z ciebie. Ja nie umiem szyć.
wiem, że przykro coś takiego usłyszeć, ale Dziewczyno! ogarnij się! nie masz czym innym się przejmować i wyć, jak z powodu sąsiada idioty?! hormonom niewiele trzeba, ale po co wyolbrzymiać bzdury? czy to takie istotne, co sobie jakiś sąsiad mysli?
Cytat:
Mocno skróciłam włosy, a zostawiłam grzywke, żeby móc ja za ucho załozyć. Wreszcie wyglądam jak człowiek, więc Emilka sie nie przestraszy, jak wyjdzie. No i z układaniem nie będzie problemów

Wiem, że styczniówki zaopatrują się w firmę "alles" , też w tym sklepie mają,- i chyba Maggie polecała.
tak polecałam i polecam nadal
Wrzuć jakieś zdjęcia koniecznie!

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 19:00   #2396
BeautifulLie
Zadomowienie

Wewillrockyou dziekuje uspokoiłaś mnie :-*

Virginia no to mamy ta samą sytuację :/ szkoda że tak chorą ale damy radę nie?

Wysłane z telefonu...
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 19:11   #2397
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, postaram się później ponadrabiać, bo teraz jakoś nie mam nastroju.
Macie wieści od Kate?

po wizycie nie mam zbyt dobrych wieści. na usg łóżysko wyszło ok i ilość wód też i ułożenie główką w dół, ale na tym koniec. Mała nie dała się zmierzyć bo tak się wierciła. zresztą ona tak cały czas... tętno na usg też było w porządku, ale już na ktg spore skurcze się pisały i tętno Kori momentami do 180 na min. fakt, że cały czas szalała. jutro mam przyjść na kolejne ktg. i tak prawdopodobnie do pt będziemy sprawdzać. jeśli będzie wychodziło podobnie, to skierowanie do szpitala.
Kate nic się nie odzywa
dobrze, że z Małą w porzadku
skierowanie i cc? pomyśl, że szybciej utulisz maleństwo

Bąbelek
Stary 2014-02-18, 19:11   #2398
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
większość maluszków na początku nie lubi kąpieli, chyba nie lubią rozbierania i wyciągania z ciepłej wody, ale potem to mija, także cierpliwości

Ja do dzisiaj tego nienawidze. Jak wychodze z wanny to jeszcze jeszcze, ale prysznic jest dla mnie mordęga

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość

a u mnie samej - serce ok, jak podejrzewałam. to prawdopodobnie nerwobóle jakieś spowodowane albo kaszlem, albo uciskiem Kori na coś, albo stanem zapalnym, albo cholera go wie czym. jedyne co mogę to apap sobie przeciwbólowo zaaplikować, tyle że paracetamol na mnie nie działa i potrzebuje ibuprofenu, którego już nie mogę wziąć. ewentualnie jakaś maść przeciwzapalnie. w aptece dali mi voltaren. pytałam, czy w ciaży nie ma przeciwskazań. niby miał być ok. w domu czytam ulotkę a tam jak byk, że w ostatnich 3 miesiącach nie można stosować. no i jak ja z takim bólem, jak oddychać nie mogę, mam urodzić?

wiem, że przykro coś takiego usłyszeć, ale Dziewczyno! ogarnij się! nie masz czym innym się przejmować i wyć, jak z powodu sąsiada idioty?! hormonom niewiele trzeba, ale po co wyolbrzymiać bzdury? czy to takie istotne, co sobie jakiś sąsiad mysli?

tak polecałam i polecam nadal
Wrzuć jakieś zdjęcia koniecznie!
No to ladnie... mam nadzieje, ze to jednorazowe skoki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 19:12   #2399
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
Wewillrockyou dziekuje uspokoiłaś mnie :-*

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

ja już na prawdę nie wiem co robić, żeby te żebra tak nie bolały
normalnie jakby ktoś mnie podpalał od środka, taki ból mam dość

Bąbelek
Stary 2014-02-18, 19:12   #2400
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
Właśnie wróciłam z 2h spacerku z TŻ ale jestem szczęśliwa Od momentu kiedy szyjka mi się skróciła mam nie przemęczać się i sporo leżeć. No i mój TŻ wziął to bardzo do siebie. Ale dziś udało mi sie TŻ na spacer namówić. Super było i tak wiosennie już się robi Będzie ekstra jak już szkraby się urodzą
Z dobrych nowin to w czwartek będę miała już kuchnię
jak fajnie.miło mi dziś taki pozytywny post przeczytać
Cytat:

Wysłane z telefonu...
tak, kilka razy dziennie. to normalnie na tym etapie ciąży i pewnie im bliżej porodu, tym będą się nasilać

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości