Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VII część:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,86%
Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki 1 2,86%
Szczerze ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 12 34,29%
Już pół roczku prawie mamy, nasze mamusie bardzo kochamy 0 0%
Mleczko pijemy, obiadki wcinamy, lecą nam w górę wciąż kilogramy 3 8,57%
Mam już ząbka, może dwa - wszystko gryzę tralala 4 11,43%
Znów z ubranek już wyrastam, mama znowu kasa szasta 3 8,57%
Buzia okrągła, nóżki grubiutkie, już ze mnie nie jest dziecię malutkie 3 8,57%
Już z gondolek wyrastamy, w spacerówkę się przesiadamy 5 14,29%
Jem ziemniaki, pluję marchwia, a mamusie wciąż się martwią 3 8,57%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-18, 19:28   #1591
ja :)
Zakorzenienie

Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI

Hello!
Pola mi zasnęła pięknie sama właśnie w łóżeczku jak robiłam kanapki, a teraz zaczeli mi sie meksykanie tluc pod oknem bo robią balkony i boje sie ze mi ją obudza. A chce wizaz nadrobic Damn! Shut up!! No tłuką się jak szaleni i jeszcze słuchają mekskanskiego disco polo na cały regulator..

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
ciekawe zdaj relację jak ci podpasowały te biustonosze. Zamiałaś zwykle czy do karmienia?

mam do końca tygodnia męża w domu.... chorego
także zero pomocy a więcej opieki, ehh..
mam nadzieję że do weekendu i chrzcin się wykuruje
zwykłe i sportowe. Do karmienia nie mają niestety... Właściwie to nie planuje zatrzymać więcej niż 1 no chyba ze beda jakies super zamówiłam, to z czystej ciekawości zdam relacje Powinny byc w przyszlym tygodniu.

Kciuki za chorego męża coby szybko do zdrowia wrócił!

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość

jest masakra. czasem serio myślę po co mi to było...... (niby tylko w nocy no ale...)
Ola jest najcudowniejszym dzieckiem w dzień, ale dlaczego ona nie śpi w nocy
mam dość, i najgorsze jest to że z nocy na noc jest coraz gorzej - ze mną. i psychicznie i fizycznie, dziś miałam taką nerwę, aż się trzęsłam :/ porażka.

nie wiem no ale chyba to nie zęby bo ani nic nie widać, ani nie czuć ani nie stuka, zresztą trwa to już z 2 miesiące ;/
Biedna Ola i biedna mama. Oby dała Ci się wkrótce wyspać choć troszkę..

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Hejo

Super

Teacherka i Larysa a Wam współczuje nocek.
Ja odkryłam, że Filip lepiej śpi ze mną w łóżku więc go zabieram w nocy do siebie. Stwierdziłam, że nie będę się męczyć. Pewnie myślicie żem gUpia no ale wstawanie sto razy w nocy do łóżeczka nie jest fajne

A wczoraj się ważyłam, schudłam, licznik pokazał czwórke w przodzie. No i wszystkie spodnie na mnie wiszą ;/ Ja się nie odchudzam.

No i przez wczorajszy dzień napisałam tylko pół strony pracy mgr
To pewnie kp Cię tak wyciąga. Jesz dobrze i zdrowo? Nie omijasz obiadów etc?

A co do spania w jednym łóżku - ja kiedyś byłam bardzo anty, ogólnie dzieci w swoim łóżku i najlepiej pokoju, a rodzice w swoim. Ale to oczywiście moje mądrości sprzed porodu Teraz wiem jak jest i jak dla mnie jedyne dobre wyjście to takie w którym i dziecko i mama mogą najlepiej wypocząć w ciągu nocy Moja Pola śpi w swoim łóżeczku, bo jak spi z nami to ja jestem cała połamana i nie spie spokojnie bo się boje ze ja przygniote..

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
kapie w bialym jeleniu, czasem dodaje cieklej parafiny. jak kapalam w przepisanym emolium to mielismy armagedon! smaruje oliwka/olejem lnianym/kokosowym, emulsja z hippa, nawet alantanem...wlosy myje rossmanowskim szamponem. najbardziej mnie te kupy dziwia. potem wkleje ja wyglada... niedlugo szczepioenie to pediatra znowu zalamie rece...
Biedna Natalka.. Nie wiem co Ci doradzic. A lekarze coś radzą na to? Alergolog?

papuga, gratki za ząbka A szczepieniem sie nie martw i nie panikuj. Jakby nie było to większość dzieci jest szczepiona i wszystko z nimi w porządku. Antek zacznie się jeszcze przekręcać kiedy najdą go chęci. Nie ma się co martwić

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Monia współczuję problemów

My już po szczepieniu. Emilka była bardzo dzielna, troszkę tylko się skrzywiła. Waży już 7 kg
dla Emillki. I że dzielna i za wagę Jak ja lubię to imię! Moja mama ma tak na imię i gdyby nie to, to Pola pewnie tez byla by Emilką
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 19:28   #1592
Asiek84
Wtajemniczenie

Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI

hello

nie nadrobię bo nie mam mocy... buuuuuu głowa mi pęka, chyba mi wczoraj zatoki przewiało na spacerze...

byłam dzisiaj z Hubim na kontrolnym badaniu słuchu i wyszło wszytsko dobrze, z tym że musimy iść jeszcze dwa razy na takie badanie, bo przy bakterii w ukąłdzie moczowym mały miał podaną gentamycynę, która negatywnie wpływa na słuch i polecił to laryngolog skontrolować nawet pomimo tego że dzisiejsze badanie było ok, aby sobie kiedyś tfu tfu nie wyrzucać że się czegoś nie sprawdziło...

zawieźliśmy Jakuba na ferie do babci w niedzielę (i ja też jeździłam bo pomyślałam że będę musiała obiad robić w domu i wolałam jechać)
Stary 2014-02-18, 19:31   #1593
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
No właśnie szkoda że nie ma takiego programatora
zaraz byśmy działały, nie?

Cytat:
Wczoraj mieliśmy szczepienie. Bartuś zniósł dzielnie. Płakał tylko podczas wkłucia. Ale później było gorzej. Gorączka i opuchnięta rączka i kompletnie nieprzespana nocka. Ale dzisiaj już ok.
Bartosz waży 7250 g i dzisiaj kończy 5 miesiąc

Acha. Rozliczyłam pita . Będzie zmywarka
super, że malutki był dzielny
no i fajnie, że będzie zmywarka- pewnie się przyda przy takiej dużej rodzince
ja tyż będę miała po remoncie
Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
nie sciemnia. generalnie wracalby jutro bo prace z pakietu skonczyl w tym tygodniu, ale zapytali o dodatkowe godziny na srode i czwartek to powiedzieli ze sa, ale do niedzieli. wiec zostaja, a i pewnie w przyszlym tyg tez przyjedzie dopiero w piatek albo w ogole.
jak to mowia zycie
kurczaki szkoda

Miki już wykąpany, pojedzony i śpi

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 19:37   #1594
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość

jestem u tesciowej a ona mieszka wprawdzie w krk ale obok lasu i parku
jestem.juz dwie godziny na spacerze
siedze na lawce i was teraz nadrabiam
rzucam psu pilke
a maciej spi

szkoda ze kolo mnie nie ma tak cudownej okolicy

a wozkow chyba ze 100minelam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
A co to za rejony krk? Ja niedługo bede sie rozgladac za mieszkaniem na wynajem i wlasnie musze wyczarowac jakas korzystną okolice..

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Dlatego ja podaje zmyslony nr telefonu

O Ty niedobra, a pozniej nękają kogoś z tym numerem Jak do mnie kiedys zadzwonią, to bede do Ciebie pisac ze pewnie podalas moj numer
(też tak robie )

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
pokazuję stroje.

ależ ona dzisiaj nadaje...
No piękne piękne

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
sebek na spacerku a na koniec wsadziłam sebka na minute do huśtawki czy mu się spodoba i widac po buźce że będzie lubiał się husiac
Jaki słodziak

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Cześć kochane jeszcze raz ogromne dziękuję za wszystkie kciuki płacz był ogromny, nienawidzę tego. Aż mu się zrobiły jakieś kropki pod oczami pół drogi niósł go TŻ na rękach bo w wózku aż się zanosił. Na szczęście kolejne szczepienie dopiero we wrześniu.. teraz moje biedactwo śpi.
Nephelim napisz mi jakie wymiary potrzebujesz.
Lecę nadrabiać
Biedulek Jejciu, az sie boję o nasze szczepienie za tydzien w poniedziałek.. Na pierwszym kiedy miala 2 miesiace wyla jak nigdy. Nigdy wczesniej ani nigdy pozniej takiego placzu nie bylo. Niby tylko kilka minut ale serce mi popękało na kawalki z zalu
Stary 2014-02-18, 19:38   #1595
kaska87
Zakorzenienie

spróbuję dzisiaj jeszcze raz włączyć ten film "czas na miłość"

Stary 2014-02-18, 19:42   #1596
Zakorzenienie

Cytat:
odmeldowuje sie. wrocilam do domu i jesli Amelka pozwoli bede miec dla was ogrom czasu.... tz mial jutro wracac, ale oczywiscie jak bylam juz 50 km przed szczecinem zadzwonil ze nie wraca w tym tyg fajnie, szczegolnie ze w czwartek mamy rocznice normalnie rozryczalabym sie gdyby nie to ze prowadzilam samochod. masakra, czuje sie samotna z Amelka
no to pechowo ;/ Ehh, szkoda że tak kiepsko sie Wam ułożyło. Wiem, że to marne pocieszenie, ale jakby co to masz nas

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Czesc

najpierw o sobie, a za chwilke bede nadrabiac

jestesmy po wizycie w poradni rehabilitacyjnej u neurologa.
jest duza poprawa, asymetrii juz praktycznie nie ma
nozki i bioderka bardzo dobrze rozwiniete, troszeczke slabsze raczki i gorne miesnie brzucha. Kubus potrafi nawet wiecej niz na jego wiek

niestety nie podnosi jeszcze glowki do siadu, jak lezy na pleckach (proba trakcji ?), dlatego bedziemy musieli wrocic do vojty
cwiczymy dalej i wizyta kontrolna za 3 miesiace.

w kazdym razie, jak to powiedzialy doktorki jest juz dobrze, potrzebna jest tylko kosmetyka, by dopiescic malucha

w kwestii odginania sie do tylu przy probie przekrecania sie z pleckow na brzuszek jest to jak najbardziej nieprawidlowe, podnoszenie pupy do gory (robienie mostka) rowniez.

w kwestii wprowadzania nowego jedzonka - tak jak uprzedzalyscie marchewka bardzo go zatwardzila, podawalam ja 3 dni.
wiec dzis podalam mu jabluszko, zeby go troche puscilo

ostatnio pisalam, ze maly strasznie krzyczal przed usypianiem w trakcie dnia. byly dwie mozliwosci - albo go bolal brzuszek od ekspozycji na gluten (w sobote podalam ostatni raz i zrobilam przerwe) albo go ktos zauroczyl na chrzcinach (moj tata w sobote przelal nad nim wosk).
przeszlo
jutro wracam do ekspozycji glutenu. mam nadzieje, ze to nie to powodowalo takie zachowanie, a tym samym bole brzuszka...
Super, że już lepiej

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
anutka- dobrze że już lepiej z ta asymetria, a reszta się na pewno wyćwiczy
a jak ten wosk przelewał ?? zaczynam w to wierzyc
Bez kitu, ja czasem też jak słysze różne opowieści
Stary 2014-02-18, 19:43   #1597
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Co do pneumo to czytalam ostatnio o tym i wg mnie lepiej wziac
rozwiniesz

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
No to kochana możemy sobie podać rękę chociaż ja starań się odkładać mała niestety z marnym skutkiem. Bo usypiam często z nią a też się boje bo mała się zadławg własną ślina :/ chciałabym żeby miała swój pokój bo widzę że lepiej śpi jak ma ciszę niestety narazie jest to niemożliwe

Do tego miałyśmy chyba wczoraj najgorszy wieczór odkąd się urodziła :-( cyc be mm be sucha pielucha nie pomogła masowanie brzuszka też myślałam że to zęby wiec posmarowalam dentinoxem ale nie myślałam że może kupka ale rano robiła fakt że po 3 dniach ale zrobiła do tego puszcza wciąż śmierdzace baki nie miałam czopka glicerynowego ale podałam połowę vibrucolu bo to lekarka nam przepisała jakby była niespokojna po szczepieniu ale było napisane na opakowaniu że przy kolce i przy zabkowaniu i gdy jest niespokojna można podać w końcu odleciała na rękach jak jej śpiewałam szkoda że tylko na godzinę i o 1 już się budziła no ale dostała cyca i spala oczywiście później były pobudki no ale to norma.. Eh dzisiaj też marudna muszę kupić czopki glicerynowe może to chodzi o kupę? Pomocy :-(

Igor od 2 dni daje czadu tłumacze se że to zęby

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 19:46   #1598
anutka171
Rozeznanie

Wspolczuje wszystkim mamom nieprzespanych nocy zycze duzo sily i wytrwalosci

Zas gratuluje przespanych tym, ktorych dzieciaczki na to pozwolily

teacherka nie jestem w stanie nic doradzic w kwestii kupki, prawdopodobnie to wina lekow ale mail dostalas w sama pore

83monia bidulka ta Twoja Natalka, bardzo zle to wyglada

Rusalka zdrowka dla tz i sily dla ciebie.

Cytat:
Napisane przez xViolet Pokaż wiadomość
Nie pamietam kiedy dokładnie były w tamtym roku, bo to moja mama kupiła. Ale chyba jakoś na wiosnę, bo coś kojarzę, że jeszcze płci nie znałam i mówiłam, żeby uniwersalny wybrała moze bedą znowu, tez bym kupiła
U mnie tez mama ten kupila, aczkolwiek chciala wziac w rozowy serduszka. pomyslala jednak, ze jak bedzie chlopak to troszke nie bedzie pasowal sama tez bym go kupila

Cytat:
Monia współczuję problemów

My już po szczepieniu. Emilka była bardzo dzielna, troszkę tylko się skrzywiła. Waży już 7 kg
brawo za szczepienie i wage

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
brawo

my tez po szczepieniu Alek nawet noie zaplakal tylko krzyknal wazy 8200 g. a myslalam ze z 9,5 hehs

bylismy na dluuugim spacerze i niedlugo wubieramy sie na nastepny i jedzonko od harekriszny
chetnie bym wychpdzila na 2-3 spa ery dziennie ale to targanie wozka...

Super piekna waga, duzy chlopczyk
Stary 2014-02-18, 19:47   #1599
anutka171
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
En niemalże w tym samym wieku (4 dni różnicy) i je tak:

7-8 - 180 ml (często niedojada)
10-11 - 210 ml (często niedojada)
13-14 - 3/4 słoiczka obiadkowego + 120 ml
17 - 180 ml lub pół słoiczka owocka i 120 ml (nie zawsze mam czas dać owocek, bo odbieram Edę z przedszkola i pewnie zacznę dawać po 5 miesiącu rano owocek do kaszki z kleikiem przy ekspozycji glutenu)
20 - 210 ml
Ojej, jak dla mnie to bardzo duzo
Jak karmie Jakuba butla to daje mu maks 130, bo jak dam wiecej to strasznie ulewa z przejedzenia

Cytat:
sebek na spacerku a na koniec wsadziłam sebka na minute do huśtawki czy mu się spodoba i widac po buźce że będzie lubiał się husiac
Cudny chlopak
Jakie te nasze dzieciaki sa juz duze

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Cześć kochane jeszcze raz ogromne dziękuję za wszystkie kciuki płacz był ogromny, nienawidzę tego. Aż mu się zrobiły jakieś kropki pod oczami pół drogi niósł go TŻ na rękach bo w wózku aż się zanosił. Na szczęście kolejne szczepienie dopiero we wrześniu.. teraz moje biedactwo śpi.
Nephelim napisz mi jakie wymiary potrzebujesz.
Lecę nadrabiać
Biedactwo

Cytat:

my tez byliśmy dziś na USG bioderek i u lekarza i jest wszytsko ok
niema już IIa tylko piękne panewki prawidłowo celujące?
Pani ortopeda błyskawica : siada? - nie, to nie sadzać, nie stawiać nie cudować wszytsko ma zrobic sam - krótka piłka
pani

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Wyszlismy na spacer i pogoda sie popsula bylismy zaledwie 40min. Dobrze ze wczoraj nadrobilismy dotlenianie 2.5 gidzinnym spacerkiem

My tez juz od ok tygodnia smigany w naszej xlanderowskiej spacerowce. Rozklada sie calkiem na plasko wiec jest ok. W gondoli Jasko juz nie byl wstanie wyprostowac nozek i sie zloscil :/

Dziewczyny, bo zadalam pytanie kilka stron temu, ale zadna mi nie odp... mianowicie czy kupki waszych maluszkow od czasu podania mieska tez jest czarna ????????????????? Nie wiem czy to nornalne? Nie cala ale taka czarno zolta jakby i zbita. Martwie sie bo w googlach wyczytalam ze czarny kolor moze swiadczyc o krwi a ja myslalam ze to normalne po miesku... Dajcie znac prosze..

U nas nigdy tak nie bylo, wiec nie mam pojecia ale chyba nie doszukiwalabym sie tam krwi. moze dla pewnosci skonsultuj sie z lekarzem.

Cytat:
anutka- dobrze że już lepiej z ta asymetria, a reszta się na pewno wyćwiczy
a jak ten wosk przelewał ?? zaczynam w to wierzyc
Jak on to dokladnie robi to nie wiem, bo zawsze wyprasza wszystkich z pokoju
potrzebuje zawsze do tego miske z woda, dwie rozgi i rozpuszczony wosk.
Po calym zabiegu (dziecko wtedy musi spac) wklada miske, do ktorej wlal wosk pod lozko/lozeczko idealnie pod dzieckiem.
Jak dziecko wstanie wyjmuje sie miske i sprawdza ksztalt tego co sie ulalo. do tej pory wyszedl 3 razy pies (mamy malego psa na podworku i moze boi sie szczekania), a ostatnio w sobote wyszla twarz.

dziwne to jest, ale moze i faktycznie to pomaga

Cytat:
Heloł
Anutka za poprawę

Przede wszystkim zdrówka dla Zuzi. Miło że o mnie myślałaś . A ja od kilku dni usiłuję was dogonić i w końcu mi się udało

Najbardzier co zapamiętałam z tych ostatnich 30 stron to przespaną nockę u Endżi super oby tak dalej
Ewacia zdjęcia Sebusia na huśtawce rewelacyjne. Cudny Sebuś
Motyl śliczne stroje i gratuluję szaf w przedpokoju
Boja ja też chudnę na potęgę i dla mnie to masakra. Nie mam już bioder, dupy ino same kości

Brawa za nockę i kciukam za opiekunkę

za ząbka

No właśnie szkoda że nie ma takiego programatora

Wczoraj mieliśmy szczepienie. Bartuś zniósł dzielnie. Płakał tylko podczas wkłucia. Ale później było gorzej. Gorączka i opuchnięta rączka i kompletnie nieprzespana nocka. Ale dzisiaj już ok.
Bartosz waży 7250 g i dzisiaj kończy 5 miesiąc

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Acha. Rozliczyłam pita . Będzie zmywarka
Brawo za wage i skonczony miesiac

nadrobilam i ide zjesc kolacje
Stary 2014-02-18, 19:47   #1600
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Hejka,ale jestem wściekła,tym razem ja spać nie mogę,przerzucam się z boku na bok,a jak już przysne,to mała się budzi i tak w kółko.Też tak macie?

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
noooo ja tak mam cały czas prawie w dzień mnie ziewa a w nocy nie mogę spać
Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
matal przyjechal do ciebie z tz
siedzialysmy w perfekcyjnie wysprzatanym salonie
encia spala na sofie, a edi bawil sie kolejka
Macka wsadzilysmy w bujaczek i siedzial i sie gapil
trajkotalysmy cos
mialas elektryczny kominek w ktorym podgrzewalysmy jedzenie (jakkolwiek to brzmi)
bylam pelna podziwu ze dzieci twoje grzeczne
potem poszlysmy do kuchni
jadlsymy duszona cebule twierdzac ze to dietetyczne
przyszedl twoj tz i zaczal sie z moim tz z wizazu smiac
po czym kazalam sie dobrze przypatrzec tz, ze ha naprawde mam te wirtualne kolezanki a wcale tego cobie nie wyimaginowalam

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
i elegancke party
Cytat:
Dobry sen
Tylko kominka i grzecznych dzieci nie mam No, czasem są grzeczne No i mój salon to raczej jak pobojowisko

Cytat:
Ale macie sny
Mi ostatnio śni sie, ze Wiki ma nowe umiejętności, np. ucze ja robic papa, jak tata idzie do pracy i śniło mi sie, ze sama juz potrafi
mi się ostatnio śniło, że młoda siedziała na parapecie i mi machała
Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
a długo ich gotujesz?
do mientkości
Cytat:
Najsliczniejsza modelka na świecie, to i avek fajny
Dziewczyny mnie uświadomily, ze ten kocyk to hit wątkowy
no rejczel, Nina też ma

Cytat:

LOVE
Cytat:
No i zapomniałam Emilka ma 69 cm. Czyli z wagą jest w 65 centylu a wzrostem w około 100 Lekarz powiedział że po 6 miesiącu można wprowadzać warzywka, a do tej pory tylko kp. Cieszę się, że tak ładnie przybiera tylko na moim mleczku

super przybiera
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Natalka właśnie wcina kopytka
leniwe bym opanowała
miałam się rozpisać ale sąsiadka mnie nawiedziłą później coś popiszę
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 19:52   #1601
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
spróbuję dzisiaj jeszcze raz włączyć ten film "czas na miłość"
Mi się w sumie nie podobał

Cytat:
Ojej, jak dla mnie to bardzo duzo
Jak karmie Jakuba butla to daje mu maks 130, bo jak dam wiecej to strasznie ulewa z przejedzenia
En mi ulewa sporo, nieważne, ile zje

waży 7,5 kg i nosi 68, ale niektóre już przyciasne, miesiąc temu miała 67 cm.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 19:53   #1602
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
nie ma czego pokazywac, tzn musialabym zdjecie robic i ryj zamazywac, a w sztucznym swietle chyba niekoniecznie kolor bedzie wygladal tak jak wyglada. zobacze

nie sciemnia. generalnie wracalby jutro bo prace z pakietu skonczyl w tym tygodniu, ale zapytali o dodatkowe godziny na srode i czwartek to powiedzieli ze sa, ale do niedzieli. wiec zostaja, a i pewnie w przyszlym tyg tez przyjedzie dopiero w piatek albo w ogole.
jak to mowia zycie

anutka super ze jest poprawa
Katarzyna, fajnie jak taki duzy zwrocik

co do mleka, ja dzisiaj dalam 2 na kolacje, bo nie przytargalam jeszcze toreb z samochodu a niej bylo mleko no ale na stale wprowadze jak mloda skonczy 6 miesiecy czyli za kilka dni
e tam gadasz..
powiedz chociaz jaki kolor? rudy?

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 19:54   #1603
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
zaraz byśmy działały, nie?

super, że malutki był dzielny
no i fajnie, że będzie zmywarka- pewnie się przyda przy takiej dużej rodzince
ja tyż będę miała po remoncie

Miki już wykąpany, pojedzony i śpi
No ja chyba jednak bym już nie działała. Mam już spore stadko . Z co do zmywarki to oj tak przyda mi się.
Bartuś ukąpany ale jeszcze nie śpi.

Teacherka piękne te zabawki. Ochraniacz mam cały czas w pamięci
Poli piękna sukienka na chrzest

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 19:56   #1604
Zakorzenienie

Cytat:
Mi się w sumie nie podobał

En mi ulewa sporo, nieważne, ile zje

waży 7,5 kg i nosi 68, ale niektóre już przyciasne, miesiąc temu miała 67 cm.
No to ślicznie Ci rośnie. Duża dziewczyna

No i obudzili mi Pole Ale akurat zdążyłam nadrobić wszystko

Przysłali mi wlasnie worek znizek do carters'a i znów wydam kase. Naciągacze jedne. Ale jak tu nie wykorzystac takich znizek
Stary 2014-02-18, 20:04   #1605
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Ja ika, lola brawa dla maluszków za wagę i szczepienia
Rusałko zdrówka dla męża

Ktoś mnie ostatnio natchnął na pastę makrelową. Dziękuję

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 20:10   #1606
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
e tam gadasz..
powiedz chociaz jaki kolor? rudy?
nie no serio nie widac koloru. nie sa rude robila mi sredni braz, ale ze po dekoloryzacji bylam ruda, to rudy przebija. ogolnie cieply kolor.
znow wygladam jak malolata a nie jak stara torba
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20140218_193028.jpg (84,6 KB, 98 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20140218_193058.jpg (101,2 KB, 78 załadowań)
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 20:18   #1607
Zakorzenienie

Cytat:
nie no serio nie widac koloru. nie sa rude robila mi sredni braz, ale ze po dekoloryzacji bylam ruda, to rudy przebija. ogolnie cieply kolor.

Kurka bie widzę na telefonie damn! Idę zaraz zobaczyć na kompa i wtedy bede komentować efekt

Sent from my iPhone using Tapatalk
Stary 2014-02-18, 20:22   #1608
passion80
Zakorzenienie

Bajka, bardzo ładny kolor a jak Ci się włosy błyszczą

Ja ; ) to może zrobisz zamówienie grupowe

swoją droga jest na wizażu wątek zamówieniowy cartersa?
Stary 2014-02-18, 20:28   #1609
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
A masz fotę "przed"? Bo wydają się ciemne

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 20:29   #1610
policzanka
Wtajemniczenie

katarzyno-dziękuje
bajeczko-baaaardzo ładny wyszedł kolorek!

dziewczyny za moment bede nadrabiac w miedzy czasie mam do Was kolejną prosbe!

ja sie kompletnie nie znam na modzie.Kupiłam sobie dzis sukienke na Chrzest-sukienka nie jest jakas super hiper a wziełam tylko dlatego ze w jako jedyną sie wcisnełam i dodatkowo maskuje moj kałdun.przewaznie robie zakupy w hm +size ale chyba zlikwidowali ten dział bo sportowe wisiały, no ale mniejsza o to.a wiec nie wiem jakie buty zakupic do tej sukienki-prosze doradzcie...
napewno znajdą sie osoby które znają sie na modzie..
chce tego dnia wyglądac jak człowiek..
ubiore albo granatowa pikowana kurtke za pupe albo krótki czarny płaszcz z kapturem.kupno nowej kurtki nie wchodzi w gre.. no to co?pomozecie?
http://www.mohito.com/pl/pl/collecti...x/ladies-dress

Edytowane przez policzanka
Czas edycji: 2014-02-18 o 20:32
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 20:33   #1611
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
A masz fotę "przed"? Bo wydają się ciemne
przed byly czarne wiec jest roznica ale pisalam, ze na focie w sztucznym swietle kiepsko widac.

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
katarzyno-dziękuje

ja sie kompletnie nie znam na modzie.Kupiłam sobie dzis sukienke na Chrzest-sukienka nie jest jakas super hiper a wziełam tylko dlatego ze w jako jedyną sie wcisnełam i dodatkowo maskuje moj kałdun.przewaznie robie zakupy w hm +size ale chyba zlikwidowali ten dział bo sportowe wisiały, no ale mniejsza o to.a wiec nie wiem jakie buty zakupic do tej sukienki-prosze doradzcie...
ubiore albo granatowa pikowana kurtke za pupe albo krótki czarny płaszcz z kapturem.kupno nowej kurtki nie wchodzi w gre.. no to co?pomozecie?
sukienka fajna, ale nie mam pojecia jakie buty
Mel B 14/14 ✓
Stary 2014-02-18, 20:33   #1612
kaska87
Zakorzenienie

Poli ja nie doradzę, ale sukienka piękna

Stary 2014-02-18, 20:36   #1613
Zakorzenienie

Cytat:
Super kolor I włosy takie lśniące
Bardzo podobają mi się takie fryzurki i sama bym machnęła ale na moich ni to prostych ni kręconych nnic się nie da zrobić..

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
Bajka, bardzo ładny kolor a jak Ci się włosy błyszczą

Ja ; ) to może zrobisz zamówienie grupowe

swoją droga jest na wizażu wątek zamówieniowy cartersa?
Nie wiem czy sa ja moge zamawiać, keine probleme Moge nawet jechac zrobic zakupy osobiście bo sklep mnie kusi nieopodal
Ja póki co utknęłam na bluzkach i bluzeczkach i nie wiem o wybrać, żeby zmieścić się w moim osobiście ustalonym limicie finansowym
http://www.carters.com/carters-baby-...rtRow=0&sz=all

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
katarzyno-dziękuje

ubiore albo granatowa pikowana kurtke za pupe albo kurtki czarny płaszcz z kapturem.kupno nowej kurtki nie wchodzi w gre.. no to co?pomozecie?
Poli, hmmm. Na pewno czarne obcasy będą pasować bo są dość uniwersalne. Ja tu najlepiej widze cieliste obcasy, ale nie wiem jaka teraz jest pogoda w PL Albo jakieś na słupku jasno brązowe botki? Tak żeby w kolorze skóry były i noge wydłużyly? Nie wiem, ze mnie zadna znawzyni mody Ja smigam w baletach zawsze

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-18, 20:37   #1614
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
odmeldowuje sie. wrocilam do domu i jesli Amelka pozwoli bede miec dla was ogrom czasu.... tz mial jutro wracac, ale oczywiscie jak bylam juz 50 km przed szczecinem zadzwonil ze nie wraca w tym tyg fajnie, szczegolnie ze w czwartek mamy rocznice normalnie rozryczalabym sie gdyby nie to ze prowadzilam samochod. masakra, czuje sie samotna z Amelka
oj
Cytat:
Czarna a w ogóle to czemu nie można jakoś sobie zaprogramować, że chcesz córkę-jest, chcesz chłopa- masz
bo te co chciały synów mają córki, a te co chciał córki mają synów
u nas za pierwszym razem miał być syn
Cytat:
Czesc

najpierw o sobie, a za chwilke bede nadrabiac

jestesmy po wizycie w poradni rehabilitacyjnej u neurologa.
jest duza poprawa, asymetrii juz praktycznie nie ma
nozki i bioderka bardzo dobrze rozwiniete, troszeczke slabsze raczki i gorne miesnie brzucha. Kubus potrafi nawet wiecej niz na jego wiek

niestety nie podnosi jeszcze glowki do siadu, jak lezy na pleckach (proba trakcji ?), dlatego bedziemy musieli wrocic do vojty
cwiczymy dalej i wizyta kontrolna za 3 miesiace.

w kazdym razie, jak to powiedzialy doktorki jest juz dobrze, potrzebna jest tylko kosmetyka, by dopiescic malucha

w kwestii odginania sie do tylu przy probie przekrecania sie z pleckow na brzuszek jest to jak najbardziej nieprawidlowe, podnoszenie pupy do gory (robienie mostka) rowniez.

w kwestii wprowadzania nowego jedzonka - tak jak uprzedzalyscie marchewka bardzo go zatwardzila, podawalam ja 3 dni.
wiec dzis podalam mu jabluszko, zeby go troche puscilo

ostatnio pisalam, ze maly strasznie krzyczal przed usypianiem w trakcie dnia. byly dwie mozliwosci - albo go bolal brzuszek od ekspozycji na gluten (w sobote podalam ostatni raz i zrobilam przerwe) albo go ktos zauroczyl na chrzcinach (moj tata w sobote przelal nad nim wosk).
przeszlo
jutro wracam do ekspozycji glutenu. mam nadzieje, ze to nie to powodowalo takie zachowanie, a tym samym bole brzuszka...
ciesze się że już lepiej u malutkiego
Cytat:
ale super strasznie mi się podoba
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 20:39   #1615
kaska87
Zakorzenienie

też sobie popatrzę co tam mają- teściowa leci to dam jej $ i mi kupi ą piżamkę mam i jest zaje...ta wygląda jak nowa
http://www.carters.com/carters-baby-...=left&start=14

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-02-18 o 20:41
Stary 2014-02-18, 20:39   #1616
karolson
Zakorzenienie

Bajka wlosy super. Ja naprawde niewiem co Ty masz do swojej twarzy!?

Poli czarne albo bezowe ale to takue batdziej letnie. Po mojemu tez do granatu pasuja brazowe

A Bajka dzieki Tobie doliczylam sie ze Filip konczy 6 mcy wiecozkminy nt mleka zbede zrobie jutro maly zapas 2

A Filip spal i sie przebudzil z placzem. TZ wxial go na rece i dalej placz i wrzask. Wzielam ja i cisza teraz lezy ze mna w lozku... ehhh
Stary 2014-02-18, 20:43   #1617
policzanka
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny

ja bardzo podobają mi sie buty w kolorze o ktorym pisałas tylko ze chyba do tych bucikow pasowałby jakis ładny płaszczyk..

a co myslicie o czarnym zamszowym koturnie?nie za toporne? i czarne kryte rajty?

tego typu
http://www.faslook.pl/picture/czarne-koturny-2/

Edytowane przez policzanka
Czas edycji: 2014-02-18 o 20:46
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-18, 20:44   #1618
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Bajka wlosy super. Ja naprawde niewiem co Ty masz do swojej twarzy!?

Poli czarne albo bezowe ale to takue batdziej letnie. Po mojemu tez do granatu pasuja brazowe

A Bajka dzieki Tobie doliczylam sie ze Filip konczy 6 mcy wiecozkminy nt mleka zbede zrobie jutro maly zapas 2

A Filip spal i sie przebudzil z placzem. TZ wxial go na rece i dalej placz i wrzask. Wzielam ja i cisza teraz lezy ze mna w lozku... ehhh
no jak co, wychodze na zdjeciach milion razy gorzej jak na zywo

dzieki za komplementy

tz zadzwonil i bylam oschla... i jeszcze ma czelnosc pytac co mi na nos siadlo, bezczelny
Mel B 14/14 ✓
Stary 2014-02-18, 20:45   #1619
karolson
Zakorzenienie

Poli oczywiscie przy takiej pogodzie mialam na mysli pol buty na obcasie klasyczne proste a jak przymrozi to kozaki do kosciola zycie a pozniej na zmiane ale chyba az tak zimno niebedzie. Do kurtki tez moga byc.

Ja pogoda w pl iscie wiosenna 10 st i piekne slonce.

Edytowane przez karolson
Czas edycji: 2014-02-18 o 20:49
karolson jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 20:46   #1620
Agnieszka257
Raczkowanie

Cytat:

Bajka śliczna z Ciebie dziewczyna,kolor włosów bardzo mi się podoba,bo własnie takie kolory ja lubię.

Ja już uciekam spać.Robię drugi dzień shreda i jestem wykończona,tak mnie strasznie nogi bola że masakra,ale niepoddaje się i walcze dalej pozdrawiam wszystkich i życzę wszystkim spokojnej nocy.
Agnieszka257 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości