|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części naszego wątku? | |||
| Mama czeka na mój kroczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
10 | 23,81% |
| Pierwsze kroki, pyszny soczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
1 | 2,38% |
| Wczoraj raczki, dzisiaj kroczki, obchodzimy nasze Roczki |
|
10 | 23,81% |
| Dziś ogłoszę co już wiecie, mamy najlepszych Roczniaków na świecie |
|
3 | 7,14% |
| Po przygodach z kuratorem, mamy Roczki pod dozorem |
|
13 | 30,95% |
| .Mamy szalone, dzieci ubrudzone, Roczek już nam mija, a kurator nas dobija |
|
2 | 4,76% |
| W domu brudno, zrobić kroczka jest mi trudno, mama tym się nie przejmuje i już "Roczek" mi szykuje |
|
3 | 7,14% |
| nie zmieścił się tutaj, więc albo odpada albo modyfikacja |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
Cytat:
PS. Fajną masz teściową ![]() Cytat:
Czekam na te Wasze kiecki z utęsknieniem! ![]() Ciekawe w końcu na ilu osobach zamknie Wam się lista gości ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Słodkie to jest Cytat:
Moja podłapała ode mnie katarek ale nie kaszle póki co
|
|||||
|
|
|
#1022 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
Młody na spacerze, a u nas stolarz robi pawlacz
![]() Nie wiedziałam, ze zapalenie płuc może objawiać się tylko kaszlem. Dzisiaj chyba mniej kaszle. Magiusa, każde dziecko inaczej sie rozwija, ale są jakieś wspólne normy- moim zdaniem. Dziecko zdrowe jest ruchliwe, a jak się rusza to wzmacnia mięśnie i potem ma coraz więcej siły żeby bardziej się ruszać. Mechanizm samo nakręcający się Ale jak dziecko prawie wcale się nie rusza to myslę że warto skonsultować się z lekarzem.Dżunior ma dzisiaj 9,5 miesiąca i wazy 10,5 kg.
Edytowane przez gold-fish Czas edycji: 2014-02-18 o 12:46 |
|
|
|
#1023 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- co do chrzcin my chrzciliśmy jak Eliza miała miesiąc było 35 osób a na naszym weselu 160
|
||
|
|
|
#1024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tak jak dzieciaki zaczynają pełzać/raczkować/chodzić itd. wcześniej, tak są takie które robią to później albo w innej kolejności albo omijają pewne etapy. myślę że tu trzeba zdać się na intuicję bardziej niż się spinać i porównywać z innymi.jaka waga ale noszenia to nie zazdroszczę, bo mi już ciężko podnieść niecałe 7 kg
|
|
#1025 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
moja 51 Cytat:
Jutii niewiarygodne dla mnei ciato szpinakowe z czekoladą i dlatego se zemdlałam Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja nie potrafiłabym żyć z dala od rodziny i znajomych, tu musicie patzreć po sobie wy szczęśliwi to szczęśliwy Bart.Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
przy 8 kg już "czuć "
|
|
#1026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1027 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Cytat:
ale ja mam fajną teściową i sami podłapaliśmy ten żarcik i go ciągneliśmy zawsze ![]() Jeździmy już w drugim foteliku. W pierwszym już od dawna jej nie nosiłam bo nie dawałam rady. Do auta zawsze znosił ją mąż - ja sama z nią nigdzie nie jeżdżę autem. Teraz tego pierwszego fotelika używamy jeszcze na basenie bo każą tam nosić w foteliku. Helena miała 6 tygodni jak chrzciliśmy Była grzeczna jak aniołek. Mimo iż nie wróciłam wtedy jeszcze do formy super wspominam ten dzień
|
|
#1028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o sam katar to bym się nie martwiła jak zauważysz że syzbciej oddycha albo świszczy to sprawdź![]() Diabli, mój TŻ mi leciał z argumentami typu, że będą się dzieciaki czepiać, na co ja mu powiedziałam, że jak wszyscy skoczą z mostu to ja nie skoczę i, że to nie moje dziecko ma się dostosować tylko inni mają się nauczyć tolerancji mam koleżankę której syn nie jest ochrzczony, ma 9 lat, zero problemów, zamiast komunii zrobili mu impreze i dostał rower i po krzyku teraz coraz więcje ludzi nie chrzci więc myślę, że za kilka lat to nie będzie nic dziwnego
|
|
|
#1029 |
|
Zakorzenienie
|
nie ma co się śmiać, mi już ciężko a lżej nie będzie
|
#1030 |
|
Zakorzenienie
|
znowu napisałam przez rz
mi od urodzenia waga Heleny ciąży i dokładnie im dalej tym ciężej niestety Zobaczysz jak Ignaś będzie 10 ważył to wspomnisz jak fajnie było kiedy ważył 7
|
#1031 | |
|
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Cytat:
brawo!
|
|
#1032 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1033 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mi tu niby źle nie jest, ale juz mi żal tych wszystkich miejsc których nie zobaczę, ludzi których nie poznam, eh duszę sie u siebie na wiosce Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez powoli chyba wprowadze.U nas po raz pierwszy od 8mies.przyszla kryska na matyska. Mamy dosc ciezkie noce i dnie. Daro poplakuje w ciagu dnia bardzo dlugo, czasami nawet na rekach. Ogolnie jest rozdraznionym w nocy srednionod 2 czy 3 budzi sie co godzine i potrafi juz o 5:30 wstawac. Masakra ale bardziej mnie doluje ze zupelnie nie mam pomyslu o co chodzi. Czy to moze jakis skoknrozsojowy (jestesmy w 36 tyg. A jakis jest do 37) czy moze jednak zeby mu sie daja we znaki. Mam nadzieje zebniedlugo minie bo troche nie poznaje go. Za to w nocy pije 1 butle 200ml mm wiec choc to mnie napawa szczesxiem bo ciesze sie z tego ze tylko 1 ( licze ze jak mu przejdzie ten okres to tylko na nia sie bedzie budzil) i ze tak ilosc bo to w kwestii posilkow mlecznych akurat. Mam tez zabawna wiadomosc. Wczoraj przegladalam sobie oferty pracy i ot tak wyslalam 1 cv. Jutro mam przyjsc na rozmowe raczwj pracy nie przyjme ale sie przejde i ciesze sie ze byl oddzew.No a w kwestii mojego ksstalcenia chyba jednak zrobie podyplomowke na akad.ekonomicznej. planowalam licencjat zaczac juz za 2 tyg.ale sprawe przegadalam z rektorem odnosnje moich oczekiwan i mozliwosci i on jednak twierdzi ze skoro mgr.mam to lepiej zaijwestowac w podypl.a oni sa w stanie od podstaw przyg.mnie do zawodu bez multum zbednych przedm.ktore mialabym na podypl. Tak wiec jeszczs sie zastanawiam ale chyba sie skusze : Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1035 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jaki kierunek wybralaś ?
|
|
|
#1036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak się z ciążą nie uda to może będę sobie pluła w brodę ;p A jednak idę w kierunku rachunkowości...ale napisałam o tych podyplomowych, a już się waham. Przejrzałam ich program kontra program kursów w stowarzyszeniach księgowych w Polsce. Nie kryję, że ten drugi wydaje mi się ciekawszy.
|
|
#1037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tesciow mam blizej Indyjskiego Oceanu (cieplejszy ) do tego rzut beretem do Gor Smoczych i relatywnie blisko do Parku Krugera (a na pewno blizej niz z Kapsztadu ). Cudnie tam jest Ja doceniam moja mozliwosc poznawania swiata, meza tez nie wymienilabym na innego, a poznal go dzieki podrozowaniu... Ale tak jak pisalam, w obecnym miejscu brakuje mi tej sieci wspierajacej... Z reszta, wszedzie dobrze gdzie nas nie ma ![]() Magiusa podejrzewam, ze to ten skok. Dacie rade ![]() Co do rozmowy to wow. Jedno cv i juz odzew. Podziel sie jutro wrazeniami po rozmowie. A co do studiow to uff, dobrze, ze nie pakujesz sie znow od poczatku bo tyle glupich przedmiotow wpychaja do programu, ze naprawde szkoda Twojego czasu. A skoro mozna zostac ksiegowa po podyplomowce to super a rektora znasz osobiscie, ze mialas prywatna audiencje? ![]() Sent from my XT1032 using Tapatalk |
|
|
|
|
#1038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie to głównie nie wiem dlatego, że zastanawiam się który "papier" będzie ważniejszy dla ewent.pracodawcy oraz co da mi większą i szerszą wiedzę ( bo papier papierem, ale jak nic nie będę wiedziała to też bez sensu) Dziewczyny pracujące w księgowości- jakie macie doświadczenie? Przy założeniu, że szukają u Was kogoś do księgowości i akurat nikt nie będzie miał dośw. i muszą się sugerować "papierami" to bardziej zainteresują się Kimś po: 1. studiach podyplomowych na Uniw.Ekonomicznym kier.Rachunkowość czy 2. kursach ( no powiedzmy, że 3 stopniach) ze Stowarzyszenia Księgowych w Polsce A dla tych co chcieliby się bardziej hm...wgłębić w pomoc w wyborze to tutaj a) program studiów podypl.wraz z tym co niby dają http://podyplomowe.ue.poznan.pl/studia.82.html b) program 3 kursów ze stow.wraz z inf.jakie papiery i um.dają http://www.skwp.poznan.pl/szkolenia/...odzin%29-8-457 http://www.skwp.poznan.pl/szkolenia/...dziny%29-9-483 http://www.skwp.poznan.pl/szkolenia/...ziny%29-10-471
|
|
#1039 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli nie siedzi - nie sadzamy, nie ciągniemy za rece do siadu. nie wstaje- nie stawiamy. wszystko ma przyjść fizjologicznie samo. nasz instruktor mowil, ze często babcie maja taka tendencje - dziecko zaczyna wstawac, a babcie siup za raczki i chcą prowadzic...nie wolno i już. ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Cytat:
ona jest bardziej tatusiowa, choć często widze swoje miny ![]() ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- ok, dopytam w tym tygodniu. przypomnij się ![]() ps. taaa. dzisiaj znow był nalot ![]() ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Cytat:
Danielek to już duzy facet, pokazywalas nam jego fotki? ![]() ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#1040 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas z książkami tak samo, służą do jedzenia ![]() Cytat:
Ech biedaki ![]() Mnie się widzi że to skok... I pewnie następne zęby też dająno sobie znać... Super wiadomość z tą pracą, fajnie że tak szybko się odezwali. Przynajmniej teraz wiesz że jest 'popyt' na Ciebie ![]() --------- Chwalimy się - mamy drugi ząb ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- A w temacie teściowej - moja jutro się do nas wybiera :/ Widziałam ją ostatnio w niedzielę a jutro dopiero środa :/ nie napawa mnie to dobrym humorem :/ Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#1041 |
|
Wtajemniczenie
|
mam problem Eliza prawie nic nie chce jeść oprócz mleka i wychodzi na to że 80 % posiłków to mleko! To też nie dobrze
|
|
|
|
#1042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1043 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Wy może wynajmiecie hotel i weźmiecie teściową ze sobą do pilnowania Lili? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
proponuj, nie naciskaj
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2014-02-18 o 20:20 |
||||
|
|
|
#1044 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ogólnie zawsze wydawało mi się, że studia to studia i to lepszy papier niż kurs. Z drugiej strony byłam kiedyś na kursie (z UE) i na nim stawiali bardziej na praktykę - robiliśmy dużo ćwiczeń, zadań na zajęciach. Nie wiem jak ilość słuchaczy wygląda ale akurat na tym kursie było mało osób (koło 20) i bez problemu można było w trakcie zajęć pytać jak miało się jakiś problem. ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Cytat:
Magiusa - współczuje nocek i dni...u nas nocki się nie zmieniły, dalej pobudki co 2 godziny. No i niestety ale w ciągu dnia Helena też miewa kiepski humor. Dzisiaj przekiblowałyśmy cały dzień w domu bo nie dała się zapakować do nosidła tak się rozwyła
|
|
#1045 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Bo jak czytam, że tutaj maluchy jedzą np. cały duży słoiczek obiadku to jestem przerażona bo Eliza tylko 2-3 łyżeczki. Ale masz rację mleko jest najważniejsze do roku ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Cytat:
tez toleruje tylko kaszkę ale tą gotową do picia z nestle (która oczywiście jest droga)
|
||
|
|
|
#1046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co prawda ja mam samochodem ok. 8 minut do domu ale wiadomo, zanim się zbiorę, zajadę, nakarmię, utulę, wrócę to i godzina może minąć a jestem świadkiem a co do jedzenia to Eliza jeszcze niedawno była na cycu a cycowe dzieci często tak mają, że niewiele jedzą
|
|
|
|
|
#1047 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1048 |
|
Zakorzenienie
|
Nie myślałam jeszcze o tym tak wnikliwie, ale to tez jest jakieś rozwiazanie, o tyle dobrze ze to wesele w Warszawie to pod koniec sierpnia wiec Lili będzie miała 15 miesięcy, a na roztoczu pod koniec października. Do tego czasu może się wszystko jeszcze odmienić
|
|
|
|
#1049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przygotowuję się psychicznie do blw, mam nadzieję że jak będzie łapkami jadła to jakoś to pójdzie choć strasznie boję się krztuszenia
|
|
#1050 |
|
siedzę i myślę
|
Hej, Antos zaczął raczkowac
![]() A i połowa ciąży za mną ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:48.

Chrzcimy Helen z moim trzymiesięcznym dziś bratankiem, będzie wesoło, mam już projekt sukeinki, lista prezentów się robi, tylko jeszcze nie wiem czy ksiądz nam nie odmówi chrztu 

Są dwa serca-ich nieustanne bicie,zdaje się w dwóch jestestwach jedno tworzyć życie,łańcuch który nas wiąże,los nie skruszy zmianą,będą bić zawsze razem, albo bić przestaną