|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25
Cytat:
Cytat:
Nie polecam, lepiej systematycznie chodzić na delikatniejsze złuszczanie.Cytat:
Opalanie najlepiej rozpocząć tak miesiąc, półtora miesiąca przed. Przy pierwszej wizycie (nawet jeśli nie jest to nasza pierwsza wizyta w życiu, ale np. pierwsza od dłuższego czasu) pracownik solarium powinien ocenić stan naszej skóry, jej fototyp i dobrać odpowiednią ilość minut i częstotliwość opalania. Ale to fikcja i bardzo rzadko się tak dzieje - najlepiej od razu przy wejściu poprosić o taka poradę - jak pomogą to możemy zostać w takim gabinecie. Jeśli pani zza lady nie potrafi nawet ocenić naszego typu skóry to uciekamy gdzie pieprz rośnie. Dla typowej, polskiej karnacji (fototyp III) proponuję na początku wizyty raz w tygodniu - ocenimy jak nasza skóra reaguje na słońce i jak długo potrzebuje aby się zregenerować (czyli kiedy znika zaczerwienienie i dyskomfort np. w ciepłej kąpieli). Niestety tak na sucho trudno dobrać długość opalania, bo wszystko zależy od lamp. Te w tzw. "nowej normie" opalają słabo i na początek można iść nawet na 10 min. , w przypadku mocniejszych proponuję 6-7 min. Stopniowo można zwiększać ilość minut, ale bez szaleństwa, bo o oparzenia i schodzącą skórę nietrudno Nie przekraczamy częstotliwości 2 wizyt tygodniowo w solarium (biologiczny proces uzyskania pełnej opalenizny to 48 godzin i nie powinno się częściej opalać). To tyle ode mnie A i zawsze patrzmy czy łóżko zostało przed nami zdezynfekowane - o grzybka niestety nietrudno ![]() A i jeszcze jedno - zazwyczaj na łopatkach i tuż nad pośladkami po opalaniu zostają białe nieopalone placki - te części ciała przylegają mocno do dolnej płyty solarium, są niedotlenione i nieukrwione więc i promienie słabiej te miejsca opalają - żeby uniknąć tych "placków" należy delikatnie zmieniać pozycję. Nie trzeba się obracać, jedynie nieco wiercić :p Dla nas ma to znaczenie, bo pewnie większość będzie mieć odsłonięte łopatki w sukniach.
Edytowane przez positive rebel Czas edycji: 2014-02-18 o 20:27 |
|||
|
|
|
#332 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
masz jakieś metody na trądzik na plecach wlaśnie?
|
|
#333 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Już do tamtego salonu/ SPA nie chodzę. Byłam przerażona tym co się stało z moją twarzą po, a za zabieg zapłaciłam prawie 400zł Od tamtego czasu zajmuję się swoją twarzą sama, a na zabiegi poczekam do wizyty w Polsce.
|
|
|
|
|
#334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niezle sa nie? mam pytanie, skad pochodzisz? Bo pierwszy raz slysze "kuloty", szczegolnie ze po francusku majtki to wlasnie culotte. |
|
|
|
|
#335 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem bardzo.Cytat:
|
||
|
|
|
#336 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jak chodziłam kilkakrotnie, to zawsze do stojącego - mam obawy, przed leżącym ![]() A jeszcze takie pytanie co polecasz żeby zasłonić biust do opalania, ale by plecy pozostały odsłonięte? U mnie nisko opuszczony biustonosz niestety średnio się sprawdza, bo bardzo mi zjeżdża i sama za każdym razem nie potrafię w tym samym miejscu go ułożyć, co poprzednim razem. Niestety, ale raz poparzyłam sobie cycki, bo mi się zsunął ![]() Cytat:
To jest wkurzające, bo jak jest zima, czy mam większy stres to zaraz mnie wysypuje Suknia z zabudowaną górą to właśnie m.in. ze względu na to + mały biust
|
|
|
#337 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
C'est pourquoi je connais le mot " culotte"
|
|
#338 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#339 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wszystkiego najlepszego! Super prezenty, te kolczyki były na mojej liście Cytat:
![]() To wina za dużego mieszkania, nie siedzę w ogóle w salonie a ona stoi na komodzie pod ścianą i ma tylko 40 cm... Na drzwiach wisi też wieniec "Merry Christmas" Kilka dni temu oidpadł i TŻ mówi że to chyba czas na schowanie dekoracji ale dalej go powiesił na drzwi ![]() Króliczku zdrówka dużo! Cytat:
![]() Cytat:
Opium super zakupy! O majtach z golfem to słyszałam ale majtki z welonem?
|
|
#340 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobry wybór!Co do treści zaproszeń - początkowy cytat z Leśmiana kocham mam nadzieję, że się nie obrazisz, chciałam być po prostu szczera i dobrze doradzić Cytat:
Po ślubie obrączkę będę nosić na serdecznym prawej, a zaręczynowy baaardzo chciałabym nosić na serdecznym lewej, ale jest za duży Na pewno nie chcę ich nosić na jednej dłoni razem, bo mój pierścionek źle wygląda "w towarzystwie", a z kolei na środkowym palcu nie lubię nosić biżuterii... ale chyba nie będę miała wyjścia ![]() Cytat:
Cieszę się! Chyba na dniach taki zamówię Tak się zastanawiałam, czy to zrozumiałe pojęcie Chodzi o to, że jakby "warzył" się na twarzy, był widoczny i źle cera wyglądała.
|
|||
|
|
|
#341 |
|
Raczkowanie
|
Mi poduszeczkę na obrączki zrobi mama na szydełku, mamy specjalny wzór, a ją chyba włożę do drewnianej skrzyneczki.
![]() Nie mogę uwierzyć! Dostałam wyzwanie na fb hahaha!! na 20 pompek, no to jest motywacja, bo póki co zrobiłam 5 i to nie wiem czy dobrze :P
|
|
#342 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej kobietki nie było mnie od soboty u tu nowy wątek i tyle postów.
Nie jestem w stanie nadrobić rzecz jasna tyle teksu. Chciałam napisać ze prawdopodobnie znikam na kilka dni. Jutro sie okaże czy uda sie z TŻ zrealizować spontaniczny pomyśł i wyjechac na kilka dni. Jezeli tak to dopiero w week wróce. Buziole Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalk now Free
|
|
#343 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ten mi się nie podoba, ale wstawiam jako ciekawostkę przyrodniczą (pierwsza część teledysku), winter is coming http://www.youtube.com/watch?v=_Wbubyzqao4
Edytowane przez annic Czas edycji: 2014-02-18 o 20:57 |
|
|
|
|
#344 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja pod revlona nakladam tylko takie lekkie nawilzajace serum plus baze pod podklad, i czesto ktoś mnie pyta jakiego podkladu uzywam bo mam ładną cere (z podkładem oczywiście) a jak mam gorszy dzien i moja twarz wygląda zle to nakladam dwie warstwy Revlona colorstay plus korektor eveline art scenic, zakrywa wszystko ![]() Ale tak jak pisałam, nie mam wielkich problemów z cerą. Czasami jest troche przesuszona, szara, z podkrazonymi oczami :/ Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2014-02-18 o 20:56 |
||
|
|
|
#345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
c'est chouette |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#346 |
|
Raczkowanie
|
Jak tak już o teledyskach, dumnie wysyłam filmik moich ślubnych uwieczniaczy
http://vimeo.com/86987863?utm_source...MzMxfDc3MDE%3D Kocham Ich! <3
|
#347 | |
|
Zadomowienie
|
Zrobiłam sobie identyczne drewniane pudełko
Tylko teraz powinnam je polakierować i tak bardzo mi się nie chce... ![]() Cytat:
najpierw wpadła mi w oko ta morska, ale potem wyhaczyłam na wyprzedaży białą i chyba jednak na poprawiny wezmę tę drugą. W 2014 oprócz mojego będą jeszcze dwa wesela, więc kiecek nigdy nie za wiele ![]()
|
|
#348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super pudełko A sukienki obydwie piękne bierz dwie!
|
|
|
|
|
#349 |
|
Zakorzenienie
|
Piszecie o cerze. Ja mam tłustą, ale nie rozpaczam z tego powodu bo taka sie później starzeje
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#350 |
|
Wtajemniczenie
|
Allllllleeeeeeee jestem opóźniona
nowy wątek, 12 stron naklepanych, a ja dopiero się odzywam ![]() WITAM W NOWYM WĄTKuuuuu Która wpadła na taki tytuł? Mam dla Was przepiękny makijaż, fryzurę, kolczyki... jak można być takk pięknym!!! ![]()
|
|
|
|
#351 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my nie będziemy mieć kamerzysty i teraz trochę żałuję, ale pewnie zaraz mi przejdzie zwłaszcza jak sobie przypomnę, że strasznie sztywniejemy na widok kamery. Wizja tego jak fatalnie byśmy wyglądali zawsze pomaga w walce z wątpliwościami ![]() edit. ten jeszcze jest niezły, zazdroszczę luzu http://www.youtube.com/watch?v=OcGl2tW_FdM Edytowane przez annic Czas edycji: 2014-02-18 o 21:18 |
|
|
|
|
#352 |
|
Zadomowienie
|
Odebraliśmy obrączki
|
|
|
|
#353 |
|
Zadomowienie
|
Witam i ja!
Trochę się załamałam, bo mimo poprawek moja suknia jest nadal za duża w biuście.... Zamówiłam wkładki silikonowe do stanika i mam nadzieję, że mi pomogą, bo jak nie to muszę nowej krawcowej poszukać
|
#354 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() edit. Cytat:
My będziemy mieć prawie takie same
Edytowane przez Kaigara Czas edycji: 2014-02-18 o 21:30 |
||
|
|
|
#355 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Co do KULOTÓW.....PADŁAM
|
||
|
|
|
#356 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
no fakt ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#358 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I zazdroszczę, że macie fotkę z nimi na dłoniach, mój TŻ wywrócił oczami na taki pomysł ![]() Cytat:
Chociaż wątpię, żeby miseczki były w jakiś specyficzny, niedający się pomniejszyć sposób wyprofilowane.
|
|
|
#359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo ładne ! klasyk to jest to
|
|
|
#360 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
muszę się jeszcze zastanowić ale chyba zostanę przy Leśmianie no chyba że TŻ będzie się upierał..Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:36.

Nie polecam, lepiej systematycznie chodzić na delikatniejsze złuszczanie.
W zimę mam wysyp, bo ciągle długie ubrania, ciepło, mniejszy przewiew.

masz jakieś metody na trądzik na plecach wlaśnie?
(wszystko mu się w niej podobało, a zaraz po mnie
co polecasz żeby zasłonić biust do opalania, ale by plecy pozostały odsłonięte? U mnie nisko opuszczony biustonosz niestety średnio się sprawdza, bo bardzo mi zjeżdża i sama za każdym razem nie potrafię w tym samym miejscu go ułożyć, co poprzednim razem.
To jest wkurzające, bo jak jest zima, czy mam większy stres to zaraz mnie wysypuje
mam nadzieję, że się nie obrazisz, chciałam być po prostu szczera i dobrze doradzić 

nowy wątek, 12 stron naklepanych, a ja dopiero się odzywam
jak można być takk pięknym!!!
I zazdroszczę, że macie fotkę z nimi na dłoniach, mój TŻ wywrócił oczami na taki pomysł