|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
kombinatorka Cytat:
|
|
#1772 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
(chodzi mi o te luzy). I tak napisał,że nie przewiduje możliwości zwrotu.Pani, nie wiem do jakich cieni porownać sleeki
|
|
#1773 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nadal zdrówka.. oby do jutra antybiotyk zadziałał i była poprawa
|
||
|
|
|
#1774 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki, rozpracowuję tablet
![]() Na razie tylko sie melduję, że u nas dobrze, potem pocwicze cytowanie
|
#1775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nestelle, małpka duuużo zdrówka dla chłopaków!! U nas dzień kiepski...najpierw zdarta skóra pod nosem- spotkanie I stopnia z ławą-o ironio-owalną, bez rogów i kątów. U nas ława osta jak nie wiem, narożniki wszystkie Kacper poodrywał i jakoś na razie nic sobie nie robi, a u Rodziców owal i zdarł paskudnie skórę pod nosem;p Potem dawałam mu omegamed i naderwałam czubek i chciałam coś podnieśc z podłogi a K użarł mi ten kapturek...nie zdazyłam złapac i chyba połknął...spanikowałam,al e doczytałam, ze to zelatyna i aromat cytrynowy z glicerolem więc chyba nic mu nie bedzie po takiej drobince. I takie to klocki. BYou ale masz zdolne dziecko
|
|
|
|
|
#1776 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i sto lat dla Ninki ------------------ a u nas nadal kiepsko Karol zjada i chlust eh teraz zjadł i tż go wziął na siebie i śpią razem nie obudził się po zjedzeniu i zostało w brzuchu boję się co będzie jak się obudzi na kolejne jedzenie czy się to nie skumuluje w brzuchu i eh no nic idę się chyba i ja zdrzemnąć póki Karol śpi żebym jakoś dałą radę wstać do pracy jutro Najgorsze jest to że muszę jutro pójść do pracy czemu wszystko się zawsze dzieje przed 20-stym kiedy to tak ciężko wziąć wolne
|
|
#1777 | ||
|
Rozeznanie
|
nestelle, Małpka duuużo zdrówka
Oby szybko choróbska minęły i noc była spokojna,..... Cytat:
![]() Cytat:
A co do samego wózka, to lepiej posprawdzać i w sklepie - nówkę i u Pani - używkę. Bo tak jak pisałam wcześniej, gdy patrzyłam na maclarena w sklepie to mi się taki kruchy wydawał, jakby koła miały zaraz odpaść A wiem, że to po prostu kwestia czołgu spacerówki vs lekkiej parasolki. I chyba bym nie poznała czy kółka mają luz ![]() BYou popatrzyłam na befado na all i znalazłam buciki które MUSZĘ kupić ![]() Tylko tak dumam, czym się powinnam kierować przy wyborze butów? Pamiętam Zawitowskiego, że but ma nie być za kostkę i ma być miękki. Taki byłby ok? Bo ma sztywny zapiętek i nie wiem, czy taki powinine być http://allegro.pl/wyprzedaz-balerink...906248207.html Dzisiaj byłam w SH i zakupiłam kilka ubranek
|
|
|
#1778 |
|
Wtajemniczenie
|
Współczuję i zdrówka
A Karol i tak miszcz - nawet chory. BYou, za chodzenie, zdolniacha!Moderna, dzięki za link. Napisałam też do producenta i wszystko mi tam wytłumaczyli. I niestety, Pepti bez DHA wycofują. Cat, no skończyło się, miałam na 5 lat ze względu na wadę wzroku... teraz mam na 15, ale teraz wszyscy tak mają, wiecie o tym? Nestelle, zdrówka dla Bidulka
zgodnie z planem, zgodnie z logika, zgodnie z ogólnie przyjętymi zasadami, zgodnie z Biblią, Koranem, Torą i komiksami 21.04.2013. Edytowane przez corka_rosy Czas edycji: 2014-02-18 o 21:26 |
|
|
|
#1779 |
|
MBZ♥
|
Malpko
Jak się czujecie?--doczytałam. ![]() Klementyna mi jeszcze w szpitalu położna mówiła, że jakby dziecko połknęło końcówkę z tej otoczki z witaminy d to nic sięnie stanie także nie martw się![]() Cathlyn befado ma fajne wzory ![]() Tasiu powodzenia ![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- C.R Cathlyn, za buszowanie po sh ja nie umiem:/za to mama i sis tak i wynalazły ostatnio kurtkę dżinsową nówkę z cherokee, koszulę dżinsową z gapa, w kratkę z nexta, spódniczkę dżinsową z nexta![]() Bzinko, hmmm może warto zrobić jak Cat pisze z tym sporem? W tym przypadku nie obowiązuje 10 dni na zwrot? Edytowane przez BYou Czas edycji: 2014-02-18 o 21:57 |
|
|
|
#1780 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Mamo Zosi-uspokoiłaś mnie
|
|
|
|
#1781 |
|
Zakorzenienie
|
1-2-3 próba tableta
![]() ![]() na bank nic i niech tak trwa ![]() ![]() hehe, no ja też już nie myślałam, ale zaczęłam szperać i znalazłam w takiej cenie także liczę, że moi rodzice i brat jedna zapytają Cat, zazdroszczę lumpkowej wyprawy. Dziś miałam iść, no ale(m) wciąż piżamowiec ![]() ile czosnku trzeba zjeść by wyzdrowieć? to jest minus kp
|
|
#1782 |
|
Zakorzenienie
|
Pani, a jakie masz dolegliwosci?Na katar moczyłam nogi na noc w gprącej wodzie z musztardą i solą, na kaszel syrop z cebuli, na gardło okłady z goracych gotowanych ziemniaków no i bańki....łagodziło objawy, ale trzeba było wszystko wygrzać i przeleżeć... a marzyłam tylko, zeby łyknąc ferwex lub grypolek i poczuć się lepiej...
|
|
|
|
#1783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() :brzyda l: brzmi poważnie i profesjonalnie. też marzę o byle gripeksie
|
|
|
#1784 |
|
Zakorzenienie
|
nadrabiam ....od str.51..... :
anika s - ksiązka na prezent to zawsze dobry pomysł ! szczególnie dla siebie wszystkiego naj z okazji ur.siostry . Megi- kochana jak w żłobku? jak Puszek przyjął wizyte??????? jakie wrazenia???? mój R.tez grudek niet . najlepsze słoiczki do 6 miesiąca . Klementyna - ja tam Twoje literówki uwielbiam . tak jak i Twoje teksty .a teksty w zerówce na temat Twojej laktacji -the best !!!! moja Ninka tez karmi piersią - swoja pande , małpke a ostatnio konika :P biedny K- ale żeby o owal??? na pewno nic mu nie będzie po zjedzeniu kawałka "kapturka" . rozpuści się pewnie . Kwiatuszek - mówisz ze kolezanka także cycki pokazywała ....dobrze ze nie miejsce którędy syna wypuściła na swiat ....ludzie mają nasrane w łbach . no i brawa za siku do nocnika! uważam ze ma sens chwalenie i brawa! tak się właśnie uczy dzieci! "świadoma mama" - słow nie znam ... ![]() no i fotozagadka - dobra ! można się nabrać ze równiesnicy ! mój R tez mnie opiernicza identico jak Twój K. - do tego warczy :P 175 tictacow )Bzinka - Hania przesłodka - brawa za wóz! very fajny kolor ! no ale doczytałam już ze podobno w niezbyt idealnym stanie ...kłamczuchy .na pewno idzie oddac ...oddasz? teraz doczytałam ze taki niby ma być ..... ale to pokręcone . przejdz się lepiej i gdzies to sprawdz jaki powinien być .i jak to nie idzie oddac? Kasia - brawa za ząbek ! kciuki za "wstecz" oby się udało-należy Ci się !!!! Despa - jak zawsze jesteś cudowna .dziękuje za pamięć ,za troske ! zawsze można na Ciebie liczyc ! no i mam nadzieje ze Emi już postnowi na stałe fundować mamie takie cudo nocki ! Jolan T - ciesze się razem z Tobą z wizyty w Pl !!!! i brawa dla Ewy ! Tasia - trzymam mocno kciuki za odstawienie kp ! dużo siły ,samozaparcia potrzeba . pamiętaj konsekwencja jest najwazniejsza choć wiem ze to trudne teraz .... brawa za tablet !i zdrówka dla Mamy ! Oliwka - mam nadzieje ze już obnizyłas łóżeczko ! dziewczyny miały racje - nie znasz dnia ani godziny ..... i brawa za przespane nocki ! Pani - tak znam tape a l'oeil- jest u nas sklep stacjonarny . jakościowo jak zara . cenowo troszke nizej . tylko trzeba uwazac na rozmiarówke - na początku lipca kupiłam R.ciuszki i musiałam wziąsc rozmiar na 12 miesięcy a były mu dobre . a przecież on miał 4 miesiące wtedy i to szczupalak ..... kciuki za spotkanie z szefową ! i dużo ,duuuzo zdrówka !!!!!!! Cathlyn - hehe ciekawa jestem czy dokonałas już wyboru wózka . tak wiem - to mega trudne .... i stresujące bo zawsze to drugie ma to czego pierwsze nie ma i na odwrót . co do fotelika - ja mam z przodu bo mam funkcje wyłaczania poduszki - sama mogę to robic . ale podobno w autach w których tego nie ma trzeba jezdzic do serwisu( a nie do zwykłego machanika) i tam wyłaczac i do tego dostać zaświadczenie .jednak nie polecam wyłaczac poduszki z przodu pasażera jak i od kierowcy tez trzeba - to powinno być zabronione . kiedyś woziłam K.i N jak były niemowlakami z tylu - polecam miejsce za fotel.pasazera tak abys odwracając się widziła malucha i mogła ręką do niego siegnąc. dlaczego bucik nie ma być za kostke? Maria - ale Róza ma kochane babcie ze obydwie potrafią z nia spac ! no i brawa za ekspresowy wybór krzesełka! Moni_ka - chyba zależy od dziecka i rodzicow do kiedy butla od kiedy niekapek.... u nas nigdy butli nie było .przez chwile Jakub roczny miał jakby niekapek ale szybko przeszliśmy n normalny kubek ...i słomke .... hehe u nas tez się zdarzało na brzuchu kupe zrobić ....:P Scarett- padłam z jedynego żródła - prysznic - Twojej cory .... ![]() co do telefonu - ja polecam dotykowe .to chyba zależy od gatunku .miałam HTC i pomimo wypasu w funkcjach był fatalny - trafic palcem ...koszmar ,właczało się albo nie ... rodzinka ma IPHONA 5 - fajny ale ja wybrałam Sony Xperia Z 1 - i jest dużo lepszy - ma więcej bajerów , dotykowy ale wszystko pięknie łapie ,genialny aparat , no i super do netu i filmów ! hehe aby płacili za czytanie .... tez bym chciała :P odkładamy co jakiś czas zabawki bo się zni=udziły ...a potem wracamy do nich .jednak takie jak mata , oball i pare innych takich już poszło w odstawkę. a ten woz z napedem to po co ? dziecko samo się wyprowadza na spacer ?? i dużo zdrówka - oby to fałaszywy alarm . Moderna - ja tez chyba wody jako dziecko raczej nie piłam .... ale jak byłam mała to sama sobie postanowiłam ze będę ją pic i tyle . do teraz tak mam - hektolitry wody wypijam , cala rodzinka tak ma. pijemy głównie to .idzie się przyzwyczaic .ale dla mnie woda + cytryna = sikanie co pól godziny :p fajny ten bobbycar . i jak Ty dałas rade rajtki załozyc z M.na sobie ? przyznaj się lezałas na podłodze :P nie no majtki to ja załoze ,kurtke tez i buty ale rajtki nie przejdą w moim wykonaniu ..... "migrena weekendowa" ? to chyba ja jestem idealnym przykładem ![]() i buziaczki duże -obys się szybko lepiej poczuła ! Demeter - zdrowka dla małego ! co tam - walic rozsadek -bobaski są takie urocze -im więcej tym lepiej :P R usiadł cos ok.10 miesiąca -tez się martwiłam ale widać każdy ma swój czas ... zresztą do teraz siada raczej przypadkowo .... R- tez spal długo przed 10 nie wstawał na pewno -ale tez szedł spac o 22. Jak nauczyłam spac od 20 to teraz wtaje ok. 8 . LunaO- brawa dla Kamilka ! i trzymam spóźnione kciuki za chirurga - jestem ciekawa jak poszło .... no i fajnie ze jak tak biegasz to masz mnie w głowie hehe idzie się do takiej szybkości w ogarnieciu stu rzeczy na raz przyzwyczaić ,co nie ?:pa Kuzynka jak zawsze ...nie zawiodła ![]() CR- biedny W - z tym wymiotowaniem . mysle ze warto chwile odczekać z mleczkiem bo szkoda aby miał pic i zaraz zwrócić .ale mleko na pewno nie zaszkodzi . po chwilce tez bym dała jak by chciał a jak złobek? Agateczka - kciuki za poprawe ,będzie dobrze ! u nas pomogło umycie puzzli w płynie .... ale takich smierdzacych nie dawaj dziecku. BYou - brawa dla Z. za chodzenie - zdolniacha ..no ale jak mama takie butki fundnęła to co się dziwic no i brawa dla Sis - za opieke nad Z. zazdraszczam bardzo ! (tez mamy jorka - wiem ileee to zabawy )Malpka - jej dużo zdrowka !!!! się porobiło qrcze fatalnie .... a "bleeee" to tez moja metoda i na rzyganko i na niedobre lekarstwa ( jak były niedobre to się łykało i kto głośniej krzyczał "bleee" ) za nocke trzymam kciuki !!!!!!!! Alliw - znowu podcianasz włoski ??? sama? a i takie tam luźne tematy - -u nas kubeczka nie ma .nic nie ma .tylko cyc -za to niekapek ![]() - prezent na 1 urodzinki - sama nie wiem ..cos tam kupimy -pewnie rowerek .ale głownie kasa,kasa -wpłace na konto . - DUPLO- jesteśmy miszszszczami !!!! R.urzeduje wśród klockow od 6 mies. mamy ogrom -wszystkie chyba zestawy -zoo ,księżniczki ,zamki ,domki .... teraz jest nowa oferta na ten rok - kolejka z cyferkami i Mickey ! klocki uważam za ideał - do teraz nawet Kuba si bawi nie wspominając o Ninie -także to inwestycja na lata . No i jestem z siebie dumna !!!! Nadrobiłam i to sposobem BYou także Brawa dla mnie za przelecenie Was Wszystkich i to bardzo dokładnie a u nas nadal to samo - najgorsze ze czopki długo nie dają rady i goraczka skacze już po 2 godzinkach czasem ..... a R nawet kolacji nie ruszył -także smakowała MI kaszka . poszedł spac szybciutko przed 20 . no ale i tak musze czuwac w nocy .... w ogole to się boje trochę - mam takie tam niedobre myśli - R czasem taki osłabiony , ta temp.skacze .... a to od piątku zamiast poprawy to coraz gorzej . w piątek myslalam ze to takie tam przeziębienie -raz-dwa minie ...a teraz ..... i te duszenie się R - nie może odkaszlec czasem .....
J . N . R Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2014-02-18 o 22:56 |
|
|
|
#1785 |
|
MBZ♥
|
Nestelle jesteś wielka Duchem i Sercem
Tak mi Was żal ![]() jak nocka minie to na pewno będzie lepiej lekarz dał coś na ten kaszel?Chyba w przypadku takiej gorączki, ciężko zbijającej się, trwającej lepszy jest miks ibuprofen i paracetamol? Pewnie znasz też sposób babciny o owijaniu wilgotną pieluszką nóżek czy kąpieli w letniej wodzie. Edytowane przez BYou Czas edycji: 2014-02-18 o 23:05 |
|
|
|
#1786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak -musi być taki miks bo samymi czopkami nic za bardzo nie zdziałamy -można tylko 3 na dobe .a my potrzebujemy cos co 3-4 godzinki . zresztą u nas ibum działa dłużej . znam babcine sposoby - choć teraz nie stosujemy .goraczka owszem dochodzi do 39 czasem do 39,2 ale da się zbic lekami tylko ze trudno .... jakby co to zastosuje . jedyny pozytyw to ze R przesypia nocki spokojnie jak zawsze . tylko się dusi od kaszlu i do tego ten katar..... ale boje się ze przeocze cos ,przespie temp. i dla tego nie śpie albo jak już zasne to na takim wielkim czuju .
J . N . R Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2014-02-18 o 23:21 |
|
|
|
|
#1787 |
|
MBZ♥
|
Też bym się bała-wiem, że dasz radę
, pamiętam jak Zosia miała ten katar pierwszy raz to czuwałam, zmęczenie przyszło dużo później. Roszek śpi w łóżeczku? Zosi podkładałam pod materac--jak za czasów wczesnoniemowlecych-książki żeby był lekki spadek i lepiej się oddychało |
|
|
|
#1788 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oby sie udalo!!!!Cytat:
![]() [QUOTE=alliw;45207325 Dragusia, J. też ma w poważaniu jak chce mu coś pokazać w książeczce, ale na szczęście już ich nie zjada, tylko wyrywa mi z rąk i sam ogląda, głównie okładkę [/QUOTE]A Krzys ma teraz faze na bardzo dokladne kartkowanie ksiazeczek, czasem do gory nogami Ale oglada namietnie i najlepiej sam, mama przeszkadza ![]() Cytat:
oby nic zlegoCytat:
Jeju, biedne te nasze Malenstwa... ![]() A Krzys w nocy obudzil sie ok. 1, ale po mleczku, odlozony do lozeczka po chwili sie obudzil i plakal, wiec do 2.30 tulilam i kolysalam...Potem poi 7 byla pobudka, wzielam do lozka i jadl cycusia do 10 Nie wiem, jak np. Nestelle cala noc tak moze, mnie strasznie dzis piers boli... W kazdym razie tak tam wlasnie idzie odstawianie...W ogole sie poprzestawial, dzis zasnal na spacerze, co Mu sie nie zdarzalo od daaawna. I ciekawa jestem, jak noc; juz cos sie kreci ![]() Tablet przyszedl bez klawiaturki, choc byla w opisie aukcji. Zlozylam reklamacje, czekam na odpowiedz. Ale tak ogolnie jest strasznie fajny, tylko ciezko cytowac, caly czas mi ucieka to wszysko I pisze bez pl znakow, bo za duzo z nimi zachodu Moze jak bedzie klaw. to bede pisac normalnie.A tak btw - dzis byla cuuuuudna pogoda
|
|
#1789 |
|
Zakorzenienie
|
Nestelle niestety choroba dziecka=nieprzespane noce
ja z TZ na zmianę czatowalam ale to przy zap. krtani.Odpedz zle myśli. W końcu jesteś niedoswiadczona mamą (w chorobach) więc normalne ze się boisz. Te gorączki mnie nawet przerażają... daj znać rano czy już coś lepiej Roszek się czuje ![]() A kciuki do jutra bo dziś nie dostaliśmy się do chirurga wiec idziemy jutro. Spokojnej nocy! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..." Edytowane przez Luna0 Czas edycji: 2014-02-18 o 23:38 |
|
|
|
#1790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas też ibum skuteczniej obniżał gorączkę i lecieliśmy miksem co 4 godziny....przy flegaminie mnie zawsze uczulała lekarka,ze max do 17 można dać bo ona ma działanie wykrztuśne i dziecko przed spaniem zdąży się wykaszleć- ale to pewnie Wam mówiła. z babcinych sposobów- jest jeszcze masowanie stópki, w miejcu miedzy drugim a trzecim paluszkiem, zjechac palcem ciut niżej i masować, naciskać, pomaga przy kaszlu (testowane od maleńkości na Oliwce) już widziałam ,ze BYou Ci napisała o katarku, może rozważ, naprawde spora ulga przy nim, bo raz dwa ściągnie i dziecko spokojniej oddycha. Ja jeszcze na kominek daję olejek , tylko stawiam np. w przedpokoju - zapach i tak jest taki,ze oddychac łatwiej.... Zdrowiejcie
|
|
#1791 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem ze to dobry pomysł z materacem pod lekkim kontem ale R jak ma kaszel to się wierci i troszkę wedruje po łóżeczku -także nie podloze niczego raczej. stosuje nadal fride i nasivin 0,02 . tz mowi ze mamy za mocny odkurzacz do "katarku". Cytat:
trzymam kciuki tez za nocke ! u nas już raczej nie karmie"całej nocy" R. odkładam do łóżeczka . ale jak ma ze mna spac to się oprzec nie może cycomi żłopie . w sumie to ja przyzwyczajona -to w końcu 3 dziecko -mam długi staz w karmieniu Cytat:
kciuki wielkie za chirurga!!! DZIEWCZYNY - DZIĘKUJE pięknie za troske i zyczenia zdrówka dla Roszka !!! Dziekuje tez za zyczenia urodzinowe dla Niny ! kochane jesteście bardzo R odziwo temperatury nie ma teraz -a minęły 4 godziny -oby tak dalej. za to kupa była (a w nocy przecież nie robi) - taka polekarstwowa ... taki padniety ze na przewijaku spał . dobranoc ---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ---------- Cytat:
z tym masazem to ciekawe ....pierwsze słysze ...cos na zasadzie palcowej akupunktury? wypróbuje jutro z tym katarkiem to podobno za mocny odkurzacz mamy .ale musze doczytać dokładniej do jakiej mocy można. a jaki olejek pomaga??? jak na razie smarujemy tylko zamiennikiem pulmexu tym na "d" . Dziękuje ide pospać może godzinke albo i dwie się uda jak temp.nie ma jeszcze raz dobranoc
|
|
#1792 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() trochę mi się syn wczoraj zapomniał, że materac się kończy a podłoga jest stopień niżej i tak pędził że upadł prosto na nos i ma zadrapany Kasia kciuki, żeby wypłacili zasiłek wstecz ![]() Twoja aplikacja lepsza, więcej kcal wylicza Bzinka to ja przy tobie pikuś po 10 km nie weszła bym już na 3 piętro, ale ja na obcasach śmigam więc powoli sobie idę. średnią prędkość wyliczyło mi na 3,5km/hZ resztą ja tam tylko tak z ciekawości to zainstalowałam, na schudnięcie nie liczę, na kaloriach się nie znam. wiem tylko, że tic-taki mają tylko 2 kalorie więc na nie sobie przeliczyłam Pani ale ja się z Tobą w zupełności zgadzam i co do książeczek i co do duplo tak tylko sobie kminię co autor miał na myśli pisząc 18+ czy tak jak na klockach 2-5duplo mam a liście życzeń urodzinowych chociaż mój chrześniak w święta ciągle mi powtarzał, że za rok już K. będzie mógł dostać duplo, bo to od 2 lat ![]() no i dla Ciebie za pomysłowe zabawy, ja jestem umysł ścisły- zero wyobraźni staram się ale mi nie idzie skoro Karol ciągle nie chce tej krowy pokazać ![]() Pani ostatnio widziałam jakąś mamę na ławce w parku, z książką a obok spokojnie stał wózek. to było jak zobaczenie yeti albo coś ![]() BYou aplikacja to Moje trasy. kiedyś chciałam Map my walk ale coś mi nie działało fajne buciki pewnie pusto było w domu bez Zosi ![]() słodko z tymi tulaskami po powrocie osttanio usypiałam Karola przy cycu, już mi się wydawało, że spi i chciałam wstać a on chwycił mnie za rękę i mocno do siebie przycisnął Córka ja jeździłam ponad 2 tygodnie bez prawa jazdy, bo zgubiłam portfel a stwierdziłam, że nie wyglądam teraz najlepiej i nie chciało mi się iść robić zdjęcia w takim stanie. podobno jak złapią to tylko 50zł mandatu, nic więcej więc można ryzykować ![]() a w ogóle chyba wam nie mówiłam jak zgubiłam portfel 2 tygodnie przeleżał na parkingu pod sklepem i w końcu jakieś dziewczynki znalazły. Pieniądze i wszystko inne nietknięteNestelle biedny Roszek, niech szybko zdrowieje zapaleniem oskrzeli/płuc bardzo łatwo się zarazić od innych dzieci ![]() za nadrobienieAlliw a wiesz, że miałam pytać czy Jankowi już odrosły włoski ![]() moja mama mówi na Karola Kudłatek Moderna nie wiem za co on mnie tak opiernicza, przecież grzeczna jestem Mateusz miał coś ok 3 kg jak się urodził więc ponad 0,5kg mniej od K. Malpka współczuję jelitówki, zdrowiejcie szybko i uściskaj bidulka Karolka ![]() Cathlyn za łowy w SH. nie mogłam się powstrzymać i ostatnio tak jak Pani kupiłam 2 śliczne sukienusie z nexta Luna kciuki za chirurga ależ ładna pogoda wczoraj była, wózków na ulicach full. muszę kupić kurtkę zimową, bo w kombinezonie już za ciepło będzie. założyłam pod spód tylko cienkie rajstopy i spocony nie był, ale cieplutki. Za to ja całą mokra, w pewnym momencie miałam wyrzuty sumienia, że K. za cienko ubrany, bo inne dzieci pod śpiworami, kocami pod samą szyję...
|
#1793 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- no to imprezka ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- Cytat:
niech to cholerstwo Was w końcu opuści ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Cytat:
|
|
#1794 | |||
|
Zakorzenienie
|
Jak nocka? eeee, teraz masz darowane, ale jak Groszek wyzdrowieje to pierwsza będę krzyczeć o foty z urodzin ![]() szacun. to zwiększa ilość salonych tic-taków wkrótce pokaże krowę ![]() a ja - umysł humanistyczny i dziecko deficyt - Wasze chodzą, próbują, a mój nawet nie myśli o tym.Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Małpka, jak nocka?????????????
|
|
|
#1795 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
oby szybko przeszło. Cytat:
dzień dobry! do du..py jest ta kaszka nestle zdrowy brzuszek, zrobiłam na mleku bebiko bo miałam saszetki (swoją drogą śmierdzi to mleko i strasznie słodnie bleh) to się porobiły grudy i gluty
|
|
#1796 | |||||
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczęta. Nie było mnie AŻ dwa dni i miałam trochę do nadrabiania
Super Mieszkałam swego czasu pół roku poza domem i to była dla mnie masakra jakaś. Jak wracałam z Tż tam do niego to zawsze ryczałam Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dużo dużo zdrówka dla Roszka kochanego Jeny jakieś fatum. Bardzo dużo zdrówka Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Jeszcze miałam pocytowane o rzyganiu ale coś nie widzę. Mikołaj mi wczoraj też potwornie rzygnął. Przed tym wypił mleko i zjadł piętkę chleba. I nie wiem czy może połknął za duży kawałek czy może zjadł jakiegoś kłaka bo uu teściów dwa sierściuchy i kłaków masakrycznie dużo. Ja nie wiem, my mamy 3 koty i psa i kłaków mniej. No w każdym bądź raźnie rzygnął sobie wszystkim co miał w brzuszku, po pół h dałam mu troszkę mleka i usnął po drzemce dostał już dużą porcję i na szczęście już było w porządku. Ahaa i dziękiii którejś dziewczynie za cynk o hippie 3 w promocji. Najpierw się wściekłam, że przegapiłam tą promocję, a chwilę potem dotarło do mnie, że to dziś 19 więc się załapię
|
|
#1797 |
|
Zadomowienie
|
ale ja chcę wózek hehe, tak serio, to wierzę temu gościowi, rzeczowy facet,muszę się ruszyć do sklepu sprawdzić ten wózek, bo ostatnio jak patrzyłam w smyku w bonarce niestety nie było ich. Nie jest w złym stanie, a kupiłam za ok 40% wartości. Mąż wrócił i namieszał , przyznaje sie,że tez nie wie, jak te wózki mają sie zachowywać, więc może jednak jest OK z nim Prawda jest chyba taka, ze spacerówki jednak są inne niż wózki 3w1 , no i się składają, więc ta konstrukcja nie jest taka sztywna. Już kupiłam mu nakładki na rączki i wybieram jakąś fajną wkładkę może z la millou, będzie fajnie wyglądał. Kurcze dziewczyny współczuje wam chorych dzieciaczków
|
#1798 |
|
MBZ♥
|
Nestelle jak noc?
![]() Ja mam olejek olbas-dawałam parę kropelek do miseczki z ciepłą wodą. Jeszcze maść majerankowa pomaga przy oddychaniu. Wasz odkurzacz nie da się ustawić na niskie obroty? Malpko, a u Was? ![]() Scarlett Ty też się zamelduj Kwiatuszku ale szok z tym portfelem Choć moja Sis kiedyś jak jechała na studia i pakowała się do auta postawiła swojego laptopa na dachu auta zapomniała o nim i odjechała. Laptop spadł. Za parę minut Ona zorientowała się, że nie ma kompa, zadzwoniła do mnie, wróciła ale go już nie bylo. Porozwieszałyśmy ogłoszenia ale bez nadziei. I po miesiącu zadzwonił starszy pan któy go znalazł ale jechał wtedy do sanatorium wnuczka mu dopiero powiedziała, że ktoś szuka nie chciał znaleźnego to kupiłam dla tej wnuczki książkę, dla niego wino i dałyśmy podziękowania w gazecie![]() Achna dobrze, że wszystko w porządku z Mikołajkiem ![]() Bzinko lamilou ma piękne wkładki ![]() Dragusiu u nas też inne kaszki są bee. Choć Zosia nawet codziennie nie chce hollowej. Muszę kombinować z innymi posiłkami ![]() C.R ile będziesz czekać na nowe prawko? ![]() Pani, a u Was jak spanie? Też porównuję jak inne Mamy ubierają:/najbardziej to mnie poraża jak widzę je rozebrane w galerii, a dziecko opatulone, w czapce i płacze no nie dziwota.U nas dziś już drzemka bo Zosia wstała o 7.05
Edytowane przez BYou Czas edycji: 2014-02-19 o 10:19 |
|
|
|
#1799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co tu dzisiaj tak pusto?
|
|
#1800 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Czesc!
Nestelle bidny ten Twój Roszek ![]() Oby szybko doszedł do siebie Co do katarku to wyczytałam, że model Katarek Plus "jest odpowiedni dla odkurzaczy o mocy od 800W do 1800W." W sumie trochę głupio nie wiem ile nasz odkurzacz ma ![]() http://www.blaszanykogucik.pl/2013/1...ra-kataru.html tu cały artykuł Pisałaś, że Roszek koło 10 miesiąca usiadł? Wiecie co kiedyś nasz pediatra powiedział, że jakby co to da nam skierowanie do neurologa. To w sumie jak się nie ruszy za jakiś czas nic to pójdziemy do niej z tym siedzieniem. Tylko terminy pewnie odległe na NFZ ![]() A co ![]() Cytat:
Zdrówka dla Was Cytat:
Dobrze, że już ok z Mikołajem! Macie 3 koty i psa? Wow! Zapodaj fotę, ja tak lubię zwierzaki Mam w domu 2 koty a ostatnio o psie myślałam ale jednak z psem więcej roboty...Cytat:
------------- No i dziś stało się.....Kubuś spadł mi z łóżka na szczęscie jest ok.
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:00.

)

) ale za przesyłkę zapłaciłabym, z 40 zł (sprawdzałam w firmie kurierskiej) Krzesłko kosztowało chyba 110 + przesyłka (akurat była tańsza, bo ok 30 zł). Straciłabym łącznie 70 zł, co się naprawde nie opłacało, więc je po prostu sprzedałam. Uczciwie napisałam wady, porobiłam dokładne fotki, i dałam opcje tylko odbiór osobisty, żeby przed zakupem kupujący sobie dokładnie obejrzał co bierze. Sprzedałam, za tyle co kupiłam - i tak byłam w plecy, ale jakoś przebolałam.
(chodzi mi o te luzy). I tak napisał,że nie przewiduje możliwości zwrotu.

nadal zdrówka..
oby do jutra antybiotyk zadziałał i była poprawa

a przecież niedawno ją urodziłam .....
Karol zjada i chlust eh teraz zjadł i tż go wziął na siebie i śpią razem nie obudził się po zjedzeniu i zostało w brzuchu boję się co będzie jak się obudzi na kolejne jedzenie czy się to nie skumuluje w brzuchu i eh no nic idę się chyba i ja zdrzemnąć póki Karol śpi żebym jakoś dałą radę wstać do pracy jutro
05.07.2008