|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę: | |||
| Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. |
|
0 | 0% |
| Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. |
|
1 | 2,78% |
| Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! |
|
3 | 8,33% |
| Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! |
|
0 | 0% |
| Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! |
|
0 | 0% |
| Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! |
|
1 | 2,78% |
| Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! |
|
3 | 8,33% |
| Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco |
|
0 | 0% |
| Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka |
|
0 | 0% |
| Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. |
|
1 | 2,78% |
| W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! |
|
9 | 25,00% |
| Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! |
|
11 | 30,56% |
| Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! |
|
1 | 2,78% |
| Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! |
|
2 | 5,56% |
| ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! |
|
1 | 2,78% |
| Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz |
|
1 | 2,78% |
| mamusie listopad-grudzień. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I
Ja także już idę spać, muszę odespać ten ciężki dzień.
Dobranoc mamusie!
|
|
#4802 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() taka tam Etna na plaży dziś
|
|
|
#4803 |
|
Wtajemniczenie
|
Do spania
DObranoc Mam andzieje ze jakiś erotyczno- przygodowy sen mi się przyśni cobym się nie nudziła w nocy ![]() Do jutra ![]()
|
#4804 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie zakladam...bo u nas,b.cieplo jest i czesfo,mala jest zgrzana Cytat:
no tysiak bo 20 osob bedzie...M.ma trojke rodzenstwa,a,kazde ma dzieci.jeden brat az,czworo ![]() Cytat:
oj,biedny ![]() [QUOTE=kyte;45215951]nemosek i jak dziś zakupy? ![]() luesita ja Cie nie namawiam, ale chrzest mała ma raz w życiu, strzel jej futerko jak masz ochotę ![]() ![]() A co to " kleimy vlupa"? ![]() Czy tylko u mnie dziś słońca jak na lekarstwo i zimny wiatr? Kacperek jest meega słodziak No to Natalie jednak mają identyczne charakterki... Cytat:
no i chyba tak zrobimy ![]() jeszcze poszukam moze bialego kombinezonu ![]() Cytat:
Marys spi od 20 ![]() w lozeczku ![]() ale juz pochrzakuje,pewnie zaraz sie przebudzi... ale przyspieszylyscie z pisaniem...:p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||||
|
|
|
#4805 |
|
Zakorzenienie
|
MIałam tyle poodpisywać, ale mąż wzywa do łózka
Miss- gazeta :dziecko" - bardzo ciekawe artykuły tam mają. już w ciąży czytałam ![]() Dobra jednak lece spać. Dobranoc ;*
|
#4806 |
|
Zadomowienie
|
Ej,nie umiem w nowej aplikacji zrobić wielocytatu
![]() Beatka - mdłości mogą być od ucha, bo tam jest błędnik. Jak miałam kiedyś zapalenie ucha to i chodził od ściany do ściany ![]() TZ usypia Miłka. Tzn wkłada wypadającego smoczka. Brzuszek się uspokoił. Już mi ręce opadają. Miałam nadzieję, ze do 3miesiąca te skazy i inne wrażliwości miną. A tu Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4807 |
|
Zakorzenienie
|
Pocytowalam i mi sie usunelo :/
Co do zapachow i wachania ja juz dawno Nelce daje wachac ostatnio kwiatki niuchalysmy ![]() Co do domkow z zapalek: nie kupilabym bo dla mnie to krzolapacz i zbedna ☠☠☠☠☠☠☠a :P Co do ciuszkow z Pepco, fakt czes jakosciowo kiepskie ale ja kupowalam body i z bardzo fajnego matetialu sa i nic sie z nimi nue dzieje ![]() A dalej nie pamietam co mialam napisac ![]() Bylam na Lady dance i o masakra ile sie wymacalam po nogach i jeszcze nakrecilam tylkiem ze teraz bola mnie poslady pachwiny i po aerobiku rece bo dzisiaj lecialysmy z silownia I na nadtepne zajecia LD biore wieksze obsasy niz te co mialam dzisiaj ![]() I w ogole chyba przegrzalam Mala na spacerze bo bylo 10 stopni u mnie ja szlam z rozpieta kurtka i bez komina, ale strzelilysmy sobie spacer gdzies ok 7 km ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#4808 |
|
Wtajemniczenie
|
Etna swietna. Czemu w tel. Widac jedne foty a innych nie?
Moja nie spi i jeczy ja nie wiem czy to zeby ale jakis stan podgoraczkowy dziasla rozpulchnione mocno i taka jakas nie halo ciekawe jak noc? Miss extra maluchy ![]() Beatka niech Ci się wyśni ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez anulka2205 Czas edycji: 2014-02-18 o 23:42 |
|
|
|
#4809 |
|
Zakorzenienie
|
Heja
Tylko z doskoku bo uciekam spać wkrótce ,padnięta jestem tym obmyślaniem i załatwianiem;/ Prawie wszystko poczytałam.Jakież bylo moje zdziwienie jak zobaczyłam tyle stron.Ale to super pozytyw akurat ![]() Brawa za wszystkie miesiące Zakupy mega udane,ale oczywiście kupione to co nieporzebne,znaczy sie potrzebne ale zbyteczne .To zamotałam Ale takie były promocje fajowe .Mały obłowił sie w Tesco w 2 pary bodów za 21 zł plus grzechocząca sówka za 14,99,do tego sweterek w c&a za 13 zł.Żal było nie brać .No i zamówiłam dzisiaj na all body z kołnierzyiem,muchę( w h&m nie było rozmiarów body z mucha) i buciki.Jeszcze jakieś spodenki skombinuję i gotowe.A ja też poszałałam trochę na przecenach więc i humor się poprawił.W końcu!!! Ktosiula Ja mam podobny śpiworek z h&m z obszyciem kapturka,kolor ecru.Nie mogę wkleić fotki bo tz mi zainstalowal jakis chiński program do odtwarzania fotek i mam tylko chińskie znakia chińskiego nie znam ![]() A sukienkę byłam zmuszona kupić gdyż w żadnej nie mieszczę sie w cycach Ten Twój jak dla mnie nadaje się idealnie.Widziałam go na żywo i jest świetny. My dopiero będziemy sie stroić w restauracji ![]() Nas tez chrzciny wyjdą około 1 tys ha ha akurat becikowe ![]() Dałam dzisiaj małemu gryzak bo slini sie i memla mi kocyk.Złapał w rączkę i bach do buzi. W ogóle gdzie jest sorento? |
|
|
|
#4810 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na nie już kompletnie nie mam czasu![]() Cytat:
Miss a zarzuciłabyś przepisem na crumble? ![]() I jak się robi te pączki z ziemniaków bom nie zapisała przepisu? Cytat:
Jak najbardziej wypada, ładny biały kombinezonik Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ---------- Jak mnie to wkurza ciągle komunikat :"wiadomość przełądowana grafiką"...ggrr i weź tu kasuj..
|
|
|
#4811 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za wagęehh ciągi ich to akurat nie lubiłam,ale za to w pochodnych się lubowałam Ale już nic nie pamiętam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() hehheh Cytat:
![]() Córko jestem oczarowana Etną ![]() Beatko Tobie i sobie życzę też takich snów ![]() DOBRANOC JA JUŻ WYMIĘKAM
|
|
|
#4812 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Koniec wątku zawsze szybko leci
![]() Cytat:
Ja wolę na swoje nie patrzeć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Superancko ![]() Ale sobie fajnie leżakują razem Jaka radocha Cytat:
Zawsze pijam dwie dziennie, a że później był spacerek, potem mała jadła to i druga kawcia się przesunęła. Na mnie i tak nie działa pobudzająco i ze spaniem nie mam problemów Też mnie to wnerwia
|
||||
|
|
|
#4813 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Butów zazdroszczę. Też miałam kupić jakieś kozaki na przyszły rok ale jakoś nie mogę się na zakupy wybrać. Cytat:
Aha! Iga czasami zasypia bez smoczka, więc się da. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Corka, Etna świetna. I nie czuję że rymuję ![]() A mnie dziś złapało choróbsko. Katar leci strumieniami, gardło pali okrutnie i właśnie się wypacam przy herbatce :/ oby tylko Igula nie złapała. Tak się skończyło moje niedzielne bieganie chyba... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4814 |
|
Zadomowienie
|
Ryba, Miki, Dizi, Agnieszka cudne dzieciaki.
Agnieszka swietnie, ze Anulka przybiera. Kciuki za nia wciaz zacisniete
|
#4815 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale się dzisiaj rozpisałyście ![]() Jestem wściekła... pisałam już w zeszły czwartek do baby u której mam mieć w tym tygodniu zaliczenie... w poniedziałek pisałam drugiego maila i do dzisiaj nie mam odpowiedzi a czas ucieka
|
|||
|
|
|
#4816 |
|
Zakorzenienie
|
Kociak - zdróweczka
Oby Igunia nie załapała ![]() Anoula - wcięło gdzieś tą babę czy jak? ![]() Wszyscy śpią to ja chyba też spadam ![]() Dobrej nocki |
|
|
|
#4817 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra przyznaje sie doczytalam ale juz malo co pamietam
LUSESITA Skoro tyle masz miec dxieciakow na chrzcinach to negocjuj cene.My do lat 4 gratis a do 8 pol ceny. A i odpadlo pare osob nam.Niestety brat nie da rady przyjechac.A zona szwagra w zagrozonej ciazy:/ tez nie przyjdzie. Tez mnie denerwuja wiadomosci przeladowane grafika.Na kompie to jeszcze robie wytnij wklej a na telefonie to jest dopiero troche zabawy.Wczoraj tak mi sie zdarzylo myslalam ze szlag mnie trafi. Zastanawiam sie jak to jest czy dziecko najedzone to i tak zawsze do cycka ciagnie i wyczuje go na odleglosc Nawet na spiocha kuma o co chodzi he he Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4818 |
|
Zadomowienie
|
Miss Triss cudne foty.
Corko Czarownic slodka Etna ![]() U mnie dalej nieciekawie. Dziewczynki dalej zasmarkane. Wczoraj zabralam Zuzie do kina. Ale byla szczesliwa. Juz kilka dni sie kisila w domu. Tylko, ze chorobsko jej nie odpuszcza chrypi okropnie :-( Olcia maruda, Zuza maruda a ja wlosy z glowy rwe. Dzis mialismy gosci - znajoma ze swoja podopieczna. Balagan jaki robia goscie Zuzki (razem z nia zreszta) przyprawia mi siwych wlosow na glowie... A u nas dzis stuknely 3miesiace ![]() Ola siega po zabawki i pcha do dziubka. A jak sie zlosci jak nie moze ich do siebie przyciagnac, no zawieszka z krotka ![]() Teraz juz nie placze o wszystko. Jak sie jej cos nie podoba to piszczy ze zlosci haha. Wczoraj po kinie zaszlam do Clarys (dom handlowy w Dublinie) i zaszlam na stoisko United colors of benetton (moja siostra tam pracuje) i kupilam 3pary rajstopek, czapeczke misia i bluzeczke dla Olci. Wszystko -70%. Do tego -15% dyskontu na moja sis. Wyszlam cala szczesliwa ![]() ---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ---------- A moja wiadomosc mega haotyczna bo potwornie jestem zmeczona i mnie zaczyna cos lamac. Zalapalam od maluchow :-/
|
#4819 |
|
Zakorzenienie
|
Rusalka i Kociak zdrowka dziewczyny,nie dajcie sie!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4821 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki kochana
|
#4822 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Ha! Czy ja mówiłam że idę spać?
Natalia chyba chciała zrobić mamusi psikusa bo obudziła się na pierwsze karmienie![]() Cytat:
Aaa no to chyba że tak ![]() Cytat:
Zdrówka oby choróbko dalej nie postępowało Cytat:
![]() Rusałko zdrówka, mam nadzieję że dziewczynki szybciuteńko wyzdrowieją i dadzą mamusi troszkę wypocząć ![]() Fajnie że masz sis która pracuje w takim sklepie ![]() Nemosek mam nadzieję że sobie przemyślałaś parę spraw tak jak planowałaś Mamusie kp będziecie jeść pączki??? Ciekawe kiedy to mój Gozdołek zaśnie :myśli: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4823 | |
|
Zakorzenienie
|
Pobuszowałam jeszcze na necie
![]() Cytat:
![]() Zdróweczka dla Was ![]() Dobra. Teraz to już naprawdę idę w kimono
|
|
|
|
|
#4824 | |
|
Zadomowienie
|
Kyte tez sie ciesze ;-) muszew koncu siebie obkupic...
---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ---------- kyte bede jesc paczki. Choc jednego. Ja normalnie jem smazone, gotowane, brokuly, cebule i inne takie. A - ktoras z was pytala O cukrzyce - u mnie jeszcze nie przeszlo. Mialam testy w 8tyg po porodzie i wciaz mialam podwyzszony cukier. Zaniecale dwa miesiace bede miala kolejne testy. Az sie boje bo czasem sie czuje takjak wtedy, kiedy mialam za wysoki cukier... Wiem, ze jesli sie przydazy kolejna ciaza (ktorej juz raczej nie planuje) to bede leciec na insulinie od poczatku...
|
|
#4825 |
|
Zadomowienie
|
Pierwsze karmienie-dzisiaj jakoś wcześnie :/
Kyte, pączki- a jakże. Zgodnie z zasadą dzień bez słodkiego dniem straconym - tlusty czwartek bez pączków również byłby dniem straconym i to na maksa bo następny taki dopiero za rok ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4826 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() zastanawiam się, co tu zrobić, czy pączki upiec, faworki i czy iść na łatwiznę i kupić. :P |
|||
|
|
|
#4827 | ||
|
Wtajemniczenie
|
kyte- ja po pierwszej ciazy schudlam ponad 20 kg a oponka zostala.Niestety ale bez cwiczen sie nie pozbedziesz.
Cytat:
Cytat:
![]() A mnie nadal rozklada przeziebienie
|
||
|
|
|
#4828 |
|
Zadomowienie
|
Hello!
Miłek jeszcze kima obok mnie. Zasnął o 22.30, TZ tylko smoka pilnował - i jednocześnie buszował po necie na tablecie pierwsze karmienie było o 5.40 potem TZ przyniósł go do nas do łóżka i odtąd śpi smacznie znowu ![]() Nie umiem pączków robić macie jakiś prosty przepis?Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4829 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Mój od paru dni budzi się o 4 i wierci, marudzi.. na razie pomaga smoczek ale takie uspokajanie trwa nawet 30 minut.. to chyba ten skok bo mały jutro kończy 14 tygodni.
|
#4830 |
|
Wtajemniczenie
|
Helol!!!
My już nie śpimy Zuza stwierdziła że nie ma co spać Ogólnie nie wiem co jest grane ale mała noc w noc budzi się o 2 i musze wstać i ja obrócić na boczek, nie wiem dlaczego akurat o 2 się budzi bo już wcześniej się przekręca na plecy. No i o 6 murowana pobudka na bąki. A potrafiła przespać spokojnie do jedzenia bez pobudki,a teraz codziennie o 2 musze do niej wstać. Sent from my XT320 using Wizaz Forum mobile app
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:05.

dla Ani, ale robi postępy...

i chodził od ściany do ściany 

Ale takie były promocje fajowe
Na nie już kompletnie nie mam czasu