|
Notka |
|
W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie. |
Poka¿ wyniki sondy: Jak uzy¶kaæ te piêkne loki? | |||
.. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
19 | 48,72% |
.. |
7 | 17,95% |
.. |
5 | 12,82% |
.. |
8 | 20,51% |
G³osuj±cy: 39. Nie mo¿esz g³osowaæ w tej sondzie |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#3031 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 5
|
Dot.: Loki z foty - jak uzyskaæ taki efekt bez trwa³ej ? - Zbiorczy
Cze¶æ, specjalnie za³o¿y³am tu konto ¿eby siê dowiedzieæ jak zrobiæ takie loczki, wieæ licze ¿e mi kto¶ pomo¿e.
http://images39.fotosik.pl/151/889eb286677cd4b6.jpg http://i2.pinger.pl/pgr203/5dc67d5b0...lia-oreiro.jpg Mianowicie, szukam fryzury na studniówkê, któr± mog³abym zrobiæ sama, ale obawiam siê ¿e bêdzie cie¿ko z jakimi¶ cudownymi upiêciami, wiêc narazie chce siê skupiæ na skrêcie. W³osków mam ma³o i cienkie ale d³ugie za ³opatki wiêc trzeba im zdecydowanie nadaæ objêto¶ci loczkami. Marz± mi siê takie jak na zdjêciach ale nie mam pojêcia jak je zrobiæ, podejrzewam ¿e to jaki¶ preparat sprawia ¿e s± one tak "rozdzielone". Jak sobie zakrêcam na prostownicê to na pocz±tku one s± niby wyra¼nie ka¿dy loczek osobno ale po zakrêceniu ca³o¶ci zaraz siê ze sob± mieszaj± i wicie o co chodzi. HELP ![]() Mo¿e macie jaki¶ pomys³ [zdjêcie] fajnej fryzurki z krêconych w³osów pó³ upiêtych pó³ rozpuszczonych ? Edytowane przez shappi Czas edycji: 2013-12-11 o 21:08 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3032 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 888
|
mam falowane w³osy i chcia³abym wyczarowaæ takie :
![]() |
#3033 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 2
|
zapytanie
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3034 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 954
|
pomo¿ecie?mam falowane w³osy ale podobno ¼le je pielêgnuje
mogê opisaæ wszystko i dodaæ foto je¶li kto¶ rzeczywi¶cie bêdzie chcia³ pomóc ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3035 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 19 655
|
Cytat:
![]()
Ka¿dy problem da siê rozwi±zaæ, o ile ma siê odpowiednio du¿y plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapu¶ciæ w³osy? FAQ2- dekoloryzacja, k±piel rozja¶niaj±ca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3036 |
Rozeznanie
|
Od 3 lat u¿ywam szamponów bez sls,najpierw by³y to produkty alterry teraz hipp.Po codziennym myciu nak³adam od¿ywkê,a raz w tygodniu maskê alterry granat.W³osy nigdy nie mêczone
![]() Dzi¶ kupi³am jajeczn± maskê babuni z joanny i 2biovaxy próbki 20 ml z keratyn±,a drug± do s³abych w³osów. Nie wiem kompletnie jak dbaæ o fale bo zawsze d±rzy³am do prostych w³osów co powodowa³o puszenie. Bêdê wdziêczna za rady ![]() Edytowane przez Karo121 Czas edycji: 2013-12-21 o 20:40 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3037 |
Rozeznanie
|
Ostatnio w³osy mi starcza³y wiêc u¿ywa³am trochê jedwabiu green pharmacy i lakieru na skalp,umyje dzi¶ czerwonym szamponem z joanny do farbowanych ¿eby oczy¶ciæ tylko co potem?
zdjêcia z zesz³ego tygodnia po 30 min trzymaniu maski alterry jajeczn± te¿ mo¿na tak trzymaæ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3038 |
Zakorzenienie
|
Bardzo ³adne, zdrowe w³oski masz.
![]() Maskê jajeczn± te¿ mo¿esz tak trzymaæ. Stosujesz metodê OMO? My¶lê te¿, ¿e powinna¶ przeczytaæ pierwszy post i podczepione tutaj linki. Jest tu wiele produktów najlepszych dla w³osków zakrêconych: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=711596 Wydaje mi siê, i¿ klucz tkwi w nie do koñca dobrze dobranych produktach. Brakuje mi tak¿e olejowania przynajmniej raz w tygodniu i produktów typowo dla w³osów krêconych. Na dobry skrêt trzeba trochê popracowaæ u Ciebie, ale szansa jest ![]()
Ka¿dy problem da siê rozwi±zaæ, o ile ma siê odpowiednio du¿y plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapu¶ciæ w³osy? FAQ2- dekoloryzacja, k±piel rozja¶niaj±ca, likwidacja odcieni, numery farb |
![]() |
![]() |
![]() |
#3039 |
Rozeznanie
|
dziêkuje
![]() ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- które z produktów wymienionych przeze mnie nadadz± siê?bo trochê siê pogubi³am ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3040 |
Zakorzenienie
|
zacznij od przeczytania FAQ. jednak pamiêtaj, ¿e ka¿de w³osy lubi± co innego i pielêgnacjê tak czy siak bêdziesz musia³a dopasowaæ do swoich potrzeb. z w/w:
alterra, hipp, biowaxy, Joanna jak najbardziej ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#3041 |
Rozeznanie
|
Dzi¶ wyprobuje omo maska alltera granat,szampon hipp,maska jajeczna,potem zamiennie z biovaxami i pomy¶lê nad kupnem pe³nej wersji,czy u¿ycie zamienne zmienia wp³yw omo na w³osy tzw. od¿ywka1,szampon,od¿ywka2 ,a od¿ywka 2,szampon,od¿ywka1
pewnie te¿ zale¿y to od obci±¿ania przez ostatni u¿yty produkt,dobrze my¶lê? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3042 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 1
|
Jak nakrêciæ loki jak w tych teledyskach?
http://www.youtube.com/watch?v=ilr4CQmprao
http://www.youtube.com/watch?v=lbNBrfs-vvU http://www.youtube.com/watch?v=jAa4BOwHdRI http://www.youtube.com/watch?v=bCWTLHdq8FM Proszê o szybk± odpowied¼. Jak je nakrêciæ przy u¿yciu czego? Edytowane przez ak1991 Czas edycji: 2013-12-23 o 00:22 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3043 |
Zakorzenienie
|
oczywi¶cie. najlepiej mieæ kilka produktów i je zmieniaæ tak, by codziennie nie u¿ywaæ tego samego, bo w³osy siê przyzwyczaj± i przestaj± reagowaæ.
ja to robiê tak, ¿e np. w poniedzia³ek oczyszczam- myjê w³osy lekkim szamponem typu Barwa czy Babydream i potem pryskam tylko od¿ywk± w spray'u (kallos podkre¶laj±cy skrêt, czy Isana do zniszczonych). we wtorek stosujê OMO. przed myciem na godzinê dwie k³adê na w³osy maskê lub od¿ywkê z odrobin± olejku rycynowego lub bez, to pod foliê i rêcznik, potem myjê szamponem, nak³adam od¿ywkê na parê minut i sp³ukujê a potem jeszcze pryskam sprayem. i w ¶rodê znowu oczyszczam, w czwartek OMO. jako¶ mi ta metoda najlepiej s³u¿y, bo w³osy ³adne i nieobci±¿one. ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#3044 |
Rozeznanie
|
co¶ suche te moje w³osy ale ju¿ siê nie pusz± bo ich nie czeszê,fale zaczynaj± siê pojawiaæ od ucha w dó³ tylko nie wiem czemu trochê siê strajkuj±
my¶lisz,¿e ich stan siê poprawi?jutro na drugie o u¿yje biovaxu z keratyn± |
![]() |
![]() |
![]() |
#3045 |
Zakorzenienie
|
pewnie, ¿e siê poprawi. tylko musisz pamiêtaæ, ¿e musisz oczyszczaæ w³osy tylko lekkim szamponem co najmniej co kilka dni, coby siê str±czków pozbyæ
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#3046 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 672
|
Dot.: Jak nakrêciæ loki jak w tych teledyskach?
Taki efekt uzyskasz za pomoc± lokówki o du¿ej ¶rednicy lub termoloków.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3047 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Grube fale, du¿e loki
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3048 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 44
|
Jak uzyskac taki efekt na naturalnie kreconych wlosach? Marza mi sie takie luzne fale zamiast moich kreciolkow
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3049 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 18
|
Jak mieæ takie w³osy?
Witam!
Z zazdro¶ci± patrzê na w³osy przedstawione na zdjêciach. Moja kole¿anka ma bardzo podobne, chocia¿ nigdy nie mia³a A¯ tak krêconych. Ja mam krêcone, jednak krêc± siê dopiero od pewnego momentu i nie umiem nad nimi trochê zapanowaæ... Co zrobiæ z w³osami, aby uzyskaæ taki efekt? Jakie kosmetyki, jak suszyæ? Jest to moje marzenie i nie mogê siê napatrzeæ ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3050 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 888
|
Dot.: Jak mieæ takie w³osy?
Cytat:
![]() |
![]() |
#3051 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 112
|
krêcone w³osy
Hej. Mam ma³y problem. Jak zrobiæ takie w³osy? Próbowa³am na lokówkê, ale niestety nie krêc± siê od samej g³owy tylko od mniej wiêcej po³owy. Na wa³ki te¿ próbowa³am, wtedy powstaje mi baran
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3052 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 190
|
Dot.: krêcone w³osy
A jakie w ogóle masz w³osy?
Ja zawsze narzeka³am na takie "wywijaj±ce siê" k³aki, proste siê nie trzyma³y, loki tym bardziej - odkry³am, ¿e mam falowane i fale piêknie wychodz± i s± trwa³e ![]() Jak krêcisz na tê lokówkê, ¿e "nie ³apie" przy g³owie? A mo¿e grubsze wa³ki i pó¼niej nieco rozci±gn±æ/roztrzepaæ? Edytowane przez vilandravalo Czas edycji: 2014-02-14 o 12:59 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3053 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 112
|
Dot.: krêcone w³osy
w³a¶nie w³osy mam proste i twarde, ale jak polakierujê to przez parê godzin siê utrzyma
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3054 |
TuR. Towarzyska und Roztropna.
Wiadomo¶ci: 6 433
|
![]()
Bardzo marz± mi siê w³osy takie jak w zdjêciach w za³±czniku
![]() Mam w³osy krêcone,pusz±ce siê i codziennie od wieelu lat je prostuje, siêgaj± mi za ³opatki. Chcia³abym uzyskaæ efekt jak na zdjêciach jednak jestem kompletnie zielona je¶li chodzi o skrêt (zawsze chcia³am mieæ tylko proste w³osy ![]() Chcia³abym zainwestowaæ w sprzêt aby osi±gn±æ taki efekt. Tutaj zastanawiam siê nad : *termolokami BaByliss 3038E b±d¼ Revlon Big Curls TS6 GS *lokówka Remington CI5338 I tutaj pytanie do was, czy aby uzyskaæ taki efekt powinnam wybraæ lokówkê czy raczej termoloki (ewentualnie które)?? nie chodzi mi o uzyskanie jaki¶ tam loków- konkretnie takich fal w stylu hollywoodzkim, dlatego nie mogê sugerowaæ siê w±tkiem o termolokach. Liczê na wasze rady i wskazówki ![]()
![]() |
#3055 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 244
|
Dot.: Hollywoodzkie loki/ fale
pytasz o lokówkê lub termoloki... od lat siêgasz po prostownicê, a loki z pierwszej fotki na któr± zerknê³am, mam wra¿enie ¿e zrobione s± zwyk³± prostownic±
you see on YT http://www.youtube.com/watch?v=5Jylh1hAzBQ ? nie wiem czy mo¿na wklejaæ linki, jednak to nie link sponsorowany, pierwszy w google po wpisaniu has³a dla loków z prostownicy, pozdrawiam
![]() |
![]() |
#3056 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 195
|
Dot.: Hollywoodzkie loki/ fale
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3057 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 1
|
Witam!
A ja zastanawiam siê jak uzyskaæ taki efekt. Bardzo lubiê takie w³osy. http://img1.bdbphotos.com/images/ori...u.jpg?djet1p5k http://userserve-ak.last.fm/serve/_/...rd+lynskyn.png ( pierwszy z lewej ![]() A tu naturalne w³osy tego pana: http://www.rankopedia.com/CandidatePix/10538.gif jak zrobiæ tak± trwa³±? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3058 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#3059 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jak uzyskaæ takie fale? Proszê o pomoc
bêdê wdziêczna za pomoc, jak zrobiæ tak± fryzurê 'jednorazowo'
![]() oraz podpowied¼, czy s± nowoczesne sposoby uzyskania takiego trwa³ego skrêtu bez tradycyjnej trwa³ej (?) ![]()
![]() |
#3060 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 286
|
Witajcie dziewczyny
![]() Czy mog³yby¶cie mi doradziæ jak uzyskaæ loki takie jak w za³±czonych przeze mnie zdjêciach(na drugim zdjêciu chodzi oczywi¶cie o fryzurê szatynki ![]() Z góry dziêkuje za odp Pozdrawiam ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
Narzêdzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:27.