|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część X
Cytat:
Jakie efekty dał nakłdany na włosy? Wydawało mi się, że te olejki wciera się w skórę dla szybszego porostu włosów
|
|
#4772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trochę wcieram, ale bardziej jednak we włosy. Ten z GP akurat słabo mi podszedł, najbardziej lubię olejek Bhringraj.
|
|
#4773 |
|
Konto usunięte
|
U mnie zero zakupów. Za to niespodziewane zużycie -podkład True Match, pewnie jeszcze coś tam zostało, ale raczej nie da sie wydobyć. Wczoraj już ciężko się go dozowało, a dzisiaj umalowałam się resztkami.
Zużyłam też pomadkę lovely i kremik do rąk natura care Moja kolekcja się zmniejsza po mału. A to jeszcze nie koniec, liczę że jeszcze kilka produktów pójdzie w lutym.
|
|
|
|
#4774 |
|
Zakorzenienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4521114 4]U mnie zero zakupów. Za to niespodziewane zużycie -podkład True Match, pewnie jeszcze coś tam zostało, ale raczej nie da sie wydobyć. Wczoraj już ciężko się go dozowało, a dzisiaj umalowałam się resztkami.[/QUOTE]
Mnie ostatnio też bardzo zaskoczył koniec tego podkładu Da się odkręcić buteleczkę, ale ciężko spływa.
|
|
|
|
#4775 |
|
Zakorzenienie
|
Tez mam True match i mam wrażenie, że nigdy się nie skonczy...czyli będzie niespodzianka
Kupiłam odżywkę do skórek Lovely oraz świeczkę brise z cdn jablko z cynamonem za ok 4 zł. Mama mi mówiła, że w biedronce żele Palmolive są po niecałe 4 zł
|
|
|
|
#4776 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4777 |
|
Zakorzenienie
|
Pisałam o tym kilka dni temu.
Że się powstrzymałam.
|
#4778 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4779 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4780 |
|
Rozeznanie
|
No to tak...
Cześć, jestem tu nowa i wygrzebałam ten wątek z czeluści wizażu, bo dziś sobie uświadomiłam, że jestem uzależnioną skrytozakupoholiczką kosmetyczną ![]() Robiłam porządki w kosmetykach i jakby mnie ktoś w łeb palnął - uderzyła mnie myśl, że jakoś tego za dużo się zrobiło! Dopóki nie zebrałam ich do kupy, jakoś tak tego nie odczuwałam. Od jutra przechodzę na odwyk i postanowiłam spróbować przez miesiąc nic juz nie kupować (oprócz szamponu... ) i trochę pozużywać tych moich zapasów.Poniżej dowód zdjęciowy mojej zbrodni na domowym budżecie (zgram chyba na telefon i będę wyswietlać za każdym razem jak zgłupieje i będę chciała coś kupić) btw. zawsze myślalam, że nie mam nigdy kasy bo jestem zwyczajnie biedna, ale jak sobie pomyślałam teraz, ile na to wszystko wydałam Łącznie mam tego 208 sztuk (nie licząc próbek, chusteczek i bibułek) - 103 z piekęgnacji, 95 kolorówki i 10 zapachów razem z odlewkami. Az mi sie słabo zrobiło jak policzyłam ![]() Aż strach wspominać, że nie doliczałam do tego i nie robiłam zdjęć wszystkiemu, co mam już mocno ponapoczynane... |
|
|
|
#4781 |
|
Kuźnia inspiracji
|
emmmm, zbiorek masz naprawdę zacny
|
|
|
|
#4782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak oceniasz to błoto z morza White Flower? Ono jest z Rossmanna?
|
|
#4783 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Witaj Zużyłam dwufazowy peeling do rąk Cztery Pory Roku. |
|
|
|
|
#4784 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie dziś robiłam porządek i przy okazji zrobiłam całą listę wszystkiego z pospisywanymi datami przydatności - teraz tylko wpisać w jakiegoś exela datami i sukcesywnie się pozbywać
niestety już kilka podczas porządków skończylo w kosztu z tego powodu, dlatego wpadłam na pomysł z tabelką
|
|
|
|
#4785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4786 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do błotka przekleję swoją odp z innego watku na jego temat "Ja użyłam dwa razy na twarz i jakoś w niedługim czasie wyskoczyły mi takie podskórne bolące krosty - chyba ktoś już o tym tu wspomniał, że też ma więc pomyślalam, że to wina błotka i odstawiłam. W zeszłym tygodniu wymazałam sobie całe plecy, a dziś akurat wyskoczyły mi na plecach właśnie dwie takie krosty - siłą rzeczy zrzucam to na błotko, bo nic innego na plecach nie używałam, a pierwszy raz w tym miejscu mam takie niespodzianki. No i pierwszy raz znalazłam w nich małe ostre kamyczki. Pójdzie do przesiania i może spróbuję na nogi je zużyć, mam całe opakowanie i szkoda wyrzucić... "Cytat:
mój największy skarb! i jedno zużyte do połowy w łazience ![]() Cytat:
Edytowane przez emmmm Czas edycji: 2014-02-18 o 21:17 |
|||
|
|
|
#4787 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj emmmm
Zużyłam żel pod prysznic Avon Senses Winter Cocoon oraz peeling do twarzy 3w1 Under 20.Wysłane z mojego superkomórczaka!
|
|
#4788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzę, że też masz podkłady z MUA używałaś któregoś? bo u mnie na początku sprawdzał się, a potem coś mu się zrobiło i zaczął warzyć się na twarzy I masz set błyszczyków z essence ostatnio przy limitce był taki, ale kolory nie spodobały się mi się, ale mogłabym kupić bo same pudełeczko bardzo podoba mi się ![]() Byłam dzisiaj z koleżanką w rossmanie i musiałam się strasznie powstrzymywać żeby nie wziąć jakiegoś psikadła do włosów
|
|
|
|
|
#4789 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dobra ta paletka MUA? |
|
|
|
|
#4790 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A błyszczyki kupione na wyprzedaży za całe 2,99, teraz czekają do wakacji ![]() [1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4521647 0]wow ale zbiory. Widze że niektóre to zapasy pewnie nieotwierane- to jest oszczędność i węszę CND. Dobra ta paletka MUA?[/QUOTE] Niestety zbiorami jestem szczerze przerażona, bo naprawdę nie zdawałam sobie sprawy, że tyle tego - ale fakt, wszystko z promocji albo cnd - teoretycznie oszczędziłam, w praktyce wydałam majątek ![]() A paletka jest świetna, rewelacyjna pigmentacja, nie osypują się, ale trzeba używać bazy żeby kolory były bardziej wyraziste. I cieni sa jakby kremowe (cięzko to opisać, bo przecież są w kamieniu) i trzeba nakładać bardzo miękkim pędzelkiem. Ale z czystym sumieniem moge polecić
|
|
|
|
|
#4791 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4792 |
|
Rozeznanie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4521684 1] jak wykończę sleeka to kupię..... ale kiedy to będzie? Sleeka nie polecam zdecydowanie. mocno przereklamowany. [/QUOTE]
też rozważałam sleeka i w takim razie dobrze, że wzięłam tę (no i podobno juz tak kultowa jak UD ). Tylko żałuję, że wzięłam tylko jedną - ale za rok też tam na urlop jadę więc muszę w rok tę wykończyć żeby z czystym sumieniem kupić
|
|
|
|
#4793 |
|
Zakorzenienie
|
fajna kolekcja, ale ja mam akurat z 4 razy tyle
w ogóle zużyć w tym miesiącu mam strasznie mało Ogólnie przeglądałam sobie balsamy dzisiaj i niektóre już leżą prawie 2 lata A dalej je można kupić w sklepach w niskich cenach. I po co te zapasy
|
#4794 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj emmmm
, ale jeżeli wykażesz się silną wolą (a motywację póki co masz), to będzie dobrze |
|
|
|
#4795 |
|
Zakorzenienie
|
emmmmale tego masz
Dziewczyny, czy micel biedronkowy jest produkowany przez Tołpę? |
|
|
|
#4796 | |
|
Zakorzenienie
|
A mi sie udalo powstrzymac! Tez wczoraj je ogladalam, jeszcze Dove byly za 3,99, a mydlo do rak Palmolive z serii zimowej chyba za 3.49, ale chce zejsc do zera z zapasow, uwzielam sie i w koncu z Biedronki wyszlam tylko z woda mineralna
Cytat:
Witaj!Ale fakt, dziewczyny maja racje, czesto sie tu same nakrecamy gazetkami i promocjami... Przez Torf Corporation, ktory tez produkuje Tołpę
|
|
|
|
|
#4797 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja miałam okazję kupić paletki MUA za 2 funty. ale się oparłam. Bo mam tego Sleeka- kupiłam bo taki wychwalany, a okazało się że słaba pigmentacja, cienie się osypują i są jakieś takie nijakie. A mam paletkę Au naturel in wydalam na nią 6,5 funta. Do tego jeszcze W7. Kiedyś się na MUA skuszę. Ale ponoć składy są inne. Dzisiaj zmniejszam swoją kolorówkę, wywalam tusz do rzęs (bo już stary) i puder w kamieniu. Zakupów zero. |
|
|
|
|
#4798 |
|
Zakorzenienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4522041 4]Ja miałam okazję kupić paletki MUA za 2 funty. ale się oparłam. Bo mam tego Sleeka- kupiłam bo taki wychwalany, a okazało się że słaba pigmentacja, cienie się osypują i są jakieś takie nijakie. A mam paletkę Au naturel in wydalam na nią 6,5 funta. Do tego jeszcze W7. Kiedyś się na MUA skuszę.
Ale ponoć składy są inne. Dzisiaj zmniejszam swoją kolorówkę, wywalam tusz do rzęs (bo już stary) i puder w kamieniu. Zakupów zero.[/QUOTE] Au naturel rzeczywiście ma słaba pigmentacje no ale takie kolory jasne i nijakie. Za to Bad Girl i Graphite są świetne. Original też są dosyć dobrze napigmentowane. Z MUA podobają mi się tylko Dusk till dawn - jak bedzie gdzies darmowa dostawa to kupie.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2014-02-19 o 13:20 |
|
|
|
#4800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:34.

Moja kolekcja się zmniejsza po mału. A to jeszcze nie koniec, liczę że jeszcze kilka produktów pójdzie w lutym.
Da się odkręcić buteleczkę, ale ciężko spływa.
Kupiłam odżywkę do skórek Lovely oraz świeczkę brise z cdn jablko z cynamonem za ok 4 zł. Mama mi mówiła, że w biedronce żele Palmolive są po niecałe 4 zł

) i trochę pozużywać tych moich zapasów.

"Ja użyłam dwa razy na twarz i jakoś w niedługim czasie wyskoczyły mi takie podskórne bolące krosty - chyba ktoś już o tym tu wspomniał, że też ma więc pomyślalam, że to wina błotka i odstawiłam. W zeszłym tygodniu wymazałam sobie całe plecy, a dziś akurat wyskoczyły mi na plecach właśnie dwie takie krosty - siłą rzeczy zrzucam to na błotko, bo nic innego na plecach nie używałam, a pierwszy raz w tym miejscu mam takie niespodzianki. No i pierwszy raz znalazłam w nich małe ostre kamyczki. Pójdzie do przesiania i może spróbuję na nogi je zużyć, mam całe opakowanie i szkoda wyrzucić...
"
używałaś któregoś? bo u mnie na początku sprawdzał się, a potem coś mu się zrobiło i zaczął warzyć się na twarzy
I masz set błyszczyków z essence
ostatnio przy limitce był taki, ale kolory nie spodobały się mi się, ale mogłabym kupić bo same pudełeczko bardzo podoba mi się