|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Depresja z powodu braku pracy... Ktoś jeszcze ją ma?? cz II
Ja 7 lat temu pracowałam w CC dosłownie kilka dni.
U mnie było tak, że sprzedawaliśmy kijowy produkt- internet Tele2, o którym była bardzo zła opinia. Słabe wyniki grupy w sprzedaży to i zła atmosfera. 3 punkty karne- wylatujesz, ja dostałam 1 i nie wiedziałam za co, ponoć za małe ciśnienie na jakiegoś klienta ![]() 55 minut dzwonienia (jedno połączenie się kończy, z automatu drugie), 5 minut przerwy. Szkolenie 300zł, niepłatne dopiero po miesiącu pracy. Ja zrezygnowałam po kilku dniach ale na poczet kary poszło to co zarobiłam. Masakrą jest rekrutacja- trwała chyba ze 4h i czego oni tam nie wymyślali- sprzedaj kartkę papieru, narysuj coś tam. Generalnie nigdy więcej. Chyba, że ktoś się nadaje i trafi na fajny projekt o którym nie krążą pogłoski że złodzieje, że oszuści, bo wtedy to 3 na 10 telefonów kończy się wyzywaniem przez klienta. Ja telefonicznego kontaktu z klientem nie lubię, tym bardziej kiedy wokół mnie 10 osób gada. |
|
|
|
#3272 |
|
Zadomowienie
|
Widać zależy gdzie się trafi. Ja pracowałam 10 miesięcy w CC banku na obsłudze. Szkolenie płatne 9zł brutto za godzinę, tyle samo była podstawowa stawka, ale rzeczywiście trzeba było przepracować w firmie 180 godzin, żeby wypłacili (wcale się nie dziwię). 5 min przerwy na każdą godzinę, oprócz pierwsze,, ruch czasem kosmiczny, czasem można się było trochę poobijać. Lidera miałam takiego, że klękajcie narody, kierowniczka była ok. Sama układałam grafik (no, prawie), a stawka rosła, jeśli przy okazji się coś sprzedało, albo za inne rzeczy. Generalnie zwykle dostawałam 8-9zł na rękę, jak się przeniosłam do wyższego działu to raz dostałam stawkę 14,80 brutto
Także szał. Ale większość CC ssie, to była obsługa, więc wyglądało to lepiej, niż te sprzedażowe chyba.
|
|
#3273 |
|
Zakorzenienie
|
W Kielcach jest również masakra z pracą na sekretarkę i pracownika biurowego nie masz szans jeśli :
- nie masz orzeczenia o niepełnosprawności, - nie władasz j.angielskim w stopniu przynajmniej B2, a tak to C1 - nie władasz dodatkowymi językami - niemiecki, francuski,włoski. Mam 2 lata doświadczenia jako sekretarkai moje oczekiwania są minimalne 1200 zł może być na początek umowa zlecenie a z moim dowiadczeniem powinnam żądać 1600 zł. Do pracy w sklepie nie przyjmą mnie bo nie jestem już studentką i mam wykształcenie wyższe techniczne, już mnie kilka razy wyśmiano z tego powodu że sobie jaja robię. Przedstawiciel handlowy : wolą mężczyznę, do galerii pracować nie pójdę bo nie jestem studentką i mam więcej niż 25 lat. CC- u mnie w mieście ma tylko prowizję więc totalny bez sens. Nic tylko po prostu się rzucić z bloku, chce pracować, nie oczekuję cudów, a i tak nikt nie chce dać mi szansy na pracę ((Czekam na kwiecień i zakładam własną dzieałalność bo inaczej oszaleje. |
|
|
|
#3274 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez Kitty230 Czas edycji: 2014-02-19 o 11:24 |
|
|
|
|
#3275 |
|
Raczkowanie
|
To nie taki głupi pomysł z tą działalnością. TŻ mnie namawia, żebym sama otworzyła. Ale ja nie mam kompletnie pomysłu czym miałabym się zajmować.
Suqub powodzenia życzę. Daj znać jak poszło ![]() A u mnie dziś od rana telefony. Wyspać się człowiekowi nie dadzą Jedna oferta to praca na produkcji, druga to tylko na tydzień do naklejania etykiet, czy czegoś tam, a trzeci tel był od pana z banku pocztowego. Jutro i w piątek mam rozmowy. Zobaczymy. Swoją drogą jak nikt się nie odzywał, to nikt, a jak jedna osoba dzwoni, to zaraz reszta.. A później znowu dylemat, co wybrać
|
#3276 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny teraz znaleźć robotę to naprawdę łut szczęścia, jest tyle bezrobotnych że to jest loteria. Jak słyszę rozmowy osób które przeprowadzają rekrutacje to mówią, że oni nawet nie przeglądają wszystkich CV tylko 10 pierwszych z brzegu bo tyle tego jest.
Mam kumpla w agencji pracy to ma pełno kandydatów/tek z paroma fakultetami , językami itd i nie mogą nadal nic znaleźć :/ lipa totalna . Nawet po znajomości są kolejki. A przeglądając ofert to cały czas tylko umowy zlecenia.
|
|
|
|
#3277 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Znaczy, akurat teraz mi się napiętrzyły niespodziewane wydatki i wzięłabym co popadnie. A tak ogólnie to chciałabym mieć pracę nie ze względu na pieniądze, ale ze względu na poczucie stabilizacji, tego, że w jakimś stopniu się rozwijam, a nie że stoję miejscu, albo co gorsza się uwsteczniam. To taka wegetacja, życie w beznadziei z dnia na dzień. Poza tym moja wiara w siebie i poczucie własnej wartości jest już równe zeru.
|
|
|
|
|
#3278 |
|
Raczkowanie
|
Mi została niecała doba, żeby się zdecydować czy iść do pracy do tej windykacji. Trochę poczytałam opinii w internecie i cóż... za przeproszeniem pasuję do tej pracy jak pięść do dupy.
|
|
|
|
#3279 |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie czuję się jak człowiek gorszej kategorii, czemu to właśnie ja nie mogę znaleźć pracy i ogólnie mam depresje :/
Własna działalność też wymaga kasy bo przecież ZUS trzeba 300 zł opłacić co miesiąc - mówię tu o działalności gosp z UP. Do tego jeszcze trzeba to dofinansowanie dostać. Naprawdę kobietom jest bardzo ciężko znaleźć pracę. |
|
|
|
#3280 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez winogronek Czas edycji: 2014-02-19 o 11:51 |
|
|
|
|
#3281 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I tak co wakacje od 2008 roku. A umowe raz jak dostałam zastępstwo i miałam być minimum 6 miesięcy na tym zastępstwie to mnie wyje.bali za przeproszeniem po 3 miesiącach, ot tak, bez powodu Ciekawe, że jak zwalniały się etaty, to nigdy nikt się do mnie nie odezwał? A przecież miałam doświadczenie w niemal wszystkich działach produkcyjnych, to nie... Do tego dodam, że mam tam bardzo wysoko postawioną bliską rodzinę, i też podobno "nic się nie da zrobić", "nie ma przyjęć", a ja później od pracowników się dowiaduję, że jak to? Akurat są przyjęcia...
Edytowane przez Kitty230 Czas edycji: 2014-02-19 o 12:07 |
|
|
|
|
#3282 |
|
Raczkowanie
|
Też myślałam nad własną działalnością, ale oczywiście nie mam zielonego pojęcia co mogłabym robić.
Mój Tż się śmiał, że powinnam się wynająć jako płaczka pogrzebowa, bo płacz wychodzi mi świetnie |
|
|
|
#3283 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3284 |
|
Wtajemniczenie
|
Aha i jedna rada jak możecie bierzcie sobie kursy z pośredniaka, za nie się dostaje kasę ja żałuje ze rok temu nie poszłam tylko wybrałam robotę a w tym roku nie ma prawie szkoleń dla kobiet :/
Im większa ilość godzin tym więcej płacą a nuż widelec wam się przyda a jak nie i tak nic nie tracicie. Są też szkolenia z Unii za nie też dużo płacą trzeba tylko poszukać ja się nie łapie wiekowo już :/ |
|
|
|
#3285 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez Kitty230 Czas edycji: 2014-02-19 o 12:18 |
|
|
|
|
#3286 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3287 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiem, że mu też ta cała sytuacja przeszkadza...
|
|
|
|
|
#3288 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3289 |
|
Zakorzenienie
|
Mi ojciec od małego mówi, że nadaję się na "płaczkę" bo u mnie płacz jak u kaczki sik :P
Mi teraz co chwile ktoś radzi wydać książki, tylko ciężko o przypływ weny jak człowiek codziennie walczy z codziennością. A nie chce wydać szmiry (ostatnio Justa przywiozła do domu 3 książki, mąż lasce za plecami wydał bo było tak, że 1 książka w normalnej cenie, 2 50% a 3cia darmowa - niby bestseller nie dotrwałam do 100 strony, zresztą nikt z osób, które chwyciły tę książkę nie dotrwał, akcja zerowa, ciągnęło się niemiłosiernie, nie katowałam się już tym).
|
#3290 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Już byłam na dwóch kiedyś super sprawa
|
|
|
|
|
#3291 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3292 |
|
Wtajemniczenie
|
Sekretarka asystentka szefa ze stażem i językiem angielskim i chyba z 10 lat temu na kasę fiskalną.
To już daawno temu. Teraz są komputerowe, księgowe,florystyczne, w celu założenia działalności , każdy PUP ma inne. Edytowane przez winogronek Czas edycji: 2014-02-19 o 12:41 |
|
|
|
#3293 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
na jedno miejsce nieraz jest kilkunastu chętnych .
|
|
|
|
|
#3294 |
|
Raczkowanie
|
A żeby skorzystać z kursu trzeba być zarejestrowanym w urzędzie? Pytam, bo ja się w ogóle nie znam. Mam adres zameldowania zupełnie gdzie indziej i dlatego nie mogę się zarejestrować w Warszawie.
|
|
|
|
#3295 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie szkolenia są:
- dla osób do 25 roku życia - po 50 roku życia - z orzeczeniem od pracodawcy, że mnie po szkoleniu/kursie zatrudni super :/
|
#3296 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3297 |
|
Zakorzenienie
|
staże podobnie wiekowo mniej niż 25 powyżej 50 i osoby niepełnosprawne.
|
#3298 |
|
Zakorzenienie
|
Mam to samo zameldowanie mam w małym mieście pod Kielcami , a fizycznie mieszkam w kielcach i jestem zarejestrowana w tym moim mieście rodzinnym pomimo tego że tam pracy nie szukam - bezsens :|
|
|
|
|
#3299 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
Należy rejestrować się w powiatowym urzędzie pracy (PUP): w stałym lub czasowym miejscu zameldowania, albo w miejscu aktualnego pobytu (osoby, które nie posiadają meldunku). Osoby niemające meldunku lub posiadające stałe zameldowanie w innej miejscowości niż miejsce czasowego zameldowania składają oświadczenie, iż nie są zarejestrowane w innym urzędzie pracy." "Na podstawie art. 13 ustawy o zatrudnieniu i przeciwdziałaniu bezrobociu powiatowe urzędy pracy rejestrują bezrobotnych i inne osoby poszukujące pracy oraz prowadzą karty rejestracyjne tych osób. Rejestracja i ewidencja bezrobotnych i innych osób poszukujących pracy następuje po przedstawieniu przez te osoby niezbędnych dla ustalenia ich statusu i uprawnień danych osobowych, informacji oraz dokumentów. Bezrobotni mają obowiązek zgłaszania się do właściwego powiatowego urzędu pracy w wyznaczonych terminach w celu potwierdzenia swej gotowości do podjęcia pracy i uzyskania informacji o możliwościach zatrudnienia lub szkolenia. W celu dokonania rejestracji należy zgłosić się do powiatowego urzędu pracy właściwego ze względu na stałe lub czasowe zameldowanie. Osoba, która nie jest nigdzie zameldowana, zgłasza się do urzędu właściwego ze względu na miejsce pobytu. W takim przypadku, a także w razie stałego zameldowania w innej miejscowości niż miejsce czasowego zameldowania, należy złożyć oświadczenie o braku rejestracji w innym powiatowym urzędzie pracy (Z. Góral; Komentarz do ustawy o zatrudnieniu i przeciwdziałaniu bezrobociu). A zatem, jeżeli złoży Pan oświadczenie o braku rejestracji w innym urzędzie pracy, to będzie Pan mógł się zarejestrować w urzędzie pracy właściwym ze względu na czasowe zameldowanie. Jednakże nie jest możliwe, aby był Pan zarejestrowany w dwóch urzędach pracy - jednym ze względu na stałe, a w drugim ze względu na czasowe zameldowanie. W razie zmiany zameldowania albo miejsca pobytu na wniosek zainteresowanego urząd przesyła odpis karty rejestracyjnej oraz innych dokumentów do powiatowego urzędu pracy właściwego ze względu na aktualne miejsce zameldowania albo miejsce pobytu. Osoba, która zmieniła zameldowanie albo miejsce pobytu ma obowiązek zgłoszenia się w terminie 7 dni w powiatowym urzędzie pracy właściwym dla aktualnego miejsca zameldowania lub pobytu. " http://e-prawnik.pl/archiwum-6/zarej...zi,prawo-pracy Czytaj więcej na Infor.pl: http://www.infor.pl/prawo/forum/thre...#ixzz2tlftCM4E Poza tym rozmawiałam o tym kiedyś z panią z pup (bo staż był organizowany przez pup z innego miasta niż moje, to w którym jestem zainteresowana, to ona powiedziała, że nie ma problemu. Za to pan potencjalny "stażodawca" stwierdził, ze "nie ma takiej możliwości"
Edytowane przez Kitty230 Czas edycji: 2014-02-19 o 12:55 |
||
|
|
|
#3300 |
|
Wtajemniczenie
|
Ano do 25 tego :/
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:33.

Także szał. Ale większość CC ssie, to była obsługa, więc wyglądało to lepiej, niż te sprzedażowe chyba.
((

.