|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: W Nowy Rok wkraczamy i offtopowo o włosy nadal dbamy - cz. XXIX
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3602 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3604 |
Zakorzenienie
|
Powiem Wam, że jak na razie po masce z dove mam GHD, gładkie włosy, sypkie, mięsiste, nawilżone ale nie ma jakiegoś WOW, nie pamiętam kiedy ostatnio miałam WOW, ostatnimi czasy wszystkie produkty działają na mnie tak jak wyżej opisałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3605 |
Zakorzenienie
|
Ediza jak dla mnie jest ok, przejrzyście, ale aż prosi się o jakiś kosmetyczno apetyczny nagłówek!
#3606 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3607 |
Konto usunięte
|
![]()
EdizA to czekam na wenę i trochę czasu, bo mi się podoba
![]() ogólnie to planuję jakoś w połowie marca mniej więcej ściąć włosy o jakieś 10 cm, widzę, że potrzebują tego ![]() wiecie co teraz mi się przypomniało: moja współlokatorka kiedyś spała na wykładzie, u Krwawej Basi, gdy siedziałyśmy w pierwszym rzędzie, współlokatorka była prawie na przeciwko prof. ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3608 |
Zadomowienie
|
Czyli nie jest aż tak źle? Uff, pocieszyłaś mnie.
![]()
#3609 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Winowajcami mogą być wszystkie kremy z Apisu. Jak na moje macanie to marne kosmetyki. Cytat:
Ale jak czytam : skóra Twoja dobrze na maski do włosów Binko reaguje. To, w porównaniu ze mną,pancerna jesteś. Nic. Wystarczy świadomość, że kogoś o uśmiech przyprawiłam. Ja, z Twoją wrażliwością, kremów alterrowych nie polecałabym . Macałam. Wyjątkowo paskudne , no i zajzajery straszliwe. Moja subiektywna opinia oczywiście. Ewuniaa16 - masz ten krem od La Roche-Posay ? Od momentu kiedy psiknęli alkoholem do filtra przeciwsłonecznego, całkowicie bojkotuję tę firmę. Ale to było jakiś trzy lata temu. Może wrócił im rozum. Dlatego pytam : nie gryzie ten krem ? Po oleju jojoba kfiaty mi takie na licu kwitną, jak nie przymierzając : wiosną na głównym klombie w moim mieście. A klomb ten wyjątkowo imponujący jest. Tak samo działa na mnie i arganowy. Kwas hialuronowy stosowałam pod różnymi postaciami i w rożnych konfiguracjach. Wielka i osobliwie nietuzinkowa porażka. Więc nie dla wszystkich to ratunek. Jak wszystko : osobnicze odczucie. Mnie natomiast hydromanil krzywdy nijakiej nie robi. Ja raczej podpowiedziałabym Kaveri: oleje pestkowe { śliwka, malina, porzeczka}. W sklepach. Jako odpady. Ale trzeba trafić na sympatyczną panią sprzedawczynię, a to nie takie proste. W ostateczności - na poczcie. Cytat:
Ostrzeżenie. Wczoraj byłam na poszukiwaniach toniku do twarzy. Miałam w ręku jakiś z firmy Nivea. Nie pamiętam jaki. Na drugim miejscu w składzie : alkohol dent. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3610 |
Zadomowienie
|
Edi, faktycznie blog dużo lepiej się przegląda
![]() Okazało się, że mój wspaniały ![]() ![]() Tymczasem, zmykam na sprawdzian z filozofii . Miłego dnia ![]()
180, 107->60 completed ![]() walka o piękne włosy ![]() ćwiczę ! Edytowane przez delightful_ Czas edycji: 2014-02-19 o 05:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#3611 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sama mam chyba ze 300 lakierów do paznokci, ale nienawidzę kupować butów i nie wiem, jak można mieć np. 10 par obuwia ![]()
![]() |
#3612 | |
Zakorzenienie
|
"Wspaniałość" to rzecz, i tu się posłużę Twoim określeniem : osobnicza. Dla każdego oznacza co innego. Dla mnie ma ją „mój” krem, którego od trzech lat używam, a cena jego też porządnie dwucyfrowa. Nie podrażnia, nie gryzie, nie czerwieni, fantastyczny komfort i ukojenie mojej skórze przynosi. I to nazywam : wspaniałością. A więc mimo swojego wyjątkowego krytycyzmu i mimo nadludzkich wymagań, znalazłam to co mi służy. Nie przeszkadza mi to jednak zamienników szukać, bo nauczona smutnym doświadczeniem : znajdę coś co mi dobrze zrobi, natychmiast z produkcji wycofają. Już i do mojego kremu nowy epitet : „forte” dodali. Co z tym epitetem sprezentowali konsumentowi ? Jeszcze nie wiem.
Pewnie, że wolałabym, aby na wyżyny ekstazy wynosił mnie krem za pięć złotych. Jakoś taki cud mi się jeszcze nie trafił. Ale, jeśli orgazmicznie zadziała na mnie krem za przykładowo : sześćdziesiąt złotych, nie zawaham się go kupić i wcale nie musi mnie dodatkowo masować czy manicure robić. Dlatego potrafię w tym temacie zrozumieć innych. Nie zawaham się także wyrzucić do śmieci kosmetyku, który mi krzywdę robi i wprawia mnie w zdumienie podejście : to nie jest dla mnie dobre, ale zużyję lub dzięki Bogu, już dno widać, bo to złe było. Mój umysł takiego postępowania nie ogarnia. Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3613 | |
Spaceroholiczka
|
Cytat:
![]() Powiem Ci, że najdłużej używałam tego z orchideą, jedno opakowanie, reszta uczulała mnie po próbie. Poszukam tych olei ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3614 |
Zakorzenienie
|
właśnie przeżywam pierwszy raz z olejem arachidowym, muszę się powstrzymać przed testowaniem innych dobroci, a to takie trudne
![]()
#3615 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3616 |
Zakorzenienie
|
no trochę ich mnie czeka w najbliższym czasie
![]()
#3617 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
#3618 |
Zakorzenienie
|
temu kto wymyślił wymianki powinni pomnik postawić
![]()
#3619 |
Zakorzenienie
|
Witam !
![]() Dziś mam dzień wolny więc posprzątałam w pokoju zmalowałam paznokcie, zaraz idę odwiedzić babcie ![]() ![]() ![]() Widziałyście już nowe wyzwanie na fb? Tym razem chodzi o oddanie krwi oczywiście filmik obowiązkowy, jest na to miesiąc czasu a jeśli nominowany tego nie zrobi stawia pudło czekolady ![]() Ciekawe jakie będzie gdzieś tak za dwa tyg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3620 |
Wtajemniczenie
|
ooo tak... Pozbyłam się już ponad 20 kosmetyków
![]() ![]()
![]() |
#3621 | |
Konto usunięte
|
Nie strasz
![]() Cytat:
aqua/water, glycerin, cetearyl alcohol, isohexadecane, glyceryl stearate, cyclohexasiloxane, caprylic/capric/succinic triglyceride, petrolatum, butyrospermum parkii butter/ shea butter, peg-100 stearate, tocopherol, chlorhexidine digluconate, polyphosphorylcholine glycol acrylate, capryl glycol, ceteareth-20, citric acid, parfum/ fragrance. Nie robił mi żadnej krzywdy, świetnie nawilżał, dość szybko się wchłaniał. Z pestkowych śliwki nie polecę, mam armagedon po niej. Czarna porzeczka, malina, truskawka, arbuz jak najbardziej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3622 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie twierdzę również, że tylko drogie kosmetyki są dobre. Nie. Często te tanie – lepsze. Wszystko zależy od indywidualnych predyspozycji. Na przykład mnie, produkty BingoSpa {oprócz niektórych do nóg i stóp}, maltretują i masakrują gorzej niż Inkwizycja. A że Istota Najwyższa lub jak kto woli - Kosmici tak nas stworzyli, iż różnimy się od siebie, oto przykład : nigdy, mając Twoje problemy nie zdecydowałabym się grzebać sama w twarzy. Nawet po najmądrzejszych radach na odległość. Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3623 |
Zakorzenienie
|
zastanawiam się nad dyfuzorem, co myślicie o tym: http://allegro.pl/clatronic-suszarka...959778753.html niby ma i jonizację i zimny nawiew, nada się chyba nie?
![]()
![]() |
#3624 |
Zakorzenienie
|
Perfum na allegro szukać mi się zachciało. O matko! Ile podróbek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3625 |
Zakorzenienie
|
a ja testuję moje odlewki perfum, które mi poleciłaś, ze sklepu, który heroldin poleciła
![]() Na razie nie mogę się zdecydować co jest do kupienia pełnowymiarowo ![]()
#3626 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3627 |
Zakorzenienie
|
najbardziej chyba ten od kupowatego flakonika mi się podoba
![]() wszystkie ładne! Chociaż takie na zimę, dość ciężkie, ale tej rihanny jeszczem nie testowała i czegoś tam innego, więc zobaczymy! ![]() a jak nie to Cię pomęczę jeszcze o coś na lato potem ![]()
#3628 | |
Spaceroholiczka
|
Cytat:
![]() Jedynym minusem jest bardzo uciążliwe ściąganie dyfuzora z suszarki - już kilka razy szarpnęłam tak mocno, że latał po całym pokoju i jest naprawdę duży. Niemal jak deszczownica pod prysznicem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3629 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Rihanna ta z kremowym paskiem coraz bardziej mnie do siebie przekonuje, ale flakon mnie denerwuje, jakiś taki nieporęczny. ![]() Męcz do woli ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3630 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki! ![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:00.