Mamusie sierpień 2014 - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! 2 5,71%
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy 2 5,71%
Mamusie sierpień 2014 ! 10 28,57%
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują 1 2,86%
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki 4 11,43%
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach 0 0%
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy 4 11,43%
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! 12 34,29%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-19, 08:59   #3001
twin--maid
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie sierpień 2014

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Czuje sie lepiej - z dnia na dzien glowa bolala mniej, oslabienie mam maksymalne ale wyniki super Anemii nie mam. Ciśnienie nadal szwankuje - po wejściu na 2 pietro miałam 100/50. Cukier mam idealny ale zapisalam sie do lekarza specjalisty na wszelki wypadek może to kwestia szybkości spadku jego poziomu?
Ogólnie mimo wchłaniania w siebie jedzenia jak mała gąbka schudłam i ważę mniej niż przed ciążą a wcześniej miarowo przybierałam na wadze. Zapadły mi się policzki, nogi schudły urósł biust i brzuszek. W tydzien - 3kg.
Na wizycie gin nawet nie pytał czy chce tylko wypisał mi miesiąc L4 i nawet nie dyskutowam (co zwykle robie). USG nie robił ale takim małym dopplerkiem posłuchaliśmy serduszka

TŻ wzial mnie na spacer wczoraj wieczorem i niby szlam ale całkowicie na nim obwieszona...powiedzial że w sumie to moze mnie zaniesc juz do domu ale chcialam troche pochodzic wiec wlókł mnie po chodniku. Musze chodzic bo mi mięśnie nog szwankują już od braku ruchu i jak ide to się trzesą jak galareta.

Mdłości mam czasem. Duphaston mam brac 2x/dzien przez tydzien a potem jak bedzie ok to odstawic.
Jeden dzien czuje sie do kitu i nawet kompa nie mam ochoty wlaczyc a innego ok. Dzis jest ok wiec pisze

Trzymajcie sie zdrowo
Szkoda, że nie masz sił nawet na spacer dobrze, że będziesz się konsultować ze specjalistami

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Moja córka odzyskała od wczoraj apetyt, dzis już pieknie zjadła śniadanie i obiad. Bardzo się cieszę, bo martwi mnie, jak nie je że jej witaminek zabraknie...
Super, że córka odzyskała apetyt

Cytat:
Napisane przez angelika__2014 Pokaż wiadomość
Jeżeli chodzi o baseny itp mam całkowity zakaz przez to, że znowu mam grzybka i nerka zaczęła dawać o sobie znać PONOWNIE! FaK! Powiedział, że stanowczo odraza każdej ciężarnej z tej atrakcji. Czop wcale nie jest taki szczelny jak to wypisują i wygadują. Po co narażać siebie i dziecko na bakterie. Ale to jego opinia i każdy ma prawo mieć odmienne zdanie.

Maluszek rozwija się prawidłowo. Okazało się, że jest starszy niż z OM i termin porodu zmienił się ponownie z 5.08 na 31.07

CRL jest na 16t 4d. i wynosi 11 cm a FL (kość udowa) jest dosyć spora bo na 17t 3 d gin powiedział, że Bobasek będzie mieć długie nóżki po mamusi
W wyprostowanej pozycji powiedział, że Bobasek ma ok 14/15 cm.

Nie dało się podejrzeć płci. Bąbelek tak się przytulił do mamusi, że nie dało rady. Całe badanie trzymał się za główkę jakby zatykał uszy, żeby nie słuchać co tam obcy ktoś coś dziwnego gada o mamusi. Szczegółowo pokazywał mężowi i tłumaczył a ten zadawał miliony pytań bez końca....USG trwało chyba 25 minut. Liczył paluszki na 4d i wyszło mu 4 ... a ja zrobiłam wielkie oczy z przerażenia. Ale powiedział, że 4 to widok prawidłowy a widok wszystkich 5 może oznaczać zespół downa. Jakaś charakterystyczna cecha. OGÓLNIE SUPER WIZYTA .... mogła bym tam siedzieć całą noc.
Angelika, moja ginka też odradziła mi basen. Samo pływanie jest idealne dla kobiet w ciąży ale powiedziała, że publiczne baseny w ciąży przyczyniają się do infekcji.

Cieszę się, że wizyta udana i maluszek rozwija się zdrowo szkoda, że mały wstydzioch z niego i nie chciał ujawnić płci.

Cytat:
Napisane przez konikowa84 Pokaż wiadomość
Część, dołączam do sierpniowych mam termin mam na 15.08, w zeszłym roku w maju urodziłam pierwsze cudo i powiem Wam, ze jestem trochę przerażona "obrotem spraw" jest tu ktoś w podobnej sytuacji, podobnie przerażony?
Witaj pewnie będziesz miała trudny początek ale za to fajna małą różnicę wieku między dziećmi

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Dzień dobry, czy można dołączyć do wątku? ja z lekkim opóźnieniem, nie udzielałam sie nigdy na tej części forum. Jestem w 15 tygodniu, termin na 8 sierpnia, pierwsza ciaza mam 34 lata.
Witaj

Cytat:
Napisane przez pentuerka Pokaż wiadomość
Ja różnica między USG a OM jest mniej niż tydzień to przyjmuje się termin z OM. Na początku wątku masz kalkulator ;-)

Mamy ten sam termin ;-) z OM bo z usg mam na tydzień wcześniej, ale mi lekarz kazał trzymać się tego z OM.
Ja mam różnicę 6dni i ginka kazała mi się trzymać terminu z usg

Cytat:
Napisane przez kamilast Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim. Ja dzisiaj 16+5 i 5,5 kg na plusie, z czego ostatnie 0,6 to ni z tego ni z owego w 2 dni. Centymetrów nie mierzyłam ale brzuchol ciążowy już nie do przegapienia. Jak zdjęcia oglądam z poprzedniej ciąży to tak wyglądałam pod koniec kwietnia. O ile z brzucholem to nie ma cudów trzeba się pogodzić to cycki mnie wkurzają nieprzeciętnie, jak dojna krowa wyglądam, mogłyby już z łaski swojej przestać rosnąć
Jesteśmy prawie na tym samym etapie a ja dopiero zaczynam dobijać wagą do wagi z początku ciąży. Ale ja mam jednego lokatora
Piersi też mam większe i też nie jestem z tego powodu zadowolona. Pamiętam, że zaraz po porodzie wyglądałam własnie jak dojna krowa i okropnie to wyglądało.
Ja teraz tez mam większy brzuch niż w pierwszej ciąży
Stary 2014-02-19, 09:24   #3002
Optymistka26
Zadomowienie

Paulowania i KOnikowa84 witajcie

Cytat:
Napisane przez angelika__2014 Pokaż wiadomość

Jeżeli chodzi o baseny itp mam całkowity zakaz przez to, że znowu mam grzybka i nerka zaczęła dawać o sobie znać PONOWNIE! FaK! Powiedział, że stanowczo odraza każdej ciężarnej z tej atrakcji. Czop wcale nie jest taki szczelny jak to wypisują i wygadują. Po co narażać siebie i dziecko na bakterie. Ale to jego opinia i każdy ma prawo mieć odmienne zdanie.

Maluszek rozwija się prawidłowo. Okazało się, że jest starszy niż z OM i termin porodu zmienił się ponownie z 5.08 na 31.07

CRL jest na 16t 4d. i wynosi 11 cm a FL (kość udowa) jest dosyć spora bo na 17t 3 d gin powiedział, że Bobasek będzie mieć długie nóżki po mamusi
W wyprostowanej pozycji powiedział, że Bobasek ma ok 14/15 cm.

Nie dało się podejrzeć płci. Bąbelek tak się przytulił do mamusi, że nie dało rady. Całe badanie trzymał się za główkę jakby zatykał uszy, żeby nie słuchać co tam obcy ktoś coś dziwnego gada o mamusi. Szczegółowo pokazywał mężowi i tłumaczył a ten zadawał miliony pytań bez końca....USG trwało chyba 25 minut. Liczył paluszki na 4d i wyszło mu 4 ... a ja zrobiłam wielkie oczy z przerażenia. Ale powiedział, że 4 to widok prawidłowy a widok wszystkich 5 może oznaczać zespół downa. Jakaś charakterystyczna cecha. OGÓLNIE SUPER WIZYTA .... mogła bym tam siedzieć całą noc.
super ze usg udane a płeć innym razem poznasz
Ja kocham basen ale z tych samych względów dla mnie nie wskazany narazie

Cytat:
Dzień dobry wszystkim. Ja dzisiaj 16+5 i 5,5 kg na plusie, z czego ostatnie 0,6 to ni z tego ni z owego w 2 dni. Centymetrów nie mierzyłam ale brzuchol ciążowy już nie do przegapienia.

Witaj. Uwierz wszystkim nam się plącze, giny liczą inaczej, kalkulatory inaczej, a jeszcze kalafior ciążowy do tego
daty i tygodnie tez mi sie placza, masz racje

Ajjj jak ja wam zazdroszcze juz tego 17/18 tygodnia mi to sie ciaaaagle wydaje ze jestem w 12t ale na szczescie ostatnio mam wrazenie ze czas przyspieszyl. OStatnio sie smialam do TŻ ze planowalam w 5m-cu rozpoczac wyszukiwanie i wybieranie rzeczy dla Malenstwa (nie kupowanie jeszcze) a teraz mowie eeeee za 3-4tyg?!?!?! za wczesnie do mnie chyba tak na 100% dotrze swiadomosc ciazy tydzien po porodzie ale widzac wczoraj na spacerze taki silikonowy śliniak ze zbiorniczkiem miałam ochote wejść do sklepu i zacząć coś kupować pomijam fakt ze dla mnie te wszystkie ubranka dla malutkich dzieci wygladaja na taki sam malenki rozmiar, ja sie totalnie nie znam nawet bym nie wiedziala czego szukac

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 09:25   #3003
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość
Ja też mierzę obwód na wysokości pępka od początku ciąży i jakimś cudem nic nie przybyło a brzuszek mam wrażenie trochę urósł
ja mierzę na wysokości pępka bo nie wiedziałam jaki inny punkt przyjąć za orientacyjny, ale trochę poniżej pępka mam największy obwód i tam jest jeszcze +3 cm

któraś z Was pisała, że stare spodnie cisną, cóż u mnie nie ma mowy o noszeniu starych spodni od jakiegoś półtora miesiąca niby się mieściłam ale cisnęło jak 150, poza tym ciążowe są zawsze jednak bardziej elastyczne, mniej sztywne w pasie a to mi najbardziej przeszkadzało, szczególnie w pozycji siedzącej..
Stary 2014-02-19, 09:29   #3004
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry wszystkim. Ja dzisiaj 16+5 i 5,5 kg na plusie, z czego ostatnie 0,6 to ni z tego ni z owego w 2 dni. Centymetrów nie mierzyłam ale brzuchol ciążowy już nie do przegapienia. Jak zdjęcia oglądam z poprzedniej ciąży to tak wyglądałam pod koniec kwietnia. O ile z brzucholem to nie ma cudów trzeba się pogodzić to cycki mnie wkurzają nieprzeciętnie, jak dojna krowa wyglądam, mogłyby już z łaski swojej przestać rosnąć
Dobry Ja dzisiaj 15+4 Jutro wizyta u lekarza, już się nie mogę doczekać Póki co jestem 2-3 kg na plusie, jestem trochę zła bo mam wrażenie, że poszło mi bardziej w boki i uda niż brzuch, więc to pewnie obżarstwo a nie ciąża. wrrr.

Też mnie denerwują moje cycki. Nie umiem sobie dobrać teraz żadnego stanika, cokolwiek założę, leży tragicznie :/

Wczoraj miałam lekko brązowe plamienia, przeraziłam się tym bardziej, że część z Was już pisze, że wyczuwa dzieciaczka a u mnie nie dzieje się zupełnie nic. Dzisiaj co prawda plamień już nie ma ale nadal się niepokoję.
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 09:50   #3005
UmiZumi
Rozeznanie

Witam nowe Dziewczyny

h4linka mam nadzieję, że te upławy już się skończyły i to nic poważnego. Jak coś to leć do lekarza! Będzie dobrze!
Ja też nie czuję jeszcze ruchów Dziecka. Czasem się zastanawiam, czy wszystko, co czuję w brzuchu, to tylko moje jelita (które mi dokuczają od początku ciąży), czy może Maleństwo, ale chyba jednak jelita. Na ruchy przyjdzie czas

ja się mieszczę w jedne spodnie sprzed ciąży, jeansy biodrówki z moich grubszych czasów - tzn. kiedy ważyłam prawie 63 kg. Teraz mam 54,4 kg po przybraniu 1,8kg w ciąży (przed ciążą już przybrałam troszkę, bo ważyłam w lato jakieś 49,3 czy 49,5 kg - ćwiczyłam przez kilka miesięcy w domu i nie jadłam słodyczy, hula hop też kręciłam) Na szczęście z większych czasów uchowały się spódnice i sukienki. W nich mój brzuszek, który jest jeszcze mały wygląda ogromnie

Kupiłam 2 pary spodni większych, ale nieciążowych. Dzisiaj robię pranie pożyczonych ubrań ciążowych. Póki co nie planuję zakupów ciążowych. Ale wiecie jak to jest z takim planowaniem - coś wpadnie w sklepie w oko i się kupi
Stary 2014-02-19, 10:02   #3006
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez UmiZumi Pokaż wiadomość
Witam nowe Dziewczyny

h4linka mam nadzieję, że te upławy już się skończyły i to nic poważnego. Jak coś to leć do lekarza! Będzie dobrze!
Ja też nie czuję jeszcze ruchów Dziecka. Czasem się zastanawiam, czy wszystko, co czuję w brzuchu, to tylko moje jelita (które mi dokuczają od początku ciąży), czy może Maleństwo, ale chyba jednak jelita. Na ruchy przyjdzie czas

ja się mieszczę w jedne spodnie sprzed ciąży, jeansy biodrówki z moich grubszych czasów - tzn. kiedy ważyłam prawie 63 kg. Teraz mam 54,4 kg po przybraniu 1,8kg w ciąży (przed ciążą już przybrałam troszkę, bo ważyłam w lato jakieś 49,3 czy 49,5 kg - ćwiczyłam przez kilka miesięcy w domu i nie jadłam słodyczy, hula hop też kręciłam) Na szczęście z większych czasów uchowały się spódnice i sukienki. W nich mój brzuszek, który jest jeszcze mały wygląda ogromnie

Kupiłam 2 pary spodni większych, ale nieciążowych. Dzisiaj robię pranie pożyczonych ubrań ciążowych. Póki co nie planuję zakupów ciążowych. Ale wiecie jak to jest z takim planowaniem - coś wpadnie w sklepie w oko i się kupi
Mi też zostały tylko jedne spodnie "przedciążowe" do noszenia. Mam też dwie pary leginsów, w które jeszcze wchodzę ale dzisiaj chcę sobie kupić dwie pary leginsów ciążowych, myślę, że starczy. Wczoraj kupiłam sobie sweter i tunikę na przecenie, aktualnie sięgają prawie do kolan więc na wielki brzuch będą idealne

Mam taką dość głupią zagwozdkę Z tego co wiem, dziecko już zaczyna słyszeć. Na logikę wydaje mi się, że słyszy te dźwięki ogólne typu telewizor czy odkurzacz. Ale jak słucham muzykę na słuchawkach to słyszy czy nie? Bo nie ukrywam, że jest dość głośna i niedelikatna.
Stary 2014-02-19, 10:06   #3007
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Angels2708 Pokaż wiadomość
mnie o dziwo dalej na - a już przy 13 tygodniu.. 7 lutego ważyłam się u położnej to było 65 a dziś mam 64
Ja też na minusie -2kg w porównaniu z waga przed ciążą. Ale to przez moje tragiczne samopoczucie w ciągu ostatnich dni.

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość

U mnie na razie +2 kg ..ale czasami wychodzi mnie. Trochę mi ta waga jeszcze skacze. Z brzuszkiem mam trochę podobnie, raz jest większy raz mniejszy, ale w starych spodniach i tak niewygodnie.
Ja mimo spadku wagi mam juz mały brzuszek i niektóre spodnie tez mnie cisną ale mam na to sposób. Jeżeli mam dłuższy sweter lub bluzkę to nie zapinam guzika tylko noszę pasek i on mi podtrzymuje spodnie

Cytat:
Napisane przez M_aria Pokaż wiadomość

Jak stałam przed ludtrem i oglądałam się to babcia stwierdziła że ja nie będę miała dużego brzycha tylko wielką dupę
Duże pupy są fajne. bardzo podoba mi się figura np. Beyonce lub Jennifer Lopez..

Widziałam że rozmawiałyście na temat basenów. Ja właśnie jutro wyjeżdzam na parę dni w góry i mam zamiar relaksować się w basenie podczas gdy mąż z córą będą na stoku. mam nadzieję że żadnej infekcji nie załapię.
mysia111 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-19, 10:08   #3008
UmiZumi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Mi też zostały tylko jedne spodnie "przedciążowe" do noszenia. Mam też dwie pary leginsów, w które jeszcze wchodzę ale dzisiaj chcę sobie kupić dwie pary leginsów ciążowych, myślę, że starczy. Wczoraj kupiłam sobie sweter i tunikę na przecenie, aktualnie sięgają prawie do kolan więc na wielki brzuch będą idealne

Mam taką dość głupią zagwozdkę Z tego co wiem, dziecko już zaczyna słyszeć. Na logikę wydaje mi się, że słyszy te dźwięki ogólne typu telewizor czy odkurzacz. Ale jak słucham muzykę na słuchawkach to słyszy czy nie? Bo nie ukrywam, że jest dość głośna i niedelikatna.
na Twoje pytanie odnośnie słyszenia przez Dziecko nie potrafię odpowiedzieć Też chętnie się dowiem

Leginsy też mam, cieńsze i troszkę grubsze. Zwykłe, nieciążowe. Jeszcze się mieszczę bez problemów. Jak się rozciągną, to trudno. Szkoda mi nie będzie. Mam też kilka bluzek, których nie będę żałowała, jak się naciągną - są już stare Mam też ciuchy, których mi potwornie szkoda żeby się rozciągnęły, a z drugiej strony nie wiem, cyz po ciąży uda mi się je jeszcze założyć. Myślę, że wymianą szafy zajmę się po ciąży. Do tego czasu zmieni się figura i moda
Stary 2014-02-19, 10:12   #3009
niki19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
ja mierzę na wysokości pępka bo nie wiedziałam jaki inny punkt przyjąć za orientacyjny, ale trochę poniżej pępka mam największy obwód i tam jest jeszcze +3 cm

któraś z Was pisała, że stare spodnie cisną, cóż u mnie nie ma mowy o noszeniu starych spodni od jakiegoś półtora miesiąca niby się mieściłam ale cisnęło jak 150, poza tym ciążowe są zawsze jednak bardziej elastyczne, mniej sztywne w pasie a to mi najbardziej przeszkadzało, szczególnie w pozycji siedzącej..
ja jeszcze się mieszczę w swoje spodnie ,ale i tak częściej wybieram legginsy i tuniki lub sukienki bo jakoś mi wygodniej

Cytat:
Ajjj jak ja wam zazdroszcze juz tego 17/18 tygodnia mi to sie ciaaaagle wydaje ze jestem w 12t ale na szczescie ostatnio mam wrazenie ze czas przyspieszyl. OStatnio sie smialam do TŻ ze planowalam w 5m-cu rozpoczac wyszukiwanie i wybieranie rzeczy dla Malenstwa (nie kupowanie jeszcze) a teraz mowie eeeee za 3-4tyg?!?!?! za wczesnie do mnie chyba tak na 100% dotrze swiadomosc ciazy tydzien po porodzie ale widzac wczoraj na spacerze taki silikonowy śliniak ze zbiorniczkiem miałam ochote wejść do sklepu i zacząć coś kupować pomijam fakt ze dla mnie te wszystkie ubranka dla malutkich dzieci wygladaja na taki sam malenki rozmiar, ja sie totalnie nie znam nawet bym nie wiedziala czego szukac

Ja własnie miałam założenie w 5 miesiącu zacząć powoli kompletować wyprawkę a teraz ten 5 miesiąc zbliża się wielkimi krokami a mi ochota na kupowanie dziecięcych rzeczy jakoś minęła i też nie mam żadnego doświadczenia i nawet nie wiem od czego powinnam zacząć , jakie ubranka wybierać ,co, gdzie i w jakiej ilości na razie dla mnie to czarna magia

Cytat:
Dobry Ja dzisiaj 15+4 Jutro wizyta u lekarza, już się nie mogę doczekać Póki co jestem 2-3 kg na plusie, jestem trochę zła bo mam wrażenie, że poszło mi bardziej w boki i uda niż brzuch, więc to pewnie obżarstwo a nie ciąża. wrrr.

Też mnie denerwują moje cycki. Nie umiem sobie dobrać teraz żadnego stanika, cokolwiek założę, leży tragicznie :/

Wczoraj miałam lekko brązowe plamienia, przeraziłam się tym bardziej, że część z Was już pisze, że wyczuwa dzieciaczka a u mnie nie dzieje się zupełnie nic. Dzisiaj co prawda plamień już nie ma ale nadal się niepokoję.
U mnie dziś 15+5 i też nie czuję jeszcze żadnych ruchów
Dobrze ,że dziś już nie ma tych plamień na pewno wszystko jest ok ale dobrze ,że jutro masz wizytę i będziesz to mogła zgłosić twojemu lekarzowi

Edytowane przez niki19
Czas edycji: 2014-02-19 o 10:24
niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 10:35   #3010
kamilast
Raczkowanie

Cytat:
Dobrze, że jutro wizyta i wyjaśnisz sprawę plamień. Może powinnaś tak na wszelki wypadek sie pooszczędzać dzisiaj, chyba wszystkie które miały plamienia dostają takie zaleceni
Cytat:
Rozumiem że masz na myśli słuchawki które zakładasz na swoje uszy tak? Oczywiście że tego nie słyszy, ten dźwięk idzie do Twoich uszu, mózgu i nigdzie dalej. Maluch może ewentualnie odczuwać zmiany typu pobudzenie/uspokojenie Twoich nastrojów jeżeli takowe się wiąże ze słuchaniem.
A z tym czy w ogóle słyszy to zdania są podzielone bo rozwija się narząd odpowiedzialny za słuch ale przewód słuchowy udrażnia się później, pomijając kwestie że te uszy i tak są cały czas pod wodą, nie wiadomo jeszcze jak mały mózg odbiera to co ewentualnie do tego ucha dotrze. Ponieważ nie wiadomo kiedy jest ten dzień to jak ktoś ma ochotę z brzuchem rozmawiać to myślę że powinien to robić i na mądre wywody nie zwracać uwagi
kamilast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 11:25   #3011
asix86
Wtajemniczenie

Witajcie nowe Dziewczyny

U mnie dziś 15t6d. Wczoraj miałam wizytę, wszystko jest OK.
Niestety nie miałam USG z czego byłam BARDZO niezadowolona . Ostatnie USG miałam równo 4 tygodnie temu (USG genetyczne), teraz kolejne mam mieć za 4 tygodnie (czyli to będzie USG połówkowe i będę w 20 tygodniu). Lekarz zrobił mi tylko badanie ginekologiczne i sprawdził bicie serca dziecka. Dodam, że chodzę prywatnie.. Lekarz powiedział, że po co robić coś (USG) co nic nie wnosi . No i płci siłą rzeczy nie poznałam, lekarz mówił mi, że w 16 tyg. nie określi się płci, że już szybciej w 12tyg o ile dziecko dobrze się ułoży (nóżkami do góry - rysował mi na karce..). Zastanawiam się czy nie iść na USG do kogoś innego .

Pytałam Ginekologa o basen i rower i wszystko mogę.

Zastanawiam się na kiedy zapisać się na usg 3D/4D. Z tego co czytałam w Internecie to po 20 tygodniu najlepiej.

Cytat:
Napisane przez UmiZumi Pokaż wiadomość
A jak Wasze wagowe wzrosty i upadki?

U mnie +1,8 kg
U mnie +3.5kg z czego ostatnie 2kg przytyło mi się w ciągu ostatnich 2 tygodni. No i nieźle wyskoczył mi brzuszek . Jeśli chodzi o cycki to tylko o tyle więcej, że ładniej mam wypchane staniki. Czyli są nadal małe .
Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Pozwol, ze zapytam skad masz tyle sily na to by duzo cwiczyc przy malutkim smyku? Ja przy mojej zbuntowanej 2- latce po calym dniu mam sile jedynie rzucic sie na kanape! Boje sie, co bedzie przy drugim
Będzie lepiej, bo dzieci będą się zajmować sobą , przynajmniej z tego co słyszałam .

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość

Ja chyba muszę kupić ciążowe. Wczoraj byłam w HappyMum i jak zobaczyłam jeansy za 200zł to mi się odechciało , muszę iść do H&M zobaczyć..
Cytat:
Słyszałam, że dzidzie w brzuszku nie lubią koncertów itp . Może chodzi o drgania?
Stary 2014-02-19, 11:40   #3012
izka-1987
Raczkowanie

Witajcie,
Jestem ostatnio niewyrobiona strasznie. Czytam na bieżąco ale odpisywać nie mam siły albo czasu.
Witam nowe mamusie i gratuluję
Gratuluję również udanych wizyt i rosnących bobasów
Czy natka się odzywała co z jej córcią, bo nie wiem czy nie przegapiłam
Ewelajna super, że Małej wrócił apetyt, my też chcemy w najbliższych tygodniach przenieść córcię do jej pokoju, ale to będzie horror pewnie bo ona spi zawsze wtulona we mnie, pokój już przygotowaliśmy w tamtym roku jeszcze zbieramy się z zakupem łóżka
Halinka super, że spotkanie rodziców się udało, co do plamień jutro się dowiesz czegoś na wizycie, trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze
Kilogramy na plusie, to jest temat tabu aktualnie jestem obrażona na wagę, u mnie jest 15 t 1d i 4 kg na plusie, w pierwszej ciąży taką wagę miałam koło 20 tyg i trochę mnie to przeraża, ale brzuch też mam niestety już duży-przynajmniej na 6 m-c. Temat piersi też w zasadzie jest tabu, bo noszę staniki z końcówki pierwszej ciąży i się zastanawiam powoli czy moja lekarka drugiego bobasa może nie przegapiła hihi
Ruchy Młodego czuję już od dobrego tygodnia, wieczorami zawszę jak chwilę poleżę, w ciągu dnia też się zdarza jak coś mu nie przypasuje, że zasadzi mi kopa
Sporty bardzo chętnie bym uprawiała, ale nie mam czasu w ciągu dnia a wieczorem siły, na szczęście teraz pogoda się poprawiła i wychodzę z Anią na częste i długie spacery
Teraz pytanie do mam mających dzieci jakie macie spacerówki? Bo ja muszę kupić coś w marcu Młodej bo się nie mieści w tej starej a nie wiem co
Ja jutro mam wizytę i już nie mogę się doczekać idziemy całą rodzinką, jestem ciekawa reakcji Młodej
Stary 2014-02-19, 12:17   #3013
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Dzień dobry

Witam nową mamuśkę

Ja wizytę mam w poniedziałek, już się nie mogę doczekać!! Wczoraj byłam robić badania na tarczycę i posiew

A co do ubrań w ciąży to ja kupiłam 4 pary leginsów zamiast spodni Jedne są czarne z kieszeniami a reszta już wiosenne w różne wzory Myślę, że nie będę kupować spodni ciążowych, nie podobają mi się Dostałam też od mamy na urodziny dwie tuniki takie trapezowe dobre zarówno na teraz jak i na duży brzuszek bo mają super krój Poza tym raczej gustuje w luźniejszych bluzkach także nie będę miała problemu z ubraniami w ciąży No i teraz jak coś kupuje to właśnie takie uniwersalne, żeby starczyło na dłużej
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 12:31   #3014
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
Ja też na minusie -2kg w porównaniu z waga przed ciążą. Ale to przez moje tragiczne samopoczucie w ciągu ostatnich dni.

Ja mimo spadku wagi mam juz mały brzuszek i niektóre spodnie tez mnie cisną ale mam na to sposób. Jeżeli mam dłuższy sweter lub bluzkę to nie zapinam guzika tylko noszę pasek i on mi podtrzymuje spodnie

Duże pupy są fajne. bardzo podoba mi się figura np. Beyonce lub Jennifer Lopez..

Widziałam że rozmawiałyście na temat basenów. Ja właśnie jutro wyjeżdzam na parę dni w góry i mam zamiar relaksować się w basenie podczas gdy mąż z córą będą na stoku. mam nadzieję że żadnej infekcji nie załapię.
Ja mam metodę na pętelkę z gumki do włosów o którą zaczepiam guzik. Mam trochę dłuższych swetrów i wtedy stare spodnie jeszcze się nadają. Cieszę się, ze w nie wchodzę i tylko na brzuchu mnie gniotą bo to znaczy, że nie poszło mi w biodra moje obżarstwo.

Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość
ja jeszcze się mieszczę w swoje spodnie ,ale i tak częściej wybieram legginsy i tuniki lub sukienki bo jakoś mi wygodniej

Ja własnie miałam założenie w 5 miesiącu zacząć powoli kompletować wyprawkę a teraz ten 5 miesiąc zbliża się wielkimi krokami a mi ochota na kupowanie dziecięcych rzeczy jakoś minęła i też nie mam żadnego doświadczenia i nawet nie wiem od czego powinnam zacząć , jakie ubranka wybierać ,co, gdzie i w jakiej ilości na razie dla mnie to czarna magia

U mnie dziś 15+5 i też nie czuję jeszcze żadnych ruchów
Dobrze ,że dziś już nie ma tych plamień na pewno wszystko jest ok ale dobrze ,że jutro masz wizytę i będziesz to mogła zgłosić twojemu lekarzowi
Ja też myślałam o kupowaniu rzeczy dla dziecka tak bliżej 20 tc, to w sumie niedługo a ja dalej nie mogę się przemóc. Ciągle mi się wydaje, że to za wcześnie. Pewnie przez to, że też dziecka nie czuję, brzuszek rozmiarów takich sobie, ktoś mógłby powiedzieć, że się najadłam po prostu.
Miałam kilka razy takie wrażenie rozpychania w brzuchu i pojedynczych"puknięć", ale nie wiem czy to nie jelita właśnie, wolę się nie nastawiać.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 12:39   #3015
jagusia15
Rozeznanie

Hej kobietki!
Przybywam niestety na chwile ,po dluzszej nieobecnosci. Staram sie Was podczytywac z telefonu bo ostatnimi czasy nie mialam czasu posiedziec na internecie..sesja w szkole naszczescie dobiega konca, do pracy chodze jeszcze do konca tyg..zostaje mi dalej pisanie pracy mgr ale nie moze byc za pieknie:p

Do tego wszystkiego jestem przeziebiona i czuje sie jak flak..

Doczytalam ze pytalyscie o wage,u mnie dalej na minusie. Jestem w 13,5tc i caly czas doskwiera mi brak apetytu, musze zmuszac sie do jedzenia by nie bolala mnie glowa z glodu..

A co do wyprawki to planowalam pierwsze zakupy od 6msc ,czyli jakos od kwietnia. Jak na razie dalej nie moge sie doczekac,chociaz kompletnie nie wiem od czego zaczac:p

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez jagusia15
Czas edycji: 2014-02-19 o 12:46
jagusia15 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-19, 12:41   #3016
M_aria
Rozeznanie

Witam
Cytat:

Maria, babcia jest super - hahaha, a co do slubu koscielnego to nie ma sensu brac go dla rodziny i znajomych, mija sie z prawdziwym celem. Cywilny wystarczy.
Może się źle wyraziłam ale chodziło mi o to że: Ślub chcę cywilny tylko i wyłącznie, a to o chrzest maleństwa mi chodziło jak pisałam że zrobię ale dla rodziny, tradycji i otoczenia bo mnie on nie potrzebny. Gdybym miała więcej odwagi i nie bała się o to że moje dziecko będzie w jakiś sposób dyskryminowane przez to że nie chodzi na religię i nie poszłoby do komunii, nie ochrzciłabym go.
Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Dzień dobry, czy można dołączyć do wątku? ja z lekkim opóźnieniem, nie udzielałam sie nigdy na tej części forum. Jestem w 15 tygodniu, termin na 8 sierpnia, pierwsza ciaza mam 34 lata.
Witaj
Cytat:
Dzień dobry wszystkim. Ja dzisiaj 16+5
Ja też
Cytat:

Dla mnie też jest jeszcze za wcześnie na kupowanie, choć tak myślę że jeśli uda mi się poznać płeć to kupię coś różowego lub niebieskiego
Cytat:
Ale jak słucham muzykę na słuchawkach to słyszy czy nie? Bo nie ukrywam, że jest dość głośna i niedelikatna.
A czego słuchasz?
Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość

.
Mnie też.. wszystko byłoby fajnie gdybym miała też takie nogi, a moje niestety są krótkie. Teraz zaczynam wyglądać z boku jak odwrotne S
Cytat:
Napisane przez asix86 Pokaż wiadomość

Niestety nie miałam USG z czego byłam BARDZO niezadowolona . Ostatnie USG miałam równo 4 tygodnie temu (USG genetyczne), teraz kolejne mam mieć za 4 tygodnie (czyli to będzie USG połówkowe i będę w 20 tygodniu). Lekarz zrobił mi tylko badanie ginekologiczne i sprawdził bicie serca dziecka. Dodam, że chodzę prywatnie.. Lekarz powiedział, że po co robić coś (USG) co nic nie wnosi . No i płci siłą rzeczy nie poznałam, lekarz mówił mi, że w 16 tyg. nie określi się płci, że już szybciej w 12tyg o ile dziecko dobrze się ułoży (nóżkami do góry - rysował mi na karce..). Zastanawiam się czy nie iść na USG do kogoś innego .

Zastanawiam się na kiedy zapisać się na usg 3D/4D. Z tego co czytałam w Internecie to po 20 tygodniu najlepiej

Ja chyba muszę kupić ciążowe. Wczoraj byłam w HappyMum i jak zobaczyłam jeansy za 200zł to mi się odechciało , muszę iść do H&M zobaczyć..

Słyszałam, że dzidzie w brzuszku nie lubią koncertów itp . Może chodzi o drgania?
Super że wizyta udana
Ja mam zamiar zapisać się na usg 3D/4D gdy będę w 18/19 tygodniu, bo jestem strasznie ciekawa co będzie, chyba że w piątek się dowiem.

W H&M ceny tylko trochę niższe 150/160zł

Ciekawe jak z tymi koncertami,..wydaje mi się że jeśli nie będzie się stać pod sceną lub głośnikiem to nie powinno to przeszkadzać.
Kilka naprawdę fajnych zespołów przyjeżdża do Polski i chętnie bym na jakiś koncert się wybrała
M_aria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 12:45   #3017
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708

Ja jakoś nie umiem się przekonać do leginsów, obawiam się że za bardzo będą cisnąć się w pasie. Jeszcze się mieszczę w moich spodniach więc nie panikuję ;P ale chętna jestem sobie pokupować więcej dresów, co uwielbiam w nich chodzić nie tylko po domu. A tak w ogóle to nawet nie wiem gdzie u mnie można kupić jakieś fajne spodnie

UmiZumi ty pewnie częściej jeździsz do Rybnika :P nie wiesz gdzie można kupić jakieś fajne spodnie ciążowe lub cokolwiek ciążowego? Niby mamy 2 centrum handlowe a jakoś nie wspominam sobie by coś tam było dla nas na czas teraźniejszy.

Co do ciuszków maluszka to faktycznie, też o tym myślałam i po 2o tygodniu zacznę coś tam już kupować, zreszta cały worek ciuszków czeka na mnie do przeglądu u mamy na strychu :P więc to nie kupno więc mogę sobie wcześniej poprzebierać :P

Angels2708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 12:46   #3018
kamilast
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asix86 Pokaż wiadomość

U mnie +3.5kg z czego ostatnie 2kg przytyło mi się w ciągu ostatnich 2 tygodni. No i nieźle wyskoczył mi brzuszek . Jeśli chodzi o cycki to tylko o tyle więcej, że ładniej mam wypchane staniki. Czyli są nadal
Przykro mi że nie zobaczyłaś malucha. Może gin miał aparat zepsuty i nie chciał się przyznać. Chociaż z tego co dziewczyny pisały to część ginów uważa że to nawet szkodliwe robić zbyt często. Czy iść do kogoś innego to dylemat chyba sprowadzający się do kasy. Jak masz to idź, co Ci szkodzi. Jak nie masz to czekaj spokojnie bo skoro rośnie brzuch to znaczy że rośnie lokator. W końcu nasze matki tylko na takie wizyty chodziły i wystarczało.
A z koncertem mnie zmartwiłaś, bo dostaliśmy bilety od znajomych i się wybieramy za 2 tyg.
Stary 2014-02-19, 12:56   #3019
TheFall
Zadomowienie

asix86 szczerze to jestem bardzo zdziwiona, że na wizycie prywatnej gin nie zrobił Ci usg. Lekarze teraz bardzo dbają o klientki, a wiadomo, że kobieta w ciąży skacze na myśl o usg jak dziecko na widok cukierka.
Raz w miesiącu to chyba nie jest za dużo, a szkodliwość usg przewija się w dyskusjach ale nie widziałam jakiegoś potwierdzenia jego szkodliwości.
Ja też chodzę prywatnie i zawsze mam usg, na razie 3 - w 5 tc, 9 tc i 15 tc. Teraz idę w 19tc i też będę miała, bo mnie to uspokaja, a samo stwierdzenie, że serduszko bije tego mi nie daje.

A spokojna matka to zdrowa matka.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 12:58   #3020
pentuerka
Rozeznanie

kamilast oto link:

https://www.su.krakow.pl/o-k-kliniki...ly-do-pobrania

To dieta dla kobiet w ciąży z cukrzycą ciążowa i dla tych co muszą kontrolować cukier.
Ma na celu również dostarczyć Maleństwu odpowiednich składników do rozwoju. Nie jest odchudzająca.
pentuerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 13:03   #3021
kamilast
Raczkowanie

Cytat:
kamilast oto link:

https://www.su.krakow.pl/o-k-kliniki...ly-do-pobrania

To dieta dla kobiet w ciąży z cukrzycą ciążowa i dla tych co muszą kontrolować cukier.
Ma na celu również dostarczyć Maleństwu odpowiednich składników do rozwoju. Nie jest odchudzająca.
Dzięki wielkie. Mam stresa cukrzycowego, bo w poprzedniej ciąży miałam wyniki na granicy a teraz przy dwójce ryzyko jeszcze większe. To po pierwsze a po drugie to tak w ramach poszukiwania natchnienia na jakieś zdrowe jedzenie generalnie bo skoro już wciągam jak odkurzacz to niech jakościowo będzie przyzwoite przynajmniej. Spoko do odchudzania to mi daleko
Stary 2014-02-19, 13:08   #3022
M_aria
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Angels2708 Pokaż wiadomość
Ja jakoś nie umiem się przekonać do leginsów, obawiam się że za bardzo będą cisnąć się w pasie.
To kup sobie leginsy ciążowe w H&M za 39,90, są naprawdę fajne
Jeśli chodzi o spodnie dresowe to też bardzo lubię nie tylko po domu i mam zamiar też w takich chodzić. Czasem będziesz chciała ubrać jakąś tunikę lub coś elegantszego to leginsy się przydadzą
Cytat:
A z koncertem mnie zmartwiłaś, bo dostaliśmy bilety od znajomych i się wybieramy za 2 tyg.
Na co??
Stary 2014-02-19, 13:09   #3023
pentuerka
Rozeznanie

twin--maid mi termin z USG bardziej odpowiada, bo jest o tydzień wcześniejszy W sierpniu się okaże którą datę wybierze sobie mój Maluszek

The Fall ja leczę się tylko prywatnie i nie maiłam robionego USG przy każdej wizycie. W pierwszej ciąży widywałam się z lekarką raz na miesiąc, a teraz raz na 2 tygodnie. Fajnie byłoby zobaczyć Malucha częściej.

M_aria rozumiem
Stary 2014-02-19, 13:10   #3024
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez M_aria Pokaż wiadomość
Może się źle wyraziłam ale chodziło mi o to że: Ślub chcę cywilny tylko i wyłącznie, a to o chrzest maleństwa mi chodziło jak pisałam że zrobię ale dla rodziny, tradycji i otoczenia bo mnie on nie potrzebny. Gdybym miała więcej odwagi i nie bała się o to że moje dziecko będzie w jakiś sposób dyskryminowane przez to że nie chodzi na religię i nie poszłoby do komunii, nie ochrzciłabym go.
Ja biorę tylko cywilny ślub i nie będę chrzcić malca. Sama jestem z ateistycznej rodziny i nie mam chrztu. Jeśli nie masz duchowej potrzeby tego robić to nie rób. Dla kogo i po co ma być ten pokaz i szopka. Teraz coraz więcej rodzin nie chrzci dzieci, więc o szkołę i otoczenie się nie martw.

Cytat:
U mnie w mieście pod koniec marca jest świetna impreza. Baaardzo chciałabym iść ale mój TŻ narzeka, że za głośno i za dużo ludzi i ktoś może mnie popchnąć i mam sobie ją wybić z głowy.

M_aria słucham dość mocnej i konkretnej elektroniki, trochę dnb i core. Mało ludzi toleruje taką muzykę. Z takich bardziej znanych chemical brothers, prodigy, pendulum, nine inch nails. Z mniej znanych two fingers, neophyte, venetian snares. Wszystko co ma więcej niż 200 uderzeń na minutę jest miodem dla uszu.
Stary 2014-02-19, 13:13   #3025
UmiZumi
Rozeznanie

Angels nie wiem, czy w któreś galerii jest sklep typowo z ubraniami ciążowymi, wydaje mi się, że nie. Na ich stronach internetowych możesz poszukać.

Na rynku wiem, że jest jeden sklep na pewno z ubraniami ciążowymi. Jak idziesz od Focusa do Rosmanna. To niemalże na przeciwko drzwi do Rosmanna (patrząc w prawo) jest sklep z takimi rzeczami. Na wystawie kiedyś były ciążowe rzeczy i jakieś wózki. Dziecięce rzeczy też tam są. Przynajmniej kiedyś były. Obok ciążowych, są rzeczy też dla osób grubszych i też takie babcinkowe. Przez ten sklep się wchodzi do salonu sukien ślubnych, to jak popatrzysz z zewnątrz na wystawę, to znajdziesz na pewno.
Patrząc na zewnątrz na wejście do tego sklepu w prawo (w stronę Focusa) jest jakiś pub a potem są drzwi. Tam się wchodzi po schodach na górę i jest kilka sklepów - nie wiem, czy tam też nie ma czegoś ciążowego, bo wiem, że na pewno były tam dziecięce. Po tych schodkach kiedyś wchodziło się też do jakiegoś biura podróży. Może teraz też, nie wiem nawet. Znajdziesz, zobaczysz
Jak jest ratusz i idąc dróżką obok niego od rynku, za Szkolakiem jest sklep "Ona, on, ono" czy jakoś tak z dziecięcymi ubraniami, nie wiem czy z ciążowymi też. Obok bazyliki jest sklep z wózkami. Przechodziłam niedawno tamtędy, to widziałam.

W w/w sklepach kiedyś szukałam prezentów dla małych dzieci, to wiem, że są. O innych sklepach z ciążowymi ubraniami i z ciuszkami dla dzieci nie wiem. Myślę, że trzeba byłoby się przejść po rynku i po dróżkach obok rynku i poszukać.

A jak w Wodzisławiu jest coś? U Was w galerii coś jest?

Edytowane przez UmiZumi
Czas edycji: 2014-02-19 o 13:16
UmiZumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 13:16   #3026
pentuerka
Rozeznanie

Cytat:
Dzięki wielkie. Mam stresa cukrzycowego, bo w poprzedniej ciąży miałam wyniki na granicy a teraz przy dwójce ryzyko jeszcze większe. To po pierwsze a po drugie to tak w ramach poszukiwania natchnienia na jakieś zdrowe jedzenie generalnie bo skoro już wciągam jak odkurzacz to niech jakościowo będzie przyzwoite przynajmniej. Spoko do odchudzania to mi daleko
Zapomniałam, że masz dwa Muszki Dieta jest dobra dla każdej mamy, bo zdrowa, ale wymaga dyscypliny. Regularne posiłki, żadnych słodyczy, napojów gazowanych, słodziku, ograniczenie mącznych dań itp. Chude mięso i dobre węglowodany w postaci warzyw, kasz, ciemnych makaronów i ryżu.
Stary 2014-02-19, 13:20   #3027
Optymistka26
Zadomowienie

Myslicie ze jak pojde w nowym miescie szukac gina to powinnam dac moja obecna ksiazeczke ciazy zeby w niej dalej pisal czy druga mi powinni zalozyc? Nie wiem jak sie zachowac bo chce nadal chodzic do obecnego (swietny specjalista, mily, pracuje w szpitalu i jest wykładowca) ale i tu na miejscu musze miec jakiegos lekarza na wszelki wypadek bo przeciez w razie czego nie bede 3h jechala w jedna strone do gina
Nie chcialabym dublowac badan typu krew mocz itp i za to płacić.
Nie mówiąc o tym że w szpitalu tutaj mało przychylnie patrzyli na fakt, że "nie znają mojego lekarza prowadzacego"
Nie wiem co powiedziec i jak sie zachowac u nowego gina

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 13:20   #3028
pentuerka
Rozeznanie

[QUOTE=M_aria;45226064]To kup sobie leginsy ciążowe w H&M za 39,90, są naprawdę fajne
Jeśli chodzi o spodnie dresowe to też bardzo lubię nie tylko po domu i mam zamiar też w takich chodzić. Czasem będziesz chciała ubrać jakąś tunikę lub coś elegantszego to leginsy się przydadzą

Też nie mam przekonania do legginsów, ale jak fajne to kupie z H&M na wypróbowanie
Stary 2014-02-19, 13:39   #3029
M_aria
Rozeznanie

Cytat:
Ja biorę tylko cywilny ślub i nie będę chrzcić malca. Sama jestem z ateistycznej rodziny i nie mam chrztu. Jeśli nie masz duchowej potrzeby tego robić to nie rób. Dla kogo i po co ma być ten pokaz i szopka. Teraz coraz więcej rodzin nie chrzci dzieci, więc o szkołę i otoczenie się nie martw.

U mnie w mieście pod koniec marca jest świetna impreza. Baaardzo chciałabym iść ale mój TŻ narzeka, że za głośno i za dużo ludzi i ktoś może mnie popchnąć i mam sobie ją wybić z głowy.

M_aria słucham dość mocnej i konkretnej elektroniki, trochę dnb i core. Mało ludzi toleruje taką muzykę. Z takich bardziej znanych chemical brothers, prodigy, pendulum, nine inch nails. Z mniej znanych two fingers, neophyte, venetian snares. Wszystko co ma więcej niż 200 uderzeń na minutę jest miodem dla uszu.
Teraz mieszkam w małym miasteczku i obawiam się o dziecko gdy pójdzie do szkoły i będzie musiało spędzać czas w świetlicy zamiast na religii i o to co będzie czuło gdy nie będzie przygotowywać się do komunii z całą klasą, a przecież i mamusia i tatuś byli... No i jest kwestia rodziny która może nie zrozumieć moich decyzji

Prodigy słyszałam na żywo, dawno temu we Wrocławiu, bas nas dosłownie przeszywał, nie szło nic powiedzieć, drżały wnętrzności

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Cytat:
Myslicie ze jak pojde w nowym miescie szukac gina to powinnam dac moja obecna ksiazeczke ciazy zeby w niej dalej pisal czy druga mi powinni zalozyc? Nie wiem jak sie zachowac bo chce nadal chodzic do obecnego (swietny specjalista, mily, pracuje w szpitalu i jest wykładowca) ale i tu na miejscu musze miec jakiegos lekarza na wszelki wypadek bo przeciez w razie czego nie bede 3h jechala w jedna strone do gina
Nie chcialabym dublowac badan typu krew mocz itp i za to płacić.
Nie mówiąc o tym że w szpitalu tutaj mało przychylnie patrzyli na fakt, że "nie znają mojego lekarza prowadzacego"
Nie wiem co powiedziec i jak sie zachowac u nowego gina
Ja mam książeczkę podbitą przez dwóch różnych lekarzy, na nfz z mojego miasta rodzinnego (pracuje w szpitalu) od którego dzieli mnie teraz 25km i prywatnego z przeciwnego kierunku oddalonego o 18km. Na nfz to dobry lekarz lecz ma kiepski sprzęt ale pracuje w szpitalu w którym chcę rodzić, ten prywatny ma super sprzęt, tam od czasu do czasu będę podglądać maluszka i nikt nie ma z tym problemu.
Cytat:

Też nie mam przekonania do legginsów, ale jak fajne to kupie z H&M na wypróbowanie
Ja przed ciążą nie nosiłam, choć od dawna modne, teraz nie mogę się bez nich obejść
Stary 2014-02-19, 13:41   #3030
anius_7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jagusia15 Pokaż wiadomość
Hej kobietki!
Przybywam niestety na chwile ,po dluzszej nieobecnosci. Staram sie Was podczytywac z telefonu bo ostatnimi czasy nie mialam czasu posiedziec na internecie..sesja w szkole naszczescie dobiega konca, do pracy chodze jeszcze do konca tyg..zostaje mi dalej pisanie pracy mgr ale nie moze byc za pieknie:p

Do tego wszystkiego jestem przeziebiona i czuje sie jak flak..

Doczytalam ze pytalyscie o wage,u mnie dalej na minusie. Jestem w 13,5tc i caly czas doskwiera mi brak apetytu, musze zmuszac sie do jedzenia by nie bolala mnie glowa z glodu..

A co do wyprawki to planowalam pierwsze zakupy od 6msc ,czyli jakos od kwietnia. Jak na razie dalej nie moge sie doczekac,chociaz kompletnie nie wiem od czego zaczac:p
Ja też nie mam pojęcia od czego zacząć Poza tym niby od kilku osób z rodziny mieliśmy obiecane, że a to łóżeczko dostaniemy po innym maluszku, a to bujaczek jakiś, ciuszki, itd. I głupio mi jest pytać konkretne osoby czy na pewno mi to dadzą i jak coś to już chcę, żeby wiedzieć czego nie kupować jeszcze jest wcześnie, więc może sami "darczyńcy" w między czasie się zorientują, że to już czas

anius_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości