|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3001 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cieszę się, że wizyta udana i maluszek rozwija się zdrowo ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Piersi też mam większe i też nie jestem z tego powodu zadowolona. Pamiętam, że zaraz po porodzie wyglądałam własnie jak dojna krowa i okropnie to wyglądało. Ja teraz tez mam większy brzuch niż w pierwszej ciąży ![]()
![]() |
#3002 | ||
Zadomowienie
|
Paulowania i KOnikowa84 witajcie
![]() Cytat:
![]() Ja kocham basen ale z tych samych względów dla mnie nie wskazany narazie ![]() Cytat:
![]() Ajjj jak ja wam zazdroszcze juz tego 17/18 tygodnia mi to sie ciaaaagle wydaje ze jestem w 12t ale na szczescie ostatnio mam wrazenie ze czas przyspieszyl. OStatnio sie smialam do TŻ ze planowalam w 5m-cu rozpoczac wyszukiwanie i wybieranie rzeczy dla Malenstwa (nie kupowanie jeszcze) a teraz mowie eeeee za 3-4tyg?!?!?! za wczesnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3003 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() któraś z Was pisała, że stare spodnie cisną, cóż u mnie nie ma mowy o noszeniu starych spodni od jakiegoś półtora miesiąca ![]()
![]() |
#3004 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Też mnie denerwują moje cycki. Nie umiem sobie dobrać teraz żadnego stanika, cokolwiek założę, leży tragicznie :/ Wczoraj miałam lekko brązowe plamienia, przeraziłam się tym bardziej, że część z Was już pisze, że wyczuwa dzieciaczka a u mnie nie dzieje się zupełnie nic. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3005 |
Rozeznanie
|
Witam nowe Dziewczyny
![]() h4linka mam nadzieję, że te upławy już się skończyły i to nic poważnego. Jak coś to leć do lekarza! Będzie dobrze! Ja też nie czuję jeszcze ruchów Dziecka. Czasem się zastanawiam, czy wszystko, co czuję w brzuchu, to tylko moje jelita (które mi dokuczają od początku ciąży), czy może Maleństwo, ale chyba jednak jelita. Na ruchy przyjdzie czas ![]() ja się mieszczę w jedne spodnie sprzed ciąży, jeansy biodrówki z moich grubszych czasów - tzn. kiedy ważyłam prawie 63 kg. Teraz mam 54,4 kg po przybraniu 1,8kg w ciąży (przed ciążą już przybrałam troszkę, bo ważyłam w lato jakieś 49,3 czy 49,5 kg - ćwiczyłam przez kilka miesięcy w domu i nie jadłam słodyczy, hula hop też kręciłam) Na szczęście z większych czasów uchowały się spódnice i sukienki. W nich mój brzuszek, który jest jeszcze mały wygląda ogromnie ![]() Kupiłam 2 pary spodni większych, ale nieciążowych. Dzisiaj robię pranie pożyczonych ubrań ciążowych. Póki co nie planuję zakupów ciążowych. Ale wiecie jak to jest z takim planowaniem - coś wpadnie w sklepie w oko i się kupi ![]()
#3006 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam taką dość głupią zagwozdkę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3007 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Widziałam że rozmawiałyście na temat basenów. Ja właśnie jutro wyjeżdzam na parę dni w góry i mam zamiar relaksować się w basenie podczas gdy mąż z córą będą na stoku. mam nadzieję że żadnej infekcji nie załapię. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3008 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Leginsy też mam, cieńsze i troszkę grubsze. Zwykłe, nieciążowe. Jeszcze się mieszczę bez problemów. Jak się rozciągną, to trudno. Szkoda mi nie będzie. Mam też kilka bluzek, których nie będę żałowała, jak się naciągną - są już stare ![]() ![]()
![]() |
#3009 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja własnie miałam założenie w 5 miesiącu zacząć powoli kompletować wyprawkę a teraz ten 5 miesiąc zbliża się wielkimi krokami a mi ochota na kupowanie dziecięcych rzeczy jakoś minęła i też nie mam żadnego doświadczenia i nawet nie wiem od czego powinnam zacząć , jakie ubranka wybierać ,co, gdzie i w jakiej ilości ![]() ![]() Cytat:
![]() Dobrze ,że dziś już nie ma tych plamień ![]() ![]() Edytowane przez niki19 Czas edycji: 2014-02-19 o 10:24 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3010 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
A z tym czy w ogóle słyszy to zdania są podzielone bo rozwija się narząd odpowiedzialny za słuch ale przewód słuchowy udrażnia się później, pomijając kwestie że te uszy i tak są cały czas pod wodą, nie wiadomo jeszcze jak mały mózg odbiera to co ewentualnie do tego ucha dotrze. Ponieważ nie wiadomo kiedy jest ten dzień to jak ktoś ma ochotę z brzuchem rozmawiać to myślę że powinien to robić i na mądre wywody nie zwracać uwagi |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3011 | |||
Wtajemniczenie
|
Witajcie nowe Dziewczyny
![]() ![]() U mnie dziś 15t6d. Wczoraj miałam wizytę, wszystko jest OK. Niestety nie miałam USG z czego byłam BARDZO niezadowolona ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pytałam Ginekologa o basen i rower i wszystko mogę. Zastanawiam się na kiedy zapisać się na usg 3D/4D. Z tego co czytałam w Internecie to po 20 tygodniu najlepiej. U mnie +3.5kg z czego ostatnie 2kg przytyło mi się w ciągu ostatnich 2 tygodni. No i nieźle wyskoczył mi brzuszek ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3012 |
Raczkowanie
|
Witajcie,
Jestem ostatnio niewyrobiona strasznie. Czytam na bieżąco ale odpisywać nie mam siły albo czasu. Witam nowe mamusie i gratuluję Gratuluję również udanych wizyt i rosnących bobasów Czy natka się odzywała co z jej córcią, bo nie wiem czy nie przegapiłam Ewelajna super, że Małej wrócił apetyt, my też chcemy w najbliższych tygodniach przenieść córcię do jej pokoju, ale to będzie horror pewnie bo ona spi zawsze wtulona we mnie, pokój już przygotowaliśmy w tamtym roku jeszcze zbieramy się z zakupem łóżka Halinka super, że spotkanie rodziców się udało, co do plamień jutro się dowiesz czegoś na wizycie, trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze Kilogramy na plusie, to jest temat tabu aktualnie jestem obrażona na wagę, u mnie jest 15 t 1d i 4 kg na plusie, w pierwszej ciąży taką wagę miałam koło 20 tyg i trochę mnie to przeraża, ale brzuch też mam niestety już duży-przynajmniej na 6 m-c. Temat piersi też w zasadzie jest tabu, bo noszę staniki z końcówki pierwszej ciąży i się zastanawiam powoli czy moja lekarka drugiego bobasa może nie przegapiła hihi Ruchy Młodego czuję już od dobrego tygodnia, wieczorami zawszę jak chwilę poleżę, w ciągu dnia też się zdarza jak coś mu nie przypasuje, że zasadzi mi kopa Sporty bardzo chętnie bym uprawiała, ale nie mam czasu w ciągu dnia a wieczorem siły, na szczęście teraz pogoda się poprawiła i wychodzę z Anią na częste i długie spacery Teraz pytanie do mam mających dzieci jakie macie spacerówki? Bo ja muszę kupić coś w marcu Młodej bo się nie mieści w tej starej a nie wiem co Ja jutro mam wizytę i już nie mogę się doczekać idziemy całą rodzinką, jestem ciekawa reakcji Młodej
#3013 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Witam nową mamuśkę ![]() Ja wizytę mam w poniedziałek, już się nie mogę doczekać!! Wczoraj byłam robić badania na tarczycę i posiew ![]() A co do ubrań w ciąży to ja kupiłam 4 pary leginsów zamiast spodni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3014 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Miałam kilka razy takie wrażenie rozpychania w brzuchu i pojedynczych"puknięć", ale nie wiem czy to nie jelita właśnie, wolę się nie nastawiać. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3015 |
Rozeznanie
|
Hej kobietki!
Przybywam niestety na chwile ,po dluzszej nieobecnosci. Staram sie Was podczytywac z telefonu bo ostatnimi czasy nie mialam czasu posiedziec na internecie..sesja w szkole naszczescie dobiega konca, do pracy chodze jeszcze do konca tyg..zostaje mi dalej pisanie pracy mgr ale nie moze byc za pieknie:p Do tego wszystkiego jestem przeziebiona i czuje sie jak flak.. Doczytalam ze pytalyscie o wage,u mnie dalej na minusie. Jestem w 13,5tc i caly czas doskwiera mi brak apetytu, musze zmuszac sie do jedzenia by nie bolala mnie glowa z glodu.. A co do wyprawki to planowalam pierwsze zakupy od 6msc ,czyli jakos od kwietnia. Jak na razie dalej nie moge sie doczekac,chociaz kompletnie nie wiem od czego zaczac:p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez jagusia15 Czas edycji: 2014-02-19 o 12:46 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3016 | ||||||
Rozeznanie
|
Witam
Cytat:
Cytat:
![]() Ja też ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja mam zamiar zapisać się na usg 3D/4D gdy będę w 18/19 tygodniu, bo jestem strasznie ciekawa co będzie, chyba że w piątek się dowiem. W H&M ceny tylko trochę niższe 150/160zł Ciekawe jak z tymi koncertami,..wydaje mi się że jeśli nie będzie się stać pod sceną lub głośnikiem to nie powinno to przeszkadzać. Kilka naprawdę fajnych zespołów przyjeżdża do Polski i chętnie bym na jakiś koncert się wybrała ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3017 |
Zadomowienie
|
Ja jakoś nie umiem się przekonać do leginsów, obawiam się że za bardzo będą cisnąć się w pasie. Jeszcze się mieszczę w moich spodniach więc nie panikuję ;P ale chętna jestem sobie pokupować więcej dresów, co uwielbiam w nich chodzić nie tylko po domu. A tak w ogóle to nawet nie wiem gdzie u mnie można kupić jakieś fajne spodnie
![]() UmiZumi ty pewnie częściej jeździsz do Rybnika :P nie wiesz gdzie można kupić jakieś fajne spodnie ciążowe lub cokolwiek ciążowego? Niby mamy 2 centrum handlowe a jakoś nie wspominam sobie by coś tam było dla nas na czas teraźniejszy. Co do ciuszków maluszka to faktycznie, też o tym myślałam i po 2o tygodniu zacznę coś tam już kupować, zreszta cały worek ciuszków czeka na mnie do przeglądu u mamy na strychu :P więc to nie kupno więc mogę sobie wcześniej poprzebierać :P
![]() |
#3018 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A z koncertem mnie zmartwiłaś, bo dostaliśmy bilety od znajomych i się wybieramy za 2 tyg. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3019 |
Zadomowienie
|
asix86 szczerze to jestem bardzo zdziwiona, że na wizycie prywatnej gin nie zrobił Ci usg. Lekarze teraz bardzo dbają o klientki, a wiadomo, że kobieta w ciąży skacze na myśl o usg jak dziecko na widok cukierka.
Raz w miesiącu to chyba nie jest za dużo, a szkodliwość usg przewija się w dyskusjach ale nie widziałam jakiegoś potwierdzenia jego szkodliwości. Ja też chodzę prywatnie i zawsze mam usg, na razie 3 - w 5 tc, 9 tc i 15 tc. Teraz idę w 19tc i też będę miała, bo mnie to uspokaja, a samo stwierdzenie, że serduszko bije tego mi nie daje. A spokojna matka to zdrowa matka. ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3020 |
Rozeznanie
|
kamilast oto link:
https://www.su.krakow.pl/o-k-kliniki...ly-do-pobrania To dieta dla kobiet w ciąży z cukrzycą ciążowa i dla tych co muszą kontrolować cukier. Ma na celu również dostarczyć Maleństwu odpowiednich składników do rozwoju. Nie jest odchudzająca. |
![]() ![]() |
![]() |
#3021 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3022 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o spodnie dresowe to też bardzo lubię nie tylko po domu i mam zamiar też w takich chodzić. Czasem będziesz chciała ubrać jakąś tunikę lub coś elegantszego to leginsy się przydadzą ![]() Na co?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3023 |
Rozeznanie
|
twin--maid mi termin z USG bardziej odpowiada, bo jest o tydzień wcześniejszy
![]() ![]() The Fall ja leczę się tylko prywatnie i nie maiłam robionego USG przy każdej wizycie. W pierwszej ciąży widywałam się z lekarką raz na miesiąc, a teraz raz na 2 tygodnie. Fajnie byłoby zobaczyć Malucha częściej. M_aria rozumiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3024 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() M_aria słucham dość mocnej i konkretnej elektroniki, trochę dnb i core. Mało ludzi toleruje taką muzykę. ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3025 |
Rozeznanie
|
Angels nie wiem, czy w któreś galerii jest sklep typowo z ubraniami ciążowymi, wydaje mi się, że nie. Na ich stronach internetowych możesz poszukać.
Na rynku wiem, że jest jeden sklep na pewno z ubraniami ciążowymi. Jak idziesz od Focusa do Rosmanna. To niemalże na przeciwko drzwi do Rosmanna (patrząc w prawo) jest sklep z takimi rzeczami. Na wystawie kiedyś były ciążowe rzeczy i jakieś wózki. Dziecięce rzeczy też tam są. Przynajmniej kiedyś były. Obok ciążowych, są rzeczy też dla osób grubszych i też takie babcinkowe. Przez ten sklep się wchodzi do salonu sukien ślubnych, to jak popatrzysz z zewnątrz na wystawę, to znajdziesz na pewno. Patrząc na zewnątrz na wejście do tego sklepu w prawo (w stronę Focusa) jest jakiś pub a potem są drzwi. Tam się wchodzi po schodach na górę i jest kilka sklepów - nie wiem, czy tam też nie ma czegoś ciążowego, bo wiem, że na pewno były tam dziecięce. Po tych schodkach kiedyś wchodziło się też do jakiegoś biura podróży. Może teraz też, nie wiem nawet. Znajdziesz, zobaczysz ![]() Jak jest ratusz i idąc dróżką obok niego od rynku, za Szkolakiem jest sklep "Ona, on, ono" czy jakoś tak z dziecięcymi ubraniami, nie wiem czy z ciążowymi też. Obok bazyliki jest sklep z wózkami. Przechodziłam niedawno tamtędy, to widziałam. W w/w sklepach kiedyś szukałam prezentów dla małych dzieci, to wiem, że są. O innych sklepach z ciążowymi ubraniami i z ciuszkami dla dzieci nie wiem. Myślę, że trzeba byłoby się przejść po rynku i po dróżkach obok rynku i poszukać. A jak w Wodzisławiu jest coś? U Was w galerii coś jest?
"Jeszcze Cię nie znam, a już Cię kocham." /Susan Dempsey/ Edytowane przez UmiZumi Czas edycji: 2014-02-19 o 13:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#3026 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3027 |
Zadomowienie
|
Myslicie ze jak pojde w nowym miescie szukac gina to powinnam dac moja obecna ksiazeczke ciazy zeby w niej dalej pisal czy druga mi powinni zalozyc? Nie wiem jak sie zachowac bo chce nadal chodzic do obecnego (swietny specjalista, mily, pracuje w szpitalu i jest wykładowca) ale i tu na miejscu musze miec jakiegos lekarza na wszelki wypadek bo przeciez w razie czego nie bede 3h jechala w jedna strone do gina
![]() Nie chcialabym dublowac badan typu krew mocz itp i za to płacić. Nie mówiąc o tym że w szpitalu tutaj mało przychylnie patrzyli na fakt, że "nie znają mojego lekarza prowadzacego" ![]() Nie wiem co powiedziec i jak sie zachowac u nowego gina ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3028 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=M_aria;45226064]To kup sobie leginsy ciążowe w H&M za 39,90, są naprawdę fajne
![]() Jeśli chodzi o spodnie dresowe to też bardzo lubię nie tylko po domu i mam zamiar też w takich chodzić. Czasem będziesz chciała ubrać jakąś tunikę lub coś elegantszego to leginsy się przydadzą ![]() Też nie mam przekonania do legginsów, ale jak fajne to kupie z H&M na wypróbowanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3029 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Prodigy słyszałam na żywo, dawno temu we Wrocławiu, bas nas dosłownie przeszywał, nie szło nic powiedzieć, drżały wnętrzności ![]() ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3030 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:40.