![]() |
#2641 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Kate ogromne gratulacje ![]() ![]() To co, ktora jutro ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2642 |
Zadomowienie
|
Kate GRATULACJE
![]() ![]() Dzisiaj dzień wspaniałych wiadomości ![]() ależ Wam zazdroszczę ![]()
#2643 |
Moderator
|
Ja donoszona dopiero w sobote bede - to ja moge w przyszlym tygodniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2644 |
Wtajemniczenie
|
Kate - gratulacje Mamusiu!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2645 |
Raczkowanie
|
Ja moge tez w przyszlym tygodniu
![]() Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2646 |
Zakorzenienie
|
przez weekend skakaly mi cukry do ponad 200, w poniedzialek poszlam do mojego gina i dostalam skierowanie do szpitala. we wtorek rano bylam w szpitalu i padla decyzja o cc w srode, no i dzisiaj je mialam. Nie chcialam nic pisac, wolalam woedziec, ze wszystko jest ok, nie jestem dumna,ze skonczylo sie cc :-( ale Ola na szczescie zdrowa. Ja dopiero dochodze do siebie, chociaz ciagle mocno boli...
A na pączki nie mam zamiaru czekac jeszcze tydzien :-P poczytalabym Was, ale nie.daje rady. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2647 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2648 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dużo zdrówka dla Ciebie i Małej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2649 |
Zakorzenienie
|
Przelecialam Was na szybko.
Ela, Kate - wielkie gratulacje!!!! Body z brokulem boskie ![]() Tak jak i Wasze foty sprzetow i pasazerow ![]() My dzis ogarniamy chate na jutrzejszy przyjazd tesciow. Jutro z Ewa do kontroli jade. Nie wiem, kiedy bede miala czas czytac i odpisywac, chyba dopiero jak goscie wyjada. Kciuki za nastepne w kolejce do porodu! |
![]() ![]() |
![]() |
#2650 | |
Rozeznanie
|
Witam, co za dzień dzisiaj
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gratulacje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Naszym nowym mamusiom życzę szybkiego dojścia do siebie i cudownych chwil z maluszkami ![]() Ja też już bym chciała Antka mieć przy sobie a to dopiero 32-33 tydzień.
![]() ![]() |
![]() |
#2651 |
Rozeznanie
|
hahaah
![]() ![]() mój tż ustalił datę 03.03 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2652 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2653 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Odpoczywaj ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2654 |
Zakorzenienie
|
KATE i ELA wielkie Gratulacje
![]() ja nawet nie pamietam w ktorym tygodniu jestem ![]() ale to dlatego, że mam obok synka już jednego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2655 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2656 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2657 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2658 |
Raczkowanie
|
Cześć Kochane
![]() Dopiero witam się w nowej części - całe szczęście piszę już z domku ![]() ![]() Dzisiaj miałam wizytę i jestem załamana ![]() Wg usg Mały ma wymiary adekwatne do tygodnia ciąży, w którym jestem oprócz jednego wymiaru - chyba tego najważniejszego, bo obwodu główki. Różnica wynosi 2 tygodnie i nie wiem, co myśleć. Gin dwa razy powtarzał, że "teraz to nerwy trzeba odłożyć na bok" - ale dwa razy mi tak mówił, a kilka razy powtarzał mierzenie (widziałam na ekranie). Jeszcze po powrocie naczytałam się o małogłowiu, że powodem może być lek przeciwpadaczkowy, który przyjmuję (jego główny składnik). I do cholery jasnej - czterech neurologów, u których byłam w ciąży mówiło, że jest bezpieczny (w tej dawce, którą przyjmuję) a tu dopiero znalazłam informacje, że może powodować małogłowie tak jak przy płodowym zespole alkoholowym czy jak gdybym była ćpunką!!! Jestem tak tym wszystkim przerażona, że nawet nie mogę płakać. A co myślicie, gdybym udała się do innego gina na usg? Na usg robionym w szpitalu wszystko chyba było ok - w każdym bądź razie żaden z lekarzy nie zwrócił uwagi na tę rozbieżność. Elu, Kate przyjmijcie moje gratulacje, wielkie brawa dla Was!!!!!!!!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2659 |
Wtajemniczenie
|
Mówiłam Wam kiedyś, że kupię jeszcze pieluchy Dada te mini
![]() Tylko on kupił, nie te które były w zeszłym tyg w ofercie tylko jeszcze z wcześniejszej akcji- pieluchy w edycji świątecznej. Będzie miała renifera na dupie. Ale co tam, na noc będą dobre ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2660 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2661 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2662 | |
Raczkowanie
|
A ja właśnie czekam na IP chyba na przyjęcie do szpitala. Właśnie przez cukier. Już rozmawiałam z diabetologiem i będę musiała insulinę przyjmować
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2663 |
Zadomowienie
|
Ela najważniejsze że wy jesteście cale i zdrowe
![]() Justine ja myślę że to calkiem dobry pomysł żeby sprawdzić wszystko jeszcze raz na innym usg bo niektóre aparaty nie są dokładne (tak samo jak i lekarze) więc póki co nie martw się na zapas, najważniejszy jest twój spokój i wasze zdrowie ![]() Amelka przykro mi że tak wygląda Twoja sytuacja ale może lepiej bo będziesz pod opieką lekarzy ![]() Wysłane z telefonu... |
![]() ![]() |
![]() |
#2664 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2665 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
moja sis dojechała 120km ze skurczami co 5 min to i Ty dojedziesz ![]() Cytat:
No i dlaczego panuje takie przekonanie że jak cc to już trzeba się wstydzić? a duma rozpiera jak sn? nie rozumiem... przecież najważniejsze aby wszystko odbyło się bez komplikacji i aby dzidzia była zdrowa. Cytat:
Cytat:
![]() No i jeszcze wielkie gratulacje dla Kate!! Justine skoro dziewczyny tak piszą to może faktycznie nie ma co się nakręcać i przejmować, ale jak bardzo chcesz to może przejdź się do innego gina. Choć ja bym sobie pewnie darowała i starała się nastawić optymistycznie. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2666 | |
Rozeznanie
|
niech się słucha ojca, gówniarz jeden
![]() a tak serio, nie mam nic przeciwko żeby to był 03.03 ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- justine_87 nie przejmuj się niepotrzebnie i nie czytaj tyle! ![]() z tym, że ja nie biorę żadnych leków. słuchaj, jeśli będzie Cię to bardzo martwiło, to idź prywatnie do innego lekarza, przedstaw sytuację, niech zrobi Ci dokładne usg ![]() i przede wszystkim nie stresuj się za bardzo! ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- jak na razie to prawie wszystkie dzieciaczki cesarskie mamy na wątku ![]() ciekawe jak sytuacja się rozwinie dalej, teraz jak wchodzę na forum, to normalnie emocje mną szargają i tylko wypatruję która się rozpakowała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2667 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Witamy w końcu Maję! Kawał baby ![]() Justine - nie zamartwiaj się na zapas, u mnie różnice bywały kilku dni/tygodnia ale lekarz zawsze powtarzał żeby się tym nie przejmować, bo te rozbieżności mogą wynikać choćby z tego że się dziecko inaczej ułoży. Poza tym nie wiem czy widziałaś na ekranie jak się to mierzenie odbywa - poprzez zarysowanie owalu/przekroju na głowie dziecka i dokonanie pomiaru. Także nerwy na bok, bo tylko sobie i dziecku zaszkodzisz.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2668 | ||||
Moderator
|
Cytat:
![]() Chyba rozmawialysmy ze nie wazne co kroja, tylko dzidzia zeby zdrowa byla i sie spelnilo ![]() ![]() Jeszcze raz gratuluje ![]() Cytat:
![]() Nie przejmuj sie tym USG - czasem wychodza rozne wymiary, ktore trzeba traktowac w kategorii bledu pomiaru ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2669 |
Raczkowanie
|
Kate gratulacje
![]() justine u mnie dzień przed niespodziewanym cc miałam usg i tam była różnica 2 tyg między parametrami, nie pamiętam jakimi a mały urodził się zdrowy także się nie martw ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2670 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() No dziewczyny szyjka jest jak to pani dr pow do konca wygladzona,rozwarcie niewiele sie zwikeszylo bo jest na 3cm,spytala czy ma tak zbadac zeby rozwarcie ruszyc,czy moze szyjke pomasowac zgodzilam sie i powiem wam ze bolalo ale to nic.Glowka bardzo bardzo nisko nizej juz sie nie da,a pecherz moglaby paznokciem drapnac i by chlupnelo ale mowi ze nie ma sensu tego robic.No i co wiecej dostalam w gratisie usg,mala wazy 3150g jest zupelnie gotowa na wyjscie.Spytylam o skurcze pow ze jak teraz pojawia mi sie skurcze mam juz tyle nie czekac tylko zbierac torby i jechac do szpitala bo mnie juz nie wypuszcza. W tym tyg moja dr ma urlop bo sobie wziela w przyszlym tyg jest w srode do 15 i w piatek 24h i mowi ze chcialaby odebrac moj porod,milo mi bylo mowie ze tez bym chciala ale nie wiem czy dam rade tyle wytrzymac i ze chyba chce wczesniej rodzic.Wiec pow ze bedzie dobrze i ze zostalo tylko czekac na skurczybyki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:00.