|
|
#2641 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Kate ogromne gratulacje To co, ktora jutro
|
|
|
#2642 |
|
Zadomowienie
|
Kate GRATULACJE
uściski dla MajeczkiDzisiaj dzień wspaniałych wiadomości ależ Wam zazdroszczę choć lepiej żeby moja Hanka posiedziała jeszcze do marca, bo chałupka nie gotowa to mimo to zazdroszcze już tej ulgi, poczucia bezpieczeństwa, że Maluchy już są po właściwej stronie i z Wami!
|
#2643 |
|
Moderator
|
Ja donoszona dopiero w sobote bede - to ja moge w przyszlym tygodniu
|
|
|
|
#2644 |
|
Wtajemniczenie
|
Kate - gratulacje Mamusiu!
|
|
|
|
#2645 |
|
Raczkowanie
|
Ja moge tez w przyszlym tygodniu
ale naprawde dzien samych dobrych wiadomosciWysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2646 |
|
Zakorzenienie
|
przez weekend skakaly mi cukry do ponad 200, w poniedzialek poszlam do mojego gina i dostalam skierowanie do szpitala. we wtorek rano bylam w szpitalu i padla decyzja o cc w srode, no i dzisiaj je mialam. Nie chcialam nic pisac, wolalam woedziec, ze wszystko jest ok, nie jestem dumna,ze skonczylo sie cc :-( ale Ola na szczescie zdrowa. Ja dopiero dochodze do siebie, chociaz ciagle mocno boli...
A na pączki nie mam zamiaru czekac jeszcze tydzien :-P poczytalabym Was, ale nie.daje rady. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najwazniejsze ze wszystko w porzadku |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2648 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dużo zdrówka dla Ciebie i Małej |
|
|
|
|
#2649 |
|
Zakorzenienie
|
Przelecialam Was na szybko.
Ela, Kate - wielkie gratulacje!!!! Body z brokulem boskie Tak jak i Wasze foty sprzetow i pasazerow My dzis ogarniamy chate na jutrzejszy przyjazd tesciow. Jutro z Ewa do kontroli jade. Nie wiem, kiedy bede miala czas czytac i odpisywac, chyba dopiero jak goscie wyjada. Kciuki za nastepne w kolejce do porodu! |
|
|
|
#2650 | |
|
Rozeznanie
|
Witam, co za dzień dzisiaj
![]() ![]() ![]() Same dobre nowiny.![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Gratulacje Naszym nowym mamusiom życzę szybkiego dojścia do siebie i cudownych chwil z maluszkami ![]() Ja też już bym chciała Antka mieć przy sobie a to dopiero 32-33 tydzień.
|
|
|
#2651 |
|
Rozeznanie
|
hahaah
no to powodzenia w realizacji kolejnego planu ![]() mój tż ustalił datę 03.03
|
|
|
|
#2652 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2653 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzisiaj masz wybaczone, ale nie możesz tak myśleć Słonko. W następnym zdaniu sobie sama wytłumaczyłaś dlaczego.Odpoczywaj ![]() Cytat:
|
|
#2654 |
|
Zakorzenienie
|
KATE i ELA wielkie Gratulacje
![]() ja nawet nie pamietam w ktorym tygodniu jestem ![]() ale to dlatego, że mam obok synka już jednego
|
|
|
|
#2655 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
juz Ci pisalysmy, ze to niewazne czy sn czy cc Liczy sie tylko, ze Olenka zdrowa i wszystko jest z Wami ok Odpoczywajcie i cieszcie sie soba
|
|
|
#2656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2657 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2658 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Kochane
Dopiero witam się w nowej części - całe szczęście piszę już z domku Dzisiaj miałam wizytę i jestem załamana ![]() Wg usg Mały ma wymiary adekwatne do tygodnia ciąży, w którym jestem oprócz jednego wymiaru - chyba tego najważniejszego, bo obwodu główki. Różnica wynosi 2 tygodnie i nie wiem, co myśleć. Gin dwa razy powtarzał, że "teraz to nerwy trzeba odłożyć na bok" - ale dwa razy mi tak mówił, a kilka razy powtarzał mierzenie (widziałam na ekranie). Jeszcze po powrocie naczytałam się o małogłowiu, że powodem może być lek przeciwpadaczkowy, który przyjmuję (jego główny składnik). I do cholery jasnej - czterech neurologów, u których byłam w ciąży mówiło, że jest bezpieczny (w tej dawce, którą przyjmuję) a tu dopiero znalazłam informacje, że może powodować małogłowie tak jak przy płodowym zespole alkoholowym czy jak gdybym była ćpunką!!! Jestem tak tym wszystkim przerażona, że nawet nie mogę płakać. A co myślicie, gdybym udała się do innego gina na usg? Na usg robionym w szpitalu wszystko chyba było ok - w każdym bądź razie żaden z lekarzy nie zwrócił uwagi na tę rozbieżność. Elu, Kate przyjmijcie moje gratulacje, wielkie brawa dla Was!!!!!!!!
![]() |
|
|
|
#2659 |
|
Wtajemniczenie
|
Mówiłam Wam kiedyś, że kupię jeszcze pieluchy Dada te mini
Otóż dziś Tż z nimi z biedronki przyjechał;p Czyli da się jeszcze gdzieś kupić. Tylko on kupił, nie te które były w zeszłym tyg w ofercie tylko jeszcze z wcześniejszej akcji- pieluchy w edycji świątecznej. Będzie miała renifera na dupie. Ale co tam, na noc będą dobre
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2660 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2661 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2662 | |
|
Raczkowanie
|
A ja właśnie czekam na IP chyba na przyjęcie do szpitala. Właśnie przez cukier. Już rozmawiałam z diabetologiem i będę musiała insulinę przyjmować
Zobaczymy jak to się skończy. Dziś dopiero rozpoczęłam 33 tc i zdecydowanie za wczesnie na poród. A teraz czekam i czekam, bo lekarz pełniący dyżur operuje. Najgorsze, że Amelka była strasznie smutna. Biedna do dziadków musiała jechać. Bo ja w szpitalu chyba zostanę, a tz pracuje od rana do wieczora. Szpital od domu 120 km. Więc raczej też nie przyjedzie do mnie i nie wiem czy by ją wpuscili. Ogólnie strasznie mi smutno i płakać mi się chce. I już za Amelką tęsknię ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2663 |
|
Zadomowienie
|
Ela najważniejsze że wy jesteście cale i zdrowe
nie ważne że to cc :-*Justine ja myślę że to calkiem dobry pomysł żeby sprawdzić wszystko jeszcze raz na innym usg bo niektóre aparaty nie są dokładne (tak samo jak i lekarze) więc póki co nie martw się na zapas, najważniejszy jest twój spokój i wasze zdrowie no a u mojego Stasia główka jest większa od reszty o 2 tygodnie więc napewno jest wszystko ok zobaczysz.Amelka przykro mi że tak wygląda Twoja sytuacja ale może lepiej bo będziesz pod opieką lekarzy Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#2664 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Cytat:
|
|
#2665 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
moja sis dojechała 120km ze skurczami co 5 min to i Ty dojedziesz Cytat:
No i dlaczego panuje takie przekonanie że jak cc to już trzeba się wstydzić? a duma rozpiera jak sn? nie rozumiem... przecież najważniejsze aby wszystko odbyło się bez komplikacji i aby dzidzia była zdrowa. Cytat:
Cytat:
No i jeszcze wielkie gratulacje dla Kate!! Justine skoro dziewczyny tak piszą to może faktycznie nie ma co się nakręcać i przejmować, ale jak bardzo chcesz to może przejdź się do innego gina. Choć ja bym sobie pewnie darowała i starała się nastawić optymistycznie. |
|||||
|
|
|
#2666 | |
|
Rozeznanie
|
niech się słucha ojca, gówniarz jeden
a tak serio, nie mam nic przeciwko żeby to był 03.03 ahh, gdyby to mozna było sobie tak ustalić.. ![]() ---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- justine_87 nie przejmuj się niepotrzebnie i nie czytaj tyle! u mnie też jest różnica 2 tyg pomiędzy główką a resztą, ale lekarz nic nie mówił, więc się nie przejmuję.z tym, że ja nie biorę żadnych leków. słuchaj, jeśli będzie Cię to bardzo martwiło, to idź prywatnie do innego lekarza, przedstaw sytuację, niech zrobi Ci dokładne usg i przede wszystkim nie stresuj się za bardzo! ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- jak na razie to prawie wszystkie dzieciaczki cesarskie mamy na wątku ![]() ciekawe jak sytuacja się rozwinie dalej, teraz jak wchodzę na forum, to normalnie emocje mną szargają i tylko wypatruję która się rozpakowała
|
|
|
|
|
#2667 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Witamy w końcu Maję! Kawał baby ![]() Justine - nie zamartwiaj się na zapas, u mnie różnice bywały kilku dni/tygodnia ale lekarz zawsze powtarzał żeby się tym nie przejmować, bo te rozbieżności mogą wynikać choćby z tego że się dziecko inaczej ułoży. Poza tym nie wiem czy widziałaś na ekranie jak się to mierzenie odbywa - poprzez zarysowanie owalu/przekroju na głowie dziecka i dokonanie pomiaru. Także nerwy na bok, bo tylko sobie i dziecku zaszkodzisz.
|
|
#2668 | ||||
|
Moderator
|
Cytat:
Chyba rozmawialysmy ze nie wazne co kroja, tylko dzidzia zeby zdrowa byla i sie spelnilo Uszy do gory Jeszcze raz gratuluje Cytat:
![]() Nie przejmuj sie tym USG - czasem wychodza rozne wymiary, ktore trzeba traktowac w kategorii bledu pomiaru Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2669 |
|
Raczkowanie
|
Kate gratulacje
justine u mnie dzień przed niespodziewanym cc miałam usg i tam była różnica 2 tyg między parametrami, nie pamiętam jakimi a mały urodził się zdrowy także się nie martw |
|
|
|
#2670 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
No dziewczyny szyjka jest jak to pani dr pow do konca wygladzona,rozwarcie niewiele sie zwikeszylo bo jest na 3cm,spytala czy ma tak zbadac zeby rozwarcie ruszyc,czy moze szyjke pomasowac zgodzilam sie i powiem wam ze bolalo ale to nic.Glowka bardzo bardzo nisko nizej juz sie nie da,a pecherz moglaby paznokciem drapnac i by chlupnelo ale mowi ze nie ma sensu tego robic.No i co wiecej dostalam w gratisie usg,mala wazy 3150g jest zupelnie gotowa na wyjscie.Spytylam o skurcze pow ze jak teraz pojawia mi sie skurcze mam juz tyle nie czekac tylko zbierac torby i jechac do szpitala bo mnie juz nie wypuszcza. W tym tyg moja dr ma urlop bo sobie wziela w przyszlym tyg jest w srode do 15 i w piatek 24h i mowi ze chcialaby odebrac moj porod,milo mi bylo mowie ze tez bym chciala ale nie wiem czy dam rade tyle wytrzymac i ze chyba chce wczesniej rodzic.Wiec pow ze bedzie dobrze i ze zostalo tylko czekac na skurczybyki . A i tak pow ze sprzatenie,mycie okien,spacery to wszystko jest przereklamowane i mam masowac sutki,smerac sie po brzusiu i uprawiac duzo sexu Waga przez cala ciaze +9kg.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:48.

Któraś chętna się dołączyć?

choć lepiej żeby moja Hanka posiedziała jeszcze do marca, bo chałupka nie gotowa to mimo to zazdroszcze już tej ulgi, poczucia bezpieczeństwa, że Maluchy już są po właściwej stronie i z Wami!

żonka swojego męża

Dzisiaj masz wybaczone, ale nie możesz tak myśleć Słonko. W następnym zdaniu sobie sama wytłumaczyłaś dlaczego.

no a u mojego Stasia główka jest większa od reszty o 2 tygodnie więc napewno jest wszystko ok zobaczysz.
wzielabym w ciemno