Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VII część:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,86%
Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki 1 2,86%
Szczerze ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 12 34,29%
Już pół roczku prawie mamy, nasze mamusie bardzo kochamy 0 0%
Mleczko pijemy, obiadki wcinamy, lecą nam w górę wciąż kilogramy 3 8,57%
Mam już ząbka, może dwa - wszystko gryzę tralala 4 11,43%
Znów z ubranek już wyrastam, mama znowu kasa szasta 3 8,57%
Buzia okrągła, nóżki grubiutkie, już ze mnie nie jest dziecię malutkie 3 8,57%
Już z gondolek wyrastamy, w spacerówkę się przesiadamy 5 14,29%
Jem ziemniaki, pluję marchwia, a mamusie wciąż się martwią 3 8,57%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-19, 19:32   #1921
ewacia85
Wtajemniczenie

Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość

okropnie sie zachowal :|

i'm free... no i co z tym wolnym czasem robic? nawet chomik spi
macie chomika
ja tez już free sebek śpi a adi jeszcze nie wócił od t. z tz wiec jak beda wracać to na bank zaśnei w aucie i tylko go rozbiore
Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
ktos wygral w lotto 24 510 722,00
gdybym to była ja zrobiłabym wypasiony zlot wizażanek z naszego wątku w jakims wypasnym hotelu

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
pytanie techniczne- czy jeżeli ściągacie pokarm po ciepłej kąpieli to jest więcej niż normalnie? nie śmiejcie się ze mnie
zaprzestałam ściągać o od tej pory mam cały czas wystarczająco pokarmu a jak trzeba butle to robie mm
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 19:35   #1922
ja :)
Zakorzenienie

Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Motylku Co do kuzynki Tż. Nic nie wiedzieli Co więcej, ona całą ciążę chodziła do ordynatora szpitala i na żadnym usg nic nie było widać ( nie wiem jak to dziecko badał?!) Miała termin na 11 grudnia(planowaną cc),ale ruszyło ją dzień przed i kiedy urodziła Polę, zaraz ją zabrali i przewieźli do wojewódzkiego szpitala,bo okazało się,że ma poważną wadę serca. Ogólnie to o Zespole Downa zaczeli mówić sąsiedzi. Nie wiem skąd,gdzie,jak... ale wiesz jacy są ludzie. Z początku w rodzinie Tz myśleli,że to po prostu jakieś pogłoski,no ale okazało się,że mała rzeczywiście ma ten Zespół(nie potrafię powiedzieć jak duży,bo T. jeszcze jej nie widziała). Poza tym założyli Poli tymczasowo klamrę na serduszko i w kwietniu mają ją operować. Szkoda mi ich. Tyle czekali na to dziecko... nawet została ochrzczona w szpitalu,bo było z nia tragicznie
Jejciu jakie to smutne I też Pola jak moja.. Biedna dziewczynka

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Cytat:
wsiadam na miotle i lece
Super, czekam i wyglądam przez okno czy Cie nie widać
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 19:36   #1923
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
macie chomika
ja tez już free sebek śpi a adi jeszcze nie wócił od t. z tz wiec jak beda wracać to na bank zaśnei w aucie i tylko go rozbiore

zaprzestałam ściągać o od tej pory mam cały czas wystarczająco pokarmu a jak trzeba butle to robie mm
dzisiaj kupilam moje marzenie z dziecinstwa tyle ze rodzice mi nie pozwalali, a teraz maz mi nie pozwalal to powiedzialam ze na swoim to mi nikt niczego nie bedzie bronil no i jest
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 19:39   #1924
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
dzisiaj kupilam moje marzenie z dziecinstwa tyle ze rodzice mi nie pozwalali, a teraz maz mi nie pozwalal to powiedzialam ze na swoim to mi nikt niczego nie bedzie bronil no i jest

ciekawe co na to Blanka zamęczy go
Stary 2014-02-19, 19:42   #1925
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
ja raz kupiłam myszke bez wiedzy mamy i jaki był wrzask do naszego pokoju nie weszła
a jak myszka jakoś dziwnie zachorowała to dziwnym trafem trafiła na kota
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 19:44   #1926
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
karolson T. dowiedziała się od sąsiadów,bo sama ciocia(mama Moniki) nic nie chciała mówić,a oni też nie mieli serca pytać w obliczu takiej tragedii. Pola walczyła wtedy o życie i ten cały ZD był wtedy na drugim miejscu...

No i teraz to nieszczęsne zapalenie pluc. Ledwo przyjechali ze szpitala i znowu coś

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Wlasnie wrocilam do domu

superowo

moj Ali spi pol dnia ...
tez gralam w lotka ale zero trafien ;(
Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 19:45   #1927
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
ktos wygral w lotto 24 510 722,00
gdybym to była ja zrobiłabym wypasiony zlot wizażanek z naszego wątku w jakims wypasnym hotelu
i to u mnie w Rybniku wygrał

Nie mam czasu na wizaz. Kornelito jest chory. Teraz na szczęście śpi, TŻ pomaga u mamy w mieszkaniu, a ja siedzę sama jak palec.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 19:49   #1928
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość

Nie mam czasu na wizaz. Kornelito jest chory. Teraz na szczęście śpi, TŻ pomaga u mamy w mieszkaniu, a ja siedzę sama jak palec.
Zdrówka dla Kornela! Jakie ma objawy?

a mój TŻ mial dzis wychodne i juz wrócił, był u rodziców i w sklepach... dostałam 3 paru bodziaków od tesciów a raczej Filip rozm 86 i jak dotknełam to takie sztuczne a niby na metce że bawełna i brzydkie tzn jedno ładne bo zwykłe szare ..
Filip lezy na macie i naciąga sobie spodnie które mu zdjełam na twarz a ja mu zdejmuje i akuku od 10 minut

Edytowane przez karolson
Czas edycji: 2014-02-19 o 19:50
karolson jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 19:50   #1929
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:

ojej buziaki dla Kornela

i dla ciebie tez samotniku
azybka akcja widze z miesKaniem myslalam ze to jeszcxe chwile potrwa
a daleko od was?

ogladam na tvn stylw o dermatolohach i jest taka starsza babka i chce usunac kasZaki z jak to ciqgle mowi CIPKI
o.9

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aleksander
Stary 2014-02-19, 19:58   #1930
tassia
Zakorzenienie

szukam fryzury dla siebie

pomózcie

opcja dwa
tył:

przód:

albo tak:

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

a tak w ogole to bylam dzis na silowni...cos tam podczytałam ale jakos nie miałam melodiii

MOTYL...dziekuje za komplement dot. usmiechu... az mi sie miło zrobiło na tym dzikim orbitreku

ahhh tyle chcialam gratulowac/ dopytywac....ale juz nie pamietam

ahhh monia trzymam kciuki za to leczenie. licze ze to juz ostatecznie rozwiaze wasze problemy

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 19:59   #1931
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Dzis pierwszy raz Llka płakała bo sie czegos przestraszyła..a ja płakałam razem z nią.to był przerazliwy płacz inny niz zawsze.bardzo sie wystraszyłam..dziwne dzwieki wydawała jak i dziwnie ruszała głową..ciezko mi było ją uspokoic..moje biedactwo...
Kornel się boi wiertarek, traktorów itp.
Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
brawo

my tez po szczepieniu Alek nawet noie zaplakal tylko krzyknal wazy 8200 g. a myslalam ze z 9,5 hehs

bylismy na dluuugim spacerze i niedlugo wubieramy sie na nastepny i jedzonko od harekriszny
chetnie bym wychpdzila na 2-3 spa ery dziennie ale to targanie wozka...

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Dziękuję kochana

Niech mnie ktoś powstrzyma, wpadłam w szał zakupów ubranek dla pana Juliusza Mam w obiegu ubranka na 80cm, ale nie za dużo. Poza tym potrzebowałam pajacyków do spania.
No i naklikałam Nexta, Zary i H&M na Allegro oraz koszuleczkę w Mosquito. No i na rozweselenie płaszczyk i bluzeczkę dla mamy
Jesteś nieprzyzwoicie piękna wraz z synem !!
Cytat:
Zdrówka dla Kornela! Jakie ma objawy?

a mój TŻ mial dzis wychodne i juz wrócił, był u rodziców i w sklepach... dostałam 3 paru bodziaków od tesciów a raczej Filip rozm 86 i jak dotknełam to takie sztuczne a niby na metce że bawełna i brzydkie tzn jedno ładne bo zwykłe szare ..
Filip lezy na macie i naciąga sobie spodnie które mu zdjełam na twarz a ja mu zdejmuje i akuku od 10 minut
Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
ojej buziaki dla Kornela

i dla ciebie tez samotniku
azybka akcja widze z miesKaniem myslalam ze to jeszcxe chwile potrwa
a daleko od was?

ogladam na tvn stylw o dermatolohach i jest taka starsza babka i chce usunac kasZaki z jak to ciqgle mowi CIPKI
o.9

taaa, całe 5 minut na piechotę :P.

Kornel ma zapalenie uszka, temperatura, boli go najpewniej i nie chce jeść.
Aczkolwiek nie wiem kiedy go przewiało.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 20:03   #1932
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Kornel ma zapalenie uszka, temperatura, boli go najpewniej i nie chce jeść.
Aczkolwiek nie wiem kiedy go przewiało.
zdrówka

mój się ostatnio mega rozpłakał jak... kichnęłam podczas karmienia może nie przyzwyczajony bo u nas w domu się nie krzyczy, nie mówi podniesionym głosem

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 20:06   #1933
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

misiu ojej... zapalenia ucha mialam ciagle w dziecinstwie
14 raxy w roku...
oby szybko mu przeszlo

tassia mi sie podoba 1 i 3 dla ciebie chyba pierwsza ma fajna grzywke

Aleksander
Stary 2014-02-19, 20:07   #1934
jo_asiek
Zadomowienie

Hej nadrobiłam, ale łatwo nie było, więc na raty. Teraz TŻ prasuje, Szymek śpi, a ja mam chwilę wolnego. Chociaż tyle, bo ostatnio Szymek wypełnia cały mój czas, do tego stopnia, że nawet z domowymi obowiązkami nie ogarniam. Szymcio dużo się śmieje, cieszy i chichra, słodki jest No ale sporo też marudzi, śpi tylko na spacerach albo po długich płaczach u mnie na rękach, w nocy pobudki co 2 godziny na jedzenie, a w międzyczasie dodatkowe na podanie smoka. Nie wiem czemu mu się tak porobiło, muszę przetrwać, ale jest mi naprawdę ciężko i ledwo co żyję Wczoraj pani na rehabilitacji go pochwaliła, że widać powolutku postępy. Dziś na rehabilitacji (tej na NFZ) pani była nieco milsza, nie straszyła już mnie niczym, a po przeczytaniu dokumentacji ze szpitala po porodzie i ostatniego wpisu neurologa stwierdziła „nie jest aż tak źle, skoro była żółtaczka to powinno zejść te napięcie”. Generalnie trochę dziwne są te ćwiczenia na nfz, bo babka ćwiczy z Szymkiem jakieś 20 minut, tzn. ćwiczy to chyba trochę za dużo powiedziane, bo trzyma go na kolanach i masuje mu stópki i kładzie go na brzuszku i dociska mu główkę do podłoża:/ Nie wiem jak to ma się do metody NDT Bobatha, ale taką mieliśmy na skierowaniu i ta pani miała tą metodą ćwiczyć…

Endżi ale fajny avek zazdroszczę zakupów dla Twojego pana Juliusza Jak tylko mój dzieć mi pozwoli, to w wolnej chwili (jeśli taka nastanie) dopadnę się do allegro
Rusałko, zdrówka dla męża
monia śliczne ma oczęta ta Twoja córcia, a jakie włosy cudne Problemów skórnych współczuję, nie mam pojęcia co mogłoby pomóc. Biedna malutka Mam nadzieję, że rady i wskazówki dermatologa pomogą
ja-ika brawo dla dzielnej Emilki za szczepienia i wagę
ewacia ale śliczny bobo z Seby! Taki dorosły się wydaje już
logoasia – kciukam żeby się udało z tą opiekunką
motyl – takie malusie i takie słodkie te stroje
nephelim – gratuluję ząbka
Figulina ja też ostatnio się zastanawiałam nad koniecznością dawania kaszek (oczywiście poza ekspozycją) i stwierdziłam, że chyba nie ma takiej potrzeby
Maharet – współczuję „cennych” rad teściowej
Anutka – cieszę się, że u Was poprawa jeśli chodzi o rehabilitację.
Poli – super ta sukienka! Co do butów to ja bym pewnie wybrała czarne eleganckie szpilki
Bajka – ale masz ładne włosy i jaka laska z Ciebie! Takie świecące, super!
Papuga, brawo dla Anka za wagę a co do diagnozy pani doktor w sprawie kiwania główką to kolejna mądra pediatra. Fota w ciąży w tej sukience mega! Jaka z Ciebie laseczka, a ten brzusio to śliczny miałaś!
Mariiasia – rogaliki
Dodinha – gratuluję spadku wagi ja latem też się wybieram do Torunia
xViolet – super zabaweczka. Podziwiam Was dziewczyny, bo ja to totalne beztalencie do takich rzeczy
misia, zdrówka dla Kornela
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 20:08   #1935
anutka171
Rozeznanie

troche nadgonilyscie

zaraz nadrobie.

niedawno wrocilam od internisty i troche sie zalamalam
ale moze od poczatku...
rok temu w sylwestra spadlam ze schodow, malo sie nie polamalam i na pupie pojawil mi sie guz wielkosci bulki poznanskiej nie musze chyba mowic jak to wygladalo
jak tydzien pozniej pokazalam to mamie to natychmiast zabrala mnie do chirurga, ktory sciagnal stamtad 200 ml plynu.
zaraz potem zaszlam w ciaze, wiec niz juz z tym nie robilam dalej.

w dalszym ciagu mam na tylku gule, tylko mniejsza i w koncu sie zebralam i poszlam do internisty. dr powiedziala, ze troche za pozno sie pojawilam i moze mi pomoc prawdopodobnie tylko operacja. niby zapisala mi jakies trzy rozne zabiegi w tym laser, ale to raczej nie zda egzaminu mam sie zglosic na kontrole po zabiegach.

chyba mi zostanie zglosic sie do jakiegos programu tego typu, co w tvn w poniedzialek leci
w tej chwili nawet nie jestem w stanie zalozyc stroju kapielowego, a lato zbliza
Stary 2014-02-19, 20:08   #1936
anutka171
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
hej

z rana bylismy u alergologa, wizyta bardzo udana
moje rozszerzanie diety poki co postępuje pozytywnie. dostałam zielone światło na zołtko jajka
nastepna wizyta w 6 miesiącu życia i będziemy o diecie Jasia rozmawiać

podpinam się pod pytanie
przeglądam poki co strony internetowe i nic ciekawego nie rzuciło mi się w oczy, a mam już dośc kombinezonu

super

super ze dzień cie tak odprężył

gorgulku bardzo podoba mi się ta kurteczka, aż weszłam na ston zary i nie widzę jej to pewnie z wyprzedaży tak??
brawo za udana wizyte

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
jestem 9 stron wstecz

napisze tylko ze wczorajsza wizyta u dermatologa byla strzalem w 10. mamy kapac sie dwukrotnie w kalii (najpierw kapiel brudna, potem czysta), potem dostalismy jakis krem robiony i masc cholesterolowa. mam niczym innym jej nie smarowac. a ciemieniuche zwyczajnie zmywac mydlem ile wlezie az w koncu sie wymyje. nie wyczesywac, nie drapac, nie stosowac zadnych olejkow itp.
mam nadzieje, ze zapisane leki pomoga

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
xViolet, super króliczek Ja tez wczoraj zaczęłam króliczka. Ale ja to sobie utrudniam życie i robie z kilku kawałków.... głupia ja, ale jak już zaczęłam to dokończę.

Zuzia wczoraj fiknęła 2 razy z pleców na brzuszek!!! Cały dzien robiła próby, a pod wieczór jej się w końcu udało!!

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
[/COLOR]Hej wpadam na chwilę. Logoasia Twój fotoszop mnie rozwalił
Ja walcze z praca mgr, słabo mi idzie, bo Filipek mi nie pozwala.
Zamówiliśmy dzisiaj okna do domu

Sis z synkiem (też z października) wylądowali w szpitalu, prawdopodobnie zapalenie oskrzeli i płuc do tego duszności. Mam nadzieję, że wróci szybciutko do zdrówka W sumie lekarz dokładnie nie wie co mu jest

Postaram się teraz troszkę nadrobić, smutno mi, że teraz nie będę z Wami na bierząco
zdrowka dla maluszka

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
Szczerze nie wiem, poza tym ja nie lubię takich czapek
My mamy ten berecik http://www.hm.com/pl/product/12646?article=12646-D

Poza tym weszłam na H&M i ile tam cudnych rzeczy:

http://www.hm.com/pl/product/25018?article=25018-A
http://www.hm.com/pl/product/22649?article=22649-C
http://www.hm.com/pl/product/25191?article=25191-A
http://www.hm.com/pl/product/24541?article=24541-A
http://www.hm.com/pl/product/22951?article=22951-A
http://www.hm.com/pl/product/15114?article=15114-A
http://www.hm.com/pl/product/16048?article=16048-A
http://www.hm.com/pl/product/03682?article=03682-A

tylko czemu takie drogie?!

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

No dlatego ja po wypłacie poszukam jakiejś kurtki, bo w tym kombinezonie też mam wrażenie, że za ciepło już, bo tu się wiosna powoli robi
super ubranka, ale faktycznie ceny zabojcze
zazdroszcze kupowania ubranek dla dziewczuynek

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
a u nas świętujemy 4 miesiące Hubcia
Gratulacje
Stary 2014-02-19, 20:16   #1937
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
ja mam taką właśnie zimową z F&F i ubieram rajstopki i spodnie po prostu, ewentualnie dzisiaj Ola była w półśpiochach w domu więc na spacer na nie założyłam drugie półśpiochy nie bawełniane a takie milutkie nie wiem co to wsumie ;p z tesco. a na górze ma albo body długi rękaw i tyle, albo body krótki i bluzeczka, to zależy jak pod domu jest ubrana nic więcej nie zakładam
Ja ubieram tak samo

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość

pomózcie

opcja dwa
tył:

przód:

albo tak:

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

a tak w ogole to bylam dzis na silowni...cos tam podczytałam ale jakos nie miałam melodiii

MOTYL...dziekuje za komplement dot. usmiechu... az mi sie miło zrobiło na tym dzikim orbitreku

ahhh tyle chcialam gratulowac/ dopytywac....ale juz nie pamietam

ahhh monia trzymam kciuki za to leczenie. licze ze to juz ostatecznie rozwiaze wasze problemy
Też mi się wydaje że 1 dla Ciebie

agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 20:17   #1938
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:

Oooo, wygrana u nas Szkoda,że nie w Gorzyczkach :P

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
troche nadgonilyscie

zaraz nadrobie.

niedawno wrocilam od internisty i troche sie zalamalam
ale moze od poczatku...
rok temu w sylwestra spadlam ze schodow, malo sie nie polamalam i na pupie pojawil mi sie guz wielkosci bulki poznanskiej nie musze chyba mowic jak to wygladalo
jak tydzien pozniej pokazalam to mamie to natychmiast zabrala mnie do chirurga, ktory sciagnal stamtad 200 ml plynu.
zaraz potem zaszlam w ciaze, wiec niz juz z tym nie robilam dalej.

w dalszym ciagu mam na tylku gule, tylko mniejsza i w koncu sie zebralam i poszlam do internisty. dr powiedziala, ze troche za pozno sie pojawilam i moze mi pomoc prawdopodobnie tylko operacja. niby zapisala mi jakies trzy rozne zabiegi w tym laser, ale to raczej nie zda egzaminu mam sie zglosic na kontrole po zabiegach.

chyba mi zostanie zglosic sie do jakiegos programu tego typu, co w tvn w poniedzialek leci
w tej chwili nawet nie jestem w stanie zalozyc stroju kapielowego, a lato zbliza
O kurcze,aż tak?
Trzymam kciuki żeby obyło się bez operacji...
Nawet nie umiem sobie wyobrazić tego guza w tym miejscu

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 20:27   #1939
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Mi się najbardziej podoba długo z przodu, krótko z tyłu

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 20:28   #1940
kropla_deszczu
Zadomowienie

hej laseczki

wieeeeki całe mnie tu nie było nad czym ubolewam, ale nie umiem się ogarnąć żeby do Was zajrzeć za każdym razem co się loguję na telefonie, to zdążę ledwie kilka postów przeczytać, albo i nie....i od razu albo tż coś chce, albo coś do zrobienia, a to obiad, a to pranie, a to dziecko trzeba nakarmić, na spacer, na zakupy....szczerze to ja mam powoli dość tego siedzienia w domu

Alicja chociaż jest czasami nie do wytrzymania z powodu tych pierdzielonych zębów, których notabene nadal nie ma ale to najukochańsze dziecko, które nawet w największych chwilach zwątpienia swoim uśmiechem, i wtulaniem się przegania wszystkie smutki i zmęczenie

u nas ciąg dalszy ząbkowania....chyba będę mamą najdłużej ząbkującego dziecka na wątku wczoraj w akcie desperacji kupiłam ŻYRAFKĘ SOPHIE - mam nadzieję, że chociaż trochę ulży memu dziecku w cierpieniach ale muszę przyznać, że z wszelkich dostępnych rzeczy na ząbkowanie na rynku - działa u nas CAMILIA także polecam, jak już nic innego nie działa...ale Wy chyba nie macie takich problemów chociaż co ja tam wiem, jak nie mam czasu nawet poczytać co u Was

ehhhh to się pożaliłam.

To teraz dla odmiany się pochwalę, że moja Ala wczoraj W KOŃCU zaczęła się przewracać z pleców na brzuch wiem, że to strasznie późno bo jakby nie patrzeć ma już 6,5 miesiąca...ale wreszcie się udało nie pisałam Wam o tym, że się nie przewraca, bo mi jakoś wstyd było, tym bardziej że Wasze 4 miesięczne dzieciaczki się juz obracały martwiłam się o nią strasznie czy w ogóle będzie się przewracać, już z nią ćwiczyłam te przewroty wg filmiku z YT. Ale konsultowałam to z pediatrą i powiedziała, że jeszcze do 7 miesiąca możemy poczekać ...więc cierpliwie czekałam, choć nie było to łatwe.
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 20:28   #1941
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
U nas dziś poszła pierwsza marchewka Pierwszą łyżeczkę Julian zjadł z zainteresowaniem, kolejnymi pluł i krzywił się tak słodko, a pomarańczowa ślinka leciała mu po brodzie

Byłam wczoraj u naszej lekarki i rozpisała mi co i jak w rozszerzaniu diety. Ufam jej, więc postanowiłam się dostosować do jej rad Przez pierwsze 2-2,5 tygodnia idzie marchew, ziemniak i dynia z deserków tylko jabłuszko i śliwka, a dopiero potem gluten w postaci łyżeczki kaszy manny dodanej do warzywek, które niestety będę musiała już sama gotować Pytałam, dlaczego według niej kaszka Holle nie nadaje się do ekspozycji. Stwierdziła, że w łyżeczce tej kaszki jest glutenu tyle co kot napłakał, a łyżeczka manny to czysty gluten i dlatego jest lepsza

Ach! Pogadałyśmy na temat Julkowych kupek cotygodniowych i poleciła całą listę: Infacol, Acidolac Baby, herbatkę ułatwiającą trawienie, wywar ze śliwek, a do tego zwiększyła dawkę wit. D3 plus dodała tabletki z wapniem, które mają pomóc uwapnić się kościom czy chrząstkom (? ) w bioderkach, bo ten proces trochę u Julka za wolno idzie. Także kuracja na 14 dni.

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

ja też
Julka w sumie miałabym z kim zostawić, ale nie pamiętam, kiedy są dostawy w najlepszych szmateksach w mieście
fajnie z ta wizyta
a ja bym chyba z tymi lekami zaczekala pare dni bo sie moze okazac ze sloiczki same rozwiaza problem to po co faszerowac
zmartwilas mnie z ta kaszka holle, bo jezeli ona ma glutenu tyle co kot naplakal a moj maciek tak sie po niej darl to nie wrozy mi to nic dobrego

a czemu musisz sama gotowac?

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Super

Kurtki są tak od 10 do 20 zł. Zależy jaki stan
Ja ostatnio byłam w lumpku i było akurat wszystko za pół ceny. Kupiłam kurtkę Filipowi i łobuz jak ubieram mu tą kurtkę to nie chce mi rozprostować rączek no i nie założe mu

Też nie wiem właśnie jaki brać rozmiar. Teraz mieści się jeszcze w 68, ale pewnie kilka-kilkanascie dni i wyrośnie.

Też super

Ale jest mi dzisiaj niedobrze ;/

A i miałam jeszcze jedno pytanie. Bo kupiłam krewetki (których nigdy w życiu nie jadłam ) i zastanawiam się co mogę z nimi zrobić Macie jakiś przepis? W ogóle dobre to?
Tassia kuchareczko help

najlepiej na masle i czosnku
szczegolnie jak nigdy nie jadlas
poza tym.jestem.zwolennikiem nie niszczenia naturalnych smakow duza iloscia przypraw
ewentualnie duszone w bialym winie
ale to musialabym ci opisac wszystko

Cytat:
czopek przeciw bólowy

ja-ika kurtka fajna tylko na teraz to właśnie problem z dołem bo conajmniej dwie warstwy trzeba bo nogi i tak pewnie przykrywasz kocykiem, ochraniaczem.

moja mama postanowiła się odchudzać spacerując i zabiera Filipa właśnie są dziś na drugim spacerze a ja romansuje z żelazkiem mam mega sterte i kupiłam ostatnio 7 par butów za jakies 150 pln w daichmanie w tym 3 pary skórzane i się zastanawiam jak trzymacie buty? ja większość w kartonach ale to się niesprawdza bo potem nie chowam spowrotem albo włoże do innego i jak są pochowane to zapominam jakie mam jakies pomysły??

Matal
body z H&M nosi 86 i są dobre, piżamy kupiłam i są prawie dobre - nogawki za dlugie... bluzeczki na wiosne kupiłam kilka na 92w smyku na wyprz i napewno nie będa za duże... domowym ważeniem Filip waży ok 11 kg
xhcialabym.zeby moja mama zaczela odchudzanie z wozkiem
odkrylam ze mam dwie matki w miescie a wsumie pomoc z nich nijaka
z tesciowa masakra bo jak do niej jedziemy to umeczona wychodze bardziej nizbym w domu siedziala
a moja mama raz w tygodniu przychodzi na dwie godziny zebysmy sobie na silownie wyskoczyli

a co do butow to ja mam olbrzymia szafke z poleczkami
a moja ciotka pudelka na buty plus zdjecie butow na boku

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 20:30   #1942
Madziuchna27
Zakorzenienie

Mały śpi już prawie godzinę, TŻ jeszcze w robocie, a ja - jak to mówi Tassia - nie mam dziś melodii, aby ćwiczyć Normalnie aż wieczoru nie mogę się doczekać, bo ćwiczenia, a dziś dół....

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 20:31   #1943
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
A zamowilas to na internecie? Jaki koszt? Ciekawe czy w rosku jest?

Tez o tym mysllam ale nie pamietalam jak to sie nazywa profesjonalnie.

A mi sie wydaje ze te bezowe butki by nie pasowaly za malo eleganckie przez ten obcas i sznurowki ale tez niewiemy z jakiego materialu jest sukienka
Eh kazdy by zalozyl co innego

Pogoda sie popsula tak mi sie niechce isc na rehabikitacje ze szok a dzis ostatni raz i kupilam panu czekolade gorzka i baterie bo uzywamy zabawki grajace a szpital nie daje kasy na baterie i on sam kupuje
Zamowilam w DOZ-w zestawie ze szczoteczka ok 22 zl.

Stary 2014-02-19, 20:34   #1944
MsLullaby
Zakorzenienie

Co za dzień nie mam siły ;(

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 20:34   #1945
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
fajnie z ta wizyta
a ja bym chyba z tymi lekami zaczekala pare dni bo sie moze okazac ze sloiczki same rozwiaza problem to po co faszerowac
zmartwilas mnie z ta kaszka holle, bo jezeli ona ma glutenu tyle co kot naplakal a moj maciek tak sie po niej darl to nie wrozy mi to nic dobrego

a czemu musisz sama gotowac?
z lekami siłą rzeczy zaczekam, bo dopiero wczoraj w nocy złożyłam na nie zamówienie w Gemini
co do kaszki, to opinia lekarki
a gotować będę musiała jak polecę z tą manną, bo chyba jej się nie daje do słoiczków na tej wizycie to tylko liznęłyśmy tematu "gluten", bo przed wprowadzaniem i tak będziemy musieli iść z Julkiem do niej, żeby go sobie obejrzała po warzywkach

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 20:35   #1946
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:

ciekawe co na to Blanka zamęczy go
Blanka to sie pewnie bedzie go bala wiec na rece jej brac nie bedzie, chyba ze patrzeniem zameczy

Cytat:

zdroweczka!

makabra, wlasnie poporcjowalam tuszke krolika dla mlodej.... okropienstwo, chyba zostane wegetarianka
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 20:35   #1947
Snow_White1
Wtajemniczenie

Jestem skonana. Ta aplikacja w połączeniu z opieką nad malym dzieckiem mnie wykonczy chyba. A to dopiero początek. Ech. Muszę zagryzc zeby i powtarzać sobie, że to ostatni rok mojej męki
Więc na razie będę tu wpadać okazjonalnie :-|

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Idę spać :sly:

Stary 2014-02-19, 20:39   #1948
papuga_69
Zakorzenienie

moje dziecko nie śpi..
żołądek mnie boli od ponad tygodnia..nie wiem od czego

ide nadrabiać

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 20:39   #1949
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
u nas ciąg dalszy ząbkowania....chyba będę mamą najdłużej ząbkującego dziecka na wątku wczoraj w akcie desperacji kupiłam ŻYRAFKĘ SOPHIE - mam nadzieję, że chociaż trochę ulży memu dziecku w cierpieniach ale muszę przyznać, że z wszelkich dostępnych rzeczy na ząbkowanie na rynku - działa u nas CAMILIA także polecam, jak już nic innego nie działa...ale Wy chyba nie macie takich problemów chociaż co ja tam wiem, jak nie mam czasu nawet poczytać co u Was
U nas też ząbkowanie na maksa, ale na Camilię to mi szkoda kasy, wolę dać wodę z cukrem Taniej wyjdzie

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 20:40   #1950
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Genialna czapeczka, ja mam takie same tylko białą z granatowym napisem i szarą z zielonym - kupiłam na wyprzy jak jeszcze byłam brzuchata
Raczej rzeczywiście na wiosnę.

Panadol bez recepty albo Viburcol na receptę

A ja poznałam dzisiaj Logoasię i Marcinka!
Przesympatyczni, z takimi samymi, błękitnymi oczyskami
ale super! zazdroszczę Wam bardzo, że miałyście sposobność się spotkać

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości