|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: VII część: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,86% |
| Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki |
|
1 | 2,86% |
| Szczerze ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki |
|
12 | 34,29% |
| Już pół roczku prawie mamy, nasze mamusie bardzo kochamy |
|
0 | 0% |
| Mleczko pijemy, obiadki wcinamy, lecą nam w górę wciąż kilogramy |
|
3 | 8,57% |
| Mam już ząbka, może dwa - wszystko gryzę tralala |
|
4 | 11,43% |
| Znów z ubranek już wyrastam, mama znowu kasa szasta |
|
3 | 8,57% |
| Buzia okrągła, nóżki grubiutkie, już ze mnie nie jest dziecię malutkie |
|
3 | 8,57% |
| Już z gondolek wyrastamy, w spacerówkę się przesiadamy |
|
5 | 14,29% |
| Jem ziemniaki, pluję marchwia, a mamusie wciąż się martwią |
|
3 | 8,57% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI
Cytat:
![]() ja tez już free sebek śpi a adi jeszcze nie wócił od t. z tz wiec jak beda wracać to na bank zaśnei w aucie i tylko go rozbioreCytat:
Cytat:
zaprzestałam ściągać o od tej pory mam cały czas wystarczająco pokarmu a jak trzeba butle to robie mm
|
|||
|
|
|
#1922 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI
Cytat:
I też Pola jak moja.. Biedna dziewczynka ![]() ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Super, czekam i wyglądam przez okno czy Cie nie widać
|
|
|
|
|
#1923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tyle ze rodzice mi nie pozwalali, a teraz maz mi nie pozwalal to powiedzialam ze na swoim to mi nikt niczego nie bedzie bronil
|
|
|
|
|
#1924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe co na to Blanka zamęczy go
|
|
|
#1925 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
do naszego pokoju nie weszłaa jak myszka jakoś dziwnie zachorowała to dziwnym trafem trafiła na kota
|
|
|
|
|
#1926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
superowo moj Ali spi pol dnia ... tez gralam w lotka ale zero trafien ;( Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#1927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie mam czasu na wizaz. Kornelito jest chory. Teraz na szczęście śpi, TŻ pomaga u mamy w mieszkaniu, a ja siedzę sama jak palec.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mój TŻ mial dzis wychodne i juz wrócił, był u rodziców i w sklepach... dostałam 3 paru bodziaków od tesciów a raczej Filip rozm 86 i jak dotknełam to takie sztuczne a niby na metce że bawełna i brzydkie Filip lezy na macie i naciąga sobie spodnie które mu zdjełam na twarz a ja mu zdejmuje i akuku od 10 minut
Edytowane przez karolson Czas edycji: 2014-02-19 o 19:50 |
|
|
|
|
#1929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dla ciebie tez samotniku ![]() azybka akcja widze z miesKaniem myslalam ze to jeszcxe chwile potrwa a daleko od was? ogladam na tvn stylw o dermatolohach i jest taka starsza babka i chce usunac kasZaki z jak to ciqgle mowi CIPKI o.9 Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1930 |
|
Zakorzenienie
|
szukam fryzury dla siebie
pomózcie ![]() opcja dwa tył: ![]() przód: ![]() albo tak: ![]() ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- a tak w ogole to bylam dzis na silowni...cos tam podczytałam ale jakos nie miałam melodiii MOTYL...dziekuje za komplement dot. usmiechu... az mi sie miło zrobiło na tym dzikim orbitreku ahhh tyle chcialam gratulowac/ dopytywac....ale juz nie pamietam ahhh monia trzymam kciuki za to leczenie. licze ze to juz ostatecznie rozwiaze wasze problemy
|
|
#1931 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kornel ma zapalenie uszka, temperatura, boli go najpewniej i nie chce jeść. Aczkolwiek nie wiem kiedy go przewiało.
|
|
#1932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój się ostatnio mega rozpłakał jak... kichnęłam podczas karmienia może nie przyzwyczajony bo u nas w domu się nie krzyczy, nie mówi podniesionym głosem
|
|
#1933 |
|
Zakorzenienie
|
misiu ojej... zapalenia ucha mialam ciagle w dziecinstwie
14 raxy w roku... oby szybko mu przeszlo ![]() tassia mi sie podoba 1 i 3 dla ciebie chyba pierwsza ma fajna grzywke ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1934 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Wczoraj pani na rehabilitacji go pochwaliła, że widać powolutku postępy. Dziś na rehabilitacji (tej na NFZ) pani była nieco milsza, nie straszyła już mnie niczym, a po przeczytaniu dokumentacji ze szpitala po porodzie i ostatniego wpisu neurologa stwierdziła „nie jest aż tak źle, skoro była żółtaczka to powinno zejść te napięcie”. Generalnie trochę dziwne są te ćwiczenia na nfz, bo babka ćwiczy z Szymkiem jakieś 20 minut, tzn. ćwiczy to chyba trochę za dużo powiedziane, bo trzyma go na kolanach i masuje mu stópki i kładzie go na brzuszku i dociska mu główkę do podłoża:/ Nie wiem jak to ma się do metody NDT Bobatha, ale taką mieliśmy na skierowaniu i ta pani miała tą metodą ćwiczyć…Endżi ale fajny avek Jak tylko mój dzieć mi pozwoli, to w wolnej chwili (jeśli taka nastanie) dopadnę się do allegro![]() Rusałko, zdrówka dla męża monia śliczne ma oczęta ta Twoja córcia, a jakie włosy cudne ja-ika brawo dla dzielnej Emilki za szczepienia i wagę ![]() ewacia ale śliczny bobo z Seby! Taki dorosły się wydaje już logoasia – kciukam żeby się udało z tą opiekunką ![]() motyl – takie malusie i takie słodkie te stroje nephelim – gratuluję ząbka Figulina ja też ostatnio się zastanawiałam nad koniecznością dawania kaszek (oczywiście poza ekspozycją) i stwierdziłam, że chyba nie ma takiej potrzeby Maharet – współczuję „cennych” rad teściowej Anutka – cieszę się, że u Was poprawa jeśli chodzi o rehabilitację. Poli – super ta sukienka! Co do butów to ja bym pewnie wybrała czarne eleganckie szpilki Bajka – ale masz ładne włosy i jaka laska z Ciebie! Takie świecące, super! Papuga, brawo dla Anka za wagę a co do diagnozy pani doktor w sprawie kiwania główką toMariiasia – rogaliki Dodinha – gratuluję spadku wagi ja latem też się wybieram do Torunia![]() xViolet – super zabaweczka. Podziwiam Was dziewczyny, bo ja to totalne beztalencie do takich rzeczy misia, zdrówka dla Kornela |
|
|
|
#1935 |
|
Rozeznanie
|
troche nadgonilyscie
![]() zaraz nadrobie. niedawno wrocilam od internisty i troche sie zalamalam ale moze od poczatku... rok temu w sylwestra spadlam ze schodow, malo sie nie polamalam i na pupie pojawil mi sie guz wielkosci bulki poznanskiej ![]() jak tydzien pozniej pokazalam to mamie to natychmiast zabrala mnie do chirurga, ktory sciagnal stamtad 200 ml plynu. zaraz potem zaszlam w ciaze, wiec niz juz z tym nie robilam dalej. w dalszym ciagu mam na tylku gule, tylko mniejsza i w koncu sie zebralam i poszlam do internisty. dr powiedziala, ze troche za pozno sie pojawilam i moze mi pomoc prawdopodobnie tylko operacja. niby zapisala mi jakies trzy rozne zabiegi w tym laser, ale to raczej nie zda egzaminu mam sie zglosic na kontrole po zabiegach.chyba mi zostanie zglosic sie do jakiegos programu tego typu, co w tvn w poniedzialek leci w tej chwili nawet nie jestem w stanie zalozyc stroju kapielowego, a lato zbliza
|
|
#1936 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() zazdroszcze kupowania ubranek dla dziewczuynek ![]() Gratulacje
|
|
|
#1937 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1938 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda,że nie w Gorzyczkach :PCytat:
![]() Trzymam kciuki żeby obyło się bez operacji... Nawet nie umiem sobie wyobrazić tego guza w tym miejscu ![]()
|
|
|
#1939 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się najbardziej podoba długo z przodu, krótko z tyłu
|
|
#1940 |
|
Zadomowienie
|
hej laseczki
wieeeeki całe mnie tu nie było nad czym ubolewam, ale nie umiem się ogarnąć żeby do Was zajrzeć za każdym razem co się loguję na telefonie, to zdążę ledwie kilka postów przeczytać, albo i nie....i od razu albo tż coś chce, albo coś do zrobienia, a to obiad, a to pranie, a to dziecko trzeba nakarmić, na spacer, na zakupy....szczerze to ja mam powoli dość tego siedzienia w domu Alicja chociaż jest czasami nie do wytrzymania z powodu tych pierdzielonych zębów, których notabene nadal nie ma ale to najukochańsze dziecko, które nawet w największych chwilach zwątpienia swoim uśmiechem, i wtulaniem się przegania wszystkie smutki i zmęczenie u nas ciąg dalszy ząbkowania....chyba będę mamą najdłużej ząbkującego dziecka na wątku ale muszę przyznać, że z wszelkich dostępnych rzeczy na ząbkowanie na rynku - działa u nas CAMILIA chociaż co ja tam wiem, jak nie mam czasu nawet poczytać co u Was ![]() ehhhh to się pożaliłam. To teraz dla odmiany się pochwalę, że moja Ala wczoraj W KOŃCU zaczęła się przewracać z pleców na brzuch martwiłam się o nią strasznie czy w ogóle będzie się przewracać, już z nią ćwiczyłam te przewroty wg filmiku z YT. Ale konsultowałam to z pediatrą i powiedziała, że jeszcze do 7 miesiąca możemy poczekać ...więc cierpliwie czekałam, choć nie było to łatwe.
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
|
|
|
#1941 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja bym chyba z tymi lekami zaczekala pare dni bo sie moze okazac ze sloiczki same rozwiaza problem to po co faszerowac zmartwilas mnie z ta kaszka holle, bo jezeli ona ma glutenu tyle co kot naplakal a moj maciek tak sie po niej darl to nie wrozy mi to nic dobrego a czemu musisz sama gotowac? Cytat:
najlepiej na masle i czosnku szczegolnie jak nigdy nie jadlas poza tym.jestem.zwolennikiem nie niszczenia naturalnych smakow duza iloscia przypraw ![]() ewentualnie duszone w bialym winie ale to musialabym ci opisac wszystko Cytat:
odkrylam ze mam dwie matki w miescie a wsumie pomoc z nich nijaka z tesciowa masakra bo jak do niej jedziemy to umeczona wychodze bardziej nizbym w domu siedziala a moja mama raz w tygodniu przychodzi na dwie godziny zebysmy sobie na silownie wyskoczyli a co do butow to ja mam olbrzymia szafke z poleczkami a moja ciotka pudelka na buty plus zdjecie butow na boku ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1942 |
|
Zakorzenienie
|
Mały śpi już prawie godzinę, TŻ jeszcze w robocie, a ja - jak to mówi Tassia - nie mam dziś melodii, aby ćwiczyć
|
#1943 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1944 |
|
Zakorzenienie
|
Co za dzień
nie mam siły ;(
|
#1945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do kaszki, to opinia lekarki ![]() a gotować będę musiała jak polecę z tą manną, bo chyba jej się nie daje do słoiczków na tej wizycie to tylko liznęłyśmy tematu "gluten", bo przed wprowadzaniem i tak będziemy musieli iść z Julkiem do niej, żeby go sobie obejrzała po warzywkach
|
|
#1946 | |
|
Zakorzenienie
|
Blanka to sie pewnie bedzie go bala wiec na rece jej brac nie bedzie, chyba ze patrzeniem zameczy
![]() Cytat:
makabra, wlasnie poporcjowalam tuszke krolika dla mlodej.... okropienstwo, chyba zostane wegetarianka
|
|
|
|
|
#1947 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem skonana. Ta aplikacja w połączeniu z opieką nad malym dzieckiem mnie wykonczy chyba. A to dopiero początek. Ech. Muszę zagryzc zeby i powtarzać sobie, że to ostatni rok mojej męki
Więc na razie będę tu wpadać okazjonalnie :-| Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Idę spać :sly: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1948 |
|
Zakorzenienie
|
moje dziecko nie śpi..
żołądek mnie boli od ponad tygodnia..nie wiem od czego ide nadrabiać
|
|
#1949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:57.

zaprzestałam ściągać o od tej pory mam cały czas wystarczająco pokarmu a jak trzeba butle to robie mm
tyle ze rodzice mi nie pozwalali, a teraz maz mi nie pozwalal to powiedzialam ze na swoim to mi nikt niczego nie bedzie bronil

może nie przyzwyczajony bo u nas w domu się nie krzyczy, nie mówi podniesionym głosem 

to pewnie z wyprzedaży tak??

ale to najukochańsze dziecko, które nawet w największych chwilach zwątpienia swoim uśmiechem, i wtulaniem się przegania wszystkie smutki i zmęczenie