![]() |
#2551 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Koty - część VIII
Cytat:
![]() Do tego jakieś 4 miesiące temu wpadłam na genialny pomysł zakupu granatowego prześcieradła, po ok. 3/4 dniach wyglądało jakby było wyszywanie futrem, od tamtej pory leży w szafie ![]() Moja nosiła kubraczek jeszcze przez kilka dni po zdjęciu szwów. Bo tak szorowała językiem po skórze, że wyglądało jakby pumeksem ją ktoś wyszorował. Musiałam poczekać, aż chociaż odrobinę futerko odrośnie. A i ogłaszam, że moje kochane trikolorowe "maleństwo" ![]() ![]() Teraz siedzi pod kołdrą i udaje, że jej nie ma ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2552 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja zupełnie nie wiem o czym Wy mówicie z tymi włosami ![]() Horus po kastracji musiał nosić kołnierz bo sobie rozlizał ranę. Jaki on był nieszczęśliwy. Ale po kilku dniach śmigał po drapaku i nam się do łóżka pakował z tym abażurem.
"Ludzie, którzy nienawidzą kotów, w swoim następnym życiu wrócą jako myszy." Faith Resnick Mój facebook ![]() Edytowane przez iwona1110 Czas edycji: 2014-02-19 o 19:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2553 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dobry pomysł z słupem 100 cm, dziś też bym taki wzięła ![]() W sumie nie wiem, czy to zły pomysł z tym drapakiem dla dwóch kotów. Po prostu przy dwóch kotach wolałabym mieć ten dodatkowy słupek, ale rozumiem, że kiedyś go rozbudujecie być może. Jedno mogę powiedzieć: drapak jest piękny ![]() Przy Twoim wystroju mieszkania myślę, że sztruks w kolorze ciepłego beżu będzie idealny. W Krakowskiej widziałam także obicie miodowe (przepraszam za szczerość, ale wg. mnie okropne) oraz takie jak w drapakach ex-max. To drugie ładne, ale nie pasuje do jasnego wystroju. I bierz sztruks, a nie kostkę. Sztruks gruby brzydszy niż cienki (p. Gabor tak mi doradził, później to zweryfikowałam i też tak uważam).
"Jaka jest podstawowa różnica między psem a kotem? Pies rozumuje tak: "Karmią mnie, opiekują się mną, kochają mnie, muszą być bogami". Kot zaś tak: "Karmią mnie, opiekują się mną, kochają mnie, więc jestem bogiem"." (autor anonimowy)
Edytowane przez petenera Czas edycji: 2014-02-19 o 19:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2554 |
Zakorzenienie
|
wgl dzisiaj sie ocknelam ze moj kot reaguje na ,,cmokanie" jak na konia. wiecie o co chodzi?
na imiona (Beatels/Pixel) srednio. A kici-kici zupelnie nie wie co to znaczy, jak jakis moj gosc tak robi to kot zero reakcji. o.O A u was jak jest? Wysłane z mojego samsunga s4
#2555 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też byśmy może odebrali osobiście, w Warszawie nie mieszkam, ale możemy się przejechać, niecałe 140 km mamy. Znajomych przy okazji odwiedzę ![]() Rozbudowywać będziemy, na pewno w górę ![]() ![]() ![]() Zmienię troszkę temat - Florki mają ruję (zablokowaną), znaczą nam meble. Posikują. Wet powiedział, żeby dodatkową kuwetę postawić, bo możliwe, że jej potrzebują. Że przy zmianach fizjologicznych, jakie teraz przechodzą, może nie będą chciały korzystać tak chętnie ze wspólnej. Normalnie korzystały z jednej, ale faktycznie teraz robią do dwóch. Częściej nawet używają tej drugiej, co wczoraj dostawiliśmy. Konkretnie to dodaliśmy otwartą, poprzednia jest kryta. Wydaje mi się, że one - choć używały miesiącami krytej - wolą otwartą. Z tej krytej... śmierdzi. Paradoksalnie kupa z kuwety odkrytej mniej śmierdzi niż kupa z krytej. Najwyraźniej nie "kisi" się tam, zapach szybko się rozchodzi. ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
Mydła, oleje, no poo ![]() Edytowane przez Kretka666 Czas edycji: 2014-02-19 o 20:03 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2556 |
KOTerator
|
Mielą na trociny, a ile radochy przy tym mają
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2557 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale obiecałam juz sobie, ze jak się kiedyś dokocę, to tylko "na czarno" ![]() ![]() Cytat:
![]() pomajsterkowała swoje, odpoczywa po ciężkiej robocie ![]() Cytat:
Ostatnio mam nowy patent. Jak chcę żeby przyszła, to stukam paznokciami w podłogę ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2558 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2559 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
W wąskim sztruksie wychodzą z czasem nitki, które trzeba obcinać. W szerokim wypada włos. Kolor mam chyba "beż". Nie wiem, bo uzgadniałam to telefonicznie i ustaliłam, że będzie to "cieplejszy odcień beżu". Ten drugi wpada w szarość. Przesyłka 25 zł przy tym drapaku, 25 zł płacę też za sznur, na czym wychodzę jak Zabłocki na mydle: 32 zł sznur, 25 przesyłka :/ Ale cóż, mogłam od razu zamówić, a tak posłuchałam rufiarzy, że większość kotów sznurek olewa. Mój Filon lubi pajtać myszkę, którą mu przyczepiłam, więc podejrzewam, że ze sznurem będzie szał właśnie ze względu na wystające nitki (nitki kocha, w każdej postaci).
"Jaka jest podstawowa różnica między psem a kotem? Pies rozumuje tak: "Karmią mnie, opiekują się mną, kochają mnie, muszą być bogami". Kot zaś tak: "Karmią mnie, opiekują się mną, kochają mnie, więc jestem bogiem"." (autor anonimowy)
Edytowane przez petenera Czas edycji: 2014-02-19 o 20:16 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2560 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A to nie da się wziąć drapaka w dywanie jako wersja podstawowa, a tylko podstawa i rozeta eksluziw? ![]() ![]() Sztruks jasnobeżowy ładniejszy według mnie, przynajmniej na stronie.
Mydła, oleje, no poo ![]() Edytowane przez Kretka666 Czas edycji: 2014-02-19 o 20:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2561 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2562 |
KOTerator
|
Dywan spoko się trzyma, sztruks gorzej - ale gorzej nie znaczy źle, parę nitek wyszło i trzeba było przyciąć.
---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Ja tak chciałam mniej więcej, to mi napisali delikatnie, że będzie to wyglądać do d. |
![]() ![]() |
![]() |
#2563 | |||
Wtajemniczenie
|
Tylko jak będzie te swoje pasje uskuteczniać na moich sprzętach, to pańcia wcześniej zostanie bankrutem
![]() Cytat:
![]() Też planowałam czarnego kota, ale mam Niuńkę (czarnego też trochę ma) ![]() Jasne, a ty pańciu kombinuj skąd wziąć zasilacz na jutro ![]() Cytat:
![]() Moje reagują na swoje imiona. Na kici kici jak im się chce. Mała przybiega z miauknięciem na dźwięk breloka ze światełkiem. Cytat:
![]()
Edytowane przez daktylek1987 Czas edycji: 2014-02-19 o 20:52 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2564 |
cat lady
|
jestescie okropne z tymi drapakami, oczy mi sie swieca na widok drapakow bardziej niz mojemu kotu
![]() EX-S-6 ![]() ...moze jak juz kupie dom ![]() mam za to pytanie do posiadaczek Rufiego o te smieszne podwojne hamaki w nich... wyglada super, ale czy wejscie w ten dolny hamak wymaga od kota dobrej koordynacji, czy byle lajza kocia by w niego weszla, jakby wisial na scianie (wersja legowisko przykrecane) na odleglosc krotkiego skoku od obiektu, z ktorego by wskakiwal? i czy kazdy z waszych lubi ten element? moze mojemu bym sprawila tego dziwologa za jakis czas-lubi lezec i spac wysoko, ale on potrafi wyrznac o wszystko skaczac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2565 |
KOTerator
|
Mi napisali, że trzynożna będzie miała problem i może to byc niebezpieczne, więc domyślam się, że byle łajza kocia też może mieć problem :P.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2566 |
Zakorzenienie
|
A u mnie dziewczyny wlasnie ogladaja mecz.. Ich ulubiona rozrywka z Panciem..
![]() ![]() ![]() Z tymi drapakami to podajecie coraz wiecej informacji, ze ja zaczynam byc coraz glupsza... ![]() ![]() I piekne zdjecia Waszych kociastych.. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2567 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2568 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny.. Pytanie.. Wlasnie zauwazylismy dwie plamki krwi na parapecie i kanapie.. Od razu sprawdzilismy Olimpie... Nadeszla rujka..
![]() Rozumiem, ze zaplanowana na za 1,5 tygodnia sterylka nie wchodzi juz w gre??.. Juz za pozno??.. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2569 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Hamak jest ze sztruksu lub kostki. Myślę, że po pół roku to nawet nitki Ci nie wyjdą. Strasznie motasz, ale rozumiem Cię doskonale, hehe Robiłam tak samo. 500 pomysłów, 500 kombinacji. Ja już byłam strasznie zmęczona myśleniem, a TŻ jak słyszał "drapak" to wprowadzał nowe słowa do słownika ![]() Wybierz szybko, zobaczysz jak Ci ulży ![]() Co do hamaka podwójnego-jest niestabilny, huśta się. Ja go chciałam, ale mam zbyt dużego kota. To raczej dla tych smukłych i wysportowanych ![]() Słuchajcie, macie pomysł co mam zrobić z tą Bozitą Kitten? Dla przypomnienia napiszę, że Filon zrobił qpona z krwią po niej i kilka godzin później wymiotował. Nie chcę mu już tego dawać, więc może rzucę bezdomniaczkom? Tylko u mnie na osiedlu takich nie widać zbytnio...
Edytowane przez petenera Czas edycji: 2014-02-19 o 21:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2570 |
KOTerator
|
Jak to rujka?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2571 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2572 |
Zadomowienie
|
Czy wasze ogony tez sie brudza pod...yy.. ogonami? Perla ma takie troche brudne ponizej tylka..wiadomo gdzie. Jak jej czyszcze to za jakis czas znow ma i zasycha. Mam pytanie czy to z yhmm tylka?
![]()
25 październik 2o1or - AVONujemy ![]() 1o maj 2o12r - jeździmy ![]() 22 grudzień 2o12r -kochamy ![]() _____________ http://papuzki.webd.pl/forum/index.php KLIK! chcesz się poradzić? FORUM O PAPUGACH KOTY TO MIĘSOŻERCY!!! -czytaj skład karmy |
![]() ![]() |
![]() |
#2573 |
Raczkowanie
|
Ale czym jest ubrudzona? Kupą?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2574 |
Przyczajenie
|
Nam dzisiaj Kleo zafundowała atrakcję.... Wyszła jak zwykle "za gościem" odprowadzić do windy i nagle hyc na 10, to my za nią, a ona dalej na 11 piętro...Między 10 a 11 mamy kratę więc kota przeszła, ale my już nie...Więc lecimy do domu po klucz od kraty, a ta skubana już wchodzi po drabinie na dach...
Całe szczęście że dach zamykany i że ma adresówkę przy obroży w razie co...... A tak a'propos sterylek... Jak ją braliśmy ze schroniska, tamtejsza wetka powiedziała, że nie jest pewna czy kota była sterylizowana, bo nie ma adnotacji w jej papierach ze była ona robiona u nich, natomiast po wygoleniu kotki była szramka jak po sterylce bocznej... Przed wakacjami kota zaczęła się dziwnie zachowywać, poszliśmy do "naszego" weta, po zbadaniu wetka stwierdziła, że narządy płciowe ma jak w trakcie rui, dała jej zastrzyk hormonalny, do tego obrożę wyciszającą i jakiś czas było ok. Powiedziała też, że byc może przy ewentualnej sterylizacji nie usunęli wszystkiego do końca, stąd to zachowanie... Teraz mam wrażenie że znów się zaczęło...Chodzi za nami, miałczy ciągle, przewala sie na podłodze, była próba ucieczki/zwiedzania, ciągle siedziprzy balkonie lub oknie... I dylemat... Wydac pieniądze, narazić kotkę na stres, ból i działanie leków, które byc może okaże się bez sensu, czy darować sobie i ewentualnie wykonać sterylke aborcyjną?
![]() |
#2575 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
P.s. mam potworny lek wysokosci..w wiezowcu bym dostala zawalu :-0 Miala jakies usg? Albo przeswietlenie? Jest pewnosc ze nie ma narzadow? Boze pilnujcie tych okien i balkonu ;-( Lepiej nie przyzwalaj jej na swobodne odprowadzanie gosci bo skonczyc sie to moze kiedys albo ucieczka, albo sobie cos zrobi na klatce moze ja winda przytnie nie daj Boze albo okienko bedzie otwarte. a co jak na klatce schodowej bedzie pies? ![]()
25 październik 2o1or - AVONujemy ![]() 1o maj 2o12r - jeździmy ![]() 22 grudzień 2o12r -kochamy ![]() _____________ http://papuzki.webd.pl/forum/index.php KLIK! chcesz się poradzić? FORUM O PAPUGACH KOTY TO MIĘSOŻERCY!!! -czytaj skład karmy Edytowane przez CzekoladowyMus Czas edycji: 2014-02-19 o 23:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2576 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To kotka jest wychodząca? Dlaczego sterylizacja aborcyjna, jeśli nie jest wychodząca ro rujka jak przyszła tak przejdzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2577 | |
Elwirka-Elmirka :D
|
Śliczny
![]() ---------- Dopisano o 04:52 ---------- Poprzedni post napisano o 04:46 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 04:53 ---------- Poprzedni post napisano o 04:52 ---------- E tam, w sumie i tak zamiatam kilka razy dziennie, może im sprawię w przyszłym m-cu ![]()
![]() |
#2578 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2579 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny.. nie straszcie mnie... to nie była krew z odbytu, tylko z tego drugiego miejsca, bo od razu zajrzałam jej pod ogon...
![]() W takim wypadku pakuję kota i jadę do weta... ![]()
![]() |
#2580 | |
KOTerator
|
Cytat:
Moje bezbłędnie reagują na swoje imiona i ich wszystkie zdrobnienia, co nie oznacza, że przyjdą zawsze jak wołam ![]() Na cmokanie reaguje Sonia, jak cmokam przychodzi (jak ma ochotę) i daje buziaka ![]() Kici-kici - nie wiedzą o co chodzi, bo nikt tak ich nie woła. Sonia reaguje też na ,,łapać kotaaaaaa!", ucieka jak struś pędziwiatr a ja za nią ![]() ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Dać znać po wizycie co i jak. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:30.