Koty - część VIII - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-20, 07:21   #2581
ilolat
Przyczajenie

Dot.: Koty - część VIII

CzekoladowyMus i inga21 -> USG nic nie da, bo kotki mają na tyle małe narządy, że niepowiększone przez ciążę nie wyjdą.

Wyobraźni jest dużo, zawsze wracała na zawołanie, jak jesteśmy z nią na działce, to lata sobie i zawsze wraca albo na zawołanie jak jest "w okolicy" albo po jakimś czasie jak pójdzie "gdzieś głębiej".

Co do adresówki -> no po to ją ma że gdyby jej co odbiło i poleciała na górę albo na dół, to żeby było wiadomo że kot domowy i czyj; psów w bloku o dziwo jest niewiele ( może z 5...) i generalnie z tego co mi wiadomo, wszyscy właściciele maja lub mieli koty chowane z tymi psami. Na dach nie wyjdzie bo jest zamykany. Co do okien i balkonu -> balkonu nie otwieramy zimą praktycznie, okna tylko lekko uchylne, a jeśli robimy "porządne wietrzenie" to kot laduje w innym pokoju, bo balkon i okna jeszcze nie są osiatkowane.

Co do sterylki aborcyjnej: no przecież jak pojadę a działkę (od wiosny do jesieni) to nie zostawię koty w mieście tylko zabiorę ze sobą..a tam nie będę w stanie jej pilnować 24/h...
Stary 2014-02-20, 07:28   #2582
monika_sonia
KOTerator

Zrób jej poprawę sterylkę jak jest to możliwe, aborcja to nie hop siup, nie każdy wet Ci to zrobi i co wtedy?

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

Cytat:
Napisane przez inga21 Pokaż wiadomość
Dlaczego sterylizacja aborcyjna, jeśli nie jest wychodząca ro rujka jak przyszła tak przejdzie

Wejdź na intymne, tam ciąże z palca albo z powietrza są częste .

monika_sonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 07:41   #2583
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez petenera Pokaż wiadomość
Hamak jest ze sztruksu lub kostki. Myślę, że po pół roku to nawet nitki Ci nie wyjdą.
Strasznie motasz, ale rozumiem Cię doskonale, hehe Robiłam tak samo. 500 pomysłów, 500 kombinacji. Ja już byłam strasznie zmęczona myśleniem, a TŻ jak słyszał "drapak" to wprowadzał nowe słowa do słownika
Wybierz szybko, zobaczysz jak Ci ulży

Co do hamaka podwójnego-jest niestabilny, huśta się. Ja go chciałam, ale mam zbyt dużego kota. To raczej dla tych smukłych i wysportowanych

Słuchajcie, macie pomysł co mam zrobić z tą Bozitą Kitten? Dla przypomnienia napiszę, że Filon zrobił qpona z krwią po niej i kilka godzin później wymiotował. Nie chcę mu już tego dawać, więc może rzucę bezdomniaczkom? Tylko u mnie na osiedlu takich nie widać zbytnio...

Trzeba kombinować, żeby potem nie żałować, że się nie próbowało

Wybrany już, pisałam do Rufi o ich propozycję, zobaczymy co odpiszą. Ale generalnie jesteśmy 99,9% za drapakiem jak Twój, tylko z dłuższym słupkiem

Bozitę daj albo bezdomniakom - po prostu ją rozłóż pod blokiem (jeśli mieszkasz w bloku), chętni na pewno się znajdą, jak nie koty to psy, albo możesz ją dać do schroniska. Bozita nie jest dobra, ale chyba i tak lepsza jakakolwiek karma niż żadna w schronisku czy dla bezdomnych kociaków...

Cytat:
Napisane przez Nimfa20 Pokaż wiadomość
Czytałam kiedyś, że jak się nie ma szamponu to można wykąpać w takim dla niemowląt albo dla szczeniaków.
Szampony dla dzieci bardzo często są zbyt drażniące, kot nie powinien po nich się wylizywać Najlepiej naturalny szampon dla dzieci. Aktualnie do kąpieli używam tego płynu - http://www.patandrub.pl/sklep/p-150-...-sweet-500-ml/ - ma delikatny skład, ekologiczny, nie bałabym się tym umyć kota. Włosy myję naturalnym mydłem, w sumie też mogłoby być dobre, tylko z dokładnym wypłukaniem byłby problem.

Cytat:
Napisane przez meire Pokaż wiadomość
Dziewczyny.. nie straszcie mnie... to nie była krew z odbytu, tylko z tego drugiego miejsca, bo od razu zajrzałam jej pod ogon...
W takim wypadku pakuję kota i jadę do weta...
Jedź, jedź, nie ma na co czekać. Daj znać co i jak.

Cytat:
Napisane przez monika_sonia Pokaż wiadomość

Wejdź na intymne, tam ciąże z palca albo z powietrza są częste .
Przecież

Definitywnie Florki wolą kuwetę odkrytą. Niespodzianka taka. W sumie ja im się nie dziwię, z krytej może w mieszkaniu tak nie capi, ale w niej...

Edytowane przez Kretka666
Czas edycji: 2014-02-20 o 07:45
Kretka666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 08:07   #2584
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

zaniosłam Lilkę na zabieg, po zastrzyku musieliśmy ją we dwie osoby ganiać po gabinecie martwię się o nią, one są takie różne, będzie dobrze, prawda?

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 08:37   #2585
sheena84
Rozeznanie

antonina_bielska bedzie dobrze

To Nasza Myszka 2 dni po zabiegu, sorki za jakos zdjecia ale mam slaby aparat w telefonie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0028.jpg (36,9 KB, 27 załadowań)
sheena84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 08:39   #2586
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

oo jaka ta pchełka podobna do mojej

No będę jak na szpilkach do tej 16 na pewno...

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 08:52   #2587
Kusum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antonina_bielska Pokaż wiadomość
zaniosłam Lilkę na zabieg, po zastrzyku musieliśmy ją we dwie osoby ganiać po gabinecie martwię się o nią, one są takie różne, będzie dobrze, prawda?
Będzie dobrze.

Cytat:
Napisane przez sheena84 Pokaż wiadomość
antonina_bielska bedzie dobrze

To Nasza Myszka 2 dni po zabiegu, sorki za jakos zdjecia ale mam slaby aparat w telefonie.
Oooo... jaka sówka

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-20, 08:53   #2588
Kretka666
Zakorzenienie

Myszka śliczna Ale minkę ma taką "zdejmij to ze mnie albo Cię opętam" W sumie trochę jak sówka, fakt!
Stary 2014-02-20, 08:54   #2589
sheena84
Rozeznanie

Odpukac nawet chodzi w tym i zbytnio nie proetestuje, tylko trzepie nozkami po postawieniu kroka

Kretka666 Myszka troche mi przypomina Twojego kotka z ava (o ile to Twoj)
Stary 2014-02-20, 08:55   #2590
Kusum
Zakorzenienie

W drodze do pracy o mało nie przejechałyśmy kota Wyskoczył pod koła nie wiadomo skąd. Ledwie udało nam się go nie uderzyć Dodam, że miał obróżkę (pewnie z adresem żeby było wiadomo gdzie zwłoki zanieść )
Stary 2014-02-20, 09:08   #2591
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Kretka666 Myszka troche mi przypomina Twojego kotka z ava (o ile to Twoj)
Mój, jeden z dwóch W podpisie pod emotką kota (zalinkowane) są moje kicie, odrobinkę podobna jest, ale Twoja bardziej krępa się wydaje, taka mała kulka Wygląda jak dwie inne siostrzyczki z Fundacji.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-20, 09:31   #2592
sheena84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kretka666 Pokaż wiadomość
Mój, jeden z dwóch W podpisie pod emotką kota (zalinkowane) są moje kicie, odrobinkę podobna jest, ale Twoja bardziej krępa się wydaje, taka mała kulka Wygląda jak dwie inne siostrzyczki z Fundacji.
aaaa dopiero dostrzeglam zdjecia slicznosci
Teraz widze ze tylko z mordeczki podoba.
Nasza to taka mala, jak ja wazylismy u weta to 2,2 kg (w porownianiu do swoich Panstwa dba o linie )
Stary 2014-02-20, 09:38   #2593
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
aaaa dopiero dostrzeglam zdjecia slicznosci
Teraz widze ze tylko z mordeczki podoba.
Nasza to taka mala, jak ja wazylismy u weta to 2,2 kg (w porownianiu do swoich Panstwa dba o linie )
I umaszczenie, tak to nasze są bardziej rysiowate. Ale mówię Ci, Twoja wygląda bardzo podobnie do innego dwupaku z Fundacji, z której są Florki. Jak trzecia siostra.
Malusia! A ile ma miesięcy?
Stary 2014-02-20, 09:48   #2594
sheena84
Rozeznanie

Cytat:
I umaszczenie, tak to nasze są bardziej rysiowate. Ale mówię Ci, Twoja wygląda bardzo podobnie do innego dwupaku z Fundacji, z której są Florki. Jak trzecia siostra.
Malusia! A ile ma miesięcy?
ok. 9 miesiecy, dokladnie nie wiemy bo Maz przyniosl ja z pracy i tak od konca sierpnia razem we 3 urzedujemy
Stary 2014-02-20, 09:51   #2595
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
ok. 9 miesiecy, dokladnie nie wiemy bo Maz przyniosl ja z pracy i tak od konca sierpnia razem we 3 urzedujemy
To tyle co Florki, też mniej więcej. One ważą 3,1 i 3,3 kg Ale są też dużo większe, Ej to chuda jest, Bis trochę brzucho zwisa, gorszą przemianę materii ma
Śliczna

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-20, 09:53   #2596
monika_sonia
KOTerator

Czemu Florki?

Stary 2014-02-20, 09:54   #2597
sheena84
Rozeznanie

Cytat:
To tyle co Florki, też mniej więcej. One ważą 3,1 i 3,3 kg Ale są też dużo większe, Ej to chuda jest, Bis trochę brzucho zwisa, gorszą przemianę materii ma
Śliczna
Dzieki
Je normalnie, nie ograniczamy jej karmy, nie chce tez zeby byla otyla ale moglaby troszke przybrac bo czasami jak 'zabiedzona' wyglada...
Stary 2014-02-20, 10:02   #2598
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika_sonia Pokaż wiadomość
Czemu Florki?
Bo były znalezione przez strażaków na straży pożarnej - Święty Florian - Florki Pierwotnie była Florka i Florka Bis. Została Ej i Bis, bo krócej.

Cytat:
Dzieki
Je normalnie, nie ograniczamy jej karmy, nie chce tez zeby byla otyla ale moglaby troszke przybrac bo czasami jak 'zabiedzona' wyglada...
Ale ona chyba drobna jest? Wygląda na małą. Ile czasu ją macie? Może jeszcze nie zdążyła przybrać
Stary 2014-02-20, 10:04   #2599
monika_sonia
KOTerator

Do Kretki: aha

Stary 2014-02-20, 10:04   #2600
Kusum
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki

Wszystkie koteczki dbają o linię. Moja to tez chudzinka. Chociaż wczoraj zjadła 100g serduszek A później dopchnęła kawałkiem skory z indyka (postawiłam jej pudelko z mięsem pod nosek, miała do wyboru serduszka, indyka, wołowinę i wylosowała właśnie ten kawał).
Stary 2014-02-20, 10:05   #2601
sheena84
Rozeznanie

Cytat:
Ale ona chyba drobna jest? Wygląda na małą. Ile czasu ją macie? Może jeszcze nie zdążyła przybrać
Jest drobna, mamy ja od konca sierpnia, na wczesniejszych wizytach u wet. wazyla ok. 2,4 pozniej 2,3 a teraz 2,2 kg.
Stary 2014-02-20, 10:07   #2602
Kusum
Zakorzenienie

Cytat:
Bo były znalezione przez strażaków na straży pożarnej - Święty Florian - Florki Pierwotnie była Florka i Florka Bis. Została Ej i Bis, bo krócej.

Ja krzyczę Eeeeej jak coś broją, a Ty jak?

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Cytat:
Jest drobna, mamy ja od konca sierpnia, na wczesniejszych wizytach u wet. wazyla ok. 2,4 pozniej 2,3 a teraz 2,2 kg.
czy ja dobrze widzę? Czy ona chudnie zamiast przybierać? Co na to wet?
Stary 2014-02-20, 10:08   #2603
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Może się odchudza Jak jest drobna to chyba nie problem. Florzaste są sporymi kotami i ich waga jest w normie. A u małego kotka to wiadomo, że waga niższa będzie.

Myślę nad zmianą imienia Ej. Bo niestety nie jestem w stanie powstrzymywać się przed wołaniem "ej" jak coś kombinują niecnego i trochę jest zdezorientowana Albo jak wołam "hej" to też reaguje. Taki lipny dźwięk.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-20, 10:09   #2604
sheena84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kusum Pokaż wiadomość
czy ja dobrze widzę? Czy ona chudnie zamiast przybierać? Co na to wet?
na 1 wizycie jak ja wzielismy wazyla najmniej, pozniej przybrala i teraz znowu spadek wagi. Szczerze to nic nie mowila Powinnam sie niepokoic i zapytac ja o to w poniedzialek jak bede z Myszka na kontroli?
Stary 2014-02-20, 10:10   #2605
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Ja krzyczę Eeeeej jak coś broją, a Ty jak?
Właśnie o tym pisałam, złożyło się, popatrz Może Flo będzie odpowiednie? Skrót od Florka. A Bis to BIs, zawsze była Bis i zostanie, Bisiątko moje.

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Jeszcze reagują na "chodź' i na "chodźcie jeść" Na "chodź" podchodzą, a na "chodźcie jeść" biegną do kuchni
Stary 2014-02-20, 10:18   #2606
meire
Zakorzenienie

Wróciłam od weta...
Krwawienia już nie ma, macica nie powiększona... dostała antybiotyk i specjalną karmę RC Urinary, bo podejrzewa zapalenie układu moczowego... ale jak to możliwe, jak ja dbam o ich kuwetę i czystość wokół bardzo.. podobno blisko rujki te narządy są bardzo rozpulchnione i takie rzeczy się zdarzają... ehh...sama już nie wiem, co myśleć... aż się spłakałam...
Na szczęście Kicia jest rozbawiona, wesoła, gania się z Suzi, ma apetyt (nowa karmia jest mniaaaaam... ), więc mam nadzieje, że to nic poważnego...
Jak nic się nie będzie działo, to w poniedziałek do kontroli... a potem planowo na początku marca sterylka...
Mam nadzieję, że lekarz wie, co robi... bo ja się tak boję...

Kusum, masakra z tym kotem... mój latem przejechał kota, na bardzo ruchliwej ulicy w centrum miasta.. zatrzymaliśmy się, niestety już nie żył...ja byłam tak roztrzęsiona, że płakałam i cała się trzęsłam.. na szczęście była też jakaś para na chodniku, która zobowiązała się pomóc i zadzwonili gdzieś, żeby go zabrali... ja nawet nie byłam w stanie myśleć, co zrobić... mój też załamany.. dobrze, że tamci Panstwo się tym zajęli.. dochodziliśmy dwa dni do siebie.. żal mi tych wszystkich bezpanskich kotów, co tak biegają po tych ulicach...

sheena84, słodziak niesamowity... ale minę ma zabójczą...

antonina_bielska, będzie dobrze... wiem, co czujesz, bo sama, jak sobie pomyślę o tym zabiegu, co nas czeka, to jestem przerażona... ale wszystko musi być OK..

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

meire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 10:30   #2607
Kusum
Zakorzenienie

Cytat:
na 1 wizycie jak ja wzielismy wazyla najmniej, pozniej przybrala i teraz znowu spadek wagi. Szczerze to nic nie mowila Powinnam sie niepokoic i zapytac ja o to w poniedzialek jak bede z Myszka na kontroli?

Myślę, że spadek wagi u młodego kota to nie jest dobry znak. Specjalistą nie jestem, ale możesz zapytać weta.
Stary 2014-02-20, 10:36   #2608
CzekoladowyMus
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez petenera Pokaż wiadomość
Ale czym jest ubrudzona? Kupą?

No wlasnie to wyglada jak jakas maź bardziiej plynna ale brudna

http://papuzki.webd.pl/forum/index.php KLIK! chcesz się poradzić? FORUM O PAPUGACH

KOTY TO MIĘSOŻERCY!!!
-czytaj skład karmy
CzekoladowyMus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 10:38   #2609
sheena84
Rozeznanie

Cytat:
Myślę, że spadek wagi u młodego kota to nie jest dobry znak. Specjalistą nie jestem, ale możesz zapytać weta.
zapytam jej w poniedzialek, dzieki.
Badania miala teraz robione w zwiazku ze sterylizacja i wyszly ok.
Ciekawe od czego to moze byc...
Stary 2014-02-20, 10:45   #2610
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Napisane przez CzekoladowyMus Pokaż wiadomość
No wlasnie to wyglada jak jakas maź bardziiej plynna ale brudna
To może być jakaś infekcja, bez weta się nie obejdzie .

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości