|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Największe faux pas popełniane przez Młodych part II
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;45222876]
w podpisie? Nie mam żadnego błędu ![]() Ja nie chcę jakiejś wielkiej, niewiadomo jak profesjonalnej sesji. Jedna sceneria, parę zdjęć. Nie planuję innych sesji po ślubie. Bo właściwie sceneria i tak będzie tylko jedna - konie ![]() Ale tak jak piszecie, że na zwykłej sesji jest możliwość pobrudzenia, tak mam świadomość, że tym bardziej przy koniach może się to zdarzyć. Jednak do ślubu planujemy jechać bryczką, choć ja bym wolała konno - ale to już zależy od TŻ czy będzie kontynuuował naukę jazdy ![]() No i konie będą obok sali więc po obiadku parę zdjęć z końmi i gośćmi, no i później jakieś bez koni też - bez opuszczania terytorium sali weselnej bo jest o a położona w fajnym miejscu, dużo zieleni, stawik, mostek.Ale no kto jak uważa, każdy ma jakąś koncepcję [/QUOTE]I wspaniale ![]() Jedna konkretna i to blisko i będzie fajnie, nawet gości można poprosić do fotek i wszyscy razem na kilka ujęć, super by mogło być. I to mi się podoba Jedna sesja ze ślubu.A znam parę, która przez całe wakacje robiła sobie "poślubne" sesje zdjęciowe. "Ślubna" jest tylko w dzień ślubu ( moim zdaniem). Mnóstwo zdjęć mieli. I z przygotowań, ślubu, wesela, poprawin. Wesele w lipcu, do tego sesja nad morzem, zaraz po, miesiąc później w Zakopanem, w międzyczasie na właśnie punkcie skupu złomu, na trzepakach przy oskubanych kamienicach, przy graffiti, w stogu siana, przy żaglówkach nad jeziorkiem, a na koniec jeszcze Chorwacja. Na każdej serii inna fryzura, inny detal, bukiet, baloniki, lizaki, pies i inna pogoda. To na dobrą sprawę, teraz też to nic, że 3 lata po ślubie, też mogę wcisnąć się w kiecę i poparadować do zdjęć. Co za różnica czy tydzień po, czy 3 lata po? Nie było kasy, trzeba było wyremontować mieszkanie... |
|
|
|
|
#242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#243 |
|
Zakorzenienie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;45222876]Ja nie chcę jakiejś wielkiej, niewiadomo jak profesjonalnej sesji. Jedna sceneria, parę zdjęć. Nie planuję innych sesji po ślubie.
Bo właściwie sceneria i tak będzie tylko jedna - konie ![]() Ale tak jak piszecie, że na zwykłej sesji jest możliwość pobrudzenia, tak mam świadomość, że tym bardziej przy koniach może się to zdarzyć. Jednak do ślubu planujemy jechać bryczką, choć ja bym wolała konno - ale to już zależy od TŻ czy będzie kontynuuował naukę jazdy ![]() No i konie będą obok sali więc po obiadku parę zdjęć z końmi i gośćmi, no i później jakieś bez koni też - bez opuszczania terytorium sali weselnej bo jest o a położona w fajnym miejscu, dużo zieleni, stawik, mostek.Ale no kto jak uważa, każdy ma jakąś koncepcję [/QUOTE]a nie boisz się że przesiąkniesz charakterystycznym dla koni zapachem? nie wiem jak wy ale ja nie zdobyłabym się na to i jestem przeciwniczką koni na ślubie - z uwagi na zapach właśnie. bo jednak zapach zostaje i nie jest to chyba najlepszy na taką uroczystość. przynajmniej takie mam doświadczenia z tego co na ślubach bywałam - może u was są inne konie
|
|
|
|
|
#244 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Przynajmniej tak jest w moim przypadku - nie czuję "końskich zapachów", po prostu koń jest dla mnie neutralny pod względem zapachu. Ja od zawsze chyba marzyłam o końskim ślubie Wydaje mi się to takie piękne, romantyczne. Ojj rozmarzyłam się, już wracam na ziemię
|
|
|
|
|
|
#245 |
|
Zakorzenienie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;45231298]wydaje mi się, że każdy koniarz powie, że konie nie śmierdzą!
![]() Przynajmniej tak jest w moim przypadku - nie czuję "końskich zapachów", po prostu koń jest dla mnie neutralny pod względem zapachu. [/QUOTE] Ale jednak obiektywnie śmierdzą i trochę niekomfortowe byłoby chyba bawienie się potem całą noc z poczuciem, że możesz pachnieć dla gości odpychająco? |
|
|
|
|
#246 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() jednak nie przesadzajmy z tym "smrodem", śmierdzieć może koński boks z górą gnoju, koń wytarzany w kupie i błocie, a nie wyczyszczony i odpicowany koń do bryczki weselnej
|
|
|
|
|
|
#247 |
|
Konto usunięte
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;45231638]zawsze mogę zapytać się obiektywnej przyjaciółki z dobrym węchem czy śmierdzę i użyć perfum
![]() jednak nie przesadzajmy z tym "smrodem", śmierdzieć może koński boks z górą gnoju, koń wytarzany w kupie i błocie, a nie wyczyszczony i odpicowany koń do bryczki weselnej [/QUOTE]Ale połączenie zapachu konia i perfum to prawie broń biologiczna. |
|
|
|
|
#248 |
|
Zadomowienie
|
Koniarz nie wyczuje końskiego zapach to fakt- moja przyjaciółka jeździła swego czasu na koniach i jak była po jeździe to nie czuła na sobie końskiego zapachu, natomiast ja ten zapach wyczuwałam, jak dla mnie taki charakterystyczny zapach sierści. Ja bym jednak nie zaryzykowała wsiadac w sukni na konia czy nawet nie wsiadac ale robic przy nim zdjęcia- w takim wypadku nie trudno o pobrudzenie. Po weselu w inny dzień ok, mogę nawet zniszczyc suknię na sesji ale w dniu wesela jednak bym się bała.
|
|
|
#249 |
|
Konto usunięte
|
ja jednak stawiam na konny ślub
![]() smród i brud mi nie straszny
|
|
|
|
|
#250 |
|
Zakorzenienie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;45231638]zawsze mogę zapytać się obiektywnej przyjaciółki z dobrym węchem czy śmierdzę i użyć perfum
![]() jednak nie przesadzajmy z tym "smrodem", śmierdzieć może koński boks z górą gnoju, koń wytarzany w kupie i błocie, a nie wyczyszczony i odpicowany koń do bryczki weselnej [/QUOTE]Śmierdzi zwierzę, nie tylko brud A perfumy + odór = tragedia |
|
|
|
|
#251 |
|
Konto usunięte
|
no tak, racja z tą mieszanką zapachów
![]() jednak postawię na zapach naturalny poza tym po paru godzinach i tak dojdzie jeszcze zapach alkoholu, więc co to za różnica ![]() a tak poważnie - znam ludzi, którzy brali udział w takim konnym ślubie i nie mieli zastrzeżeń, żadnego smrodu nie czuli. Konie przed takim wydarzeniem są myte, wyczesuje się im grzywę, ogon. I serio nie śmierdzą
|
|
|
|
|
#252 |
|
Zakorzenienie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;45231869]ja jednak stawiam na konny ślub
![]() smród i brud mi nie straszny [/QUOTE]ja ogólnie rzecz biorąc po prostu bym nie szła w te klimaty z prostej przyczyny - nie chcę aby goście uważali że śmierdzę. i założę się że tak powiedzą osoby postronne bez względu na to że was znają i wiedzą że kochacie te zwierzęta. ja znów znam PM upartą na konie i było czuć od nich zapach koni. A sesja z końmi zajmie dłużej chyba niż kilka buziaków na ławce w parku bo trzeba i do stadniny dojechać i zabrać konie w jakieś miejsce sensowne no i jeszcze nagimnastykować się tak aby na zdjęciach było to tak jak ma być. serio jest sens wymykać się na kilka godzin z wesela? u mnie też tak było w regionie, goście spodziewali się zniknięcia PM ale nie darzyli tego jakoś pozytywnymi uczuciami. Żadna z nas tu nie jest negatywnie nastawiona ani wojowniczo. Żadna nie życzy źle. Wyrażamy po prostu obiektywne zdanie i staramy się POMÓC i DORADZIĆ. Edytowane przez anannke Czas edycji: 2014-02-19 o 19:39 |
|
|
|
|
#253 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() wiem, że chcecie doradzić, ale w tej kwestii już pewne, że ślub będzie konny. a co do sesji zdjęciowej - nie będę pisała drugi raz tego samego, więc się sama zacytuję ![]() [1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;45222876] Ja nie chcę jakiejś wielkiej, niewiadomo jak profesjonalnej sesji. Jedna sceneria, parę zdjęć. Nie planuję innych sesji po ślubie. Bo właściwie sceneria i tak będzie tylko jedna - konie ![]() Ale tak jak piszecie, że na zwykłej sesji jest możliwość pobrudzenia, tak mam świadomość, że tym bardziej przy koniach może się to zdarzyć. Jednak do ślubu planujemy jechać bryczką, choć ja bym wolała konno - ale to już zależy od TŻ czy będzie kontynuuował naukę jazdy ![]() No i konie będą obok sali więc po obiadku parę zdjęć z końmi i gośćmi, no i później jakieś bez koni też - bez opuszczania terytorium sali weselnej bo jest o a położona w fajnym miejscu, dużo zieleni, stawik, mostek.Ale no kto jak uważa, każdy ma jakąś koncepcję [/QUOTE]
|
|
|
|
|
|
#254 |
|
Raczkowanie
|
Ja trochę zmienię ostatni temat i wrócę do faux pas... młodych. Byłam ze swoim tz swiadkiem na ślubie moich znajomych (ale to była jakaś paranoja, bo wzięli nas tylko dlatego, że nie mieli kogo, bo pretendująca do roli świadkowej przyjaciółka PM jeździ na wózku...). Zacznę od tego, że czułam dziwną atmosferę co do mojej i TZ osoby już w domu PM, bo praktycznie byłyśmy z PM tylko znajomymi. Ale mniejsza. Po ceremonii wyszliśmy z kościoła i wiadomo, były życzenia. I koperty. Staliśmy za młodymi, odbieraliśmy koperty i wkładaliśmy do torby z czekoladkami. Po 3-4 kopertach podszedł do nas brat młodego, odsunął nas i kazał jemu przekazywać koperty, nie wspomnę, że zrobił tą zamianę tak ostetnacyjnie, że każdy ją zauważył, a wydarzenie to zainicjował na bank pan młody i jego mamusia... W tym samym czasie mój tż powiedział mi, że słyszał, jak obie mamusie młodych w czasie wychodzenia mnie i PM z jej domu obsmarowały mnie że robię sobie z PM zdjęcia (!) i nazwały mnie ironicznie "fotografką". Poza tym przed ślubem omawiałyśmy z PM że nie chce, żebym ja ubierała samochody gości i PM, a jak się na weselu okazało, MIAŁAM bo PM zmieniła zdanie... I cała rodzina PM miała do mnie żal. Chciało mi się płakać. Po weselu zostałam też przez pannę młodą obsmarowana, że nieodpowiednia tańczyłam, że coś tam, szmery bajery... Oczywiście to nieprawda, bo bawiłam się tak, jak tylko mogłam i tak samo zachowywałam się w porządku tak jak powinna starsza... A obrabiała mnie PM do mojej przyjaciółki, której akurat obcinała włosy). A ona napisała mi smsa jeszcze z fotela...
|
|
|
|
|
#255 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#256 |
|
Raczkowanie
|
Zapomniałam jeszcze dodać, że ci sami panstwo młodzi także zapewniali nocleg, ale płacić trzeba było samemu, to tym bardziej dziwne, że wesele było dwudniowe i 80 % gości (i to z daleka) potwierdziło, że będzie 2 dni... A co do kopert...zostaliśmy uznani za złodziei...
|
|
|
|
|
#257 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pamiętaj, że podczas ślubnego cyrku słabsze jednostki tracą głowę
Razem od 6 sierpnia 2007 Zaręczeni od 5 grudnia 2012 Wychodzę za mąż 20 czerwca 2014 Edytowane przez cukraktywna Czas edycji: 2014-02-20 o 10:15 |
|
|
|
|
|
#258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#259 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- W ogole zapomnialam o najwazniejszym. Jakis miesiac przed tym slubem co bylam swiadkiem wychodzac z domu zobaczylam przyszlych PM u mnie na podjezdzie. Nie chcieli wejsc do domu ale "zaprosili mnie do samochodu". I spytali czy bede z tz ich swiadkiem. Mnie zatkalo, wiadomo. Ale przez wlasna glupote zgodzilam sie. Powinnam byc asertywna...zaluje bardzo |
|
|
|
|
|
#260 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
wydaje mi się, a wręcz jestem pewna, że niedoszli świadkowie ich wystawili ![]() Ale nie ma się co takimi przejmować - przynajmniej masz czyste sumienie, że nic nie mieli Ci do zarzucenia, ale jednak robili to bo są po prostu niewdzięcznymi... ludźmi. A fakt, że koperty przejął brat pana młodego... Po prostu masakra Edytowane przez 193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488 Czas edycji: 2014-02-20 o 16:50 |
|
|
|
|
|
#261 |
|
Raczkowanie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;45247150]
wydaje mi się, a wręcz jestem pewna, że niedoszli świadkowie ich wystawili ![]() Ale nie ma się co takimi przejmować - przynajmniej masz czyste sumienie, że nic nie mieli Ci do zarzucenia, ale jednak robili to bo są po prostu niewdzięcznymi... ludźmi. A fakt, że koperty przejął brat pana młodego... Po prostu masakra Wiesz, jeszcze samo przejęcie przez brata tych kopert np po życzeniach, dyskretnie, żeby nikt nie widział, to bym zrozumiała... ale podszedł przy wszystkich, ostentacyjnie nas odsunął i odbierał sam... Było mi meega przykro. A państwo młodzi...heh, pewnie zależało im tylko na sobie, żeby super się prezentowali a ze za ich plecami jest cyrk, to już inna bajka. Oj szkoda gadać nawet ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Było to moje trzecie świadkowanie, dwa poprzednie wspominam bardzo miło, młodzi zachowywali się ok, my im pomagaliśmy jak mogliśmy ze świadkiem i można było usłyszeć po zakończonej "robocie" - dziękuję, za trzecim razem już dziękuję nie usłyszeliśmy. |
|
|
|
|
#262 |
|
Raczkowanie
|
masakra jakas, ja podczas naszego wesela po skladaniu zyczen zupelnie zapomnialam o prezentach, kwiatach i kopertach, w zyciu nie pomyslalabym zeby swiadkowie ukradli jakas koperte lub z koperty. Teraz sobie mysle, ze nawet nie wiem kto i kiedy wsadzil koperty do duzej bezpiecznej koperty, a pozniej do sejfu. Tak samo kwiaty, czy prezenty. Chyba mialam szczescie, bo wybralam ogarniete osoby, ktore widzialy moje zakrecenie tego dnia
|
|
|
|
|
#263 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#264 |
|
Raczkowanie
|
Absolutnie nie mialam tego na mysli. Chodzilo mi raczej o to, ze zaufalam moim swiadkom na tyle, ze w ogole mi glowy nie zajmowalo gdzie sa koperty, bo mi do glowy nie przyszlo, ze ktokolwiek moglby zainteresowac sie ich zawartoscia, a oni spisali sie swietnie (i wcale nie mowie, ze Ty bys spisala sie gorzej od nich). Poza tym uwazam, ze to skandaliczne zeby tak sie zachowac jak rodzina i mlodzi na weselu gdzie Ty bylas swiadkiem. Moze nie dokladnie sprecyzowalam moje mysli, a Ty troche je nadinterpretowalas.
Edytowane przez achajq Czas edycji: 2014-02-21 o 20:01 |
|
|
|
|
#265 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
|
#266 |
|
Raczkowanie
|
Moze nadinterpretowalam. Ale to dla mnie to tak drazliwy temat i niepotrzebne zle wrazenie jakie wywarli na mnie mlodzi
|
|
|
|
|
#267 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie.
Najgorsza sytuacja, jaka mogła się zdarzyć, nigdy nie powinna miec miejsca było zaproszenie mojego taty na wesele.Moja mama zmarła w maju, a w czerwcu sąsiadka przyszła zaprosić nas na swoje wesele, Obok imienia mojego taty było imie mojej zm. mamy zakorektorowane. Jest to dla mnie nie dopuszczalne i nie poszliśmy nawet do kościoła, ponieważ było im szkoda 2 zł by kupić nowe zaproszenie!!! A tym bardziej zabolało nas to, ze tak porostu można wymazać osobe. |
|
|
|
|
#268 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#270 |
|
Przyczajenie
|
Nie otwieraliśmy tych zaproszeń przy nich, więc potem juz było trochę zapóźno na wygarnianie. Ale nie wiem jak można było coś takiego dać drugiej osobie. Tym bardziej że to nie obca osoba a dobra znajoma, nasze mamy sie przyjaźniły od dziecka. nie wiem kto wpadł na tak głupi pomysł. ale nawet nie ma wytłumaczenia.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:44.

poza tym po paru godzinach i tak dojdzie jeszcze zapach alkoholu, więc co to za różnica