|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1741 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Kupiłam sobie dzisiaj herbatek dla mam karmiących w Rossamnnie ![]() Cytat:
![]() Dzisiaj byliśmy na pierwszym spacerze (zaliczyłam szybkie zakupy w Rossamnnie, a TZ Spacerowal z wózkiem ![]() ![]() ![]() Pod koniec włączyła już syrenę. Dobrze, ze byliśmy blisko. Mam nadzieje, ze polubi spacery. Muszę tylko wyczuć jak ja ubierać. Dzisiaj chyba trochę zamarzła jej szyja - mam za duży kombinezon. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1742 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Po laktatorze robią się takie stożkowe, ale to trwa krótko, chwilę i zaraz potem znowu są krótkie. Jak zdążę szybko przystawić to może Zuźka załapie. Nie wiem czy ktokolwiek sprawdzał jej wędzidełko, ale macha językiem na prawo i lewo, więc sądzę, że jest ok... W piątek będzie położna skontrolować wagę, więc zapytam żeby się upewnić. Cytat:
Cytat:
![]() A teraz patrzę na moją nakarmioną butelką Zuźkę i oczy mi się do niej śmieją. Jest tak pogodna i spokojna jak po jakimś opium ![]() Cytat:
pilotka86 dzięki za info, ja na początku zaczęłam czytać różne rzeczy w necie, ale zwątpić można ile jest tam głupot... Sprawdzę ten wątek o którym piszesz i cofnę się do reszty Twoich postów - co prawda czytałam wszystko będąc w ciąży, ale teraz spojrzę od strony praktycznej ![]() Muminku rodzisz? Widzę że banany dla Ciebie, więc się przyłączam! ![]() ![]() ![]() I w ogóle dziękuję Wam wszystkim za wsparcie, jak na razie od położnych słyszałam jedynie, że na co mi te nakładki (tak jakby mi się zachciało je w ramach biżuterii zakładać czy co), choć potem same nie potrafiły mi pomóc (swoją drogą każda miała inny system przystawiania dziecka, niekiedy wykluczające się wzajemnie). Może teraz przy kontakcie z Wami jako Mamami wrócę stopniowo do normalności. Znikam korzystać z odpoczynku póki Zuzia śpi.
18.05.2013 - Żona ![]() ![]() Edytowane przez vacuity Czas edycji: 2014-02-19 o 22:51 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1743 |
Zadomowienie
|
Vacuity polecam Ci nakladki aventu rozm chyba normal, generalnie chodzio te wieksze. u mnie tez brodwak france jedne jak sie schowaja to Mala dostaje szewsskiej pasji. te nakladki z aventu to takie suty, ale ladnie dziecko pije. u mnie nie ma potem problemu z piciem bez nakladek. po laktatorze u mnie efekt byl krotkotrwaly. a nakladki tez sutek wyciagaja wiec mozna zaczac karmienie z nakladkami, poczekac az wylezie i kontynuowac juz bez
#1744 | ||||
Zakorzenienie
|
Witam z rana
wstałam o 5:30 bo karmienie skończyłam - umyłam kudły bo już paatrzeć na siebie nie mogę, wykąpałam się i kawę piję. Chłopaki śpią ale małż zaraz do pracy idzie. Wczorak dowiedziałam się, że mąż będzie musiał teraz co którąś sobotę do roboty iść bo ma tyle roboty z projektami, że masakra ![]() Cytat:
![]() ja w swoim widzę atakującą kobrę bo jak się rozdziawi i uniesie brwi to wygląda jak kobra atakująca z sykiem, względnie jak Jocker z Batmana lub jakiś clown ![]() ---------- Dopisano o 06:07 ---------- Poprzedni post napisano o 06:04 ---------- Cytat:
ja wczoraj karmiąc chciałam sprawdzić czy coś jeszcze w cycku jest bo Adaś memłał tego cyca od 40 minut i jak wyjęłam i nacisnęłam to obsikałam mlekiem dziecko ![]() ![]() ---------- Dopisano o 06:08 ---------- Poprzedni post napisano o 06:07 ---------- Cytat:
![]() Mąż powiedział że dobre chłopak nawyki łapie ![]() ---------- Dopisano o 06:12 ---------- Poprzedni post napisano o 06:08 ---------- Cytat:
ja też mam za duży i zakładam małemu taki jakby szaliczek- taka chustka dla dzieci z rzepem z tyłu i jest OK- szyja chroniona
![]() |
#1745 |
Zakorzenienie
|
Hej
U nas dzisiaj noc idealna (i oby tak zostalo) mala zasnela o 22 a pobudka o 4:30 ![]() ![]() ![]() A dzisiaj pierwsza wizyta u pediatry a potem wizyta u dziadkow. Send from my IPhone ![]()
#1746 |
Zakorzenienie
|
witam chciałam tylko napisać, że nie zapomniałam o Was
![]() \Gratuluję wszystkim mamuśką ![]() Ja jakoś nie mogę teraz się ogarnąć . Nie mam kiedy cokolwiek napisać niby Was podczytuje ale Cięzko mi pisac . Dziś idę do gina na kontrol mam nadzieję , ze będzie ze mną wszystko ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1747 | ||
Zakorzenienie
|
Hej kochane, jak u was nocki? u mnie masakracja jak mówią młodzi. GDyby nie to chrząkanie popiskiwanie kwiczenie to byłaby bajka, bo Borys budziłby się na pewno co 3-4h jak nie więcej. Przez to chrząkanie ja go przystawiam, żeby mu lepiej bączki szły (zauważyłam, że podczas karmienia zaraz robi kupke).
Rozmawialiśmy z tż mimo szczzerych chęci ustalenia grafiku po przedstawieniu za i przeciw uznaliśmy, że to nie realne. Zostaje więc: ja gotuję on po mnie sprząta, ja ścieram kurze on myje podłogi i korytarz. On robi śniadania, ja obiady i kolację (o ile jemy). Ja karmię on odbija. Ja wychodzę kiedy chcę ale ustalamy to oboje, żeby żadne z nas nie czuło się poszkodowane. Tż wtorki, czwarki i soboty chodzi na siłownię, ja w resztę dni biegam albo robię popołudniami inne rzeczy. Sobotnie lub piątkowe nocki są jego, a w zamian na jedną noc w tygodniu on idzie spać do drugiego pokoju, jeśli będzie zmęczony. On kąpie ja wycieram i oliwkuję. No to tak z grubsza. Reszta musi wyjść w praniu, bo chyba inaczej przy dziecku się nie da. Muszę!! zmienić nastawienie i wymagać a nie prosić... bo nie chcąc bronić tż, ale to moja wina czasem, że jemu się nie chce pewnych rzeczy robić. Bo jak on nie zrobił to ja zrobiłam! ![]() ![]() Macie jakieś pomysły na to kwiczenie nocne? Bo u nas Borys kwiczał sobie od 3 do 6 ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Cytat:
Mój synuś też się tulił do cycka teraz się często do niego drze Cytat:
UWGAGA W DDTVN! INFO O SZCZEPIENIACH I POWIKŁANIACH...!!
![]() |
#1748 |
Rozeznanie
|
forester, dzięki za info o nakładkach z aventu, rzeczywiście maja inny kształt, myślę że warto z nimi spróbować jeśli z laktatorem się bie uda.
Ja miałam w nocy solidną przerwę w spaniu - od 1.30 do 5.30. Więc ogólnie przespałam jakieś 4 godziny w dwóch sesjach. Macierzyństwo pełną gębą. Spróbuję nadrobić w dzień, a teraz biorę się za wniosek o urlop, póki pamiętam, bo ciągle mam ubytki w pamięci i myśleniu. Aha, rozumiem też już jak to jest zapominać o jedzeniu ![]()
#1749 |
Zakorzenienie
|
piję jedną dziennie rano- normalną kawę z kapsułek z ekspresu z mlekiem i cukrem, całą ciążę też tak piłam
#1750 |
Zakorzenienie
|
Ja chyba tez zaczne bo mi brakuje! Jedno espresso chyba nie zaszkodzi
![]() Dla mam ktore nie moga pic mleka, w lidlu jest mleko bez laktozy (obnizona do minimum). Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1751 | |
Wtajemniczenie
|
Moje USG wczoraj wzorowe, pani doktor z różowymi włosami (mówię Wam, magia, jak TŻ ją zobaczył, to nie mógł od włosów oczu oderwać, kolor taka oczobitna fuksja, a kobita miała ze 45 lat minimum) powiedziała że ona nie widzi żadnych sugestii coby poród naturalny miał napotkać po drodze jakiekolwiek problemy. Wogóle oprócz włosów miała kobieta jakieś hipisowskie ciągoty - w swoim nazwisku, którym podpisała się pod badaniem, zamiast kropki nad i narysowała kwiatka
![]() Młody jest na tym samym centylu co na usg połówkowym, minimalnie poniżej średniej, i obwód główki też ma minimalnie poniżej średniej (łatwiej będzie wielbłądowi przejść przez ucho igielne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wczoraj wieczorem wróciłam z tego badania taka podniecona że wzięłam i padłam na wyrko jak długa ![]() Widzę że Muminek milczy - mam nadzieję że rodzi, więc ![]() Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1752 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Migotka myślę,że ten podział obowiązków jest bardzo dobry. ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Roane super,że wszystko OK po usg. Kacper niby duży,ale jeszcze wchodzi w 56 ubranka. Musiałam właśnie rozmiar 50 odłożyć,bo za małe.
![]() |
#1753 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1754 |
Zakorzenienie
|
U nas noc umiarkowana, pobudki o 1h i o 4h, a o 5h30 Emil uznał, ze jest dzien.
Ale o 7h30 obudziłam męża (nie szedł dzisiaj do pracy) i on zajmował sie dzieckiem, a ja spałam do teraz ![]()
#1755 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Położna jakaś nienormalna. Będziesz musiała ją jeszcze widzieć? Da się zmienić położną? Cytat:
![]() Życie bez dziecka wcale nie było proste ![]()
![]() |
#1756 |
Zakorzenienie
|
Roane mój jakm sie urodził wazył 3680 dł 54 i w 56 nadal wchodzi chociaż już wyrasta a ma 6 tyg .
Perfuzja widze że noc mieliśmy podobna tylko mój jał 20,24 i 4 a o 5,20 doszedł do wniosku ,że już się wyspał :P Jestem ciekawa kiedy dziecko zacznie przesypiać prawie całe noce ? no. bedzie tylko jedno karmienie ? |
![]() ![]() |
![]() |
#1757 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Teściu dzisiaj mi mówi że jutro piątek i mam urodzić bo by sie z chęcią wódki napił a za tydz.jeszcze raz na imieninach mojego męża na co mu odp.że my ekonomicznie dwie imprezy za jednym razem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1758 |
Zakorzenienie
|
milka na początku laktacji ściągałem trochę laktatorem jak piersi były bardzo twarde, bo Emil miał problemy z łapaniem takich.
Na szyje zakładam chustkę z h&mu, o taką: http://img06.tablica.pl/images_tabli...dla-dzieci.jpg (tylko w innym kolorze ![]() A w taka pogodę wychodzimy w bawełnianym pajacyku/body i polspiochach, na to misiowy kombinezon, bawełniana czapeczka, czasem chustka na szyje i na to kocyk. Ale na tańcu w chustach widziałam dziewczyny, które dzieciom zakładały 2x body, rajstopy, spodnie, puchowy kombinezon i na to kocyk ![]() Migotka ![]() Roane super! ze usg wyszło dobrze. Teraz nic tylko rodzic ![]() ![]()
#1759 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1760 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale widzę coraz większa poprawę: kiedyś regularnie harcowal w środku nocy po pare godzin, potem pobudka trwała po 1-1,5 godziny, teraz przewijanie, karmienie, odbicie i po 20-30 minutach dziecko znów śpi. ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
![]() Jak ryczy to słyszę, jak sie krztusi to słyszę, inne dźwięki ignoruje. Na początku biegałam non stop sprawdzać czy oddycha. Teraz już trochę wyluzowalam.
![]() |
#1761 | ||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() A tak na serio, skoro śpi, to przecież nie odbiera bodźców z zewnątrz, więc nic go nie stymuluje dopóki się nie obudzi? Cytat:
![]()
![]() |
#1763 |
Zakorzenienie
|
Witam
Rewelacyjna noc dziś była...mała zasnęła ok 23 i obudziła się o 5 dopiero....aż się zmartwiłam i wstałam przed nią bo mi za długo było już, martwiłam się że coś jest nie tak ![]() Teraz znowu śpi a ja trochę sprzątam i piorę ![]() Roane ja tez myślałam że 56 będą za małe a Lenka już 2 tydz je nosi bo w 62 pływa ![]()
![]() |
#1764 |
Zakorzenienie
|
super że wszystko OK teraz tylko szybkiego porodu ![]() udało mi się nakarmić cycolka, przebrać i śpi- udało mi się wysuszyć i ułożyć włosy ![]() ![]()
#1765 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas mały chyba rozumie , ze noc to noc . w sypialni śpi tylko w nocy w swoim łóżeczku i zawsze jest zaciemnione i w nocy też jest przewijanie , butla , odbijanie i śpimy . Ale za to rano budzi się już ok 5-6 . |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1766 | ||
Wtajemniczenie
|
Mikołaj ma czkawkę. Nie mam pojęcia po czym, dzisiaj zjadłam tylko kubek kisielku.
Cytat:
![]() Vacuity trzymam kciuki za kp ![]() Cytat:
Więc musisz przeanalizować co jadłaś biorąc pod uwagę czas trawienia konkretnych potraw.
![]() |
#1767 |
Zakorzenienie
|
Migotka-- super że ustaliliście już jakiś podział, oby było lepiej
![]() |
#1768 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1769 |
Rozeznanie
|
wywiozłam starsza córkę do babci na ferie i mi się nudzi.....miałam w planach LB ale kości juz mnie bolą...co by tu robić żeby szybciej urodzić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1770 |
Gang Iren
|
U nas tryb nocny już w miarę uregulowany,tzn Kacper idzie spać ok 22-23 i karmienie zawsze koło 3 i później koło 6:30-7:30.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:42.