Zazdro¶æ/zaborczo¶æ. - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2014-02-19, 22:49   #1
sebakrak
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 5

Zazdro¶æ/zaborczo¶æ.

Witam, wiem, ¿e to forum bardziej dla kobiet ale trafi³em tutaj bo potrzebuje porady a ju¿ nic innego nie przychodzi mi do g³owy

Otó¿: jestem z dziewczyn± od nieca³ego roku (11 miesiêcy), mamy po 19 lat. Kocham j± bardzo, ale od jakiego¶ czasu pojawi³ siê du¿y problem i ju¿ nie wiem jak sobie z nim radziæ.

Mianowicie, moje piêkniejsza po³ówka sta³a siê bardzo ale to bardzo zazdrosna. O ile na pocz±tku nie by³o ¿adnych problemów, to ostatnio przy³apa³em j± kilka razy na czytaniu moich wiadomo¶ci gdy akurat by³em zajêty czym¶ inny, (zarówno smsy, maile jak i wiadomo¶ci na facebooku), ma pretensje o najzwyklejsze rozmowy z kole¿ankami, gdy tylko gdzie¶ jadê dostajê co chwilê smsy typu "ale nie jeste¶ tam z jak±¶ dziewczyn±?" itp.
Dodam, ¿e nigdy nie da³em jej podstaw do takiej zazdro¶ci, nie zdradzi³em j± ani razu, nie spotyka³em siê z nikim za jej plecami...

I nawet bym to jako¶ przebola³, gdyby Monika sama siê stosowa³a do swoich zasad, ale niestety jako¶ nie ma problemu z umawianiem siê z kolegami itp. Nie przeszkadza mi to nawet, ale czujê ¿e jestem niesprawiedliwie traktowany ( Próbowa³em o tym z ni± porozmawiaæ ale to jak rzucanie grochem o ¶cianê :/

I tutaj pro¶ba i pytanie do Was drogie wiza¿anki
Jak mam uspokoiæ jej wybuchy zazdro¶ci? I sk±d w ogóle bierze siê a¿ taka du¿a zaborczo¶æ ?

Edytowane przez sebakrak
Czas edycji: 2014-02-19 o 22:50
sebakrak jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-02-19, 23:31   #2
skazana_na_bluesa
.

Wiadomo¶ci: 28 112
Dot.: Zazdro¶æ/zaborczo¶æ.

Cytat:
Napisane przez sebakrak Poka¿ wiadomo¶æ
Witam, wiem, ¿e to forum bardziej dla kobiet ale trafi³em tutaj bo potrzebuje porady a ju¿ nic innego nie przychodzi mi do g³owy

Otó¿: jestem z dziewczyn± od nieca³ego roku (11 miesiêcy), mamy po 19 lat. Kocham j± bardzo, ale od jakiego¶ czasu pojawi³ siê du¿y problem i ju¿ nie wiem jak sobie z nim radziæ.

Mianowicie, moje piêkniejsza po³ówka sta³a siê bardzo ale to bardzo zazdrosna. O ile na pocz±tku nie by³o ¿adnych problemów, to ostatnio przy³apa³em j± kilka razy na czytaniu moich wiadomo¶ci gdy akurat by³em zajêty czym¶ inny, (zarówno smsy, maile jak i wiadomo¶ci na facebooku), ma pretensje o najzwyklejsze rozmowy z kole¿ankami, gdy tylko gdzie¶ jadê dostajê co chwilê smsy typu "ale nie jeste¶ tam z jak±¶ dziewczyn±?" itp.
Dodam, ¿e nigdy nie da³em jej podstaw do takiej zazdro¶ci, nie zdradzi³em j± ani razu, nie spotyka³em siê z nikim za jej plecami...

I nawet bym to jako¶ przebola³, gdyby Monika sama siê stosowa³a do swoich zasad, ale niestety jako¶ nie ma problemu z umawianiem siê z kolegami itp. Nie przeszkadza mi to nawet, ale czujê ¿e jestem niesprawiedliwie traktowany ( Próbowa³em o tym z ni± porozmawiaæ ale to jak rzucanie grochem o ¶cianê :/

I tutaj pro¶ba i pytanie do Was drogie wiza¿anki
Jak mam uspokoiæ jej wybuchy zazdro¶ci? I sk±d w ogóle bierze siê a¿ taka du¿a zaborczo¶æ ?
zazwyczaj jak kto¶ ma co¶ za uszami to pos±dza partnera o to samo, co sam robi.

skazana_na_bluesa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-02-19, 23:40   #3
sebakrak
Przyczajenie

Pesymistycznie trochê :/

Nigdy mi nic nie mówi³a, ¿eby¶ jej siê co¶ takiego zdarzy³o, my¶lisz, ¿e dobrym pomys³em jest zapytaæ wprost? Bo obecnie sam ju¿ nie wiem czym to jest podyktowane...
Stary 2014-02-19, 23:46   #4
blaskskonca
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 400

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Poka¿ wiadomo¶æ
Zgadzam siê, co¶ za duza ta kontrola.

Ale na poczatku to bym j± solidnie ochrzani³a za czytanie wiadomosci, co to w ogole ma byc?
Jak Cie o cos podejrzewa niech porozmawia, a nie przetrzepuje prywatne wiadomo¶ci.
A po drugie powiedz jej, ze okej mozesz np. nie chodzic z kolezankai, jesli ona sama zerwie kontakt z kolegami. Ciekawe czy juz bedzie taka hop do przodu.
A na glupie smsy, czy jestes z kolezankami odpowiada³abym "tak, swietnie sie bawie" Z bardzo dajesz sob± manipulowaæ.

Chociaz jak dla mnie, to i tak slaby zwiazek, nie ma zaufania, szacunku, rownosci...
blaskskonca jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-02-19, 23:49   #5
limonka1983
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 255
GG do limonka1983

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Poka¿ wiadomo¶æ
Niestety, muszê siê z tym zgodziæ. Mogê po¶wiadczyæ to przyk³adem mojego poprzedniego ch³opaka. Ci±gle przypisywa³ mi romanse, a sam bryka³, a¿ mi³o. W moim najbli¿szym otoczeniu te¿ pojawia³y siê przypadki potwierdzaj±ce t± tezê…

Wys³ane z mojego GT-I9105P przy u¿yciu Tapatalka

---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ----------

Cytat:
Pesymistycznie trochê :/

Nigdy mi nic nie mówi³a, ¿eby¶ jej siê co¶ takiego zdarzy³o, my¶lisz, ¿e dobrym pomys³em jest zapytaæ wprost? Bo obecnie sam ju¿ nie wiem czym to jest podyktowane...
My¶lisz, ze wprost odpowie? Poka¿ mi osobê, która powie, ¿e "co¶ takiego siê jej zdarzy³o"…

Wys³ane z mojego GT-I9105P przy u¿yciu Tapatalka

Edytowane przez limonka1983
Czas edycji: 2014-02-19 o 23:52
limonka1983 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-02-19, 23:58   #6
sebakrak
Przyczajenie

Oj, potwierdzacie moje czarne domys³y

Gdy próbowa³em z ni± rozmawiaæ o tym czytaniu wiadomo¶ci to powiedzia³a "¿e ma swoje powody, poza tym nie czujê siê jako¶ pewnie".

Co do zwi±zku trudno mi cokolwiek powiedzieæ, wiem tylko, ¿e j± kocham.

A i dziêkuje Wam ¶licznei za wszystkie rady i komentarze
Stary 2014-02-20, 00:00   #7
chwast
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 24 367

Niestety te¿ nam kilka przypadków gdzie jedna osoba zdradza³a drug± no i oczywi¶cie by³a chorobliwie zazdrosna. Ale to nie musi byæ na 100% to.

Powiedz, ¿e sobie nie ¿yczysz bo taki brak zaufania bez podstaw ¶wiadczy o braku szacunku do ciebie i brania ciê za nie wiadomo kogo i je¶li nie bêdzie kontrolowaæ tych wybuchów to nie bêdziesz tego akceptowaæ dalej bo nie chce ci siê bawiæ w jakie¶ gierki nie maj±ce sensu. Choæ do takiej osoby raczej nic nie trafi to ci mówiê z góry. Zw³aszcza w tym wieku.
chwast jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2014-02-20, 00:11   #8
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Oj, potwierdzacie moje czarne domys³y
Czyli masz jakie¶ podejrzenia?:-( Na czym je opierasz?

Wys³ane z mojego GT-I9105P

---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ----------

Cytat:
Gdy próbowa³em z ni± rozmawiaæ o tym czytaniu wiadomo¶ci to powiedzia³a "¿e ma swoje powody, poza tym nie czujê siê jako¶ pewnie".
Taaa… Ca³kiem mo¿liwe, ze owy powód ma jakie¶ imiê, a nie czuje siê pewnie, wiêc na dan± chwilê kombinuje na 2 fronty

Stary 2014-02-20, 10:19   #9
Gwiazdeczka223
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 819

Oj bez przesady. To ¿e kto¶ jest zazdrosny nie znaczy ¿e zdradza.

Ja przez pierwszy rok zwi±zku równie¿ by³am chorobliwie zazdrosna, a to dlatego ¿e mój facet mia³ powodzenie, ja mia³am kompleksy, no i w przesz³o¶ci inny ch³opak mnie zdradzi³.

Tak naprawdê mo¿e byæ mnóstwo powodów.
Stary 2014-02-20, 10:22   #10
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Napisane przez Gwiazdeczka223 Poka¿ wiadomo¶æ
Oj bez przesady. To ¿e kto¶ jest zazdrosny nie znaczy ¿e zdradza.

Ja przez pierwszy rok zwi±zku równie¿ by³am chorobliwie zazdrosna, a to dlatego ¿e mój facet mia³ powodzenie, ja mia³am kompleksy, no i w przesz³o¶ci inny ch³opak mnie zdradzi³.

Tak naprawdê mo¿e byæ mnóstwo powodów.
A te¿ mia³aby¶ problem z pozwoleniem na przejrzenie swoich rzeczy (telefon, mail, portale), gdyby wtedy zasz³a taka POTRZEBA? Jestem pewna, ¿e jak Autor ZAPROPONUJE co¶ takiego dziewczynie, ona siê nie zgodzi… Ale mogê siê myliæ

Czas edycji: 2014-02-20 o 10:24
Stary 2014-02-20, 10:28   #11
dorula
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 7

Te¿ taka kiedys by³am bo wlasnie mia³am "za uszami" jak to kto¶ ³adnie okreslil
dorula jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-02-20, 15:42   #12
Gwiazdeczka223
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez limonka1983 Poka¿ wiadomo¶æ
A te¿ mia³aby¶ problem z pozwoleniem na przejrzenie swoich rzeczy (telefon, mail, portale), gdyby wtedy zasz³a taka POTRZEBA? Jestem pewna, ¿e jak Autor ZAPROPONUJE co¶ takiego dziewczynie, ona siê nie zgodzi… Ale mogê siê myliæ

A mogê wiedzieæ sk±d ta pewno¶æ?
To ¿e akurat Tobie przytrafi³ siê taki przypadek, nie czyni z tego regu³y.
Stary 2014-02-20, 23:23   #13
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Napisane przez Gwiazdeczka223 Poka¿ wiadomo¶æ
A mogê wiedzieæ sk±d ta pewno¶æ?
To ¿e akurat Tobie przytrafi³ siê taki przypadek, nie czyni z tego regu³y.
Dlatego napisa³am, ¿e mogê siê myliæ…

Szkoda, ze Autor zostawi³ w±tek.

Stary 2014-02-21, 04:45   #14
sebakrak
Przyczajenie

Nie zostawi³, po prostu musia³ zaj±æ siê rodzin±

Tak, limonko, mam pewne podejrzenia, wyczuwam, ¿e czasami mi czego¶ nie mówi albo co¶ jest nie tak. Poza tym wiem, ¿e ju¿ wcze¶niej jej siê zdarzy³o troszkê oszukiwaæ ch³opaków...

Ale kocham j± jednak, i nie bêdê nic robi³ na podstawie podejrzeñ. Chyba wolê siê oszukiwaæ ¿e wszystko ok ni¿ wyja¶niæ to z Monik±.

A i skoro mia³y¶cie tak± sytuacjê, to powiedzcie mi, czy u Was te¿ mia³y miejsce takie niespodziewane wybuchy mi³o¶ci? Chodzi mi o to, ¿e czasami zupe³nie nie wiem czemu dostaje smsy czy maile o tym, ¿e ona mnie bardzo kocha itp itd.
Stary 2014-02-21, 06:13   #15
Gwiazdeczka223
Zakorzenienie

Cytat:

Tak, limonko, mam pewne podejrzenia, wyczuwam, ¿e czasami mi czego¶ nie mówi albo co¶ jest nie tak. Poza tym wiem, ¿e ju¿ wcze¶niej jej siê zdarzy³o troszkê oszukiwaæ ch³opaków...

Ale kocham j± jednak, i nie bêdê nic robi³ na podstawie podejrzeñ. Chyba wolê siê oszukiwaæ ¿e wszystko ok ni¿ wyja¶niæ to z Monik±.

A i skoro mia³y¶cie tak± sytuacjê, to powiedzcie mi, czy u Was te¿ mia³y miejsce takie niespodziewane wybuchy mi³o¶ci? Chodzi mi o to, ¿e czasami zupe³nie nie wiem czemu dostaje smsy czy maile o tym, ¿e ona mnie bardzo kocha itp itd.
A to bardzo g³upie z Twojej strony, bo co zrobisz jak siê np. po pó³ roku oka¿e, ¿e jednak Ciê oszukiwa³a? Chcesz ca³y czas ¿yæ w nie¶wiadomo¶ci?

Powiem Ci ¿e najpierw my¶la³am, ¿e ona jest zazdrosna bo ma jakie¶ kompleksy albo co¶, ale coraz gorzej to wygl±da.

Sam mówisz ¿e masz podejrzenia, bo dziwnie siê zachowuje, a te wybuchy mi³o¶ci te¿ dobrze nie wró¿±, bo mog± byæ spowodowane wyrzutami sumienia. To co¶ takiego jak powiedzonko, ¿e je¶li m±¿ zaczyna Ci przynosiæ kwiaty czê¶ciej ni¿ zwykle, to trzeba mu siê dok³adnie przyjrzeæ
Stary 2014-02-21, 06:29   #16
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

W
Cytat:

Te "wybuchy mi³o¶ci" i wcze¶niej opisywana zazdro¶æ nie s± niczym innym, jak kamufla¿em. Takie zachowania maj± u¶piæ Twoj± czujno¶æ i sprawiæ, ¿e nie bêdziesz pewny swoich racji. Tu co¶ podejrzewasz, a za moment dziewczyna obala Twoje w±tpliwo¶ci jakim¶ wyznaniem… Droga jest tylko jedna: zakoñcz zwi±zek. "Co siê odwlecze, to nie uciecze". Twoja bierno¶æ sprawi tylko, ¿e dziewczyna bêdzie mia³a zielone ¶wiat³o na zdradê, a wierno¶ci na pewno w ten sposób nie dochowa. Ja nie chcia³am wierzyæ w to, co mówili ludzie (akurat ze mn± kontaktowali siê tzw. ¿yczliwi). Którego¶ razu, ogl±daj±c zdjêcia z wakacji kole¿anki, odnalaz³am na nich eksa. Podobno siê rozstali¶my… Czu³am siê jak totalna idiotka. Zw³aszcza, ¿e zdjêcia ogl±da³am z mam± i znajomymi. Wiesz ju¿, ¿e ona odstawia³a w przesz³o¶ci takie akcje, wiêc nie masz co marnowaæ czasu i liczyæ, ¿e w Twoim przypadku bêdzie inaczej. Ja bardzo ¿a³ujê straconego czasu (10 lat) i nerwów… Nie by³o warto.

Czas edycji: 2014-02-21 o 06:30
Stary 2014-02-21, 10:35   #17
skazana_na_bluesa
.

Wiadomo¶ci: 28 112

Cytat:
lew-starowicz jak pisa³ o zdradzie to wspomina³ o dwóch mechanizmach "radzenia" sobie z ni± przez osoby zdradzaj±ce. jednym jest atak, a drugim wyznania mi³osne i intensywniejsze pokazywanie swojej "mi³o¶ci".

skazana_na_bluesa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-02-21, 14:40   #18
sebakrak
Przyczajenie

Co do podejrzeñ to wiem, ¿e wcze¶niej w liceum (mieszkali¶my w jednym miejscu) spotyka³a siê z dwoma ch³opakami i d³ugo siê o sobie nie dowiedzieli.

Co do tych "wybuchów mi³o¶ci" to w³a¶nie zdarzaj± siê w dziwnych momentach, gdy albo nic siê nie dzieje z³ego, albo ja albo ona jeste¶my gdzie¶ dalej. Pierwsze by³o mi bardzo mi³o, ale ostatnio co¶ mi ttutaj nie pasowa³a z tym, ¿e wieczorem dostajê pe³nego mi³osnego wyznañ SMS-a a nazajutrz ju¿ np. nie chcê wyj¶æ ze mn± do kina bo jest zmêczona.

Limonko, u nas to tylko 11 miesiêcy, ale k³opot w tym, ¿e j± bardzo kocham, i nie wiem czy nie wolê siê oszukiwaæ. Nie jest to moja pierwsza dziewczyna, ale jednak "wkrêci³em" siê strasznie.
Stary 2014-02-21, 23:27   #19
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Co do podejrzeñ to wiem, ¿e wcze¶niej w liceum (mieszkali¶my w jednym miejscu) spotyka³a siê z dwoma ch³opakami i d³ugo siê o sobie nie dowiedzieli.

Co do tych "wybuchów mi³o¶ci" to w³a¶nie zdarzaj± siê w dziwnych momentach, gdy albo nic siê nie dzieje z³ego, albo ja albo ona jeste¶my gdzie¶ dalej. Pierwsze by³o mi bardzo mi³o, ale ostatnio co¶ mi ttutaj nie pasowa³a z tym, ¿e wieczorem dostajê pe³nego mi³osnego wyznañ SMS-a a nazajutrz ju¿ np. nie chcê wyj¶æ ze mn± do kina bo jest zmêczona.

Limonko, u nas to tylko 11 miesiêcy, ale k³opot w tym, ¿e j± bardzo kocham, i nie wiem czy nie wolê siê oszukiwaæ. Nie jest to moja pierwsza dziewczyna, ale jednak "wkrêci³em" siê strasznie.
Powiedz mi, jaki jest cel tego udawania, ¿e czego¶ nie widzisz? Przecie¿ jak dziewczyna mocniej wkrêci siê w tamtego ch³opaka (a mo¿e jest ich wiêcej?), kiedy¶ z Tob± zerwie. Nie czujesz obrzydzenia na my¶l, ¿e prawdopodobnie przytula siê nie tylko do Ciebie? Zamiatanie problemu pod dywan nie sprawi, ¿e problem zniknie Mo¿e ta dziewczyna ju¿ tak ma, ¿e lubi "³apaæ kilka srok za ogon"? A mo¿e nie przytrafi³a siê jej jeszcze taka prawdziwa mi³o¶æ, gdy bêdzie chcia³a byæ tylko i wy³±cznie z TYM JEDYNYM? Uwa¿asz, ¿e ona Ciê kocha, skoro co¶ prawdopodobnie kombinuje na boku? To nie jest dobry i zdrowy zwi±zek. Sam siebie krzywdzisz... Porozmawiaj z ni± o swoich w±tpliwo¶ciach. Mo¿e pod zmian± jej zachowania nie stoi inny facet, tylko jakie¶ problemy rodzinne? Nie lepiej wiedzieæ, na czym siê stoi?
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-02-21 23:27:57

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:25.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.