|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: VII część: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,86% |
| Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki |
|
1 | 2,86% |
| Szczerze ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki |
|
12 | 34,29% |
| Już pół roczku prawie mamy, nasze mamusie bardzo kochamy |
|
0 | 0% |
| Mleczko pijemy, obiadki wcinamy, lecą nam w górę wciąż kilogramy |
|
3 | 8,57% |
| Mam już ząbka, może dwa - wszystko gryzę tralala |
|
4 | 11,43% |
| Znów z ubranek już wyrastam, mama znowu kasa szasta |
|
3 | 8,57% |
| Buzia okrągła, nóżki grubiutkie, już ze mnie nie jest dziecię malutkie |
|
3 | 8,57% |
| Już z gondolek wyrastamy, w spacerówkę się przesiadamy |
|
5 | 14,29% |
| Jem ziemniaki, pluję marchwia, a mamusie wciąż się martwią |
|
3 | 8,57% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 |
|
BAN stały
|
Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI
|
|
|
|
#2222 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI
Cytat:
mój właśnie wali mnie grzechotką po kolanie i stęka bo na niego nie patrzę ;] odwykłam od takich jego scen bo ostatnio było nawet dobrze.. A Maćkowi wyszły już zęby ?
|
|
|
#2223 |
|
BAN stały
|
My cos myslimy o Maroku jesienia, ale akurat maly ma paszport a my nie. Na dowod to nas nie wpuszcza do afryki.Oczywiscie jak w ciazy nie bede.Moj chlop juz stwierdzil, ze jestesmy za starzy i juz bezplodni bo to nie mozliwe, zeby sie bzykac bez zabezpieczenia i nie zaciazyc
|
|
|
|
#2224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2225 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A guzik bo obwarzanki! ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
my mamy dinozała niebieskiego więc nijak nie przypomina penisa, choć mój TZ nie umysł zrozumieć dlaczego akurat do tyłka ma przyczepionyten kwiatek gryzakCytat:
![]() Cytat:
Heh ta historia się już id niego nie odklei Cytat:
Cytat:
ja bym mu dała dzieci na ręce i wyszła na spacer, czy do samochodu posiedzieć - cokolwiek!Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
||||||||||
|
|
|
#2226 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2227 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
![]() Tasia Tobie też dziękuje Cytat:
![]() Pewnie, że to oponki Cytat:
My dzisiaj idziemy do szczepienia na 12.30. http://limanowa.in/wydarzenia;smierc...alu,16774.html Eh i to w moim szpitalu
|
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2228 |
|
Zakorzenienie
|
My więcej. Ostatnio była podwyżka i płaciliśmy chyba 155 zł. Niesprawiedliwe, że gdzieś indziej jest taniej.
|
#2229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wkręciło go ? ![]() ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- idę pod prysznic i na spacer bo zaraz zwariuję
|
|
|
#2230 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
smutne okropniepowodzenia na szczepieniu
|
|
#2231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ?
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2232 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
bo moja mama będzie musiala jednak wrócić na troche do pracy, moze to i lepiej bo właśnie mnie tak zirytowała że szok... wg niej dziecko nie moze nawet chwile zapłakać mimo ze jest to ewidentny płacz wymuszacza...to są oponki ![]() Cytat:
Cytat:
i tu się zgadzam co do kiszki to nieznałam tego ale TŻ mi pokazał i z grila jest pyszna... oj kusicie kusicie Cytat:
![]() ide zła stad się ogarniać ale mnie ta mama zajerzyła..wrrrr
|
|
|
#2233 |
|
Zakorzenienie
|
przez te wczorajsze rozmowy o chomikach snilo mi sie ze w sianku pojawilo sie cos co najpierw przypominalo malego jeza, mysle sobie ooo przemycili w sianku
jak postanowilam go wyjac z klatki to jakis wiekszy sie zrobil i myslalam ze chomik, a jak szukalam jakiegos pudelka zeby go przetransportowac do zoologicznego to zrobil sie szczurem najlepsze jest to, ze zeszlam do rodzicow i mowie ze w gratisie dostalam drugiego szczuro chomika, a potem sie w jezyk ugryzlam bo przeciez im nie powiedzialam ze kupilam pierwszego. wiec poszlam z mama kapac Amelke, w lozeczku stala klatka, ja sie rozebralam do naga i zaczelam kapac Amelke.... eee ktos mi powie co mi sie w tej bani ryje?
|
|
|
|
#2234 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko może zacznę wprowadzać po 7/8 mscu. Cytat:
Sto lat dla Wiki Przyłączam się do życzeń dla pozostałych dzieciaczków ![]() Spoko. My mieliśmy jedno chyba w październiku czy listopadzie nikt mnie nie ściga ![]() Cytat:
od dziś sa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jestem tylko ciekawa czy jakiś im dokument laska podpisała. Bo dopóki nie napisze się pisemnej zgody na sn (jeśli pierwsze było cc) to nie mogą zmusić i muszą ciąć.Żal dzieciaczka
|
||||||
|
|
|
#2235 |
|
Zakorzenienie
|
hehe nie wiem, ale czytalam ze jest po tym ciasno az milo
|
|
|
|
#2236 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2237 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Nie, no ok. tygodnia |
|
|
|
|
#2238 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć. Szalone:P Nadrabiam:P
Cytat:
O moim bracie krążą różne historie.jest jeszcze o kupie, więc jak jecie śniadanie to nie czytajcie ![]() Rodzice zostawili Bartka z tymże dziadkiem-miał koło roczku. wracają do domu, a tam mój brat w łóżeczku cały uwalony swoją kupą, łóżeczko i ściana też z kupy i uwaga! dziadkowi przysnęło się na kanapie obok łóżeczka i co?też uwalony kupą Cytat:
Cytat:
ooo a ja zawsze chciałam małpkę kapucynkę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
i dobrze zrobiliście,że nie reagowaliście.dziecko w ten sposób domaga się uwagi,a jak się nie reaguje to przestaje go to bawić i już nie przeklina
|
|
#2239 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2240 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() dlatego ja postanowiłam już nie czytać i nie oglądać takich tematów. Zawsze znajdą się przeciwnicy i zwolennicy. Cytat:
Dzień dobry!!! Dziś moje szczęście kończy 4 miesiące
|
||||
|
|
|
#2241 |
|
Zakorzenienie
|
a ja tam kocham ryana goslinga
|
|
|
|
#2242 |
|
Zakorzenienie
|
brawa dla wszystkich maluchów za skończone miesiące
![]() Motyl ja jem, ale mnie to nie obrzydziło ![]() ja mam taką historię, za którą mój brat mógłby mnie zabić że mój brat wpuścił sharka (kupę) do wanny ![]() Bajka no ma coś w sobie ![]() idę do lidla po zakupy i produkty na OBWARZANKI i to są obwarzanki
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2014-02-20 o 10:08 |
|
|
|
#2243 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiesz co, moja miała to szczepienie dzień przed ukończeniem 6 miesiąca, jedno uklucie i po krzyku, pediatra nie miała nic przeciwko, w dodatku po tym szczepienia Ala nie miała żadnych objawów, bo zwykle to miała ten nieutulony płacz Cytat:
wszystkiego dobrego dla wszystkich maluszków ![]() Cytat:
moja już 6,5 miesiąca ma więc nie bałam się podać ibuprofenu poza tym ibum jest od 3 miesiąca Cytat:
ja dawałam te owoce i ziarno, młodej smakuje to bardzo Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
|||||
|
|
|
#2244 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2245 |
|
Zadomowienie
|
A tak w ogóle to moje dziecko dzisiaj tylko jeden raz się na szamke obudziło
akurat jak ja za niedługo muszę wyjść do ginekologa, się spoko jeszcze mam trochę czasu to niech śpi, a później idę odebrać zyrafke na pocztę bo oczywiście wczoraj listonosz ja przyniósł akurat jak ja na poczcie byłam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#2246 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Joasiek brawa dla Szymka!
![]() Kaśka ostatnio któraś z dziewczyn pisała taką wannową historię z siuśkami i "to się do mnie zbliża" ale co mówili o tej konkretnie szczepionce? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2247 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
papryka, marchewka i duszona ryba ostatnio upieklam piersi z kurczaka i podjadam z keczupem ![]() a efekty na silowni jak mowi moj trener (kolega tz, bo tz nie nadaje sie na mojego trenera hihi-zreszta to troche jak z mezem budowlancem co nena pisala) efekty widac po 8 miesiacach Cytat:
ma dwa juz calkiem.duuuze ale chyba ida dwa kolejne wlasnie zasnal Cytat:
Cytat:
czytalam wczoraj ale jeszcze nie wiadomo co bylo przyczyna ja wierze ze to nie zawsze jest blad lekarzy a co do.krewetek to jeszcze natka pietruszki ![]() Cytat:
nie porazilo prademCytat:
tak widzialam dziekuje bardzo ![]() a co do glutenu to jak nie wprowadzasz teraz to ja bym.wprowadzila dopiero w 10miesiacu wg tej drugiej metody a byly jakies objawy? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2248 |
|
Zakorzenienie
|
Boja ty rodziłaś w tym szpitalu?tam ktoś w komentarzach pisał,że w tym szpitalu bardzo zmusza się kobiety do porodu sn?
tylko pewnie ta z racji wcześniejszego cc i tak miałaby cc, to po co tak zwlekali? w ogóle dziwna sytuacja, nie piszą czy przed porodem z dzieckiem było ok, na pewno robili ktg, to co?tak nagle zmarło?masakra... i jeszcze cc 10 dni po terminie?sajgon...
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2014-02-20 o 10:23 |
|
|
|
#2249 |
|
Zakorzenienie
|
motyl
hahaha odkrylas mnie ![]() ale zeby bylo jasne teraz juz nie ![]() macko spi ![]() sa takie zlosbki coraz wiecej ich jest nie chcialabym w takim czyms pracowac ale chetnie oddalabym.dziecko kiedys bylam niania u babki ktora byla w 8miesiacu ciazy przychodzilam na 4godziny do jej dwuletniego synka, ktory nota bene byl niesamowity moim zadaniem byla zabawa i spacer babka chyba miala podsluch w jego pokoju bo pamietam.ze jak raz chcial malowac to ja nie zdazylam farbek z szafki wyciagnac jak ona przyleciala z folia i kubkiem wody masakra caly czas patrzyla.mi na recei oczekiwala ze bede jakies super zabawy wymyslac a ja wymyslalam ale jak to bywa z dziecmi w takim wieku mial on olbrzymia ptrzebe samodzielnej eksploracji kiedys np. przez pol godziny rozbieral jakies autko na czesci i je skladal-obracal kolami- znow rozkladal i pytal sie mnie czy vw tez tak maja, a volvo? a skoda.? i tak w nieskonczonosc to babka mi zarzucila ze nie wymyslam rozwijajacych zabaw. masakra a dzieciak byl niesmaowity bo jego ulubiona gazeta byl auto swiat i jak szlismy to pokazywal mi wszystkie auta i opowiadal o nich a raz mnie w bambuko zrobil pyta sie: a co to za auto? ja: nie wiem, podejdziemy to zobaczymy on: hihihi nowy pt cruiser ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znajoma mio powiadala o zbieraniu ogorkow w de. lezy sie calu dzien na takich dechach przymocowanych do wolno jadacego traktora, rekami w dol by zbierac ogorki. pozycja i upal powodowaly ze czesc kobiet pokarmu dostawala ![]() ja kiedys hodowalam rybiki cukrowe i slimaki rybik zdechl bo kolezanka dala mu cukry, wlala wody i... woda wyschla a rybik sie do cukru przykleił dzungarki tez mialam,. fajne sa ale po 2 latach jeden mial jakiegos guza na szyi ze jesc nie mogl nawet dalam mu trutke n MYSZY I NIE MECZYL SIE WIECCEJ ![]() moja ciocia robila sztuczne oddychanie chomikowi a potem stwierdzila ze moze sie nie rusza bo za zimno i w sen zapadl. polozyla go na grzejniku. po tygodniu wysechl na wiór ![]() znajomy za to chcial umyc rybki w wodzie 60 st
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:34.

ja bym mu dała dzieci na ręce i wyszła na spacer, czy do samochodu posiedzieć - cokolwiek!

z serem białym

no i się teraz z nią bujam 
mój tez wykazuje niezadowolenie jak od niego odchodzę 

Jestem tylko ciekawa czy jakiś im dokument laska podpisała. Bo dopóki nie napisze się pisemnej zgody na sn (jeśli pierwsze było cc) to nie mogą zmusić i muszą ciąć.

i to są obwarzanki