Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VII część:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,86%
Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki 1 2,86%
Szczerze ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 12 34,29%
Już pół roczku prawie mamy, nasze mamusie bardzo kochamy 0 0%
Mleczko pijemy, obiadki wcinamy, lecą nam w górę wciąż kilogramy 3 8,57%
Mam już ząbka, może dwa - wszystko gryzę tralala 4 11,43%
Znów z ubranek już wyrastam, mama znowu kasa szasta 3 8,57%
Buzia okrągła, nóżki grubiutkie, już ze mnie nie jest dziecię malutkie 3 8,57%
Już z gondolek wyrastamy, w spacerówkę się przesiadamy 5 14,29%
Jem ziemniaki, pluję marchwia, a mamusie wciąż się martwią 3 8,57%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-20, 09:37   #2221
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092
Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
jestem ciiiiagle glodna

)
A ja sobie kupilam jakis aptit control, tylko nie wiem gdzie spakowalam, ciekawe cz dziala
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 09:39   #2222
papuga_69
Zakorzenienie

Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI

Cytat:
dupa nie nadrabiam

za duzo piszecie, a mojemu dziecku cos sie pozajaczkowalo i nie moge sie na 15sekund odwrocix bo jest placz.
terroryzuje mnie i zaczyna mnie to wkurzac. oczekuje caly dzien zabawy i wymyslania atrakcji.
dlatego zaraz zapewnie mu atrakcje pod postacia wycieczki do reala
eee kawy nie moge zrobic bo taka panika

nie powiem dlaczego teraz udaje mi sie pisac

maharet a ty nie mialas na dluzej do tej polski jechac?

kropla mnie lekarka powiedziala zebym sie nie bala paracetamolu bo niektorzy juz ibuprofen podaja, ale ona uwaza ze to stanowczo za wczesnie.
ale moj jest mlodszy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
no to nam się dzieci zbuntowały...
mój właśnie wali mnie grzechotką po kolanie i stęka bo na niego nie patrzę ;]

odwykłam od takich jego scen bo ostatnio było nawet dobrze..

A Maćkowi wyszły już zęby ?

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 09:39   #2223
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
ja tez musze cos wyrobic bo jedziemy w maju do wloch a potem do norwegii
ale jeszczr nie ogarnełam tematu
next week

gorgulec co nie tak z ekspozycja?
My cos myslimy o Maroku jesienia, ale akurat maly ma paszport a my nie. Na dowod to nas nie wpuszcza do afryki.Oczywiscie jak w ciazy nie bede.Moj chlop juz stwierdzil, ze jestesmy za starzy i juz bezplodni bo to nie mozliwe, zeby sie bzykac bez zabezpieczenia i nie zaciazyc
Stary 2014-02-20, 09:42   #2224
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
My cos myslimy o Maroku jesienia, ale akurat maly ma paszport a my nie. Na dowod to nas nie wpuszcza do afryki.Oczywiscie jak w ciazy nie bede.Moj chlop juz stwierdzil, ze jestesmy za starzy i juz bezplodni bo to nie mozliwe, zeby sie bzykac bez zabezpieczenia i nie zaciazyc

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 09:45   #2225
kropla_deszczu
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
poczytałam coś o dopochwowym biznesie, lasce paszczurze, co ją ktoś pukał jak miała torbę na głowie i doradztwie fryzurowym.
mogę się uznać za będącą na bieżąco
już mejd maj dej

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
oj kurna przejezyczenie :P widzisz ze zjadam litery i myle takze ten,,, nie czepiaj sie

niech juz wam te zabeczki wychodza i dadza mamie spokoj na chwile
Czasami mam ochotę jej to dziąsło rozciac czymś żeby ten ząb jakiś już wylazl

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
i może masz rację.. skoro dzieciaki tak reagują to widocznie coś jest na rzeczy.
ja miałam wprowadzać od dzisiaj ale nie byłam w sklepie po kaszke.
tż kupił kasze manne i od jutra spróbuję podać.. ale lękam się strasznie:/

gerber ma słoiczki jabłko z kaszą manną, kupiłam ostatnio 3 ale narazie stoją
Ja ekspozycję ba gluten zaczęłam w zeszłym tygodniu i póki co wszystko ok,może za szybko zaczynacie? Ja się trzymam rozpiski z hippa

Cytat:
to sa oponki koniec i kropka
A guzik bo obwarzanki!

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
same oponki, obwarzanki i precele !

Kupiliśmy nianię, i dzisiaj przybyłam do mnie kurierem, a że TŻ nie wiedział, to postanowiłam zrobić mu psikusa.
jedną dałam u nas, a drugą włączyłam w salonie. Jak TŻ siedział już przy kompie, mama coś robiła w kuchni, to poszłam i mówię do niani "Misiu chodź na bzykanko "

TŻ krzyknął "Kurrrwaa, żeś mnie wystraszyła", a ja z mamą o mało co sie ze śmiechu nie posikałam.
Ty chcesz tz już do grobu wprowadzic?

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Misia a po haśle Twojego TŻa mi się przypomniała rodzinna historia

Mój brat miał ze 3 lata jak był u dziadków i czegoś tam z dziadkiem szukali na ganku. Strasznie zaabsorbowany był. Nagle zadzwonił dzwonek do drzwi, Bartek aż podskoczył, dziadek wpuścił listonosza a mój brat zaaferowany na cały głos wrzasnął "Kulwa, ale się wystlasyłem!!!"

ja się pytam skąd on znał takie słowa?

Cytat:
jak byla u mnie ostatnio kuzynka, to zapytala mnie czemu daje Amelce penisa do zabawy https://www.google.pl/search?q=piszc...ml%3B300%3B300

kazala mi na ta zabawke spojrzec od wewnatrz i faktycznie, ryj lwa przedzielony na pol i wyglada jak jaja

smieszne jest to, ze ona ma taka sama dla swojej cory i zwrocil na to uwage jej szwagier, a oni razem zapytali tesciowej co jej to przypomina a ona odwrocila do gory nogami i powiedziala ze bucik i zaczela nim skakac po stole.... myslalam ze sie zeszcze ze smiechu jak to opowiadala ale to trzeba miec ta zabawke przed oczami wtedy
Ale ciekawe jest to, że z wiekiem zmienia się punkt widzenia my mamy dinozała niebieskiego więc nijak nie przypomina penisa, choć mój TZ nie umysł zrozumieć dlaczego akurat do tyłka ma przyczepionyten kwiatek gryzak

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Nieźle pędzicie - kilka stron jak mnie nie było chwile raptem

tassia
, mi się podoba 1wsze fryzurka. Sama bym sobie taką strzeliła jakbym miała dobre włosy

Ojej ;/ Mam nadzieje, ze obedzie sie bez operacji!

Hej Kropla! Fajnie że piszesz Nie gadaj głupot z tym przekrecaniem - kazde dziecko w swoim tempie wszystko robi i nie ma w tym nic zlego Sporo dzieciaczkow na watku jeszcze sie nie obraca. Moja tez nie
A zabkow wspolczuje..
Te! Tylko, że Ala ma już 6,5 miesiąca!

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
tzn ja tak czysto teoretycznie bo póki co nie planuje więcej dzieci
ja 2 dzień... oby się obyło bez żadnych sensacji, ale skoro już 2 tydzień to możesz chyba być spokojna

dobrze mówi! to oponka

a obwarzanki to są krakowskie i wyglądają tak

mój kuzyn jak był mały to nie mówił r...
i kiedyś wyjechał z tekstem "kujwa! zesjałem się!" wszyscy wybuchli śmiechem... ma 25 lat i ta opowieść do dziś krąży po rodzinie i każdy to wspomina

Heh ta historia się już id niego nie odklei

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Moja Babcia kiedyś postawiła moim rodzicom ultimatum ,co do obecności świnki morskiej w naszym domu(a dodam,że Babcia przychodziła mna się opiekować podczas nieobecności rodziców)... stwierdziła: 'albo ja albo ta kwicząca świnia!' hahahaha,do dziś mamy z tego ubaw (choć wtedy nie było mi do śmiechu
Kwiczaca świnia - umarlam :roftl:

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Co Ty o takim marze...

Wrócił. Obudził Ede, Eda Elene, ona mnie. 1:30 ojciec wraca, integracja rodzinna. Zaraz mu przyje... uderze go!! Patelnia w łeb!! Nie wystarczy, że wczoraj 2h spalam??

---------- Dopisano o 02:23 ---------- Poprzedni post napisano o 01:47 ----------

I w ogóle boski jest, bo obudziła się Elena, a on do mnie: "jak Ty ja usypiasz". To mu mówię, że nie budze, bo ona potem 2h nie zasypia : no i się teraz z nią bujam
ja bym mu dała dzieci na ręce i wyszła na spacer, czy do samochodu posiedzieć - cokolwiek!

- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 09:46   #2226
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
i może masz rację.. skoro dzieciaki tak reagują to widocznie coś jest na rzeczy.
ja miałam wprowadzać od dzisiaj ale nie byłam w sklepie po kaszke.
tż kupił kasze manne i od jutra spróbuję podać.. ale lękam się strasznie:/

gerber ma słoiczki jabłko z kaszą manną, kupiłam ostatnio 3 ale narazie stoją
Wspolczuje poblemow.Ja podaje gluten i szczerze mowiac juz nie licze ile.Zazwyczaj kaszke glutenowa na sniadanie na oko ilosc, a od czasu do czasu i na obiad bo jeden sloiczek jest z glutenem, akurat Janka ulubiony
Stary 2014-02-20, 09:46   #2227
bojatoja
Zakorzenienie

hej
Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Ja krewetki jadłam ale nie robiłam nigdy. Wczoraj szukałam przepisów i znalazłam taki http://www.kwestiasmaku.com/ryby_i_o...i/przepis.html i zamierzam zrobić
Albo jeszcze to http://www.kwestiasmaku.com/ryby_i_o...m/przepis.html i to proste http://www.kwestiasmaku.com/ryby_i_o...a/przepis.html
Więcej mi w oko nie wpadło.
Dzięki
Tasia Tobie też dziękuje
Cytat:
pewnie inny pasztet ja pukal, albo nie patrz na twarz patrz w co pchac, czy tez torba na ryj i jazda

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ej! ale ja mówię o słodkich obwarzankach z serem białym
Pewnie, że to oponki
Cytat:
Kupiliśmy nianię, i dzisiaj przybyłam do mnie kurierem, a że TŻ nie wiedział, to postanowiłam zrobić mu psikusa.
jedną dałam u nas, a drugą włączyłam w salonie. Jak TŻ siedział już przy kompie, mama coś robiła w kuchni, to poszłam i mówię do niani "Misiu chodź na bzykanko "

TŻ krzyknął "Kurrrwaa, żeś mnie wystraszyła", a ja z mamą o mało co sie ze śmiechu nie posikałam.

My dzisiaj idziemy do szczepienia na 12.30.

http://limanowa.in/wydarzenia;smierc...alu,16774.html
Eh i to w moim szpitalu
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 09:47   #2228
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
my tez 120 zł
My więcej. Ostatnio była podwyżka i płaciliśmy chyba 155 zł. Niesprawiedliwe, że gdzieś indziej jest taniej.
Stary 2014-02-20, 09:52   #2229
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
jejku nie dam rady nadrobic a baaardzo cjce bo widze ze temat chomikow na tapecie

moja kolezanka wsadzila chomia do magnetowidu, ale ze chomik nie ma wstecznego wiecnie umial wyjsc
wiectavmadra wlaczyla magnetowid i nacisnela eject

i wkręciło go ?

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

idę pod prysznic i na spacer bo zaraz zwariuję

Stary 2014-02-20, 09:54   #2230
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Dawalyscie moze kaszki w sloiczkach hipp?Albo serie owoce i ziarno?
Co do tych kaszek na noc, nie ma zadnej roznicy w spaniu po takiej czy po normalnej.Tylko moje dziecko i tak spi wiec moze nie jest najlepszym testerem.W kazdym razie ta nocna od jakiegos czasu jada rano
potwierdzam, u nas też ta nocna kaszka g... daje

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
hej

Dzięki
Tasia Tobie też dziękuje

Pewnie, że to oponki

Eh i to w moim szpitalu
wczoraj na onecie czytałam smutne okropnie

powodzenia na szczepieniu
Stary 2014-02-20, 09:54   #2231
83monia
Zakorzenienie

Cytat:

wczoraj kolezanka powiedziala mi zebym sobie zrobila laserowe odmladzanie pochwy
a dziewica sie po tym znowu jest ?

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 09:54   #2232
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
zdrówka

mój się ostatnio mega rozpłakał jak... kichnęłam podczas karmienia może nie przyzwyczajony bo u nas w domu się nie krzyczy, nie mówi podniesionym głosem
dlatego mam opatentowane kichanie bez głosu, a i nie gniote butelek przy Fipie,..

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
nooo mój nie wie co to dół bo się niczym nie przejmuje.

a nie wypalił nam pomysł na biznes, obecnie nie mam nowego soł... jak pomyślę o Tuśce w żłobku to mi źle, cholernie źle...
mi też źle już rozglądam sie za żłobkiem z kamerami bo moja mama będzie musiala jednak wrócić na troche do pracy, moze to i lepiej bo właśnie mnie tak zirytowała że szok... wg niej dziecko nie moze nawet chwile zapłakać mimo ze jest to ewidentny płacz wymuszacza...

Cytat:
to sa oponki koniec i kropka
to są oponki
Cytat:
same oponki, obwarzanki i precele !

Cytat:
dla mnie obwarzanki to słone na sznurku, oponki to z serem, a precle to jeszcze inne.
dokładnie

Cytat:
kaszanka to kasza i krew, a kiszka to ziemniaczana
i tu się zgadzam co do kiszki to nieznałam tego ale TŻ mi pokazał i z grila jest pyszna... oj kusicie kusicie

Cytat:
Dobranoc...
Idę spać, nie doczekam się tego tż
Cytat:
Co Ty o takim marze...

Wrócił. Obudził Ede, Eda Elene, ona mnie. 1:30 ojciec wraca, integracja rodzinna. Zaraz mu przyje... uderze go!! Patelnia w łeb!! Nie wystarczy, że wczoraj 2h spalam??

---------- Dopisano o 02:23 ---------- Poprzedni post napisano o 01:47 ----------

I w ogóle boski jest, bo obudziła się Elena, a on do mnie: "jak Ty ja usypiasz". To mu mówię, że nie budze, bo ona potem 2h nie zasypia no i się teraz z nią bujam
patelnia i to żeliwna

ide zła stad się ogarniać ale mnie ta mama zajerzyła..wrrrr
Stary 2014-02-20, 09:56   #2233
bajka1807
Zakorzenienie

przez te wczorajsze rozmowy o chomikach snilo mi sie ze w sianku pojawilo sie cos co najpierw przypominalo malego jeza, mysle sobie ooo przemycili w sianku jak postanowilam go wyjac z klatki to jakis wiekszy sie zrobil i myslalam ze chomik, a jak szukalam jakiegos pudelka zeby go przetransportowac do zoologicznego to zrobil sie szczurem
najlepsze jest to, ze zeszlam do rodzicow i mowie ze w gratisie dostalam drugiego szczuro chomika, a potem sie w jezyk ugryzlam bo przeciez im nie powiedzialam ze kupilam pierwszego. wiec poszlam z mama kapac Amelke, w lozeczku stala klatka, ja sie rozebralam do naga i zaczelam kapac Amelke....

eee ktos mi powie co mi sie w tej bani ryje?
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 09:56   #2234
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
rozumiem. ja bym poczekała z tym glutenem i zaczęła wprowadzać jakiś tydzień po pierwszych warzywkach/owocach
Tak zrobię
Tylko może zacznę wprowadzać po 7/8 mscu.

Cytat:
Napisane przez xViolet Pokaż wiadomość
Hej
Dzis Wiki kończy 5 miesięcy

Wszystkiego najlepszego dla jej rówieśników Elenki, Julka, Oli i Miłosza

Sto lat dla Wiki
Przyłączam się do życzeń dla pozostałych dzieciaczków

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
tak zrobię
może listem gończym nie będą mnie szukać
Spoko. My mieliśmy jedno chyba w październiku czy listopadzie nikt mnie nie ściga

Cytat:
jejku nie dam rady nadrobic a baaardzo cjce bo widze ze temat chomikow na tapecie

moja kolezanka wsadzila chomia do magnetowidu, ale ze chomik nie ma wstecznego wiecnie umial wyjsc
wiectavmadra wlaczyla magnetowid i nacisnela eject

Tassia widziałaś, że wklejałam te kredki do malowania twarzy z Lidla bo pamiętam że chciałaś od dziś sa

Cytat:
Tasia nie bądź złą, Maciuś po prostu chce spędzać Tobą jak najwięcej czasu mój tez wykazuje niezadowolenie jak od niego odchodzę
jak ja idę się kąpać, nie ma TZ, a młody nie śpi to go biorę w leżaczku do łazienki- ale ma zaciesz i jak śmieszne zagląda spod tego pałąka przy leżaczku
Mój lubi jak wodę leję po drzwiach prysznicowych

Cytat:
Witam sie wyspana w 4 rocznice slubu ciekawe czy tz bedzie pamietal skoro zostal w hitlerowie
Najlepsze życzenia

Cytat:
Nie mogę czegoś zrozumieć. Miała pierwsze cc i zamiast od razu zrobić drugie cc to czekali 24h Jestem tylko ciekawa czy jakiś im dokument laska podpisała. Bo dopóki nie napisze się pisemnej zgody na sn (jeśli pierwsze było cc) to nie mogą zmusić i muszą ciąć.
Żal dzieciaczka
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 09:58   #2235
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
hehe nie wiem, ale czytalam ze jest po tym ciasno az milo
Mel B 14/14 ✓

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-20, 09:59   #2236
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
dlatego mam opatentowane kichanie bez głosu, a i nie gniote butelek przy Fipie,..
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 10:00   #2237
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
tassia Co do głodu-ja ostatnimi czasy też ciągle go odczuwam i już naprawdę nie wiem co jeść,żeby dawało to efekty w spadku wagi... Nie chcę takiej typowej diety,bo czuję,że nie dam rady na siłowni,a jednak chodzę 4,5 razy w tygodniu...
Brak mi weny co do produktów
Ja tez mam problem z glodem.Dlatego tylko na dukanie wytrzymuje bo moge jesc ile chce.Znajoma mi powierziala, ze moga to byc zaburzenia hormonalne wywolane urazem, uszkodzeniem czesci mozgu odpowiedzlanej za wydzielanie czegos tam (nie pamietam nazwy).W wieku 11-12 lat mialam wypadek i wstrzac mozgu i rzeczywiscie jakos od tamtej pory zaczelam duzo jest i ciagle glodna

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Cytat:
d

.
Nie, no ok. tygodnia
Stary 2014-02-20, 10:02   #2238
butterfly20
Zakorzenienie

Cześć. Szalone:P Nadrabiam:P

Cytat:
tzn ja tak czysto teoretycznie bo póki co nie planuje więcej dzieci
ja 2 dzień... oby się obyło bez żadnych sensacji, ale skoro już 2 tydzień to możesz chyba być spokojna

dobrze mówi! to oponka

a obwarzanki to są krakowskie i wyglądają tak

mój kuzyn jak był mały to nie mówił r...
i kiedyś wyjechał z tekstem "kujwa! zesjałem się!" wszyscy wybuchli śmiechem... ma 25 lat i ta opowieść do dziś krąży po rodzinie i każdy to wspomina
haha dobre O moim bracie krążą różne historie.

jest jeszcze o kupie, więc jak jecie śniadanie to nie czytajcie

Rodzice zostawili Bartka z tymże dziadkiem-miał koło roczku. wracają do domu, a tam mój brat w łóżeczku cały uwalony swoją kupą, łóżeczko i ściana też z kupy i uwaga! dziadkowi przysnęło się na kanapie obok łóżeczka i co?też uwalony kupą

Cytat:
przeciez nigdy tego nie ukrywalam

masakra, dalszy ciag tlc i jest o chlopaku ktory stal sie dziewczyna i jak go inne chlopaki pukaly w dupsko i mysleli ze jaja to pipa to jest dopiero niesmaczne
ja jem sniadanie:P

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
W temacie chomików to ja się zawsze ich bałam. Przez jakis czas chciałam za to mieć szopa pracza (nie wiem skąd ten pomysł) i alpaka (rozbawia mnie ich wygląd), ale mi rodzice nie kupili ani jednego ani drugiego W podstawowce chciałam być kozak i mieć 5 z biologii, więc zgłosiłam się na ochotnika do wziecia jednego z chomikow na przechowanie przez wakacje. Nie muszę pisać jak "szczęśliwi" z tego powodu byli moi rodzice Pojechałam na kolonie i po powrocie po 2 tygodniach podchodzę do klatki a tam pusto. Przeszukalismy cały pokój, tata poprzestawial meble, a zwierza dalej nie było. Już rodzice kombinowali co by w zoologicznym kupić identycznego/podobnego. Po kilku godzinach chomik się znalazł - w pudełku z pokarmem. Wpadł do niego w trakcie ucieczki. Jaki on był gruby! Ha, że nie padł z tego przezarcia

ooo a ja zawsze chciałam małpkę kapucynkę

Cytat:
to bylo nic, mam dzis maraton z tlc i teraz jest o zbokach co za fetysz maja laktacje.... szczerze jak widze doroslego chlopa ssacego cycka ktory ocieka mlekiem to mnie normalnie cofa
fuuj a teraz sa big cyce.... juz wole swoje wypierdki mamuta
jem śniadanie:P

Cytat:
Co Ty o takim marze...

I w ogóle boski jest, bo obudziła się Elena, a on do mnie: "jak Ty ja usypiasz". To mu mówię, że nie budze, bo ona potem 2h nie zasypia no i się teraz z nią bujam
to niech on usypia
Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
ja potwierdzam, że to oponki wiem, bo ich nie lubię

heloł, motyl to jest czapka

u nas cała zwierzyna spoczywa pod krzewem forsycji, a trochę tego było

a znają, znają
my kiedyś jedziemy atem i nagle z tyłu słyszę "kulwa mać" spojrzeliśmy z mężem na siebie i schowałam głowę w kolana żeby nie parsknąć śmiechem udawaliśmy, że nie słyszymy i potem jeszcze chyba 2 razy się zdarzyło, że tak powiedział, ale nie reagowaliśmy i mu przeszło

ja miałam na balkonie jaszczurkę w słoiku i nie wiem jakim cudem w nocy z zakręconego słoika uciekła
a co do chomików to mój ostatni zaginął w niewyjaśnionych okolicznościach nie było mnie kilka dni w domu, a po powrocie mam mi mówi, że chomika nie ma, bo uciekł do tej pory im nie wierzę, pewnie zdechł i mi nie chcieli powiedzieć

zależy kto

patelnia w tym wypadku nie wystarczy

w dłuższych Ci zdecydowanie lepiej
haha widać źle skopiowałam te obwarzanki:hahaha :

i dobrze zrobiliście,że nie reagowaliście.dziecko w ten sposób domaga się uwagi,a jak się nie reaguje to przestaje go to bawić i już nie przeklina

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 10:02   #2239
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
Watpie by laser wystarczyl
Stary 2014-02-20, 10:03   #2240
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:

Co za masakryczna noc... jeśli teraz każda ma tak wyglądać przy tym ząbkowaniu to ja chyba nie wyrobię i jeszcze na to nakłada się skok.

Dziecko mi marudzi i nie mam szans na chwilę wytchnienia.

Mam ważne pytanie -
kupiłam zwykłą kasze manne , taką jak na zdj, taka jest dobra do ekspozycji?

pediatra mówiła że mam podawać pół łyżeczki więc jak mam to przyrządzić? zagotować więcej w garnku i potem odmierzyć?
współczuję nocki a co do kaszki to według mnie jak najbardziej może być. Jak ją robić to niestety nie wiem, jeszcze nie ogarniam tych tematów.

Cytat:
Czemu? Przez powikłania czy jak?
Ja szczepić chcę na pewno, tylko nie wiem, czy już teraz. Żebym to ja wiedziała, kiedy ona do dzieci pójdzie

Znajoma pediatra szczepi, bo mówi, że widziała u siebie dzieci z powikłaniami po pneumo i lepiej zaszczepić. Jestem tego samego zdania...

Dzięki dziewczyny, jadę dziś chyba po patelnię żeliwną
Wyszli 8:45 i tż znów do 2 nie będzie... Co to za życie

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Mam koleżankę, która robi na fb kampanię "nie szczep swojego dziecka, nie ryzykuj" masakraaaaaaa...
co do pogrubionego to

Cytat:
Hej

najlepszego

Cytat:
zaraz to wyłączę bo znowu będę miała spiny :/
dlatego ja postanowiłam już nie czytać i nie oglądać takich tematów. Zawsze znajdą się przeciwnicy i zwolennicy.

Cytat:
przez te wczorajsze rozmowy o chomikach snilo mi sie ze w sianku pojawilo sie cos co najpierw przypominalo malego jeza, mysle sobie ooo przemycili w sianku jak postanowilam go wyjac z klatki to jakis wiekszy sie zrobil i myslalam ze chomik, a jak szukalam jakiegos pudelka zeby go przetransportowac do zoologicznego to zrobil sie szczurem
najlepsze jest to, ze zeszlam do rodzicow i mowie ze w gratisie dostalam drugiego szczuro chomika, a potem sie w jezyk ugryzlam bo przeciez im nie powiedzialam ze kupilam pierwszego. wiec poszlam z mama kapac Amelke, w lozeczku stala klatka, ja sie rozebralam do naga i zaczelam kapac Amelke....

eee ktos mi powie co mi sie w tej bani ryje?

Dzień dobry!!! Dziś moje szczęście kończy 4 miesiące Jak ten czas leci
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 10:06   #2241
bajka1807
Zakorzenienie

a ja tam kocham ryana goslinga
Mel B 14/14 ✓
Stary 2014-02-20, 10:07   #2242
kaska87
Zakorzenienie

brawa dla wszystkich maluchów za skończone miesiące

Motyl ja jem, ale mnie to nie obrzydziło

ja mam taką historię, za którą mój brat mógłby mnie zabić jak byliśmy mali to się razem kąpaliśmy i mama wyszła na chwilę i nagle słyszy mój krzyk "mamooooo" przybiega i co się okazało? że mój brat wpuścił sharka (kupę) do wanny do tej pory z tego lejemy

Bajka no ma coś w sobie

idę do lidla po zakupy i produkty na OBWARZANKI i to są obwarzanki

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-02-20 o 10:08
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 10:09   #2243
kropla_deszczu
Zadomowienie

Cytat:
a właśnie, mam pytanie odnośnie szczepień.
wszystkie od początku mieliśmy bardzo punktualnie.... aż sama teraz się boje czy to dobrze po tym co pisałyście żeby odraczać szczepienia i robić dłuższe przerwy....
czyli pierwsze po 6 tyg. później po kolejnych 6 i znów po 6 czyli po 6 po 12 i po 18 tyg, i na tym ostatnim lekarka powiedziała że znów za 6 tygodni kolejne, jedno wkłucie i teraz tak patrzę na harmonogram szczepień i piszę że w 7 miesiącu ma być to szczepienie a Ola jeszcze nie jest w 7, na jutro by nam wypadało to szczepienie i co, poczekać?

wiesz co, moja miała to szczepienie dzień przed ukończeniem 6 miesiąca, jedno uklucie i po krzyku, pediatra nie miała nic przeciwko, w dodatku po tym szczepienia Ala nie miała żadnych objawów, bo zwykle to miała ten nieutulony płacz

Cytat:
Hej

wszystkiego dobrego dla wszystkich maluszków

Cytat:
dupa nie nadrabiam

za duzo piszecie, a mojemu dziecku cos sie pozajaczkowalo i nie moge sie na 15sekund odwrocix bo jest placz.
terroryzuje mnie i zaczyna mnie to wkurzac. oczekuje caly dzien zabawy i wymyslania atrakcji.

kropla mnie lekarka powiedziala zebym sie nie bala paracetamolu bo niektorzy juz ibuprofen podaja, ale ona uwaza ze to stanowczo za wczesnie.
ale moj jest mlodszy

moja już 6,5 miesiąca ma więc nie bałam się podać ibuprofenu poza tym ibum jest od 3 miesiąca

Cytat:
Dawalyscie moze kaszki w sloiczkach hipp?Albo serie owoce i ziarno?
Co do tych kaszek na noc, nie ma zadnej roznicy w spaniu po takiej czy po normalnej.Tylko moje dziecko i tak spi wiec moze nie jest najlepszym testerem.W kazdym razie ta nocna od jakiegos czasu jada rano

ja dawałam te owoce i ziarno, młodej smakuje to bardzo

Cytat:
Wspolczuje poblemow.Ja podaje gluten i szczerze mowiac juz nie licze ile.Zazwyczaj kaszke glutenowa na sniadanie na oko ilosc, a od czasu do czasu i na obiad bo jeden sloiczek jest z glutenem, akurat Janka ulubiony
U nas też nie ma problemu

08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-20, 10:09   #2244
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
a ja tam kocham ryana goslinga
no ciasteczko niezłe

Stary 2014-02-20, 10:13   #2245
kropla_deszczu
Zadomowienie

A tak w ogóle to moje dziecko dzisiaj tylko jeden raz się na szamke obudziło a wstała nawet względnie bo o 6:30, za to teraz śpi już od godziny akurat jak ja za niedługo muszę wyjść do ginekologa, się spoko jeszcze mam trochę czasu to niech śpi, a później idę odebrać zyrafke na pocztę bo oczywiście wczoraj listonosz ja przyniósł akurat jak ja na poczcie byłam

08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Stary 2014-02-20, 10:15   #2246
butterfly20
Zakorzenienie

Joasiek brawa dla Szymka!

Kaśka ostatnio któraś z dziewczyn pisała taką wannową historię z siuśkami i "to się do mnie zbliża"

Cytat:
teraz waham się jesli chodzi o pneumo
ale co mówili o tej konkretnie szczepionce?

Cytat:
Hej

Cytat:
dupa nie nadrabiam

ale moj jest mlodszy

siedzisz a tronie?

Cytat:
hahha no to ja mam podobną historię u znajomych
też chyba 3 letnia dziewczynka jechała z tatą samochodem, ona oczywiście z tyłu w foteliku, i przez przypadek tata włączył wycieraczkę na tylnej szybie, a że ciepło i sucho to ona zaskrzypiała czy tam wydała dziwny dźwięk no to dziewczynka nagle wystraszona "co to mnie tam z tyłu wk....wia

tak zrobię
może listem gończym nie będą mnie szukać

Cytat:
Tasia nie bądź złą, Maciuś po prostu chce spędzać Tobą jak najwięcej czasu mój tez wykazuje niezadowolenie jak od niego odchodzę
jak ja idę się kąpać, nie ma TZ, a młody nie śpi to go biorę w leżaczku do łazienki- ale ma zaciesz i jak śmieszne zagląda spod tego pałąka przy leżaczku
ja też tak robię, jak potrzebuję dwójeczkę lub wysuszuć włosy to też moje biedne dziecko mam w zasięgu wzroku

Cytat:
Ja bym go zostawila i wyszla spać do samochodu

Moj pierwszy oues spoczywal pod jasminem. Masakra jak tam przez dluugi czas bujna trawa rosla

co to kulwa to ostatnoo Blanka spelniala sie plastycznie i nagle slysze kuuuuuurwa ale tak slodko i delikatnie ze nawet myslalam ze mi sie przeslyszalo i zapytalam co powiedziala a ta od razu ze niv- cwaniara mala
Ale mtslalam ze mnie w duchu smiech zabije.
Ostatni taki numer odwalila mi u lekarza jak miala 2,5 roku. Pelna poczekalnia, cisza moje dziecko kombinuje cos z breloczkiem i nagle slychac wyrazne kurrrrwa. Moja mina chyba bezcenna myslalam ze sie ze wstydu spale

Znam ten bol. Ja mialam dosyc jak tz wychodzil io 6 i wracal o 22.

Witam sie wyspana w 4 rocznice slubu ciekawe czy tz bedzie pamietal skoro zostal w hitlerowie

najgorsze,że to powinno nas martwić, a tak nas śmieszy

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość

mi też źle już rozglądam sie za żłobkiem z kamerami bo moja mama będzie musiala jednak wrócić na troche do pracy, moze to i lepiej bo właśnie mnie tak zirytowała że szok... wg niej dziecko nie moze nawet chwile zapłakać mimo ze jest to ewidentny płacz wymuszacza...

to są oponki

dokładnie

i tu się zgadzam co do kiszki to nieznałam tego ale TŻ mi pokazał i z grila jest pyszna... oj kusicie kusicie

patelnia i to żeliwna

ide zła stad się ogarniać ale mnie ta mama zajerzyła..wrrrr
ooo są takie żłobki?i podgląd online?

Stary 2014-02-20, 10:20   #2247
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
tassia Co do głodu-ja ostatnimi czasy też ciągle go odczuwam i już naprawdę nie wiem co jeść,żeby dawało to efekty w spadku wagi... Nie chcę takiej typowej diety,bo czuję,że nie dam rady na siłowni,a jednak chodzę 4,5 razy w tygodniu...
Brak mi weny co do produktów
no warzywaaaa
papryka, marchewka
i duszona ryba
ostatnio upieklam piersi z kurczaka i podjadam z keczupem
a efekty na silowni jak mowi moj trener (kolega tz, bo tz nie nadaje sie na mojego trenera hihi-zreszta to troche jak z mezem budowlancem co nena pisala) efekty widac po 8 miesiacach

Cytat:
no to nam się dzieci zbuntowały...
mój właśnie wali mnie grzechotką po kolanie i stęka bo na niego nie patrzę ;]

odwykłam od takich jego scen bo ostatnio było nawet dobrze..

A Maćkowi wyszły już zęby ?

ma dwa juz calkiem.duuuze
ale chyba ida dwa kolejne
wlasnie zasnal

Cytat:

Cytat:
hej

Dzięki
Tasia Tobie też dziękuje

Pewnie, że to oponki

Eh i to w moim szpitalu

czytalam wczoraj
ale jeszcze nie wiadomo co bylo przyczyna
ja wierze ze to nie zawsze jest blad lekarzy

a co do.krewetek to jeszcze natka pietruszki

Cytat:

i wkręciło go ?

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

idę pod prysznic i na spacer bo zaraz zwariuję

nie porazilo pradem

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Tak zrobię
Tylko może zacznę wprowadzać po 7/8 mscu.

Sto lat dla Wiki
Przyłączam się do życzeń dla pozostałych dzieciaczków

Spoko. My mieliśmy jedno chyba w październiku czy listopadzie nikt mnie nie ściga

Tassia widziałaś, że wklejałam te kredki do malowania twarzy z Lidla bo pamiętam że chciałaś od dziś sa

Mój lubi jak wodę leję po drzwiach prysznicowych

Najlepsze życzenia

Nie mogę czegoś zrozumieć. Miała pierwsze cc i zamiast od razu zrobić drugie cc to czekali 24h Jestem tylko ciekawa czy jakiś im dokument laska podpisała. Bo dopóki nie napisze się pisemnej zgody na sn (jeśli pierwsze było cc) to nie mogą zmusić i muszą ciąć.
Żal dzieciaczka

tak widzialam
dziekuje bardzo
a co do glutenu to jak nie wprowadzasz teraz to ja bym.wprowadzila dopiero w 10miesiacu wg tej drugiej metody
a byly jakies objawy?

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 10:20   #2248
butterfly20
Zakorzenienie

Boja ty rodziłaś w tym szpitalu?tam ktoś w komentarzach pisał,że w tym szpitalu bardzo zmusza się kobiety do porodu sn?
tylko pewnie ta z racji wcześniejszego cc i tak miałaby cc, to po co tak zwlekali? w ogóle dziwna sytuacja, nie piszą czy przed porodem z dzieckiem było ok, na pewno robili ktg, to co?tak nagle zmarło?masakra...

i jeszcze cc 10 dni po terminie?sajgon...

Edytowane przez butterfly20
Czas edycji: 2014-02-20 o 10:23
Stary 2014-02-20, 10:29   #2249
tassia
Zakorzenienie

motyl
hahaha odkrylas mnie
ale zeby bylo jasne teraz juz nie
macko spi

sa takie zlosbki
coraz wiecej ich jest
nie chcialabym w takim czyms pracowac ale chetnie oddalabym.dziecko

kiedys bylam niania u babki ktora byla w 8miesiacu ciazy
przychodzilam na 4godziny do jej dwuletniego synka, ktory nota bene byl niesamowity
moim zadaniem byla zabawa i spacer
babka chyba miala podsluch w jego pokoju
bo pamietam.ze jak raz chcial malowac to ja nie zdazylam farbek z szafki wyciagnac jak ona przyleciala z folia i kubkiem wody
masakra
caly czas patrzyla.mi na recei oczekiwala ze bede jakies super zabawy wymyslac
a ja wymyslalam ale jak to bywa z dziecmi w takim wieku mial on olbrzymia ptrzebe samodzielnej eksploracji
kiedys np. przez pol godziny rozbieral jakies autko na czesci i je skladal-obracal kolami- znow rozkladal
i pytal sie mnie czy vw tez tak maja, a volvo? a skoda.? i tak w nieskonczonosc
to babka mi zarzucila ze nie wymyslam rozwijajacych zabaw.
masakra

a dzieciak byl niesmaowity bo jego ulubiona gazeta byl auto swiat
i jak szlismy to pokazywal mi wszystkie auta i opowiadal o nich
a raz mnie w bambuko zrobil
pyta sie: a co to za auto?
ja: nie wiem, podejdziemy to zobaczymy
on: hihihi nowy pt cruiser

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 10:30   #2250
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Tez mnie to obrzydza :p ludzie maja dziwne jazdy
Byli u mnie dzis znajomi i zeszlo cos na temat laktacji... maja kumpla ktory rzekomo potrafi wywolac laktacje u swojej zony mimo ze ona nie jest w ciazy ani nie kp - to jest mozliwe ?

jest...

znajoma mio powiadala o zbieraniu ogorkow w de. lezy sie calu dzien na takich dechach przymocowanych do wolno jadacego traktora, rekami w dol by zbierac ogorki. pozycja i upal powodowaly ze czesc kobiet pokarmu dostawala

ja kiedys hodowalam rybiki cukrowe i slimaki rybik zdechl bo kolezanka dala mu cukry, wlala wody i... woda wyschla a rybik sie do cukru przykleił dzungarki tez mialam,. fajne sa ale po 2 latach jeden mial jakiegos guza na szyi ze jesc nie mogl nawet dalam mu trutke n MYSZY I NIE MECZYL SIE WIECCEJ

moja ciocia robila sztuczne oddychanie chomikowi a potem stwierdzila ze moze sie nie rusza bo za zimno i w sen zapadl. polozyla go na grzejniku. po tygodniu wysechl na wiór

znajomy za to chcial umyc rybki w wodzie 60 st

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości