|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1381 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Razem tu wszystkie rozprawiamy..mamusie i przyszłe mamy. Staraczki i mamusie cz
Dzięki dziewczynki za wszystkie rady
![]() Mamaszkraba fajną niespodziankę ma koleżanka ![]() ![]() ![]() co do skurczów: mi mówili o 10, ale zgadzam się z santom: w Pol wszystko się reklamuje na srakę, na dupę etc... Ale uważam, że jeśli gin decyduje o środkach, to lepiej chuchać na zimne ![]() co do odbijania: ja karmię piersią a baaaardzo długo odbijałam ![]() kapusta kiszona ![]() Luna ja bym chyba zaufała co do tego wędzidełka ![]()
#1382 |
Zadomowienie
|
Dot.: Razem tu wszystkie rozprawiamy..mamusie i przyszłe mamy. Staraczki i mamusie cz
Po wielkich bojach Antonio zasnął o 16 uprzednio ciągnąc flachę. Nie wytrzymałam i dałam bo już mi pomysłów brakowało. Spał do 20:30
![]()
#1383 |
Zadomowienie
|
Witamy
![]()
#1384 |
Zakorzenienie
|
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1385 | |
Zadomowienie
|
Witam.
Cebulka, ale masz fajnego synusia. Aż mi tęskno za takim maluszkiem. Chwytaj te chwile, korzystaj bo mijają nie wiadomo kiedy. Lunka, ja myślę, że jest ok. Poczekaj jeszcze trochę, przecież sama mówisz, że ładnie gaworzy, ładnie je, więc nie powinien mieć problemów z mową później. A nawet jakby to taki zabieg można wykonać jak będzie starszy. Jak zauważysz, że niepoprawnie coś wymawia, to wtedy można to znowu skonsultować. Teraz odetchnij i ciesz się Cytat:
No to ok, ona ma już 11 miesięcy, więc wiem, że może sporo rzeczy jeść. Dzięki, że mnie uspokoiłaś. Lidka zjadła tak naprawdę minimalną ilość ale zanim kiedyś na przyszłość zje więcej to wolałam zapytać. ![]()
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1386 |
Zadomowienie
|
Jakie Ty będziesz miała super pamiątki z tych zdjęć z uśmiechami
![]() Najprościej o probiotyk zapytać w aptece. Może jest coś od 2 tyg... ![]() Najlepiej sprawdził się jednak esputicon. Cześć. Nadrobiłam wszystko, ale jakoś dopada mnie albo chandra, albo zmęczenie, bo nie wiem nawet co napisać. U na ok. A, wiem Luna kuzynkę olej. Nie biorę na poważnie rad dotyczących wychowania od osób, które ewidentnie mają do tego "lekki" stosunek. Co do lekarki, skoro była doświadczona, to pewnie wystarczył jej jeden rzut oka. Jakby coś Cię dalej martwiło to skonsultuj z kimś innym. A skoro gaworzy i je pięknie, to chyba narazie nie ma się czym przejmować ![]() Mamasz (skorzystam ze skrótu ![]() ![]() Idę do K.
Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy nie nastąpi. 08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń Edytowane przez Sophia_1 Czas edycji: 2014-02-20 o 08:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#1387 |
Zakorzenienie
|
#1388 | |
Zakorzenienie
|
Śliczny jest
![]() Czas tak szybko mija, że ja już nie pamiętam jaki Igor był mały i cudownie ogląda się takie kruszynki ![]() Cytat:
![]() U nas ktoś musi teraz pracować, bo firma w której pracował mąż zbankrutowała i od lutego M. jest na bezrobociu. Ustaliliśmy, że skoro ja taką kasę z unii wyciągnęłam to szkoda marnować taką okazję i jak już mam tyle zleceń i zajęć to ja pracuję, a on zajmuje się Igorkiem popołudniami. Inaczej musielibyśmy wziąć opiekunkę. A chodziło też o to, że powiedziałam sobie, że nie będę popełniać tych samych błędów co moi rodzice, bo dla nich na pierwszym miejscu była praca, i co? I robię dokładnie to samo, usprawiedliwiając się, że z coś trzeba żyć. ;/ Dość biadolenia. Wiosna idzie ![]() Pytanie za 100 pkt. Od kiedy można dawać dziecku jogurt naturalny? Kupiłam ostatnio Igorkowi takie z nestle jogurty i wcina je, aż się mu uszy trzęsą, tylko, że 4 szt kosztują 10 zł. Poza tym nie są takie zdrowe jak naturalny. Ktoś pomoże? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1389 |
Zakorzenienie
|
Mama szkrabka a ile on ma??
Moja Julcia dziś jest już 8 miesięcy na świecie ![]() ![]() i 35 tygodni... czwartek-kocham czwartek ![]()
#1390 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
jak mąż zostaje z małym to sie nie martw. Masz identycznie jak u mnie. Ja do pracy, mąż z dzieckiem. Takie czasy. Wszystko do góry nogami. Jogurt swojej daje od ok 9 miesiąca. Tylko ja daje naturalny z Zott, bo jego skład jest ok. Mleko, mleko w proszku odtłuszczone, białka mleka i żywe kultury bakterii. Żadnych zagęszczaczy. ja Twój je i nic mu nie dolega to dawaj. A z nestle to które?
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1391 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1392 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Igorek ma 6 miesięcy. Można sprawdzić w suwaczku. Brawo za miesiące ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1393 | ||||||||
Zakorzenienie
|
hej
![]() może zdążę troche nadrobić zanim Tymek sie obudzi z porannej drzemki ![]() wczoraj byliśmy na szczepieniu i szczepienie sie odbyło. Lekarka go zbadała i powiedziała że jest czyściutko, a katarek poprostu jest a kaszelek od tego katarku i że nie jest chory ![]() z tym szczepieniem zeszło sie tam 1,5 h... strasznie długo to wszystko trwa. Dzieci płakały,marudziły a Tymek grzeczny, spokojny,tylko sie rozglądał po kątach. Przy badaniu oczywiście cieszył sie do lekarki a przy samym szczepieniu był mąż boja poleciałam dobankomatu szybko po kase i jak przyleciałam to byli już na zewnątrz po szczenieniu. Mały spokojny, choć TZ mówi że w czasie szczepienia troche głosu użył ![]() ![]() dziś kończy 3 miesiące ![]() waży 7,5 kg i ma 66 cm ![]() więc przybrał już 2,8 kg - mój mały bulbasek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale wydaje mi się że bardzo duże znaczenie ma właśnie odbijanie też po piersi, bo chodzi o pozbycie sie powietrza, a karmiąc piersią też przecież może go nałapać... nie zawsze jednak często. A co do nie obudzenia (jeśli śpi) to ja delikatnie go wtedy biore na ramie i tak leciutko kołysze, i zawsze śpi zadowolony ![]() Cytat:
Co do czasu... to wiadomo, życie scenariuszróżny pisze,żyć za coś trzeba, ale nie martw sie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() i co Ty nam tu mówisz że płacze! ![]() ![]()
![]() |
#1394 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mu daję z nestle po 6 miesiącu jakieś malinowe. Kupię mu naturalny i spróbuję, tylko jak on niby ma tą skazę białkową to nie wiem czy można... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1395 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny mam pytanie, może któraś stosowała wkładki laktacyjne babydream z rossmana? czy są dobre? Bo widzę że od dziś z kartką rossne są za 4 zł. Ja do tej pory kupowałam j&j a tych babydream nie znam?
---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Mały jeszcze śpi to chyba to wykorzystam i za ogarnienie chaty sie wezme... chociaż najchętniej przesiedziałabym cały te czas przed komputerem ![]()
#1396 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Waga super. Mój Igor tyle samo waży tylko ma 6 miesięcy ![]() Brawo za szczepienie. ![]() My idziemy w przyszłym tygodniu, a jutro mam wizytę u alergologa. Ciekawe co nam powie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1397 | |
Zakorzenienie
|
i jeszcze jedna rzecz mi sie przypomniała.... sklerotyczka zemnie bo już dawno miałam zapytać Isia pamiętam że chciałaś kiedyś sprzedać chustę donoszenia maluszka kiedyś ale pewnie już ją sptrzedałaś...?
---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
![]() a za wizyte u alergologa trzymam mocno kciuki żeby skaza okazała się NIE skazą ![]() ![]()
![]() |
#1398 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Kiedy ci się unormowała laktacja?I czy po unormowaniu masz miękkie piersi?Pytam bo gdzieś od 3 dni mam miekkie piersi.Czytałam że około 2 miesiąca tak może być bo laktacja się normuje.Młody nie wygląda na głodnego ale ja mam schizy że pokarm mi zanika ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1399 | ||
Wtajemniczenie
|
Hej.
Cytat:
Cytat:
![]() http://www.pfm.pl/artykuly/jogurt-cz...urtopodobny/83 http://twojrynek.pl/PL/276/1013/Jogu...__sama_chemia/
![]() |
#1400 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() witam sie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1401 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
kiedy byłam jak kropelka czułam serca twego bicie i wiedzialam jak jest wielka miłość która daje życie... 20.11. ...nasze Szczęście... ![]() Edytowane przez ...Skierka... Czas edycji: 2014-02-20 o 09:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1402 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#1403 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wieczorem wypiję za Wasze zdrowie jednego ![]() Najlepszego dla córeczki. Z ostatniej chwili: M. pojechał z teściową na zabieg do Bytomia i jak wracał to gościu wjechał w dupę MOJEGO samochodu. grrrr.... a jego stoi pod domem ;/ Z drugiej strony lepiej, że w mój bo mój jest starszy i mniej go szkoda... ale jak nie urok to sraczka... |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1404 |
Zakorzenienie
|
mój Prezes się właśnie obudził
![]()
#1405 |
Zakorzenienie
|
Hej
Wszystkiego najlepszego dla Tymcia i Igorka ![]() Ja sobie do Was zadowolona piszę z tele od 2 dni ja patrzę a tu nie ma żadnej mojej wiadomości wkurzyłam się jak nie wiem co. Plus jest jeden że jestem z Wami na bieżąco i nie muszę nic nadrabiać po łebkach Już mi się nie chce pisać wszystkiego od nowa napiszę tylko że kocham Was wszystkie i wasze dzieciaczki ![]() A mu mnie brak wody ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1406 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#1407 |
Zadomowienie
|
dzien dobry z kawka...bez mleka ... :/ no ale coz
![]() cebulka - Antonio slodziaczek ze ho ho ![]() Skierka- ja uzywam wkladek babyono i z nich najbardziej jestem zadowolona... mialam z belli ale przeciekaly ![]() ![]() iza- mi pani w poradni laktacyjnej mowila (bo tez schizowalam ze miekkie cycki mam i nie mam mleka ) ze to normalne, bo piersi produkuja tyle ile maluszek potrzebuje, nie ma nadwyzek i dlatego nie sa twarde.... Pijasz herbatki laktacyjne, karmi z tego co wiem... jest ok, nie martw sie ![]() ![]() ![]() teorema - wlasnie meza bratowa ma takie sprzet i jak tlyko bede mogla jesc mleko to zaupie takie cos! i bede robic wlasne jogurty ![]() co do skorczy to tez nie mysl o nich za duzo bo to tez je nakreca...myslisz, martwisz sie, denerwujesz i i sie pojawiaja...kolko sie zamyka.... Mi gin powiedziala, zebym o tym nie myslala.... i poradzila szydelkowanie zeby glowe czyms zajac ![]() bajka - ![]() ![]() mamaszkraba - mam nadzieje, ze rodzince nic sie nie stalo? Witam sie kochane w piekny sloneczny dzien (szczecinianki kiedy wpadacie na spacer na Miedwie? ![]() Dominika przysnela, ja zrobilam sobie kawke.... Wczoraj pieklam bulki sama :P Nawet wyszly,,,tylko szybko poszly ![]() ![]() ![]() Edytowane przez magbes Czas edycji: 2014-02-20 o 10:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#1408 |
Zadomowienie
|
cześć
![]() ![]() my wczoraj zaczęliśmy 6 tydzień a do poniedziałku do pierwszego USG jeszcze tyle czasu.... chyba osiwieje |
![]() ![]() |
![]() |
#1409 |
Zakorzenienie
|
Cebulka, Antoś cudo
![]() ![]() Brawa dla Waszych dzieciaczków za kolejne miesiące ![]() ![]() ![]() Ja spałam dziś od 4-5:30. Jestem wykończona. ![]() ![]() Zęby??? No teraz pracuje, Teściowa z mały. Od 14:30 przejmie Go tatuś... Mama też mi brakuje chwil z moim synusiem...no, ale trzeba pracować. (Też mam swoja działalność). Teściowa kochana, przyjeżdża codziennie, przywozi obiady, dała mi kasiorkę na urodziny....no cud miód! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1410 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja se sama musze gotowac ![]() ![]() ![]() dzieki dziewczynki za zyczenia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:27.