Wszystko o Avonie - Część II - Strona 481 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-06-09, 11:50   #14401
nutka85
Wtajemniczenie

Dot.: Wszystko o Avonie - Część II

Cytat:
Napisane przez emi26 Pokaż wiadomość
witam!
sledze ten watek od dawna a teraz postanowilam sie z wami podzielic swoimi przezyciami z kosmetykami i ogolnie z firma avon.
a co do tego zelu to wyprobowalam ten nowy i naprawde pomaga.
moj 9 letni syn tak poparzyl sobie twarz ze az mial pecherze z woda na policzkach noi posmarowalam a raczej smarowalam pare razy mu buzke tym zelem i po 2 dniach nie ma sladu ani po bablach ani po przerazajacej czerwieni na jego buzi jest fantastyczny polecam tylko niewiem co on czul czy chlodzil ale najwarzniejsze to ze nie bedzie mu skora schodzila i nie bedzie strupkow na miejscu po pecherzach.

jeszcze raz witam wszystkich i pozdrawiam
Witamy

Ja niestety nie mam tego żelu

I teraz żałuję, ze nie wzięłam go sobie jak kupowałam emulsję do opalania z promocji "dwa za...."

No ale cóż...
I tak rzadko się opalam na tyle, żeby trzeba było mnie schłodzić

Z tym, że zazwyczaj takie "poparzenia" (w cudzysłowiu, bo to tylko zaczerwieniona skóra i piekąca) wychodzą przypadkiem....

No nic, może się skuszę na niego jeszcze

Pozdrawiam i zyczę miłego dnia!

Ja zmykam do nauki, mam w tym tygodniu 4 zaliczenia i egzamin...
teraz jestem na etapie uczenia się o produkcji browarka
Stary 2007-06-09, 12:27   #14402
acha1979
Przyczajenie

Witam,
dziewczyny mam do Was ogromna prośbę
czy ma któraś z Was lakier do paznokci w kolorze PALE GOLD
bo szukałam na necie i na forum i nie moge znależć żadnego zdjecia a chodzi mi o to czy jest on perłowy czy matowy
bo u mnie w COKU-u nie mieli tego kolorku
a kolor DELUXE CHOCOLATE okazał sie być ciemny i na pewno nie perłowy tak jak pokazany jest na zdjeciu w katalogu.
pozdrawiam
Stary 2007-06-09, 12:31   #14403
inez1234
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez emi26 Pokaż wiadomość
witam!
sledze ten watek od dawna a teraz postanowilam sie z wami podzielic swoimi przezyciami z kosmetykami i ogolnie z firma avon.
a co do tego zelu to wyprobowalam ten nowy i naprawde pomaga.
moj 9 letni syn tak poparzyl sobie twarz ze az mial pecherze z woda na policzkach noi posmarowalam a raczej smarowalam pare razy mu buzke tym zelem i po 2 dniach nie ma sladu ani po bablach ani po przerazajacej czerwieni na jego buzi jest fantastyczny polecam tylko niewiem co on czul czy chlodzil ale najwarzniejsze to ze nie bedzie mu skora schodzila i nie bedzie strupkow na miejscu po pecherzach.

jeszcze raz witam wszystkich i pozdrawiam
hejka
inez1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-09, 12:38   #14404
inez1234
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Vanilla:) Pokaż wiadomość
bardzo proszę i dziękuje
minęło już parę godzinek, cały czas chodziłam po słońcu a kredka nadal się trzyma
nio to swietna wiadomosci i ogromny plusiak dla kredki i avonu skoro przy takim słoncu wytrzymuje i co najważniejsze nie miesza sie z tuszem, to na pewno przy mrozie tez sie nic nie powinno stac

poza tym dodam, że też mam blue eyes i liczę na taki efekt jak Twój

p.s. dziewczynki, a macie proównanie kredek z tej serii, do metalicznych kredek do powiek ?
Stary 2007-06-09, 12:51   #14405
nutka85
Wtajemniczenie

Ja nie mam porównania, bo kredek nie używam

Jak Wam tak ładnie wychodzi makijaż zrobiony z kredką?
mi to zawsze wyjdzie krzywo, nierówno, przy okazji wsadzę sobie tą kredkę do oka, a efekt malowania jest taki, że wyglądam jak pięcioletnia dziewczynka, która zabrała mamusi kosmetyki i je pierwszy raz w życiu używała

bardzo podobają mi się kolory kredek i efekt ich użycia, ale nie potrafie, no nie potrafię ich używać:/

Która z Avonowskich byłaby dobra "na początek"?
Taka w miarę miękka i łatwa w użyciu?
Stary 2007-06-09, 12:52   #14406
inez1234
Raczkowanie

jak już jesteśmy przy czyms do powiek, to podziele sie z wami moją opinią na temat "lśniącego duetu"- cień do powiek i eyeliner 2w1-kolor CAFE. zamówiła go moja mama,ale oczywiście musiałam wypróbować, zachęcona pięknym makijażem modelki z katalogu 06.

zacznę od samego cienia:
konsystencja kremowa, gęsta i lekko płynna. sam kolor ładny, ale fatalnie się rozprowadza na powiekach nie ma mowy żeby przejechać nim 2 razy bo zostawia paskudne zacieki... ble... :| to jeszce nie wszystko niestety... jest bardzio krótkotrwały-po 2 godzinach widać już tylko w "zgięciach" powiek ślady cienia, a sama szczoteczka uniemożliwia precyzyjne nałożenie... poza tym jest też mało kryjący, także słowem: beznadzieja

a teraz eyeliner:
aplikator nie w moim stylu (miękki i giętki niestety), ale tu jeszce bym się pomęczyła z robieniem kresek, gdyby nie fakt, że po prostu nie warto się męczyć, bo efekt koncowy nie zadowalający. po pierwsze długo schnie i wystarczy mrugnięcie oka, żeby znalazł się na górnej powiece i nie tam gdzie trzeba. po drugie zbyt wodnisty i też niedokładnie kryje. po trzecie kreska wychodzi faktycznie cienka (po wielu próbach :/ ). jest bardziej długotrwały niż sam cień, ale to stanowczo za mało. zwykły bubel nawet namawiałam mame, zeby go zwrocila, ale stwierdzila że sie przemeczy

próbowałam używać tego kosmetyku 2 razy i o 2 za dużo, choć w sumie próbować zawsze można

jestem ciekawa, czy któraś z was go miała i czy przypadł wam do gustu? może tylko ja mam pecha
Stary 2007-06-09, 12:52   #14407
ilo16na
Zakorzenienie

A jak ta kredka chocolade sie calkowicie nazywa?W KWC nic mi nie wynalazlo.
Jak sie nazywa i czy jest w k8 i k9?

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-06-09, 12:54   #14408
mmk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez acha1979 Pokaż wiadomość
Witam,
bo szukałam na necie i na forum i nie moge znależć żadnego zdjecia a chodzi mi o to czy jest on perłowy czy matowy
a kolor DELUXE CHOCOLATE okazał sie być ciemny i na pewno nie perłowy tak jak pokazany jest na zdjeciu w katalogu.
pozdrawiam
PALE GOLD jest perłowy - mam go na paznokciach tylko juz chyba trzeci dzień - i po pracach domowych (pranie, mycie naczyń itp) trochę zmatowiał. Tylko nie jest taki złoty jak na zdjęciu, ale bardzo ładny
mmk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-09, 12:56   #14409
inez1234
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ilo16na Pokaż wiadomość
A jak ta kredka chocolade sie calkowicie nazywa?W KWC nic mi nie wynalazlo.
Jak sie nazywa i czy jest w k8 i k9?
w katalogu 8 na str 37 kredka do powiek BIG COLOUR - Big Colour Eye Pencil
Stary 2007-06-09, 13:01   #14410
ilo16na
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inez1234 Pokaż wiadomość
w katalogu 8 na str 37 kredka do powiek BIG COLOUR - Big Colour Eye Pencil
Dzieki
Widze- ladne odcienie ladna kredka-nie ladna cena.19.90 za kredke

Stary 2007-06-09, 13:15   #14411
kasia2439
Zakorzenienie

Cytat:
jak już jesteśmy przy czyms do powiek, to podziele sie z wami moją opinią na temat "lśniącego duetu"- cień do powiek i eyeliner 2w1-kolor CAFE. zamówiła go moja mama,ale oczywiście musiałam wypróbować, zachęcona pięknym makijażem modelki z katalogu 06.

zacznę od samego cienia:
konsystencja kremowa, gęsta i lekko płynna. sam kolor ładny, ale fatalnie się rozprowadza na powiekach nie ma mowy żeby przejechać nim 2 razy bo zostawia paskudne zacieki... ble... :| to jeszce nie wszystko niestety... jest bardzio krótkotrwały-po 2 godzinach widać już tylko w "zgięciach" powiek ślady cienia, a sama szczoteczka uniemożliwia precyzyjne nałożenie... poza tym jest też mało kryjący, także słowem: beznadzieja

a teraz eyeliner:
aplikator nie w moim stylu (miękki i giętki niestety), ale tu jeszce bym się pomęczyła z robieniem kresek, gdyby nie fakt, że po prostu nie warto się męczyć, bo efekt koncowy nie zadowalający. po pierwsze długo schnie i wystarczy mrugnięcie oka, żeby znalazł się na górnej powiece i nie tam gdzie trzeba. po drugie zbyt wodnisty i też niedokładnie kryje. po trzecie kreska wychodzi faktycznie cienka (po wielu próbach :/ ). jest bardziej długotrwały niż sam cień, ale to stanowczo za mało. zwykły bubel nawet namawiałam mame, zeby go zwrocila, ale stwierdzila że sie przemeczy

próbowałam używać tego kosmetyku 2 razy i o 2 za dużo, choć w sumie próbować zawsze można

jestem ciekawa, czy któraś z was go miała i czy przypadł wam do gustu? może tylko ja mam pecha
A ja Cię muszę zaskoczyć, ponieważ dla mnie jest SUPER. Fakt że cień do powiek jaśniutki a do tego elainera to potrzebowałabym czegoś ciemniejszego, ale mi długo trzymał się na powiece, nie robił kresek na zgięciach. A elainer super taki ciemny, fajnie się rozprowadza i dłuuugo trzyma i fajnie zmazuje się płynem do demakijażu
kasia2439 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-06-09, 13:28   #14412
milagrosx
Raczkowanie

Ja osobiście nie używam cieni ani kredek z Avonu. Po pierwsze są dość drogie a po drugie są w strasznie małej ilości a przy mojej tendencji do makijażu to np cienie starczyłyby mi na tylko tydzień . Najczęściej używam IGLOTa, lakiery z tej firmy też są rewelacyjne, a z Avonu szybko odpadają.

milagrosx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-09, 13:37   #14413
inez1234
Raczkowanie

Cytat:
Dzieki
Widze- ladne odcienie ladna kredka-nie ladna cena.19.90 za kredke
19,90 to i tak cena w promocji. regularna - 25,90
Stary 2007-06-09, 13:40   #14414
inez1234
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez milagrosx Pokaż wiadomość
Ja osobiście nie używam cieni ani kredek z Avonu. Po pierwsze są dość drogie a po drugie są w strasznie małej ilości a przy mojej tendencji do makijażu to np cienie starczyłyby mi na tylko tydzień . Najczęściej używam IGLOTa, lakiery z tej firmy też są rewelacyjne, a z Avonu szybko odpadają.
jesli chodzi o lakiery, to mnie zaskoczyla ostatnio moja klientka. wziela lakier z 07, z tych stron"do 60% taniej" - arabian glow: sahara sun.

kolorek ladniejszy niz na foto.miei sie ladnie i wpada troszke w roz chwalila mi jego wytrzymalosc. mowila ze nawet po myciu garów miała stan panokci nienaruszony
Stary 2007-06-09, 13:41   #14415
inez1234
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasia2439 Pokaż wiadomość
A ja Cię muszę zaskoczyć, ponieważ dla mnie jest SUPER. Fakt że cień do powiek jaśniutki a do tego elainera to potrzebowałabym czegoś ciemniejszego, ale mi długo trzymał się na powiece, nie robił kresek na zgięciach. A elainer super taki ciemny, fajnie się rozprowadza i dłuuugo trzyma i fajnie zmazuje się płynem do demakijażu
to ciesze sie, ze ja mialam tylko takie doswiadczenie z tym kosmetykiem :|
Stary 2007-06-09, 13:44   #14416
ilo16na
Zakorzenienie

Cytat:
19,90 to i tak cena w promocji. regularna - 25,90
Cena 19.90 jest nie do przyjecia a 25.90 jest... smieszna

Stary 2007-06-09, 13:47   #14417
milagrosx
Raczkowanie

Cytat:
jesli chodzi o lakiery, to mnie zaskoczyla ostatnio moja klientka. wziela lakier z 07, z tych stron"do 60% taniej" - arabian glow: sahara sun.

kolorek ladniejszy niz na foto.miei sie ladnie i wpada troszke w roz chwalila mi jego wytrzymalosc. mowila ze nawet po myciu garów miała stan panokci nienaruszony
Ja mimo wszystko jestem do nich uprzedzona. Osobiście ich nie używałam ale mojego TŻ siostra miała fioła na punkcie lakierów z Avonu a ja jej często paznokcie malowałam i bardzo szybko jej lakier odpadał. Pamiętam jak malowałam jej paznokcie na moje wesele (dzień przed o godzinie 22.00) i zanim doszło do uroczystości lakier był lekko pościerany a na poprawinach to już w połowie odpadł.

inez1234 jest coś takiego jak wielocytuj, nie pisz posta pod postem ok.

Stary 2007-06-09, 13:49   #14418
Agnieszq
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marta_md Pokaż wiadomość
hej
ja używałam preparatu na naczynka z kulką na pajączka na nodze - na twarzy nie mam takiego problemu i dlatego tak zrobiłam (preparat kupiłam z demo, więc był w miarę tani)
I co zauważyłaś jakąś poprawę ?
Ja postanowiłam zamówić 5 próbek i zobaczyć z próbek.
Chociaż w takiej sytuacji wierze jedynie w cudowną moc lasera ale może

Troszkę mnie drażni ostatnio avon nie wiem czemu ale wydłużyli mi dostawy zawsze dostawałam paczkę w sobotę a teraz we wtorek :/

A chciałam sie jeszcze was zapytać w katalogu 06 w ofercie internetowej (wiem że wracam :P )były mgiełki do ciała pur blanca i wink i zamówiłam kilka pur blanca i niestety już 2 klientki mi je zwróciły i rzeczywiście zostawia strasznie tłuste plamy jak sie psika. Ja osobiście pryskałam sie na szyje i od jakiegoś czasu myślałam ze krem mi sie nie wchłania. a teraz już wiem. Jakaś feralna produkcja czy taki był zawsze ??
Agnieszq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-09, 13:53   #14419
milagrosx
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agnieszq Pokaż wiadomość
I co zauważyłaś jakąś poprawę ?
Ja postanowiłam zamówić 5 próbek i zobaczyć z próbek.
Chociaż w takiej sytuacji wierze jedynie w cudowną moc lasera ale może

Troszkę mnie drażni ostatnio avon nie wiem czemu ale wydłużyli mi dostawy zawsze dostawałam paczkę w sobotę a teraz we wtorek :/

A chciałam sie jeszcze was zapytać w katalogu 06 w ofercie internetowej (wiem że wracam :P )były mgiełki do ciała pur blanca i wink i zamówiłam kilka pur blanca i niestety już 2 klientki mi je zwróciły i rzeczywiście zostawia strasznie tłuste plamy jak sie psika. Ja osobiście pryskałam sie na szyje i od jakiegoś czasu myślałam ze krem mi sie nie wchłania. a teraz już wiem. Jakaś feralna produkcja czy taki był zawsze ??
Ja też zawsze dostawałam w sobote a teraz musze czekać do wtorku.
Skoro klientki zamawiały z internetowej to nie miałaś obowiązku przyjmowania zwrotów.

Mam dwa bilety na koncert "genesis" na 21 czerwca w Chorzowie. Ja niestety nie moge pojechać, mam sesje. Jeśli ktoś jest zaineresowany zapraszam na prv.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-06-09, 13:56   #14420
inez1234
Raczkowanie

Cytat:
Ja mimo wszystko jestem do nich uprzedzona. Osobiście ich nie używałam ale mojego TŻ siostra miała fioła na punkcie lakierów z Avonu a ja jej często paznokcie malowałam i bardzo szybko jej lakier odpadał. Pamiętam jak malowałam jej paznokcie na moje wesele (dzień przed o godzinie 22.00) i zanim doszło do uroczystości lakier był lekko pościerany a na poprawinach to już w połowie odpadł.

inez1234 jest coś takiego jak wielocytuj, nie pisz posta pod postem ok.
przyznam szcerze , ze nie słyszałam pochlebnych opinii o lakierach avonu poza tą 1 klientką. sama też nigdy nie odważyłam się kupić, może jak jakieś klientki mi jeszce zachwalą to się głębiej zastanowię,hehe
Stary 2007-06-09, 14:00   #14421
Agnieszq
Raczkowanie

Cytat:
Skoro klientki zamawiały z internetowej to nie miałaś obowiązku przyjmowania zwrotów.

Akurat to była ciocia i kuzynka wiec już im darowałam poza tym sama je zużyje

Ale jeśli chodzi o taka tłustawa konsystencje to ten nowy Island Vibe tez taki jest niema szans żeby psiknąć sie nim na bluzkę.

A co do lakierów do paznokci bo tak rozmawiacie. To przetestowałam już chyba z 10 wszystkie odpryskują na drugi dzień zawsze. Nosze teraz na stopach ciemno czerwony i poprawiam go praktycznie co 3 dzień. Wole jednak Inglota. Ale istnieje lakier wiem jak wygląda opakowanie ale niestety nie pamietam nazwy coś na O lakier jest rewelacyjny nie odpryskuje wogole. Za to jak sie go zmywa ma sie czerwone ręce przy czerwonym kolorze lakieru. Ale trwałość działa na jego plus.
Stary 2007-06-09, 14:08   #14422
milagrosx
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agnieszq Pokaż wiadomość
Akurat to była ciocia i kuzynka wiec już im darowałam poza tym sama je zużyje

Ale jeśli chodzi o taka tłustawa konsystencje to ten nowy Island Vibe tez taki jest niema szans żeby psiknąć sie nim na bluzkę.

A co do lakierów do paznokci bo tak rozmawiacie. To przetestowałam już chyba z 10 wszystkie odpryskują na drugi dzień zawsze. Nosze teraz na stopach ciemno czerwony i poprawiam go praktycznie co 3 dzień. Wole jednak Inglota. Ale istnieje lakier wiem jak wygląda opakowanie ale niestety nie pamietam nazwy coś na O lakier jest rewelacyjny nie odpryskuje wogole. Za to jak sie go zmywa ma sie czerwone ręce przy czerwonym kolorze lakieru. Ale trwałość działa na jego plus.
Mimo wszystko ja bym nie przyjeła. A tym bardziej one nie powinny ci zwracać skoro jesteście rodziną, wkońcu wiedziały co zamawiają a pozatym ty nie masz możliwości zwrotu do Avonu. Teraz akurat uważasz że jest ok bo sama zużyjesz, ale pomyśl jeśli byłoby to coś droższego i ty byś tego nie lubiła? Zeczywiście Island Vibe zostawia tłuste plamy, ja swój oddałam dla siostry jej się podobał

Stary 2007-06-09, 14:10   #14423
ilo16na
Zakorzenienie

Cytat:
Zeczywiście Island Vibe zostawia tłuste plamy, ja swój oddałam dla siostry jej się podobał
Mnie Island Vibe nie zostawia plam na bluzkach
A co znaczy ten ta nazwa?Island to Islania wyspa nie?A Vibe?
Ciekawa jestem

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-06-09, 14:12   #14424
Agnieszq
Raczkowanie

Cytat:
Mimo wszystko ja bym nie przyjeła. A tym bardziej one nie powinny ci zwracać skoro jesteście rodziną, wkońcu wiedziały co zamawiają a pozatym ty nie masz możliwości zwrotu do Avonu. Teraz akurat uważasz że jest ok bo sama zużyjesz, ale pomyśl jeśli byłoby to coś droższego i ty byś tego nie lubiła?

Akurat w całej mojej 5 letniej karierze avonu zdarzyły mi sie 4 produkty zwrócone w tym żaden z nich nie przekroczył 19 zł moje szczeście
Stary 2007-06-09, 14:16   #14425
milagrosx
Raczkowanie

Cytat:
Ciekawa jestem
Tak Islandia to wyspa, a skoro Island Vibe jest taki tłusty i oleisty to pewnie pełna nazwa będzie brzmiała "Wyspa oleju"

Stary 2007-06-09, 14:18   #14426
ilo16na
Zakorzenienie

Cytat:
Tak Islandia to wyspa, a skoro Island Vibe jest taki tłusty i oleisty to pewnie pełna nazwa będzie brzmiała "Wyspa oleju"
Ciekawa interpretacja
Ale ladniej brzmi "Oleista wyspa"

Stary 2007-06-09, 14:23   #14427
pAtiŚ
Zakorzenienie

Cytat:
Ciekawa jestem
Vibe - wibracja?

Czyli Islandzka wibracja

pAtiŚ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-06-09, 14:23   #14428
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Ciekawa jestem
Island to nie Islandia tylko wyspa (Islandia to Iceland) a Vibe to w mowie potocznej "kilmat", "kilmaty" czyli Island Vibe = Wyspowe klimaty

pAtiŚ wibracja to vibration a wibrować: to vibrate. No a Island to nie Islandia (ktoś tu sie angielskiego nie uczy/uczył )

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-09, 14:24   #14429
dwi071
Doncia

Cytat:
Napisane przez acha1979 Pokaż wiadomość
Witam,
pozdrawiam
kolor chocolate deluxe jest cieplym ciemnym odcieniem brązu z drobinkami zlota, pieknie sie mieni w slońcu, a stópki wyglądają pięknie (moje paznokcie u rąk przechodza teraz faze odżywiania wiec ich nie maluje). Kolorek naprawdę fajny
dwi071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-09, 14:28   #14430
ilo16na
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pAtiŚ Pokaż wiadomość
Vibe - wibracja?

Czyli Islandzka wibracja
hm

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Island to nie Islandia tylko wyspa (Islandia to Iceland) a Vibe to w mowie potocznej "kilmat", "kilmaty" czyli Island Vibe = Wyspowe klimaty

pAtiŚ wibracja to vibration a wibrować: to vibrate. No a Island to nie Islandia (ktoś tu sie angielskiego nie uczy/uczył )
Nie kazdy lubi angielski
Ja jestem dobra w niemieckim.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości