|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Depresja z powodu braku pracy... Ktoś jeszcze ją ma?? cz II
[QUOTE=pusunia;45240506]
Cytat:
Kciuki mi się bardzo przydadzą, dziękuję W sumie też bym wolała pracować z facetami, coś w tym jest Na studiach trzymałam się głównie z facetami ![]() Kierunek no ciężki w sumie, ale bardzo przyjemny Marzy mi się zrobić jeszcze magisterkę A Ty, Pusunia czym się interesujesz? ![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
Pokaż im!
|
||
|
|
|
#3422 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny jakie wady wymieniacie na rozmowach kwalifikacyjnych jak Was o to pytają?
|
|
|
|
#3423 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja mówię, że jestem niecierpliwa, a to z tego względu, że zawsze chce mieć wszystko dopięte na ostatni guzik i zorganizowane Wiesz, nic mi nie przychodzi do głowy więcej. Na jednej jedynej rozmowie dostałam takie pytanie i przyjęłam zonka ![]() O, proszę: http://poradnik-kariery.monsterpolsk...e/article.aspx
Edytowane przez Kitty230 Czas edycji: 2014-02-20 o 11:07 |
|
|
|
|
#3424 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie zazwyczaj pytają o mocne strony ale jeżeli chodzi o wady to takie, że jestem drobiazgowa, niecierpliwa.
|
|
#3425 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3426 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Możesz podać też takie, które tak naprawdę są cechami pozytywnymi - indywidualista, zbytnie zaangażowanie, umiejętność bardzo mocnego wywierania wpływu na innych. Ewentualnie możesz powiedzieć o takich wadach, które starasz się zwalczyć. Powiedzmy, że byłaś niezbyt punktualna, ale walczysz z tym, np. nastawiasz sobie budzik zawsze o 20 minut wcześniej. |
|
|
|
|
#3427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3428 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wspomnienie o niepunktualności od razu nas skreśla.
|
|
|
#3429 |
|
Raczkowanie
|
Kitty230 trzymam kciuki za ten staż
![]() pegi sue i za Ciebie kciuki też trzymam ![]() Ja dziś byłam na dwóch rozmowach, jedna to praca na produkcji. Sama praca nie byłaby zła, gdyby nie wynagrodzenie.. 1700 zł brutto, z czego ok 250 zł wydawałabym na same dojazdy. Ale jutro mam rozmowę w sprawie pracy w banku pocztowym, zobaczymy co z tego wyjdzie i wtedy podejmę decyzję. Kilka stron wcześniej Dagusia doradzała, żeby dzwonić i męczyć pracodawcę, jeśli wysyłało się CV, żeby zapytać jak przebiega rekrutacja. No to tak też zrobiłam, CV wysyłałam codziennie, a dziś zadzwoniłam i pani mi powiedziała, że jestem póki co w czołówce, i że widzi, że mi zależy na tej pracy, więc szepnie jeszcze słówko na mój temat szefowi Dziewczęta, trzymajcie kciuki za mnie!! Oby w końcu szczęście dopisało. I tego życzę Wam wszystkim
|
#3430 | ||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Kitty230;45240651]
Cytat:
skończyłam technikum też rachunkowe poźniej licencjat z ekonomi o specjalności rachunkowość a od wczoraj ide na mgr na kadry od października postanowiłam i pisałam o tyma prywatnie to jestem szalona zakręcona strasznie kocham zwierzęta i jestem wegetarianką oto cała skromna ja ![]() Cytat:
że jestem strasznie fajna i ładna i będe najlepsza z wszystkich pracowników bo jestem ideałem bez wad ![]() ![]() a tak na poważnie to po co za bardzo wymyślać sobie wady ![]() ja bym powiedziała że nikt nie jest doskonały jakbym miała coś wymyślać to że jestem strasznym pracoholikiem ( co jest atutem dla pracodawcy ) |
||
|
|
|
#3431 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Coraz pozytywne informacje na tym forum Trzymam kciuki A co to za praca, tam gdzie dzwoniłaś? ![]() ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- [QUOTE=pusunia;45241726] Cytat:
|
||
|
|
|
#3432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myslę że znajomość rachunkowości + kadry = dobry dobór i przydatny jak skończę mgr będe miec 26 lat ale ide na zaoczne |
|
|
|
|
#3433 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3434 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie ponownie drogie wizażanki, mam kijowy dzień dzisiaj, po wyczekiwaniu na telefon od potencjalnego pracodawcy dzisiaj się dowiedziałam że nie dostałam pracy, mimo tego że byłam na dwóch rozmowach kwalifikacyjnych, i miałam przyjść na okres próbny,czuję się jak nieudacznik, postawiłam sobie na ten rok cele że zmienie swoje życie, ale gówno z tego wychodzi, czuję że dopadają mnie myśli samobójcze, z nikąd współczucia
ktoś ma tak jak ja?
|
#3435 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3436 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam czasami tak jak Ty, gorsze dni i nieciekawe myśli A jak długo szukasz pracy? Głowa do góry, każda z nas kiedyś dostanie fajną pracę ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3437 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=pusunia;45240506]
Cytat:
|
|
#3438 |
|
Wtajemniczenie
|
Muszę, muszę się pochwalić
![]() Dostałam ofertę z mojej agencji, w niedzielę wyjeżdżam do Holandii <3
|
#3439 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja nie mam żadnego znajomego, który byłby dłużej bezrobotny.... a to może być np. magazynierem, pomocą na budowie i inne takie prace do których kobiet nie przyjmują. Cytat:
![]() Cytat:
Mój pośrednik pracy nie odpowiada na maile, telefony... nie ma to jak fachowa pomoc.
|
|||
|
|
|
#3440 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Myślę, że teraz ten przedział wiekowy, kiedy niechętnie zatrudnia się kobiety jest jeszcze większy niż 25-30 lat. Sporo kobiet decyduje się na pierwsze (i często jedyne) dziecko dopiero po 30-tce. Załóżmy więc, że wydłużymy przedział do 35 lat a potem blisko 40-tka i też już jesteśmy nieatrakcyjne na rynku pracy bo za stare. Paranoja! Faceci nie mają takich problemów ![]() Jesli chodzi o swoje wady to mnie ostatnio zażyli na rozmowie kwalifikacyjnej takim pytaniem. Zazwyczaj spotykałam się z pytaniem o zalety więc nie byłam na to przygotowana i palnęłam, że dążenie do perfekcyjności we wszystkim co robię, co mi bardzo utrudnia życie (i taka jest prawda). Jeszcze się nie odezwali, ale biorąc pod uwagę, że praca dotyczy sprawdzania dokumentów księgowych i wychwytywania pomyłek, to palnęłam głupotę Tutaj perfekcyjność jest jak najbardziej na miejscu. Ale zdałam sobie z tego dopiero sprawę po powrocie do domu jak stres ze mnie uszedł.Cytat:
Uwierz mi, wiem co czujesz. Ja mam więcej lat od Ciebie i też ciagle staże itp. Czuję się jak debil. Ale nikt mnie nie chce do księgowości bez doświadczenia, a tym bardziej do kadr. Dlatego jestem jeszcze w stanie wytrzymać jeden raz na stażu, ale wiem, że to ostatni. No chyba, że kiedyś mi dadzą znowu po 50-tce hehe. Ale dziwne, bo mi też mówili, że nie można być 2 razy na stażu u tego samego pracodawcy, a wrecz nigdzie na tym samym stanowisku. Pójdź i dopytaj. Chociaż a PUP-ami to tak jest, że teoretycznie niewiele można i jak panie nie chcą pomóc, nie tupnie się nad nimi albo nie ma znajomości. A w praktyce to okazuje się, że wiele rzeczy można obejść, zakombinować, przymknąć na to oko. Są przecież równi i równiejsi, wiele zależy od określonego PUP i ludzi tam pracujących. Edytowane przez bianca30 Czas edycji: 2014-02-20 o 13:54 |
|
|
|
|
#3441 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z drugiej jednak strony radziłabym wystrzegać się mówienia o perfekcjonizmie, zarówno jako o wadzie jak i zalecie. Jest to tak oklepany tekst, że rekruterzy mogą stawiać w ciemno, że z ust każdego kandydata padnie takie sformułowanie. Nikt nie jest ani idealny, ani perfekcyjny. |
|
|
|
|
#3442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3443 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja dziś miałam. Nie rozmowa tylko bardziej dogadanie szczegółów, bo przez agencje pracy to rozmów nie ma. Cytat:
W jakim to mieście? ![]() Co do znajomości obsługi kasy, to nie ważne ile będziesz mieć doświadczenia i tak muszą Cię przeszkolić z tej, którą mają, bo w każdym sklepie jest inna w końcu. Ja umiem obsługiwać, ale co załapię się (tylko, że przez agencję) to szkolenie tak czy tak muszę przejść.
|
|
#3444 |
|
Zakorzenienie
|
hej
|
|
#3445 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No a ja już po rozmowie. I powiem szczerze, nie chcę mieć nic wspólnego z tą firmą. Byłam tam kiedyś na rozmowie na asystentkę, dziś na prawnika i to samo gówno, szukają frajerów. Oczywiście dziś znowu dostałam teoretyczny test z excela (jak wtedy), test z prawa i do tego rozmowa z jakimś bucem, no mówię Wam, miał na czole napisane: jestem chu... Był niemiły, ledwo się przywitał, w korytarzu znów z 5-6 innych osób, rozwiązujemy te testy na kolanie Na końcu mówi, że będzie 2 etap na komputerze, jak już pisałam wcześniej, wtedy było to zadanie z excela, powerp., autocada. No to pytam się go czy przewidują test z autocada, a on powiedział, że być może. Wkurzyłam sie, no bo wiecie, kto umie autocada jeżeli mu się nie przydało nigdy? Rozumiem excel, chociaż na prawie też nie wiem po cholerę, ale autocad?? :confu sed:![]() Ta firma jest tak nieprofesjonalna, że głowa boli. Nie dziwię się, że ogłoszenia o zatrudnienie u nich pojawia się co chwilę, tam pewnie nikt nie może wytrzymać. |
|
|
|
|
#3446 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
teraz co się załapałam przez tą agencję to nawet 5 stówek nie wyciągnę, na miesiąc oczywiście. Cytat:
Czym się tam będziesz zajmować? :P
Edytowane przez maggie_grace Czas edycji: 2014-02-20 o 14:50 |
|||
|
|
|
#3447 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3448 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie zadzwonił telefon, obcy numer, ja już zadowolona, a to jakieś granie na czekanie
|
|
#3449 |
|
Zakorzenienie
|
Co do pytania o wady na rozmowie to Panie w klubie pracy, w którym miałam zajęcia jak dobrze sie zaprezentować na rozmowie radziły by mówić, że wada jest upartość bo to zarówno wada i zaleta. Na jednej rozmowie podałam tę cechę i padła odpowiedz o ale to zarówno wada jak i zaleta.
|
#3450 |
|
BAN stały
|
Nadchodzi koniec świata http://www.fakt.pl/nadchodzi-apokali...,438895,1.html
nie musimy martwić się już o pracę. Nawet ci co mają pracę po znajomości nie przeżyją.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:46.

a nawet być ich przełożoną 
Marzy mi się zrobić jeszcze magisterkę 

Mój pośrednik pracy nie odpowiada na maile, telefony...
nie ma to jak fachowa pomoc.

Był niemiły, ledwo się przywitał, w korytarzu znów z 5-6 innych osób, rozwiązujemy te testy na kolanie
Czym się tam będziesz zajmować? :P