|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: VII część: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,86% |
| Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki |
|
1 | 2,86% |
| Szczerze ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki |
|
12 | 34,29% |
| Już pół roczku prawie mamy, nasze mamusie bardzo kochamy |
|
0 | 0% |
| Mleczko pijemy, obiadki wcinamy, lecą nam w górę wciąż kilogramy |
|
3 | 8,57% |
| Mam już ząbka, może dwa - wszystko gryzę tralala |
|
4 | 11,43% |
| Znów z ubranek już wyrastam, mama znowu kasa szasta |
|
3 | 8,57% |
| Buzia okrągła, nóżki grubiutkie, już ze mnie nie jest dziecię malutkie |
|
3 | 8,57% |
| Już z gondolek wyrastamy, w spacerówkę się przesiadamy |
|
5 | 14,29% |
| Jem ziemniaki, pluję marchwia, a mamusie wciąż się martwią |
|
3 | 8,57% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI
albo 100% przez pierwsze pół roku a później 60 % jak mi
|
|
#2282 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI
No tak
![]() ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Cytat:
|
|
|
#2283 |
|
Wtajemniczenie
|
Byliśmy w przychodni, Miłek waży 6900g
Pierwszy raz się nam zdarzyło, że było opóźnienie i czekaliśmy aż 40 minut Lekarz się oczywiście spieszył, bo ludzie czekają i nie pogadałam z nim tak jakbym chciała. Dostaliśmy skierowanie na usg brzucha, bo młody ma prawdopodobnie żebro zapadnięte, w każdym razie jest jakaś deformacja klatki piersiowej, która zdaniem lekarza może być genetyczna, bo Dawid miał takie zagłębienie centralnie w klatce piersiowej, coś jak klatka szewska, ale już mu praktycznie to zniknęło.Odnośnie glutenu to mamy zacząć od początku marca, czyli jak skończy 5 miesięcy i nasz pediatra mówi, że jak najbardziej może być ta kaszka holle A poza tym odnośnie rozszerzania diety to wiem, że nic nie wiem Nawet dziś pisałam tu, że ufam naszemu pediatrze, bo taka prawda, że zawsze dobrze nam doradzał, diagnozował itd., ma dużą wiedzę i jest oczytany w różnych medycznych nowościach, ale dziś to mi szczena opadła ![]() Powiedział mi, że od początku marca zacząć podawać jedzonko i mają to być przeróżne warzywa w ilości nie większej niż 1 łyżeczka dziennie. Tzn. jednego dnia po 2/3/4 różne warzywka, każdego max 1 łyżeczka. Po dwóch tygodniach dołożyć owoce i podawać tak samo. Cały miesiąc tylko po łyżeczce dziennie różnych rzeczy ![]() Po miesiącu zacząć podawać już normalne pełne porcje obiadku i kaszki bezglutenowej bezmlecznej z owocami. Ktoś słyszał o takiej teorii ![]() matal u nas były tylko wirusówki, katar lejący, kaszel i to wszystko Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2014-02-20 o 13:09 |
|
|
|
#2284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2285 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj mi się TŻ odwdzięczyła za wczorajszy psikus, mały spał w pokoju, a ja w kuchni sprzatałam, TŻ wszedł cicho do domu, i robił "ciiii" do niani, ja stoję i nasłuchuję co to, myślę, ja pierd... muszę tam iść, przecież moje dziecko tam leży.... Poszłam i widzę jakieś cienie bo zaluzja niedomknięta, posrana już w gaty wchodze, a TŻ przebiera sie z łachów roboczych i krztusi sie ze śmiechu.
![]() ![]() Żeby nie było wszystko mówiłam na głos do siebie w domu.
|
#2286 | |||||
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() U nas pogoda z okna wygląda na piękna - słońce praży, ale wieje mroźny wiatr brrr! Bylismy 1,5 h na spacerku a teraz młody jeszcze dosypia. ![]() nie chce zapeszyć, ale może uda mi się dziś wyrwac po południu na zakupy i spotaknie z koleżankami potrzebuje oddechu bo czuję ze wymiekam ostatnio... Cytat:
oż ty przeczytałam to rano jeszcze przed wyjściem na spacer i zrobiłaś mi takiego smaka! Cytat:
Cytat:
mam nadzieję że bedzie pamiętał Cytat:
Cytat:
|
|
#2287 |
|
Zakorzenienie
|
Kama wielkie dzieki za podzielenie sie cennymi informacjami
Dzieki dziewczyny |
|
|
|
#2288 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmmm czyli do Chorwacji trzeba chyba paszport, bo tam nie ma schengen... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wczoraj dawałam jej też mleko z kubeczka Medeli i ładnie wypiła,ale tylko troszeczkę jej dałam. a do mnie zaraz przyjedzie koleżanka mojej szwagierki po ciuszki. tak tak, nie znam jej, a szwagierka zadzwoniła,czy mam dla niej jakieś ciuszki z zaznaczeniem,że na szybko, bo ona niebawem rodzi i musi sobie zobaczyć czego jej jeszcze brakuje.hehe a ja dostałam od mojej szwagierki ciuszki w środę o 18, a następnego dnia o 10 szłam do szpitala... czy ja jestem jakaś dziwna,że wydaje mi się to lekko...bezczelne? ![]()
|
|
#2289 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl, no bezczelna
![]() jade do gina po recepte... w koncu wrocil z zagranicy takiemu to dobrze
|
|
|
|
#2290 |
|
Zakorzenienie
|
aaa nie wiem co to będzie z tym basenem,ale też karnetu raczej nie wykupię
|
#2291 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja poszłam dziś do apteki, zrobiłam smutną minę, powiedziałam, że wczoraj mi się tabletki skończyły, a nie mam z kim dziecka zostawić żeby iść do gina i mi dała jedno opakowanie
Receptę muszę donieść, ale chociaż mam jeszcze tydzień ![]() Motyl a o co chodzi z basenem? |
|
|
|
#2292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapytaj gdzie był ![]() Noooo bo ja nikogo się nie prosiłam, ktoś mi dawał bo sam chciał i proponował. A ta się prosi i w dodatku ma wymagania czasowe
|
|
#2293 |
|
BAN stały
|
Znowu nadostawalam pelno za malych rzeczy.Maz bierze wolny weekend i trzeba o wziac w obroty bo szkoda by sie te ubranka zmarnowaly.
---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Niedawno kupilam body na 74 bo nie mialam, a teraz dostalam takich bodow chyba kilkanascie sztuk, zaoszczedze na praniu |
|
|
|
#2294 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam się!
![]() Cytat:
My z bratem ciotecznym latem wpuszczaliśmy nasze do dziecinnego baseniku i pływały normalnie Cytat:
Cytat:
ja się lękam ![]() Cytat:
), ale stanęło na Egipcie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
też ciekawi mnie przyczyna... no, bo chyba dzieciątka w czasie operacji nie uszkodzili.... ? ja teeeż Cytat:
![]() ja zostawiam w łóżeczku, odpalam karuzelę i sru ![]() Cytat:
Cytat:
za wagę!ja zaczęłam od wczoraj marchewkę. I mam codziennie zwiększać ilość, a startowaliśmy z 2 łyżeczek, dziś były 4 itd. Po 5 dniach mam podać marchew + ziemniaka też zwiększać ilość łyżeczek, potem tak samo marchew, ziemniak i dynia, a na koniec deserek wprowadzamy przed południem.
|
|
#2295 |
|
Zakorzenienie
|
kasiunia
tak wozek mi sie wywrocil ale na szczescie pusty bylam u tesciowej i zwozilam rzeczy do auta normalnie biore wszystko na raz bo fotelik wsadzam.w wozek ale tym.razem.na szczescie zrobilam to na dwa razy jak.zjezdzlaalm po schodach to sie zablokowaly przednie kola i rzeczy w wozku przewazyly i wywrocil sie wozek, a ja chcialam go ratowac i tez sie wywrocilam a wozek obcharatal mi nogi bylam przed chwila swiadkiem mega sytuacji babka poszla do ciucholandu z dzieckiem maaaax 2 miesiace bardziej obstawiam 5tygodni wygladala jak babcia dziecka dziecka nie odpiela, tylko w spiworze w tym sklepie sie dusilo, zaczelo plakac to ta mu zaczela gadac: nie rob tego mamusi, nie placz, daj mamusi znalezc sobie bluzeczke i tak przez pol godziny a dziecko wyje hitem bylo: ooo cos masz w oczku. i wsadzila palucha do oka (nie musze mowic ze wyjala reke wprost z kosza z ciuchami) nie ogarniam ale kupilam jakies tam rzeczy jak wam.pokaze co to stwierdzicie ze jestem po****** Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2296 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
jednak niektórzy ludzie nie powinni mieć dzieci..... no wystarczy trochę wyobraźni no :/chyba bym jej jednak powiedziała, że dziecku gorąco a tymbardziej jak płacze to się mega zgrzeje :/ ehhhhh i te bakterie i do oka o shit
|
|
#2297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedny dzidziuś Ostatnio prawie ryczałam na odcinku Położnych, gdzie położna pojechała do słabo mówiącego po angielsku małżeństwa Hindusów i załamała się, jak zorientowała się, że całą noc karmili noworodka tą samą butelką z tym samym mm ![]() ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Tak myślę, że chyba bym tej babie zwróciła uwagę, że dziecku jest za gorąco...
|
|
#2298 |
|
BAN stały
|
Makaron w lagodnym sosie z dynii i marchewki.
T. mnie opierdzielila, ze przy 12 stopniach powyzejk zera i sloncu wyslalam dziecko na spacer (w kombinezonie zimowym, bo akurtat kurtka w praniu i nie mialam nic lzejszego) i nie dalam mu jeszcze koldry Twierdzi tez ze dziecko zamarzni jak z domu do samochodu i odwrotnie wyjdzie zapiete w spiwor zimnowy po sama szyje, bodach, pajacu i na to dresie i bez kurtki(10 stopni powyzej zera).A mi wmawi,ze mam paranolie na punkcie ciepla i jak to my przegrzewamy dziecko. |
|
|
|
#2299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2300 |
|
BAN stały
|
A jeszcze sposob t. zeby malzy nie zdejmowal sobie skarpetek w domu-ubrac mu buty.
|
|
|
|
#2301 |
|
Zakorzenienie
|
maharet no coz. tesciowe to chyba kara za nasze zle zachowanie wobec naszych mam
motyl co z basenem? ja bym cyba szwagierce powiedziala ze oddasz jej ciuchu w next week jak wypierzesz i juz. bez zadnych tego typu akcji masaaakra madziuchna w sumie to jeszcze nigdy nie bylam z mackiem w hipermarkecie. tylko lidl pare razy i w sumie dzis tez nie bylam bo okazalo sie ze mama ma wolne wiec zawiozlam jej dziecko i psa . dlateo tez odwiedzilam ciucholand ale prawda jest taka ze juz sie nie lekam. odkad skonczyl 4miesiace nie widze sensu sie tak ogranicac jak juz nie bede miala mojego piesa (czyli w przyszla niedziele) i jak bedzie brzydka pogoda to jade do galerii z mlodym. w domu depresje lapie a takto rozpuszcze troche szmalu i zaraz mi bedzie lepiej Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2302 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2303 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja chodzę do hipermarketu z młodym od jakiś dwóch miesięcy Cytat:
a ta baba to jakaś durna, co ona ma w głowie ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2305 |
|
Zakorzenienie
|
Powiedzcie mi- czy jeśli nigdy nie miałam do czynienia z maszyną do szycia,to będę w stanie sama nauczyć się jej obsługi?
|
|
#2306 |
|
Zakorzenienie
|
Zaraz nadrobię, ale najpierw muszę się pożalić.
Mieliśmy dzisiaj wyznaczony termin na szczepienie (4 raz). No i k#$%# pielęgniarka zaraz jak weszliśmy pyta nas o nazwisko i mówi, że inna pielęgniarka się pomyliła i dzisiaj nie możemy zaszczepić Filipa bo musi mieć skończone pół roku (a chyba dzisiaj czy wczoraj Larysa pisała o tym? I tak troszke mnie tknęło, bo pół roku Filip kończy w niedziele. I później Kropla pisała, że chyba dzień przed ukończonym pół roku zaszczepiła). Jestem bardzo zła, bo mogły pielęgniarki do nas zadzwonić, że szczepienia dzisiaj nie będzie, tym bardziej że mieliśmy wizytę na 12.30 i na starcie wiedziały, że Filip dzisiaj nie jest szczepiony Ale ciężko zadzwonić, w innym sprawach to dzwonią jak na sraczke A przychodni nie mam tak blisko. Myślałam, że tż je tam z#ebie, ale powstrzymał się tym bardziej, że nie poszedł na rehabilitacje
|
|
|
|
#2307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Dziś mąż miał stłuczkę. Nie wiem jak go pocieszyć. Dobrze, że nic nikomu się nie stało i Adaś nie jechał.
|
|
#2308 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Picze! Cytat:
![]() Mój też miał tuż po świętach. Jechał sam i też nic się nie stało, a uszkodzona była tylko nasza fura. A że nie płacimy AC, więc jego gapiostwo kosztowało chyba ze 3 tys.
|
|
#2309 |
|
Zadomowienie
|
jedziemy do ortopedy. trzymcie kciuki
|
|
#2310 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mówiłam Wam, że dziś rano się obudziliśmy i stwierdziliśmy, że chyba pojedziemy z małym do lekarza
Niepokoiły mnie dziwne pryszczyki na powiece, które okazały się naczyniakiem, którego przecie Julian ma od urodzenia. Pediatra wytłumaczyła, dlaczego wydaje się jakby były to pryszczyki, ale nie powtórzę Chyba ma to związek z naczyniami krwionośnymi ![]() Pediatra popatrzyła na siusiaka (pisałam, że musimy bardziej ściągać napletek) i stwierdziła, że jak się nic nie zmieni to na następnej wizycie szczepiennej wypisze skierowanie do chirurga
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:35.

wrzesień był ok, a potem tydzień choroby i tydzień zdrowy i tak na zmianę praktycznie do marca, potem do wakacji już chorował tylko raz w miesiącu
Na szczęście mam mega wyrozumiałego pracodawcę, a najczęsciej to i tak moja mama przyjeżdżała, ale ona nie pracuje. W tym roku jest rewelacja, dwa razy był lekko podziębiony, a od połowy października zdrowy. Liczę na to, że Miłek jak pójdzie to trochę lepiej zniesie ten pierwszy rok 

My z bratem ciotecznym latem wpuszczaliśmy nasze do dziecinnego baseniku i pływały normalnie 
jednak niektórzy ludzie nie powinni mieć dzieci..... no wystarczy trochę wyobraźni no :/
Ale ciężko zadzwonić, w innym sprawach to dzwonią jak na sraczke 
Chyba ma to związek z naczyniami krwionośnymi