Seriale - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-06, 10:08   #4201
Petit_Papillon
luckygirl

Dot.: Seriale

Cytat:
Napisane przez agniesiaa Pokaż wiadomość
To masz jeden do nadrobienia, potem możemy wymienić opinie
Spoko, spoko

14.07.2014
16.07.2016

Petit_Papillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 10:17   #4202
PinkVanille
Zakorzenienie

Obejrzałam drugi odcinek Black Sails, zaczyna się robić ciekawiej, intryga nabiera kształtów, mam nadzieję, że ciekawie poprowadzą fabułę. Przeszkadza mi trochę poetyka typowa dla tv STARS, która w tani sposób próbuje zaszokować (nie wiem czy kogokolwiek jeszcze to szokuje). Na razie daję szansę.

PinkVanille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 11:54   #4203
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hiperdenise1958 Pokaż wiadomość
Obecnie z zaciekawieniem śledzę poczynania Sherlocka Holmesa i Dr. Watsona w serialu "Sherlock". Ten serial jest po prostu genialny, każdy odcinek jest traktowany tak jakby osobno, lecz nawiązuje do poprzedniego. Z czystym sumieniem mogę Wam go polecić .
już czeka ten serial na swoją kolej. a raczej na koniec sesji

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 14:18   #4204
marza_mr
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MollinkaDing Pokaż wiadomość
Ja aktualnie - jako, że seriale oglądam mimo wszystko w tle - przy prasowaniu, gotowaniu, sprzątaniu itp. więc preferuję te z lektorem - wiem, wiem - sporo tracę na tłumaczeniach - ale inaczej się nie da. Tak więc utknęłam przy tych:

Żona Idealna - bardzo lubię, 3 sezony za mną

Shameless (US) poczatek czwartego, zobaczymy co tam wymyślą. Nie spodziewałam się, ale spodobał mi się bardzo.

Nie wciągnęłam się w wychwalane Girls, nie przepadam za komediowymi, szczególnie sit-comowymi produkcjami. Aaaa - jeszcze Banshee zaczęłam oglądać i jestem po pierwszym sezonie The Following.

W każdym razie serialowa dusza ze mnie, zatem na dłużej zagoszczę w Waszym dziale
Przebrnęłam przez pierwszy sezon, chyba żeby zobaczyć jak się skończy. Zapowiadało się świetnie, a potem powaliło mnie nagromadzenie absurdów.
marza_mr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 14:20   #4205
agniesiaa
Naczelna Wizażanka:)

Cytat:
Napisane przez marza_mr Pokaż wiadomość
Przebrnęłam przez pierwszy sezon, chyba żeby zobaczyć jak się skończy. Zapowiadało się świetnie, a potem powaliło mnie nagromadzenie absurdów.
No niestety, w drugim też są, ale mnie się to dobrze ogląda. Poza tym, gra tam Kevin, a mi to już wystarczy
Stary 2014-02-06, 20:09   #4206
MollinkaDing
Raczkowanie

No tak, te absurdy uderzały nieco ale tak jak wielu - Kevin mnie przekonał

No i dziś zaczęłam "Lie To Me" - aż się dziwię, że uwielbiając Rotha na tak długo odłożyłam ten serial.

Poza tym tęsknię za Hankiem Moodym
MollinkaDing jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 20:17   #4207
marza_mr
Zakorzenienie

Cytat:
No niestety, w drugim też są, ale mnie się to dobrze ogląda. Poza tym, gra tam Kevin, a mi to już wystarczy

Cytat:
Napisane przez MollinkaDing Pokaż wiadomość
No tak, te absurdy uderzały nieco ale tak jak wielu - Kevin mnie przekonał

No i dziś zaczęłam "Lie To Me" - aż się dziwię, że uwielbiając Rotha na tak długo odłożyłam ten serial.

Poza tym tęsknię za Hankiem Moodym

Ja za Kevinem aż tak nie przepadam, żeby chcieć dalej to oglądać.
Rotha uwielbiam słuchać, ach ten akcent ....
marza_mr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 13:33   #4208
ferryboat
Zadomowienie

Jak się podoba oglądającym Looking? Bo mnie strasznie wciągnęło, i ostatnie dwa odcinki zleciały migiem! Powinni albo puszczać 2 na raz albo godzinne.
Stary 2014-02-15, 19:41   #4209
gosita213
Zadomowienie

Dołączam do uzależnionych razem z moim TŻem :-D
Nr1 the big bang theory
Nr2 dr house
Nr3 battlestar Galactica
Nr4 white collar
Nr5 elementary
Nr6 homeland
......hmmm, jeszcze trochę tego jest, i wszystkie oglądamy na bieżąco :-D
Wiem jak trudno jest znalezc milosc. Kiedy znajdziesz kogos, trzeba korzystac z okazji. Nie mozesz tylko siedziec i liczyc na to, ze jutro tu bedzie, bo czasami – bum! Nie ma go. I nie masz nikogo. Hilda, Ugly Betty

góra - 23.09.2013
dół i wyciągi - 03.01.2014
gosita213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-15, 19:57   #4210
Fonte
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosita213 Pokaż wiadomość
Dołączam do uzależnionych razem z moim TŻem :-D
Nr1 the big bang theory
Nr2 dr house
Nr3 battlestar Galactica
Nr4 white collar
Nr5 elementary
Nr6 homeland
......hmmm, jeszcze trochę tego jest, i wszystkie oglądamy na bieżąco :-D
Elementary ostatnio jest to serial,który oglądam najczęściej, akurat na sesje niby kryminalny, ale sprawia wrażenie lekkiego
Fonte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 20:24   #4211
PinkVanille
Zakorzenienie

Zaczęłam oglądać Devious Maids i The Fall. Wcześniej jakoś pominęłam oba seriale, a teraz skoro lecą na polskich kanałach postanowiłam obejrzeć.
DM spodobało mi się. Klimaty w stylu Gotowych na wszystko (ten sam producent zresztą). Brakowało mi lekkiego serialu. Obejrzałam na razie 1 odcinek, mam nadzieję, że fajnie się dalej akcja potoczy.
The Fall co prawda nie jest ani odkrywczy ani zaskakujący, ale mnie zaciekawił, lubię kryminały, mam nadzieję, że z odcinka na odcinek będzie tylko lepiej.

Stary 2014-02-17, 20:37   #4212
agniesiaa

Cytat:
Napisane przez PinkVanille Pokaż wiadomość
Zaczęłam oglądać Devious Maids i The Fall. Wcześniej jakoś pominęłam oba seriale, a teraz skoro lecą na polskich kanałach postanowiłam obejrzeć.
DM spodobało mi się. Klimaty w stylu Gotowych na wszystko (ten sam producent zresztą). Brakowało mi lekkiego serialu. Obejrzałam na razie 1 odcinek, mam nadzieję, że fajnie się dalej akcja potoczy.
The Fall co prawda nie jest ani odkrywczy ani zaskakujący, ale mnie zaciekawił, lubię kryminały, mam nadzieję, że z odcinka na odcinek będzie tylko lepiej.
The Fall ma na razie tylko 5 odcinków i bardzo mi się podoba. Czekam na II sezon.
Devious Maids niestety jest słabsze od Desperatek, ale nie ma co porównywać, bo Desperatki ciężko będzie dogonić.
Stary 2014-02-18, 12:02   #4213
ferryboat
Zadomowienie

Ja nie oglądam ani DM, ani The Fall, ale w klimacie DM lubię Mistresses, chociaż nie oglądam na bieżąco (obejrzałam raptem parę odcinków, bo uwielbiam Alyssę Milano).

Dzisiaj za to obejrzałam pilot Star-Crossed (CW). Fakt, trochę klimat jak dla nastolatek, ale dam mu szansę ze względu na cudowne zdjęcia, muzykę i sentyment do Roswell. Oby tylko nie zrobili z tego drugich Pamiętników Wampirów albo trójkąta miłosnego, bo tego już nie zdzierżyłabym.

edit. Teraz dopiero ogarnęłam, że główna bohaterka to Julie z FNL.

Edytowane przez ferryboat
Czas edycji: 2014-02-18 o 12:06
ferryboat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 12:18   #4214
LillyDee
Przyczajenie

Ja ostatnio wciągnęłam się w The Following. Szybko poszło z pierwszą serią i pierwszymi odcinkami drugiej i teraz trzeba czekać na kolejne
Stary 2014-02-18, 12:58   #4215
agniesiaa

Cytat:
Napisane przez LillyDee Pokaż wiadomość
Ja ostatnio wciągnęłam się w The Following. Szybko poszło z pierwszą serią i pierwszymi odcinkami drugiej i teraz trzeba czekać na kolejne
Dziś jest kolejny odcinek do ściągnięcia. Piąty. Też oglądam.
Stary 2014-02-18, 17:18   #4216
PinkVanille
Zakorzenienie

Cytat:
The Fall ma na razie tylko 5 odcinków i bardzo mi się podoba. Czekam na II sezon.
Devious Maids niestety jest słabsze od Desperatek, ale nie ma co porównywać, bo Desperatki ciężko będzie dogonić.
Zgadzam się Uwielbiałam Gotowe na wszystko, DM niestety nie dorównują Desperatkom, ale daje szansę. Co prawda obejrzałam na razie 1 odc. więc trudno jeszcze ocenić, zobaczę jak będzie się dalej rozwijać.

Stary 2014-02-18, 20:31   #4217
agniesiaa

Cytat:
Zgadzam się Uwielbiałam Gotowe na wszystko, DM niestety nie dorównują Desperatkom, ale daje szansę. Co prawda obejrzałam na razie 1 odc. więc trudno jeszcze ocenić, zobaczę jak będzie się dalej rozwijać.
Jest wątek o DM, więc zapraszamy
Stary 2014-02-18, 22:12   #4218
malgo_
Rozeznanie

Cytat:
Mi też właśnie brakuje takich seriali jak Gotowe na wszystko. Mam wrażenie że teraz się w ogóle nie robi sensownych seriali obyczajowych.
malgo_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 11:38   #4219
gosita213
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fonte Pokaż wiadomość
Elementary ostatnio jest to serial,który oglądam najczęściej, akurat na sesje niby kryminalny, ale sprawia wrażenie lekkiego
mnie najbardziej czaruje Sherlocka akcent jak oglądamy w orginale, to sie nie mogę nasłuchać a TŻ zawsze mówi że to jest nienormalne, że rozumiem to co on mówi

Cytat:
Napisane przez LillyDee Pokaż wiadomość
no właśnie my zawsze przy wybieraniu nowego serialu kierujemy się jak największą ilością serii i odcinków. bo niekiedy są tak świetne seriale (jak Homeland) i niestety tylko 2-3 serie i koniec
Wiem jak trudno jest znalezc milosc. Kiedy znajdziesz kogos, trzeba korzystac z okazji. Nie mozesz tylko siedziec i liczyc na to, ze jutro tu bedzie, bo czasami – bum! Nie ma go. I nie masz nikogo. Hilda, Ugly Betty

góra - 23.09.2013
dół i wyciągi - 03.01.2014
gosita213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 12:10   #4220
agniesiaa

Cytat:
Napisane przez gosita213;45223118

[B
no właśnie my zawsze przy wybieraniu nowego serialu kierujemy się jak największą ilością serii i odcinków[/B]. bo niekiedy są tak świetne seriale (jak Homeland) i niestety tylko 2-3 serie i koniec
Ja wręcz przeciwnie.
Stary 2014-02-19, 12:13   #4221
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosita213 Pokaż wiadomość
no właśnie my zawsze przy wybieraniu nowego serialu kierujemy się jak największą ilością serii i odcinków. bo niekiedy są tak świetne seriale (jak Homeland) i niestety tylko 2-3 serie i koniec
ja znowu wole te krótsze, są zdecydowanie lepsze moim zdaniem. potem i tak kończę często na jakimś 4/5 sezonie bo już mnie to nudzi i się robi jeden wielki syf z serialu.

eej.. od prawie 2 miesiecy nie oglądałam prawie nic.. jakoś mi się odechciało.

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 12:49   #4222
kosovitz
Chimay

Cytat:
Ja wręcz przeciwnie.
Ja też

Zagłosuj na Paczkomat
kosovitz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 14:42   #4223
PinkVanille
Zakorzenienie

Cytat:
Jest wątek o DM, więc zapraszamy
Na razie nie zaglądałam, bo dopiero zaczęłam oglądać więc nie chce sobie nic zdradzić, ale wkrótce na pewno zajrzę .

Cytat:
Napisane przez malgo_ Pokaż wiadomość
Mi też właśnie brakuje takich seriali jak Gotowe na wszystko. Mam wrażenie że teraz się w ogóle nie robi sensownych seriali obyczajowych.
To fakt, że ostatnio takich fajnych seriali nazwijmy to kobiecych nie produkują. A przydałby się następca Desperatek.
Lubiłam Revenge, ale ostatnio bardzo się popsuł, nie wiem nawet czy wrócę do oglądania po przerwie.

Stary 2014-02-20, 14:46   #4224
iceflower
Przyjaciółka KWC

Ja tam lubię jak serial kończy się w dobrym momencie, jak się robi za dużo serii to staje się niemożliwe, żeby utrzymać dobry poziom i z dobrych seriali się robią jakieś bezsensowne kombinacje. Z Desperatkami też tak było jak dla mnie.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 14:57   #4225
ferryboat
Zadomowienie

Cytat:
Lubiłam Revenge, ale ostatnio bardzo się popsuł, nie wiem nawet czy wrócę do oglądania po przerwie.
Mam tak samo.. Jakoś nie czuję tego.

Jeżeli chodzi o to jakie seriale wolę, to zdecydowanie te krótsze. Nie brałabym się za serial, który np. ma 7 serii, bo nadrobienie tego byłoby katorgą.
Stary 2014-02-20, 16:16   #4226
PinkVanille
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
Ja tam lubię jak serial kończy się w dobrym momencie, jak się robi za dużo serii to staje się niemożliwe, żeby utrzymać dobry poziom i z dobrych seriali się robią jakieś bezsensowne kombinacje. Z Desperatkami też tak było jak dla mnie.
Zgadzam się, z reguły ok 5 , może góra 6 sezonów seriale trzymają poziom, faktycznie jest tak, że gdy serial leci za długo to fabuła zaczyna przybierać bezsensowne kierunki.
Desperatki też pod koniec zrobiły się słabsze, ale pamiętam jak ten serial się pojawił, to było coś nowego, innego, wszystkie koleżanki oglądały i omawiałyśmy. Jak na razie nie ma serialu w stylu Gotowych na wszystko, który osiągnął by ten poziom, mówię tu oczywiście o najlepszych sezonach Desperatek. House M.D. tak samo ostatnie 2 sezony były dużo słabsze od początkowych, a zakończenie kompletnie mnie rozczarowało.
Najlepiej jest kiedy twórcy serialu kończą w dobrym momencie, z jednej strony szkoda, że się kończy, ale z drugiej lepiej gdy się kończy w dobrej formie.

Stary 2014-02-20, 16:31   #4227
kosovitz
Chimay

Cytat:
Zgadzam się, z reguły ok 5 , może góra 6 sezonów seriale trzymają poziom, faktycznie jest tak, że gdy serial leci za długo to fabuła zaczyna przybierać bezsensowne kierunki.
Desperatki też pod koniec zrobiły się słabsze, ale pamiętam jak ten serial się pojawił, to było coś nowego, innego, wszystkie koleżanki oglądały i omawiałyśmy. Jak na razie nie ma serialu w stylu Gotowych na wszystko, który osiągnął by ten poziom, mówię tu oczywiście o najlepszych sezonach Desperatek. House M.D. tak samo ostatnie 2 sezony były dużo słabsze od początkowych, a zakończenie kompletnie mnie rozczarowało.
Najlepiej jest kiedy twórcy serialu kończą w dobrym momencie, z jednej strony szkoda, że się kończy, ale z drugiej lepiej gdy się kończy w dobrej formie.
Ja bym powiedziała, że góra 4 jeśli chodzi o te 22-odcinkowe, bo krótsze sezony z założenia są lepiej przemyślane.

Zagłosuj na Paczkomat
kosovitz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 17:48   #4228
PinkVanille
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kosovitz Pokaż wiadomość
Ja bym powiedziała, że góra 4 jeśli chodzi o te 22-odcinkowe, bo krótsze sezony z założenia są lepiej przemyślane.
Zgadzam się. W długich sezonach tych po 20 parę odcinków częściej zdarzają się słabsze odcinki w trakcie sezonu, takie co nic nie wnoszą do głównej fabuły itd., a seriale z mniejszą liczbą odcinków w sezonie rzeczywiście są lepiej dopracowane i poszczególne epizody są na podobnym poziomie np. Homeland czy Sleepy Hollow.

Stary 2014-02-21, 07:59   #4229
Salvatorexd
Raczkowanie

Widzę, że nie jestem sama

Od kilku lat oglądam"The Vampire Diaries". Co za tym idzie "The Originals"

Z racji tego, że obecnie mam ferie, a moje seriale mają miesięczną przerwę w emisji, postanowilam obejrzeć coś nowego

Padlo na Inną Awkward. Świetny serial.

Ponadto mam zamiar oglądać Plotkarę albo Glee

Jestem również uzależniona od seriali o medycynie xd

Sent from my RM-914_eu_poland_347 using Tapatalk
Salvatorexd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 14:16   #4230
-mimbla-
🐛🐈 🦄 🐾

Obejrzałam 7 odcinków The Following, ale już podziękuję.

Spróbuję po raz trzeci HoC (jakoś nie potrafię przejść 1-go odcinka)- może tym razem się wciągnę
-mimbla- jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości