|
|
#1321 |
|
Matka buldoga
|
Dot.: Czym dziś pachniesz? Odsłona LIV
Euphoria edp
|
#1322 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
Chanel Coco edt
|
#1323 |
|
Zakorzenienie
|
Cool Water
|
|
|
|
#1324 | ||
|
Spod wody.....
|
Cytat:
, uwielbiam go, ale szukam na wiosnę czegoś bardziej wysublimowanego, eleganckiego, bardziej świdrującego, iskrzącego , szukam zapachu, który będzie ewidentnie "kobiecy", ale nie słodziak-ulepek - bo takich mam sporo![]() Może te przyprawy, o których piszesz szukać w połączeniu z czymś rześkim?, omijać wanilię? A cedr? - kojarzy mi się pozytywnie i świdrująco właśnie, chyba że pomyliłam z czymś innym Nie umiem rozpoznawać nut jak większość z Was - zazdroszczę Wam nosów ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Czekam z niecierpliwością ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
Którą polecacie?Czarną z 2000r edp?---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Edp czy Edt?
|
|
#1325 |
|
Zakorzenienie
|
zdecydowanie EDP, a najlepiej jeszcze w starej wersji z panienką na flakonie
Ale zapach piękny, to prawda.Fajnie pieprzny jest Trussardi Jeans. Ja dziś znowu wood mystique.
|
#1326 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam i edt i edp i wolę edt i o dziwo trwalsza na mnie, ładniejsza, choć prawie identyczne
![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Woww, 4 "i" w 1 zdaniu, tego jeszcze nie było
|
|
#1327 |
|
Guerlain Lover
|
Shalimar Parfum Initial
|
|
|
|
#1328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(Być może mam gdzieś próbkę). A co powiesz na temat klasycznego Poison? Nie do końca pasuje do opisu ale czy to zapach w "Twoim klimacie"? Albo może Five O'clock au Gingembre Lutensa? Spiczaste, pikantne przyprawy przyprószone odrobiną kakao i łyk słodkiej herbaty. Albo Serge Noire? Lub Organza Nieprzyzwoita, także w nowszej wersji Les Parfums Mythiques?
|
|
#1329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1330 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1331 |
|
Zakorzenienie
|
Daff
![]() Kingdom edt
|
#1332 | |
|
Spod wody.....
|
Cytat:
Bardziej podobał mi się Pure, a teraz czekam na próbkę MP. Lutensa nie znam , Organzę klasyczną kiedyś miałam (fajna, ale na teraz za słodka), OI nie znam, ale to akurat mogę nadrobić - nawet w mojej mieścinie powinna się znaleźć do przetestowania Ostatnio zaintrygował mnie Shalimar Initial, testowałam klasyka i PI, klasyk piękny od początku, ale po godzinie zrobił się na mnie mdły i identyczny jak Samsara, której właśnie chcę się pozbyć, ponieważ męczy mnie jej słodycz, a tak bardzo jej pragnęłam - z korka ją uwielbiam, natomiast na mnie robi się mdląca Za to Shalimar PI naprawdę mi się spodobał, jest w nim coś zaczepnego i nieuchwytnego - zaintrygował mnie Może właśnie to wetiwer mnie czaruje ostatnio?
|
|
#1333 |
|
Marszałkini II RP
|
Lanvin Marry Me.
|
|
|
|
#1334 |
|
Raczkowanie
|
Eau d'Italie, Sienne l'Hiver EDT - zimny i wyniosły \chętnie odkupiłabym 5ml\
|
#1335 |
|
Zakorzenienie
|
She velvet forest wood
|
#1336 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, mi bardzo przypomina moje ukochane Dzongkha
|
|
#1337 |
|
Zadomowienie
|
madmłazelką edp
|
#1338 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem wielbicielką Angel Swojego Wish'a również szybko odprawiłam w świat choć dla wielbicieli ulepnych słodkości (bo taki właśnie jest na mojej skórze) może się podobać [1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;45233184]Jak se tak popatrzyłem na Twoją wypasioną kolekcję, to mam masę rzeczy których nie masz (Platynowy 1999, 2006, 2007, 2008, Gustaw, Rochas Lui, Chopard 1000 Miglia, Chopard Oud Malaki, Arabskie Noce, MJ Legend EDC i nowy nabytek i wiele innszych Ale to głównie męskie zapachy [/QUOTE]Fakt, nie mam, ale Platynowego prawie miałam, zamierzałam kupić w prezencie, ale tak długo przymierzałam się, że zmienili formułę, a ja zmieniłam zdanie na jego temat. Oud Malaki miałam przez moment odlewkę, trochę za szybko puściłam w ludzi i teraz nie pamiętam dokładnie, jak pachniał - ale miałam. Pozostałe znam, miałam próbki. Nie wiem tylko, o które Arabskie Noce chodzi, Pozo, Bogart, czy może Kilian, albo jeszcze inne ![]() Ale Ty tu nie buduj napięcia, tylko mów szybko, jakie to cudo skrywasz przede mną ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
bo nawet buziaka nie dostałam za tak pięknie przygotowaną imprezę ![]() Cytat:
Cytat:
a diety mają to do siebie, że można je dowolnie zaczynać i dowolnie kończyć, nawet ilość powtórzeń dowolna Cytat:
![]() Towarzystwa dotrzymuje mi od rana Antonia
|
|||||||||
|
|
|
#1339 | |
|
Spod wody.....
|
Cytat:
![]() No chyba, że mnie nie poznają od ..... TEJ strony ![]() Bottega Veneta
|
|
#1340 |
|
Zakorzenienie
|
Angel edt
|
#1341 | |
|
Zadomowienie
|
A ja właśnie zmierzam ku końcowi. I mogę oficjalnie zameldować utratę 9 kg
Otworzyłam rano okno i powiało wiosną. Była ledwie dostrzegalnym tchnieniem świeżości, ale mogłabym przysiąc, że słyszałam jak w korzeniach drzew zaczynają krążyć życiodajne soki. Czym prędzej więc zażyłam stosowne leki (bo toczy mnie wredna infekcja grypopochodna) i ostentacyjnie lekceważąc pulsujący ból głowy, zakwitłam okazałymi pąkami karminowych róż, wonnymi kwiatami ylang ylang i słodką, soczystą gruszą. Escada Especially Elixir ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
Edytowane przez ewika70 Czas edycji: 2014-02-20 o 13:19 |
|
|
|
|
#1342 | |
|
Spod wody.....
|
Cytat:
http://www.e-glamour.pl/product-pol-...na-Tester.html O to Ci chodziło Rybko? Cena nie tragiczna , można spróbować![]() Jeszcze chciałam zapytać o "szypry" - nazwa często nadużywana przez dystrybutorów, ale takie prawdziwe szypry to może jest to czego szukam? Coś pomiędzy słodyczą a wytrawnością? Mitsouko mnie kusi - tylko z opisu, bo nie znam tej Pani Jakbyś mogła słówko , tak ładnie piszesz o zapachach![]()
|
|
#1343 | |
|
Upiór z Czarnej Chaty
|
Cytat:
|
|
#1344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Generalnie nie polecam kupowania zapachów w ciemno (a tak na marginesie, mam 10 ml Imbirowej Herbaty na wymianę, jeśli byłabyś zainteresowana) ale jeśli już w ogóle coś kupować w ciemno to ten Lutens jest dobrym wyborem. Five o'Clock jest urodziwy i bezpieczny, nawet jeśli nie okaże się TYM wymarzonym zapachem to prawdopodobnie będziesz go nosiła z przyjemnością- a jeśli nie to pewnie uda się wymienić lub odsprzedać bez dużej straty. Z Mitsouko i szyprami w ogóle sprawa wygląda zupełnie inaczej, to perfumy wysokiego ryzyka, raczej się nie podobają niż podobają, zwykle trudno je nosić chyba że Twoja skóra z wzajemnością je pokocha. O Mitsouko nie umiem pisać bez egzaltacji bo jak do tej pory to moja olfaktoryczna miłość życia, na mnie to zapach wytrawny, wilgotny, słony. Różne stężenia na odmienne sposoby układają się na skórze, wiele też zależy od dnia, generalnie to najbardziej kapryśny zapach jaki znam. Zdecydowanie nie polecam zakupu w ciemno. I dziękuję za tyle miłych słów.
|
|
#1345 | |
|
Spod wody.....
|
Cytat:
Zgadzam się w 100%, nic w ciemno, u mnie to zawsze się kończyło rozczarowaniem Może gdzieś dopadnę próbaski albo rozbiórkę Na wymianę niestety nie mam nic, co mogłoby Cię zainteresować , ale dziękuję za propozycję![]() A po Twoich słowach o Mitsouko zapałałam jeszcze większą rządzą poznania Jej (testy zacząć od edp czy edt?)Pozdrawiam i dziękuję
"Gdy długo patrzysz w otchłań, otchłań zaczyna patrzeć w Ciebie" Edytowane przez HABANITA 72 Czas edycji: 2014-02-20 o 14:43 |
|
|
|
|
#1346 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1347 | ||||||
|
BAN stały
|
Gdybym był dziewczęciem, zacząłbym się niepokoić
![]() ![]() Cytat:
![]() No, przynajmniej do grudnia ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zdrowiej, Ewiko Cytat:
--- Testuję sobie L'Eau Intense od Issey'a |
||||||
|
|
|
#1348 |
|
Zakorzenienie
|
Mitsouko parfum
|
|
|
|
#1349 |
|
Zakorzenienie
|
addict 2 eau delice
|
|
|
|
#1350 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
).Chcesz ją do zguby doprowadzić? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Rose 31
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.

, uwielbiam go, ale szukam na wiosnę czegoś bardziej wysublimowanego, eleganckiego, bardziej świdrującego, iskrzącego
, szukam zapachu, który będzie ewidentnie "kobiecy", ale nie słodziak-ulepek - bo takich mam sporo
A cedr? - kojarzy mi się pozytywnie i świdrująco właśnie, chyba że pomyliłam z czymś innym
Nie umiem rozpoznawać nut jak większość z Was - zazdroszczę Wam nosów 

, ale wpisuję na listę - może się przydarzy okazja
, Organzę klasyczną kiedyś miałam (fajna, ale na teraz za słodka), OI nie znam, ale to akurat mogę nadrobić - nawet w mojej mieścinie powinna się znaleźć do przetestowania
(Platynowy 1999, 2006, 2007, 2008, Gustaw, Rochas Lui, Chopard 1000 Miglia, Chopard Oud Malaki, Arabskie Noce, MJ Legend EDC i nowy nabytek i wiele innszych 

bo nawet buziaka nie dostałam za tak pięknie przygotowaną imprezę 
, tak ładnie piszesz o zapachach