|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | ||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Depresja z powodu braku pracy... Ktoś jeszcze ją ma?? cz II
Cytat:
po prostu leserzy Facet zawsze znajdzie pracę, na budowie, kopanie rowów, układanie kostki brukowej, praca na wózku widłowym itp. a kobieta... [QUOTE=pusunia;45240506] Cytat:
zdecydowanie mniej plotek, zawiści, nie dzielą włosa na 4 i nie doszukują się czegoś czego nie ma (chociaż są i wyjątki od tej reguły)![]() Cytat:
ale szybko co będziesz robić? Cytat:
|
||||
|
|
|
#3452 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3453 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3454 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3455 |
|
Zadomowienie
|
Hahaha, pracę załatwioną mieli, ale koniec świata zaatakuje nas wszystkich. Nic im z załatwionych posadek
![]() ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Prawda? Dość już płakania po kątach, szukania pracy, debilnych rozmów i zamartwiania Laski, kupmy sobie po piwie i pijmy dzis i spamujmy całą noc. Świętujmy, 22 lutego sprawiedliwość sięgnie wszystkich
|
#3456 |
|
Zakorzenienie
|
Dołączam się do wątku Kiedyś się udzielałam tutaj ![]() Widzę, że nie tylko ja mam problem ze znalezieniem pracy Masakra, dobrze zdana matura, dyplom technika z najlepszym wynikiem w klasie a pracy jak nie było tak nie ma od sierpnia Setki wysłanych cv, wręczanych również własnoręcznie a tu Są dni kiedy siedzę przed tv i czuje się jak gó***
|
|
|
|
#3457 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale wyluzuj, koniec świata idzie. Będzie dobrze.
|
|
#3458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3459 |
|
Rozeznanie
|
Jak mi nie wypali ta praca za granicą... to już pozostanie mi strzelić sobie w łeb
ileż można w domu siedzieć... łaziłam dziś po mieście, żadnych ogłoszeń... siedzę w pokoju jakiś odludek...
|
|
|
|
#3460 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=maggie_grace;452448 45
To ja pójdę. W jakim to mieście? ![]() .[/QUOTE] Warszawa. |
|
|
|
#3461 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym mogła za granicę wyjechać, moja mama pracuje w Holandii a brat na stałe w Londynie więc mam możliwość ale nie chcę. Nie sama.
|
|
|
|
#3462 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3463 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, wiem ale tutaj mam chłopaka
wiem, że to dla niektórych głupi powód ale jednak. Co roku jeździłam na wakacje do mamy ale w tym roku nie mogłam po prostu wytrzymać bez Tż. Dzień w dzień był ryk a potem kłótnie przez telefon. Wiem, że niektóre pary żyją w związku na odległość ale to nie dla mnie. A planujemy wspólne mieszkanie i życie więc to nie jest przelotna znajomość. Fajnie by było gdyby On mógł wyjechać ze mną do Londynu ale oprócz Jego bariery językowej dochodzą kłopoty w domu bo jego rodzice są w separacji ale ojciec (bardzo nieprzyjemny typ) mieszka z nimi i gdy jest pod wpływem czasem robi awantury (raz nawet uderzył mamę Tżta).
|
|
|
|
#3464 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3465 |
|
Zakorzenienie
|
Moja znajoma jakiś czas temu znalazła pracę w sklepie spożywczym, trafiła na toksyczną pracodawczynie, która powiedziała że czego ona tutaj chce po studiach zaocznych? I czemu to studia zaoczne (jakby to było coś gorszego) a na koniec oskarżyła ją o kradzież z kasy i nie chciała wypłacić jej pieniędzy za 2 tygodnie pracy.
Edytowane przez Lady Audrey Czas edycji: 2014-02-20 o 16:15 |
|
|
|
#3466 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3467 |
|
Zakorzenienie
|
zbliżam się ku pomysłowi wyjazdu za granicę ... bo co innego mogę zrobić?? ... nikt mnie do pracy nie chce przyjąć a żyć za coś muszę przecież. Dzisiaj to jeden z najgorszych dni... siedzę i ryczę jak tylko pomyślę o pracy i o tym ile to już czasu tej pracy szukam, o tym jaka jestem nieszczęśliwa i jak bardzo chciałabym zarabiać te parę groszy.
Nie mam wymagań- chociaż powinnam i to nic nie daje. Nasze Państwo zmusza Nas młdoych byśmy oczekiwali chociaż 1200 zł dlaczego?? Bo potem w spotach wyborczych gadają że podniosą nam pensje i na nich zagłosujemy. Ciekawa jestem jak oni by utrzymali rodzinę za 1200 zł, jak mieć dzieci, jak żyć na normalnym poziomie nikt nie mówi o luksusach. Nie ma nic gorszego gdy chcesz pracować a nikt nie chce ci dać szansy. |
|
|
|
#3468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na dodatek matka mi ględzi, że mam jechać do Holandii z nią bo gdzie indziej zarobię 5000 w 6 tygodni? Tylko, że ona jeździ już 6 rok tam i w gruncie rzeczy jest jej tam lepiej niż tutaj w domu z rodziną. Ale kategorycznie mówię nie i koniec. Chciałabym już się odciąć finansowo od rodziców ale bez pracy to niemożliwe a nie chcę zamieszkać z Tż podczas gdy tylko on będzie pracował. |
|
|
|
|
#3469 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale zawsze lżej jak człowiek wie, że ma jakieś tam ostatecznie ostateczne wyjście awaryjne i pracę za granicą. Cytat:
---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Cytat:
|
|
#3470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też myślałam ale się przejechałam że jak będe miała zawód po technikum to se pójde do jakiejś pracy od razu a tu była dupa |
|
|
|
|
#3471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ej ja muszę najpierw spełnić się prywatnie i zawodowo a nie tu końce świata jakieś :p
|
|
|
#3472 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie tak jest najczęściej że to kobiety są dla kobiet wrogami oczywiście nie zawsze i wszędzie miałam okazję podczas jednych z praktyk pracować z większością facetów było super zawsze rano mówili o idzie nasza blondynka albo młoda i do tej pory jak któregoś z nich spotykam to zawsze młoda co u ciebie słychać ja lubię taką wyluzowaną atmosferę aż chcę się pracować wtedy ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Cytat:
ja mam na oku taki mega męski zakład pracy dobrze tam płacą tylko jak się dostać do biurowca ![]() najpierw muszę mieć mgr i 2 lata doświadczenia żeby spełnić podstawowe kryterium i tam trzeba mieć duże znajomości albo mega wielkie szczęście ![]() ale pomarzyć można
|
||
|
|
|
#3473 |
|
Zadomowienie
|
Na myśl o pracy i o tym, że jej nie mam aż się zestresowałam. Idę się zdrzemnę na chwilę, odłącze od świata, przestane chociaż na trochę mysleć o bagnie, w którym sobie siedzę po uszy.
|
#3474 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3475 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trochę daleko, ale co tam. :P ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- I mam do
|
|
#3476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama sie zastanawiam czy nie zacząć studiów od marca widziałam na jednej uczelni nabór i niby ruszają od marca ciekawe czy go utworzą w ogóle
|
|
|
|
|
#3477 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z tymi zimowymi semestrami to właśnie tak ciężko trochę. Tak w ogóle to ja sama sobie utrudniam życie normalnie. Na stronie UP nie pojawiały się żadne oferty, na które mogłabym odpowiedzieć, a teraz pojawiły się dwie oferty staży na pracownika administracyjnego (a z tego muszę mieć praktyki teraz, więc może by się udało żeby mi tam podpisali) i wszystko byłoby fajnie, gdyby nie to, że jestem wyrejestrowana, przez tą cholerną pracę na kasie, gdzie po tym szkoleniu nie przepracowałam żadnego dnia.
|
|
#3478 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3479 | |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, oby Wam się udało! I z Holandią, i z rozmowami
!Cytat:
.Ale się wyspałam...! A telefon nadal nie dzwoni |
|
|
|
|
#3480 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Kitty230;45242422]
Ja mam czasami tak jak Ty, gorsze dni i nieciekawe myśli A jak długo szukasz pracy? Głowa do góry, każda z nas kiedyś dostanie fajną pracę Pracy szukam już drugi rok, i powiem szczerze że już psychicznie jestem na skraju psychozy
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:52.

po prostu leserzy
Facet zawsze znajdzie pracę, na budowie, kopanie rowów, układanie kostki brukowej, praca na wózku widłowym itp. a kobieta...
mniej plotek, zawiści, nie dzielą włosa na 4 i nie doszukują się czegoś czego nie ma (chociaż są i wyjątki od tej reguły)
ale szybko 
Był niemiły, ledwo się przywitał, w korytarzu znów z 5-6 innych osób, rozwiązujemy te testy na kolanie
:confu sed:
Kiedyś się udzielałam tutaj

ileż można w domu siedzieć... łaziłam dziś po mieście, żadnych ogłoszeń... siedzę w pokoju jakiś odludek...