Wszystko o Avonie - Część II - Strona 482 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-06-09, 14:31   #14431
pAtiŚ
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o Avonie - Część II

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Island to nie Islandia tylko wyspa (Islandia to Iceland) a Vibe to w mowie potocznej "kilmat", "kilmaty" czyli Island Vibe = Wyspowe klimaty

pAtiŚ wibracja to vibration a wibrować: to vibrate. No a Island to nie Islandia (ktoś tu sie angielskiego nie uczy/uczył )
no comment

pAtiŚ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-09, 14:40   #14432
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilo16na Pokaż wiadomość
hm

Nie kazdy lubi angielski
Ja jestem dobra w niemieckim.
Cytat:
Napisane przez pAtiŚ Pokaż wiadomość
no comment
zastanawiałyście się co oznacza nazwa więc napisałam. Nie rozumiem waszej reakcji przecież dopisek że ktoś sie nie uczył angielskiego był w tonie zartobliwym co zaznaczyłam:

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-09, 14:43   #14433
dziewczyna00
Rozeznanie

GG do dziewczyna00

Dziewczyny, czy któraś z Was mogłaby mi podpowiedzieć jak zabrać się do używania preparatu do usuwania skórek?? Ten pędzelek jest cały czas suchy. Kręciłam tam troche z tyłu..
Mam kręcić aż coś wykręcę?? :/
dziewczyna00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-09, 14:43   #14434
ilo16na
Zakorzenienie

Cytat:
zastanawiałyście się co oznacza nazwa więc napisałam. Nie rozumiem waszej reakcji przecież dopisek że ktoś sie nie uczył angielskiego był w tonie zartobliwym co zaznaczyłam:
Dobra-tak tylko mi sie napisalo
Dziekuje za wytlumaczenie.
Nie kloce sie

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-09, 14:52   #14435
Ptaszysko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez milagrosx Pokaż wiadomość
Ja osobiście nie używam cieni ani kredek z Avonu. Po pierwsze są dość drogie a po drugie są w strasznie małej ilości a przy mojej tendencji do makijażu to np cienie starczyłyby mi na tylko tydzień . Najczęściej używam IGLOTa, lakiery z tej firmy też są rewelacyjne, a z Avonu szybko odpadają.
Ojej, na tydzien ? Na pewno nie Maja raczej standardowe pojemnosci, na pewno dluzej by Ci posluzyly Przy codziennym stosowaniu wystarczaja na co najmniej kilka miesiecy

Cytat:
Cena 19.90 jest nie do przyjecia a 25.90 jest... smieszna

Hmm... czy ja wiem....
Rozumiem,ze dla kazdego pojecie 'drogo' znaczy co innego,ale Avon ma raczej srednie ceny Nie sadze by podobna kredke mozna bylo dostac za kilka zlotych

I'm not livin' to be a Mrs.

Ptaszysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-09, 14:54   #14436
ilo16na
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko Pokaż wiadomość
Hmm... czy ja wiem....
Rozumiem,ze dla kazdego pojecie 'drogo' znaczy co innego,ale Avon ma raczej srednie ceny Nie sadze by podobna kredke mozna bylo dostac za kilka zlotych
No dla mnie 19.90 jest drogo za kredke.
Dalabym maksymalnie za nia 15 zl.

Stary 2007-06-09, 14:58   #14437
Ptaszysko
Zadomowienie

Cytat:
No dla mnie 19.90 jest drogo za kredke.
Dalabym maksymalnie za nia 15 zl.
Ja rozumiem

Tylko piszesz,ze to cena nie do przyjecia i smieszna, tak jakby kosztowala co najmniej 100 zl, a to raczej cena standardowa jak na taka kredke
No i te kredki sa wydajne, wiec to tez rekompensuje cene

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-06-09, 15:01   #14438
kittyyy1
BAN stały

hm.. nie kupiłam tej kredki bo myślałam ze jej nie będzie w ogóle widać.. ale jak zobaczyłam jak wygląda na oczku.. musze ją mieć
w ogóle to musze dobrać kosmetyków do makijażu za 70 zło, żeby dostać kuferek.. hmm ciężko będzie
kittyyy1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-09, 15:02   #14439
ilo16na
Zakorzenienie

Cytat:
Ja rozumiem

Tylko piszesz,ze to cena nie do przyjecia i smieszna, tak jakby kosztowala co najmniej 100 zl, a to raczej cena standardowa jak na taka kredke
No i te kredki sa wydajne, wiec to tez rekompensuje cene
Ale zakladam ze nie trwale wiec lezalaby jak moje 10 cieni.
Ja mam taka przypadlosc ze nic nie jest na mnie trwale- gora 5 h .
Mialam wszystkie bazy pod cienie jakie sa mozliwe poza Isa Dora-za droga i nic nie pomoglo.

Stary 2007-06-09, 15:14   #14440
Ptaszysko
Zadomowienie

Cytat:
Ale zakladam ze nie trwale wiec lezalaby jak moje 10 cieni.
Ja mam taka przypadlosc ze nic nie jest na mnie trwale- gora 5 h .
Mialam wszystkie bazy pod cienie jakie sa mozliwe poza Isa Dora-za droga i nic nie pomoglo.
Hhhmmm... tej kredki Big Colour akurat nie mam,ale mialam wszytkie jej poprzedniczki i bylo srednio trwale---to fakt
Na mnie rowniez cienie w kremie, plynne itp. nie sa trwaleale pomogla mi baza Art Deco. Do najtanszych nie nalezy,ale jesli ktos namietnie uzywa cieni to warto kupic. Ja ostatnio rzadko siegam po cienie, wole kreske i mocno wytuszowane rzesy

Stary 2007-06-09, 15:19   #14441
ilo16na
Zakorzenienie

Cytat:
Hhhmmm... tej kredki Big Colour akurat nie mam,ale mialam wszytkie jej poprzedniczki i bylo srednio trwale---to fakt
Na mnie rowniez cienie w kremie, plynne itp. nie sa trwaleale pomogla mi baza Art Deco. Do najtanszych nie nalezy,ale jesli ktos namietnie uzywa cieni to warto kupic. Ja ostatnio rzadko siegam po cienie, wole kreske i mocno wytuszowane rzesy
Mialam Art Deco i NIC nie dala.Juz lepsza byla Lumene co trzymala cienie w musie do 3 godzin-wow- normalnie godzina.
A w kamieniu do 5 godzin to tak maksimum

Ale nie bede offtopowac- moge sie ewentualnie wyzalic w watku o bazach i w watku co was wkurza

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-06-09, 15:23   #14442
Ptaszysko
Zadomowienie

Cytat:
Mialam Art Deco i NIC nie dala.Juz lepsza byla Lumene co trzymala cienie w musie do 3 godzin-wow- normalnie godzina.
A w kamieniu do 5 godzin to tak maksimum

Ale nie bede offtopowac- moge sie ewentualnie wyzalic w watku o bazach i w watku co was wkurza
Hmm...moze masz tzw. tluste powieki---wpawdzie nie ejstem znawczynia w tej kwestii,ale cos takiego istnieje Jest chyba taki trik---mozna przypudrowac powieki przed nalozeniem cienia, to powinno pomoc---nic szerzej na ten temat nie wiem
No koniec offtopu Chociaz to taki nie do konca offtop, bo Avon ma srednio trwale cienie i ten problem tez go dotyczy

Stary 2007-06-09, 15:24   #14443
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
To tak jak ja - robię kreskę po wewnetrzenej stronie powieki (dolnej i górnej) i do tego tusz (ostatnio mój faworyt: Rimmel Volume Flash ) O cieniach ostatnio zapominam ... Chyba ze mam czas to coś tam się maźnę

Kredek też żadnych nie miałam z Avonu, bo wolę cienie

Instagram

Stary 2007-06-09, 15:26   #14444
ilo16na
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm...moze masz tzw. tluste powieki---wpawdzie nie ejstem znawczynia w tej kwestii,ale cos takiego istnieje Jest chyba taki trik---mozna przypudrowac powieki przed nalozeniem cienia, to powinno pomoc---nic szerzej na ten temat nie wiem
No koniec offtopu Chociaz to taki nie do konca offtop, bo Avon ma srednio trwale cienie i ten problem tez go dotyczy
A mialam nie offtopowac.
Ale pudrowanie ani zadna baza mi nic nie daje.
Ale znikam.

Stary 2007-06-09, 15:28   #14445
Fenris
Czekam na Ragnarok

Właśnie wróciłam z egzaminów z filologii angielskiej, ale tak namieszałyście z island, że musiałam aż zobaczyć do słownika, bo zgłupiałam

A co do EDT, to szkoda, że jakiejś wanilii (mgiełki np.) w Avonie nie zrobią.
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-09, 15:28   #14446
acha1979
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez mmk Pokaż wiadomość
PALE GOLD jest perłowy - mam go na paznokciach tylko juz chyba trzeci dzień - i po pracach domowych (pranie, mycie naczyń itp) trochę zmatowiał. Tylko nie jest taki złoty jak na zdjęciu, ale bardzo ładny
Bardzo dziekuję za odpowiedź
należe do tych leniwszych jesli chodzi o malowanie paznokci dlatego uwielbiam odcienie perłowe bo na pewno łatwiej sie nimi maluje anizeli odcieniami matowymi
Stary 2007-06-09, 15:32   #14447
acha1979
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez dwi071 Pokaż wiadomość
kolor chocolate deluxe jest cieplym ciemnym odcieniem brązu z drobinkami zlota, pieknie sie mieni w slońcu, a stópki wyglądają pięknie (moje paznokcie u rąk przechodza teraz faze odżywiania wiec ich nie maluje). Kolorek naprawdę fajny
ja chciałam sobie sprawić właśnie taki ciepły odcień brązu ale jak zobaczyłam w COK-u odcień chocolate deluxe to sie bardzo zdziwiłam bo wogóle nie przypomina koloru ze zdjęcia, a szkoda
ten na zdjęciu wyglada mi na kolor VENUS
pozdrawiam
Stary 2007-06-09, 15:34   #14448
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fenris Pokaż wiadomość
Właśnie wróciłam z egzaminów z filologii angielskiej, ale tak namieszałyście z island, że musiałam aż zobaczyć do słownika, bo zgłupiałam

A co do EDT, to szkoda, że jakiejś wanilii (mgiełki np.) w Avonie nie zrobią.
Jak dla mnie to Far Away jest waniliowy (waniliowy i słodki aż do bólu )

Instagram

Stary 2007-06-09, 15:39   #14449
acha1979
Przyczajenie

dziewczyny ostatnio na szkoleniu usłyszałam od kosmetyczki że niestety aby cień sie ładnie trzymał na powiekach należy nałozyć podkład i sie przypudrować, dopiero wtedy mozemy nakładac cień

mówiła również o niektórych produktach i....

jeżeli chodzi o cienie w kredce to niestety do ich produkcji jest używany tłuszch gdyz inaczej nie mozna by go było zamnąć w postaci kredki, nalęzy więc narysować kreske i lekko rozetrzeć palcem bo samo malowanie nie da ładnego efektu na dłużej

a co do lśniących cieni z eyelinerem to są one bardzo trwałe ale oczywiście też należy posłużyć sie palcem wtedy napewno bedą sie długo trzymać

ale cóż mowa mową a praktyka....
buziaki
Stary 2007-06-09, 15:44   #14450
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acha1979 Pokaż wiadomość
dziewczyny ostatnio na szkoleniu usłyszałam od kosmetyczki że niestety aby cień sie ładnie trzymał na powiekach należy nałozyć podkład i sie przypudrować, dopiero wtedy mozemy nakładac cień

mówiła również o niektórych produktach i....

jeżeli chodzi o cienie w kredce to niestety do ich produkcji jest używany tłuszch gdyz inaczej nie mozna by go było zamnąć w postaci kredki, nalęzy więc narysować kreske i lekko rozetrzeć palcem bo samo malowanie nie da ładnego efektu na dłużej

a co do lśniących cieni z eyelinerem to są one bardzo trwałe ale oczywiście też należy posłużyć sie palcem wtedy napewno bedą sie długo trzymać

ale cóż mowa mową a praktyka....
buziaki
z tym pudrowaniem powiek to już sama nie wiem co mysleć, bo przeciez wszelkie bazy zostawiają tłustą powłoczkę na skórze dzięki której cienie lepiej się trzymaja. Ponadto Agabil (chyba, reki nie dam uciąć ) ) znana tu z przepięnych makijazy pisała gdzieś że uzywała kremu Nivea na powieki i cienie sie super trzymały. Wydaje mi się więc, że to kwestia indywidualna no i uzaleszniona tez od jakości cienia

Instagram

Stary 2007-06-09, 15:53   #14451
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
Jak dla mnie to Far Away jest waniliowy (waniliowy i słodki aż do bólu )
Tak, Far Away jest podobny do Nomadica Oriflame'u. Wanilia.
Ale mi chodzi o jakąś mgiełkę czysto waniliową, lekką (jeżeli mogę tak to ująć), do pryskania całego ciała.
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-09, 15:56   #14452
acha1979
Przyczajenie

Cytat:
z tym pudrowaniem powiek to już sama nie wiem co mysleć, bo przeciez wszelkie bazy zostawiają tłustą powłoczkę na skórze dzięki której cienie lepiej się trzymaja. Ponadto Agabil (chyba, reki nie dam uciąć ) ) znana tu z przepięnych makijazy pisała gdzieś że uzywała kremu Nivea na powieki i cienie sie super trzymały. Wydaje mi się więc, że to kwestia indywidualna no i uzaleszniona tez od jakości cienia
zgadza się każda z nas ma inną skórę
ja tylko przekazuję słowa kosmetyczka
sama używam cienia z serii BEYOND jako podłkad a potem szaleje z kolorami w kącikach i po całym dniu pracy mam nadal cienie na powiekach i co najważniejsze nie rolują sie i nie zbierają w załamaniu powieki
Stary 2007-06-09, 15:57   #14453
Agnieszq
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez acha1979 Pokaż wiadomość
Jeśli świecą ci sie powieki polecam podkład do skóry tłustej ja np. mam cerę która przetłuszcza sie w strefie T i łapie również powieki więc używam podkładu do cery tłustej z max factora (powinnam do mieszanej ale ten jakoś bardziej mi pasuje) i zawsze nakładam na całą twarz jak i powieki, potem nakładam zawsze bazę na powieki w postaci albo beżowo - kremowego zwykłego sypanego cienia albo puder w kamieniu i na to dopiero cienie, kredki i inne ozdobniki.Trzyma sie dłużej, po 8 godzinach pracy dopiero zaczyna widać tzw. kreskę tworzącą sie w zgięciu.

I taka mała ciekawostka mój wizażysta mówił mi że jeśli taka kreska sie utworzy należy ją zetrzeć patyczkiem poziomo a nie pionowo jak to zazwyczaj robimy. I ten sposób działa bo patyczkiem zbieramy niepotrzebny cień a nie rozmazujemy go na powiece.
Agnieszq jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-06-09, 16:04   #14454
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fenris Pokaż wiadomość
Tak, Far Away jest podobny do Nomadica Oriflame'u. Wanilia.
Ale mi chodzi o jakąś mgiełkę czysto waniliową, lekką (jeżeli mogę tak to ująć), do pryskania całego ciała.
A z Naturals?? Ja swojego czasu miałam hopla na mgiełkę waniliową. Ale wg mnie jest ona lepsza na zimę niż na lato (zapach troche za cięzki na lato)

Cytat:
Napisane przez Agnieszq Pokaż wiadomość
I taka mała ciekawostka mój wizażysta mówił mi że jeśli taka kreska sie utworzy należy ją zetrzeć patyczkiem poziomo a nie pionowo jak to zazwyczaj robimy. I ten sposób działa bo patyczkiem zbieramy niepotrzebny cień a nie rozmazujemy go na powiece.
Ja scieram poziomo, szczerze powiedziawsz to nie wiem jak wyglada scieranie pionowo - przeciez się tak nie da

Instagram

Stary 2007-06-09, 16:17   #14455
Agnieszq
Raczkowanie

Cytat:

Ja scieram poziomo, szczerze powiedziawsz to nie wiem jak wyglada scieranie pionowo - przeciez się tak nie da
Da sie, zamykasz jedną powiek i naciągasz ją tak abyś widziała ten pasek i wtedy patyczkiem zcierasz podobnym ruchem jak rosną rzęsy jednocześnie obracając patyczek.

Wykonujesz ruch na powiece jakbyś chciała tuszem do rzęs pomalować rzęsy z góry. Nie wiem czy to jasno napisałam :P
Agnieszq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-09, 16:22   #14456
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnieszq Pokaż wiadomość
Da sie, zamykasz jedną powiek i naciągasz ją tak abyś widziała ten pasek i wtedy patyczkiem zcierasz podobnym ruchem jak rosną rzęsy jednocześnie obracając patyczek.

Wykonujesz ruch na powiece jakbyś chciała tuszem do rzęs pomalować rzęsy z góry. Nie wiem czy to jasno napisałam :P
aha przecież łatwiej poziomo - czyli tak jak trzeba no ale z drugiej strony to naciaga się wtedy powieke tym patyczkiem...

Zreszta ja i tak nie mam kiedy poprawiac ale jakj juz porawiam to poziomo

Instagram

Stary 2007-06-09, 16:38   #14457
inez1234
Raczkowanie

Cytat:
n

jeśli chodzi o cienie to moim faworytem jest l'oreal nie chce robic reklamy, ale jak piszemy o trwałości, to te cienie są po prostu fenomezalne. trzymają się na moich powiekach od 6.30 do 21.30 poza tym mają piękne kolorki
inez1234 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-06-09, 16:53   #14458
inez1234
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elffee Pokaż wiadomość
nie musisz dzwonic i sprawdzac, teraz sprawdzalalm i mialam racje chodzi o te startery z myavon.
postanowilam jednak napisac do nich maila , co ztymi startereami przy zamowieniu za 250 zl i dostalam odpwoiedz:

"Szanowna Konsultantko,

W odpowiedzi na Pani zapytanie informujemy, że Podwójny zestaw startowy został dopisany bezpłatnie na konto i będzie dostarczony w kolejnym zamówieniu.
Bardzo przepraszamy za utrudnienia. "

takze czekam na niego we wtorek
inez1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-09, 17:05   #14459
Ptaszysko
Zadomowienie

Ja tez juz chcialabym swoja paczke
I na dodatek jestem ostatnim dniem

Stary 2007-06-09, 17:10   #14460
milagrosx
Raczkowanie

Cytat:
Ja tez juz chcialabym swoja paczke
I na dodatek jestem ostatnim dniem
Ja też ale naszczęście ten koszmar sie skończy, od 08 jestem "A". A teraz musze jeszcze czekać do wtorku, zawsze miałam w sobote

milagrosx jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości