|
|
#4261 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Żonki 2009 cz. XXXVI
Cytat:
Serio Magda, bez jaj normalnie, niech Tż wejdzie na stronę uczelni (albo y jak masz czas), tam na pewno jest regulamin studiów, niech się gość nie wygłupia.
|
|
#4262 |
|
Zakorzenienie
|
Jak kiedyś miał warunek (ale to był normalnie egzamin) to płatność była na konto uczelni, teraz na bank tak samo. Zaraz poszukam regulaminu.
---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Iwka Przejrzałam regulamin http://www.uwm.edu.pl/studenci/wazne...in-studiow-uwm ale na ten temat nie ma ani słowa. Jest tylko o poprawce egzaminu przed inną komisją jeśli uważa się, że egzaminator coś tam kręci itp. |
|
|
|
#4263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem wykończona... odliczam do urlopuMagda pierwsze słyszę o warunku z kolokwium. Rozumiem, że ktoś będzie pisał jeszcze raz w celu zaliczenia kolokwium po prostu, ale za opłatą to już jakaś przesada
|
|
#4264 |
|
Zakorzenienie
|
India nie zaliczone kolokwium to warunek z ćwiczeń. Jak kiedyś miał warunek z egzaminu, to na ćwiczenia nie musiał chodzić, bo je zaliczył, tylko w sesji do egzaminu + kasa oczywiście. A teraz musi jeszcze semestr na przedmiot chodzić.
|
|
|
|
#4265 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Tęsknięęęę!!!!! a nawet podczytywać nie mam kiedy! ![]() Bajusia poka się w ostatnich dniach No i trzymam kciuki za Ciebie! Mam nadzieje, że moje czarownice dadzą mi znać jak już nastanie u Ciebie godzina 0! Będę spieszyć z gratulacjami ![]() Miłego dnia!
|
#4266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4267 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od października, u tego pana co oblał większość grupy chodziła jeszcze raz na zajęcia przez pół roku i dopiero w tym roku w lutym mogli zdawać Chcieli nawet coś pisać na Niego ale jest nie do ruszenia aa i od października ruszyła mgr ale dla tych z poprzedniego roku śmiechu warte.No i mąż ma rok w plecy. Do tego teraz to zdał...czeka na obronę a chyba nadal nie otworzą mgr, bo reszta ma coś nie pozdawane i ma czekać do października, bo może wtedy normalnie jak pisze to mi się ciśnienie podnosi...A i mgr miała trwać 1,5 roku tak im powiedzieli jak zaczynał studia, o teraz zmienili na 2 lata. Cudownie. Takie rzeczy to na politechnice łódzkiej
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2014-02-19 o 11:03 |
|
|
|
|
#4269 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A to, że taki wpis jest płatny, no cóż, zależy co wynika z regulaminu studiów. Ja studiowałam w prywatnej uczelni i miałam czarno na białym ile płacę i za co, warunek też był płatny. Nie wiem jak to jest w państwowych, czy mają prawo takie opłaty pobierać czy nie. Hej
|
||||
|
|
|
#4270 |
|
Zakorzenienie
|
własnie chciałam pisać ale ktosia mnie ubiegła - warunek jest z przedmiotu. bez względu na to czym się przedmiot kończy. jeśli nie zaliczysz nie zdasz egzaminu nie napiszesz kolokwium to masz przedmiot w plecy wtedy możesz chodzic dalej ale warunkowo za rok musisz go zdać jeszcze raz
![]() a niektórzy wykładowcy są nie do ruszenia tak czy inaczje
|
|
#4271 |
|
Zakorzenienie
|
heeeeeeej....
u nas dziś pechowo, Tzowi skradziono telefon już pal licho z telefonem bo miał moją stara nokie (choć też swoje warta)ale karta sim z wszelkimi kontaktami (klienci hurtownie znajomi) i karta pamięci ze zdjęciami poszła sie .... |
|
|
|
#4272 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4273 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli grupa jest pewna, że dobrze napisała mogli poprosić o komisyjne sprawdzenie wiadomości, obawiam się teraz na to jest za późno, chociaż zawsze można złożyć pismo z prośbą o przywrócenie terminu z powodu odmowy udostępnienia prac. Może uznają, może nie, próbować można. Cytat:
, u nas gość też myślał, że jest nie do ruszenia, przyszedł narąbany na egzamin (piszę o prowadzącym), ktoś zadzwonił na pogotowie, zamknęli go na przymusowym odtruciu.Jeśli trzy osoby z całego roku zdają, a reszta "chciała coś napisać, ale nie napisała" to niestety dalej będzie na uczelniach jak jest. Cytat:
Cytat:
Marta - nie zgodzę się, że są ludzie nie do ruszenia, to nie służby specjalne tylko instytucja która zarabia pieniądze na ilości studentów. Do tego publiczna. Zależy tylko ile ma się chęci i czasu. W takich sytuacjach trzeba pisać skargę do dziekana, po dziekanie idzie się wyżej. Jeśli cały rok się zbuntuje (gdzie zdały jak u Tż Any 3 osoby) to co? Cały rok wywalą? Fajny temat dla sprawy dla reportera albo innego programu. Cytat:
---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Jutro jedziemy na wycieczkę z pracy Firma jest sponsorem wystawy w sąsiednim mieście, mają za to bilety i zabierają nas Opracowaliśmy dzisiaj plan zabrania kanapek, picia, soczków i musimy koniecznie śpiewać piosenki w autokarze - chcemy odtworzyć klimat ze szkoły
"A teraz szybko, zanim dotrze do nas, że to bez sensu. Tako rzecze ja, król Julian!" Never regret something that once made you smile Edytowane przez iwka28 Czas edycji: 2014-02-19 o 20:46 |
|||||
|
|
|
#4274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no masz pewnie racje jakby sie wszyscy zbuntowali to moze by cos ugrali aleee moge sie zalozyc ze jedna dwa trzy osoby beda sie bac potem kolejne i nikt nie napisze. dla spokoju.
|
|
|
#4275 |
|
Zakorzenienie
|
Marta dokładnie, sporo osób wymiękło i powiedziało, ze nigdzie nie idzie, bo on się na bank potem zemści
![]() Iwka super taka wycieczka ![]() Ktosiu kształtowanie się mowy u dziecka, foniatria i laryngologia, dialektologia, nauka o języku, fonetyka i fonologia a jak u Ciebie?
|
|
|
|
#4276 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4277 |
|
Zadomowienie
|
Madzialenka, tak jak pisały dziewczyny. Wykładowca nie chce pokazać pracy- skarga do Dziekana. Niech się wykładowca tłumaczy.
Wcale nie patrzałabym na grupę tylko indywidualnie załatwiała sprawę. A moze wykładowcy chodziło o godziny konsultacji, moze mąż przyszedł w nieodpowiednim czasie? |
|
|
|
#4278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Iwka pewnie, że można iść do dziekana, tylko znając życie i studentów, to najpierw wszyscy krzyczą i się buntują, a jak trzeba wreszcie pójść i coś załatwić to zostają 2-3 osoby, które i tak nic nie ugrają ![]() Hej
|
|
|
|
|
#4279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój mąż próbował wtedy rozmawiać z tym wykładową, specjalnie pojechał w godzinach konsultacji, ale facet powiedział że pomyśli może w październiku ich dopuści... a w październiku powiedział, że nie ma teraz dla Niego czasu, do zobaczenia w marcu, ale jeszcze pól roku musi pan chodzić na zajęcia durnota... chyba tż skończy tu studia inż i mgr zrobi gdzie indziej, bo w przeciwnym wypadku mgr może robić kolejne 4 lata ;/A swoją drogą wczoraj był w dziekanacie że właśnie chciałby już obronę i od połowy semestru chciałby dołączyć do tej grupy co zaczęła od października... a pól semestru nadrobi... od 2 lat zmieniły się przepisy i jest to niemożliwe Teraz jak ktoś przerwie studia i zechce na nie wrócić po jakimś czasie (nie wiem jakim) to musi zaczynać od początku, a właśnie jeszcze 2 lata temu do grupy tżta dołączył kolega co kiedyś skończył na 2 roku i po 8 chyba latach wrócił i dalej go normalnie przyjęli na kolejny rok jako kontynuacja... Teraz już tak nie można.
|
|
|
|
|
#4280 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie,
ja myślę, że warto samemu postarać się o wgląd w pracę itp. Z grupą nigdy się nie udaje. Ludzie się boją walczyć o swoje. Wiem coś o tym, bo u nas było dokładnie tak samo. Ja studiowałam na państwowej uczelni, ale zaocznie. Za nic dodatkowo się nie płaciło. Było powiedziane, że na pierwszym roku nie ma warunków. Ja i moja przyjaciółka oblałyśmy jeden egzamin kończący przedmiot. Było takich osób dużo, ale żadna nie chciała z nami wnisokować o to, żeby ten warunek się odbył. My się nie poddałyśmy. Przyjaciółka "wychodziła" nam ten warunek. Zdałyśmy, skończyłyśmy studia. Później było mnóstwo osób, które chciały,miały ułatwioną sprawę dzięki nam, ale jeszcze więcej osób było z pretensjami, dlaczego im nie załatwiłyśmy... Myślę, że studiuje się indywidualnie i jeśli ktoś ma coś załatwić to tylko dla siebie. I warto się nie poddawać. Nas już wszyscy znali w dziekanacie i u rektora. A co! Pomogło nam to później przy magisterce jak chciałyśmy zmienić studia. Też było to nie możliwe. A my zmieniłyśmy kierunek. Da się jeśli tylko się chce. ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
|
|
#4281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale żeby nie można było dołączyć w trakcie roku i zaliczyć semestru... |
|
|
|
|
#4282 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4283 |
|
Zakorzenienie
|
Ktosiu u nas też sesja ciągła, kończy się coś i wtedy zaliczenie i kolejny przedmioty. Ale podział na semestry jest. Wolę tak, niż zaliczenia wszystkie tylko w sesji.
Co do męża, to podobno ma iść... zobaczymy czy się uda. Niestety do dziekana iść nie chce, bo ię boi, ze potem gościu się odegra. |
|
|
|
#4284 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4285 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I potem wykładowcy się przyzwyczajają, że mogą robić co chcą. Magda - myślę, że warto by było zasugerować samorządowi studenckiemu zmianę regulaminu poprzez wpis o możliwości zobaczenia swojej pracy, naprawdę mnie to dziwi, że tego nie ma. Cytat:
CO do wracania a studia - mój Tż miał rok przerwy ze względu na pracę (nie brał dziekanki, po prostu złożyl wniosek o obronę później) i musiał nadrobić 1 przedmiot żeby go do obrony dopuścili bo się ranking punktów zmienił. Więc się cieszył byciem studentem trochę dłużej Cytat:
![]() Cytat:
No wycieczka super Przed wejściem do autokaru zostaliśmy pouczeni o patrzeniu na drogę przy przechodzeniu przez jezdnię Następnie odczytano listę obecności Była też kawa i ciasteczka.Samo muzeum fajowe, coś jak antropologiczno - etnograficzne, region Bliski Wschód, Azja, Afryka, w sumie kilka wystaw. Nasza była o podróżowaniu do Mekki, całe przygotowanie przed (w tym duchowe), następnie podróż (dawniej i teraz) a na koniec sama Mekka. Ilość osób udająca się tam co roku jest imponująca. Przy okazji zobaczyliśmy też wystawę o Indonezji. Pani kurator wystawy i jej autorka niesamowita, ogromna wiedza i zaangażowanie. Druga grupa jedzie za tydzień, jak się rozniosło że wystawa nam się spodobała to lista chętnych sporo urosła.
|
|
#4286 |
|
Zakorzenienie
|
Pytanie do nauczycielek:
Jak to jest teraz z tymi 5 i 6 latkami, bo się pogubiłam. W potencjalnym przedszolu Agaty nie ma zerówek. Są 5 latki. 6 latki chodzą do szkoły do zerówki. I teraz połowa 6 latków pójdzie do pierwszej klasy, a połowa gdzie? do zerówki do szkoły? a 5 latki też do zerówki
|
|
|
|
#4287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdziwiona jestem, że tak to rozwiązano, jako by oddając 6-latki już do szkoły. No i co z tymi 5-latkami? Teoretycznie powinny zostać w przedszkolu |
|
|
|
|
#4288 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
|
#4289 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:14.

mogę zjeść każdą ilość. Na wakacjach w tym samym hotelu co my było małżeństwo z synkiem, mały nie chodził jeszcze, na oko miał z roczek. Kładli mu na talerzu gotowane warzywa (w tym brokuły), kawałek mięska, przysuwali krzesełko i mały wcinał tak, że nam oczy wychodziły. Żadnego karmienia, wciskania jakichś papek.
Normalnie boję się skrzynkę pocztować otworzyć, bo co pare dni coś nam do zapłacenia przychodzi. A to fantastyczny podatek wodny, a to wyrównanie za gaz, a to za wodę, a to rozliczenie ubezpieczenia medycznego na zeszly rok. Nic tylko betonem zalać i udawać, że nas w domu niema
Jestem wykończona... odliczam do urlopu

Chcieli nawet coś pisać na Niego ale jest nie do ruszenia
normalnie jak pisze to mi się ciśnienie podnosi...

a jak u Ciebie?