|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25
|
|
|
|
#752 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie w nowym wątku.
![]() Patrzę przed chwilą w subskrypcje i sobie myślę: "co jest?" - nikt nic od wczoraj nie pisze? Wchodzę do poprzedniego i zanim się wyświetliło pomyślałam, o cholera.. pewnie jest już kolejny wątek. DPodczytuję Was niemalże codziennie, ale średnio mi się wbić w rozmowę, zwłaszcza, że nie zawsze mam o czym napisać. Widziałam, że dzieje się jednak, więc gratuluję wszystkim załatwionych spraw. U mnie w zeszłym tygodniu było owocnie - kilka spraw poszło do przodu. Najważniejsze, udało mi się zamówić (będzie szyte w moim salonie) wymarzone, znalezione w necie bolerko i tym samym rozwiązać chyba mój największy problem okrycia wierzchniego. Teraz tylko trzeba zaklinać pogodę, bo jak będzie dziesięć stopni to mnie nieźle wymrozi - mimo, że to w sumie tylko z auta do urzędu i z urzędu do auta. ![]() Z małych minusów: bez wdawania się w przyczyny i szczegóły doszły nam dwie sprawy do załawienia: kwiaty (bukiet, butonierki i coś dla świadkowej) oraz auto do slubu. Z pierwszym już podziałałam. Mam wstępnie wybraną florystkę i jestem umówiona z nią na spotkanie na przyszły tydzień, autem mamy zamiar zająć się w weekend. Poza tym zostały nam dosłownie 3 zaproszenia do rozdania - teraz w weekend damy dwa i ostatnie dla Mojej Cioci w następną sobotę - po prostu wcześniej nie będzie mogła się z nami spotkać. Zrobiłam małe podsumowanie ostatnio. Te z Was które są w klubie pewnie widziały, ale może innym też coś moja lista' pomoże' ![]() Tak więc, na 65 dni ![]() ZROBIONE: ![]() Foto DJ USC Suknia Biżuteria Buty Makijaż (ustalona godzina) Fryzjer (ustlona godzina) Obrączki (zamówione) Scenariusz wesela (jesteśmy po spotkaniu z managerem i mamy właściwie wszystkie ustalenia poza ostateczną liczbą gości (w tym dzieci) i liczbą pokoi Zebrane zdjęcia do prezentacji Alkohol (bez win musujących) Drewniane litery na stół młodych Jesteśmy w trakcie zapraszania gości Spinki do koszuli TŻ (jego Tata dał mu swoje ślubne ) Piosenka na pierwszy taniec Bolerko Ozdoba do włosów Tort DO ZROBINIA: ![]() Luty: Dokończyć zapraszanie gości (zostały 3 zaproszenia) Załatwić kwestię samochodu i dekoracji do niego Zamówić bukiet, butonierki i bransoletkę kwiatową dla świadkowej Marzec: Odebrać obrączki Dać spinki do koszuli TZ do czyszczenia Koszyczki ratunkowe – kupienie i organizacja Zrobić prezentację zdjęciową. Kupić bieliznę i pończochy Kupić cały strój dla Pana Młodego Obdzwonić gości którzy nie przekazali info o przybyciu i zebrać info o rezerwacji pokoi w hotelu Ustalić szczegóły z DJ/FOTO Zrobić i rozesłać zaproszenia na sam ślub Iść na przymiarkę sukni oraz na makijaż i fryzurę próbną (wszystko tego samego dnia) Pomalować drewniane litery Wyjściowe parasolki – kupi lub pożyczyć Kwiecień: Ustalić szczegóły dot. godzin i organizacji dnia ślubu z rodzicami i świadkami Usadzić gości na sali Ustalić ostateczne menu, menu dla dzieci i przekazać info o ilości gości na sali oraz liczby pokoju które wynajmą goście Kupić wina musujące Kupić pojemniki jednorazowe na jedzenie Przygotować winietki i tablice rozsadzenia gości Kupić brakujące potrzebne kosmetyki Ostateczna przymiarka i odbiór sukni Zmontować ratunkową kosmetyczkę PM Zrobić paznokcie – malowanie u kosmetyczki (dwa dni przed ślubem) Ogólnie stresu brak, wszystko idzie swoim rytmem i ta można powiedzieć prawie ostatnia prosta przed ślubem, mimo, że lekko męcząca, ma swoją magię i jest na prawdę fajna.
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2014-02-20 o 18:50 |
|
|
|
#753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ijaa sporo już macie załatwione ,
|
|
#754 |
|
Raczkowanie
|
Świetne też o takim myślałam niestety TŻ powiedział kategorycznie NIE i najprawdopodobniej będziemy mieć to autko.
Po drugiej stronie tej L jest osobna kanapa dla nowożeńców ![]() Jakoś nie jestem przekonana.. co myślicie dziewczyny?
Edytowane przez zakrecona_kropka Czas edycji: 2014-02-20 o 19:06 |
|
|
|
#755 | |
|
Zakorzenienie
|
szklaneczka25 dużo załatwionych rzeczy u Ciebie, obrączki super
na drugim zdjęciu wygląda ekstra!!! rabbitka ja prawdopodobnie też będę mieć pas do sukni, na razie w mojej są takie dwa cienkie, ale beznadziejnie dobrane kolorystycznie więc pierwsze co to je wyrzucam i zamieniam chyba na coś innego. moim zdaniem te pasy z klamerkami są piękne i wcale nie tandetne - sama pewnie w taki coś uderzę, już babeczka mi taki przykładała do sukni i świetnie pasował, ubogacał całość, ale chyba nie odważyłabym sie zamówić przez internet bo nie wiadomo dokładnie jak taki przypasuje do sukni choćby z szerokością i kolorystycznie, ale jeśli jesteś pewna wyboru to zamów któryś z tych dwóch, które pokazałaś - naprawdę świetne są!Aha i cudowny masz grzebyczek Cytat:
![]() jeszcze chwila jeszcze moment! cornflower_girl zdecydowanie pierwsze buciki! superowa ![]() już pisałam w klubie - chcę być Waszym kierowcą ![]() dziewczyny, ale ze mnie totalna gapa ![]() jutro idę na próbne czesanie, a wszystkie inspiracje fryzurowe mam u siebie na laptopie, który zostawiłam i nie przywiozłam ze sobą do domu rodzinnnego poratujecie inspiracjami jakie macie zapisane u siebie? chcę pewnie prosty i klasyczny niski kok, ale skoro w cenie mam 5 fryzur to chcę wypróbować kilka jego wariacji. na pewno poproszę o coś takiego jak w załaczniku, a z resztą to nie wiem - muszę zaś cały internet przegrzebać
|
|
#756 |
|
Zakorzenienie
|
powinni nam jakieś zniżki dać
![]() świetna
|
|
#757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja celuję w coś luźniejszego (mniej kokowego), ale czekaj poszukam, bo przecież na kompie mam miliard zdjęć. Miałam pytać i zapomniałam! Do Pań które orientowały się już w cenie bukietu itd. Jak to u Was wygląda cenowo?
|
|
|
#758 |
|
Zakorzenienie
|
Lekko kokowe fryzury
|
|
#759 |
|
Rozeznanie
|
Kochana podesłałabym ale robię stacjonarnie w mojej miejscowości. Ewentualnie wrzucę tu cenę jaką mi gość poda - jeśli będzie konkurencyjna do Allegro, a z jakości będę zadowolona to Ci zamówię i wyślę, jeśli będziesz chciała.
|
#760 |
|
Zadomowienie
|
O to dodam w załączniku. Na początku byłam pewna Diany Legrand, ale ostatnio pronovis zawrócił mi w głowie
blog http://whitepointeshoes.blogspot .com Boyfriend Jeans Profil FB https://www.facebook.com/whitepointeshoes Edytowane przez ysia Czas edycji: 2014-02-20 o 19:13 |
|
|
|
#761 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dla odmiany planuję coś bardziej w ten deseń:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#762 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny
proszę o radę bo mam mały zgryz... kupiłam ten piekny biały żakiet ze sklepu nife do ślubu ale sukienka ma kolor śmietankowa biel i jak przyłożylam kawałek materiału do żakietu to widać różnice... i tak sie zastanwiam czy to nie będzie kiepsko wyglądać jak będzie widać ta różnice? martwie sie, że przy tym białym żakieciku sukienka wyda sie szara... jak wy rozwiązałyście te kwestie? |
|
|
|
#763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja będę mieć szyte bolerko i kolor będzie dobrany do koloru sukni.
|
|
|
#764 |
|
Zakorzenienie
|
ysiu piękna ta suknia kocham ubóstwiam koronki
|
|
|
|
#765 | |
|
Zadomowienie
|
Fajna, mam ją w inspiracjach
![]() Trzymam kciuki żeby jutro poszło jak najlepiej! ![]() Cytat:
Margot zgadzam się z Ijaa.... A powiedz jak ten żakiet - fajny bo też nad nim myślę?
|
|
#766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() myślę, że jak pokażę fryzjerce kilka zdjęć w podobnym klimacie to załapie o co mi mniej więcej chodzi ![]() te swoje, które wrzuciłaś są świetne, też bym najchętniej wzięła coś luźnego, ale nie obawiasz się, że taka fryzurka się rozleci? co do bukietu - u mnie koszt około 150 zł
|
|
#767 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny czy posiadacie szczoteczkę elektryczną do zębów?? jeżeli tak to jaką i czy polecałybyście
|
|
|
|
#768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie obawy mam, nie powiem, ale.. po to idę na próbną. Fryzjera podobno jest rewelacyjna (czesała ślubnie i nie tylko kilka moich koleżanek) więc wierzę, że szczerze mi powie czy coś takiego da radę, ewentualnie zrobi tak by dało.
|
|
|
#769 |
|
Raczkowanie
|
Margot zgadzam się z Ijaa.... A powiedz jak ten żakiet - fajny bo też nad nim myślę?[/QUOTE]
bardzo fajny moge później zrobić zdj i wstawić jesli chcesz
|
|
|
|
#770 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#771 |
|
Zakorzenienie
|
Króliczku,kochana dawaj jutro znać jak wyniki,mam nadzieję,że wszystko będzie dobrze!!!
|
|
|
|
#772 |
|
Zadomowienie
|
Poproszę
|
#773 |
|
Zakorzenienie
|
alucior
za autko - jest niesamowicie oryginalne ![]() ijaa Wow, ale dużo już masz załatwione No i już niedługo do Waszego wielkiego dnia Co do bukietu - mam mieć dość dużą wiecheć z kilku rodzajów kwiatów, ale nie najgorszych - całość ok. 200-300 zł (dokładnie nie mam pojęcia, umawiam się z florystką na wspólną pulę na dekoracje i bukiety). Świetne te luźne upięcia, zwłaszcza to z opaską jest boskie ysia Ja bym wcale nie powiedziała, że sukienka Diane Legrand jest skromna. A tym bardziej kiecki Pronovias z Twojego bloga. margot24 Z tego co patrzyłam po inspiracjach ślubnych, Anna Czartoryska na ślubie miała biały płaszczyk, suknia była w cieplejszym kolorze - zerknij tutaj. mojakaren Kilka inspiracji dla Ciebie
|
|
#774 | |||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Zamień się! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
, dobra już się nie odzywam bo mnie zjecie A sukienka na przebranie tragiczna
|
|||||
|
|
|
#775 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie, nadrobiłam 10 stron..
bardzo mi się podoba! dobrze dopracowana, moim skromnym zdaniem czekooczekolada nowe dzieci płaczące w mojej grupie + reszta przy okazji też płacze. CZyli wczoraj o 8 rano płakało w głos , czyt. krzyczało i wyło 6 dzieci.. CZasem nerwy siadają jak pracuje się nad grupą przez kilka miesięcy a przyjdzie nowe dziecko i wszystko się wali i od nowa... rabbitka mi się podoba pierwszy pasek ![]() enzunio gratuluje studniówki! ale dużo macie załatwione! chyba sobie zapisze do ulubionych Twój post.. ![]() ustawienie stołów jeszcze nie wiemy ale to jest nasz problem. Nie chcemy żeby było ciasno ale też nie chcemy żeby byli goście od siebie izolowani. Jednocześnie nie chcemy też robić jakiejś granicy między parkietem a stołami.. cude u mnie też zastój.. wkurza mnie to.. a może warto korzystać z chwil spokoju? ![]() kasia1201 TŻ to czasem gra na 1 taniec jak życza sobie młodzi. uwazam , że to nie jest wstyd Ines3037200 o matko, to tak blisko.. Dzięki za rady! Ja jestem taką osobą, która wszystko bieże do siebie więc pewnie jak mnie takie beznadziejne przypadki spotkają to będzie mi przykro.. Ale wszystko trzeba przeżyć ![]() ombre fryzjerka mnie namawia na to malowanie , że podobno ładnie wyglada w upięciu. Ale chyba za duża ekstrawagancja dla mnie - jestem za spokojna Będe malowac włosy chyba koniec lipca. Chciałam żeby naturalne mi odrosły ale chyba nie zdążą miałam podobne ombre odrostowe ale podciełam tydzień temu włosy na proste i ni ma ![]() klaudyna ładne te Twoje ombre slub pietrasińkiej ale oni mają okropne obrączki!! niektore foty jak z imprezy sobotniej na mieście ![]() Dzięki za Wasze dobre słowa o moim TŻ Dziś znów mnie zaskoczył - kupł bilety i w sobote idziemy na bal karnawałowy Nasze ostatnie wspólne wyjście do wesela...
|
|
#776 | |||
|
Raczkowanie
|
super
![]() Cytat:
Cytat:
![]() http://www.waterpik.com/oral-health/...er-toothbrush/ w Posce mam Oral B Vitality, obrotową, i też w sumie ją lubię http://www.oralb.com/products/vitality-floss-action/ Cytat:
|
|||
|
|
|
#777 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#778 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez amputee Czas edycji: 2014-02-20 o 20:04 |
||
|
|
|
#779 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dziękuję kochana, śliczne są!
|
|
#780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie sciagalam kamienia odkad ja mam, czyli od ponad 4 lat, bo go nie mam. Elektryczna szczoteczka to jest wg mnie jedyna opcja na mycie zeby. Manualna tak nie doczysci. NIgdy.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:14.

D
). Wielka pompa, przepych. Małżeństwo przetrwało bodajże rok.

15.09.2014