| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. | 
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części naszego wątku? | |||
| Mama czeka na mój kroczek, a ja właśnie kończę roczek |      | 10 | 23,81% | 
| Pierwsze kroki, pyszny soczek, a ja właśnie kończę roczek |      | 1 | 2,38% | 
| Wczoraj raczki, dzisiaj kroczki, obchodzimy nasze Roczki |      | 10 | 23,81% | 
| Dziś ogłoszę co już wiecie, mamy najlepszych Roczniaków na świecie |      | 3 | 7,14% | 
| Po przygodach z kuratorem, mamy Roczki pod dozorem |      | 13 | 30,95% | 
| .Mamy szalone, dzieci ubrudzone, Roczek już nam mija, a kurator nas dobija |      | 2 | 4,76% | 
| W domu brudno, zrobić kroczka jest mi trudno, mama tym się nie przejmuje i już "Roczek" mi szykuje |      | 3 | 7,14% | 
| nie zmieścił się tutaj, więc albo odpada albo modyfikacja |      | 0 | 0% | 
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2014-02-20, 18:03 | #1141 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-12 Lokalizacja: Szczecin 
				 | 

Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz

Aa i ze szczurkiem   Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. 
				__________________ testowanie było 4x II słabe kreseczki     Michaś  http://suwaczki.maluchy.pl/li-64773.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-64774.png | 
|     | 
|  2014-02-20, 18:06 | #1142 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2011-01 Lokalizacja: Gliwice/Katowice 
				 | 

Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz

Gosiulka ja bym kupiła coś na co rodzicom pewnie szkoda pieniędzy a przydaje się, np. lampka z projektorem. ciuszki i pampki i tak muszą kupić a to im zostanie   --- jestem niepocieszona, dziś byłam w naszym zakładzie rehabilitacji bo coś nie dzwonili od dwóch tyg (rehabilitantka na l4 była) i okazało się że nasza pani jest w ciąży z 4 (!) dzieckiem, i od razu na zwolnieniu .... w sumie nie dziwię się, przy takiej rodzince jakby w ciąży miała pracować, ogarniać dom, gotować, odrabiać lekcje z dzieciakami itp to by nie było dobre. ale smutno mi bo P. ją uwielbiał, bawili się tak fajnie ... no i nie wiadomo czy znajdzie się miejsce dla Przemka bo inni rehabilitanci mają "swoje" dzieci, a przychodzą tam dzieci bardziej potrzebujące pomocy niż Przemek więc wiadomo że one mają pierwszeństwo. P. sobie poradzi ale neurolog będzie niezadowolona   | 
|     | 
|  2014-02-20, 18:59 | #1143 | |||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-01 Lokalizacja: Śląsk 
				 | 

t Cytat: 
  w życiu  Cytat: 
  Cytat: 
   Deb u nas podobnie  czasem ma noce, że rzadziej ssie. Nie martwię się o to, że "żołądek nie odpoczywa" - mleko jest lekkostrawne poza tym ma prawo chcieć mu się pić a tu ma pici i bliskość w pakiecie. Liczę, że to się zmieni choć wiem, że około 18m dzieci znów częściej potrzebują ssać. Vil mam nadzieję, że jednak znajdzie się miejsce dla Przema   Cześć   U nas szykuje się kolejny ząbek - lewa, górna dwójka (jedynek jeszcze nie mamy)  już ma dziurkę   | |||
|     | 
|  2014-02-20, 19:39 | #1144 | ||||
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2014-01 Lokalizacja: Szwecja 
				 | 

Cytat: 
  ale glowo do gory, kiedys z tego wyrosnie. nie chce byc wyrodna matka ale moze przestawiaj ja powoli do niejedzenia w nocy, dzisiaj odpusc jedno karmienie pomiedzy i nawet niech spi z wami, moja tez sie budzi czasem jak ja odkladam do lozeczka, ale wzielam sie na sposob i nasluchuje jak oddycha, jak oddech sichnie znaczy ze juz mozna odlozyc ale jeszcze na wszelki wypadek delikanie odrywam ja od siebie i trzymam chwile jak by w powietrzu i wtedy odkladam  (usypiam ja na poduszce wtedy jak odkladam to nie ma duzej roznicy ciepla  ) ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Cytat: 
  ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Cytat: 
 ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Cytat: 
  co do jakis koszulek czy spodni to mamy roznie ubieraja, moja zawsze ma bodziak i na to rajtuzy albo getry, dostala jeansy ale juz wyrosla nie zakladajac ani razu, bluzeczek tez ma pelno i w tym nie chodzi, czasem po domu tylko bo jakos nie mam jej   gdzie w to ubierac bo u tesciow sauna i po przyjsciu musialabym znow ja przebrac   | ||||
|     | 
|  2014-02-20, 19:55 | #1145 | ||||
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2013-11 Lokalizacja: Jno 
				 | 

Cytat: 
 Bart śpi od 19-20 do 7-8-9 rano. Zależy od dnia. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Cytat: 
 Ja najbardziej się cieszyłam z zabawek. Pampki i tak musiałam kupować a ubranka nie zawsze trafiały w moj gust i w nie wszystkie ubierałam - np dużo kaftaników Bart dostał a wogóleich nie używałam... Cytat: 
 Tiaaa, skąd ja to znam...  Cytat: 
 U nas na reha panują takie zasady że jak ktoś jest na l4 krótkim to nie ma zastępstwa. A jak kiedyśkobieta szła bo była w ciąży to kto inny malucha przejmował. Mnie się wydaje że skoro dzieć został skierowany na reha to nie bez powodu. Ja bym się upomniała żeby ktoś się dzieckiem zajął, no przecież nie mogą Was tak na lodzie zostawić. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk 
				__________________ ...i 10 czerwca nasze życie nabrało sensu...     Bartuś      | ||||
|     | 
|  2014-02-20, 20:05 | #1146 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2011-07 
				 | 

Dziewczyny dzięki za odpowiedzi. W zasadzie wygrały zabawki. Myślę, że kupię jakąś fajną zabawkę  Może dokupię jakieś body albo po prostu jeszcze pampki   | 
|     | 
|  2014-02-20, 20:11 | #1147 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-06 Lokalizacja: B-B 
				 | 

Vil- nie wyznacza za nia zastępstwa? co z "jej dziecmi". w końcu to wolny etat... Banka- slodki Misio  ciagle usmiechniety! Xal - u nas 12 godz. 19-7 i pobudka chyba glownie dlatego, ze tata wstaje  Karolina - Nela wyciąga raczki, albo słodko się po nas wspina i robi oczy kota ze Shreka  urocze. i ciagle marszczy nosek  ekspresowo mija ta Twoja ciaza! jeszcze trochę i będziecie się tulic  Gold fish - to może na fejsie, w naszej grupie?  Gosiulka - raczkowanie fajna sprawa, ale kuuurcze ile to wymaga poswiecenia, uwagi i sily  po całym dniu gonienia za malym raczkiem kregoslup ma dość. także ciesz się z ostatnich chwil z pełzakiem hehe. jako prezent wybrałabym pampki (te kolejne), kocyk, zabawke, duzy recznik z kapturkiem, w sumie mnie cieszyly nawet kosmetyki i chusteczki  ubranka wole wybierac sama. Deb - rob jak podpowiada Ci serce  nie sugeruj się rodzina i wszystkimi "ciociami-dobra-rada".  jeśli dajesz rade karmic w nocy tak często to karmcie się i już. jeśli jesteś zmeczona i masz zupełnie dość to poszukaj innego rozwiązania. może przed snem daj kaszke? chociaż dziewczyny pisaly, ze to niewiele daje  z tego co zauwazylam (na naszym forum) to cale noce przesypiają glownie dzieci na mm. mnie tez wydaje się, ze to nie glod, a potrzeba bliskości, cycus musi być blisko! Nela woli smoczek   | 
|     | 
|  2014-02-20, 20:28 | #1148 | 
				 | 

mam pytanie. czy zabki na fotce to: jedyneczki na powierzchni i dwojki&trojki pod pokładem?   czy nie ma dwojek? normalne sa takie przerwy?     | 
|     | 
|  2014-02-20, 20:43 | #1149 | 
				 | 

aaa i bylysmy na kontroli wagi, lekarz chciał Nele poogladac po 2 mies.   wazy 8200, czyli w miesiąc 200 do przodu. w domu przed wizyta zrobila wieeelka kupe, wiec byłoby trochę więcej  dlugosc 72 cm  wszystko ok, przybiera, wiec temat zamykamy. porozmawiałam sobie z lekarka, ze Nelcia spi taka odgieta i nie siedzi. stwierdzila, ze może pominąć ten etap i najpierw wstać, ale nie zaszkodzi żeby ja ktoś obejrzał i wypisala skierowanie do rehabilitanta. także pewnie się przejdziemy. | 
|     | 
|  2014-02-20, 21:13 | #1150 | |
| Wtajemniczenie | 

co tu tak cicho ?   ja dzis walczyłam ze sloikami dla malej, mam wymówkę  Cytat: 
  brawo za wage  potwierdzam, mój brat w ogole nie siedzial, szybko wstal, a majac ok 2- 2.5 roku nagle pokochal raczkowanie  i wtedy umial chwile na dupsku usiedzieć. 
				__________________ 16.05.2013   | |
|     | 
|  2014-02-20, 21:17 | #1151 | |||||
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2008-04 
				 | 

Cytat: 
  a te biusty to z h&m? jakie to? nosiłaś już?  Cytat: 
    Cytat: 
  Cytat: 
  szczególnie,ze taki maluszek aż tych pampków tyle nie zuzywa, a kupować duże rozmiary  Cytat: 
  diabli za wagę   Zobaczcie jak mój syn się bawi  wysżłam na sek. jak wróciłam to stał rzy tym psie, pies na nosie stoi i klepie w psa, wtedy w podłogę wciska się nos i gra    
				__________________ 26.09.09  Są dwa serca-ich nieustanne bicie,zdaje się w dwóch jestestwach jedno tworzyć życie,łańcuch który nas wiąże,los nie skruszy zmianą,będą bić zawsze razem, albo bić przestaną 27.05.2013  Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem-bez Ciebie synku świat dla mnie nie istnieje | |||||
|     | 
|  2014-02-20, 21:34 | #1152 | ||||||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-04 Lokalizacja: Tu i tam 
				 | 

Kupiłam: 100 pierwszych słów, poczytaj mi mamo cz.4, mała myszka, mała biedroneczka, żabusia skoczusia i a kuku miffy  ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Cytat: 
  ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Cytat: 
  no niestety Helena z tych co książki zjada :/ ale ja uwielbiam więc mimo to kupuje i czekam kiedy ją zainteresują  och chciałabym by już nasze dzieciaki ładne jadły  ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat: 
  I tak jak piszesz cycek dobry na wszystko, pewnie jakby go nie było to by się tak często nie złościła bo nie było by się do czego przytulić  A ja bym domek wolała za ten milion  ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Cytat: 
  A MIchaś z komórką de best  ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Cytat: 
 ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Cytat: 
    za ząbka, u nas też wybiła się najpierw lewa dwójka górna, ale zaraz potem poszły jedynki i na końcu prawa dwójka   
				__________________ 21.05.2013 Helenka   | ||||||
|     | 
|  2014-02-20, 21:37 | #1153 | |
				 | 

Cytat: 
  Helenka śpi z nami więc to nie pomoże  jak z nami nie spała budziła się non stop. Chciałabym zrezygnować z karmienia ale nie wiem jak to zrobić bo mała płacze a tego nie jestem w stanie znieść  uspokaja ją jedynie cycek ehhh 
				__________________ 21.05.2013 Helenka   | |
|     | 
|  2014-02-20, 21:38 | #1154 | 
| siedzę i myślę Zarejestrowany: 2007-11 
				 | 

A mój dalej szczerbaty   Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. 
				__________________ bla bla bla | 
|     | 
|  2014-02-20, 21:42 | #1155 | |||
				 | 

Cytat: 
  bywam zmęczona...wiadomo, szkoda że Hela choć czasami nie woli smoczka  kaszki jeść nie chce za dużo na kolacje...zjada jakieś 50-100ml a potem musi być cycek  ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Cytat: 
  ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Cytat: 
  za wagę. skoro się martwisz to przejedź się niech rehabilitant też ją poogląda i poćwiczy   
				__________________ 21.05.2013 Helenka   | |||
|     | 
|  2014-02-20, 21:43 | #1156 | |
				 | 

Cytat: 
   | |
|     | 
|  2014-02-20, 21:44 | #1157 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-01 Lokalizacja: zagłębie 
				 | 

Deb masz ode mnie PW na fb    
				__________________ Mam tylko jedno skrzydło ... A Ty masz skrzydło drugie ... Szczęścia nie trzeba szukać, spotyka się je przy okazji  | 
|     | 
|  2014-02-20, 21:44 | #1158 | 
				 | 

Cytat:  a co to za pies wogóle? i co to za basen z kulkami?   
				__________________ 21.05.2013 Helenka   | 
|     | 
|  2014-02-20, 21:46 | #1159 | 
				 | 

Cytat:  przewaznie ma rajtki   | 
|     | 
|  2014-02-20, 21:48 | #1160 | 
				 | 

Gosiu, teraz tak pomyslalam, ze lovela czy jelp to tez nie jest glupi prezent   nawet jeśli uzywaja normalnego proszku to pewnie chętnie zuzyja... wole praktyczne prezenty, bo ciuchow i zabawek mam stanowczo za dużo :P | 
|     | 
|  2014-02-20, 21:52 | #1161 | |
				 | 

Cytat: 
  ja mówiłam że chcemy zabawki, nie kupowałam dla Bartka będąc w ciąży i jak był mini, nie potrzebował  więc byłam zadowolona, teraz nie jestem  bo mamy ich za dużo a Bartuś prawie się nimi nie bawi  więc już o nie nie prosimy   Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2014-02-20 o 21:54 | |
|     | 
|  2014-02-20, 21:54 | #1162 | ||
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 
  zrobie fotke jak ona spi. ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- hehe w dziąsłach widać zeby. góry nie mogę uwiecznić i pewnie znow zauważę jak już będą prawie cale na wierzchu   | ||
|     | 
|  2014-02-20, 21:57 | #1163 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-03 Lokalizacja: Poznań 
				 | 

Cytat: 

__________________  Dziś oprócz Was, wiem, nie mam nic   07.07.2012  12.06.2013 DARUŚ  &  20.02.2015 BARTUŚ  | |
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2014-02-20, 21:58 | #1164 | 
				 | 

w moim otoczeniu nie slyszalam żeby ktores dziecko było uczulone na te dziecięce proszki   wszystkie od małego maja ubranka prane w jelpie czy loveli. z kosmetykami mogloby być trudniej, ale mama się nie przekona poki nie sprobuje :P wybrałabym naturalne z polecenia podwojonej sroki   | 
|     | 
|  2014-02-20, 22:12 | #1165 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2013-11 Lokalizacja: Jno 
				 | 

Fajny szczurołapek   Łowy też niczego sobie  Ja byłam dzis na zakupach, miałam coś kupić za 2 ząbki i kupiłam Bartowi body w cocco  W nocy jedziemy do Łodzi, może coś wybaczę dla siebie. Bierze mnie na spodnie z elementami skórki... Hmm  Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk 
				__________________ ...i 10 czerwca nasze życie nabrało sensu...     Bartuś      | 
|     | 
|  2014-02-20, 22:16 | #1166 | |
				 | 

Cytat: 
   | |
|     | 
|  2014-02-20, 22:18 | #1167 | |
				 | 

Cytat: 
  A Daro to taki mądrala że pewnie tak jest że się domyślił czego chce mamusia i stwierdził że spełni jej marzenia   
|     | 
|  2014-02-20, 22:19 | #1168 | 
				 | 

ja też bym chciała żeby Bart sobie odstawił karmienia między północą a... 8 rano  ale cóż, prędzej w dzień zrezygnuje   | 
|     | 
|  2014-02-20, 22:19 | #1169 | |
				 | 

Cytat: 
  moja też główkę czasem odchyla, ale nie zawsze. Ja pierwsze zęby wybadałam jak kremowałam dziąsła, kremujesz cyz dajesz żel na smoczek  teraz mam większe doświadczenie i widzę, że coś idzie, dziąsła są spuchnięte i większe niż wcześniej   
|     | 
|  2014-02-20, 22:29 | #1170 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-11 Lokalizacja: Monachium 
				 | 

diabli ja tam widze calkiem przebite jedynki, przerwy i dopiero trojki w dziaslach i czworki nawet tak samo wysoko jak trojki   cos jeszcze chcialam ale nie pamietam... 
				__________________ | 
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:19.