|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: VII część: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,86% |
| Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki |
|
1 | 2,86% |
| Szczerze ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki |
|
12 | 34,29% |
| Już pół roczku prawie mamy, nasze mamusie bardzo kochamy |
|
0 | 0% |
| Mleczko pijemy, obiadki wcinamy, lecą nam w górę wciąż kilogramy |
|
3 | 8,57% |
| Mam już ząbka, może dwa - wszystko gryzę tralala |
|
4 | 11,43% |
| Znów z ubranek już wyrastam, mama znowu kasa szasta |
|
3 | 8,57% |
| Buzia okrągła, nóżki grubiutkie, już ze mnie nie jest dziecię malutkie |
|
3 | 8,57% |
| Już z gondolek wyrastamy, w spacerówkę się przesiadamy |
|
5 | 14,29% |
| Jem ziemniaki, pluję marchwia, a mamusie wciąż się martwią |
|
3 | 8,57% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI
Cytat:
śmieszna ale bardzo fajnaaa
|
|
#2462 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI
Cytat:
Słuchajcie historii. Julek dostał od siostry TŻ karuzelę z pozytywką z miśkami. Nie rozpakowywaliśmy jej, bo ma rainforesta. Ale jak jechałam do mamy, mówię do TŻ, chodź sprawdzimy tę od Marty, może jakoś da się w turystyku zamontować. Rozkładamy karuzelę i okazało się, że brakuje tego mechanizmu, tej całej pozytywki
|
|
#2463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2464 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ze 3 miechy piorę już w zwykłym proszku z Aldi, razem z naszymi "dorosłymi" ciuchami tylko do płukania używam jakiegoś płynu Biały Jeleń. Poza tym odkryłam płyny do prania Biały Jeleń kolor i biel i bardzo fajnie się sprawdzają. Wreszcie na ciemnych ubraniach nie ma zacieków z niewypłukanego proszku Młody nie ma wysypek, krostek itp. Zaczęłam też mu gotować zupki z kurczakiem i indykiem i wcina aż miło patrzeć Z kurczaka chyba całkiem zrezygnuję i przejdę na indyka. Przydałby się gołąbek i królik ale skąd to wziąć?
|
|
|
|
|
#2466 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.tvn24.pl/kacper-nie-mowi-...,400309,s.html
zabiłabym....
|
#2467 | |
|
Zakorzenienie
|
ewacia ooo, bomba! w prostych Ci ładniej
![]() ---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:26 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:27 ---------- Dobranoc mamuśki
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2468 |
|
Zakorzenienie
|
Halo! Nie nadrabiam bo padam na twarz i ide sie zdrzemnac. Cala noc nie moglam spac, a jak juz zasnelam to snily mi sie koszmary i zaraz zala potem zalana sie budzilam. Za duzo seriali o zabojcach chyba..
Ewacia, niezła ziana u fryzjera To chyba nie proste zadanie rozprostować takie loczki!http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...aign=FB_Gazeta Fajnie, że ludzie jeszcze nie mają wszystkiego w d* ![]() To tyle. Wpadłam się tylko przywitać Dobrej nocy!
|
|
|
|
#2469 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak chodziłam do szkoły (śląsk, okolice misi i czarnej) to poszłam do sklepu i mówię: poproszę tą słodką bułkę. a babka do mnie: ale... cukrem ci ją posypać? ![]() a mi chodziło o taką z budyniem, u mnie się mówi słodka bułka a tam kołaczyki są ![]() ![]() Cytat:
oooo krupnioka bym tyrpła Cytat:
![]() Cytat:
![]() cdn
09 października 2013 18:45 Ninka |
||||
|
|
|
#2470 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() moim zdaniem lepiej Ci w prostych Cytat:
:-(
|
|
|
#2471 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
planujesz coś? odwecik? ![]() Cytat:
![]() nie wiem czy to takie same ale moja sąsiadka ma i normalnie pierze się w zmywarce tamto btw bardzo sobie to chwali Cytat:
![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ---------- A teraz o mnie. Stary ma w sobotę imprezę urodzinowa. Jutro muszę zacząć szykować szame... Tortu nie będzie bo nie wyrobie ale lasagne ze szpinakiem robie przerwę od diety w sobotę od 19 do 24 No chyba że jutro okaże się że nie schudlam w tym tyg Jutro foty w k. ![]() Pisałyście wcześniej że czasem musiały niektóre z was chodzić z dzieckiem do kibela nawet Ja ma sposób taki, że rozbieram Ninę do samej pieluchy, wsadzam do łóżeczka, daję misia i pół godziny dziecka nie ma a tak macha syrami i piszczy że szau Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka |
||||
|
|
|
#2472 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko jakieś rewolucje wymyśla. Budziła się o 4, budziła o 2, ale wstawać w pół do pierwszej?? Ja się jeszcze nie polozylam, a ona dzień zaczyna... jutro będzie dzień trupa
nie lubię ![]() Ewacia, ślicznie wygladasz, fajnie tak w prostych tylko ciężko porównać, co zmenilas, bo zawsze kręcone pokazywalas
|
|
#2473 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, że w całym tym wirze obowiązków nie ogarniasz dni tygodnia Cytat:
według mnie Bartus nie jest gruby. Sliczny bobasek z niego, taki w sam raz ![]() Cytat:
hehe, dobre Cytat:
o! Brawo dla babci W końcu jalas bardziej współczesna.Cytat:
super, że wizyta udana. Co do basenu to SZACUN ![]() Cytat:
dżoana ? Hm... Podoba mi się! W pracy kilka koleżanek tak do mnie mówiło, ale w sumie dla zwierza też może być Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||||||
|
|
|
#2474 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no i beda krótsze jak sie skrecą ![]() dziękuje dziękuję zawsze każdy mi mówi że lepiej kecone wiec wy pierwsze stawiacie na proste dobra skończyłam kawe i zaczynam walczyć z obowiązkami gospodyni domowej
|
|
|
|
|
#2475 |
|
Raczkowanie
|
No w końcu nadrobiłam
![]() Ewacia super wyglądasz w prostych włosach ![]() Kurczę moje dziecko ma mnie już chyba dość.....wczoraj wieczorem już tak marudziła nic jej się nie podobało...a jak TŻ wrócił z pracy to tak się z nim chichrała i bawiła, że szok......no nie powiem żeby mi nie było przykro ![]() U nas w końcu od kilku dni mała ma stały rytm tzn. wstaje ok 8...potem o 10 robi drzemke na 40 min., potem kolejna drzemka po 13 i trwa tak do 15, następnie zasypia po 17 na 30 min., a po 22 zasypia już na noc. W nocy też nie ma tragedii bo budzi sie po 1 i o 5. Ale ja już zwykle od 5 na nogach jestem, bo chce mieć chwile tylko dla siebie
|
#2476 |
|
Zakorzenienie
|
Są usprawiedliwienia lekarskie.
|
#2477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tyle ze na nasze szczescie dziec idzie spac o 20 ![]() i budzi sie max raz chwilowo sie nie budzi, ale nie ciesze sie bo zapeszac nie chce dzien dobry dzis u mnie wariacki dzien najchetniej oddalabym komus dziecko bo ciezko podolac bedzie i bez niego w planie fryzjer, kosmetyczka, pakowanie sie do warszawy, gotowanie dwoch obiadow (na dzis i do wawy do pojemniczka), upiec ciasteczka, spakowac macka na basen, spakowac macka na noc do mojej mamy, popoludniu przewiezienie.tego do mamy, a wieczorem impreza u tesciow oszaleje ![]() przy czym moje dziecko chwilowo nie daje mi 3sekund wytchnienia Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2478 |
|
Zakorzenienie
|
Ewacia ladniej Ci w prostych
Tassia faktycznie harmonogram masz napiety... Ja mam taki charakter ze od razu jestem nerwowa jak wiem ile rzeczy mam do zrobienia dlatego nie lubie przygotowywac imprez typu urodziny bo stres mnie zzera (musze podkreslic ze u nas takie imprezy sa zazwyczaj na ok. 20 osob + dzieci).U Julka z katarkiem lepiej. Ide zjesc sniadanie poki spi i bede znow polowac na siuski na posiew |
|
|
|
#2479 |
|
Zakorzenienie
|
motyl mamy tą 68 i Kornel ma jeszcze za duża.
czarna trzymamy za słowo ! teacherka królik super ! kaska ja the following lece już drugi sezon. nie tlko Ty pierzesz w normalnym proszku, ja tez ![]() ewacia super ![]() nena no własnie obmyslam plan zemsty, ale no chłodno
|
#2480 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do drugiego Cytat:
Ja szorowałam szczoteczką Cytat:
już ktoś parę razy o to pytał ![]() Ja piorę już dawno w normalnym. Ślicznie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dobrej! ![]() Trzeba brać się za sprzątanie. Najpierw śniadanko i pewnie Małżon zaraz z pracy wróci to zjemy razem
|
|||||||
|
|
|
#2481 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale szczerze mówiąc ja wolę mieć co robić bo jak nie to mam dzień kupy |
||
|
|
|
#2482 |
|
Wtajemniczenie
|
Bajeczko masz kota wegetarianina?O kurcze,ewenement Ci się trafił
![]() Papuzko-tak polewam wrzątkiem. Ewcia-pięknie Ci w wyprostowanych!!! Dzien dobry! u mnie standardowo tragiczna nocka.Lilka się non stop wierci..te wiercenie budzi ją..probowałam nagrac filmik ale zaczęła płakac .. wogole to obudziłam się z katarem i swędzącym gardłem nie cierpie byc przeziębiona!obym Lilki nie zaraziła.. |
|
|
|
#2483 |
|
Zakorzenienie
|
Auto tak średnio wygląda. Drugi gorzej. Boimy się kosztów.
|
#2484 |
|
Zakorzenienie
|
a ja od rana mam ochotę powiedzieć kur** kur** kur**!
|
|
|
|
#2485 |
|
Zakorzenienie
|
Co do kotow wegetarian to ja mialam kiedys takiego ktorego przysmakiem byly pomidory i truskawki
I jak u rodzicow zbieralismy truskawki to trzeba bylo koszyki chowac od razu do domu zeby kot sie do nich nie dobral ![]() Ale jesli to wina tego drugiego to dostaniecie przeciez odszkodowanie z jego OC |
|
|
|
#2486 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No rZeczywiscie napięty grafik! Powodzenia ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
Ja tez lecę drugi sezon i juz mi sie w głowie przedstawia od tych krwawych seriali koszmary mi sie śnią Sent from my iPhone using Tapatalk |
||
|
|
|
#2487 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() co do babci to dodam jeszcze, że we wrześniu będzie miała 90 lat ![]() był gościu z gazowni na odczyt licznika wyliczyłam sobie, że 1550zł ale mam nadpłatę więc luz- muszę tylko 5 stówek dopłacić
|
#2488 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie wy juz wstajecie a ja idę spac bo północ dochodzi ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
Nie wiem ale mój to samo.. Szlag mnie trafia zawsze jak widzę ze pierdyknie wszystko byle gdzie Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Cytat:
Dużo Zdrowka ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- No to idę w kime. Proszę o kciuki bo jutro TZ ma operacje. Mam nadzieje ze będzie krótka i mało inwazyjna.. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|||
|
|
|
#2489 |
|
Zakorzenienie
|
co do snów to ja 2 noce wstecz miałam koszmar aż się obudziłam
trzymałam Mikusia na rękach i odpalałam zapałkę no i wiecie one czasem ta strzelają, że iskra leci no i ta iskra wylądowała pod lewym oczkiem Mikiego i się paliło
|
#2490 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam.U nas noc jak zwykle,czyli pobudki co dwie godziny,nawet po mm,mimo,że na początku budziła się po prawie pieciu.Więc wracamy do starych przyzwyczajeń.Masakra,to się nigdy nie zmieni a ja przez najbliższe lata nie przespie nocy:banghead: Dziewczyny jak wygląda ten skok 5/6miesiąca?Da się przeżyć?
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:57.

śmieszna ale bardzo fajnaaa
Słuchajcie historii. Julek dostał od siostry TŻ karuzelę z pozytywką z miśkami. Nie rozpakowywaliśmy jej, bo ma rainforesta. Ale jak jechałam do mamy, mówię do TŻ, chodź sprawdzimy tę od Marty, może jakoś da się w turystyku zamontować. Rozkładamy karuzelę i okazało się, że brakuje tego mechanizmu, tej całej pozytywki
nic mojemu nie jest to się bawić nie muszę w milion proszków

btw bardzo sobie to chwali

nie lubię
dzisiaj się dowiedziałam że jest 

serio już trzeba pastę?