|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4411 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4412 |
Zakorzenienie
|
jestem w szoku, na serio, Pola wcale nie wygląda na taką dużą na zdjęciach
#4413 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Coś mi się spać nie chce ![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4414 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4415 |
Zakorzenienie
|
Kupiliśmy Zuzce butki do domu na razie z befado i kurczę prawa stopę wykręca do wewnątrz
![]() ![]() ![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#4416 | |
Zadomowienie
|
A Ty masz jakieś wiosenne na oku ?
Pietro wo 80 śmiga ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4417 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratuluję postępów z grudkami i na rehabilitacji.Co do karmienia : ja rozgrzeszę. Bo sama się czasem natrudzę, żeby A. spróbowała chociaż - bo skoro się boi nowych smaków, to nie ma szansy nawet się przekonać czy polubi. Więc próbuję ją nakłonić do skosztowania - bo czasem jak spróbuje - zasmakuje i zje. Jeśli natomiast nie chce i nie otwiera buzi - to już nie daję. Ty pewnie też byś nie dawała, gdyby ten kawałeczek wypluł. Cytat:
![]() Na etapie wstawania i chodzenia przy meblach gdzie jednak dominowało raczkowanie - nie miałyśmy butów. Bo jednak raczków za dużo, a raczkować niewygodnie, stopa nie może się zginać. Tylko nie wiem jak z Waszą stopą - może spróbuj mu dosłownie na chwilkę zakładać codziennie, żeby się oswoił z "tym czymś na nogach" - a tak to poprawiaj mu nóżkę? Da się?I co to za butki macie, dobre na niego są, za duże troszkę? To może przeszkadzać. Cytat:
![]() Ty napisałaś "żeby nie wiedziała, że je" - no ale przecież koniec końców tak nie robisz? Bo tak by było gdybyś zabawiała, zabawiała, dziecko się śmieje, więc buzię w śmiechu otwiera, a ty bach łyga pełna jedzenia prosto w paszczę. Dziecko ledwo memła, widać, że nie chce, a ty znowu pajacujesz, żeby tylko otwarło usta, wcale nie z chęci jedzenia.. Tak nie wolno. Z Twojego opisu wynika za to, że ty po prostu starasz się malucha zająć, żeby była w stanie usiedzieć na miejscu. Tak chyba robi każda z nas, np dając coś dziecku do rąk - bo teraz mają motorki w dupkach i zaraz by zwiały. Cytat:
![]() Serio sądzisz, że się kaszki nie da zjeść widelcem? Mało żeś widziała w życiu ![]() ![]() Cytat:
Do tego Pola - często pisałaś, że ona na długo potrafi "zająć się sobą" - więc do tego byłaś przyzwyczajona, a teraz domaga się uwagi, bliskości. Taki etap rozwoju, za chwilę przyjdzie lęk separacyjny i totalny "mamusioholizm" - nie przywykłaś do tego.. A to plus to pierwsze - ciągła presja i stres dobrze Wam nie robi. A to co robią Twoi domownicy to niedopuszczalne jest, zrąbałabym równo! ![]() Autentycznie mi przykro i szkoda Poli jak sobie wyobrażę że ona płacze a ktoś się nabija ;( To jak ma wyrazić, że potrzebuje pomocy, pocieszenia, uwagi? Boi się pewnie bidulka. Pamiętaj Hje - ty teraz pracujesz na relację ze swoim dzieckiem - to będzie ważniejsze za parę lat, jak się miejmy nadzieję wyprowadzisz wreszcie z domu - nikt wtedy nie podziękuje ci za to co w domu robiłaś..Nie stępiaj w sobie wrazliwości na potrzeby własnego dziecka. Ono się owszem, z czasem dostosuje. Ale nie dlatego, że stanie się grzecznym, spokojnym dzieckiem. Nie. Przestanie wyrażać i się zamknie. To wróci, za parę lat pewnie w formie jakiegoś buntu. Ale wtedy już nie będziecie miały kontaktu, który możecie mieć teraz.... ------------- To był post part 1. Zaraz będzie part2 - egoistycznie o tym co u nas. Edytowane przez Debrah Czas edycji: 2014-02-20 o 22:30 |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4418 |
Zakorzenienie
|
![]() na razie nic ciekawego nie widziałam ![]() ![]() no i szukam jeszcze jakiejś cieńszej czapki, chciałabym coś takiego http://allegro.pl/japan-style-hit-cu...991044058.html , a najlepiej taką gładką, jakby dresową, ale nie wiem jak z rozmiarami takich czapek spadam spaciu paaaaaaaaaaaa ![]() jutro piateczek ![]()
Edytowane przez elllmi Czas edycji: 2014-02-20 o 22:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#4419 |
Zakorzenienie
|
A jeszcze Hje: teraz dzieci są na etapie, że chcą wszystko widzieć, we wszystkim uczestniczyć, chcą chodzić i się tego uczą - to jest trudniej, bo nie wszystko fizycznie mogę, co by chciały. Jak Pola zacznie płynnie sama chodzić, odklei ci się trochę od nogi.
Wiadomo, że to znowu mamusiowanie, lęki itp, ale nie będzie wyłącznie naręczna niedługo. Amelka teraz się poprzytula, da buzi, ponoszę troszkę, a potem normalnie chce zejść i idzie sobie ![]() A teraz co u nas. Dziećko jadło kolację z krzesełku do karmienia i przy.. muzyce. Tżcik zapuszczał jakieś dźwięki, a ona machała głową w rytm, klaskała w rączki i kręciła pupą ![]() Dałam w kawałeczkach bułkę grahamkę z masłem + serek wiejski, odsączyłam i dałam granulat z niego. I wiecie, troszkę zjadła. Smakuje jej serek wiejski! Ilość d.py nie urwała, ale jadła sobie, brała rączkami do buzi - w sumie bułki trochę + serek to już prawie jak jakaś kanapka ![]() A na obiad dostała.. makaron penne znów, tylko troszkę dałam sosu do niego, miałam taki jakby gulasz cycka kurzego z cebulką - zostało mi z placków ziemniaczanych z wczoraj. Czy dziecko może takie coś? W sumie tam był filet, trochę cebuli, przypraw - raczej nic niedozwolonego, a chciałam, żeby jednak makaron miał smak. Zjadła parę rurek, z 4-5, nie wiem, bo przekrawałam je na pół, żeby nie wkładała całościowo w dziób bo potem by pluła.. Do tego zjadła dziś 1/2 słoiczka deserku. Więc zjadła COŚ. Maluteńkie porcje, ale coś się działo. (wy jakbyście zobaczyły ile to byście uznały że tyle co nic, ale my mamy przesunięty punkt odniesienia). Nadal nie chce kaszek, więc chyba muszę je porzucić i trudno. Szkoda, że jej sie odwidziały. ---- Rozbraja mnie to dziecię moje - zakładała dzisiaj kółka na żyrafę taką - zabawka typu Blanki Fewciowej - i sama sobie piła brawo cała uchachana jak założyła kółeczka ![]() chciała dziś iśc z tatusiem do pracy - przyszła ze swoimi bucikami, siadła i próbowała se na nogę włożyć ![]() A wczoraj, tata u mnie był - poszłam do drugiego pokoju żeby kp. No i młoda je i je, i przysypia coś. Tata nagle zapuścił jakąś miłą nutę z yt (led zeppelin ![]() Czy ja Wam pisałam jak było u pediatry czy zapomniałam? Edytowane przez Debrah Czas edycji: 2014-02-20 o 22:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#4420 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajnie, że Ci się chciało pisać jeszcze raz, bo sama przyjemność Ciebie poczytać ![]() O własnie dokładnie o to samo mi chodziło z jedzeniem ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4421 |
Zakorzenienie
|
Odnośnie butów: mi się Emel szalenie podoba - zastanawiałam się nad zakupem i zastanawiam nadal - no ale $ - dużoooooo ;/
Teraz chodzi w zimowych z elephantena - bardzo fajne są i kupiliśmy na promocji, która teraz jest w deichmannie - przejdźcie się - przy zakupie dwóch par super cena! Kiedyś pisałam. Każda z par kosztowała osobno 119 zł. A przy przecenie kupując dwie pary zapłaciłam ZA OBIE w sumie chyba 66zł. A Elephanten to dobre butki. Trampki kupiłam, wydają mi się bardzo dobrej jakości, a nie zwykłe szmaciaki - ale one i tak są na wiosnę, to jeszcze pewnie chwilę Amelka pochodzi w solidniejszych elephantenach.. No nie wiem sama, zagwozdkę mam z butami. Szaja - ty byś chodzącej dobrze Dorce ubrała trampki takie co kupiłam na przykład? Emel piękne, ale zabijają ceną. I tak sobie pomyślałam - nie stać mnie, żeby wszystkie buty miała z tej firmy.. na wiosnę czy lato przecież nie wystarczy jedna jedyna para butów - a więc nie wiem czy to ma sens - jedne Emel a reszta "bardziej zwykłe" (ale nie żaden szajs). Nie wiem. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4422 | |
Zakorzenienie
|
O matko, u nas jest to samo - Oliwa to niezła bałaganiara.
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do paznokci, to niestety zawsze miałam cienkie jak papier - jak już mi się udało zapuścić na jakieś 2mm, to potrafiły się połamać same z siebie, albo jak przeczesywałam sobie nimi włosy. ![]() ![]() A co do pogrubionego - ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4423 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4424 |
Zadomowienie
|
Hello
![]() Mika strasznie mi przykro, że jeszcze zostajecie w szpitalu ![]() ![]() ![]() Tress może to reakcja na szczepionkę jednak? Zdrówka! Marsi jak Leosiowe uszka? Insolito fajnie, że znowu z Piotrkiem jesteście na forum ![]() Debrah Amelka zna się na muzyce ![]() Yellow podziwiam Cię bardzo, że sobie tak świetnie radzisz, naprawdę jesteś bardzo dzielna! U nas dzisiaj dalszy ciąg maruda. Chleb nie, herbatka nie, ciumelun tak i to najlepiej cały dzień, a dziecko będzie tylko się co jakiś czas odklejać, żeby powiedzieć hy i dalej ciumelun. Zupki zaś zjadła kilka łyżeczek tylko, może z 8, kaszki na kolację aż 3 ![]() ![]() Musiałabym się umyć i położyć spać, ale nie mam siły, chyba będę tak siedzieć do rana, tfu do następnego karmienia. Jeszcze mnie tż wkurzył na koniec dnia. No i kolację musiałabym zjeść w sumie, bo jabłko, cztery kostki czekolady i kilka migdałów to trochę licho ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4425 |
Zakorzenienie
|
Moje dziecko pieknie spalo w lozeczku dopoki ja nie postanowilam sie polozyc. Pospalam 10min i zaczelo sie krecenie. Wzielam do siebie - to samo. Prawie od 1,5h wierci sie z zamknietymi oczkami, uu co chwile puszcza, za to jego nogi musza miec nieustanny kontrakt z moim cialem i kopac mnie co kilka minut... Ehhh i tak do rana???
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2014-02-21 o 00:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#4426 | |
Zakorzenienie
|
Czesc!
Cytat:
tresello jak Ola? fewciu pozwol Blance samej wszystkiego sie nauczyc, zapewniam, ze to zrobi wczesniej czy pozniej nawijko brawa dla Kubusia za jedzenie i rehabilitacje. ---------- Dopisano o 03:43 ---------- Poprzedni post napisano o 03:25 ---------- debrah oby tak dalej z jedzeniem! Juz nie chce, zeby Yae sama usypiala w dzien, sama sie wyciszala. Wieczorem mnie zalatwila na cacy: o normalnej porze drzemki, normalnie spedzony dzien, pozniej kapiel, uu i spi. Tak, szalone 5minut. Jak sie przebudzila o 21.30 to szalala do 3 z kawalkiem. Full energia (bralam na rece - tu do Ciebie hje Yae nie plakala, ona wyla i lala mnie gdzie popadnie, zeby pozwolic jej chodzic i sie bawic), nie dala sie spacyfikowac, jak juz w koncu udalo sie uspic to i tak na wielce zmeczona nie wygladala. Pozniej jeszcze 2 pobudki - przy jednej histeria jakiej nigdy nie bylo i to na rekach tz (chyba bedzie etap tylko mamusia), przejelam ja i natychmiast spokoj. Pospala do 8. A przed oczami mialam Leosia - Chucky. Jak u Was marsi? Mam nadzieje, ze to jednorazowy wyskok. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4427 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#4428 | |||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry! Noc tragedia, pobudka o 5
![]() ![]() ![]() też pomyślałam o szarlotce ![]() Cytat:
![]() ![]() My mamy dwójkę od wczoraj ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4429 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Blanka 74 ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------------- Dzisiaj zrobiło mi się strasznie przykro. Blanka płakała, bo tatuś zaczął się ubierać do pracy, wyjęła z szuflady swoją czapkę i buciki i pobiegła do Niego. Więc wzięłam ją na ręce i mówie, że zostaniesz z mamą, pojedziemy do dzieci itp. A Ona w płacz i wyciąga ręce do M. Wziął ją, a Ona się tak przytuliła... ![]() ![]() No nic, lecę się szykować, Blanuś śpi już 20min, więc zaraz pobudka, a ja w piżamie ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4430 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do tej matki to sam jej komentarz po świadczył dużo o niej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Co do rodziny - masakra ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4431 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4432 |
Zadomowienie
|
U Nas nocka z temp, o 2 znowu zbijałam 38,4, może jeszcze za niska na zbijanie (od ilu Wy to robicie?), ale w nocy zawsze wszystko szybciej idzie to się bałam, na dodatek ta biegunka, i jeszcze pojawiła się krew
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4433 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A z piciem tak samo, nie chce odwraca głowę, a jak już "wetknę" to pół flachy wypija ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja nie mam myjki-gąbki tylko taką ściereczkę, a myjkę taką sitkową to rozpracowała na drobne i musiałam aż Młodej odkupć bo to jej była Cytat:
![]() 3-bit ![]()
![]() |
#4434 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas tak samo mamy chyba wszystkie książeczki z domu przywiezione plus yt i listonosz pat nas uratowało Cytat:
W zalaczeniu twórczość nocną chyba karzą nam malować ściany Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4435 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
idźcie do lekarza, lepiej to sprawdzić Zuzka przy biegunce miała tylko dwa razy takie 2 pasemka krwi. Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4436 | ||
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45253515] Bodziaki w 2paku ostatnio z HM biorę, tzn tam jest tak, że te ekobawełniane można za 30zł kupić za 2sztuki dowolnie wybranego koloru, uwielbiam je.[/QUOTE]
Ja lubię z f&f, na promocji - 30zł -5 sztuk, mam kilka i jestem zadowolona. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4437 | ||||||
Wtajemniczenie
|
hej
![]() Hania jakoś szybko wylądowała u nas w łóżku. i Jej pozycja spania. głowę mała na szyi Tż a nogi na mojej szyi. także tak się żeśmy wyspali ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() o moja Sis właśnie Hani kupiła buty clarksa, jakieś świecące ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4438 | |||
Zakorzenienie
|
Szeroak to jest moja, spodnie 86 za długie oczywiście ale w brzuchu ledwo ledwo
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Co do reszty - urocze to wszystko ![]() Cytat:
JAka tempa dzida ze mnie: zamówiłam klocki clemmy na all w ramach prezentu od sis i od mamy i wzięłam żółwika i drugi w pudełku, i nie popatrzyłam że inny rodzaj, jedne wielkie drugie małe i nei pasują do siebie ![]() Od trzech dni mam jakiegoś doła, jak ide pod prysznic to stoję pod woda i płaczę, sama juz nie wiem z czego: bo mam mało czasu na swoje hobby, bo wieczorem siedze w kuchni, zamiatam, myję gary itp, bo na mojej głowie przygotowanie butelek i wszystkiego innego na noc, bo nic się nie zmieniło tak naprawde od mojej wyprowadzki, wkur..a mnie Tż, a na Młodą to nie mogę poprostu patrzeć a jak już zaczyna coś dogadywac to mnei szlak trafia. Tz pyta co CI i co Ci, nie chcesz ze mna rozmawiać itp, a co ja mam mu powiedzieć...
![]() |
#4439 |
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny, czytam 3 strony od 2 h :/ teraz chyba kolejne 2 będę pisać.
Dobra na razie tyle, bo Kuba przyklejony do mojej nogi i się wdrapuje i woła "mama" ![]() ah i przyzwyczaił się do butów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4440 | ||||
Zakorzenienie
|
Hejka!
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45254077] Jeśli go wydadzą to tak, musowy. Językowy podręcznik ma być do września wyczyszczony - czyli nie może zawierać miejsc do pisania, ma być taki, by 2 kolejne klasy pierwszaków mogły go przejąć. [/QUOTE] czyli jeszcze raz bo nie kumam... ![]() 1-to "cos" ma zawierac w sobie wszystkie edukacje? lacznie z komputerami, jezykiem i religia???? 2- to "cos" bedzie czarno-biale? 3-to "cos" bedzie mialo przechodzic z rak do rak czy kazde dziecko bedzie mialo swoj wlasny podrecznik? 4-to "cos" bedzie tak skonstruowane zeby nie mozna bylo w tym pisac/laczyc/malowac itp???? 5-a co z druga i trzecia klasa? tam tez ten twor bedzue obowiazywal czy juz normalne ksiazki a to "cos" tylko w pierwszej klasie.... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:44.