Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6 - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-21, 09:31   #2941
mmhym
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6

Dzień dobry Ale dzisiaj rocznic

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Dzisiaj 39t1d- zaczynamy 40 tydzien
Nie wierzę że to "mowie"
i za wizytę

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
ja też dziś zaczynam 40tc powodzenia na wizycie

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
ja pitole! Mam dziecko
Czy wiecie,ze lada chwila Wy wszystkie bedziecie mialy?
/
Udanego dnia całego z córą!

Cytat:
Napisane przez mara86 Pokaż wiadomość
Ja 11 marca mam rozmowę kwalifikacyjną z lekarzem z prywatnej kliniki. Jeśli ją przejdę tzn.badania będą im odpowiadały itd. To mogę rodzić prywatnie ale jednak nfz za to zapłaci
No to pozostają mocno zaciśnięte kciuki

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Witam się w 32tc

Cytat:
Napisane przez asialll Pokaż wiadomość
sobie nie daje bo to bez sensu i tak sie nic nie wydarzy
To ja Ci daję

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
Witam się w 9. miesiącu

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy któraś z was cierpi na ból piersi?? Mnie bolały na początku ciąży i teraz znowu zaczęły. Jak to jest u was?
Mnie bolą przez całą ciążę od czasu do czasu.

A powiedzcie mi, czy tez macie taki problem z zakładaniem stanika czy tylko ja jestem taka sztywna? Zawsze zapinałam tyłem do przodu na brzuchu, obracałam, podciągałam i gotowe. A teraz muszę zapinać pod cyckami i obcieram się obracając biustonosz I jak ściagnąć chcę, to tez jakby nagle rąk nie mogę wygiąć tyle na plecy

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 09:38   #2942
BeautifulLie
Zadomowienie

Smaritta podobno 2 wizyty

Wysłane z telefonu...
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 09:39   #2943
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość

A powiedzcie mi, czy tez macie taki problem z zakładaniem stanika czy tylko ja jestem taka sztywna? Zawsze zapinałam tyłem do przodu na brzuchu, obracałam, podciągałam i gotowe. A teraz muszę zapinać pod cyckami i obcieram się obracając biustonosz I jak ściagnąć chcę, to tez jakby nagle rąk nie mogę wygiąć tyle na plecy
to chodź bez stanika;p dziwny miałaś sposób zakładania;p
Ja nie mam problemów z zakładaniem

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Smaritta podobno 2 wizyty

Wysłane z telefonu...
no to 400zeta, to juz trochę sporo;p chociaż zależy jak na to patrzec i czy sie chodzilo wczesniej juz prywatnie do gina bo wtedy wydatki na wizyty sa spore i jeszcze teraz cos płacic ...

Edytowane przez Smarrita
Czas edycji: 2014-02-21 o 09:41
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 09:42   #2944
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:

ja zakładam jak wcześniej, na plecach wyginając ręce. Chyba się musisz zacząć gimnastykowac
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 09:44   #2945
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
nie chce byc zlosliwa ale jak tak umiałaś zakłada stanik to chyba miałaś go źle dobrany, obwód za szeroki;p
Stary 2014-02-21, 09:48   #2946
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Może ci się woda zatrzymuje w ogranizmie? nie puchniesz? Ja tez już prawie do 15 kg dobiłam przez te opuchnięcia
Dobrze, by było gdyby to była woda
Chociaż bolesne piersi mogą na to wskazywać

Gin mi kiedyś powiedział, że jak piersi bolą to może to być tylko, albo zebrana woda, albo stan zapalny. Mam więc szanse, że to woda

Cytat:
Napisane przez nadzwyczajna Pokaż wiadomość
No najlepiej. Wiesz. Kazda sytuacja jest inna i jedni musza przyniesc tone dokumentow, inni mniej.
A to dlatego ze wazne sa nie tylko dochody z roku 2012 ale takze brana jest pod uwage sytuacja bezpośrednio w dniu skladania wniosku.
To znaczy czy nastapila utrata dochodu lub uzyskanie dochodu.
Stad komplikacje.
Czesto ktos przeczyta w necie co potrzebne ale jak spojrze w to co przyniosl okazuje sie ze mu brakuje to czy siamto i sa nerwy.
Dlatego najlepiej pojsc po wniosek opisac syt.zawodowa i pani czy oan powie lub napisze co jest konieczne.

Howk.skończyłam
Amen

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Dzień dobry Ja już wstałam.. Tzn obudziłam sie i leże sobie w pieleszach Zbieram się i jadę do pracy na ploteczki. Wczoraj wystraszylo mnie moje cisnienie. Nie wiem czy aparat sie zepsul czy faktycznie. Ale zle sie czulam uszy przytkane i leb pekał. Zmierzylam cisnienie i przerazilam sie 154/103.. Po jakich 10min bylo juz 138/85 a pozniej juz standard 110/70 a dzis rano mierze i 130/80 po przebudzeniu a teraz 118/70. A normalnie zawsze w karcie jak mi polozna mierzy nie przekracza 110/70.. No nic bede dalej kontrolowac i na wszelki wypadek z kawy zrezygnuje Chociaz ciezko

Ja mam to samo z przybieraniem. Niby nie opycham się nie wiadomo ile a wskazówka na wadze szaleje A niby obiecywano mi że w 9 miesiacu juz sie nie tyje
Wow kontroluj te ciśnienie. Chociaż mi pielęgniarka w tamtym tygodniu mówiła, że to normalne, że w końcówce ciąży ciśnienie wzrasta Ale na pewno są jakieś normy

Co do pogrubionego - oszuści

Cytat:
Koziemleko mnie dopadło swędzenie sutków
Widzę, że jeśli chodzi o piersi to każda z nas ma inaczej
Mnie bolą z dnia na dzień coraz bardziej. Dzisiaj zaczęły mnie nawet boleć sutki, a chciałam im zafundować masaż

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
Czyli z tym becikowym i wypełnianiem papierów nie będzie łatwo
Polatamy po urzędach kilka dni z wózkiem to od razu będzie kilka kg mniej

Cytat:
i tu się zaczynają schody, bo w 2012 ,miałam rentę rodzinna którą później musiałam zwrócic, Tż miał fajną pracę i fajne zarobki które też stracił, w 2013 długo nie miał żadnej umowy o pracę. Więc nie wiem jak to wszystko ogarnę Bez sensu w ogóle że chcą zarobki z takiego okresu, przecież sytuacje się zmieniają. Ale to polska więc co się dziwic. Powinni wziąśc aktualne dochody i juz.
U mnie też będzie trzeba dużo dokumentów. Zacznę je zbierać już teraz póki nie muszę wszędzie ciągać kluski w wózku

Cytat:
Ja też tak ubieram Jak mam zapięcie na plecach to nie mogę trafić na odpowiednie haftki
Ale teraz nie mam z tym większych problemów niż zawsze
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 09:53   #2947
Gianna M
Zakorzenienie

Hej

Ja dzis znow noc do kitu Od 3 do 7 skurczybyki mnie meczyly,ale tak nieregul.ze nawet przestalam liczyc w pewnym momencie.Ciekawe swoja droga czemu sa bardziej bolesne a nieregul. No i usnelam kolo 7 a teraz obudzilo mnie mulenie Zjadlam sniadanie i zobaczymy co ten dzien przyniesie.Krzyz tylko boli caly czas.

Gratuluje wszystkim rozpoczetych tyg.

Kciuki za wizyty

Chyba nikt sie nie rozpakowal przez noc?

A dziewczyny wczoraj robilam ten masaz sutkow Myslalam ze odlece! Az na wieczor mnie bolaly ale maltan pomogl teraz juz bede uzywac maltanu co dzien.

Zycze spokojnego dnia,ja mam zamiar mimo wszystko dzis troszke mieszkanko ogarnac. Mam taka ochote wyjac ciuszki Natalki i sie patrzec na nie,chyba juz mi odwala!

Gianna M jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-21, 09:56   #2948
BeautifulLie
Zadomowienie

Smaritta 200zl za 2 wizyty :P a chodze faktycznie prywatnie i tak ehh

Koziemleko ale jak ściśniesz sutki to leci ci siara bądź taka przezroczysto-biala wydzielina czy bardziej typu ropa? Bo wydaje mi się że gdyby byl jakiś stan zapalny to moglaby pojawić sie ropa :/ jeśli tylko bolą to pewnie się"napełniają"

Wysłane z telefonu...
Stary 2014-02-21, 09:57   #2949
mmhym
Zadomowienie

Cytat:

ja zakładam jak wcześniej, na plecach wyginając ręce. Chyba się musisz zacząć gimnastykowac
Nigdy z tym problemu nie miałam, dopiero jakoś od 2 tygodni
Ja tak od zawsze - moja mama tak zakłada to ja też

Cytat:
nie chce byc zlosliwa ale jak tak umiałaś zakłada stanik to chyba miałaś go źle dobrany, obwód za szeroki;p
A czemu? Znaczy nie wykluczam, bo ja akurat cycków prawie wcale nie mam, ale jak miałam raz od brafiterki stanik ślubny, to też go tak zakładałam a siedział jak marzenie. Ogólnie nie mam problemów z podnoszeniem się stanika.

Cytat:
Gin mi kiedyś powiedział, że jak piersi bolą to może to być tylko, albo zebrana woda, albo stan zapalny. Mam więc szanse, że to woda

Ja też tak ubieram Jak mam zapięcie na plecach to nie mogę trafić na odpowiednie haftki
No, ale przecież w ciąży hormony szaleją, więc może to kwestia tego. Albo zaczyna Ci się mleko zbierać - przecież masz termin na dniach
No ja też na plecach zapinam 5 min zanim trafię

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 10:01   #2950
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze, by było gdyby to była woda
Chociaż bolesne piersi mogą na to wskazywać

Wow kontroluj te ciśnienie. Chociaż mi pielęgniarka w tamtym tygodniu mówiła, że to normalne, że w końcówce ciąży ciśnienie wzrasta Ale na pewno są jakieś normy
To na pewno woda! ja tak przynajmniej sobie tłumaczę dodatkowy kilogram w niecałe 2 tyg

Gianna szkoda, że musisz się męczyć nieregularnymi skurczami.
Mnie po masażu sutki swędzą
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 10:09   #2951
Trisdom
Zadomowienie

Witam się porannie
Dziś wyjątkowo wyspana- czyli sinusoida- dwie noce do bańki i jedna przespana- utrzymuje się idealnie
Gianna- widzę, że Ty miałaś spokój wczoraj, a dziś jazdę...
Za to JustiLbn pewnie się już rozpakowała....

Poczytałam Was z telefonu, ale odpisuje na kompie- bo szybciej i daj sie więcej rzeczy ogarnąć.

Dziewczynki- za zaczęte 40. tygodnie. Ja stawiam Picollo jutro- niby czas szybko leci, ale ta końcówka jakoś tak, przynajmniej mi, się ciągnie. Może to przez dolegliwości, których przedtem nie było.

Co do bolących piersi- mi bardziej teraz nabrzmiały i bolą przy mocniejszym dotyku. (licze na opcje z woda, bo dzis rano 9,5 na plusie od początku ciąży- a chcę się przed porodem w 10. zamknąć).
Czbasia- ktoś wcisnął nam bujdę, że się nie tyje...

A staniki mam od dawna dobrze dobrane- koleżanki nie wierzyły, że istnieje rozmiar 65 F, który nosiłam przed ciążą... bo przecież F to już namiot dla dziesięciu Indian

Powodzenia na wizytach dzisiaj

No laseczki- niedługo trzeba będzie zacząć pisać "rozkład jazdy" na następny tydzień.
Stary 2014-02-21, 10:13   #2952
asialll
Raczkowanie

jak robicie ten masaż to z jakims nawilżeniem czy tak na sucho tarmosicie?
ja sie wczoraj chciałam wziąć ale u mnie to nawet nie mam za co złapać a co dopiero rolować i wyciągac tylko ja tak mam? a poza tym jakoś nabrzmiały mi otoczki i sutki nie chcą stawać wcale, nie wspomne o tym że nawet o ciutkę mi nie urosły od początku ciąży...

Gianna tak dla pocieszenia-kiedyś to się skończy
czbasia ja codziennie mam 130/80 niżej bardzo rzadko ale podobno normalne że wzrasta ciśnienie w ciąży. A co do wagi to ja też czuje się oszukana, kilo w tydzień mi teraz idzie. Aż się boję ile Klocek będzie miał za tydzień na usg, pewnie 4kg już jak nie lepiej

ej ja też zapinałam stanik na brzuchu przed ciążą

Najszczęśliwsza mama na świecie! Aleksander 09.03.2014

Edytowane przez asialll
Czas edycji: 2014-02-21 o 10:15
asialll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 10:17   #2953
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:

A czemu? Znaczy nie wykluczam, bo ja akurat cycków prawie wcale nie mam, ale jak miałam raz od brafiterki stanik ślubny, to też go tak zakładałam a siedział jak marzenie. Ogólnie nie mam problemów z podnoszeniem się stanika.
z Brafiterką kłócić się nie będę ;p mi się wydaje że jak obwód się ma dobrze dopasowany to zapinanie z przodu i później przekręcanie stanika cięzkie by było, chyba że taki rozciągliwy jakiś. Chyba aż spróbuję sama tak zrobić
Stary 2014-02-21, 10:18   #2954
monkaa321
Zakorzenienie

baja_86 agunia4ever

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Tak sobie teraz myślę,że super iż ten rok nie jest przestępny bo Kornelka miałaby szansę urodzić sie 29lutego.. I biedna obchodziłaby urodziny co 4lata..
ale jaka by młodziutka była

Ela87 nie myśl już o niczym tylko o tym żeby tu Oleńkę cycem zająć niech sobie ciumcia
super że dzisiaj już się lepiej czujesz do boju!!!

Cytat:
Czy oo porodzie znowu bede w stanie chodzic gdzies dalej pieszo
a czemu byś nie mogła? Przecież już Ci nic nie będzie dolegać

Cytat:
Napisane przez amelka2006 Pokaż wiadomość
Dziewczyny bardzo Wam za wsparcie dziękuję. Nie wiecie ile dla mnie znaczy i jak bardzo się przydaje. Ale jednak szpitala mam naprawdę dość. Właśnie dziewczyna miała atak epilepsji. Wyobrażacie sobie jakie to dla niej straszne. I dla innych dziewczyn też. Ona dostała już leki i śpi. A my leżymy z twardymi brzuchami i trzesiemy się ze strachu.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
to się wszystkie wystraszyłyście... Ja współczuję tej kobiecie... Ona to pewnie się stresuje tymi atakami

Cytat:
Dzien doberek!
Dzisiaj 39t1d- zaczynamy 40 tydzien
Nie wierzę że to "mowie"

Na 13.30 mam wizytę! Nie moge sie doczekac! Choć pewnie dowiem się, ze Młody przybral na wadze ale tyle że nadal nie wiadomo czy sn czy cc :

i kciuki za wizytę, mogę oddać kilka(set) gram dla Mikołaja
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 10:26   #2955
asialll
Raczkowanie

ja też ja też!!! nawet pół kilo oddam dla Mikołajka!

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

elunka a to gin Ci powiedział, że jak osiągnie konkretną wagę to zrobią cc?

Najszczęśliwsza mama na świecie! Aleksander 09.03.2014
asialll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 10:26   #2956
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
Edzia u mnie jest identycznie!
tej ciąży ma juz serdecznie dość - w pierwszej się tyle nie namęczyłam i w ogóle. ta ciąża od początku była inna ia tak jej zostało - strasznie dokucza.
ale mam nadzieję że poród będę miała nie gorszy niż z Malwinką - liczę na to pocichutku
Amen

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 10:28   #2957
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
z Brafiterką kłócić się nie będę ;p mi się wydaje że jak obwód się ma dobrze dopasowany to zapinanie z przodu i później przekręcanie stanika cięzkie by było, chyba że taki rozciągliwy jakiś. Chyba aż spróbuję sama tak zrobić
To się daje zrobić, pod warunkiem, że nie masz obwodu podgumowanego, bo chyba wtedy boli, jak złapie skórę. Nie da się tego u mnie zrobić w Shockabsorberze sportowym- jest tak ścisły, że bardziej nie może.
Chociaż ja od zawsze zapinam na plecach.
Stary 2014-02-21, 10:30   #2958
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:

Gdzie ten deszcz?
w Dojczlandii

Cytat:

mówisz, że pogoda u ciebie barowa to pijemy a co
Mam nadzieje, że zgaga nie wróci
a pewnie, pogoda mi humoru nie popsuje

Cytat:
nie mam z tym wiecej problemow niz zawsze Musialam tylko dokupic przedluzki, bo oczywiscie obwod mi sie zwiekszyl a miska nie

Cytat:
to chodź bez stanika;p dziwny miałaś sposób zakładania;p
a czemu dziwny tez tak zakladam i tylko dlatego, ze tylem mecze sie cala wiecznosc zeby trafic do haftek
zreszta niech sie elunka wypowie, to jest nasz stanikowy ekspert

Cytat:

Polatamy po urzędach kilka dni z wózkiem to od razu będzie kilka kg mniej
to bylby ciekawy sposob na utrate kalorii http://www.youtube.com/watch?v=GBjCfISUO6Q a wozki obok

Cytat:
Napisane przez Gianna M Pokaż wiadomość
Hej

Ja dzis znow noc do kitu Od 3 do 7 skurczybyki mnie meczyly,ale tak nieregul.ze nawet przestalam liczyc w pewnym momencie.Ciekawe swoja droga czemu sa bardziej bolesne a nieregul. No i usnelam kolo 7 a teraz obudzilo mnie mulenie Zjadlam sniadanie i zobaczymy co ten dzien przyniesie.Krzyz tylko boli caly czas.
wspolczuje

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 10:31   #2959
ag9
Zadomowienie

Cytat:
A ja to bym się chętnie zamieniła z kims na CC, poród SN mnie po prostu przeraża i do 33 tyg liczyłam na CC a tu nic z tego. I nie czułabym się z tego powodu gorsza. A jak otwarcie mówiłam w pracy czy gdzieś przy rodzinie, ze liczę na CC to jakie miny widziałam, szok.
A jak rozwinął się temat porodów i powiedziałam, że nie chcę żeby Tż ze mna był to już w ogóle, nie raz miałam ochotę powiedziec "a ch cię to obchodzi". To przecież indywidualna sprawa pary. Jak ja go nie chce i on też nie chce to co, mamy się zmuszac bo teraz KAŻDA para rodzi razem.
No bo wszyscy wokół najlepiej wiedzą jak i gdzie powinnaś rodzić, z kim i kiedy Nie przejmuj się, ja to przerabiam od początku ciąży.

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Jakie glupie obrażanie! Ja tam bardzo lubiłam jak mi mówili siostro. A w UK mówią mi po imieniu . Potwierdzam. Leki brać jak tylko zaboli. Mniejszy ból znaczy szybsze poruszanie sie.
No naprawdę Moja mama jak leżała na chemii na różnych onkologicznych oddziałach to pielęgniarki nie dość że miały wiecznie muchy w nosie to się zwyczajnie obrażały jak ktoś do nich mówiło "siostro".

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
wyryczałam co swoje bo każdą minutę z tamtego dnia pamiętam i jakoś mi już lżej i lepiej.
wszystkie dolegliwości minęły - jedynie ból głowy został.
bałam się tego dnia.
ale wkrótce Fifi się narodzi i to jest powód do radości - co było minęło a i tak nikt nie umiera kto trwa w pamięci żywych...[*]
juz tak pozytywnie
Przykro mi, bo przechodzimy to samo... tylko u mnie 2 tygodnie temu minęło pół roku...

Cytat:
Napisane przez mara86 Pokaż wiadomość
Tam nic nie płacę. Chyba, że za znieczulenie ale oni wszystko wprost mówią ile co kosztuje. Jeśli przejdę kwalifikację oni przejmują opiekę nade mną i ktg oraz inne badania tam już wykonują do samego porodu. Na telefonie nie potrafie wkleić linku. Ale jak wpiszesz w dr googla Medeor łódź to napewno znajdzie.

Sent from my C6903 using Wizaz Forum mobile app
Moje trzy koleżanki rodziły w Medeorze (sn) i były zadowolone, ale nie jest to całkiem tak że nie płacisz nic bo musisz sobie opłacić położną (chyba coś koło 500 czy 700 zł).

Cytat:
Slyszalam o tym. Nawet ktos mi radzil zebym tam rodzila. Ale z moja cukrzyca i insulina watpie zeby mnie zakwalifikowali.
Jeszcze jest Salve ale tam porod sn kosztuje 3200 a cc 3900. Jedna znajoma położona tam pracuje.

Jedna z koleżanek rodziła w Medeorze z cukrzycą i nikt nie robił problemów.

Cytat:
No a ja słyszałam że w 9 miesiacu mozna niezle przytyc. Mi waga stala na + 9 przez dobre dwa miesiace a teraz w 9 miesiacu mi skoczylo juz kolejne 2 kg. Jestem 11kg do przodu.
Każdy organizm jest inny i to raczej wyssane z palca opowieści... Jedne kobiety przebierają najbardziej na początku, inne pod koniec - zwłaszcza gdy jest tendencja do zatrzymywania wody w organiźmie. A u mnie całkiem odwrotnie, na początku tyłam po 2 kg na miesiąc, a teraz od początku 8 miesiąca (czyli przez 1,5 m-ca) przytyłam tylko 1 kg.

maggie - całkiem się z Tobą zgadzam. Poród naturalny w dzisiejszych czasach często ma niewiele wspólnego z naturą, bo rodzenie w pozycji leżącej na plecach, z lekko uniesioną szyjką macicy to mało naturalna pozycja do leżenia. Jeśli komuś zależy na naturalnym porodzie to fajnie gdyby szpitale oferowały odpowiednie ku temu warunki, pozycje itp. Fajnie temat ten był poruszony w jednym z odcinków "O matko" Kasi Bosackiej.
Stary 2014-02-21, 10:33   #2960
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:

Cytat:
Koziemleko ale jak ściśniesz sutki to leci ci siara bądź taka przezroczysto-biala wydzielina czy bardziej typu ropa? Bo wydaje mi się że gdyby byl jakiś stan zapalny to moglaby pojawić sie ropa :/ jeśli tylko bolą to pewnie się"napełniają"
Leci mi coś przezroczystego, chyba siara
Ale nie dużo i nie zawsze
Ale chyba gdyby to był stan zapalny to zaczęło by boleć tylko w jednym miejscu, bo przecież nie miałabym od razu w całych dwóch piersiach

Cytat:
No, ale przecież w ciąży hormony szaleją, więc może to kwestia tego. Albo zaczyna Ci się mleko zbierać - przecież masz termin na dniach
No ja też na plecach zapinam 5 min zanim trafię
Ja nie mam cierpliwości, żeby 5 minut zapinać

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
A staniki mam od dawna dobrze dobrane- koleżanki nie wierzyły, że istnieje rozmiar 65 F, który nosiłam przed ciążą... bo przecież F to już namiot dla dziesięciu Indian
Wypuść ich juz
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 10:40   #2961
monkaa321
Zakorzenienie

elunka, baja dla was coś ekstra

lutien ZA 32tc

magduś2 ZA 9. miesiącu

baja_86 super że zgaga odpusciła jest jakaś nadzieja i dla mnie

mmhym ja identycznie zakładałam stanik i teraz też mam ten problem

Gianna M nawet nie chcę myśleć ile się męczysz z tymi skurczybykami

Pouciekały mi cytaty
ktoś pisał o bolących piersiach. Ja mam uczucie palenia brodawek, czasem jest tak intensywne że muszę przyłożyć coś zimnego albo na nie podmuchać
na szczęście jest to dość rzadko

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 10:42   #2962
BeautifulLie
Zadomowienie

Koziemleko dlatego to pewnie nie zapalenie więc nie ma sie czym martwić

Trisdom leżę

Wysłane z telefonu...
Stary 2014-02-21, 10:51   #2963
thidien
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Poród naturalny w dzisiejszych czasach często ma niewiele wspólnego z naturą, bo rodzenie w pozycji leżącej na plecach, z lekko uniesioną szyjką macicy to mało naturalna pozycja do leżenia. Jeśli komuś zależy na naturalnym porodzie to fajnie gdyby szpitale oferowały odpowiednie ku temu warunki, pozycje itp. Fajnie temat ten był poruszony w jednym z odcinków "O matko" Kasi Bosackiej.
poród siłami natury to nie to samo co naturalny w naszych szpitalach to raczej ten pierwszy
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 10:53   #2964
teQiba
Moderator

Cytat:
To mi na 15.03 wychodzi - czyli do przełknięcia

Cytat:
Za wcześnie wstałam i mam za dużo czasu na wizaż.
w ogóle to miałam rodzić w 7 części więc może byście zaczęły więcej pisać
Ja od 7 jestem tu Muszę sobie kopa dać bo mam dużo roboty dzisiaj...

I mamy konflikt interesów
Ja chciałam rodzić w 6 części a już widzę że nie zdążę, jeśli tempo się nie zmniejszy

Cytat:
Ja już od miesiąca tak mam - co więcej jeden stanik mam z silikonowymi paskami w obwodzie i żeby go obrócić to muszę się nieźle namachać
Stary 2014-02-21, 10:54   #2965
ag9
Zadomowienie

Wiecie że na styczniówkach już wszystkie właściwie "przeterminowane" ? Także pewnie kilka dni i już się przeniosą na odchowalnię
Stary 2014-02-21, 10:55   #2966
teQiba
Moderator

Cytat:
maggie - całkiem się z Tobą zgadzam. Poród naturalny w dzisiejszych czasach często ma niewiele wspólnego z naturą, bo rodzenie w pozycji leżącej na plecach, z lekko uniesioną szyjką macicy to mało naturalna pozycja do leżenia. Jeśli komuś zależy na naturalnym porodzie to fajnie gdyby szpitale oferowały odpowiednie ku temu warunki, pozycje itp. Fajnie temat ten był poruszony w jednym z odcinków "O matko" Kasi Bosackiej.
A to jeszcze w jakimś szpitalu tak robią? Bo wydawało mi się że już wszędzie kładą nacisk na ruch, piłki itp?
Stary 2014-02-21, 10:57   #2967
mara86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
Hej!
Witam się w 9. miesiącu
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty!

Gratki

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
życzę Ci żeby udało Ci się dostać do tego szpitala
a 49 tygodni ciąży to trochę dużo, ktora to tyle chodzi:hahaha hehe berecikowe, świetne
Ha ha ha :P no nikomu nie życze 49 :P

Sent from my C6903 using Wizaz Forum mobile app
Stary 2014-02-21, 10:57   #2968
teQiba
Moderator

Cytat:
Wiecie że na styczniówkach już wszystkie właściwie "przeterminowane" ? Także pewnie kilka dni i już się przeniosą na odchowalnię
I to jedna jest z 11.02 - ja bym już ześwirowała będąc tyle po terminie
Stary 2014-02-21, 10:58   #2969
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
A to jeszcze w jakimś szpitalu tak robią? Bo wydawało mi się że już wszędzie kładą nacisk na ruch, piłki itp?
Nie oczekiwałabym wiele po biedniejszych szpitalach w małych miejscowościach Ale chodziło mi też o sam etap "wyparcia" dziecka.

Tak samo jak wg prawa kobieta ma prawo do bezpłatnego znieczulenia zzo.
Stary 2014-02-21, 10:59   #2970
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
i kciuki za wizytę, mogę oddać kilka(set) gram dla Mikołaja
Dziękuję, nie skorzystam :P mamy spory zapas swoich gramów

Cytat:
Napisane przez asialll Pokaż wiadomość
[/COLOR]elunka a to gin Ci powiedział, że jak osiągnie konkretną wagę to zrobią cc?
3,5 kg
Wiem że to normalna waga, bo juz była o tym dyskusja, ale moja gin tak zdecydowala a ja jej ufam.

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
zreszta niech sie elunka wypowie, to jest nasz stanikowy ekspert
Ja? Cos Ty
Nigdy tak nie zakladalam ale zaraz sprobuje z jakimś mocno obcislym

Cytat:
A dziewczyny wczoraj robilam ten masaz sutkow Myslalam ze odlece! Az na wieczor mnie bolaly ale maltan pomogl
myslalam że tak Ci dobrze było jak napisalas że odlecisz ale doczytalam dalej

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości