Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXII - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-21, 13:02   #511
Munkaa
Zakorzenienie

Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXII

Cytat:
Napisane przez Yoooko Pokaż wiadomość
O ile jesem w stanie zrozumieć "próżność" bab, które lubią sobie pogadać o kosmetykach itd. to kolesi, którzy lubią pokazywać swoje prywatne życie już nie....

Dlaczego?
i dlaczego zainteresowania dotyczące kosmetyków, czy pielęgnacji nazywasz próżnością? Nawet jeśli bierzesz ją w cudzysłów

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Bellitudoo Pokaż wiadomość
B&B po takiej dużej pizzy wcisnęli w siebie, potem goraca czkoelada, piwo, drink, likier, super

jeszcze migdałki w posypce
Munkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 13:03   #512
201607131106
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Bellitudoo Pokaż wiadomość
Tja, od razu pomyślałam o ich poziomie gotowania. :p

No po prostu... lubią zjeść.
Chociaż Bogusia utrzymuje, że jest niejadkiem i zawsze zostawia. :P

Ta pizza była przecież... normalna, fakt bardzo duża jak na jedną osobę, potem sporo jakichś głupotek, czekoladek z syropkami, ale pewnie pozwolili sobie wyjątkowo na walentynki.

Edytowane przez 201607131106
Czas edycji: 2014-02-21 o 13:04
201607131106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 13:09   #513
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jajajamajka Pokaż wiadomość
No po prostu... lubią zjeść.
Chociaż Bogusia utrzymuje, że jest niejadkiem i zawsze zostawia. :P

Ta pizza była przecież... normalna, fakt bardzo duża jak na jedną osobę, potem sporo jakichś głupotek, czekoladek z syropkami, ale pewnie pozwolili sobie wyjątkowo na walentynki.

w sumie taka "prawdziwa, włoska pizza" jest dużo lżejsza niż ta - powiedzmy - z sieciowych pizzerii
cienkie ciasto, zamiast tony sera niewiadomego pochodzenia - mozzarella, sos pomidorowy na bazie pomidorów, a nie keczupu, wyważona ilość dodatków - mmmm, jadłabym
Stary 2014-02-21, 13:17   #514
_Summer_
Zadomowienie

Ciekawe czy zjadła cała strasznie grube ciasto ma ta pizza, nie lubię takich.
_Summer_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 13:24   #515
Yoooko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Munkaa Pokaż wiadomość
Dlaczego?
i dlaczego zainteresowania dotyczące kosmetyków, czy pielęgnacji nazywasz próżnością? Nawet jeśli bierzesz ją w cudzysłów

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01

Chyba nie zrozumiałaś przesłania... właśnie po to jest w cudzysłowiu.

Dla mnie facet który zajmuje się takimi pierdołami zwyczajnie nie ma nic ciekawszego do roboty, to moje zdanie, każdy ma prawo do swojego

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Jeśli chodzi o parę B&B nie jestem w stanie ich oglądać, ani zmęczyć nawet minuty filmu Boguśki
Yoooko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 13:25   #516
orzech_w_karmelu
Rozeznanie

Cytat:
Nie Bądź świnką, Bądź moją walentynką! (jak oni znaleźli kartkę napisaną w ich dialekcie? :O Chodzi mi o duże litery...)
Cytat:
no ubaw po pachy
Ja miałam jak przeczytałam powyższy tekst jajajamajki

Cytat:
Napisane przez SALIX Pokaż wiadomość
odnośnie duetu B&B - jak można tak sprzedawać swoje życie, chwile, które przynajmniej w teorii są intymne? i to a Bartek dostał ode mnie perfumę Jaguar. Jem obiad, nie mam czego oglądać ale nie zdzierżę więcej
Faktycznie tak mówi
Cytat:
Bogusia: "To jest jedzenie na wyższym poziomie!"

"Bartek zakupił migdały w posypce i chrupie. A w drugiej kieszeni druga paczka. Hihi".

Dlaczego oni poszli na ten koncert tyle godzin wcześniej? Jak jeszcze scena była rozstawiana...
Dzięki za cytaty, już nie muszę oglądać.
orzech_w_karmelu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 13:25   #517
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Chyba nie zrozumiałaś przesłania... właśnie po to jest w cudzysłowiu.

Dla mnie facet który zajmuje się takimi pierdołami zwyczajnie nie ma nic ciekawszego do roboty, to moje zdanie, każdy ma prawo do swojego

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Jeśli chodzi o parę B&B nie jestem w stanie ich oglądać, ani zmęczyć nawet minuty filmu Boguśki
Równie dobrze można by to stwierdzenie odnieść do kobiet. Kręci filmy a mogłaby przecież np. robić na drutach .

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 13:27   #518
pemimi
Rozeznanie

Ja na początku, zaraz po tym jak widziałam Bogusię pierwszy raz, polubiłam Bartka. Ale może to z powodu jakiegoś jednego filmiku wywarł na mnie wrażenie takie, a nie inne. Teraz niespecjalnie za nim przepadam Wydawał się bardziej ogarnięty a teraz czasami mam wrażenie, że wypowiada się jak jakiś dres
pemimi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 13:36   #519
Yoooko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość
Równie dobrze można by to stwierdzenie odnieść do kobiet. Kręci filmy a mogłaby przecież np. robić na drutach .
Dobra, byłam mało precyzyjna, biorąc pod uwagę tematykę jaka zapewne będzie poruszana na kanale, czyli jedno wielkie nic, mogę stwierdzić, że ktoś nie ma zainteresowań i nic do powiedzenia. To samo można powiedzieć o kanałach połowy (jeśli nie więcej) dziewczyn nagrywających. Tylko nieliczne przekazują treści warte uwagi. Wylew kanałów o niczym osiąga zenit i coraz trudniej będzie oddzielić ziarno od plew.
I nie bądźmy zatwardziałymi feministkami, powszechnie wiadomo, że kobiety maja większe skłonności do zajmowania się bzdetami. Nie wszystkie ale znaczna ich część. Tyle.
Stary 2014-02-21, 13:40   #520
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Dobra, byłam mało precyzyjna, biorąc pod uwagę tematykę jaka zapewne będzie poruszana na kanale, czyli jedno wielkie nic, mogę stwierdzić, że ktoś nie ma zainteresowań i nic do powiedzenia. To samo można powiedzieć o kanałach połowy (jeśli nie więcej) dziewczyn nagrywających. Tylko nieliczne przekazują treści warte uwagi. Wylew kanałów o niczym osiąga zenit i coraz trudniej będzie oddzielić ziarno od plew.
I nie bądźmy zatwardziałymi feministkami, powszechnie wiadomo, że kobiety maja większe skłonności do zajmowania się bzdetami. Nie wszystkie ale znaczna ich część. Tyle.
Zależy co dla kogo jest bzdetem . Ktoś może za śmieszne zajmowanie się kosmetykami, dla mnie zabawne jest rozprawianie o subtelnych różnicach między kartami graficznymi.

WYMIANA KSIĄŻKOWA

Stary 2014-02-21, 13:40   #521
201605301559
Konto usunięte

Cytat:
201605301559 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 13:42   #522
Yoooko
Zadomowienie

ps. Moja dygresja dotyczyła konkretnej jednostki, Pana Operatora.
Ja nie wrzucam wszystkich do tego samego wora, nie znajdzie się w nim kanał Polimaty czy MediaFun, tak samo jak nie będę porównywać Stylizacji, PannyJoanny czy Szusz z Nissiax czy Radzką...

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Cytat:
Zależy co dla kogo jest bzdetem . Ktoś może za śmieszne zajmowanie się kosmetykami, dla mnie zabawne jest rozprawianie o subtelnych różnicach między kartami graficznymi.

Wybacz ale nie stawiałabym tego na jednej szali.
Stary 2014-02-21, 13:42   #523
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:
powszechnie wiadomo, że kobiety maja większe skłonności do zajmowania się bzdetami.

to jest kompletna bzdura
Stary 2014-02-21, 13:42   #524
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Równie dobrze można by to stwierdzenie odnieść do kobiet.

o to mi właśnie chodziło
Stary 2014-02-21, 13:43   #525
Yoooko
Zadomowienie

Cytat:
to jest kompletna bzdura
uderz w stół nożyce się odezwą

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Cytat:
o to mi właśnie chodziło
A mnie zupełnie o coś innego
Stary 2014-02-21, 13:44   #526
201607131106
Konto usunięte

Cytat:
powszechnie wiadomo, że kobiety maja większe skłonności do zajmowania się bzdetami. .
Ale powszechnie wiadomo czy po prostu Ty tak uważasz?
201607131106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 13:46   #527
pemimi
Rozeznanie

Cytat:
Ale powszechnie wiadomo czy po prostu Ty tak uważasz?
O to to. Słabe jest takie generalizowanie.
pemimi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 13:46   #528
Cocodrillo
Raczkowanie

GG do Cocodrillo

Dziewczyny ja Was podziwiam, że jesteście w tanie oglądać filmiki Bogusi i Bartka. Ja próbowałam kilka razy jak widziałam, że rozmawiacie na ich temat, ale po prostu dla mnie to jest nie do przełknięcia... Zarówno pod względem wizualnym jak i słuchowym, że się tak wyrażę

Cytat:
Napisane przez Ciemna163 Pokaż wiadomość
Moim też
Serio. Albo Ewa RLM z tym samym makijażem w prawie każdym filmiku... Eh, widać, że taka doświadczona i inspirująca makijażystka -.- Ale jesli chodzi o makijaż to doceniam Hanię, ona w każdym filmiku ma coś ciekawego (zwłaszcza na oczach, bo na produkty do ust nie zwracam takiej uwagi).
Cytat:
Napisane przez Czocherovsky Pokaż wiadomość
wiem, że sama sporo Ewie zarzucam zawsze, ale dla mnie ona wygląda najlepiej z atomówek. Nie ma źle dobranego podkładu czy tłustych włosów (jak Karola) ani nie wygląda na brudną i nie świeci się jak... wiadomo co (jak Szusz). Wydaje sie zawsze schludna i dobrze umalowana, dobrze się prezentuje IMO.

Cytat:
Napisane przez mantas Pokaż wiadomość
To prawda. Ewa ma zawsze jeden typ makijażu, tylko zmienia kolory.
Z drugiej strony nie ma urody jak maxineczka czy hanka-digitalka, ktore wygladaja obłędnie w ekstrawaganckich makijażach czy mocnych kolorach (gdzie ja wyglądałabym jak przez okno).
Ewa chyba jest świadoma tego co jej pasuje i w czym wyglądała dobrze, co trzeba chwalić.
I proszę, niech Szusz nie robi nigdy więcej filmiki makijażowego.
Zgadzam się z tym że RLM zawsze ma taki sam makijaż, ale prawda jest taka, że jej oczy (pomimo pięknego koloru tęczówki) są raczej trudne- malutkie i z mało widoczną powieką ruchomą. Tutaj nie da się cudów wyczarować . Duże, wyraziste oczy (jak u Hani, Maxineczki czy nawet Karoliny) to większe pole do popisu. Z ustami u RLM jest podobnie, także wydaje mi się że tem makijaż który sobie robi jest dla mniej najodpowiedniejszy- tzn. wygląda w nim najlepiej jak może. Niemniej nie można jej odmówić tego, że wygląda zawsze schludnie a makijaż jest wykonany starannie.

A co do Szusz to moim zdaniem ona w ogóle nie potrafi się malować. Zawsze wygląda albo dziwnie, albo nieświeżo albo tandetnie. Dobrze, że przynajmniej ogarnęła ostatnio te brwi bo to już zaczynało straszyć...
Ile ona w ogóle ma lat? Czy tylko mi się wydaje, że ona wygląda po prostu staro?

Cytat:
Nie zgodzę się- mam brata i wielu męskich znajomych. Obserwuje jak oni bardzo trwonią czas na "męskie pierdoły". Poza tym dla mnie kobiece tracenie czasu na sprawy związane z kosmetykami i dbaniem o urodę przynosi przynajmniej jakieś korzyści np. w postaci poprawy wyglądu. A np. męskie zamiłowanie do gier lub oglądania sportu w TV to czysta strata czasu moim skromnym zdaniem
Cocodrillo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 13:47   #529
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Wybacz ale nie stawiałabym tego na jednej szali.
Dlaczego nie?
Komputery, samochody, piwo, elektronika - dlaczego zajmowanie się tymi kwestiami nie może się równać kosmetykom, ciuchom, czy układaniu kwiatów? To pierdoły i to też.
Przepraszam, ale mam dziwne wrażenie, że uważasz kobiety za głupsze z natury.

WYMIANA KSIĄŻKOWA

Stary 2014-02-21, 13:48   #530
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:
uderz w stół nożyce się odezwą

nie rozumiem aluzji
jeśli chodziło Ci o to, że właśnie zajmuję się 'bzdurą', to muszę Cię rozczarować - dla mnie dyskusje na takie tematy bzdurą nie są, uważam że są ważne i potrzebne, bo generalizowanie i stawianie tez, które nie mają podłoża w żadnej konkretnej wiedzy, jest niebezpieczne.
Stary 2014-02-21, 13:51   #531
kustraczek
-ist

Cytat:
Primo - dlaczego nie (pytanie retoryczne, nie chcę wywoływać dyskusji), secundo - proszę o informacje o badaniach na temat "Płeć a zajmowanie się bzdetami"

Edytowane przez kustraczek
Czas edycji: 2014-02-21 o 13:52 Powód: literówka
kustraczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 13:51   #532
Yoooko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pemimi Pokaż wiadomość
O to to. Słabe jest takie generalizowanie.
Dziewczyny przeanalizujcie jeszcze raz to co napisałam, ze zrozumieniem i tyle.
Stary 2014-02-21, 13:52   #533
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Cocodrillo Pokaż wiadomość

Zgadzam się z tym że RLM zawsze ma taki sam makijaż, ale prawda jest taka, że jej oczy (pomimo pięknego koloru tęczówki) są raczej trudne- malutkie i z mało widoczną powieką ruchomą. Tutaj nie da się cudów wyczarować . Duże, wyraziste oczy (jak u Hani, Maxineczki czy nawet Karoliny) to większe pole do popisu.
oczy oczami ale też chodzi o typ urody - u Maxi czy Hani da się poszaleć, w mocnym, wyrazistym makijażu będą wyglądać dobrze; RLM by to po prostu przytłoczyło.
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 13:58   #534
Yoooko
Zadomowienie

Cytat:
Dlaczego nie?
Komputery, samochody, piwo, elektronika - dlaczego zajmowanie się tymi kwestiami nie może się równać kosmetykom, ciuchom, czy układaniu kwiatów? To pierdoły i to też.
Przepraszam, ale mam dziwne wrażenie, że uważasz kobiety za głupsze z natury.
Komputer i elektronika nie zawsze równa się gry proste. Teraz to Ty generalizujesz.
hola hola Nigdzie nie napisałam, że kobiety są głupsze z natury
Poza tym przesłanie tego co napisałam było inne radzę przeczytać ze zrozumieniem co napisałam w całości
Temat dla mnie zamknięty, jest cała masa kanałów o niczym i przodują w tym laski. Ja nie mam kompleksów więc nie będę zaciekle walczyć z faktami

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Cytat:
Napisane przez kustraczek Pokaż wiadomość
Primo - dlaczego nie (pytanie retoryczne, nie chcę wywoływać dyskusji), secundo - proszę o informacje o badaniach na temat "Płeć a zajmowanie się bzdetami"
Myślę, że nie będziesz miała problemu ze znalezieniem publikacji jeśli będziesz chciała
Stary 2014-02-21, 13:58   #535
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Komputer i elektronika nie zawsze równa się gry proste. Teraz to Ty generalizujesz.
hola hola Nigdzie nie napisałam, że kobiety są głupsze z natury
Poza tym przesłanie tego co napisałam było inne radzę przeczytać ze zrozumieniem co napisałam w całości
Temat dla mnie zamknięty, jest cała masa kanałów o niczym i przodują w tym laski. Ja nie mam kompleksów więc nie będę zaciekle walczyć z faktami
Czytaj ze zrozumieniem. Użyłam gdzieś sformułowania "gry"? Nie.
A generalizuję, bo "jeśli wejdziesz między wrony..." - dopasowałam się po prostu do tonu twojej, bardzo uogólniającej wypowiedzi, więc wybrałam "klasyczne" męskie i kobiecie zainteresowania.

WYMIANA KSIĄŻKOWA

Stary 2014-02-21, 14:00   #536
Yoooko
Zadomowienie

Cytat:
nie rozumiem aluzji
jeśli chodziło Ci o to, że właśnie zajmuję się 'bzdurą', to muszę Cię rozczarować - dla mnie dyskusje na takie tematy bzdurą nie są, uważam że są ważne i potrzebne, bo generalizowanie i stawianie tez, które nie mają podłoża w żadnej konkretnej wiedzy, jest niebezpieczne.
oj nie bierz tego do siebie

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Podsumowując ciekawa jestem ile z Was uważa, że kanał Operatora będzie zawierał ciekawą i wartościową tematykę
Stary 2014-02-21, 14:06   #537
kustraczek
-ist

Cytat:
Myślę, że nie będziesz miała problemu ze znalezieniem publikacji jeśli będziesz chciała
Jeżeli byłabyś tak uprzejma i mogłabyś mnie nakierować na jakieś nazwiska, nurty badawcze, to byłabym przeszczęśliwa; wierzę, że Ty miałaś z nimi do czynienia, skoro twierdzisz, że "powszechnie wiadomo" - musiało to więc zostać udowodnione. Nawet nie wiem od czego zacząć szukać, próbowałam guglować różne frazy z tym związane, ale to pewnie literatura specjalistyczna, to forum, pomagajmy sobie wzajemnie, skoro już poruszamy jakiś temat, to argumentujmy, to pomaga w dyskusji i zrozumieniu naszego punktu widzenia
kustraczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 14:07   #538
Yoooko
Zadomowienie

Cytat:
Czytaj ze zrozumieniem. Użyłam gdzieś sformułowania "gry"? Nie.
A generalizuję, bo "jeśli wejdziesz między wrony..." - dopasowałam się po prostu do tonu twojej, bardzo uogólniającej wypowiedzi, więc wybrałam "klasyczne" męskie i kobiecie zainteresowania.
NIe czepiaj się słówek gdybyś chciała to byś wywnioskowała z wypowiedzi to o co chodzi. Właśnie idąc Twoim tropem to właśnie chyba tak jest "jeśli wejdziesz między wrony" Takie jest moje zdanie i go nie zmienię, jeśli Ci to przeszkadza to trudno

Może ja to wszytko inaczej odbieram bo z reguły otaczam się raczej ludźmi pełnymi pasji i zainteresowań i wybacz mi, ale gdyby Pan Operator (będę się trzymać tej persony bo od niej się zaczęło) był wizażystą, robił makijaże, analizował składy kosmetyków i pokazywał coś ciekawego ok niech robi, ale jeśli koleś będzie się zajmował haulami, tagami i innym syfem to przepraszam o czym my tu rozmawiamy?

Edytowane przez Yoooko
Czas edycji: 2014-02-21 o 14:10
Stary 2014-02-21, 14:08   #539
Cocodrillo
Raczkowanie

GG do Cocodrillo

Cytat:

Podsumowując ciekawa jestem ile z Was uważa, że kanał Operatora będzie zawierał ciekawą i wartościową tematykę
Ja się bardziej zastanawiam do kogo tego typu kanały są adresowane- jeśli do mężczyzn to ja osobiście nie znam żadnego który by oglądał coś takiego... No chyba że jednorazowo dla tzw. beki
Cocodrillo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 14:11   #540
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Może nie ty koleżanka whatever, właśnie idąc Twoim tropem to właśnie chyba tak jest "jeśli wejdziesz między wrony" Takie jest moje zdanie i go nie zmienię, jeśli Ci to przeszkadza to trudno

Może ja to wszytko inaczej odbieram bo z reguły otaczam się raczej ludźmi pełnymi pasji i zainteresowań i wybacz mi, ale gdyby Pan Operator (będę się trzymać tej persony bo od niej się zaczęło) był wizażystą, robił makijaże, analizował składy kosmetyków i pokazywał coś ciekawego ok niech robi, ale jeśli koleś będzie się zajmował haulami, tagami i innym syfem to przepraszam o czym my tu rozmawiamy?
Absolutnie nie przeszkadza mi to, że masz swoje zdanie i nie chcesz go zmienić. Jednak na forum nie tylko wyrażamy nasze poglądy, ale i o nich dyskutujemy .
Co do Operatora - może oprócz hauli i tagów pokaże też życie w Irlandii, na wzór np. Dżordżyka czy Marceliny. Jeszcze nie wiemy, jak ten jego kanał się rozwinie .

WYMIANA KSIĄŻKOWA

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości