Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: kolejna czesc watku bedzie nazywać sie?
Mamo kup mi butlę soczku, przecież kończę już pół roczku! 2 8,00%
Pełzam, szuram, chcę raczkować- wszystkie rzeczy czas pochować! 3 12,00%
Lato idzie do nas już- pierwsze kroki są tuż-tuż! 2 8,00%
Gie-gie, da-da, ej i jo- woła dziecię, że hoho! 0 0%
Dzieci z każdym dniem są większe- mamy za to sporo lżejsze! 0 0%
Dziecię pnie się wciąż do góry- mama wraca do figury! 4 16,00%
Marchew jabłko i kurczaczek,zdrowo je mój niemowlaczek. 2 8,00%
Już wychodzą ząbki nam,mama popatrz siedzę sam! 7 28,00%
Miesiąc za miesiącem leci mamy coraz większe dzieci 3 12,00%
listopadowo-grudniowe mamusie2013 2 8,00%
Głosujący: 25. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-21, 12:49   #301
paulinaizabela
Zakorzenienie

Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość

ja robiłam tak zaczełam podawać kleik do mleka,przez tydzień. W następnym tygodniu podawałam kleik w mleku i dodałam kaszkę mleczno-ryżową jako osoby posiłek i tydzien później podałam pierwszą marchewkę, akurat dzień poźniej skończyła 4 miesiące.
Myślę że spokojnie mozesz Mai wprowadzić kleik do mleka.

A dokończe później bo zaraz zbieram się do lekarza z Liwką.
A czym sie rozni kleik do mleka a w mleku
A i jakie podajesz malej te kleiki i kaszki?

Korci mnie zeby jej cos dac innego od mm

Cytat:
Napisane przez niunia_20 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.

U mnie po staremu. Nadal leze , wczoraj na badaniu wyszło znowu mniej wód a dziś mi nie robili bo skoro ja nie czuje zeby tam polecialo cos więcej to nie ma sensu męczyć dziecka codziennym USG. Wogole to strasznie dużo śluzu ze mnie leci... A czy wody tez to nie wiem przez ten śluz... Głowa mnie dziś cos boli. Na polu widzę ze ładna pogoda, słoneczko świeci.
I to by było na tyle u mnie.
Dalej trzymam! Badz dobrej mysli

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Zdrówka

cieszymy się z kupy!I ja dziś proszę o kciuki za kupę bo od rana ewidentnie Natalie boli brzuszek, a kupy nie ma już 4 dzień.

Pewnie, że aktualna!Tymek już zaklepany
prosze bardzo, niech nawali jak stara

Zakreconaaaa

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
A ja usiądę i będę płakać, moje dziecko jest dzisiaj nieznośne, przepraszam że tak pisze ale naprawdę mam ochotę usiąść i strzelić sobie w łeb.
Żeby mi chociaż powiedziała o co się tak rzuca i krzyczy bo ona dzisiaj nie płacze tylko caly czas krzyczy

Sent from my XT320 using Wizaz Forum mobile app
ale maruderka Zuzinka

Jaka kaszke bedziesz jej podawac??

Nemosek - kupala

Lece malej mleko robic bo sie obudzila...
Tak ladnie bylo a teraz grad pada chyba ze spaceru nici

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

A Nemosku zaslonki sa w jej pokoju, ktorego narazie nie uzywa...ale sa sliczne

Stary 2014-02-21, 12:53   #302
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II

Rozszerzanie diety:będzie milion pytań.Uprzedzam
A może jednak gładko pójdzie

Musiałam dokarmić małego bo sie rozryczał.Teraz znowu śpi.Dziwnie było karmić go w kombinezonie

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 12:56   #303
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość

Dalej trzymam! Badz dobrej mysli

Zakreconaaaa

ale maruderka Zuzinka

Jaka kaszke bedziesz jej podawac??

Nemosek - kupala

Lece malej mleko robic bo sie obudzila...
Tak ladnie bylo a teraz grad pada chyba ze spaceru nici

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

A Nemosku zaslonki sa w jej pokoju, ktorego narazie nie uzywa...ale sa sliczne

Kupiłam kaszkę mleczno ryżowa zupełnie bez smaku, Beatka pisała że dała Liwce waniliowa i jak mała nie będzie chciała zwykłej to spróbuje taką bo widziałam u mnie w sklepie, ale wolałabym żeby zaczęła od takiej czystej.
Najgorsze jak jej podaje coś łyżeczką to musze jej trzymać rączki bo ona od razu chce mi ją zabrać bo teraz cokolwiek jest przed oczami Zuzi to ona od razu po to wyciąga łapki

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 13:11   #304
Lilith890502
Zakorzenienie

Według mojego dziecka jesteśmy dalej na spacerze okno w pokoju otwarte, a on śpi w kombinezonie

Mao ta kaszka to z Nestle?

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 13:17   #305
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Ja pie........ tyle pocytowłam i sobied dłam przez pomyłke odżwież:mu r:

Cytat:
A ja usiądę i będę płakać, moje dziecko jest dzisiaj nieznośne, przepraszam że tak pisze ale naprawdę mam ochotę usiąść i strzelić sobie w łeb.
Żeby mi chociaż powiedziała o co się tak rzuca i krzyczy bo ona dzisiaj nie płacze tylko caly czas krzyczy

Współczuję...może zaraz Zuzi przejdzie..
Cytat:
Madzik Oby sie małemu poprawił humorek
CórkoPopatrz jaka Ulka grzeczniutka (TFU TFU TFU)

I jak przechodzą Ci przez gardło te wielkie kapsuły śmierdziuchy?
wagę

w porę zczaiłaś

no i tyle z tego mały sie obudził..
jednak śpi dalej
ale się rozkręciłaś

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Cytat:

Zakreconaaaa

Stary 2014-02-21, 13:23   #306
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
Według mojego dziecka jesteśmy dalej na spacerze okno w pokoju otwarte, a on śpi w kombinezonie

Ja kupiłam z bobovity

Stary 2014-02-21, 13:34   #307
CorkaCzarownic
Zadomowienie

Cytat:
Madzik Oby sie małemu poprawił humorek
CórkoPopatrz jaka Ulka grzeczniutka (TFU TFU TFU)

wagę

w porę zczaiłaś

no i tyle z tego mały sie obudził..
jednak śpi dalej
Ale zazdroszczę kupy. Ulka od rana ciśnie... Zmęczona jak pikuś ale kupy nie, bo po co... Ale na macie zaczyna cisnąc...

Wgl to dzisiaj przyszly zabawki Ulki - słoń z lamaze i łuk z Tiny love. Ulka zachwycona, właśnie rozmawia ze sloniem ...
Postanowiliśmy, że jak będziemy mieć kasę to zrobimy zamianie sypialni z pokojem Ulki, bo my w sypialni wł nie przebywamy a Ulki pokój to taka klitka...
Stary 2014-02-21, 13:37   #308
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

Współczuję...może zaraz zuzi przejdzie..

ale się rozkręciłaś:d

---------- dopisano o 14:17 ---------- poprzedni post napisano o 14:16 ----------

:d

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Cytat:
Napisane przez CorkaCzarownic Pokaż wiadomość
Ale zazdroszczę kupy. Ulka od rana ciśnie... Zmęczona jak pikuś ale kupy nie, bo po co... Ale na macie zaczyna cisnąc...

Wgl to dzisiaj przyszly zabawki Ulki - słoń z lamaze i łuk z Tiny love. Ulka zachwycona, właśnie rozmawia ze sloniem ...
Postanowiliśmy, że jak będziemy mieć kasę to zrobimy zamianie sypialni z pokojem Ulki, bo my w sypialni wł nie przebywamy a Ulki pokój to taka klitka...
Ja czekam na dostawę kasy i też chcę kupić ten łuk.
Jaki model masz?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2014-02-21, 13:40   #309
CorkaCzarownic
Zadomowienie

Kupiłam leśnych przyjaciół, na smyku się opłaca łuk i coś dobrać do 100zl bo przesyłka za 5zl wtedy łuk super jest, zwłaszcza wiatraczek
Stary 2014-02-21, 13:45   #310
nemosek
Zakorzenienie

ile kosztuje w Smyku?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2014-02-21, 13:59   #311
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basiaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
[/B]

Mój maż pracuje 7 dni w tygodniu, od pon do piatku od 09-17, sob i niedziele od 05-15 masakra a jak w weekend nie pracuje to jest na uczelni
Szacun dla męża a długo już tak ciągnie z tą pracą siedem dni w tygodniu?

Cytat:

Wszystkie dzieciaczki na zdjęciach cuuudoowne
Taszanta, metka nie kojarzę Waszych pociech, wrzućcie cosik
Pomyślimy

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Dziewczyny. przekładam kilka łyżeczek daneg warzywa/owocu do słoiczka który wczesniej wyparzam. Reszte chowam do lodówki. Aten słoiczek podgrzewam w podgrzewaczu a potem daje na taką miseczkę która wczesniej przelewam wrzątkiem i łyżeczkę też przelewam wrzątkiem i dopiero daje małemu chodziło mi o zobrazowanie ze nie daje mu nałożonej łyżeczki "czubatej" tylko tj moczonej. Marchew czy dynie tak samo podawałam jak podawałam te pierwsze x dni. Teraz marchew czy dynię daje już na łyżeczce normalnie nałożone, w sumie na końcówkę łyżeczki

Za10minut mam gości a ja taki nieogar.

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

zgerbera
Fajnie że tak dużo piszesz o tym dożywianiu bo można się w teorii wyszkolić

Cytat:
Dzień dobry

Mały sie wietrzy,ja piję kawkę i czytam jeszcze wczorajsze posty

TaszantaWszyscy mówią że po 3 miesiącu najbardziej wypadają.Przynajmniej tak było u kilku moich koleżanek.U mnie też akurat po 3 coś zaczęło się dziać.Ale na razie tragedii nie ma.Maomami mnie załamała że do 8 miesiąca mogą wypadaC

Czytam dalej.....
Czy w 8 miesiącu to ja będę miała jeszcze jakieś włosy

Cytat:
Niestety moje dziecko wyznaje zasadę spacer czy nie i tak będę spała 40 minutapp
Ale czemu niestety?

No więc kurier sam przyszedł i przyniósł mój nowy skarb . Tak więc nie miałam dylematu i poszłyśmy na spacerek, to nic, że jak wychodziłyśmy to świeciło piękne słońce a po 15 minutach zaczęło lać jak z cebra, nic mi dziś humoru nie popsuje

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-21, 14:10   #312
paulinaizabela
Zakorzenienie

Majka od pół godziny leży na macie łapie zabawki i się cieszy ale zaraz kończymy zabawę i wypad na szczepienie a ja na cytologie
Mąż po nas przyjedzie bo jiestety na piechtę nie da rady z tą pogodą

Cytat:
Kupiłam kaszkę mleczno ryżowa zupełnie bez smaku, Beatka pisała że dała Liwce waniliowa i jak mała nie będzie chciała zwykłej to spróbuje taką bo widziałam u mnie w sklepie, ale wolałabym żeby zaczęła od takiej czystej.
Najgorsze jak jej podaje coś łyżeczką to musze jej trzymać rączki bo ona od razu chce mi ją zabrać bo teraz cokolwiek jest przed oczami Zuzi to ona od razu po to wyciąga łapki
Dzięki za odpowiedź
W niedzielę jedziemy na szoping i chcę zahaczyć o taki duży i dobrze zaopatrzony polski sklep by zrobić zakupki dla małej właśnie. Czas też kupić łyżeczki, miseczki itp.

Cytat:
Napisane przez [B
[/B]Lilith890502;45262398]Według mojego dziecka jesteśmy dalej na spacerze okno w pokoju otwarte, a on śpi w kombinezonie

Dobrze, że się nabrał

Taszanta - jaki fonik sobie sprawiłaś??
Stary 2014-02-21, 14:54   #313
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie jakie moje dziecko jest perfidne?? Rano jak wstajemy to zazwyczaj z pół godzinki leżymy w łóżku jeszcze, później robię jej mleko, przebieram, karmimy się i schodzimy na dół do kuchni wtedy ja jem śniadanie i Zuza codziennie robi kupsko do czystego pampersa akurat jak ja siadam i zaczynam jeść
znam to skądś moje dziecię teź tak potrafi... ostatnio zrobiła mi niespodziankę tuz po obiedzie, myślałam, że taki smrodek był, no a z drugiej strony się kupa była wyczekiwana

Cytat:
Wystawilam malego na balkon bo chcialam powyciagac ciuszki na 74 a tu co? jakis gościu sobie wierci i nici ze spania
u mnie pogoda taka srednia, wieje, ero slonca..

Co do pracy. moj dostal awans i nie dosc ze pracuje dluzej, czasem dopiero o 20 wraca albo i poźniej to jeszcze mniej zarabia
to do dupy taki awans...

Cytat:
Hej dziewczyny.

U mnie po staremu. Nadal leze , wczoraj na badaniu wyszło znowu mniej wód a dziś mi nie robili bo skoro ja nie czuje zeby tam polecialo cos więcej to nie ma sensu męczyć dziecka codziennym USG. Wogole to strasznie dużo śluzu ze mnie leci... A czy wody tez to nie wiem przez ten śluz... Głowa mnie dziś cos boli. Na polu widzę ze ładna pogoda, słoneczko świeci.
trzymaj się mocno, będzie dobrze

Basia faktycznie ta szyna nie wygląda fajnie, ale to dla jej dobra

Ja dziś stwierdziłam, że spróbuję Natalię w dzień uśpić w łóżeczku, bo w nocy już z tym problemu nie ma, a w dzień sypiała w wózku. Położyłam, pogadała 5 minut do sufitu i padła
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 16:53   #314
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:

ja mam z bobivity. Kleik czy to ryżowy czy kukurydziany dodaje się do mleka. A kaszkę mleczno-ryżową rozrabia się z wodą bo ona w sobie ma już mm.I tak jest różnica jeśli chodzi o kleiki i kaszki.

Liwka zasmakowałą w marchewce, wczoraj i dziła bardzo ładnie zjadła 5 łyżeczek połykając i nie plując
byliśmy u lekarza i już wszystko w porządku. Dziś ostatni raz podaje antybiotyk, osłuchowo jest czysta

I mam newsa rodzinnego będziemy mieli kolejnego dzidziusia w rodzinie u mojej kuzynki, termin na 26.09 czyli możliwe że urodzi w październiku jak ja. Lekarza zmieniła na mojego Po cichu jej zazdroszczę ale po przeanalizowaniu uczuć to chyba trochę zazdrosna jestem o to że moja Liwka króciótko będzie najmłodsza ale to tylko z tego powodu Teraz martwić się nie musze komu przyda się laktator, mata, przewijak i reszta rzeczy która leżałaby długo, długo na strychu czekając na swoja kolejnę

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

Cytat:
ja dostałam tą kaszkę to wykorzystałam, widzę ze jej smakuje wiec zmienaić nie będę.

Jutro pozajemy kolejny smak- marchew-ziemniak

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

A tak wogole to zapomnialam wziasc pierwszy raz tabletki anty,zawsze biore ja o 20,a wzielam o 6 rano jak sobie przypomnialam:banghead: i zaczelam plamic tak okresowo ale slabiutko,mam jeszcze wziasc 5 tabletek do konca opakowania, sexu nie planuje bo libido zerowe wiec chyba nic sie nie stanie.w piatek do gina i tak ide

Stary 2014-02-21, 17:05   #315
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
Szacun dla męża a długo już tak ciągnie z tą pracą siedem dni w tygodniu?

Pomyślimy

Fajnie że tak dużo piszesz o tym dożywianiu bo można się w teorii wyszkolić

Czy w 8 miesiącu to ja będę miała jeszcze jakieś włosy

Ale czemu niestety?

No więc kurier sam przyszedł i przyniósł mój nowy skarb . Tak więc nie miałam dylematu i poszłyśmy na spacerek, to nic, że jak wychodziłyśmy to świeciło piękne słońce a po 15 minutach zaczęło lać jak z cebra, nic mi dziś humoru nie popsuje
Dlatego niestety że np jak idziemy na spacer to musze tak go zaplanować żeby po 40 minutach wrócić bo jak się obudzi to nie chce leżeć, dlatego że jak gdzieś jedziemy dwie godziny to musze się dwoic i troić
Żeby nie krzyczała cały czas

Cytat:
ja mam z bobivity. Kleik czy to ryżowy czy kukurydziany dodaje się do mleka. A kaszkę mleczno-ryżową rozrabia się z wodą bo ona w sobie ma już mm.I tak jest różnica jeśli chodzi o kleiki i kaszki.

Liwka zasmakowałą w marchewce, wczoraj i dziła bardzo ładnie zjadła 5 łyżeczek połykając i nie plując
byliśmy u lekarza i już wszystko w porządku. Dziś ostatni raz podaje antybiotyk, osłuchowo jest czysta

I mam newsa rodzinnego będziemy mieli kolejnego dzidziusia w rodzinie u mojej kuzynki, termin na 26.09 czyli możliwe że urodzi w październiku jak ja. Lekarza zmieniła na mojego Po cichu jej zazdroszczę ale po przeanalizowaniu uczuć to chyba trochę zazdrosna jestem o to że moja Liwka króciótko będzie najmłodsza ale to tylko z tego powodu Teraz martwić się nie musze komu przyda się laktator, mata, przewijak i reszta rzeczy która leżałaby długo, długo na strychu czekając na swoja kolejnę

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

ja dostałam tą kaszkę to wykorzystałam, widzę ze jej smakuje wiec zmienaić nie będę.

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

A tak wogole to zapomnialam wziasc pierwszy raz tabletki anty,zawsze biore ja o 20,a wzielam o 6 rano jak sobie przypomnialam:banghead: i zaczelam plamic tak okresowo ale slabiutko,mam jeszcze wziasc 5 tabletek do konca opakowania, sexu nie planuje bo libido zerowe wiec chyba nic sie nie stanie.w piatek do gina i tak ide

Ja jutro mam w planach dać kaszkę i będę ją podawać przez tydzień, ja nie wiem czy u nas te rewolucję nie są od marchewki, bo jak był sam ziemniak to jako tako ale po marchewce cały czas jest awaria, chyba że to tylko zbieg okoliczności

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-21, 17:30   #316
paulinaizabela
Zakorzenienie

Nastawiałam się na ryk nie z tej ziemii a moja dzielna myszka tylko trochę zapłakała przy pierwszym wkłuciu a przy drugim już tylko jęknęła Nawet mąż czekając w poczekalnie nasłuchiwał kiedy dostanie drugą a my wyszłyśmy z uśmiechem na buźce Dałam jej porcję calpolu jak zaleciła pielęgniarka i teraz śpi sobie w wózku. Ja zdąrzyłam pościerać kurze, poodkurzać i umyć podłogi i siedzę sobie z kawusią

Mamy butelkowe! Cały czas karmicie maluchy na rękach?? Tzn. na przedramieniu i kolanach??

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość

Ja dziś stwierdziłam, że spróbuję Natalię w dzień uśpić w łóżeczku, bo w nocy już z tym problemu nie ma, a w dzień sypiała w wózku. Położyłam, pogadała 5 minut do sufitu i padła
Brawo

Cytat:

dzięki za wytłumaczenie, pewnie wszystko jest napisane na opakowaniu a ja głupio pytam

Super, że Liwcia zdrowiutka

Powiększa się rodzinka

Nic się nie stanie, tym bardziej że nie planujesz przytulanek
Stary 2014-02-21, 17:38   #317
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Nastawiałam się na ryk nie z tej ziemii a moja dzielna myszka tylko trochę zapłakała przy pierwszym wkłuciu a przy drugim już tylko jęknęła Nawet mąż czekając w poczekalnie nasłuchiwał kiedy dostanie drugą a my wyszłyśmy z uśmiechem na buźce Dałam jej porcję calpolu jak zaleciła pielęgniarka i teraz śpi sobie w wózku. Ja zdąrzyłam pościerać kurze, poodkurzać i umyć podłogi i siedzę sobie z kawusią

Mamy butelkowe! Cały czas karmicie maluchy na rękach?? Tzn. na przedramieniu i kolanach??

Brawo

dzięki za wytłumaczenie, pewnie wszystko jest napisane na opakowaniu a ja głupio pytam

Super, że Liwcia zdrowiutka

Powiększa się rodzinka

Nic się nie stanie, tym bardziej że nie planujesz przytulanek
dla Majeczki za dzielność
tak właśnie na kolanach cały zcas sie karmimy, hcyba że w nocy na śpiącego to wtedy wiadomo jak.

Tak, na opakowaniach to piszę, ale jak nie miałaś w ręce to skąd masz wiedzieć. Po to masz nas

Ogólnie skoro chcesz zacząć rozszerzać dietę to proponuję żebyś zakupiła jeśli nie masz, jakieś pojemniki na sypkie rzeczy. Chyb że wykorzystasz stare pojemniki po mleku. Wygodniej będzie wyciągać, kleik czy kaszkę

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

Cytat:

Ja jutro mam w planach dać kaszkę i będę ją podawać przez tydzień, ja nie wiem czy u nas te rewolucję nie są od marchewki, bo jak był sam ziemniak to jako tako ale po marchewce cały czas jest awaria, chyba że to tylko zbieg okoliczności

a co po marchewce sie dzieje?

Edytowane przez 89Beatka
Czas edycji: 2014-02-21 o 17:37
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 17:39   #318
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
dla Majeczki za dzielność
tak właśnie na kolanach cały zcas sie karmimy, hcyba że w nocy na śpiącego to wtedy wiadomo jak.

Tak, na opakowaniach to piszę, ale jak nie miałaś w ręce to skąd masz wiedzieć. Po to masz nas
Yyy my w nocy też na rękach

A trzeba podawać te kleiki czy można od razu kaszki?? Jejciu ale ze mnie matoł
Stary 2014-02-21, 17:47   #319
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Yyy my w nocy też na rękach

A trzeba podawać te kleiki czy można od razu kaszki?? Jejciu ale ze mnie matoł
wiesz co nie wiem jak to dokladnie jest, przy kleiku chodzi raczej o zagęszczenie mleka. Kaszka jest traktowana jako osobny posiłek zamiast mleka.
Ja bym polecała ten kleik a po tygodniu kaszkę mleczno ryżową.
Co do kleiku masz 2 do wybory, kukurydziany i ryżowy. Ja mam ryżowy i jest ok.
o tu mas zwytłumaczenie różnicy miedzy kleikami:

Zarówno kleik ryżowy jak i kukurydziany jest bardzo delikatny w smaku. Oba zawierają łatwo strawne węglowodany. Można je podawać dzieciom które mają alergię na gluten - są dla nich bezpieczne! można je podawać już od 5 miesiąca życia w przypadku karmienia butelką i od 7 m-ca w przypadku karmienia piersią

Jeśli Twój maluch ma zatwardzenia to podawaj mu raczej kleik kukurydziany bo ten ryżowy działa trochę zapierająco
Stary 2014-02-21, 18:17   #320
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz co nie wiem jak to dokladnie jest, przy kleiku chodzi raczej o zagęszczenie mleka. Kaszka jest traktowana jako osobny posiłek zamiast mleka.
Ja bym polecała ten kleik a po tygodniu kaszkę mleczno ryżową.
Co do kleiku masz 2 do wybory, kukurydziany i ryżowy. Ja mam ryżowy i jest ok.
o tu mas zwytłumaczenie różnicy miedzy kleikami:

Zarówno kleik ryżowy jak i kukurydziany jest bardzo delikatny w smaku. Oba zawierają łatwo strawne węglowodany. Można je podawać dzieciom które mają alergię na gluten - są dla nich bezpieczne! można je podawać już od 5 miesiąca życia w przypadku karmienia butelką i od 7 m-ca w przypadku karmienia piersią

Jeśli Twój maluch ma zatwardzenia to podawaj mu raczej kleik kukurydziany bo ten ryżowy działa trochę zapierająco
To nie wiem czy nie darować sobie tego kleiku...najpierw chcę dać warzywka i tak.
A Ty w jakiej kolejności rozszerzałaś dietkę Liwce?
Stary 2014-02-21, 18:19   #321
ryba91
Zakorzenienie

goscie poszli to bd nadrabiac ;P po jabłku nie ma dzisiaj sensacji:P

to ide
Stary 2014-02-21, 18:26   #322
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
To nie wiem czy nie darować sobie tego kleiku...najpierw chcę dać warzywka i tak.
A Ty w jakiej kolejności rozszerzałaś dietkę Liwce?
Tydzien na kleiku,nastepnie kaszka i dopiero warzywka

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Cytat:
goscie poszli to bd nadrabiac ;P po jabłku nie ma dzisiaj sensacji:P

to ide
To dobrze moze wtedy mial zly dzien

Stary 2014-02-21, 18:30   #323
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Firjal Pokaż wiadomość
A dlaczego musisz dokarmiać, nie wystarczyłoby częściej przystawiać do piersi ?
A bo ja tak skrótowo napisałam
Dokarmiam - w sensie mam jej dodatkowo w nocy raz dawać pierś. Bo ona do tej pory zasypiała po 20 i pierwsze i ostatnie nocne karmienie było ok.3. Więc pediatra kazała dawać jedno karmienie nocne więcej, bo w nocy tłuste mleko.

nemosek, za kupę to pewnie była mega radość jak się kupa pojawiła?

Igula ostatnio popołudniami straszny ma problem ze spaniem. Jest zmęczona i chce spać a nie może zasnąć. Jak po walce uda jej się zasnąć to później śpi i śpi. Teraz już śpi 1,5 godziny, a za chwilę ma mieć kąpiel jeść i dalej spanie. No i chyba trzeba ją będzie jakoś delikatnie przebudzić.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-21, 18:32   #324
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
spoko moj pracuje od 8-18 wiec nie jestes sama ;-) wychodzi jak spie a wraca o 19. pracuje na szczescie tylko 4 dni w tyg

Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
No to łączę się z Wami w bólu. Mój od 8 do 19-20 w robocie... i weekendy czasem też ale krócej...

Cytat:
Co do pracy. moj dostal awans i nie dosc ze pracuje dluzej, czasem dopiero o 20 wraca albo i poźniej to jeszcze mniej zarabia
No pozazdrościć takego awansu chory kraj

Cytat:
Napisane przez Basiaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
Kropelki do oczu Dicortineff, ale nie wiem czy na receptę czy normalnie można kupić, tzn ja miałam na recepcie razem z drugim lekiem Fenistilem, kropelki do mleka. Mały ma super skórę, praktycznie czystą. Zastanawiam sie czy dać mu cyca on tak pięknie jadł i patrzył mi w oczka

Dzień dobry
Dzięki za odpowiedź. Kazali Ci go odstawić od cyca??? Dlatego, że wysypkę miał??? Dziwne to dla mnie. Ja bym spróbowała nakarmić jednak i obserwować skoro tak.

Cytat:
Hej dziewczyny.

będzie dobrze, myśl pozytywnie kochana! Wszystkie tu trzymamy za Was kciuki najmnocniej jak się da!

Cytat:
A to teraz ja się chwalę moją Myszką
Śliczności!

Cytat:
Byliśmy wczoraj dogadać ostatecznie chrzciny.Wyszło nam 55 zł na osobę,targowalismy się ile wlezie
W cenie ostatecznie mamy przystawkę,obiad(2 rodzaje mięsa),3 surówki,ciepłe i zimne napoje bez ograniczeń,owoce i zimną płytę(2sałatki,rózne wędliny,galaretki)
Super cena! Jak bym za tyle znalazła też bym robiła w knajpie...

Cytat:

Oj, oj.... może jutro się odmieni na lepsze....

Cytat:

wagę
Nie mam z tym problemu :P W ciąży też łykałam i było dobrze

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 18:37   #325
domii29
Zakorzenienie

Dopiero teraz witam sie w nowej czesci
Na telefonie mam 33 strony do nadrobienia - albo mam jakies zwidy
Jas od kilku dni wieczorami okropnie nam placze, bylismy dzis u lekarza, pani doktor powiedziala ze to sa kolki jak tylko moje dziecko placze ja siadam i placze razem z nim... tak bardzo chcialabym mu pomoc, tak bardzo chcialabym zeby to mnie bolalo a nie Jasienka

domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 18:38   #326
ryba91
Zakorzenienie

ooo duzo nie mialam ;d

paulina- my karmimy na rekach, w wózku albo na leżaczku, zalezy od sytuacji;p

Beatko- to ja mam ryzowy i chyba nas wlasnie zapiera, al to trudno akos sobie poradzic musimy. Czyli np. jak skonczy mi sie ten kleik to mam kupic kaszke i podawac jak warzywa? kilkaa dni a potem podać jako pełny posiłek ?
Stary 2014-02-21, 18:41   #327
89Beatka
Wtajemniczenie

Chyba ide zaraz spac,wstalam o5 na karmienie i potem od razu do krakowa pojechalam na ten nieszczesny egzamin,Liwka wlasnie usnela mam nadzieje ze sie nie obudzi ,dopiero na karmienie

Stary 2014-02-21, 18:47   #328
Firjal
Raczkowanie

GG do Firjal

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
A bo ja tak skrótowo napisałam
Dokarmiam - w sensie mam jej dodatkowo w nocy raz dawać pierś. Bo ona do tej pory zasypiała po 20 i pierwsze i ostatnie nocne karmienie było ok.3. Więc pediatra kazała dawać jedno karmienie nocne więcej, bo w nocy tłuste mleko.

nemosek, za kupę to pewnie była mega radość jak się kupa pojawiła?

Igula ostatnio popołudniami straszny ma problem ze spaniem. Jest zmęczona i chce spać a nie może zasnąć. Jak po walce uda jej się zasnąć to później śpi i śpi. Teraz już śpi 1,5 godziny, a za chwilę ma mieć kąpiel jeść i dalej spanie. No i chyba trzeba ją będzie jakoś delikatnie przebudzić.

AAA no to teraz rozumiem już myślałam, że pediatra taki mądry, że dokarmiać każe mm jak masz mleko
Kacper : 26.11.2013 g:13:20

Kciuki za Anię
Firjal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 18:51   #329
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
ooo duzo nie mialam ;d

paulina- my karmimy na rekach, w wózku albo na leżaczku, zalezy od sytuacji;p

Beatko- to ja mam ryzowy i chyba nas wlasnie zapiera, al to trudno akos sobie poradzic musimy. Czyli np. jak skonczy mi sie ten kleik to mam kupic kaszke i podawac jak warzywa? kilkaa dni a potem podać jako pełny posiłek ?
Jesli myslisz ze kleik powoduje zaparcia, to sprubuj kukurydziany,z niego raczej nie rezygnuj,dodatkowo zagesci mleko i mniej ulewan bedzie.
Co do kaszki to proponuje zebys podawala codziennie np na sniadanie ,150 ml kaszki i to bedzie osobny posilek,zamiast mleka z kleikiem.
Owoce podawaj tez codziennie np Przez 3 dni marchewke potem jablko,dynie i reszte.I obserwuj kacpra,
Przypomnij mi ile dni podajesz mu kleik do mleka zamiast nutrionu?

Stary 2014-02-21, 18:56   #330
maomami
Wtajemniczenie

Poszłam na godzinę do wanny i od razu wyszłam z innym humorem, ale żeby nie było pięknie posprzeczalam się z mężem.

Basta od jutra koniec słodkiego, wielkiego żarcia, zaczynam robić brzuszki a jak trochę się ogarne to A6W. W czerwcu idziemy na wesele, chce być 6 kg lżejsza conajmniej i wyglądać lepiej. I nie ma że boli!!!!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości