Panny Młode 2015 cz.14 - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-21, 15:31   #2401
Bacardi_
Wtajemniczenie

Dot.: Panny Młode 2015 cz.14

Cytat:
Napisane przez n91adine Pokaż wiadomość
Ja i mój obiad pozdrawiamy
ważne, że są warzywa czyt. pomidory w ketchupie

Czekamy na Ciebie

Bacardi_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 15:41   #2402
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bacardi_ Pokaż wiadomość
Moją zdaniem trójka najgorsza, bo słodkopierdząca a jedynka najlepsza bo najbardziej ciekawa i nieprzewidziana co do toku wydarzeń

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

to się "nagotujesz"
Nie powiedziałam, że idę gotować hahaha. Pizzę sama robię (taką od podstaw i ponoć super mi wychodzi), ale to tylko jak mam TŻ'ta i "sprzęt".... teraz serio, mieszkam tu już prawie 2 tygodnie, ale w pierwszej partii przywieźliśmy tylko rzeczy, których mało używamy na codzień . Za niecały tydzień reszta dobytku "dojedzie" i przede wszystkim główny kucharz, więc będą normalne obiady .

Cytat:
Napisane przez n91adine Pokaż wiadomość
Ja i mój obiad pozdrawiamy
Phiii.... ja poszłam w końcu oglądać Gossip Girl ... teraz dopiero idę do piekarnika, też Was zaraz pozdrowimy....
Stary 2014-02-21, 15:58   #2403
okaro
Zadomowienie

a mi 3 czesc sie podobala i nie byla dla mnie slodkopierdzaca. najfajniejszy fragment, jak byla pogon za samochodem i ten okup.
okaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 16:20   #2404
joasia-a
Zakorzenienie

a ja skonczylam mini torta i oczywiscie musialam cos zepsuc. kupilam sobie lukrowe pisaki i musiałam eh.. chcialam zaznaczyc serduszko a wyszla tandeta heh. o ile masa mi wyszla dobra tak efekt koncowy jak u dziecka w podstawowce :p i wlasnie zorientowalam sie ze nie mam swieczek

ma ktos jakies fajne porady dekoracyjno cukiernicze? :p
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1392996004592.jpg (43,2 KB, 26 załadowań)
Stary 2014-02-21, 16:20   #2405
olusia92
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MajsterkaANB Pokaż wiadomość
no cóż poradzę :P żadna Ślązaczka nie chce się ze mną spotkać w Kato to idę do kina
Szkoda że szybciej nie poczytałam to bym przyjechała pociągiem do Kato pociągiem mam troszke ponad godzinke drogi. Może innym razem

Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka

olusia92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 16:23   #2406
Caroll2302
Raczkowanie

Joasia-a, TŻ będzie przeszczęśliwy, nie martw się, że coś Ci nie wyszło
Stary 2014-02-21, 16:23   #2407
Bacardi_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez joasia-a Pokaż wiadomość
a ja skonczylam mini torta i oczywiscie musialam cos zepsuc. kupilam sobie lukrowe pisaki i musiałam eh.. chcialam zaznaczyc serduszko a wyszla tandeta heh. o ile masa mi wyszla dobra tak efekt koncowy jak u dziecka w podstawowce :p i wlasnie zorientowalam sie ze nie mam swieczek

Jest piękny, na pewno się ucieszy solenizant ważne, że zrobiłaś sama

Czekamy na Ciebie

Bacardi_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 16:24   #2408
Edebedowa
Rozeznanie

Mi Grey'a zabronił TŻ czytać bo później bym chciała tylko. ... :P
Ja po pracy. Czekam na wykład, tak się odzwyczailam od studiów..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-02-21, 16:26   #2409
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Caroll2302 Pokaż wiadomość
Joasia-a, TŻ będzie przeszczęśliwy, nie martw się, że coś Ci nie wyszło
no mam nadzieję! :P
Cytat:
Napisane przez Bacardi_ Pokaż wiadomość
Jest piękny, na pewno się ucieszy solenizant ważne, że zrobiłaś sama
Robię mu torty od 4 lat, to taka tradycja co roku mu robiłam imprezę urodzinową.. ale we obronił tego mgr i tak jakoś średnio ostatnio ze znajomymi trzyma, nie wiem czemu i zabronił mi robienia imprezy.. ale no tort musiałam..

W tamtym roku zrobiłam takie cudo

Rodzicom mam podbno taki sam na 25lecie zrobić :P
Stary 2014-02-21, 16:28   #2410
starry_eyes
Wtajemniczenie

joasia ale mi narobiłaś smaka na coś słodkiego Piękne rzeczy pieczesz

starry_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 16:28   #2411
Majelka
Wtajemniczenie

Cytat:

oj przesadzasz, jest naprawdę super TŻ będzie miał piękny prezent
Majelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 16:31   #2412
201607071155
Konto usunięte

Cytat:
Wrzuć proszę przepisy
201607071155 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 16:31   #2413
Caroll2302
Raczkowanie

Dopiero na przybliżeniu zauważyłam serduszko przy piątce słodko
Stary 2014-02-21, 16:33   #2414
existence
Zakorzenienie

Cytat:
no mam nadzieję! :P

Robię mu torty od 4 lat, to taka tradycja co roku mu robiłam imprezę urodzinową.. ale we obronił tego mgr i tak jakoś średnio ostatnio ze znajomymi trzyma, nie wiem czemu i zabronił mi robienia imprezy.. ale no tort musiałam..

Rodzicom mam podbno taki sam na 25lecie zrobić :P
pamiętam go!
ja mam jutro imieniny mnie też taki zrobisz?
Stary 2014-02-21, 16:33   #2415
olusia92
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Majelka Pokaż wiadomość
no ja też właśnie dopóki czegoś nie zobaczę na własne oczy albo nie podpiszę jakiejś umowy lub coś w tym stylu to zawsze podchodzę do tego z ogromną rezerwą. Mój TŻ na przykład jest zupełnie inny, kupuje np. los na totka i już mi zaraz opowiada co sobie kupimy za wygraną w ogóle nie w moim stylu jest takie podejście i ciężko było mi to zrozumieć
W mieście obok mnie padła 6 niedawno te 24 miliony, ja czasem też gram w totka i mam swoje liczby, żałuj że nie widziałaś mojej złości jak sie okazało że to nie mi się udało wygrać, bo to przecież tak blisko:-D ja gram i według mojej statystyki powinnam 6 wygrać w 2015 ponieważ 5 miałam w 2013, 4 w 2011 pomarzyć można ale że wygram w to nie wierze. Choć postanowiłam że jak wygram to jakąś część kasy przeznacze na zwierzaki bo one niesą winne temu że niektórzy ludzie są nie odpowiedzialni. Dlatego jestem w tej sprawie podobna do Twojego Tż jeszcze nic nie mam ale już myśle na co bym wydała. Ale tylko w tej sprawie, w innych to musze mieć tak jak Ty- podpisane, sprawdzone itp.

Stary 2014-02-21, 16:37   #2416
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez Edebedowa Pokaż wiadomość
Mi Grey'a zabronił TŻ czytać bo później bym chciała tylko. ... :P
Ja po pracy. Czekam na wykład, tak się odzwyczailam od studiów..

I Ty go sluchasz?

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 16:38   #2417
joasia-a
Zakorzenienie

Dziękuję dziewczyny mam nadzieję że Pan G też tak zareaguje chociaż biedny został dłużej w pracy :P

Cytat:
Napisane przez telis Pokaż wiadomość
Wrzuć proszę przepisy
Hm.. ten z tamtego roku okrągły to czarny las w sumie to zawsze szukam jakiś przepisów w internecie i czasami modyfikuje lekko
Więc czarny las- trzeba upiec biszkopt ciemny (niektórzy robią coś ala brownie ale ja sie nie wysilam i robię po prosu biszkopt z kakao).. a do masy potrzeba śmietanę 30 % już nie pamiętam ile w tamtym roku dawałam... ale chyba z 6 x 250 ml.. bo jednak sporo tej masy potrzeba jesli chce sie boki ejszcze obsmarowac no i ubijam ta smietane z cukrem pudrem, smietan fixem, czasami dodaje aromat smietankowy.. do czarnego lasu, czego nie widac, ale robi się jeszcze taki kisiel.. Potrzeba wisnie z kompotu, sok wisniowy (kompot), trochę nalewki wiśniowej i mąkę ziemniaczaną, to się gotuje i powstaje taki kisiel ktorym się później przekłada ciasto.. i idzie biszkopt, kisiel, masa, biszkopt, kisiel, masa biszkopt i masa do dekoracji
Biszkopty tez ponczuję nalewką z kompotem, żeby nie było to ciasto suche..

A ten teraz to był taki "na szybko" bo mialam niecałe 3 h żeby zrobić i tort i lasagne :P.. zrobiłam biszkopt czekoladowy, przekroilam tylko na pol, bo nie jest jakiś wysoki, masę zrobiłam ze śmietanki 30%, serka mascarpone i soku z cytryny.. ponczowałam herbatą z sokiem malinowym polewę chciałam zrobić sama ale lekko mi się przypaliła więc poszło do kosza i szybko kupiłam polewę z Dr Oetkera chyba mleczną :P
Stary 2014-02-21, 16:38   #2418
Majelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olusia92 Pokaż wiadomość
W mieście obok mnie padła 6 niedawno te 24 miliony, ja czasem też gram w totka i mam swoje liczby, żałuj że nie widziałaś mojej złości jak sie okazało że to nie mi się udało wygrać, bo to przecież tak blisko:-D ja gram i według mojej statystyki powinnam 6 wygrać w 2015 ponieważ 5 miałam w 2013, 4 w 2011 pomarzyć można ale że wygram w to nie wierze. Choć postanowiłam że jak wygram to jakąś część kasy przeznacze na zwierzaki bo one niesą winne temu że niektórzy ludzie są nie odpowiedzialni. Dlatego jestem w tej sprawie podobna do Twojego Tż jeszcze nic nie mam ale już myśle na co bym wydała. Ale tylko w tej sprawie, w innych to musze mieć tak jak Ty- podpisane, sprawdzone itp.

ee no to Ty masz podstawy ze swoim szczęściem żeby wierzyć że wygrasz 5 w totka to naprawdę super, ja jako dziecko wygrałam kiedyś 3 i to by było na tyle. Chociaż przez ostatni rok wkręciłam się mocno w konkursomaniactwo i kilka fajnych nagród udało mi się wygrać co prawda nie są to takie rzeczy jak u ludzi którzy wręcz zawodowo biorą udział w konkach ale zawsze coś w tym roku wkręciłam sie w ślub więc już nie mam czasu i ochoty grać tak często ale może coś fajnego jeszcze wpadnie
Majelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 16:40   #2419
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
pamiętam go!
ja mam jutro imieniny mnie też taki zrobisz?
no na jutro to będzie ciężko bo bym musiała już go mieć zrobionego, musi trochę postać w lodówce a ja zamierzam dziś i jutro byczyć się z Panem G haha :P ale możemy jakoś umówić się na urodziny hehe
Stary 2014-02-21, 16:43   #2420
201607071155
Konto usunięte

Cytat:
Hm.. ten z tamtego roku okrągły to czarny las w sumie to zawsze szukam jakiś przepisów w internecie i czasami modyfikuje lekko
Kupuję tortownicę i robię - mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu pochwalę się efektami
201607071155 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 16:45   #2421
existence
Zakorzenienie

Cytat:
no na jutro to będzie ciężko bo bym musiała już go mieć zrobionego, musi trochę postać w lodówce a ja zamierzam dziś i jutro byczyć się z Panem G haha :P ale możemy jakoś umówić się na urodziny hehe
ja i tak jade dziś do domu, żartuje ale są takie małe czarne lasy w kauf, może sobie kupię!
Stary 2014-02-21, 16:49   #2422
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
ja i tak jade dziś do domu, żartuje ale są takie małe czarne lasy w kauf, może sobie kupię!
Te mrożone? mówiłam Ci kiedyś o nich nie? tamte jednak są nie do pobicia ja kiedyś swój zamroziłam..a le jednak za bardzo się zmroził, chociaż moja siostra zjadła prawie cały (to było 4 lata temu, jak robiłam próbę przed urodzinami Pana G, żeby się z motyką na słońce nie wybierać :P) ja mam tak na ten czarny las ochotę <3
Stary 2014-02-21, 16:57   #2423
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Te mrożone? mówiłam Ci kiedyś o nich nie? tamte jednak są nie do pobicia ja kiedyś swój zamroziłam..a le jednak za bardzo się zmroził, chociaż moja siostra zjadła prawie cały (to było 4 lata temu, jak robiłam próbę przed urodzinami Pana G, żeby się z motyką na słońce nie wybierać :P) ja mam tak na ten czarny las ochotę <3
nooo
ale też są takie mini-mini w tej piekarni na pasażu w kaufie ale one są takie baaardzo malutkie, nigdy nie jadłam ciekawe czy dobre

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Cytat:
Dziękuję dziewczyny mam nadzieję że Pan G też tak zareaguje chociaż biedny został dłużej w pracy :P

Więc czarny las- trzeba upiec biszkopt ciemny (niektórzy robią coś ala brownie ale ja sie nie wysilam i robię po prosu biszkopt z kakao).. a do masy potrzeba śmietanę 30 % już nie pamiętam ile w tamtym roku dawałam... ale chyba z 6 x 250 ml.. bo jednak sporo tej masy potrzeba jesli chce sie boki ejszcze obsmarowac no i ubijam ta smietane z cukrem pudrem, smietan fixem, czasami dodaje aromat smietankowy.. do czarnego lasu, czego nie widac, ale robi się jeszcze taki kisiel.. Potrzeba wisnie z kompotu, sok wisniowy (kompot), trochę nalewki wiśniowej i mąkę ziemniaczaną, to się gotuje i powstaje taki kisiel ktorym się później przekłada ciasto.. i idzie biszkopt, kisiel, masa, biszkopt, kisiel, masa biszkopt i masa do dekoracji
Biszkopty tez ponczuję nalewką z kompotem, żeby nie było to ciasto suche..

A ten teraz to był taki "na szybko" bo mialam niecałe 3 h żeby zrobić i tort i lasagne :P.. zrobiłam biszkopt czekoladowy, przekroilam tylko na pol, bo nie jest jakiś wysoki, masę zrobiłam ze śmietanki 30%, serka mascarpone i soku z cytryny.. ponczowałam herbatą z sokiem malinowym polewę chciałam zrobić sama ale lekko mi się przypaliła więc poszło do kosza i szybko kupiłam polewę z Dr Oetkera chyba mleczną :P
swoją drogą dla mnie ten post jest jak w jakimś obcym języku totalnie
Stary 2014-02-21, 16:57   #2424
magda_mjt
Zakorzenienie

Pozdrawiamy, ja i moja dobrze spieczona pizza
ImageUploadedByWizaz Forum1392998212.987681.jpg
A teraz, zeby tradycji stało sie zadość. Pojadlam, to i spalać w spaniu ide . Ciao!

Stary 2014-02-21, 16:58   #2425
olusia92
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Majelka Pokaż wiadomość
ee no to Ty masz podstawy ze swoim szczęściem żeby wierzyć że wygrasz 5 w totka to naprawdę super, ja jako dziecko wygrałam kiedyś 3 i to by było na tyle. Chociaż przez ostatni rok wkręciłam się mocno w konkursomaniactwo i kilka fajnych nagród udało mi się wygrać co prawda nie są to takie rzeczy jak u ludzi którzy wręcz zawodowo biorą udział w konkach ale zawsze coś w tym roku wkręciłam sie w ślub więc już nie mam czasu i ochoty grać tak często ale może coś fajnego jeszcze wpadnie
Oj ja to już wygrałam wiele rzeczy: radioodtwarzacz- dawno temu jak jeszcze kasety byly, to na otwarciu sklepu intermarche wygrałam, potem rower na jakims festynie, garnki, oprócz 4i5 kilka razy 3 w totku, w zdrapkach mój rekord 100zl, a i 2 lata temu szczoteczke elektryczną z tym monitorkiem. Wgl mój dom stoi na polu które mój dziadek kupił za główną wygraną w Karolince (stara śląska loteria cos ala terazniejsze lotto) więc się smieją że szczęście na mnie przeszło.

Joasia-a super oba torty, az się głodna zrobiłam.

Stary 2014-02-21, 17:01   #2426
existence
Zakorzenienie

olusia jak tam próbowałaś swoje kokardki wiązać?
Stary 2014-02-21, 17:03   #2427
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
nooo
ale też są takie mini-mini w tej piekarni na pasażu w kaufie ale one są takie baaardzo malutkie, nigdy nie jadłam ciekawe czy dobre

swoją drogą dla mnie ten post jest jak w jakimś obcym języku totalnie
Tam co mówiłas żeby nie kupować chleba ?

Hm.. w innym języku bo dzisiaj dzień języka ojczystego a ja napisałam tamten post tak niepoprawnie stylistycznie? haha

Olusia to nieźle sporo szczęścia
Ja 2 sezony temu wygrałam baaaaaardzo dużo biletów na żużel u mnie w mieście,więc chodziliśmy z TŻtem za bezcen.. i tą moją wycieczkę 2 tygodniową do Marsylii ah! poza tym to mnóstwo książek w konkursach, zwłaszcza francuskich heh ale w totka to kilka 3jek w życiu tylko :P
Stary 2014-02-21, 17:08   #2428
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Tam co mówiłas żeby nie kupować chleba ?

Hm.. w innym języku bo dzisiaj dzień języka ojczystego a ja napisałam tamten post tak niepoprawnie stylistycznie? haha
tak tam
a w innym języku dlatego, że ja w zyciu nic nie upiekłam i nic z tego nie rozumiem, np. nie mam pojęcia co to jest ponczowanie rozumiem jedynie śmietana, biszkopt, masa no i rozumiem, że na końcu mogę chętnie to zjeść

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

ja kiedyś w zdrapce 10zł miałam w tych konkursach fejsbukowych wygrałam bon na szejka, raz też na fb 0,5l wódki na imprezę uczelnianą ale żadna z tych rzeczy jakaś mega wartościowa nie była

Edytowane przez existence
Czas edycji: 2014-02-21 o 17:11
existence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 17:11   #2429
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
tak tam
a w innym języku dlatego, że ja w zyciu nic nie upiekłam i nic z tego nie rozumiem, np. nie mam pojęcia co to jest pączowanie rozumiem jedynie śmietana, biszkopt, masa no i rozumiem, że na końcu mogę chętnie to zjeść

ja kiedyś w zdrapce 10zł miałam w tych konkursach fejsbukowych wygrałam bon na szejka, raz też na fb 0,5l wódki na imprezę uczelnianą ale żadna z tych rzeczy jakaś mega wartościowa nie była
PONCZowanie :P wiesz.. masz jakieś coś płynne i wpijasz to w biszkopt żeby był mokry haha xD

A to 0,5 litra to nie był jack daniel's? :P

TŻ dopiero wyszedł z pracy :sciana: do 16 pracuje normalnie.. eh eh..
Stary 2014-02-21, 17:12   #2430
okaro
Zadomowienie

to ja wygrlam 2 lata temu bielty na kabarety
okaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości