|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Depresja z powodu braku pracy... Ktoś jeszcze ją ma?? cz II
Jejku już piątek, ale ten czas leci. Cały tydzień minął bez rozmów i tylko jeden telefon z zaproszeniem na wtorek. Za to w poniedziałek wybieram się do UP (naszego ulubionego miejsca
) trochę ruszyło ze stażami oraz dużo ofert umieścili odnośnie prac interwencyjnych. Wolałabym to bo większe zarobki chociaż staż też by mnie zadowolił. Jedna oferta najbardziej mi się spodobała do Urzędu Miejskiego ale wymagane doświadczenie w administracji publicznej (a ja miałam tylko trzy miesięczne praktyki studenckie w starostwie
|
#3602 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak jest piątek i to jest PRZERAŻAJĄCE!
W weekend ludzie gdzieś wychodzą... a ja będę siedzieć w domu jak zawsze. Dla mnie piątek, sobota, niedziela czy wtorek albo środa to bez znaczenia bo każdy dzień wygląda tak samo.
|
|
#3603 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Rozumiem, ze nie będzie to weekendowa fucha w budżetówce, w której pracujesz na codzień, no, ale zawsze jakieś zajęcie.
|
|
#3604 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3605 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
). Nie rozumiem, jak to nie ma umowy? To co jest. I że niby stawki 6 zł...Ja nie wierzę w takie bajki.
|
|
#3606 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3607 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki kochana, autentycznie popłakałam się ze śmiechu. Nie często mi się to ostatnio zdarza Wiesz, zachęciłaś mnie tym call centre na weekendy. Marnotrawie swój czas w sobotę i niedzielę. W dodatku bardzo chcę przestawic się na zdrowe odżywianie, a praca w call centre ułatwiłaby mi to- jeżeli dookoła masz kosze z owocami, to automatycznie po nie sięgasz. A nie orientujesz się może, czy jakieś kosze z warzywami też są? Nie rozumiem narzekania na call centre, budżetówka-to dopiero masakra, tam o koszu z owocami czy ps4 mogę tylko pomarzyć... Wiesz ile godzin można grać na ps4 w trakcie zmiany w call centre? Zastanawiam się nad zakupem jakiejś gry.
|
|
#3608 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiesz co wstydziłabyś się tak marnować czas w weekend, zastanów się nad sobą, może zmień forum? Co do koszy z warzywami to nie wiem, ale chodzą słuchy, że na miejscu wyciskają z warzyw świeże soki, myślę, że to też byłoby dla Ciebie ok? Co do czasu gry na ps4 nie wiem dokładnie, ale spokojnie myślę możesz kupić na początek jakąś cała serię ulubionej gry
|
|
|
#3609 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przepraszam No, ale widzisz, już zaczynam szukać pracy na weekendy. Wyciskane świeże soki z warzyw, to bardzo fajna opcja. Kusisz tą pracą, kusisz. Rozumiem, że umowa o pracę jest (ludzie coś mówią o braku umów, a to przecież nierealne, gadają jakieś głupoty!!!). No to jak tylko mnie zatrudnią, to od razu lecę po jakąś serię na ps4. Kurczę, chyba rzucę tą budżetówkę na rzecz pracy w CC...sama czytałaś moje dzisiejsze perypetie w pracy...pretensje, bo na 1,5 h wyszłam do toalety, muszę wyłączać telefon i zamykać drzwi od środka, bo jak nie, to nawet i z osiem osób potrafi przyjść przez cały dzień z jakimiś sprawami. No i nikt nawet nie pomyśli o koszach z owocami, czy świeżo wyciskanych sokach z warzyw. Zero dbania o pracownika.Mogłabyś podpytać koleżankę o resztę szczegółów pracy w CC? byłabym wdzięczna. ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Masakra, dziewczyny... http://www.pudelek.pl/artykul/64008/...3b39b5158b458d
|
|
#3610 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny jak myślicie, zapisałam się z urzędu pracy na kurs magazyniera, kobieta na magazynie to praca jakaś dla mężczyzn, czy kobiety też częściej jeżdżą wózkiem?
|
#3611 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Umowa o pracę wiadomo to ich priorytet przy zatrudnianiu pracowników. Nie wiem skąd się takie plotki biorą, ze tam zatrudniają na śmieciowe umowy??? Kurcze ciężko masz w tej pracy, współczuję, istny mobbing i jeszcze ci interesanci jakbyś mało problemów i roboty miała... Specjalnie dla Ciebie zadzwoniłam do koleżanki - akurat jest w pracy i ma przerwę (zajada owoce i leży na macie relaksacyjnej) i mówi tak: oprócz umowy o prace są nagrody kwartalne oraz tzw. trzynastki, karty multisportu, bony na święta, regularne imprezy integracyjne.
Edytowane przez Buena Dzidzia Czas edycji: 2014-02-21 o 16:13 |
|
|
|
|
#3612 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z opisu wszystko wygląda idealnie, to nie praca, to istna zabawa w dodatku na wspaniałych warunkach zatrudnienia! Ps4, maty relaksacyjne, soki wyciskane z warzyw, kosze z owocami. Tylko drogich alkoholi brak. W sumie jedna wizażanka, tak samo opisywała pracę w CC, nick miała na literkę D, także coś w tym być musi. Czyżby to ona była tą Twoją znajomą z którą rozmawiałaś przez telefon w trakcie jej relaksu na macie relaksacyjnej?
|
|
#3613 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
(laski - koks - tajski boks)Ja myślę, ze nie będzie problemu z załatwieniem sobie tam pracy, tylko najlpierw rzućmy te budżetówki!!!
|
|
|
#3614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3615 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba musimy założyć nowy wątek w stylu: "Nieszczęśnice, którym przyszło harować w budżetówce" "Od bezrobocia zgłupiałyśmy, pracę w budżetówce sobie wymyśliłyśmy"
|
|
#3616 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3617 |
|
Zakorzenienie
|
ja się nie odzywa bo w sumie pracowałam ponad rok w budżetówce
![]()
|
|
|
|
#3618 |
|
Zadomowienie
|
Jakim cudem
? Opowiadaj, jak się udało? Co robiłaś? Jak się podobało?
|
#3619 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do owoców i ps4 - co takiego Was w tym śmieszy? Ja sobie tego nie wymyśliłam, nawet nie wiem po co miałabym to robić. Jaracie się tym, to na co czekacie? Wyślijcie aplikację do cc o którym pisałam, będziecie mogły wtedy na własne oczy zobaczyć jak tam jest. |
|
|
|
|
#3620 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3621 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czasami pomagam tutaj dziewczyną w różnych wątpliwościach, dotyczących CV lub rozmów kwalifikacyjnych. Ciekawa jestem z jakich. Podziel się tym, dlaczego WAM żal mnie? Edytowane przez Dagusia18 Czas edycji: 2014-02-21 o 17:27 |
|
|
|
|
#3622 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo jesteś sfrustrowana po tym, jak po studiach nie mogłaś znaleźć pracy. My też jesteśmy, ale chociaż umiemy się do tego przyznać, a nie wmawiamy sobie, że praca w magazynie czy tam sklepie meblowym jest spełnieniem marzeń i nie piszemy o niej jakbyśmy były co najmniej prezesami NBP. Po godzinach nie udajemy speców od HRu. Zastanów się zatem kogo chcesz udawać-szczęśliwą, spełnioną zawodową businesswoman w meblowym czy jednak przyznać się do deprechy z powodu braku pracy (bo jednak tutaj zaglądasz, więc coś chyba jest nie halo). Jak się jest szczęśliwym, to nie śledzi się non stop wątku "Mam depresję". Nie wiem skąd u Ciebie ta wyniosłość, przemądrzałość. Nie masz do tego powodów. I jeszcze rzucanie do jednej z dziewczyn, która nie dała rady w CC tekstu "no chyba, że do niczego się nie nadajesz" itp. Zastanów się kogo chcesz grać, a nam nie psuj zabawy. Mamy prawo sobie odreagować na wątku i się pozgrywać.
|
|
#3623 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nigdzie tutaj nie pisałam, że praca w salonie meblowym to spełnienie marzeń, ale umówmy się, że w tym kraju ciężko o pracę marzeń. Jestem szczęśliwa z tego co mam. Spokojna praca, umowa o pracę i godziwe wynagrodzenie. Nie udaję speca od HR, ale mam w tej branży i doświadczenie i kilka kursów, więc nie widzę nic złego w pomocy innym w tej kwestii. Nie wiem też skąd wzięłaś stwierdzenie, że jestem sfrustrowana tym, że po studiach nie miałam pracy. Pracowałam podczas studiów większość czasu (z niewielkimi przerwami) i po nich też jakoś dawałam radę. Nikt od razu nie dostaje pracy marzeń po studiach. Ahhh, no i nie mam depresji, zaglądam tutaj z ciekawości, a tego nie zabronisz mi tego, nawet jeśli bardzo byś chciała. Uważam, że na każdego z nas w życiu przyjdzie pora, ale żeby cokolwiek osiągnąć najpierw trzeba się nieźle napracować, nawet jeśli miałaby być to praca w cc czy na produkcji. |
|
|
|
|
#3624 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Kobiety widzę, że wesoło tutaj się zrobiło
może to i dobrze, trochę trzeba się oderwać od wszystkiego.Ja wczoraj miałam bardzo zły wieczór, znowu złapałam dołka, zaczęłam wypisywać do TŻta, pytał się mnie czy chcę z nim zerwać czy co... i wróciły mi słowa mojej teściowej, że zmarnowałam 5 lat z TŻtem i że jej jest wstyd jak koleżanki się pytają jak tam jej syn, czy już się wyprowadził itp. Poryczałam sobie i dzisiaj tak mi cieżko jakoś. Byłam w mieście, zostawiłam CV w Atlantic i MotherCare bo mieli wywieszone ogłoszenie. |
|
|
|
#3625 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3626 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Generalnie było fajnie , uważam że to banalna i fajna praca dla kobiety, gwarancja posady po macierzyńskim, czasami całe dnie piło się kawę a czasami cały dzień był zapierdziel. Byłam referentem. Pracowałam na biurze obsługi interesanta, trochę miałam swoich spraw a potem pracowałam jako sekretarka wydziałowa ( bardzo lubiłam sumie tą pracę). Chcieli żebym została w sumie i mieli napisać konkurs typowo dla mnie, a ważne jest to że byłam w trakcie studiów ale odmówiłam bo dusiłam sie w tym moim małym mieście bez perspektyw i postanowiłam się przeprowadzić do Kielc bo już nie mogłam. Tutaj zresztą w kielcach też pracowałam na sekretariacie 8 miesięcy, a potem przeniosłam się na studia dzienne. Konkursy zawsze są ustawione pod konkretne osoby więc tak naprawdę to nie ma się szans, w Kielcach jest tak samo. Ostatnio nawet dużo było ogłoszeń ale to jest konkurs pod konkretną osobę rozpisany, nikt z zewnątrz nie ma szans. Dzieci urzędowe u mnie w rodzinnym mieście tak nazywają dzieci pracowników urzędów,starostw i Ci młodzi pracownicy w UM wszyscy byli kogoś córką/synem nawet na staż z reguły przychodzi osoba jakoś spokrewniona z jakimś pracownikiem UM. Generalnie te starsze Panie w urzędach to tylko siedzą piją kawkę i obgadują ludzi, a bo ta ma nowy samochód a ta znów ma nową kieckę, a skąd mają na to pieniądze itp. Tylko ploty , ploty , ploty są wścibskie i okropne. Młodzi pracownicy na szczęście normalni byli. |
|
|
|
|
#3628 |
|
Zadomowienie
|
To można wracać do tematu budżetówki
|
#3629 |
|
Zakorzenienie
|
Ja robiłam prawie 2 lata plus 2 staże, też budżetówka
|
|
#3630 |
|
Zadomowienie
|
A można wiedzieć czemu już nie pracujesz? Z budżetówki kojarze tylko jedną koleżankę, tą z komisariatu
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:49.

) trochę ruszyło ze stażami oraz dużo ofert umieścili odnośnie prac interwencyjnych. Wolałabym to bo większe zarobki chociaż staż też by mnie zadowolił. Jedna oferta najbardziej mi się spodobała do Urzędu Miejskiego ale wymagane doświadczenie w administracji publicznej (a ja miałam tylko trzy miesięczne praktyki studenckie w starostwie

). Nie rozumiem, jak to nie ma umowy? To co jest. I że niby stawki 6 zł...Ja nie wierzę w takie bajki.

No, ale widzisz, już zaczynam szukać pracy na weekendy. Wyciskane świeże soki z warzyw, to bardzo fajna opcja. Kusisz tą pracą, kusisz. Rozumiem, że umowa o pracę jest (ludzie coś mówią o braku umów, a to przecież nierealne, gadają jakieś głupoty!!!). No to jak tylko mnie zatrudnią, to od razu lecę po jakąś serię na ps4. Kurczę, chyba rzucę tą budżetówkę na rzecz pracy w CC...sama czytałaś moje dzisiejsze perypetie w pracy...pretensje, bo na 1,5 h wyszłam do toalety, muszę wyłączać telefon i zamykać drzwi od środka, bo jak nie, to nawet i z osiem osób potrafi przyjść przez cały dzień z jakimiś sprawami. No i nikt nawet nie pomyśli o koszach z owocami, czy świeżo wyciskanych sokach z warzyw. Zero dbania o pracownika.

Z opisu wszystko wygląda idealnie, to nie praca, to istna zabawa w dodatku na wspaniałych warunkach zatrudnienia! Ps4, maty relaksacyjne, soki wyciskane z warzyw, kosze z owocami. Tylko drogich alkoholi brak. W sumie jedna wizażanka, tak samo opisywała pracę w CC, nick miała na literkę D, także coś w tym być musi. Czyżby to ona była tą Twoją znajomą z którą rozmawiałaś przez telefon w trakcie jej relaksu na macie relaksacyjnej?
(laski - koks - tajski boks)