W Nowy Rok wkraczamy i offtopowo o włosy nadal dbamy - cz. XXIX - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-21, 11:14   #3781
pluskotka
Zakorzenienie

Dot.: W Nowy Rok wkraczamy i offtopowo o włosy nadal dbamy - cz. XXIX

Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość
To jo żech musiała wtedy stać w kolejce po piwo..
Pitolisz. Włosy gęściochy i usta mniamniuśne Chociaż może od piwa zgęstniały, a usta też skorzystały
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć."
pluskotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 11:25   #3782
M4rt3czk4_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
Matko kochana, prawdziwego drożdżowego ciasta to ja ze dwadzieścia lat nie jadłam. Umiesz piec drożdżówki ?
Drożdżówki robię z http://smaker. pl/przepis-drozdzowki-z-serem-instrukcja,104152.html , wychodzą pyszne, puszyste, miękkie, o wiele lepsze niż kupione, spróbuj kiedyś, na pewno wyjdą

usuń sobie spację przed pl

Edytowane przez M4rt3czk4_92
Czas edycji: 2014-02-21 o 11:35
M4rt3czk4_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 11:26   #3783
201703240903
Konto usunięte

Aktualizacja:
http://ksiezycowaroza.blogspot.com/2...acja-luty.html
201703240903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 11:34   #3784
M4rt3czk4_92
Zakorzenienie

Za niedługo uciekam na miasto po jantar, mam nadzieję, że go znajdę bo mój już mi się kończy, łatwiej u mnie spotkać świętego Mikołaja niż jantar
jak wrócę to nałożę jakiś olej, wyrypię i będę testować dobrocie od Heroldin na ryjek pójdzie błotko, nos mi się od niego łuszczy

też mam cerę naczynkową ale tylko na policzkach i powiem Wam, że błotko robi mi dobrze
M4rt3czk4_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 11:38   #3785
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathinna Pokaż wiadomość
mam pół opakowania balsamu arganowego GP na wydaniu jakby co
Ooo, chyba się zaczaję .

[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;45255096]
Na egzaminie było tak sobie. Ogolnie to egzaminator jak schodził na dół, do biurka (usadzili mnie w przedostatnim rzędzie) to obrócił się do mnie, uśmiechnął i puścił oczko wyniki mam mieć do soboty, do południa
[/QUOTE]

Trzymam kciuki, daj znać jak wyniki będą!

Cytat:
Ja twierdzę, że warto kupić i nie tylko ze względu na zapach. Ja go każdego dnia do twarzy używam. Na włosy nie próbowałam z prozaicznej przyczyny : koszty dostawy No chyba, że ktoś z Dolnego Śląska, powiat wrocławski z pobliża gminy Długołęka. Taki to se może pozwolić Tam najlepszy olej z pestek śliwek mają.
Ja to go pewnie zjem. Chociaż ostatnio próbowałam wody różanej i niestety nie smakuje tak, jak pachnie .

Dzisiaj dzień piękności i sprzątania, bo czekam cały dzień na kuriera, jakby nie można było się umówić na konkretną godzinę .

Muszę iść na rektoskopię . Niech któraś powie że miała, da się przeżyć i wcale nie jest strasznie .

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 11:50   #3786
moooniek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pluskotka Pokaż wiadomość
Na Tobie bardzo ładny, ale u siebie go nie widzę. Za to napawania się cudzymi zbiorami i paznokietkami nigdy nie za wiele

Eee, nie ma się czym chwalić. Indyk albo gąska lepsze

Fejsbuk mnie też irytuje (odwala czasem psikusy), a Moniki nie mam na Fb
Podam Ci mojego mniej oficjalnego maila: missisipi89@wp.pl

Ver, spóźnione wszystkiego najlepszego i czego sobie tylko zamarzysz! A i wątroby wytrzymałej

Powiem Wam, że ciężkie jest życie naczynkowca. Uwierzcie, że wolałabym mieć trądzik i wytępić go mocnymi kwasami czy retinoidami. A tak to mam zaskórniki, rozszerzone pory i wrażliwą facjatę.
Wczorajsze skrócone SPA w postaci nowej maski (Bania Agafii) na gębę było największym niewypałem urodowym w moim życiu. Próba uczuleniowa niewiele dała, wkurzyłam się, zmyłam maskę i poszłam jako burak spać.
Kolejne testy na dekolcie i szyi. Jeżeli będzie mnie i tam czerwienić to albo pójdzie w świat, albo do golenia
Uwierz, ze nie wolalabys, bo tradziku nie da sie ot tak "wytepic". Staram sie od tylu lat i nic. To znaczy moze nie nic, jest poprawa, nawet ogromna, porownujac ze stanem cery przed 3 laty, ale jestem juz skazana na tradzik chyba do konca.zycia. Po odstawieniu atre cera po 2 miesiacach zaczela sie, w zastraszajaco szybkim tempie, pogarszac. Nie mam juz sily na moja twarz...

Ja wczoraj uzylam mydla, szamponu i ktorejs z masek i jak na razie nie jestem na nie, wiec jest dobrze

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość
To jo żech musiała wtedy stać w kolejce po piwo..
Chyba stałam z Toba

Stary 2014-02-21, 12:06   #3787
aleeexandra
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
Mam dzisiaj ghd, nie spóźniłam się na żadne zajęcia, niedługo się zbieram do TŻta, jedno straszne kolokwium przesunięte tydzień do przodu - dobrze jest! I postanowiłam, że jak już wszystkie odżywki zdenkuję, to w nagrodę kupię sobie Nivea Long Repair, Garnier Lśniące i Gładkie i balsam Green Pharmacy z olejkiem arganowym. Nie wiem co mnie wzięło na całkowitą wymianę.
Polecam Nivea Long Repair, to moje odżywkowe KWC

Właśnie wyschły mi włosy po Biovaxie z 3 olejami od Heroldin i jest wow
aleeexandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 12:29   #3788
pluskotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez M4rt3czk4_92 Pokaż wiadomość
też mam cerę naczynkową ale tylko na policzkach i powiem Wam, że błotko robi mi dobrze
Ja wolę nie ryzykować

Cytat:
Muszę iść na rektoskopię . Niech któraś powie że miała, da się przeżyć i wcale nie jest strasznie .
Brrr, sprawdziłam co to jest

Cytat:
Napisane przez moooniek Pokaż wiadomość
Uwierz, ze nie wolalabys, bo tradziku nie da sie ot tak "wytepic". Staram sie od tylu lat i nic. To znaczy moze nie nic, jest poprawa, nawet ogromna, porownujac ze stanem cery przed 3 laty, ale jestem juz skazana na tradzik chyba do konca.zycia. Po odstawieniu atre cera po 2 miesiacach zaczela sie, w zastraszajaco szybkim tempie, pogarszac. Nie mam juz sily na moja twarz...

Ja wczoraj uzylam mydla, szamponu i ktorejs z masek i jak na razie nie jestem na nie, wiec jest dobrze

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Chyba stałam z Toba

Wiem, że może być cięższa odmiana trądziku, choć z takim się nie zmagałam. U mnie jest taka sytuacja, że muszę być pośrodku, bo chcąc skutecznie wytępić zaskórniki i wyrównać cerę po rozszerzonych porach musiałabym narazić naczynka. A tak to muszę się cackać jak z jajkiem i w pełni szczęścia też nie będe
A i zmarom muszę przeciwdziałać. To już ten wiek, dzięki któremu producenci kosmetyków lubią zachęcać na opakowaniach do kupna i zapala się ostrzegawcze żółte światełko

A wiecie, że mam ochotę na czarnego Kozela, skoro już mowa o piwach? No ale w pracy jeszcze siedzę
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć."
Stary 2014-02-21, 12:34   #3789
EdizA
Zakorzenienie

Dziewczyny, gdzie szukać Rimmel'a Space Dusta?
Z tego co mi świta- w Rossie u mnie go nie było..
EdizA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 12:47   #3790
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Nie strasz dziewczyny, da się przeżyć Gorsza jest kolonoskopia i nie da się jej przeżyć. Pozwoliłabym, by zżerał mnie rak, niż miałabym iść na nią drugi raz
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 13:35   #3791
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Nie pomagasz .

Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
Nie strasz dziewczyny, da się przeżyć Gorsza jest kolonoskopia i nie da się jej przeżyć. Pozwoliłabym, by zżerał mnie rak, niż miałabym iść na nią drugi raz
A to kolonoskopii nie robią ze znieczuleniem?

Stary 2014-02-21, 14:16   #3792
Aleksandriiia
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie pomagasz .

U nas robią rekto, kolono, baaaa nawet gastro jak się uprzesz w towarzystwie anestezjologa, Ty sobie smacznie śpisz, a oni grzebają se gdzie trzeba

Głusi nie gęsi, swój język mają

Denko??? (48)
d/s - 24
b/s - 2
próbki/saszetki - 4
szampony - 9
wcierki - 4
serum - 2
oleje - 3
Aleksandriiia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 14:23   #3793
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Nie wszędzie, ja akurat się załapałam, bo miałam chyba 16 lat, ale gdybym miała mieć robioną teraz, a skierowań mam dwa, nie dostałabym narkozy
Cytat:
Napisane przez Aleksandriiia Pokaż wiadomość
U nas robią rekto, kolono, baaaa nawet gastro jak się uprzesz w towarzystwie anestezjologa, Ty sobie smacznie śpisz, a oni grzebają se gdzie trzeba
Takie luksusy. Ja na rekto nie miałam nic, na gastro też się nie zapowiada bym miała, ale to akurat mi niestraszne Mogę łykać, jak trzeba

Kutfa, nie mogę, pięknie to ujęłaś

Zakręciłam dziś włosy, widzę, że urosły
Stary 2014-02-21, 14:28   #3794
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
No to elegancja-francja .

Cytat:
Nie wszędzie, ja akurat się załapałam, bo miałam chyba 16 lat, ale gdybym miała mieć robioną teraz, a skierowań mam dwa, nie dostałabym narkozy

Takie luksusy. Ja na rekto nie miałam nic, na gastro też się nie zapowiada bym miała, ale to akurat mi niestraszne Mogę łykać, jak trzeba

I i tak bolało ze znieczuleniem...? Cholera jasna.

Stary 2014-02-21, 14:31   #3795
Aleksandriiia
Wtajemniczenie

Cytat:

Zakręciłam dziś włosy, widzę, że urosły
A to racja, że nie wszędzie robią w znieczuleniu/uśpieniu, do nas przyjeżdżają nawet z Wielkopolski, bo u nas uśpienie w standardzie, ba nawet jeżeli jest przeciwwskazanie do jednego leku dadzą Ci inny, bo w niektórych placówkach np. znieczulają tylko jednym. W gastro zdarza się usypiać, ale to już nie jest w standardzie, chociaż znam szpital gdzie tak właśnie jest (kutfa Leśna Góra prawie że )

Denko??? (48)
d/s - 24
b/s - 2
próbki/saszetki - 4
szampony - 9
wcierki - 4
serum - 2
oleje - 3
Stary 2014-02-21, 14:35   #3796
moooniek
Zakorzenienie

Pluskotko, Ty jestes "po srodku", a ja, zeby dojsc do takiego stanu jak Ty, bede musiala jeszcze poczekac dluuugie lata...

Stary 2014-02-21, 14:54   #3797
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
I i tak bolało ze znieczuleniem...? Cholera jasna.
Miałam robione za jednym zamachem gastro i kolonoskopię. Samo przygotowanie do badania to ZŁO w czystej postaci; w domu 10 dni głodówki, o samej wodzie, w szpitalu dwa dni lewatyw, przeczyszczenie - ja akurat piłam 5l płynu, który smakował jak słone mydło (a porównanie mam, bo za dzieciaka zeżarłam tabletki do zmywarek ). Do badań byłam usypiana, ale po dorobiłam się opryszczki i zakażenia mordy naokoło ust, a na okolicach zadka nie mogłam siedzieć przez 1,5 tygodnia
Cytat:
A to racja, że nie wszędzie robią w znieczuleniu/uśpieniu, do nas przyjeżdżają nawet z Wielkopolski, bo u nas uśpienie w standardzie, ba nawet jeżeli jest przeciwwskazanie do jednego leku dadzą Ci inny, bo w niektórych placówkach np. znieczulają tylko jednym. W gastro zdarza się usypiać, ale to już nie jest w standardzie, chociaż znam szpital gdzie tak właśnie jest (kutfa Leśna Góra prawie że )
Kobieto, gdzie takie cuda robio? Mnie nie chcą dawać narkozy, bo jestem na coś uczulona, tylko, że nie ma papierów w szpitalu odnośnie mojego zabiegu, gdy prawie zeszłam na bloku, a teraz szukaj igły w stogu siana, co może mnie uczulać. Miałam narkozę chyba ok. 10 razy i każda, to próba czy przeżyję, czy zejdę
Stary 2014-02-21, 15:07   #3798
201704240919
Konto usunięte

Cytat:
A shea jest chyba bardziej wydajne od drogeryjnych balsamów.

Słyszałam tyle o zapachu oleju z pestek śliwek... Muszę go w końcu kupić .

Dokładnie. Nawet ekonomiczniej jest kupić to masło. Ja zawsze wybieram wersję rafinowaną 200g, jakoś nie odczuwam większego wpływu wersji organicznej.
Cytat:
Espumisan i Essentiale Max remedium na wszystko
Espumisan zawsze mam w apteczce

Pluskotko - a co ja mam powiedzieć, jeśli mam cerę trądzikową, a zarazem naczyniową? Szczerze, to wolałabym mieć albo jedno, albo drugie. Mam bardzo ograniczony wybór kosmetyków i zazwyczaj to, co pomaga naczynkom nie ma większego wpływu na trądzik. Dobrze, że mam już sprawdzone środki. Jak ja żałuję, że Atrederm nie jest dla mnie. A maltretuję skórę tylko tezarotenem w żelu, kwasem azelainowym, albo kwasami PHA. Często z mizernym skutkiem.
201704240919 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 15:10   #3799
Aleksandriiia
Wtajemniczenie

Cytat:
Miałam robione za jednym zamachem gastro i kolonoskopię. Samo przygotowanie do badania to ZŁO w czystej postaci; w domu 10 dni głodówki, o samej wodzie, w szpitalu dwa dni lewatyw, przeczyszczenie - ja akurat piłam 5l płynu, który smakował jak słone mydło (a porównanie mam, bo za dzieciaka zeżarłam tabletki do zmywarek ). Do badań byłam usypiana, ale po dorobiłam się opryszczki i zakażenia mordy naokoło ust, a na okolicach zadka nie mogłam siedzieć przez 1,5 tygodnia

Kobieto, gdzie takie cuda robio? Mnie nie chcą dawać narkozy, bo jestem na coś uczulona, tylko, że nie ma papierów w szpitalu odnośnie mojego zabiegu, gdy prawie zeszłam na bloku, a teraz szukaj igły w stogu siana, co może mnie uczulać. Miałam narkozę chyba ok. 10 razy i każda, to próba czy przeżyję, czy zejdę
wysłałam Ci PW

Denko??? (48)
d/s - 24
b/s - 2
próbki/saszetki - 4
szampony - 9
wcierki - 4
serum - 2
oleje - 3
Stary 2014-02-21, 16:21   #3800
versatille
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Organiczną i nieorganiczną czyżby?

był rok, kiedy mieliśmy 15h laborek w tygodniu, piękny czas...
Jedna się nazywa 'Chemia w naukach z Ziemi', a druga ' Gleboznastwo i geografia gleb'

No, ja poza tym mam pełno innych ćwiczeń

Dziękuję Wam wszystkim bardzo, bardzo za życzenia

Kath, paczka doszła

Gdy schudniesz będziesz fajnie wyglądać w ubraniu,
gdy ćwiczysz - świetnie wyglądasz we wszystkim, zwłaszcza nago!
versatille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 16:30   #3801
izaa29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EdizA Pokaż wiadomość
W drogerii laboo
izaa29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 16:32   #3802
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EdizA Pokaż wiadomość
Teoretycznie w żadnej sieciówce nie ma Space Dustów (SP, Ross, Natura, Hebe- niet), odstępstwem są podobno drogerie Laboo, no i podobno w niesieciowych są.
Sama się wybieram w najbliższym czasie na wyprawę do Laboo- godzina podróży tramwajem i autobusem i z buta, miasto takie nieznane, ja taka sama. Ale czego się nie zrobi, kiedy aż du*a boli i pożądam lakierów tych?

Urwałam się z wykładu, coby pokibicować koleżance, bo sztafetę biegnie. A miałam być dobrą studentką w pierwszym tygodniu semestru.
Scarrabeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 16:38   #3803
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

Cytat:
Napisane przez versatille Pokaż wiadomość
Jedna się nazywa 'Chemia w naukach z Ziemi', a druga ' Gleboznastwo i geografia gleb'

No, ja poza tym mam pełno innych ćwiczeń

Dziękuję Wam wszystkim bardzo, bardzo za życzenia

Kath, paczka doszła
cale wszystko?
Stary 2014-02-21, 16:42   #3804
pluskotka
Zakorzenienie

Cytat:
No jejku, sama bym się przeraziła takim badaniem. Chyba musiałabym być naprana żeby się temu poddać

Cytat:
Napisane przez Ewuniaa16 Pokaż wiadomość
Dokładnie. Nawet ekonomiczniej jest kupić to masło. Ja zawsze wybieram wersję rafinowaną 200g, jakoś nie odczuwam większego wpływu wersji organicznej.

Espumisan zawsze mam w apteczce

Pluskotko - a co ja mam powiedzieć, jeśli mam cerę trądzikową, a zarazem naczyniową? Szczerze, to wolałabym mieć albo jedno, albo drugie. Mam bardzo ograniczony wybór kosmetyków i zazwyczaj to, co pomaga naczynkom nie ma większego wpływu na trądzik. Dobrze, że mam już sprawdzone środki. Jak ja żałuję, że Atrederm nie jest dla mnie. A maltretuję skórę tylko tezarotenem w żelu, kwasem azelainowym, albo kwasami PHA. Często z mizernym skutkiem.
A to nie Ty pisałaś, że stosujesz retinoidy? Po nich Ci naczynka wyskoczyły?
Azelainowym sama się maltretuję i kwasami PHA. Po azelainowym mam efekty, ale jeszcze to nie to
Zainteresowałaś mnie tezarotenem. Na szybko przeczytałam, że to jakaś pochodna retinoidów stosowana przy łuszczycy. Napiszesz mi coś więcej o nim?
Stary 2014-02-21, 16:42   #3805
edytah10
Wtajemniczenie

GG do edytah10

7lat temu ugryzł mnie w nogę pies, w południowo-wschodnią część łydki, ±5cm powyżej kostki. Jeszcze pół roku temu okazjonalnie volała mnie cała noga, takim nie do wytrzymania bólem. Od jakiegoś czasu jednak zebralo się jej na bycie wyjątkowo wrażliwym meteoropatą, tak więc od tygodnia mnie boli. Nie mięśnie, a kurna kość w środku a w domu ani grama niczego przeciwbólowego... aż mi czacha dymi
edytah10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 17:16   #3806
kascysko
Zakorzenienie

Kupiłam dziś 3 piękne lakiery do paznokci.

Na odstresowanie po robocie. Nie wyrabiam, kufa.
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 17:19   #3807
Aleksandriiia
Wtajemniczenie

Piekę ciacho z ananasem i wiśniami ze spirytu
Zaraz będę zagniatać ciacho na focaccię
Taka rozpusta

Denko??? (48)
d/s - 24
b/s - 2
próbki/saszetki - 4
szampony - 9
wcierki - 4
serum - 2
oleje - 3
Stary 2014-02-21, 17:22   #3808
201704240919
Konto usunięte

Cytat:
A to nie Ty pisałaś, że stosujesz retinoidy? Po nich Ci naczynka wyskoczyły?
Azelainowym sama się maltretuję i kwasami PHA. Po azelainowym mam efekty, ale jeszcze to nie to
Zainteresowałaś mnie tezarotenem. Na szybko przeczytałam, że to jakaś pochodna retinoidów stosowana przy łuszczycy. Napiszesz mi coś więcej o nim?
Nie, w moim przypadku retinoidy zmniejszyły widoczność naczynek. Jestem strasznie gruboskórna po nich, zwłaszcza na czole.
Stosowałam Zorac 0.05%, pisałam o nim na blogu. To jedyny środek, po którym mam efekt WOW. Cera bez skazy, gładka jak u dziecka. Jesienią powracam do niego ponownie
Stary 2014-02-21, 17:32   #3809
pluskotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Kupiłam dziś 3 piękne lakiery do paznokci.

Na odstresowanie po robocie. Nie wyrabiam, kufa.
Zdradzisz chociaż kolory?

Cytat:
Napisane przez Ewuniaa16 Pokaż wiadomość
Nie, w moim przypadku retinoidy zmniejszyły widoczność naczynek. Jestem strasznie gruboskórna po nich, zwłaszcza na czole.
Stosowałam Zorac 0.05%, pisałam o nim na blogu. To jedyny środek, po którym mam efekt WOW. Cera bez skazy, gładka jak u dziecka. Jesienią powracam do niego ponownie
Muszę zatem popatatajać na Twojego bloga. Byłam tam parę razy, ale na wpis o Zoracu chyba nie trafiłam.
Zmniejszyły naczynka? Kuszące, zwłaszcza, że są dwie szkoły w sprawie retinoidów. Jedni twierdzą, że retinoidy są w stanie pogrubić cerę, a inni, że wręcz przeciwnie. Stąd dygam przed nimi, ale też w inne dni kusi
Stary 2014-02-21, 17:36   #3810
201704240919
Konto usunięte

Cytat:
Zdradzisz chociaż kolory?

Muszę zatem popatatajać na Twojego bloga. Byłam tam parę razy, ale na wpis o Zoracu chyba nie trafiłam.
Zmniejszyły naczynka? Kuszące, zwłaszcza, że są dwie szkoły w sprawie retinoidów. Jedni twierdzą, że retinoidy są w stanie pogrubić cerę, a inni, że wręcz przeciwnie. Stąd dygam przed nimi, ale też w inne dni kusi
Wpis jest TUTAJ. Wiem, ze są dwie szkoły. Sama bałam się retinoidów, ale miałam cerę w tragicznym stanie i ratowałam się czym mogłam. Akurat mnie tezaroten nie podrażnił - owszem skóra swędziała, kuła, ale nigdy nie piekła i nie byłam zaczerwieniona. Akurat moja skóra jest widocznie grubsza, zwłaszcza widzę to na czole i brodzie. Niestety zostają mi tylko retinoidy w kremie i żelu, zawsze chciałam spróbować z Atre, ale u mnie odpada...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości