|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2011 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12
Cytat:
![]() spróbuj może jeszcze trochę z tym aventem docisnąć do cycka - a nuż załapie, bo teraz może gdzieś powietrze dochodzi i stąd słabsze ssanie. moja córka śpi już tyle, że zaczynam się nudzić ![]() ![]()
![]() |
#2012 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Zdarza,wtedy odciągam ręcznie trochę,żeby poczuć ulgę. tzn trochę zawsze wypije,ale np już z drugiej piersi nic. Roane kurcze niech już się zacznie u ciebie! ![]()
![]() |
#2013 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2014 |
Zakorzenienie
|
Moje dziecko marudzilo cały dzien, aż w końcu padło i już ponad 3 godziny śpi. Ja tez sobie pospalam
![]() Ale mimo marudzenia w sumie dzien nie był zły, widziałam się z moim przyjacielem i z Ejani ![]() Akkma chyba Avent ma opcje ręczną i elektryczną. Współczuje Ci porodu ![]() ![]()
#2015 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też tak łaziłam i myślałam i myślałam. I wiesz co zrobiłam? Stwierdziłam, ze jak wyjmę już kosz mojżesza i sie na niego napatrzę to siłą sugestii Marcel wylezie. No, ale dałam spokój z myśleniem. I wylazł po dwóch dniach, z małą pomoca po odkurzaniu dywanu na klęczkach ![]() Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2014-02-21 o 19:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2016 | |||||
Zakorzenienie
|
Dołączam dzisiaj do wykończonych mam. Dzisiaj już mi zabrakło cierpliwości. Dopiero gdy TZ przyszedł i przejął na chwile mała po godzinie mi przeszło.
W poniedziałek TZ wyjeżdża na 8 dni. Słabo mi się robi jak myśle o tym, co mnie czeka i pluje sobie w brodę, ze zgodziłam się na ten cholerny wyjazd. W ciagu dńia będzie przyjeżdżać moja mama, ale najgorzej jest wieczorem i w nocy do 3 rano. Mam nadzieje, ze nie będziecie o mnie słuchać w wiadomościach ![]() Cytat:
![]() Patrycja -śliczny kocyk i śliczna córeczka. Ma przepięknie przyozdobione łóżeczko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A co do łuszczacej się skory na brzuszku - trzeba ja czymś smarować. U mnie pomaga kąpanie w Oilatum i smarowanie parafina. Oliwka Hipp sobie nie poradziła. Chciałabym mała smarować olejem kokosowym, tylko zastanawiam się czy ńie trzeba trochę odczekać, żeby jej nie uczulilo. Ja w ciąży musiałam odstawić kosmetyki naturalne ![]() ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Akkma - współczuje porodu. Nie rozumiem dlaczego lekarze tak zwlekali ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2017 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Roane współczuję Ci tej sytuacji, wyobrażam sobie jak bardzo musisz być sfrustrowana. Wytrzymaj jeszcze kilka dni ![]()
![]() |
#2018 |
Zadomowienie
|
Cholera dziewczyny właśnie wyczułam u małej pod sutkiem małą gulkę. Czy to może być normalne?
Pod lewym takiej nie ma.
![]() |
#2019 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() milka dasz radę! Pamiętaj, ze zawsze możemy pójść razem na jakiś spacer albo wladowac Emila z Walerią do jednego mieszkania - co dwójka ryczących dzieci to nie jedno ![]()
![]() |
#2020 | |||||
Konto usunięte
|
Moje dziecko w końcu zasnęło jakieś 20 minut temu
![]() ![]() ![]() Mam nadzieję że pośpi chociaż ze dwie godziny cobym mogła zjeść i się umyć ![]() ![]() EDIT: Właśnie się obudziła ![]() ![]() ![]() Normalnie nie wiem skąd ona bierze tyle energii że cały dzień może nie spać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Alicja też mnie kopie, osłaniam się wtedy ręką ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No nie wiem czy lepiej. Można tak powiedzieć. W poniedziałek trzymałam ją przy cycku, i zanurzyłam nóżki w kąpieli to tak zakwiliła jakby biedna szła na tortury. Ale zanurzyliśmy ją w wannie, był ryk a potem cisza. No i w środę wzięłam ją do wanny do siebie - płakała, ale co prawda płakała już wcześniej więc może to przez to. Plusem jest to że nie robiła ostatnio jezuska i to że po prostu tylko płacze - a wcześniej się darła tak że aż jej powietrza brakowało. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2021 | |
Zakorzenienie
|
Akkma - współczuje porodowych wrażeń, najważniejsze, że wszystko już za Tobą
![]() ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
to pewnie gruczoł może lekko powiększony- bywają takie hormonalne sprawy poporodowe
![]() |
#2022 |
Wtajemniczenie
|
Akma: mój ma za uszkiem gulkę taką
|
![]() ![]() |
![]() |
#2023 | |||||||
Rozeznanie
|
ja pierdziu moje dziecko wydałoprzez ostatnią godzinę wręcz zwierzęce okrzyki
![]() zaczęło się od kąpieli..a raczej od ubierania po niej. o ile pluskać się kocha to ubierać/przewijać nienawidzi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() odciągnięty "na świeżo" pokarm w temperaturze pokojowej może stać 12h. z tego co pamiętam inaczej jest z rozmrażanym jak obawiasz się o bakterie to przelewaj z bitelki w której masz odciągnięte do butelki z której karmisz. Cytat:
brawo za opis! ![]() ![]() no i ja też jestem za wyborem. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() smaruję ciało, głowę podczas wyczesywania a podczas kąpieli trochę wrzucam do wanienki i jest później cudownie mięciutka a jak pachnie ![]() ![]() Cytat:
z tą wątrobą dziwna sprawa...może spytaj na jakimś konkretnym forum albo napisz maila do tej międzynarodowej organizacji od laktacji, kp [1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;45269020] No wiem wiem, staram się zaciskać zęby i nie patrzeć w lustro. Dobrze że waga nie działa ![]() Alicja też mnie kopie, osłaniam się wtedy ręką ![]() [/QUOTE] hehe ja wtedy zaciskam ręce i powstrzymuję się od niekontrolowanych ruchów ![]() aaaa idę się kąpać. kurde jest wczesna godzina a ja czuję się tak przetyrana jakby była 2 w nocy ![]() Edytowane przez pilotka86 Czas edycji: 2014-02-21 o 20:46 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2024 |
Rozeznanie
|
patrycjja- mała
![]() pilotka86- no właśnie też się skapnęłam dzisiaj ,że kremy do stóp mają mocznik. Ja akurat nie używałam takich ,które go mają, ale to przypadek do tego czasu. Ogólnie jakie stężenie dokładnie nie wiem. Mama pytała w sumie tylko o konkretnie tą maść. Podobno może wywołać u dziecka alergie i coś jeszcze, nie pamiętam co. No i mówiły ,że między innymi dlatego dzieci nie smaruje się maściami i kremami z mocznikiem, chyba ,że na prawdę jest to konieczne. Może to coś jak maści ze sterydami ? Nie wiem zgadywać nie będę. Ale może zapytaj też sama z ciekawości zaufanego lekarza o mocznik. W tej maści był jeszcze spirytus. Roane- heh to widzę,że obie sobie na maluchy poczekamy. Proponuje się odprężyć, przestać myśleć o tym i poczekać. Moja położna też twierdzi ,że mnie dopadnie w najmniej oczekiwanym momencie jak przestane mieć w głowie natychmiastowy poród. Tak więc...... looooooozik ![]() ![]() Shiloh- fajny leżaczek kupiłaś Marcelkowi Akkma- ![]() Ja byłam z TŻ u fryzjera, a potem na zakupach. Tak mi się źle zrobiła w sklepie ,że myślałam iż do kasy nie dojdę. Nagle tak słabo, mroczki przed oczami, nogi się trzęsły, TŻ mnie asekurował co bym nie upadła gdzieś na środku. Zajechaliśmy do domu, położyłam się na kanapie, wypiłam herbatę, wodę poleżałam i mi przeszło. Teraz już po kolacji zrobionej przez męża dalej odpoczywam. Ale zaraz wezmę się za lody waniliowe ![]()
#2025 |
Gang Iren
|
Kacper je i przysypia. Może uda mi się dziś położyć wcześniej. Bardzo bym chciała
![]()
#2026 |
Zakorzenienie
|
A w ogóle to mamy dzisiaj podwójny powód do świętowania
![]() ![]()
#2027 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2028 |
Zadomowienie
|
Akkma
![]() ![]() Roane, muminku juz niedlugo dziewczyny. A tak swoja droga to piszecie, ze juz chcecie urodzic itp.i sobie uswiadomilam, ze Wy ciagle jeszcze w ciazy, a mnie sie wydaje, ze ja to w ciazy bylam kuuupe czasu temu, juz nawet nie bardzo pamietam jak to bylo z brzuszkiem, a minely w sumie 2 miesiace od porodu ![]() perfuzja najlepszego dla Emila ![]() ![]() ![]() A ja juz od godziny w lozku poleguje, Alek po kapieli usnal po 21, ciekawe na jak dlugo ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2029 | ||
Raczkowanie
|
Właśnie zaliczam 3 dziś godzinę spokoju. W trakcie dwóch poprzednich oprócz ogarniania domu zdążyłam zajrzeć na sieć i zamówić chustę, może będę mogła więcej porobić. Albo chociaż usiąść przy komputerze na godzinkę w ramach relaksu, bo oczywiście kupiliśmy tablet za wszystkie zakitrane bony empikowe, zamówiłam aero żeby mieć dostęp wszędzie i co? Na naszej kanapie jest czarna dziura zasięgu
![]() [1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;45263479] ![]() I też teraz śpi z kupą w pieluszce ale nie mam zamiaru na razie jej ruszać bo znowu nie zaśnie. Rozumiem Cię doskonale, też mam ochotę wyć ![]() Nie mówiąc o tym że na spacer nie wyjdę bo się drze jak tylko ją gdziekolwiek przekładam. Mam nadzieję że to minie niedługo ![]() Z innej beczki - czy znacie jakieś ćwiczenia na uda i dupę bez obciążania brzucha? Jestem 4 tyg po CC ale chciałabym coś ćwiczyć. Chciałam dzisiaj założyć jeansy biodrówki które kupiłam rok temu. Myślę sobie że jak biodrówki to pociążowy brzuch nie powinien przeszkadzać. Niestety ledwo je na tyłek założyłam, nie mówiąc o tym że nie mogę się zapiąć (i naprawdę dużo brakuje). Strasznie rozrosły mi się uda i tyłek!! Muszę zacząć coś z tym robić, pomóżcie błagam ![]() Justien widzę że chyba w wielu rzeczach mamy podobnie, szkoda że tych złych ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2030 |
Zadomowienie
|
Rzucil mi sie w oko przepis na fajny tort na np.chrzciny http://kotlet.tv/tort-teczowy, zjadlabym taki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2031 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Znaczy, zeby dawać w temperaturze pokojowej? U nas podgrzewanie to jakiś koszmar jest, Emil jest przyzwyczajony, ze dostaje piers od razu jak tylko się obudzi (albo jak tylko zostanie przewiniety), wiec te parę minut czekania aż butla się podgrzeje to masakra jest dla dziecka. Zanosi się płaczem tak, ze aż łzy mu się pojawiają ![]()
![]() |
#2032 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2033 |
Wtajemniczenie
|
A u nas kolejne zmartwienie...przy zmianie pieluszki zobaczyłam krew na pampersie z kikutka po pępowinie. Cholercia, chyba sobie go jakoś Mała naderwała przy wierzganiu, zachaczyła o coś czy jak. Kurde nie wiem co teraz z tym zrobić, przemyłam Octaniseptem, ale boję się, że jak znów o coś zahaczy to sobie go urwie całkiem.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2034 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2035 |
Zadomowienie
|
Marysia wlasnie zalicza wieczor mega marudy i cycko wymuszacza. oby usnela bez cycka w buzi.
Akkma porod rzeczywiscie dajacy w kosc, mam wrazenie, ze zbieranie sie po cc to pikus. Milka, Justien, Inw wspolczuje tych trudnych dni. ja sobie jak mantre powtarzam, ze jeszcze chwila a wszystko sie unormuje, choc czasem mam wrazenie ze rece mam do ziemi.
#2036 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
A jakby co to medela wiem że się sprawdza i da się zdaje się zrobić zestaw ręczny+eletkr. Cytat:
![]() [1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;45269020]Moje dziecko w końcu zasnęło jakieś 20 minut temu ![]() ![]() ![]() Mam nadzieję że pośpi chociaż ze dwie godziny cobym mogła zjeść i się umyć ![]() ![]() EDIT: Właśnie się obudziła ![]() ![]() ![]() Normalnie nie wiem skąd ona bierze tyle energii że cały dzień może nie spać ![]() I czemu nie mogą się młode podzielić tą energią z rodzicami? Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2037 | ||
Konto usunięte
|
Dziecko moje usnęło w końcu przed północą, czyli standardowo. Moja córka chyba wdała się w rodziców - my też wcześnie spać nie chodzimy.
Plus jest taki że budzi się koło 5, potem koło 8 i daje spać do 10. Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
I zgadzam się z Tobą że nadchodzi moment że każda chwila ciszy i zamkniętych oczu jest jak zbawienie. Ja się boję rękę zabrać spod główki żeby nie wybudzić Alicji ehhh. Przeżyjemy, musimy!! ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2038 |
Zadomowienie
|
Justien, widzę ze Alicja tak jak i nasza Amelka nocny marek. Ale fakt że pozwala sie wyspać. A ja przyznam, że wole dluzej pospać niż wczesniej sie położyć. U nas pobudki średnio 2-6-10 poźniej troche aktywności i znowu pada a ja czesto z nią i tak ciągniemy do 13
![]() Dzis po raz pierwszy bylam świadkiem niekontrolowanej fontanny z cyca w stronę mojej córki. Ale chyba się jej bie podobalo, bo piszczała sie włączyła musialam szybko buzie zatykać - na szczęście pomogło ![]() Jutro przed południem mam tego nieszczęsnego dentystę (tak to ja wolałabym milion razy bardziej rodzic niż tam isc ![]() ![]()
#2039 |
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny za rady w sprawie temperatury mleka!
![]() U mnie kolejny rekord w szybkości nocnej pobudki - od wstania do położenia dziecka spać - 13 minut. Teraz siedzę przy łóżeczku go trochę nie wierze, ze naprawdę zasnął na dobre ![]()
#2040 |
Zakorzenienie
|
Patrycja a nie mozesz wziac znieczulenia u dentysty. Ja tez nienaaawidze szczerze! ....
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:32.