|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!
Pizza taka se :/
Malz kisi sie przed tiwi a ja grzeje dupcynke pod kolderka Szaja-o jaaaaaa, no to ostro.... strasznie jestem ciekawa jak ten podrecznik bedzie wygladal! Czyzby do lask wrocilo pisanie w zeszytach? No i co na to wydawnictwa? Mnostwo pieniedzy na tym straca.... Wysłane z mojego MID1001 |
|
|
|
#4562 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lepiej śpi? Cytat:
jak nie minie do poniedziałku to zrobię posiew moczu. Wiem, że jojczę bez sensu, ale padam dziś, jeszcze dużo miałam do załatwiania, głowa mi pęka i w ogóle jakiś taki kijowy dzień.Dziękuję! O to, to, to ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
miałam kiedyś nauczycielkę, która dawała takie kwiatki jak 1/23 itp. ![]() Złamałam dziś rytuał i po 3 łyżeczkach kaszki dałam cycka i dziecko śpi, teraz wypadałoby ją odłożyć. A ja wietrzę sypialnię, tż gada przez telefon i nie reaguje na moje znaki, żeby iść to okno zamknąć i kaloryfer odkręcić... W ogóle jak mnie wnerwiają ludzie co tak późno dzwonią
|
|||||
|
|
|
#4563 |
|
Zakorzenienie
|
Spiiiii. Oby lepiej niz wczoraj
![]() Ellmi, Fifek jest przeboski!! Taaaak, zakupy zawsze z Kuba. Onm uwielbia CH i podrywanie go przez panie sprzedawczynie :P Przez te atrakcje spal tylko 40min w dzien (zwykle kolo 2,5h lacznie...) ) Ultra, nie wiedzialam nawet, ze takie CH istnieje! Ja zupelnie drugi koniec miasta ![]() Kiece pokaze pewnie jutro, bo TZ okupuje kompa. Moj wciaz nie dziala, a nie umiem sie zdecydowac na nowy model :/ Z tego, co pamietam: Hope Hmm mysle, ze jakbyscie (tzn Twoj TZ) odmowili jej kilka razy to zorientowalaby sie, ze nie ma kto jej poratowac w trudnych sytuacjach i nie dopuszczalaby do nich. Pstryczku, juz wiemn kto sponsoruje Twoje poczucie humoru ![]() Fewciu, nie chcesz zaprosic mnie z Kuba na uczte? ![]() Witam nowa mame! Bardzo mi milo, ze dolaczylas do nas ![]() Szklanko dasz rade, bardzo silna babka z Ciebie ;*I nie pamietam chyba wiecej... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2014-02-21 o 21:37 |
|
|
|
#4564 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hihihi też nie lubię z Niuniasem. Ona się męczy, ja nic nie pooglądam... Fifek pełna stylówka. Pewnie już panienki wyrywa ![]() Fewciu ojej ale musiało Ci być przykro z takiego zbiegu okoliczności... Bo przecież sama nie wierzysz w to, że Blanka Cię nie kocha? Menu Uwielbiam chodzić na takie przyjęcia, ależ bym wpadła do Ciebie się ponajadać pyszności...Majulmi-witam Ale i tak ta część 14 już dłuuugo jest, no nie?Ryczałam przed chwilą-40 min usypiania na rękach.... Ale za rączka zaciśnięta na mojej szyi- Wrzucę Wam moją Żabę, chciałam nagrać jak mi klocki tacha a ta takie jaja sobie robi: http://www.youtube.com/watch?v=571mF...re=c4-overview Edytowane przez meduzza Czas edycji: 2014-02-21 o 21:33 |
|
|
|
|
#4565 |
|
Zadomowienie
|
Hellol
Ale mialam tydzien ciezki, jestem z wami na biezaco, a jutro wpadam na dluzej
|
|
|
|
#4566 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie no właśnie przewraca się co chwila w tych butach i niespecjalnie chce w nich chodzić Mierzyłam mu ostatni takie co na jesieni miał, z Tesco (Fifi chyba też takie miał) |i pomimo tego, że za małe super w nich chodził jakby nic na nogach nie miał. Oczywiście miał je na nogach przez chwilkę tylko Cytat:
![]() Mam nadzieję że noc jednak będzie spokojna ![]() Cytat:
Cytat:
A gdzie się wczasujecie? Cytat:
|
|
#4567 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy pierwszą próbę uspania za sobą - na razie nieudana
|
|
|
|
#4568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4569 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak zdrowie? [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45269303] wiesz, zawsze mnie rozwalało takie coś - pretensje, że znamy pytania, ale samemu nie łaska nowe ułożyć jak się chce lenić i dawać co roku ten sam zestaw to nic dziwnego, że studenci znają[/QUOTE]U mnie na uczelni kiedyś taka sytuacja była, że mieliśmy pytania i ktoś poszedł je skserować w uczelnianym punkcie. A babka tam była taka dziwna, że sobie robiła takie jakby zestawy z notatek czy innych głupot i potem to leżało, że kto chciał to kserował. No i bezmyślnie wzięła te pytania też skserowała i wystawiła na widoku. Pech chciał, że za jakiś czas ten wykładowca tam poszedł no i...było nieciekawie
|
|
|
|
|
#4570 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam pocytowane przyszedł panicz z pracy wielce obrażony ze mu swetra nie wypralam, to nic ze cały dzień lazilam mu za koszula i spodniami ! I wyłączył mi kompa. Mój poziom wk**** sięga zenitu. K.wa zawsze pakowanie wszystkich jest na mojej głowie a potem wielkie halo jak czegoś nie ma a sam sie ku.wa spakować nie umie. Tylko Madzia spalin mnie a potem tylko a wzielas to a tamto? Jakbym była duchem świętym i wiedziała co on chce ! :/ nie chce mi sie w ogole jechać na to wesele pewnie sie poklocimy ze nie umiem tańczyć tak jakby on sobie to widział. Teraz oczywiście robi pranie....
Witam nowa mamę Powodzenia na imprezach roczkowych i Buziski dla zmęczonych i zrezygnowanych ! Bedzie lepiej ![]() U nas tragiczne nocki, chyba Zomb ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4571 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4572 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Filip też uwielbia sklepy, można w przymierzalniach drzwi otwierać do woli, ściągać ubrania z wieszaków... ![]() Cytat:
jaka już duża i włoski się chyba z tyłu zaczynają kręcić? i jaki zaciesz jak się zorientowała, że zakładanie na głowę jest smieszne ![]() Cytat:
no nie mów, że to to ![]() i udanej imprezy jutro, a panicza z liścia i po sprawie
|
|
#4573 |
|
Zakorzenienie
|
rozmawiałam z TZtem, twierdzi że wie co i jak, że dlatego tak w tym miesiącu bo ona musiała dac córce na studniowkę 350 zł (studniówka ustalona od ponad roku, czemu nie odkładała?) i jej brakło do końca miesiąca kasy.. No tak.... bo wie że my mamy. Powieddziałam jasno. Ja sobie zeszyt kupuje wklejam rachunki na koniec miesiąca wiem na cokasa niepotrzebnie idzie i oszczędzam, ona niech zrobi to samo. Bo ma do jasnej cholery 2000 na miesiąc. CO ona z tym robiże jej w połowie miesiąca brakuje>
|
|
|
|
#4574 |
|
Konto usunięte
|
Bokeh, nie łam się, mój walnął dzisiaj focha ot tak, a w ogóle to rozwalił system - kurczak w krakersach w lodówce nie zjedzony, pytam czemu - a z czym? No tego to świat nie widział - wolny dzień, mięcho gotowe czeka, dla samego siebie (!!!) nie ruszył tyłka, by makaron czy ryż ugotować. A - najlepsze, że makaron dziewczynom do zupy robił
|
|
|
|
#4575 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Biedne te nasze dzieci Niech zębiska szybko wychodzą Cytat:
Cytat:
Hi hi, ale się bawi Cudowności Cytat:
Nie dziwię się , że się zdenerwowałaś ![]() Mój tż też Twierdzi, że nie umiem tańczyć ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45270577]Bokeh, nie łam się, mój walnął dzisiaj focha ot tak, a w ogóle to rozwalił system - kurczak w krakersach w lodówce nie zjedzony, pytam czemu - a z czym? No tego to świat nie widział - wolny dzień, mięcho gotowe czeka, dla samego siebie (!!!) nie ruszył tyłka, by makaron czy ryż ugotować. A - najlepsze, że makaron dziewczynom do zupy robił ![]() ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Dziewczyny jaki kubek ze słomką polecacie? Ja kubiłam jakiś zwykły z Capolu, żeby zobaczyć czy młody będzie umiał z niego pić i dziś wreszcie zatrybił . Help
|
|
#4576 |
|
Zakorzenienie
|
Pocytowalam i telefon mi zjadł
Deborah my też braliśmy actiferol i super się sprawdzi po forum nie bylo poprawy a dajesz jeszcze kwas foliowy i wit b ? Szajna ty też z tych roslych myślałam że wyższa jesteś po zdjęciach ją mam 159 wzrostu Hope szkoda słów co do t musisz jasno postawić granicę koniec pozyczania kasy swoją druga 2000 ma i jej brakuje? Fewciu super menu ją też mam wrażenie że Julek bardziej tz kocha Mamy dobre wieści moze jutro do domu pójdziemy dziś Julus wziął 2dawki antybiityk doustnie i było ok wszystko a rano weflon już nie puszczał i nie chcieli wkuwac się znów i zrobiliśmy próbę podania co przyblizylo nas do wyjścia ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4577 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Zupkę robię na udkach. Szpinak mam taki zamrożony. Ugotowałam ziemniaczki, marchewkę, kawałek selera, por. Po ugotowaniu rozgniotłam wszystko widelcem(ziemniaczki w mała kosteczkę). Mięsko z udka też na małe kawałeczki. Wszystko do zupy wrzuciłam i gotowe.
Pieczarkową gotowałam jej już raz kiedyś i smakowała jej. Nic Darii nie było. Pieczarek nie dałam dużo do zupy. Cytat:
kochana nie myśl tak. Wiem że pewnie przykro Ci się zrobiło i rozumiem. Ale Blanka Cię kocha całym swoim serduszkiem!! PAMIĘTAJ!A menu ![]() Cytat:
fajnie drepta. A lizu lizu przy ławce mnie powaliło Cytat:
![]() Cytat:
A czemu tak się dziwicie tą zupą pieczarkową?? Cytat:
Na razie boję się jej dać.A na takie coś jak Ty nie wpadłabym
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2014-02-21 o 22:27 |
|||||
|
|
|
#4578 | |||
|
Raczkowanie
|
Chyba o mnie chodziło
No, niestety już się kończą ale jeszcze do niedzieli wypoczywamy na Wyspach Kanaryjskich ![]() Cytat:
A z imieniem mieliśmy dokładnie tak samo. Mi się od dawna to imię podobało i chciałam je dać córeczcę jak będę mieć. A potem w ciąży patrzę że to jedno z najbardziej popularnych imion. No ale przejrzałam listę i inne co też mi się podobają też były w czołówce więc olałam temat. Czasem nachodzą mnie wątpliwości, jak ostatnio gdy na basenie wszystkie 3 dziewczynki w grupie miały na imię Julia ale zawsze tłumaczę sobie że wolę żeby miała kilka Julek potem w klasie niż na siłę wymyślone oryginalne imię.Cytat:
A z nadrabianiem widzę że nie jest łatwo ale postaram się chociaż podczytywać Może ułatwi mi to fakt że Julka jak jesteśmy w domu i ma drzemkę to ja muszę leżeć przy niej ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4579 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4580 |
|
Zakorzenienie
|
Mika
|
|
|
|
#4581 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No, wracajcie do domku Cytat:
No bo pieczarka to jednak grzyb A wszędzie mówią, żeby dzieciom grzybów nie dawać, tylko może to o leśne chodzi Dzięki za przepis na szpinakową Cytat:
Fotkami nam tu jakimiś zapodaj ![]() Cytat:
Dookoła tej słomki cieknie, jak Pietro go przechyla to mu ciurkiem leci
|
|
#4582 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4583 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Fotki wrzucę po powrocie, muszę coś wybrać z tych setek napstrykanych no i tak jak mówiłam, muszę nauczyć się je zmniejszać bo inaczej to nic tu nie wejdzie.OK, ja lecę spać, dobranoc wszystkim
|
|
|
|
|
#4584 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oczy mi się zamykają, uciekam spaciu dobranocki
|
|
#4587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pieczarki zawierają witaminy (A, B, D), minerały, białka, węglowodany, i przede wszystkim: mają właściwości antynowotworowe Nawet w tamtym tygodniu oglądałam o pieczarkach jakiś program, a i na necie był na początku tego artykuł ![]() ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Nie jakoś... Rzadko tak robimy, jak faktycznie ma problemy z zaśnięciem
|
|
|
|
|
#4588 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dla tż ! Oby to był wreszcie ząbek ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45270577]Bokeh, nie łam się, mój walnął dzisiaj focha ot tak, a w ogóle to rozwalił system - kurczak w krakersach w lodówce nie zjedzony, pytam czemu - a z czym? No tego to świat nie widział - wolny dzień, mięcho gotowe czeka, dla samego siebie (!!!) nie ruszył tyłka, by makaron czy ryż ugotować. A - najlepsze, że makaron dziewczynom do zupy robił ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Debrah - gratuluję zdania egzaminu! ![]() MaJulMi, zazdroszczę wczasów Ja lecę spać bo padam ze zmęczenia. Paaaa
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2014-02-21 o 22:58 |
||||
|
|
|
#4589 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze wiedzieć, przekaże Piotrkowi ![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Cytat:
|
|
#4590 |
|
Zakorzenienie
|
A ja znów trochę poczytałam i nie mam siły pisać. Wydarzenia ostatnich dni dały mi nieźle w kość.
Jutro napiszę co u nas jak mąż się małą trochę zajmie. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:45.

Ciężka noc przed nami 
jak nie minie do poniedziałku to zrobię posiew moczu. Wiem, że jojczę bez sensu, ale padam dziś, jeszcze dużo miałam do załatwiania, głowa mi pęka i w ogóle jakiś taki kijowy dzień.

), a kiedys moglabym tak lazic tygodniami.
dasz rade, bardzo silna babka z Ciebie ;*
Uwielbiam chodzić na takie przyjęcia, ależ bym wpadła do Ciebie się ponajadać pyszności...
Mierzyłam mu ostatni takie co na jesieni miał, z Tesco (Fifi chyba też takie miał) |i pomimo tego, że za małe super w nich chodził jakby nic na nogach nie miał. Oczywiście miał je na nogach przez chwilkę tylko
U mnie na roczku było tylko rodzeństwo, łącznie 7 dorosłych osób więc na obiad był tylko zapiekany makaron z serami i szpinakiem, na deser tort i babeczki (zamawiane) a na wczesną kolację pałki z kurczaka wcześniej marynowane i do tego surówka z roszponki, pomidorów, cebuli czerwonej, kukurydzy i mozarelli. Skromnie ale posiłki sycące więc nikt nie narzekał 

I wstawiam jeszcze jak wspina się na kostkę
ale zawsze tłumaczę sobie że wolę żeby miała kilka Julek potem w klasie niż na siłę wymyślone oryginalne imię.