Scent Bar LII - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-21, 20:47   #121
Maja102
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar LII

Cytat:
Napisane przez Miciel Pokaż wiadomość
ale odprujesz ten guzik i ogonożabotokokardę?

guzik tak, ogonożabotokokardę niet, mam słabośc do kukardek
Cytat:
identyczny być nie musi
ale spódnica jest cieniutka, letnia, rozciągliwa, a żakiet, gruby, na chłody, nie pasują do siebie wcale
Cytat:
jakaś zobsesjonowana na komplety jesteś
przeczytałam "na kompleksy"

lubię, jak wszystko mam idealnie dopasowane

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2014-02-21 o 20:58
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 21:02   #122
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
ale spódnica jest cieniutka, letnia, rozciągliwa, a żakiet, gruby, na chłody, nie pasują do siebie wcale

lubię, jak wszystko mam idealnie dopasowane
a, to spox; uzasadnienie dobre;

idealnie dopasowane to nie "od kompletu" "od kompletu" to noszą ci, co nie mają mocy dopasowywawczych

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Cytat:

guzik tak, ogonożabotokokardę niet, mam słabośc do kukardek
cyc, obawiam się, tej słabości nie podziela

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

"mam do sprzedania buty w idealnym stanie noszone były sporadycznie lecz są bardzo wygodne mimo ze są wysokie ale tego nie czuje się ze jest ta wysokość tylko się odczuwa taką grację ze jest się wiższym o kilka cm.zapraszam bo warto"

Miciel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 21:08   #123
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
idealnie dopasowane to nie "od kompletu" "od kompletu" to noszą ci, co nie mają mocy dopasowywawczych
no przeca pokazane przeze mnie kolczyki i bransoletka są kupowane każde gdzie indziej, a dobrze razem wyglądają
Cytat:
cyc, obawiam się, tej słabości nie podziela
cyc to nie podziela żadnej mojej słabości, ani do kukardek, ani do żabotów i stójek, ani- co najgorsze- do gorsetów

Cytat:

"mam do sprzedania buty w idealnym stanie noszone były sporadycznie lecz są bardzo wygodne mimo ze są wysokie ale tego nie czuje się ze jest ta wysokość tylko się odczuwa taką grację ze jest się wiższym o kilka cm.zapraszam bo warto"

Odpaliłam sobie stronkę z długowłosymi ciachami na fejsie i nic mi się nie podoba
(poza imć V. ale jego to ja o każdej porze dnia i nocy)
Chora jestem

(ech ta miłość... )
Stary 2014-02-21, 21:13   #124
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:
cyc to nie podziela żadnej mojej słabości, ani do kukardek, ani do żabotów i stójek, ani- co najgorsze- do gorsetów
cyc nie podziela do gorsetów?

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Cytat:
no przeca pokazane przeze mnie kolczyki i bransoletka są kupowane każde gdzie indziej, a dobrze razem wyglądają
nie spowiadały się z pochodzenia

Stary 2014-02-21, 21:18   #125
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość
O rany, dopiero w Twoim cytacie przeczytałam, jak ja wczoraj ładnie pisałam... Cud, że ktoś mnie zrozumiał Żadnego internetu po tabletach! Bo się kompromituję tylko.
oj tam ja wszystko zrozumiałam
Cytat:
Napisane przez Spoora Pokaż wiadomość
Ha i rzeczywiście grzęda się pomału zapełnia Jednak sex działa

Cytat:
W sumie w rozmiar mniejszy też bym może wlazła, ale chyba bardziej elegancka jest sukienka ciut luźniejsza (na zdjęciu z przodu biust dziwnie wyszedł, z realu jest lepiej), niż taka obcisła, że biust wypływa i widać sterczący brzuch napchany weselnym żarciem?
W spódnicy mi brzuchol niestety odstaje ale do bluzki z baskinką i koszul do bioder chyba się nada?
I czy na wesele może być taka skromna biżu (kolczyki i bransoletka), czy pierdyknąć sobie jakiś wieczorowy komplet z naszyjnikiem w typie restyle?
w sukience super
Cytat:
Napisane przez bogusia32 Pokaż wiadomość
Tez myślałam że z wiekiem się to jakoś zmieni ale bliżej mi już do 40-chy i nic.., ot geny chyba
zazdroszczę
ja im starsza tym grubsza mimo że jem i piję (alku) coraz mniej
Cytat:
Redzia po co myć okna? Jeszcze śnieg spadnie Zresztą chyba mam czyste, nie wiem A czasu mi brak zawsze na wszystko co chcę zrobić Ale masz rację idę już popracować
wypluj te słowa
Cytat:
Napisane przez Florens Pokaż wiadomość

dobry
tzn. taki se, strasznie wkokufiona jestem tak bez powodu
aż współczuję P., bo pewnie mu się oberwie za niezawinione

mojemu też się oberwało, na szczęście się zreflektowałam w porę ostatecznie nie jego wina że u mnie jak zwykle wszystko na opak
Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
Przecież to jest obciach miec kilogram kamieni na każdym przegubie.

mam taką kobitkę w pracy, nosi tyle biżu że sie zastanawiam jak ona ma siłę to dźwigać

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 21:19   #126
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
cyc nie podziela do gorsetów?
no w overbusty się upchnąć za nic nie da
muszę undery wdziewać i jeszcze bluzkę na dodatek kupować. A mi się najbardziej podoba overbust+gołe ramiona i nigdy tak się nie ubiorę tylko zawsze musze mieć jakiś stanior i bluzek i ramiączka zamiast gołych ramion i niczym nie przykrytej linii obojczyka

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2014-02-21 o 21:20
Stary 2014-02-21, 21:22   #127
bogusia32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Maja102;45268101

no to zostaje metal z czystym wokalem ;)
[URL
https://www.youtube.com/watch?v=XOKbhQbvpPA[/URL]
Arkona jesli ruski znasz
https://www.youtube.com/watch?v=xDrKpYn-8u8
jakieś symfoniczne wyjce może?
https://www.youtube.com/watch?v=80kOBeMEm2I
coś ze staroci
https://www.youtube.com/watch?v=RQTlVXwaIGg
i na deser
mrrau https://www.youtube.com/watch?v=3sMALbhJU6M

trudno tak strzelać w ciemno, jak nie wiem, jakie klimaty poza industrialem lubisz

ad 1
ad2
ad 3
ad 4 sam tekst... ale muza i wokal cudo

Ach jak tęsknie za naszą starą Chylińską...,byłam na jej 2 koncertach, taki głos...
mały przykład z płyty Mrok;
https://www.youtube.com/watch?v=gBdMJVS4iyo

Ten kawałek do dziś sprawia że mam ciary jak słucham

https://www.youtube.com/watch?v=hBigIWNo4vM

co sądzisz ?

Lubię też posłuchać Skunk Anansie

Edytowane przez bogusia32
Czas edycji: 2014-02-21 o 21:27
bogusia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 21:39   #128
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:
muszę undery wdziewać i jeszcze bluzkę na dodatek kupować. A mi się najbardziej podoba overbust+gołe ramiona i nigdy tak się nie ubiorę tylko zawsze musze mieć jakiś stanior i bluzek i ramiączka zamiast gołych ramion i niczym nie przykrytej linii obojczyka
undery są ładniejsze, a overy wynaleziono do spłaszczania

Stary 2014-02-21, 21:41   #129
Murszafka
To ja :)

Cytat:
Sądząc po opanowaniu gramatyki i składni rodzimej, to będzie rozmiar niemowlęcy

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 21:49   #130
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:
to jest szczególnie urokliwe: "tylko się odczuwa taką grację ze jest się wiższym o kilka cm"

Stary 2014-02-21, 21:53   #131
Murszafka

Cytat:
to jest szczególnie urokliwe: "tylko się odczuwa taką grację ze jest się wiższym o kilka cm"
Dodam, że kot mojego nietopsza ma na imię Gracja

Powróciłam od kosmetyczki i jestem taka piękna, że o hesusie... Pierwszy raz dałam sobie brwi zrobić. Usłyszałam nawet, że jedna ma idealny kształt. Ale niestety, trzeba było się z kształtem spotkać gdzieś pośrodku z obydwoma

Stary 2014-02-21, 21:53   #132
bogusia32
Wtajemniczenie

Cytat:
Też mi cosik takiego przez myśl przelazło

Cytat:
gracja -plus 10 cm
Stary 2014-02-21, 22:01   #133
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Prawda Można się z gracją wtopić w stylowe stado.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 22:05   #134
bogusia32
Wtajemniczenie

Dobrołnoc dziewczyny,idę do munża na ciepłe nóżki ,może pospalamy trochę kaloriów

Stary 2014-02-22, 00:50   #135
akiyo
Zadomowienie

Cytat:
Jako fanka underów nie podzielam uwielbienia dla wizji overa i gołych ramion, ale zawsze możesz zamówić sobie kiedyś gorset na wymiar; ze swojej strony mogę polecić Palinę: https://www.facebook.com/CorsetryRomance
nie wiem jak teraz, ale chwilę temu nie była specjalnie droższa niż porządny gotowy gorset.

Sukienkę z pierwszego zestawu popieram; już jestem ciekawa jak będziesz wyglądać w pełnym outficie z make-upem i fryzurą Ristajlowej biżuterii nie lubię, więc się nie będę odzywać. Naszyjnik możesz sobie darować, ale bez bransoletki się nie obejdzie

Z tym, że ja lubię jak mi podzwania, niczym brzekadła przy końskiej uprzęży koczowników ze stepów Makijaż też lubię wyrazistszy; muszę się pohamowywać, bo jeszcze trochę i niewiele mi zacznie brakować do aktora teatru kabuki..

Red, a skąd wzięłaś tę drugą narzutkę...? Co prawda, mam już dwie podobne, ale kto by się tym przejmował...
Takie legginsy mokre też mnie kuszą, ale pewnie bym je nosiła do trampek (bo u mnie to są wiosenne buty...) i nie wiem czy bym nie wyglądała jak pseudo-gówniara przez to... i co na tyłek wtedy?
akiyo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 08:03   #136
Murszafka

Sobota, wolne, to godzinę temu się obudziłam i oczywiście już nici z dalszego spania. Ale może to i dobrze, bo sen zaczął się rozwijać w paskudnym kierunku...
Śniło mi się, że byłam na wycieczce all inclusive, na polskiej wsi gdzieś I na łące biegały wszystkie moje ukochane zwierzęta -konie, na których jeździłam w dzieciństwie, psy, które kiedyś miałam i moje aktualne koty. Co akurat mnie martwiło, bo moje sierście są niewychodzące, więc się bałam o nie. Było też dużo innych zwierzaków. I na jednego kota, w chałupie, spadł zegar i przetracił mu biodra. Na co ja, że trzeba natychmiast do lekarza. A właścicielka, że "to tylko wydatek, co nic nie da, jak się sam nie wyliże, to się łeb ukręci"...
Na co ja podeszłam do niej, złapałam ją za kucyk i zaczęłam walić jej głową o stół...

Stary 2014-02-22, 09:03   #137
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
Ale miałam szalony dzień w pracy... Wypożyczyli mnie do innego działu, bo tam się z jedną robotą nie wyrabiali. I podpadłam, bo w 5 godzin zrobiłam to, co panna przez tydzień... Wezwali ją i dostała przy mnie zyepkę...
uuuuuu

Dziewczyny, czy któraś z Was ma tablet i mogłaby napisać czy i jak się by się sprawdził w roli czytnika?

chciałabym móc czytać wygodnie na kanapie a nie siedząc przed kompem, najpierw pomyślałam o kindlu, ale po pierwsze wkurzyło mnie o że trzeba go ściągać za stanów, a po drugie mam same pdf-y, z którymi już wiem że na kindlu byłby problem....
no to teraz myślę o tablecie tylko nie wiem, czy np. nie będą się męczyć oczy od wyświetlacza? (choć pewnie zależy jeszcze jaki wyświetlacz). tabletu to ja nigdy w ręku nie trzymałam, nie mówiąc o dłuższym używaniu....
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
kamena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 09:09   #138
Murszafka

Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość
uuuuuu

Dziewczyny, czy któraś z Was ma tablet i mogłaby napisać czy i jak się by się sprawdził w roli czytnika?

chciałabym móc czytać wygodnie na kanapie a nie siedząc przed kompem, najpierw pomyślałam o kindlu, ale po pierwsze wkurzyło mnie o że trzeba go ściągać za stanów, a po drugie mam same pdf-y, z którymi już wiem że na kindlu byłby problem....
no to teraz myślę o tablecie tylko nie wiem, czy np. nie będą się męczyć oczy od wyświetlacza? (choć pewnie zależy jeszcze jaki wyświetlacz). tabletu to ja nigdy w ręku nie trzymałam, nie mówiąc o dłuższym używaniu....
Nie sprawdza się tablet w roli czytnika -bardzo męczą się oczy. Wysychają, bo kiedy patrzy się na świecący przedmiot, podobno się znacznie rzadziej mruga. Mam i tablet, i czytnik e-booków, i w ogóle nie ma porównania. Z e-papieru czyta się, jak ze zwykłej książki. Pomijam już nawet fakt długości trzymania baterii i czytania w słoneczny dzień -tablet nie daje rady. I jeszcze jedno -jest znacznie cięższy od czytnika, a to też ma znaczenie
Czytniki wszyscy w rodzinie mamy takie i jesteśmy bardzo zadowoleni

Stary 2014-02-22, 09:27   #139
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
Nie sprawdza się tablet w roli czytnika -bardzo męczą się oczy. Wysychają, bo kiedy patrzy się na świecący przedmiot, podobno się znacznie rzadziej mruga. Mam i tablet, i czytnik e-booków, i w ogóle nie ma porównania. Z e-papieru czyta się, jak ze zwykłej książki. Pomijam już nawet fakt długości trzymania baterii i czytania w słoneczny dzień -tablet nie daje rady. I jeszcze jedno -jest znacznie cięższy od czytnika, a to też ma znaczenie
Czytniki wszyscy w rodzinie mamy takie i jesteśmy bardzo zadowoleni
dzięki to jeszcze parę pytań męczliwość oczu przy tablecie chyba będzie porównywalna z ekranem komputera?
po drugie (i ważniejsze dla mnie) czy na czytnikach czytasz ebooki czy też pdf-y? ja mam setki pdf-ów, i wyłącznie pdf-y bym czytała, próbowałam przekonwertować calibrem i zobaczyć jak wyglądają na kindle for pc i niestety nie sprawdza się to wcale
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
Stary 2014-02-22, 09:43   #140
Murszafka

Cytat:
dzięki to jeszcze parę pytań męczliwość oczu przy tablecie chyba będzie porównywalna z ekranem komputera?
po drugie (i ważniejsze dla mnie) czy na czytnikach czytasz ebooki czy też pdf-y? ja mam setki pdf-ów, i wyłącznie pdf-y bym czytała, próbowałam przekonwertować calibrem i zobaczyć jak wyglądają na kindle for pc i niestety nie sprawdza się to wcale
Jak dla mnie -bardziej się męczą... Nie wiem, może dlatego, że jak siedzisz przy kompie, jednak odwracasz głowę, spoglądasz trochę na boki, na papierzyska itp., a kiedy się czyta książkę, człowiek zazwyczaj kilka godzin jest w innym świecie i patrzy na wyświetlacz non-stop, jak zaczarowany...
Też Calibra nienawidzę trzeba umieć z niego korzystać i mieć masę czasu, żeby wszystko ustawić. Ja zazwyczaj kupuję e-booki (choć i te kupne potrafią być źle poustawiane), więc nie mam problemu, jak się pdf trafi, małżon mi go przerabia, bo go wkurza, jak pdf-y czytam. Tak, wiem, to pewnie można leczyć Pdf ma tę wadę, że ma na sztywno wpisany podział stron. Ale Iriver czyta pdfy, wiem, że nie wszystkie Kindle potrafiły, ale ja mam już mocno nieświeże dane

Edytowane przez Murszafka
Czas edycji: 2014-02-22 o 09:45
Stary 2014-02-22, 09:49   #141
kamena
ʞɐɯǝuɐ

hmm, kota właśnie pozbyła się śniadania na środku pokoju.... nowy dywan to chyba jednak kiepski pomysł

EVERY WOMAN IS A STAR
Stary 2014-02-22, 09:50   #142
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:
o, Tru, ficiałaś to?
Miś Fochatek! Bossski
Nie zdziwiłabym się, gdyby był wyrobem mojej szefowej, ona ciągle takie cuda produkuje, ostatnio tzw. mochi mochi

Cytat:
Ach Tru, Cię to w ogóle malutko
Siła wyższa, gdyby ode mnie to zależało to by było inaczej

Cytat:
Sobota, wolne, to godzinę temu się obudziłam i oczywiście już nici z dalszego spania. Ale może to i dobrze, bo sen zaczął się rozwijać w paskudnym kierunku...
Śniło mi się, że byłam na wycieczce all inclusive, na polskiej wsi gdzieś I na łące biegały wszystkie moje ukochane zwierzęta -konie, na których jeździłam w dzieciństwie, psy, które kiedyś miałam i moje aktualne koty. Co akurat mnie martwiło, bo moje sierście są niewychodzące, więc się bałam o nie. Było też dużo innych zwierzaków. I na jednego kota, w chałupie, spadł zegar i przetracił mu biodra. Na co ja, że trzeba natychmiast do lekarza. A właścicielka, że "to tylko wydatek, co nic nie da, jak się sam nie wyliże, to się łeb ukręci"...
Na co ja podeszłam do niej, złapałam ją za kucyk i zaczęłam walić jej głową o stół...
Niezły hardcore...

Ponieważ jest tu wielu zakoconych to spytam, czy jest sposób, żeby kot przesypiał noc? albo chociaż nie wskakiwał na najwyższą szafkę i nie zrzucał stamtąd rzeczy? Drań ewidentnie robi to, żeby zwrócić na siebie uwagę, jak zostaje sam w dzień to nie ma śladu jego pobytu na wysokościach, no i w sumie to sam nie umie stamtąd zleźć No i jak wstaję z wyra, żeby go sciągnąć to tę uwagę, której chce - dostaje niestety. Nawet jeśli chwilę potem wystawiam go za drzwi pokoju (i czuję się wyrodną kocią pańcią ). Wieczorem go wybiegiwujemy do padnięcia, ale dłużej niż do 5.30 mu się nie udaje spać, a ja jednak chciałabym troche dłużej

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 09:51   #143
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
ad 1
ad2
ad 3
ad 4 sam tekst... ale muza i wokal cudo
no to może inne kawałki Type o Negative, jedna z moich ulubionych ballad o miłości
https://www.youtube.com/watch?v=xD5No_JRrZw
(umiem ten wstęp zagrać na klawiszach )
MDB (ulubiony ich kawałek mrr...)
https://www.youtube.com/watch?v=UUZPaC2CEsQ
Bathory?
https://www.youtube.com/watch?v=S_w72-AsoGQ

Cytat:
Ach jak tęsknie za naszą starą Chylińską...,byłam na jej 2 koncertach, taki głos...
mały przykład z płyty Mrok;
https://www.youtube.com/watch?v=gBdMJVS4iyo

Ten kawałek do dziś sprawia że mam ciary jak słucham

https://www.youtube.com/watch?v=hBigIWNo4vM

co sądzisz ?
świetny rockowy głos
i tak go zmarnować

W babskich wokalach jestem ostatnio obcykana, mogę coś podrzucić
Cytat:
undery są ładniejsze, a overy wynaleziono do spłaszczania
aleja nie chcę ramiączków na obojczyku
Cytat:
Napisane przez akiyo Pokaż wiadomość
Jako fanka underów nie podzielam uwielbienia dla wizji overa i gołych ramion, ale zawsze możesz zamówić sobie kiedyś gorset na wymiar; ze swojej strony mogę polecić Palinę: https://www.facebook.com/CorsetryRomance
nie wiem jak teraz, ale chwilę temu nie była specjalnie droższa niż porządny gotowy gorset.
znam takie, co szyją na wymiar, ale nie wiem, czy wątpię, czy są się stalowe fiszbiny wygiąć tak, żeby cycków nie spłaszczał (mam 26cm różnicy między cycem a talią)
Cytat:
Sukienkę z pierwszego zestawu popieram; już jestem ciekawa jak będziesz wyglądać w pełnym outficie z make-upem i fryzurą Ristajlowej biżuterii nie lubię, więc się nie będę odzywać. Naszyjnik możesz sobie darować, ale bez bransoletki się nie obejdzie
dzięki

Cytat:
Z tym, że ja lubię jak mi podzwania, niczym brzekadła przy końskiej uprzęży koczowników ze stepów Makijaż też lubię wyrazistszy; muszę się pohamowywać, bo jeszcze trochę i niewiele mi zacznie brakować do aktora teatru kabuki..
Cytat:

No i nie wytrzymałam i zwęziłam sukienkę. Wczoraj w nocy, bo spać nie mogłam, że nie leży perfekcyjnie
włosy oczywiście pokręcone elegancko u fryzjerki, nowy stanik, bo ten już się rozklapia, makijaż: retro krecha na powiece lub smoki, a w razie chłodu żakiet
Mniej więcej tak:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00796 - Kopia.jpg (61,8 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00797.jpg (53,1 KB, 34 załadowań)

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2014-02-22 o 09:57
Stary 2014-02-22, 09:59   #144
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
Jak dla mnie -bardziej się męczą... Nie wiem, może dlatego, że jak siedzisz przy kompie, jednak odwracasz głowę, spoglądasz trochę na boki, na papierzyska itp., a kiedy się czyta książkę, człowiek zazwyczaj kilka godzin jest w innym świecie i patrzy na wyświetlacz non-stop, jak zaczarowany...
Też Calibra nienawidzę trzeba umieć z niego korzystać i mieć masę czasu, żeby wszystko ustawić. Ja zazwyczaj kupuję e-booki (choć i te kupne potrafią być źle poustawiane), więc nie mam problemu, jak się pdf trafi, małżon mi go przerabia, bo go wkurza, jak pdf-y czytam. Tak, wiem, to pewnie można leczyć Pdf ma tę wadę, że ma na sztywno wpisany podział stron. Ale Iriver czyta pdfy, wiem, że nie wszystkie Kindle potrafiły, ale ja mam już mocno nieświeże dane
a no właśnie, ja czytam inaczej, tzn. zależy co się czyta, jak powieść to może i tak, ale czytając teksty które czytam obecnie to zatrzymuję się się po każdym akapicie czy zdaniu, zamykam oczy, patrzę w dal, rozmyślam..
tia, calibre użyłam tylko do sprawdzenia jak pdf się konwertuje, nie wyobrażam sobie konwertować setek tekstów....
Co do czytania pdf-ów, to czytniki je generalnie czytają, pytanie tylko w jaki sposób, oglądałam filmiki na yt i jak mam mieć mikroskopijne literki albo musieć przesuwać stronę wte i wewte na boki to dziękuję za taki interes....
gdyby się dało sprawdzić jak te moje pdf-y będą na czytniku albo tablecie wyglądać.....

EVERY WOMAN IS A STAR
Stary 2014-02-22, 10:03   #145
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:

moj tablet da sie przygasic,nienwiem jak inne.
i ja czytam na nim pdfy
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 10:07   #146
dzika truskawa

Majek, zabójczo wyglądasz!

:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
Stary 2014-02-22, 10:10   #147
Murszafka

Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość
Ponieważ jest tu wielu zakoconych to spytam, czy jest sposób, żeby kot przesypiał noc? albo chociaż nie wskakiwał na najwyższą szafkę i nie zrzucał stamtąd rzeczy? Drań ewidentnie robi to, żeby zwrócić na siebie uwagę, jak zostaje sam w dzień to nie ma śladu jego pobytu na wysokościach, no i w sumie to sam nie umie stamtąd zleźć No i jak wstaję z wyra, żeby go sciągnąć to tę uwagę, której chce - dostaje niestety. Nawet jeśli chwilę potem wystawiam go za drzwi pokoju (i czuję się wyrodną kocią pańcią ). Wieczorem go wybiegiwujemy do padnięcia, ale dłużej niż do 5.30 mu się nie udaje spać, a ja jednak chciałabym troche dłużej
Jest sposób
Trzeba wziąć drugiego kota. Wtedy się sobą zajmują, nie nudzą się i dają żyć. My z jednym wytrzymaliśmy pół roku galopów po nas nad ranem, potem pojawiła się Szarość i od tamtej pory nie ma problemu Znajmomi zakoceni nam podpowiedzieli takie piękne rozwiązanie
Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
moj tablet da sie przygasic,nienwiem jak inne.
i ja czytam na nim pdfy
Tak, można przygasić, ale to nadal nie ten komfort, co przy e-papierze

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Cytat:
a no właśnie, ja czytam inaczej, tzn. zależy co się czyta, jak powieść to może i tak, ale czytając teksty które czytam obecnie to zatrzymuję się się po każdym akapicie czy zdaniu, zamykam oczy, patrzę w dal, rozmyślam..
tia, calibre użyłam tylko do sprawdzenia jak pdf się konwertuje, nie wyobrażam sobie konwertować setek tekstów....
Co do czytania pdf-ów, to czytniki je generalnie czytają, pytanie tylko w jaki sposób, oglądałam filmiki na yt i jak mam mieć mikroskopijne literki albo musieć przesuwać stronę wte i wewte na boki to dziękuję za taki interes....
gdyby się dało sprawdzić jak te moje pdf-y będą na czytniku albo tablecie wyglądać.....
No właśnie na tym polega problem PDF-ów, że mają podział stron i wielkość liter wpisaną na twardo w format strony.

Stary 2014-02-22, 10:12   #148
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
zrobić tak, żeby nie było czego zrzucać.... albo uniemożliwić dostęp na wysokości? albo na noc zostawiać kota poza pokojem.

Cytat:
znam takie, co szyją na wymiar, ale nie wiem, czy wątpię, czy są się stalowe fiszbiny wygiąć tak, żeby cycków nie spłaszczał (mam 26cm różnicy między cycem a talią)
:
są fiszbiny stalowe spiralne, one są miękkie i dobrze wyginalne.
co do fasonu gorsetu, dla Ciebie byłby dobry ten co ja mam, overbust ale z zapięciem do mostka i sznurowaniem na wysokości biustu
co do różnicy to chyba normalka ja z moim prawie zerowym mam 24 różnicy....

EVERY WOMAN IS A STAR
Stary 2014-02-22, 10:16   #149
dzika truskawa

Cytat:
Jest sposób
Trzeba wziąć drugiego kota. Wtedy się sobą zajmują, nie nudzą się i dają żyć. My z jednym wytrzymaliśmy pół roku galopów po nas nad ranem, potem pojawiła się Szarość i od tamtej pory nie ma problemu Znajmomi zakoceni nam podpowiedzieli takie piękne rozwiązanie
H. się na to nigdy nie zgodzi Nie dość, że jest ciągle na lekach, bo okazało się, że towarzystwo kota robi mu astmę to ogólnie mam wrażenie, ze ledwo trawi kocie towarzystwo, no i oczywiście uważa, że jak kot coś zepsuje to specjalnie, żeby mu zrobić na złość Wczoraj jak spytałam, czy chce go oddać to powiedział, że nie wie Kiedyś miał królika, który demolował i pożerał absolutnie wszystko i był w nim totalnie zakochany i wszystko mu wybaczał, jakoś się dało zrozumieć, że to tylko zwierzę, tu się nie da... A to w dodatku kot w najdurniejszym kocim wieku chyba...

Stary 2014-02-22, 10:20   #150
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Majek, zabójczo wyglądasz!

Cytat:
są fiszbiny stalowe spiralne, one są miękkie i dobrze wyginalne.
co do fasonu gorsetu, dla Ciebie byłby dobry ten co ja mam, overbust ale z zapięciem do mostka i sznurowaniem na wysokości biustu
co do różnicy to chyba normalka ja z moim prawie zerowym mam 24 różnicy....
ależ Ty musisz mieć boską talię!
Cytat:
H. się na to nigdy nie zgodzi Nie dość, że jest ciągle na lekach, bo okazało się, że towarzystwo kota robi mu astmę to ogólnie mam wrażenie, ze ledwo trawi kocie towarzystwo, no i oczywiście uważa, że jak kot coś zepsuje to specjalnie, żeby mu zrobić na złość Wczoraj jak spytałam, czy chce go oddać to powiedział, że nie wie Kiedyś miał królika, który demolował i pożerał absolutnie wszystko i był w nim totalnie zakochany i wszystko mu wybaczał, jakoś się dało zrozumieć, że to tylko zwierzę, tu się nie da... A to w dodatku kot w najdurniejszym kocim wieku chyba...
ale przy króliku chyba nie musiał się faszerować lekami?

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2014-02-22 o 10:24
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości