Zapachy, które nas rozczarowały - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-01-25, 17:11   #31
Mellamina
Zadomowienie

Dot.: Zapachy, które nas rozczarowały

LUCHO: YSL M7, dla wielu absolutna klasyka i kompozycja ponadczasowa, za wersję vintage sprzedaliby do niewoli pół rodziny
Za flakon słodkawego kompotu wiśniowego nawet kota bym nie oddał [/QUOTE]

Nie wiem, czy mój Mąż by mnie sprzedał - ale ja chętnie oddałabym kota, którego nie mamy za M7 przed reformulacją
Mellamina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-25, 17:19   #32
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Daffodilka Pokaż wiadomość
Nawet kota? Członka rodziny? No wiesz...
No przeca mówię, że kothy bym nie oddał
Eksmisja natychmiastowa w samych skarpetkach by mnie czekała

Cytat:
Napisane przez Mellamina Pokaż wiadomość
Nie wiem, czy mój Mąż by mnie sprzedał - ale ja chętnie oddałabym kota, którego nie mamy za M7 przed reformulacją
No co ja poradzę, że nie lubię ciepluchów i słodziuchów, a takich po 500 zł i więcej za flakon to szczególnie

Nie mój klimat i tyle
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-21, 19:17   #33
mandarynka1501
Raczkowanie

Chanel- coco mademoiselle, Dior- Diorissimo, Emmanuel Ungaro- Diva Rose, Byeonce- Heat. zupełnie czegoś innego oczekiwałam, ale cóż, kupione- trzeba zmęczyć
mandarynka1501 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-21, 19:24   #34
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mandarynka1501 Pokaż wiadomość
Chanel- coco mademoiselle, Dior- Diorissimo, Emmanuel Ungaro- Diva Rose, Byeonce- Heat. zupełnie czegoś innego oczekiwałam, ale cóż, kupione- trzeba zmęczyć
Po co męczyć, sprzedaj na allegro

Mnie zawiodły na pewno: YSL M7 przedreformulacyjny, CdG 2 Man, Nasomatto Black Afgano, Dsquared Potion PH, Loewe 7.
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-21, 20:02   #35
anusia997
Zadomowienie

Mój największy zawód perfumowy to pięknie pachnący na koleżance i kupiony w ciemno La Vie Est Belle, dobrze że kupiłam tylko 30 ml i dobrze że się wymieniłam z inna wizażanką.
Kolejny zawód si Armani napaliłam się po opisie nut i całe szczęście kupiłam na rozbiórce 10 ml i też już wymienione.
Stary 2014-02-22, 00:18   #36
justynaneyman
Zakorzenienie

Coromandel - myślałam, że Bóg wi co, a mnie się wydał nieświeży, "pachnący" ludzkim, starym brudem, przyperfumowanym, aż mi się wierzyć nie chciało

Czarny Cavalli - ani mocy nie ma, początek obiecujący, śliwkowy szybko znika i zostaje banał

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-22, 10:14   #37
naanakov
Upiór z Czarnej Chaty

GG do naanakov

Mnie zawiódł Eau De Shalimar, okazał się być moją traumą olkaforyczną. Liczyłam na podobieństwo do innych Shalimarów, dostałam aromaty do ciasta: cytrynowy i waniliowy. już poleciał w świat.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-22, 10:22   #38
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość
Coromandel - myślałam, że Bóg wi co, a mnie się wydał nieświeży, "pachnący" ludzkim, starym brudem, przyperfumowanym, aż mi się wierzyć nie chciało
no ja muszę powąchać Eau du Soir - który podobno jest klasycznym dryndusem. Coromandel mnie powalił na kolana - w pozytywnym sensie.

Żeby było w temacie - napaliłam się jak szczerbaty na suchary na męskie zapachy Clive Christian, i zamówiłam próbki wszystkich oprócz 1872. Tylko jeden naprawdę zrobił na mnie wrażenie - C.

Reszta taka sobie, ale najgorsze wrażenie do No 1. Nie umiem docenić kompozycji - dla mojego nosa to mydło, w początkowej fazie ostre, potem łagodnieje - ale wciąż mydło, takie z PRL.

X - niemrawy kardamon, V całkiem całkiem, ale dla mnie za suchy, zmęczył mnie.
VI4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-23, 10:33   #39
Parabelka
Panaroja

Mnie ostatnio wszystko rozczarowuje - albo pachnie czymś , co już istnieje , albo nie pachnie w ogóle , albo jedzie domestosem , albo kompotomarmoladą a już najgorsze są poreformulacyjne wznowienia starych zapachów - żenada
wczoraj wąchałam Bonda Nuits de Noho - i padłam . Przecież to Angel edp , kropka w kropkę
czym pachnieć panie premierze , czym pachnieć ?

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-02, 22:26   #40
naanakov
Upiór z Czarnej Chaty

GG do naanakov

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość

Mnie ostatnio wszystko rozczarowuje - albo pachnie czymś , co już istnieje , albo nie pachnie w ogóle , albo jedzie domestosem , albo kompotomarmoladą a już najgorsze są poreformulacyjne wznowienia starych zapachów - żenada
wczoraj wąchałam Bonda Nuits de Noho - i padłam . Przecież to Angel edp , kropka w kropkę
Pachnieć zaufanymi cudami!

Mnie rozczarował skórzany A*Men. Nie to, że mi się nie podoba, bo podoba, ale...tożto mirra, a nie "czysta skóra". I za mało w nim słodyczy. Ale TŻ i tak się w nim zakochał, więc dostanie kiedyś flaszkę.
Stary 2014-03-03, 00:46   #41
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:

O, ostatnio co testuję to mi praktycznie nie pachnie....

A największe chyba rozczarowanie to Eu de Stars i Miroir des Majestes Muglera...no jak kocham jego zapachy, to ten pierwszy kompletnie mi nie podszedl, okropność na mnie....a Majestes tak bliskoskorny i delikatny, że praktycznie go nie czułam na sobie...otoczenie najbliższe też, dopiero po podstawieniu nadgarstka pod nos coś tam ladnego, ale słabiuko....
I La Collina Toscana Merchants Lodge ..spodziewalam się nie wiadomo czego a się okazalo okropne, chyba bardziej niż traumatyczny Eu de Stars...
I A la Nuit...jak kocham jaśmin, to ten mi kompletnie nie pdszedl...a polowałam na flaszke w dobrej cenie dluuugo, czytalam recenzje i z każda coraz bardziej chcialam...no i się okazał porażką....

Edytowane przez anastazjaaa2
Czas edycji: 2014-03-03 o 00:50
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-03, 15:35   #42
rosana
Zakorzenienie

Coromandel i Mitzah - z góry przepraszam wielbicieli Testowałam te zapachy w różnym czasie i z perspektywy pamiętam je jednakowo jako gęste, przylepione do skóry i nie chcące pachnieć
Xserjoff - poznałam dwa zapachy jeden to dusząca słodycz drugi szare mydło
Mon Parfum Cristal - takie sobie landrynki
Etro Patchouly - napaliłam sie bo wyczytałam że ziołowe i przestrzenne a tu nie mogę chociaż nie wiem jak się wysilam wyczuć nic wiecej tylko pleśń
i jeszcze zapomniałam o La Collina Toscana Village of the Stars - plastik przypalony a nuty takie piękne

Edytowane przez rosana
Czas edycji: 2014-03-03 o 15:38
rosana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-04, 12:39   #43
liv87
Guerlain Lover

Wiele mnie rozczarowało zapachów, ale z tych największych, to: Organza Indecence, Elixir des Merveilles (jak pomaranczowe Strepsils), Perles de Lalique (kamfora zmieszana z różą), Beyond Paradise od Estee Lauder (myślałam, że będzie to coś w stylu Escady, a nie taki wielki śmierdziel ), Eaudemoiselle (liczyłam chyba na podobny twór do Coco Mademoiselle - odlewkę oddałam mamie), Ciocolatto Mon Amour biała i ciemna ( tutaj też liczyłam na jakieś cuda typu Musc Maori), Wish i jego wersje: różowa i turkusowa (jak można takie coś ukryć w tak przepięknych flakonikach???), Les Sesons Van Cleef and Arpels, Saharienne YSL (też liczyłam na gorącą pustynię, a tu takie "nic"), Les Belles wiśniowa i pomidorowa kupka (po przepięknym Belle de Minuit taki zawód...), Le Paradis de Nina (również liczyłam na przepiękną wersję Niny).
Z góry przepraszam miłośniczki... może kiedyś mi się spodobają na nowo ale póki co, mnie odrzucają.

2023: 62

liv87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-04, 14:06   #44
morelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mellamina Pokaż wiadomość
No kurcze złości mnie, kiedy testuję nowy zapach i po 30 minutach czuję wanilinowy aromat do pieczenia ciasta lub tępy cytrusowy obłok. Czy Wam również trafiają się chwile używania słów powszechnie uznanych za obelżywe - gdy całkiem fajnie zapowiadający się zapach MARKOWY- dodam poważnej i szanującej się firmy ulatnia się jak nędzna podróba kupiona na parkingu pod Hipermarketem??
Ostatnie moje rozczarowanie (a było ich kilka) to:
1. Lovestruck Very Wang - jest(obłok) i tylko ja wiem czym pachnę - po chwili po zapachu skromne wspomnienie - nędzna nuta alkoholu i cukru
Racja, ja mam uczulenie na punkcie przesłodzonego budyniu waniliowego, a poza tym na potworny, przyprawiający o ból zębów zapach karmelu lub waty cukrowej. W ten sposób zraziłam się do Si. Najpierw śliczny, ciekawy aromat w nucie głowy, a potem masakra.

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Cytat:

Właśnie, kolejną traumą są kompotomarmoladki. Najpierw uroczy początek, a potem kompot na ciepło.

"Prawdziwe szczęście niewiele kosztuje; jeśli jest drogie, niedobrego jest rodzaju".
F.-R. Chateaubriand
morelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-05, 10:51   #45
naanakov
Upiór z Czarnej Chaty

GG do naanakov

Przypomniało mi się, że rozczarowało mnie jeszcze okrutnie Amor Amor Forbidden Kiss. Zapach całkiem ładny(choć moim zdaniem z Amorków najsłabszy, jakiś taki subtelny, grzeczny, a założenie chyba było inne), ale bliskoskórny i nietrwały tak, że aż nóż się w kieszeni otwiera.
No i Fantasy Britney Spears. Miało być słodko do bólu zębów i z przytupem. Nie jest. Jest, owszem, słodko, ale w tropikalny sposób, słodycz jest przełamana gorzkawą, jakby szamponową nutą. Ogona brak, jej moc rażenia jest średnia, po prostu wyczuwalna. No i nie powiem też, że jest to zapach charakterystyczny. Ale trwałość za to bardzo w porządku.
Ogółem zapach sympatyczny, wesoły, ale nie rozumiem jego fenomenu i chociaż odlewkę wykończę z przyjemnością, to na flaszce się nie skończy. Choć pozostałe Fantazje też przetestować zamierzam, a nóż któraś się okaże "moja"?

Edytowane przez naanakov
Czas edycji: 2014-03-05 o 10:54
naanakov jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-05, 20:52   #46
agnyska81
Zakorzenienie

Rozczarowały mnie uwielbiane wizażowe wanilie: Missions, SDV, 24 Gold. Jeden wielki waniliowo-plastikowy ulep.

Bardzo rozczarowują mnie sephorowe nowości, tak reklamowane i opisywane: Si, LVEB, Signorina , The One, Ellie Saab, wszystkie Joucy Couture, letnie Angele (jeden tylko był w miarę interesujący), Acqua di Gioia, Valentina, większość nowych Lutków.

Na początku mojej przygody rozczarowały mnie tak lubiane przez tłumy J'Adore, Coco M , Chance . Jak mam pamięć do zapachów, to tych bym w życiu nie rozpoznała, a wąchałam dziesiątki razy

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-06, 20:18   #47
Cattivo
Wtajemniczenie

Miroir des Voluptes Muglera. Pierwsze testy nadgarstkowe -magia, cudowny oud z nutką paczuli, nie mogłam się nawąchać. Testy globalne i... mało co czuć. Jest oud, jest ta podwyższona temperatura, zapach mi się podoba, ale - na mnie nie ma ostrości, jest "zagłaskany", jak dziki kot któremu ktoś podciął pazury. I ogon... Bo ogona też mu brak. Perfumy są słabo wyczuwalne, a ja lubię mocno pachnieć. Dam im jeszcze parę szans, może akurat wszelkie możliwe czynniki sprzysięgły się przeciw niemu

Edytowane przez Cattivo
Czas edycji: 2014-03-06 o 20:19
Cattivo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-06, 21:50   #48
youmynothing
Raczkowanie

tresele czy jak to tam się pisze z avonu
youmynothing jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-08, 10:40   #49
Ania_november
Zakorzenienie

Jednak Bond no 9 Central Park South.
Na początku nawet nawet, im dłużej go testuję tym bardziej jestem rozczarowana. W ogóle nie czuje nut które są w opisie

szukam chętnych do rozbiórki Rose America

Ania_november jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-10, 15:55   #50
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Ogólnie, bardzo mnie rozczarowały zapachy Oliviera Durbano. Taka legenda, wszędzie ochy i achy, a wśród jego pachnideł nie mogę znaleźć ani jednego, które choćby dało się w miarę komfortowo nosić, nie mówiąc o zachwycie. Nie testowałam jeszcze Citrine, Amethyste i Turquise - ale nie mam nawet ochoty sprawdzać. Dziś na tapetę poszedł Black Tourmalin - czekałam na dym, ciemność, niszę w niszy. Dostałam świetne otwarcie, a dalej tylko gorzej - owszem nisza - szpitalne wyziewy, i ta charakterystyczna "durbanowska nuta", która mnie odrzuca od reszty zapachów. Nie rozumiem fenomenu tego perfumiarza...
VI4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-22, 11:41   #51
kate_w
Raczkowanie

a mnie rozczarował zapach of Hugo Bossa - Nuit, kiedy wąchałam je u koleżanki były wyraziste, z charakterem... na mnie, poza tym, że utrzymują się naprawdę krótko, są bardziej delikatne, zdecydowanie na dzień choć kupiłam je z myślą o nocnych wypadach
kate_w jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-22, 14:27   #52
Katefit
Bright side of life

ja sie bardzo rozczarowalam Miss Aura edt Swarovskiego, na Boga pol 10min juz kompletnie nie istnieje
Katefit jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-27, 00:23   #53
Karkki
Zakorzenienie

Rozczarowanie miesiąca: LP No. 9 Penhaligon`s. Ileż ja się o nim naczytałam, i jakież miałam nadzieje, że to kopia Dune...

- Terry Pratchett
Karkki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-27, 22:10   #54
Quinn
Zakorzenienie

Dziś wąchałam Noir pour femme Forda i moim zdaniem jest to miły przeciętniak, aczkolwiek dam mu jeszcze kilka szans. Póki co jestem bardzo rozczarowana
Stary 2015-10-27, 22:38   #55
naanakov
Upiór z Czarnej Chaty

GG do naanakov

Cytat:
Napisane przez Karkki Pokaż wiadomość
Rozczarowanie miesiąca: LP No. 9 Penhaligon`s. Ileż ja się o nim naczytałam, i jakież miałam nadzieje, że to kopia Dune...
Dla mnie są bardzo podobne, zwłaszcza do starszej wersji.

W temacie rozczarowało mnie ostatnio Patchouli Absolu Forda. Przeokrutnie mnie rozczarowało. Na początku wyszła na mnie obłędna, mroczna, piwnicza paczula z takim typowo - fordowym szponem. Ale niestety, im dłużej, tym dla mnie gorzej, bo już po pół godzinie paczula poszła se gdzieś dalej, a jej miejsce zajęło coś na kształt skóry aromatyzowanej wanilią. Podobnie układało się na mnie Black Sugar Aquoliny.
Stary 2015-10-28, 04:03   #56
Małgosia791
spin doctor

Rozczarowały mnie Signoriny Ferragamo, wszystkie wersje, najbardziej edt i Eleganza. Na mnie "pachną" ostro, świdrująco, cała ich słodycz gdzieś się ulatnia i wyłazi jakaś tania, bazarowa nuta, która niesamowicie mnie drażni . Jedyny ich plus to duża trwałość.
Małgosia791 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-28, 06:40   #57
wgn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez naanakov Pokaż wiadomość

W temacie rozczarowało mnie ostatnio Patchouli Absolu Forda. Przeokrutnie mnie rozczarowało. Na początku wyszła na mnie obłędna, mroczna, piwnicza paczula z takim typowo - fordowym szponem. Ale niestety, im dłużej, tym dla mnie gorzej, bo już po pół godzinie paczula poszła se gdzieś dalej, a jej miejsce zajęło coś na kształt skóry aromatyzowanej wanilią. Podobnie układało się na mnie Black Sugar Aquoliny.
To i tak nieźle - na mnie wylazł zdechły szczur leżący w gnijących ziemniakach w zatęchłej piwnicy. DO etapu wysładzania się zapachy nie dotrwałam (mój chuop stwierdził, że nigdy wcześniej tak nie śmierdziałam )

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-10-28, 22:29   #58
Karkki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez naanakov Pokaż wiadomość
Dokładnie opisałam dlaczego mnie rozczarowały w temacie "Ostatnio testowałam" - obok Dune pojawił się Addict a później wyszła wanilina.

Angel Eau Sucrée Limited Edition 2015
- wiem, że jest popyt na syntetyczne słodziaki, ale jako fanka Aniołów stwierdzam, że wersje cukrowe to dla mnie zwykłe pójście na łatwiznę. Równie dobrze można zmieszać LVEB z Aniołem edt (bo nie edp) i wyjdzie to samo, tylko mocniejsze.

- Terry Pratchett
Karkki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-29, 07:12   #59
naanakov
Upiór z Czarnej Chaty

GG do naanakov

Cytat:
Napisane przez Karkki Pokaż wiadomość
Dokładnie opisałam dlaczego mnie rozczarowały w temacie "Ostatnio testowałam" - obok Dune pojawił się Addict a później wyszła wanilina.

Angel Eau Sucrée Limited Edition 2015
- wiem, że jest popyt na syntetyczne słodziaki, ale jako fanka Aniołów stwierdzam, że wersje cukrowe to dla mnie zwykłe pójście na łatwiznę. Równie dobrze można zmieszać LVEB z Aniołem edt (bo nie edp) i wyjdzie to samo, tylko mocniejsze.
Odnośnie LP - współczuję.
Stary 2015-10-29, 07:28   #60
liv87
Guerlain Lover

Like this - oczekiwałam nie wiadomo czego, a ja czuję tylko dynię... Niby ok, bo bardzo lubię, ale przypomina mi dynię, która została postawiona na szafce dla ozdoby na Halloween, ale zapomniana, leży tam już kilka tygodni

2023: 62

liv87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości