![]() |
#31 |
Zadomowienie
|
Dot.: Zapachy, które nas rozczarowały
LUCHO: YSL M7, dla wielu absolutna klasyka i kompozycja ponadczasowa, za wersję vintage sprzedaliby do niewoli pół rodziny
![]() Za flakon słodkawego kompotu wiśniowego nawet kota bym nie oddał ![]() Nie wiem, czy mój Mąż by mnie sprzedał ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Konto usunięte
|
No przeca mówię, że kothy bym nie oddał
![]() Eksmisja natychmiastowa w samych skarpetkach by mnie czekała ![]() Cytat:
![]() Nie mój klimat i tyle ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
Chanel- coco mademoiselle, Dior- Diorissimo, Emmanuel Ungaro- Diva Rose, Byeonce- Heat. zupełnie czegoś innego oczekiwałam, ale cóż, kupione- trzeba zmęczyć
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Mnie zawiodły na pewno: YSL M7 przedreformulacyjny, CdG 2 Man, Nasomatto Black Afgano, Dsquared Potion PH, Loewe 7. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zadomowienie
|
Mój największy zawód perfumowy to pięknie pachnący na koleżance i kupiony w ciemno La Vie Est Belle, dobrze że kupiłam tylko 30 ml i dobrze że się wymieniłam z inna wizażanką.
Kolejny zawód si Armani napaliłam się po opisie nut i całe szczęście kupiłam na rozbiórce 10 ml i też już wymienione. ![]()
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Coromandel - myślałam, że Bóg wi co, a mnie się wydał nieświeży, "pachnący" ludzkim, starym brudem, przyperfumowanym, aż mi się wierzyć nie chciało
Czarny Cavalli - ani mocy nie ma, początek obiecujący, śliwkowy szybko znika i zostaje banał
![]() |
#37 |
Upiór z Czarnej Chaty
|
Mnie zawiódł Eau De Shalimar, okazał się być moją traumą olkaforyczną. Liczyłam na podobieństwo do innych Shalimarów, dostałam aromaty do ciasta: cytrynowy i waniliowy.
![]() ![]()
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żeby było w temacie - napaliłam się jak szczerbaty na suchary na męskie zapachy Clive Christian, i zamówiłam próbki wszystkich oprócz 1872. Tylko jeden naprawdę zrobił na mnie wrażenie - C. Reszta taka sobie, ale najgorsze wrażenie do No 1. Nie umiem docenić kompozycji - dla mojego nosa to mydło, w początkowej fazie ostre, potem łagodnieje - ale wciąż mydło, takie z PRL. X - niemrawy kardamon, V całkiem całkiem, ale dla mnie za suchy, zmęczył mnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Panaroja
|
Mnie ostatnio wszystko rozczarowuje - albo pachnie czymś , co już istnieje , albo nie pachnie w ogóle , albo jedzie domestosem , albo kompotomarmoladą ![]() ![]() wczoraj wąchałam Bonda Nuits de Noho - i padłam . Przecież to Angel edp , kropka w kropkę ![]() czym pachnieć panie premierze , czym pachnieć ![]()
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Upiór z Czarnej Chaty
|
Cytat:
![]() Mnie rozczarował skórzany A*Men. Nie to, że mi się nie podoba, bo podoba, ale...tożto mirra, a nie "czysta skóra". I za mało w nim słodyczy. Ale TŻ i tak się w nim zakochał, więc dostanie kiedyś flaszkę. ![]()
![]() |
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A największe chyba rozczarowanie to Eu de Stars i Miroir des Majestes Muglera...no jak kocham jego zapachy, to ten pierwszy kompletnie mi nie podszedl, okropność na mnie....a Majestes tak bliskoskorny i delikatny, że praktycznie go nie czułam na sobie...otoczenie najbliższe też, dopiero po podstawieniu nadgarstka pod nos coś tam ladnego, ale słabiuko.... I La Collina Toscana Merchants Lodge ..spodziewalam się nie wiadomo czego a się okazalo okropne, chyba bardziej niż traumatyczny Eu de Stars... I A la Nuit...jak kocham jaśmin, to ten mi kompletnie nie pdszedl...a polowałam na flaszke w dobrej cenie dluuugo, czytalam recenzje i z każda coraz bardziej chcialam...no i się okazał porażką.... Edytowane przez anastazjaaa2 Czas edycji: 2014-03-03 o 00:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Coromandel i Mitzah - z góry przepraszam wielbicieli
![]() ![]() Xserjoff - poznałam dwa zapachy jeden to dusząca słodycz drugi szare mydło ![]() Mon Parfum Cristal - takie sobie landrynki Etro Patchouly - napaliłam sie bo wyczytałam że ziołowe i przestrzenne a tu nie mogę chociaż nie wiem jak się wysilam wyczuć nic wiecej tylko pleśń ![]() i jeszcze zapomniałam o La Collina Toscana Village of the Stars - plastik przypalony a nuty takie piękne
... panta rhei ... Edytowane przez rosana Czas edycji: 2014-03-03 o 15:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Guerlain Lover
|
Wiele mnie rozczarowało zapachów, ale z tych największych, to: Organza Indecence, Elixir des Merveilles (jak pomaranczowe Strepsils), Perles de Lalique (kamfora zmieszana z różą), Beyond Paradise od Estee Lauder (myślałam, że będzie to coś w stylu Escady, a nie taki wielki śmierdziel
![]() Z góry przepraszam miłośniczki... może kiedyś mi się spodobają na nowo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#45 |
Upiór z Czarnej Chaty
|
Przypomniało mi się, że rozczarowało mnie jeszcze okrutnie Amor Amor Forbidden Kiss. Zapach całkiem ładny(choć moim zdaniem z Amorków najsłabszy, jakiś taki subtelny, grzeczny, a założenie chyba było inne), ale bliskoskórny i nietrwały tak, że aż nóż się w kieszeni otwiera.
![]() No i Fantasy Britney Spears. ![]() ![]() Ogółem zapach sympatyczny, wesoły, ale nie rozumiem jego fenomenu i chociaż odlewkę wykończę z przyjemnością, to na flaszce się nie skończy. Choć pozostałe Fantazje też przetestować zamierzam, a nóż któraś się okaże "moja"? ![]()
![]() Edytowane przez naanakov Czas edycji: 2014-03-05 o 10:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Rozczarowały mnie uwielbiane wizażowe wanilie: Missions, SDV, 24 Gold. Jeden wielki waniliowo-plastikowy ulep.
Bardzo rozczarowują mnie sephorowe nowości, tak reklamowane i opisywane: Si, LVEB, Signorina ![]() Na początku mojej przygody rozczarowały mnie tak lubiane przez tłumy J'Adore, Coco M ![]() ![]() ![]()
![]() |
#47 |
Wtajemniczenie
|
Miroir des Voluptes Muglera. Pierwsze testy nadgarstkowe -magia, cudowny oud z nutką paczuli, nie mogłam się nawąchać. Testy globalne i... mało co czuć. Jest oud, jest ta podwyższona temperatura, zapach mi się podoba, ale - na mnie nie ma ostrości, jest "zagłaskany", jak dziki kot któremu ktoś podciął pazury. I ogon... Bo ogona też mu brak. Perfumy są słabo wyczuwalne, a ja lubię mocno pachnieć. Dam im jeszcze parę szans, może akurat wszelkie możliwe czynniki sprzysięgły się przeciw niemu
![]() Edytowane przez Cattivo Czas edycji: 2014-03-06 o 20:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
tresele czy jak to tam się pisze z avonu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Jednak Bond no 9 Central Park South.
Na początku nawet nawet, im dłużej go testuję tym bardziej jestem rozczarowana. W ogóle nie czuje nut które są w opisie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
Ogólnie, bardzo mnie rozczarowały zapachy Oliviera Durbano. Taka legenda, wszędzie ochy i achy, a wśród jego pachnideł nie mogę znaleźć ani jednego, które choćby dało się w miarę komfortowo nosić, nie mówiąc o zachwycie. Nie testowałam jeszcze Citrine, Amethyste i Turquise - ale nie mam nawet ochoty sprawdzać. Dziś na tapetę poszedł Black Tourmalin - czekałam na dym, ciemność, niszę w niszy. Dostałam świetne otwarcie, a dalej tylko gorzej - owszem nisza - szpitalne wyziewy, i ta charakterystyczna "durbanowska nuta", która mnie odrzuca od reszty zapachów. Nie rozumiem fenomenu tego perfumiarza...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
a mnie rozczarował zapach of Hugo Bossa - Nuit, kiedy wąchałam je u koleżanki były wyraziste, z charakterem... na mnie, poza tym, że utrzymują się naprawdę krótko, są bardziej delikatne, zdecydowanie na dzień choć kupiłam je z myślą o nocnych wypadach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Bright side of life
|
ja sie bardzo rozczarowalam Miss Aura edt Swarovskiego, na Boga pol 10min juz kompletnie nie istnieje
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
Rozczarowanie miesiąca: LP No. 9 Penhaligon`s. Ileż ja się o nim naczytałam, i jakież miałam nadzieje, że to kopia Dune...
![]()
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Dziś wąchałam Noir pour femme Forda i moim zdaniem jest to miły przeciętniak, aczkolwiek dam mu jeszcze kilka szans. Póki co jestem bardzo rozczarowana
![]() |
#55 | |
Upiór z Czarnej Chaty
|
Cytat:
![]() W temacie rozczarowało mnie ostatnio Patchouli Absolu Forda. Przeokrutnie mnie rozczarowało. Na początku wyszła na mnie obłędna, mroczna, piwnicza paczula z takim typowo - fordowym szponem. ![]()
![]() |
![]() |
#56 |
spin doctor
|
Rozczarowały mnie Signoriny Ferragamo, wszystkie wersje, najbardziej edt i Eleganza. Na mnie "pachną" ostro, świdrująco, cała ich słodycz gdzieś się ulatnia i wyłazi jakaś tania, bazarowa nuta, która niesamowicie mnie drażni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie opisałam dlaczego mnie rozczarowały w temacie "Ostatnio testowałam" - obok Dune pojawił się Addict a później wyszła wanilina.
Angel Eau Sucrée Limited Edition 2015 - wiem, że jest popyt na syntetyczne słodziaki, ale jako fanka Aniołów stwierdzam, że wersje cukrowe to dla mnie zwykłe pójście na łatwiznę. Równie dobrze można zmieszać LVEB z Aniołem edt (bo nie edp) i wyjdzie to samo, tylko mocniejsze.
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Upiór z Czarnej Chaty
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#60 |
Guerlain Lover
|
Like this - oczekiwałam nie wiadomo czego, a ja czuję tylko dynię... Niby ok, bo bardzo lubię, ale przypomina mi dynię, która została postawiona na szafce dla ozdoby na Halloween, ale zapomniana, leży tam już kilka tygodni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:13.