|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
Kiedyś czytałam taki fajny artykuł o dobieraniu biustonoszy do karmienia jak się jest w ciąży. Już dokładnie nie pamiętam, ale właśnie o ile miseczka może się powiększyć, tak obwód pod biustem po porodzie zmniejsza się w porównaniu do ostatniego miesiąca ciąży. Już dokładnie nie powiem Wam co i jak, bo nie pamiętam. Pewnie są w necie artykuły na ten temat. Ja zrobiłabym tak, że będąc w ciąży zamówiłabym jakieś nie za drogie na sam początek, a w takie porządniejsze zainwestowała jak już będziecie wiedzieć co i jak.
|
|
|
|
#602 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sroka bardzo neguje konserwanty, a one czasem są potrzebne ![]() mnie osobiście produkty Babydream średnio podchodzą, a ona je bardzo zachwala, więc to zależy komu co podpasuje ![]() ogólnie jest tez przeciwna emolientom - ja uważam natomiast je za lepsze rozwiązanie niż latem smarowanie dziecka oliwką no chyba że wziąc pod uwagę balsam po kąpieli np. z serii Oilatum baby, bo też go mam na swojej liście "do kupienia w razie czego" ![]() Palmersa ja używam i jestem zadowolona fajnie nawilża skórę, nie drapie się, jak moja koleżanka w ciąży, a jesteśmy na tym samym etapie ciąży... narzeka że ma strasznie suchą skórę, swędzi jak nie powiem co, a używa oliwki z Babydream i tej emulsji dla kobiet w ciąży ![]() Cytat:
![]() najlepsze były zielone Pampersa, potem pomarańczowe, potem chyba Dada, Gaga czy jakoś tak... reszty nie polubiłam
|
||
|
|
|
#603 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#604 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale to indywidualna kwestia, jakby mi wysuszały to bym szukała czegoś innego, bo dobre nawilżenie i natłuszczenie to moim zdaniem podstawa w zapobieganiu rozstępów.
|
||
|
|
|
#605 |
|
Zakorzenienie
|
A ja tak na szybko dzis jeszcze pochwale sie posciela do lozeczka co wczoraj od jednej z kuzynek dostalam
taka typowo dziewczeca jest Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#606 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- Oilatum emulsja do kąpieli - Oilatum balsam po kąpieli - Tormentiol/sudocrem na odparzenia - Bepanthen/Linomag z cynkiem przeciw odparzeniom - woda morska Disnemar - sól fizjologiczna - Infacol (w razie wypadku na kolki) cos tam jeszcze z Hippa do kapieli było, chyba jakis płyn ![]() a co faktycznie kupię, to jeszcze do przemyślenia, bo z tego co mówiła położna, w szpitalu dostaniemy na pewno kosmetyki do pielęgnacji, tylko pewnie jakies małe ilosci, ale na pewno sudocrem i bepanthen, więc jak nie podejdzie to, to spróbuję z tym Linomagiem ![]() Cytat:
![]() co do kosmetyków dla ciężarnych - no to własnie zalezy jak podejdzie, mnie one nie podeszły, być może mojemu dziecku podejdą, no może będe testować, choć staram sie wybrac to, co już mam przetestowane u siostry
|
||
|
|
|
#607 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja uzywam babydream fur mama i jestem zadowolona nic mnie nie swedzi... Mysle ze to zalezy od skory bardziej niz od produktu...
Dobrej nocy ![]() Wysyłane z mojego HTC ChaCha A810e za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#608 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#609 |
|
Zakorzenienie
|
Ramona - jesli moge wrzucic swoje piec groszy do listy - mam nadzieje ze sie nie obrazisz
tormentiol zawiera kwas borowy ktory jest toksyczny dla dzieci. Kiedys sie go uzywalo, ale teraz sie odradza. Jest jakis odpowiednik bez tego kwasu ale nie pamietam jak sie nazywa. Zreszta cos mi chodzi po glowie ze nie mozna go uzywac na rany, a odparzenie to w sumie rana.
|
|
|
|
#610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ponoć ten zielony linomag jest dobry ![]() Przy okazji wrzucam mój brzuszek
Edytowane przez zubi89 Czas edycji: 2014-02-21 o 22:45 |
|
|
|
|
#611 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez polecam masc linomag. Dzieki niemu jak cos sie dzialo to zaczerwienienie szybko znikalo. Przez okres jak byla tylko na mleku to sudocrem praktycznie lezal nie uzywany.
|
|
|
|
#612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja jeszcze na etapie szukania ideałów ![]() mnie polecały dziewczyny, ale to faktycznie jak tak źle z tym tormentiolem, to wykreślę z listy ![]() wiem, ze linomag/bepanthen to sa przeciw odparzeniom, tak profilaktycznie chyba, a co jak juz będa mega odparzenia?? Ten sudocrem wtedy?? ![]() śliczny brzuszek ![]() zielony linomag to ten z tlenkiem cynku ?? Bo taki tez mi polecano
Edytowane przez Ramona_85 Czas edycji: 2014-02-21 o 23:03 |
|
|
|
|
#613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Znalazłam taki z tym tlenkiem http://www.domzdrowia.pl/41817,ostat...lat-50-ml.html |
|
|
|
|
#614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widziałam je tez w Intermarche po 17 zł, ale nie wiem jaka pojemność, troche drogo mi się wydawało ![]() Ja juz idę spać dobranoc Brzuchatki |
|
|
|
|
#615 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, do łóżeczka właśnie
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#616 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Doszła nowa analiza nowych chusteczek z Auchana i chyba one są najlepsze Ja netto nie mam we Wrocławiu albo przynajmniej w moich okolicach go nie ma. Więc kupie te z Auchana Co do Tormentiolu to rzeczywiście odpada przez kwas borowy... A ten zachwalany od lat sudocream (sama zawsze mam go w domu) zawiera w składzie podobno jakiś steryd? Dlatego poleca się używać tylko w ekstremalnych sytuacjach Kupiłam sobie emulsje babydream na rozstępy i uwielbiam ten zapach. Miałam kiedyś oliwke i smarowałam nią włosy Więc z tym zapachem jestem obyta Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niech się tak mąż nie wyrywa teraz ![]() a smoczki - ja kupię chyba NUKa albo coś podobnego, Lovi nie podchodzi mi kształtem, bo są okrągłe, JA wolę takie wyprofilowane ciekawe jak Junior, bo moja córa np TT nie zaakceptowała, za wielki ten plastik był dookoła smoczka i nie zasysała go, ale już NUKa polubiła
|
|
|
|
|
#618 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Mamuśki
Ciężko Was czasem nadrobić Widzę, że aktualnie na tapecie temat kosmetyczno-wyprawkowy, za dużo się już nie wypowiem, bo już mam wybrane i zakupione wszystkie kosmetyki, więc po ptokach jestem W każdym bądź razie podczytuję sobie te tematy, bo macie sporo cennych uwag.
|
#619 |
|
Zadomowienie
|
Dzień doberek
Co do kosmetyków jeszcze, to nie wiem ile w tym prawdy jest, ale słyszałam, że wszelkiego rodzaju emolienty powinno się używac w sytuacjach, kiedy dziecko ma problemy ze skóra, albo jakąś bardzo wrazliwą/ skłonna do alergii a co do smoczków to chyba dziecko samo zdecyduje, który mu kształt podpasuje
|
#620 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry weekendowo
ja już zaliczyłam sklep, teraz kawusia i śniadanko ![]() potem ogarnę dom, obiadek , ogólnie nuuudy ![]() mąz pocieszył mnie, że jak dobrze pójdzie to zamkniemy się w marcu z wyprawka, to może i z remontem szybciej pójdzie, jeszcze przed porodem |
|
|
|
#621 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może przejdę się koło południa na jakiś spacer za wyprawkę, no i za przyśpieszony remont my mieszkamy u siebie ze dwa lata dopiero to na szczęście nie musimy nic remontowac, chociaż już coś bym pozmieniała![]() ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Zubi-dopiero mi się rzuciło w oczy Twoje zdjęcie nie wiem jak ja go wcześniej nie widziałam śliczny brzunio
|
|
#622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak to linomag/bepanthen ![]() a co z kapielą?? To co, nie kupować emolientu od razu, tylko ten zwykły płyn do kapieli z HIPP np., a potem w razie czego dokupić?? A czym smarowac dziecko latem, zeby nie miało suchej skóry? ![]() Oliwka, wazelina u mnie odpada ![]() Co polecacie ?? |
|
|
|
|
#623 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A olejku i balsamu z Babydream też używam i zadowlona jestem. Cytat:
------------------------------- Ja po wczorajszej wizycie- w zasadzie wszystko w porządku. Z USG znów jestem niezadowolona, żadnych konkretów, wymiarów tylko że wszystko w porządku itp a to było połówkowe. Nawet zdjęcia dziecka nie mam ładnego tylko zdjęcie płci na którym i tak praktycznie nic nie widać TP wg USG wychodzi mi na 1 lipca czyli 3 dni różnicy. No i najważniejsze raczej na 100% jest chłopczyk I i powiedzcie mi co ile macie wizyty u gin? Bo mi co 3 tyg wyznacza czyli następna 14 marca (Berenika możesz dopisać mi płeć i następną wizytę.
|
|
#624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam wizyty równo co 4 tygodnie
|
|
|
|
|
#625 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja wizyty mam co 4 tygodnie... Dzien dobry Witam sie niewyspana znowu... Milej soboty Wysyłane z mojego HTC ChaCha A810e za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#626 |
|
Zadomowienie
|
_Sylwia_-
to witamy Małego mężczyznę najważniejsze, ze wszystko jest dobrze więc nie jesteś sama ja wizyty mam też raz w miesiącu
|
#627 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry,
ale wczoraj miałam koszmarny dzień, znowu wieczorem u dentysty wylądowałam, spierniczył mi tego ostatniego zęba i teraz już tylko kanałowe tyle lat miałam spokój z zębami a teraz kicha idę spać bo chyba kogoś skrzywdzę w desperacji
|
|
|
|
#628 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O o tych mówie: http://www.srokao.pl/2013/10/auchan-...nawilzane.html Gratuluje syneczka ![]() Ja chodze co 2 tygodnie na wizyty. Cytat:
współczuje bardzo
|
||
|
|
|
#629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tez tak miała z jednym zębem, za duza dziura była i zwykła plomba nic nie dała, jeszcze gorzej, bo dentysta zakleił dziurę, a tam w środku te gazy mi go rozsadzały, myślałam, ze umrę a najlepsze to, że ona ślepa była, myślała, ze wydłubuje mi resztki pożywienia, a ona nerwa mi dłubała myślałam, ze dosłownie zsikam się na tym fotelu, nosz kur... nerwa se wyciągała haczykiem na żywca, bez znieczulenia
|
|
|
|
|
#630 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Co do emolienów, to ja je stosuje na atopową skórę i nie sądzę żeby były konieczne dla normalnych zdrowych dzieciaczków, ale rozumiem że niektórzy lubią dmuchać na zimne ![]() Na rozstępy stosuje teraz Perfecta krem i jest super, bardzo fajny, wydajny i przede wszystkim działa ![]() A ja znowu szukam inspiracji kulinarnej, znacie jakieś fajne sałatki z dodatkiem ryżu? Mam go trochę na zbyciu i chyba spróbuję jakieś danie na wieczór z niego przygotować
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:34.

taka typowo dziewczeca jest 

ponoć ten zielony linomag jest dobry 

za przyśpieszony remont
tyle lat miałam spokój z zębami a teraz kicha
idę spać bo chyba kogoś skrzywdzę w desperacji