Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-21, 21:14   #601
Sola1
Zakorzenienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II

Kiedyś czytałam taki fajny artykuł o dobieraniu biustonoszy do karmienia jak się jest w ciąży. Już dokładnie nie pamiętam, ale właśnie o ile miseczka może się powiększyć, tak obwód pod biustem po porodzie zmniejsza się w porównaniu do ostatniego miesiąca ciąży. Już dokładnie nie powiem Wam co i jak, bo nie pamiętam. Pewnie są w necie artykuły na ten temat. Ja zrobiłabym tak, że będąc w ciąży zamówiłabym jakieś nie za drogie na sam początek, a w takie porządniejsze zainwestowała jak już będziecie wiedzieć co i jak.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 21:21   #602
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pisałyście kiedyś, że używacie na rozstępy Palmers z pompką, a znalazłam stronkę z analizą składów kosmetyków na rozstępy i analizy niektórych z nich mnie mocno zaskoczyły - m.in tego rozreklamowanego Palmersa
http://www.srokao.pl/2011/03/analiza.html#more
może którąś zainteresuje ta stronka
Ja biorę te analizy składów przez palce
Sroka bardzo neguje konserwanty, a one czasem są potrzebne
mnie osobiście produkty Babydream średnio podchodzą, a ona je bardzo zachwala, więc to zależy komu co podpasuje
ogólnie jest tez przeciwna emolientom - ja uważam natomiast je za lepsze rozwiązanie niż latem smarowanie dziecka oliwką no chyba że wziąc pod uwagę balsam po kąpieli np. z serii Oilatum baby, bo też go mam na swojej liście "do kupienia w razie czego"

Palmersa ja używam i jestem zadowolona
fajnie nawilża skórę, nie drapie się, jak moja koleżanka w ciąży, a jesteśmy na tym samym etapie ciąży... narzeka że ma strasznie suchą skórę, swędzi jak nie powiem co, a używa oliwki z Babydream i tej emulsji dla kobiet w ciąży

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Co do chusteczek to ja na początku kupiłam pampers sensitive, a teraz najczęściej Dady lub rzadziej Pampersy. Ogólnie Pampersy i Dady to takie wilgotniejsze chusteczki. Niektórzy wolą te bardziej suche. Ja natomiast wolę takie bardziej wilgotne, inne też czasem kupię żeby przetestować, ale wracam do tych. Zresztą ja używam tylko do kupek, a na koniec i tak zmywam wacikiem z wodą i osuszam kolejnym.
ja tam lubię chusteczki Pampersa, żadne inne nie podchodzą mi tak, a trochę nawycierałam się pupci mojej siostrzenicy i mam porównanie, bo siostra tez wielka testerka i musiała wszystkie przetestować
najlepsze były zielone Pampersa, potem pomarańczowe, potem chyba Dada, Gaga czy jakoś tak... reszty nie polubiłam
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 21:26   #603
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Kiedyś czytałam taki fajny artykuł o dobieraniu biustonoszy do karmienia jak się jest w ciąży. Już dokładnie nie pamiętam, ale właśnie o ile miseczka może się powiększyć, tak obwód pod biustem po porodzie zmniejsza się w porównaniu do ostatniego miesiąca ciąży. Już dokładnie nie powiem Wam co i jak, bo nie pamiętam. Pewnie są w necie artykuły na ten temat. Ja zrobiłabym tak, że będąc w ciąży zamówiłabym jakieś nie za drogie na sam początek, a w takie porządniejsze zainwestowała jak już będziecie wiedzieć co i jak.
Właśnie też tak pomyślałam i zawsze jak coś zamawiam na all zwracam uwagę czy sprzedawca ma coś jeszcze co mi się przyda w tym wypadku był to biustonosz

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
mnie osobiście produkty Babydream średnio podchodzą, a ona je bardzo zachwala, więc to zależy komu co podpasuje
ogólnie jest tez przeciwna emolientom - ja uważam natomiast je za lepsze rozwiązanie niż latem smarowanie dziecka oliwką no chyba że wziąc pod uwagę balsam po kąpieli np. z serii Oilatum baby, bo też go mam na swojej liście "do kupienia w razie czego"

fajnie nawilża skórę, nie drapie się, jak moja koleżanka w ciąży, a jesteśmy na tym samym etapie ciąży... narzeka że ma strasznie suchą skórę, swędzi jak nie powiem co, a używa oliwki z Babydream i tej emulsji dla kobiet w ciąży

ja tam lubię chusteczki Pampersa, żadne inne nie podchodzą mi tak, a trochę nawycierałam się pupci mojej siostrzenicy i mam porównanie, bo siostra tez wielka testerka i musiała wszystkie przetestować
najlepsze były zielone Pampersa, potem pomarańczowe, potem chyba Dada, Gaga czy jakoś tak... reszty nie polubiłam
A mogłabyś wrzucić swoją liste kosmetyków dla maleństwa ? chyba, że już wrzucałaś? to daj znać a sobie poszukam

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 21:30   #604
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mojej nie myję emolientem tylko Hippem. Nigdy nie smarowałam jej oliwką, bo ma normalną skórę. Czasem na miejscowe przesuszenia uzywałam mleczka Hipp, ale to wystarczyło raz posmarować i było ok. W sumie teraz to chyba mało osób używa oliwek do pielęgnacji ciała, raczej mleczka - ale to tylko takie moje spostrzeżenie

Cytat:

Mnie akurat te produkty bardzo podchodzą i bardzo dobrze nawilżają skórę - mam porównanie z resztą ciała, której tymi specyfikami nie smaruję Ale to indywidualna kwestia, jakby mi wysuszały to bym szukała czegoś innego, bo dobre nawilżenie i natłuszczenie to moim zdaniem podstawa w zapobieganiu rozstępów.
Stary 2014-02-21, 21:57   #605
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

A ja tak na szybko dzis jeszcze pochwale sie posciela do lozeczka co wczoraj od jednej z kuzynek dostalam taka typowo dziewczeca jest

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1393016149110.jpg (76,9 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1393016232502.jpg (73,4 KB, 9 załadowań)

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 22:08   #606
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
A mogłabyś wrzucić swoją liste kosmetyków dla maleństwa ? chyba, że już wrzucałaś? to daj znać a sobie poszukam
pożyczyłam zeszyt z moją listą wyprawkową, ale z tego co pamiętam mam na liscie tak:
- Oilatum emulsja do kąpieli
- Oilatum balsam po kąpieli
- Tormentiol/sudocrem na odparzenia
- Bepanthen/Linomag z cynkiem przeciw odparzeniom
- woda morska Disnemar
- sól fizjologiczna
- Infacol (w razie wypadku na kolki)

cos tam jeszcze z Hippa do kapieli było, chyba jakis płyn

a co faktycznie kupię, to jeszcze do przemyślenia, bo z tego co mówiła położna, w szpitalu dostaniemy na pewno kosmetyki do pielęgnacji, tylko pewnie jakies małe ilosci, ale na pewno sudocrem i bepanthen, więc jak nie podejdzie to, to spróbuję z tym Linomagiem

Cytat:
Ja mojej nie myję emolientem tylko Hippem. Nigdy nie smarowałam jej oliwką, bo ma normalną skórę. Czasem na miejscowe przesuszenia uzywałam mleczka Hipp, ale to wystarczyło raz posmarować i było ok. W sumie teraz to chyba mało osób używa oliwek do pielęgnacji ciała, raczej mleczka - ale to tylko takie moje spostrzeżenie
no własnie ten Hipp tez mam na liście, tylko co dokładnie to już nie wiem, ale ze stronki Sroki sobie spisałam

co do kosmetyków dla ciężarnych - no to własnie zalezy jak podejdzie, mnie one nie podeszły, być może mojemu dziecku podejdą, no może będe testować, choć staram sie wybrac to, co już mam przetestowane u siostry
Stary 2014-02-21, 22:11   #607
karolkya
Wtajemniczenie

Ja uzywam babydream fur mama i jestem zadowolona nic mnie nie swedzi... Mysle ze to zalezy od skory bardziej niz od produktu...

Dobrej nocy

Wysyłane z mojego HTC ChaCha A810e za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-02-21, 22:22   #608
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
A ja tak na szybko dzis jeszcze pochwale sie posciela do lozeczka co wczoraj od jednej z kuzynek dostalam taka typowo dziewczeca jest
.
ale fajna a to taka na pościel do łóżeczka ??
Stary 2014-02-21, 22:23   #609
Sola1
Zakorzenienie

Ramona - jesli moge wrzucic swoje piec groszy do listy - mam nadzieje ze sie nie obrazisz tormentiol zawiera kwas borowy ktory jest toksyczny dla dzieci. Kiedys sie go uzywalo, ale teraz sie odradza. Jest jakis odpowiednik bez tego kwasu ale nie pamietam jak sie nazywa. Zreszta cos mi chodzi po glowie ze nie mozna go uzywac na rany, a odparzenie to w sumie rana.
Stary 2014-02-21, 22:27   #610
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
pożyczyłam zeszyt z moją listą wyprawkową, ale z tego co pamiętam mam na liscie tak:
- woda morska Disnemar
- sól fizjologiczna

a co faktycznie kupię, to jeszcze do przemyślenia, bo z tego co mówiła położna, w szpitalu dostaniemy na pewno kosmetyki do pielęgnacji, tylko pewnie jakies małe ilosci, ale na pewno sudocrem i bepanthen, więc jak nie podejdzie to, to spróbuję z tym Linomagiem

no własnie ten Hipp tez mam na liście, tylko co dokładnie to już nie wiem, ale ze stronki Sroki sobie spisałam

co do kosmetyków dla ciężarnych - no to własnie zalezy jak podejdzie, mnie one nie podeszły, być może mojemu dziecku podejdą, no może będe testować, choć staram sie wybrac to, co już mam przetestowane u siostry
Dziękuje ponoć ten zielony linomag jest dobry

Przy okazji wrzucam mój brzuszek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 24 t 1 d.jpg (125,5 KB, 24 załadowań)

Edytowane przez zubi89
Czas edycji: 2014-02-21 o 22:45
Stary 2014-02-21, 22:31   #611
Sola1
Zakorzenienie

Ja tez polecam masc linomag. Dzieki niemu jak cos sie dzialo to zaczerwienienie szybko znikalo. Przez okres jak byla tylko na mleku to sudocrem praktycznie lezal nie uzywany.
Stary 2014-02-21, 23:02   #612
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Ramona - jesli moge wrzucic swoje piec groszy do listy - mam nadzieje ze sie nie obrazisz tormentiol zawiera kwas borowy ktory jest toksyczny dla dzieci. Kiedys sie go uzywalo, ale teraz sie odradza. Jest jakis odpowiednik bez tego kwasu ale nie pamietam jak sie nazywa. Zreszta cos mi chodzi po glowie ze nie mozna go uzywac na rany, a odparzenie to w sumie rana.
hehe nie no pewnie, ze się nie obrażę, wtrącaj swoje grosze, gdzie tylko możesz, każda opinia jest na wagę złota
bo ja jeszcze na etapie szukania ideałów

mnie polecały dziewczyny, ale to faktycznie jak tak źle z tym tormentiolem, to wykreślę z listy
wiem, ze linomag/bepanthen to sa przeciw odparzeniom, tak profilaktycznie chyba, a co jak juz będa mega odparzenia?? Ten sudocrem wtedy??

Cytat:
śliczny brzuszek

zielony linomag to ten z tlenkiem cynku ?? Bo taki tez mi polecano

Edytowane przez Ramona_85
Czas edycji: 2014-02-21 o 23:03
Stary 2014-02-21, 23:07   #613
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
hehe nie no pewnie, ze się nie obrażę, wtrącaj swoje grosze, gdzie tylko możesz, każda opinia jest na wagę złota
bo ja jeszcze na etapie szukania ideałów

mnie polecały dziewczyny, ale to faktycznie jak tak źle z tym tormentiolem, to wykreślę z listy
wiem, ze linomag/bepanthen to sa przeciw odparzeniom, tak profilaktycznie chyba, a co jak juz będa mega odparzenia?? Ten sudocrem wtedy??

śliczny brzuszek

zielony linomag to ten z tlenkiem cynku ?? Bo taki tez mi polecano

Znalazłam taki z tym tlenkiem
http://www.domzdrowia.pl/41817,ostat...lat-50-ml.html

Stary 2014-02-21, 23:23   #614
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
tak chyba ta
widziałam je tez w Intermarche po 17 zł, ale nie wiem jaka pojemność, troche drogo mi się wydawało

Ja juz idę spać
dobranoc Brzuchatki
Stary 2014-02-22, 07:33   #615
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

Cytat:
ale fajna a to taka na pościel do łóżeczka ??
Tak, do łóżeczka właśnie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 07:46   #616
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
ja też planuję zakupić dla Małej Hippa ze wzgl. na prosty skład jedynie krem na słońce z Nivea
Ja się zastanawiam pomiędzy hippem a Babydream. A który krem z nivea będziesz brała?

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Też sprawdzałam tę stronę, chusteczki chyba wygrywają te z NETTO, mi Baby Dream z rossmana pachnie nawet spoko, tzn nie przeszkadza mi, a dzidziusiowi chyba tym bardziej nie będzie

Doszła nowa analiza nowych chusteczek z Auchana i chyba one są najlepsze Ja netto nie mam we Wrocławiu albo przynajmniej w moich okolicach go nie ma. Więc kupie te z Auchana

Co do Tormentiolu to rzeczywiście odpada przez kwas borowy...
A ten zachwalany od lat sudocream (sama zawsze mam go w domu) zawiera w składzie podobno jakiś steryd? Dlatego poleca się używać tylko w ekstremalnych sytuacjach

Kupiłam sobie emulsje babydream na rozstępy i uwielbiam ten zapach. Miałam kiedyś oliwke i smarowałam nią włosy Więc z tym zapachem jestem obyta

Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 07:50   #617
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość

u nas tez tak mówili i tez będę się tego domagać bo leżeć ani pół leżeć nie mogę przez ból pleców
Ja to nie wiem jak się do tego masażu zabrać a chciałabym ale mąż jest chętny do pomocy znajoma załapała się na ten program i położna podobno ją genialnie rozmasowała

Właśnie mamusie jakie smoczki kupujecie swoim maluchom?
tylko wiesz, że masowanie to dopiero koło 36 tc? niech się tak mąż nie wyrywa teraz

a smoczki - ja kupię chyba NUKa albo coś podobnego, Lovi nie podchodzi mi kształtem, bo są okrągłe, JA wolę takie wyprofilowane ciekawe jak Junior, bo moja córa np TT nie zaakceptowała, za wielki ten plastik był dookoła smoczka i nie zasysała go, ale już NUKa polubiła
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 08:18   #618
agaaga89
Zakorzenienie

Cześć Mamuśki
Ciężko Was czasem nadrobić Widzę, że aktualnie na tapecie temat kosmetyczno-wyprawkowy, za dużo się już nie wypowiem, bo już mam wybrane i zakupione wszystkie kosmetyki, więc po ptokach jestem W każdym bądź razie podczytuję sobie te tematy, bo macie sporo cennych uwag.

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 08:49   #619
Izetka_
Zadomowienie

Dzień doberek

Co do kosmetyków jeszcze, to nie wiem ile w tym prawdy jest, ale słyszałam, że wszelkiego rodzaju emolienty powinno się używac w sytuacjach, kiedy dziecko ma problemy ze skóra, albo jakąś bardzo wrazliwą/ skłonna do alergii

a co do smoczków to chyba dziecko samo zdecyduje, który mu kształt podpasuje moja znajoma kupiła ze 4-5 zanim mały polubił któryś

Michaś
02.07.2014r.
Izetka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 09:18   #620
Ramona_85
Zakorzenienie

Dzień dobry weekendowo

ja już zaliczyłam sklep, teraz kawusia i śniadanko

potem ogarnę dom, obiadek , ogólnie nuuudy

mąz pocieszył mnie, że jak dobrze pójdzie to zamkniemy się w marcu z wyprawka, to może i z remontem szybciej pójdzie, jeszcze przed porodem
Stary 2014-02-22, 09:25   #621
Izetka_
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry weekendowo

ja już zaliczyłam sklep, teraz kawusia i śniadanko

potem ogarnę dom, obiadek , ogólnie nuuudy

mąz pocieszył mnie, że jak dobrze pójdzie to zamkniemy się w marcu z wyprawka, to może i z remontem szybciej pójdzie, jeszcze przed porodem
U mnie też nudy, ja już po kawce i zaraz zjem jakieś śnaidanko może przejdę się koło południa na jakiś spacer
za wyprawkę, no i za przyśpieszony remont my mieszkamy u siebie ze dwa lata dopiero to na szczęście nie musimy nic remontowac, chociaż już coś bym pozmieniała

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Zubi-dopiero mi się rzuciło w oczy Twoje zdjęcie nie wiem jak ja go wcześniej nie widziałam śliczny brzunio

Michaś
02.07.2014r.
Stary 2014-02-22, 09:25   #622
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość

Co do Tormentiolu to rzeczywiście odpada przez kwas borowy...
A ten zachwalany od lat sudocream (sama zawsze mam go w domu) zawiera w składzie podobno jakiś steryd? Dlatego poleca się używać tylko w ekstremalnych sytuacjach
tak tak, sudocrem na extremalne odparzenia
a tak to linomag/bepanthen

a co z kapielą?? To co, nie kupować emolientu od razu, tylko ten zwykły płyn do kapieli z HIPP np., a potem w razie czego dokupić??
A czym smarowac dziecko latem, zeby nie miało suchej skóry?
Oliwka, wazelina u mnie odpada
Co polecacie ??
Stary 2014-02-22, 09:32   #623
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:

Przy okazji wrzucam mój brzuszek
Zubi piękny brzuszek

Cytat:
- woda morska Disnemar
- sól fizjologiczna

Fajnie że podzieliłaś się listą. Dziewczyny jak możecie wrzucajcie swoje listy konkretnych kosmetyków które wybieracie. Ułatwi to zakupy mniej doświadczonym

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Doszła nowa analiza nowych chusteczek z Auchana i chyba one są najlepsze Ja netto nie mam we Wrocławiu albo przynajmniej w moich okolicach go nie ma. Więc kupie te z Auchana

Kupiłam sobie emulsje babydream na rozstępy i uwielbiam ten zapach. Miałam kiedyś oliwke i smarowałam nią włosy Więc z tym zapachem jestem obyta
Ja miałam te chusteczki a Auchan. Dokładnie o te z załącznika chodzi i sama nie dałam rady ich używać. Próbowałam do przemywania twarzy np w podróży i nie dało rady. Strasznie piekła mnie twarz po nich, podrażniały, zapach bardzo drażniący i intensywny. Choć są dosyć mocno nasączone.

A olejku i balsamu z Babydream też używam i zadowlona jestem.

Cytat:
Napisane przez Izetka_ Pokaż wiadomość
Dzień doberek

Co do kosmetyków jeszcze, to nie wiem ile w tym prawdy jest, ale słyszałam, że wszelkiego rodzaju emolienty powinno się używac w sytuacjach, kiedy dziecko ma problemy ze skóra, albo jakąś bardzo wrazliwą/ skłonna do alergii

a co do smoczków to chyba dziecko samo zdecyduje, który mu kształt podpasuje moja znajoma kupiła ze 4-5 zanim mały polubił któryś
Też słyszałam o tych emolientach. Dlatego wrzucajcie listy swoich kosmetków na jakie stawiacie.

-------------------------------

Ja po wczorajszej wizycie- w zasadzie wszystko w porządku. Z USG znów jestem niezadowolona, żadnych konkretów, wymiarów tylko że wszystko w porządku itp a to było połówkowe. Nawet zdjęcia dziecka nie mam ładnego tylko zdjęcie płci na którym i tak praktycznie nic nie widać Badań nie mam zleconych żadnych.
TP wg USG wychodzi mi na 1 lipca czyli 3 dni różnicy.
No i najważniejsze raczej na 100% jest chłopczyk

I i powiedzcie mi co ile macie wizyty u gin? Bo mi co 3 tyg wyznacza czyli następna 14 marca
(Berenika możesz dopisać mi płeć i następną wizytę.

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 09:56   #624
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość

I i powiedzcie mi co ile macie wizyty u gin? Bo mi co 3 tyg wyznacza czyli następna 14 marca
super, gratulacje

ja mam wizyty równo co 4 tygodnie
Stary 2014-02-22, 10:01   #625
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja po wczorajszej wizycie- w zasadzie wszystko w porządku. Z USG znów jestem niezadowolona, żadnych konkretów, wymiarów tylko że wszystko w porządku itp a to było połówkowe. Nawet zdjęcia dziecka nie mam ładnego tylko zdjęcie płci na którym i tak praktycznie nic nie widać Badań nie mam zleconych żadnych.

Dobrze ze wszystko ok, szkoda tylko ze nie jestes zadowolona z USG... Ale najwazniejsze ze SYNEK zdrowy

Ja wizyty mam co 4 tygodnie...

Dzien dobry
Witam sie niewyspana znowu...
Milej soboty

Wysyłane z mojego HTC ChaCha A810e za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-02-22, 10:11   #626
Izetka_
Zadomowienie

_Sylwia_- to witamy Małego mężczyznę najważniejsze, ze wszystko jest dobrze ja z połówkowego też nie mam ładnego zdjęcia tylko zbliżenia na narządy i piękny kręgosłup więc nie jesteś sama ja wizyty mam też raz w miesiącu

Michaś
02.07.2014r.
Stary 2014-02-22, 10:30   #627
NecroKitty
Wtajemniczenie

Dzień dobry,
ale wczoraj miałam koszmarny dzień, znowu wieczorem u dentysty wylądowałam, spierniczył mi tego ostatniego zęba i teraz już tylko kanałowe od wczoraj chodzę po ścianach z bólu. Podobno po zatruciu boli tylko kilka godzin a mi nadal nie przeszło, może znowu coś skopał tyle lat miałam spokój z zębami a teraz kicha idę spać bo chyba kogoś skrzywdzę w desperacji
Stary 2014-02-22, 10:42   #628
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:

Ja miałam te chusteczki a Auchan. Dokładnie o te z załącznika chodzi i sama nie dałam rady ich używać. Próbowałam do przemywania twarzy np w podróży i nie dało rady. Strasznie piekła mnie twarz po nich, podrażniały, zapach bardzo drażniący i intensywny. Choć są dosyć mocno nasączone.

A olejku i balsamu z Babydream też używam i zadowlona jestem.

Tylko że Auchan wypuścił teraz nowe chusteczki?Może masz jakąś poprzednią wersje?
O o tych mówie: http://www.srokao.pl/2013/10/auchan-...nawilzane.html
Gratuluje syneczka
Ja chodze co 2 tygodnie na wizyty.

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Dzień dobry,
ale wczoraj miałam koszmarny dzień, znowu wieczorem u dentysty wylądowałam, spierniczył mi tego ostatniego zęba i teraz już tylko kanałowe od wczoraj chodzę po ścianach z bólu. Podobno po zatruciu boli tylko kilka godzin a mi nadal nie przeszło, może znowu coś skopał tyle lat miałam spokój z zębami a teraz kicha idę spać bo chyba kogoś skrzywdzę w desperacji
OJ współczuje bardzo
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 10:50   #629
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Dzień dobry,
wiesz, może nic nie spierniczył, tylko on sie juz nadawał do kanałowego

tez tak miała z jednym zębem, za duza dziura była i zwykła plomba nic nie dała, jeszcze gorzej, bo dentysta zakleił dziurę, a tam w środku te gazy mi go rozsadzały, myślałam, ze umrę
a najlepsze to, że ona ślepa była, myślała, ze wydłubuje mi resztki pożywienia, a ona nerwa mi dłubała
myślałam, ze dosłownie zsikam się na tym fotelu, nosz kur... nerwa se wyciągała haczykiem na żywca, bez znieczulenia tak mi się gorąco zrobiło, a zaraz zimno, zlałam się potem i juz nie czułam nawet bólu, na haju byłam dosłownie
Stary 2014-02-22, 10:53   #630
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Witam

Co do emolienów, to ja je stosuje na atopową skórę i nie sądzę żeby były konieczne dla normalnych zdrowych dzieciaczków, ale rozumiem że niektórzy lubią dmuchać na zimne

Na rozstępy stosuje teraz Perfecta krem i jest super, bardzo fajny, wydajny i przede wszystkim działa

A ja znowu szukam inspiracji kulinarnej, znacie jakieś fajne sałatki z dodatkiem ryżu? Mam go trochę na zbyciu i chyba spróbuję jakieś danie na wieczór z niego przygotować

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości