|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3181 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Cytat:
![]() Leki przeciw przeziebieniu: tantum verde do ssania lub psikania, Isla do ssania, wapno do picia, syrop Prenalen, na wzmocnienie Oeparol z wiesiolka. No i syrop z cebuli ![]() Gratuluje Wam dziewczyny, ze juz znacie plec, super! ![]() Ja bede miec polowkowe gdzies za miesiac dopiero... ![]() Brzuszek juz mam, widze, czuje ![]()
![]() |
#3182 |
Wtajemniczenie
|
Zauważyłam też, że podobają mi się imiona zawierające "R".
Zastanawiam się, czy brać pod uwagę, że dzieci mają problem z wymową takich wyrazów i w przedszkolu będą zniekształacać imię ![]()
#3183 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Co do imion - my mamy od poczatku wybrane, ale powiem dopiero, jak poznam plec ![]()
![]() |
#3184 |
Zadomowienie
|
hej
![]() Melduję się że od jutra nadrabiam wszystko ![]() Olivia miała robione badania na poziom cukru, na szczęście wszystko w normie, moja teoria to brak witaminy d i sama zaczęłam jej podawać, póki co się nie powtórzyło już. Ja przed wczoraj wylądowałam w szpitalu, bardzo bolało mnie między piersiami i miałam problemy z oddychaniem, nie było mowy o żadnym wysiłku, nawet nie miałam siły wyjść po schodach ![]() Witam nowe dziewczyny ![]() Mogłabym prosić o dane do dopisania i aktualizacji na pierwszą stronę?? |
![]() ![]() |
![]() |
#3185 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki za odwagę ![]() Cytat:
![]() A proszę bardzo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Mój mały duperelek ;-) coraz bardziej i częściej fika w brzuszku !! ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- I kolejny kurs może któraś chętna będzie https://mamotoja.pl/mamo-to-ja-warsz...1#submitNotice
![]() |
#3186 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny umieram, boli mnie gardło, mam zapchany nos i podwyższoną temperaturę :'( co ja mogę wziasc bo nie dozyje rana. Wczoraj bylo tak cieplutko wiec wsiadlam sobie na dwie godzinki na konika w przewiewnych ciuchach z kolekcji wiosna lato i co? Place za głupotę!!!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3187 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakbyś mogła to wpisz też na pierwszą stronę te które już wiedzą czy chłopiec czy dziewczynka ![]() Ja w poniedziałek mam wizytę!! Już się nie mogę doczekać ![]() I super zdjęcie usg fifola ![]() ![]() ---------- Dopisano o 02:58 ---------- Poprzedni post napisano o 02:55 ---------- Cytat:
![]() No i dla Twojego dobra już do końca ciąży zrezygnowałabym jednak z koni, tymbardziej z 2 godzinnych przejażdżek... Jak widać przeziębienie łatwo złapać a w ciąży to jednak może być niebezpieczne więc lepiej nie kusić losu ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale Ci zazdroszczę, gratuluję, u mnie bank od dwóch tygodni jeszcze nie napisał umowy kredytowej, a zanim się wprowadzimy (i tak chcemy wykończyć tylko częściowo najpierw) to pewnie ze trzy miesiące jak nic.. strasznie się dłuży to czekanie :/
![]() |
#3189 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No I miejmy nadzieje, ze u ciebie tez sie juz nie powtorza te bole Gratuluje poznania czy synek czy coreczka ![]() Ja mam wizyte dopiero 21.03 wiec moze wtedy poznam ![]()
![]() |
#3190 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja swego czasu jeszcze na samym początku ciąży piłam soki robione z grejfruta naturalne i też nie najlepiej się czułam, od razu wymioty, teraz dawno nie jadłam ale pewnie się mi zmieniło... ---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- Papryczka160 Czyli córcia będzie jak nic ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3191 | |||
Rozeznanie
|
Dzień Doby.
Zamówiłam książkę "Położna" może komuś też się przyda, jest ocno tematyczna bo dotyczy porodów. Do 28 lutego jest rabat po wpisaniu polozna35. Koszt ok. 25 PLN po rabatach http://www.znak.com.pl/specjalna,oferta,promo_polozna Wczoraj przygotowałam pyszną kolację (makaron pełnoziarnisty pene ze swieżym szpinakiem, cukinią i suszonymi pomidorami) kupiłam piwo bezalkoholowe Bawaria (swoją drogą przed ciążą nie piłam, a teraz na widok piwa trzęsę się jak narkoman, więc cieszę się, że udało mi się znaleźć wersje 0%) i czekałam na męża, który musiał zostać dłużej w pracy. I co? I wieczorem dopadły mnie mdłości (po 2 dniach przerwy), do tgo ból głowy, poszłam spać i tak wyglądał mój długo wyczekiwany romantyczny wieczór. ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Jeśli chodzi o słodkości to są tylko owoce. Pomarańcze, truskawki, jabłka, granaty. Jadłam jak oszalała, ale chyba się już nasyciłam bo organizm już aż tak się nie domaga. Do tego warzywa. Nie jem za to niczego mącznego. Nie wiem czy to zbieg okoliczności, ale po takich daniach mam straszne mdłości. A tak lubię racuchy z jabłkiem. Moja dieta jest niesamowicie zdrowa, aż jestem w szoku. Nigdy tak zdrowo nie jadłam, słucham mojego organizmu. Zupełnie nie mam ochoty na słodycze, odrzuca mnie od coli i gazowanych. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3192 |
Wtajemniczenie
|
Natka - straszne przezycia, dobrze, ze juz minelo...
No i z Corcia sie ustabilizowalo ![]() ![]() Pentuerka - romantyczny wieczor na bank powtorzycie ![]() ![]() W ciazy tak bywa, ze mamy chec na zdrowe, bardzo dobrze! ![]() Ja wczoraj kupilam chipsy ![]() ![]() A syropek to Prenalen, Prenatal to witaminki ![]() Okropna pogoda, chyba nici ze spaceru. Ja jeszcze mam resztki choroby, nie chce od nowa zlapac :-\ Milego weekendu laski! ![]()
#3193 |
Zadomowienie
|
Widzę, że była dyskusja o imionach. Czy wasza rodzina i znajomi komentują jakoś wasze wybory? My z Tż też jakieś imiona wstępnie wybraliśmy i zdarza się, że ktoś nam powie, że to imię mu się kojarzy z alkoholikiem, albo, że mieli jakiegoś głupiego kolegę co się tak nazywał...
Strasznie mnie to denerwuje, to że ktoś o tym samym imieniu spieprzył sobie życie to nie znaczy, że moje dziecko będzie takie samo. ![]() I wychodzi na to, że każde imię jest złe bo się komuś z kimś kojarzy. No ludzie co to za głupoty. |
![]() ![]() |
![]() |
#3194 | |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny, dawno nie pisałam troszkę czytałam, ale czasu mam mało praca obiad, młody, małżon a potem już padam
![]() Ja za wizytę płacę 150 zł ale jestem tam 30-60 minut, lekarka kompetentna, zawsze odpowiada na wszystkie pytania, doradza, rozwiewa wszystkie wątpliwości. Poza tym dostępna pod w tel zawsze 7 dni w tyg. Dziewczyny ja mam pytanie do mam które mają już dzieci, bo chciałam porównać ze sobą . Jak to jest czy macie w tej ciąży takie same zachcianki żywieniowe, zmiany w organizmie jak w poprzedniej, poprzednich ciążach? ii jak to się miewa do płci, chociaż w to akurat jakoś nie chce mi się wierzyć. Bo ja w pierwszej ciąży normalnie cały czas jadłabym mc donalda, mięso ostre potrawy, piła coca cole, jadła słodycze, lody i kawę mogłam pić bez problemu a i włosy na nogach mi bardzo szybko rosły. A teraz na mięso patrzeć nie mogę jadłabym same owoce i warzywa, makarony wędlinę i jogurty pije tylko wodę i wyciskany sok z jabłek i marchewki a kawy nie mogłam pić przez pierwsze 3 miesiące bo wydawała mi się kwaśna. Włosy na nogach zdecydowanie rosną wolniej. Dodam że w 1 i obecnej ciąży mam potwierdzonych chłopaków ![]() Z niecierpliwością czekam na opis waszych doświadczeń, ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
No tak zazwyczaj bywa bo pewne imiona kojarzą się komuś z kimś kogo znał i albo był to pozytyw albo raczej negatyw i pozostaje to w pamięci. Ja z imionami nie mam problemu bo skoro ja się męczę przy porodzie to ja wybieram ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3195 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() asix86 ale do dwóch z nfz czy jeden nfz a drugi gin prywatnie?? thefall popieram to co napisałaś o imieniach.. mój men tak właśnie robił. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- tygrysek ale masz się fajnie że masz wolną rękę w wyborze imion ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3196 | |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj na sniadanko paluszki rybne
![]() Mam taka ochote od kiedy wstalam ze moj poszedl kupic ![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3197 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zaczarowana a może powinnaś trochę uspokoić swój jadłospis, bo piszesz co jakiś czas, że Ci nie dobrze, a jednak takie paluszki rybne to nie jest chyba najzdrowsza opcja na śniadanie, zwłaszcza kupne. Ja się tak objadałam jak mi było lepiej a potem znowu mdłości wracały. Lepiej zrobić sobie lekkostrawne śniadanie a tą rybkę ewentualnie na obiad z zieleniną jakaś. Edytowane przez TheFall Czas edycji: 2014-02-22 o 09:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3198 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=zaczarowanadlaniego ;45274659]Dzisiaj na sniadanko paluszki rybne
![]() Przy tak silnych wymiotach, lepsza jest dieta lekkostrawna. Mi jest znacznie lepiej jak jem lekkie posiłki. Chociaż dopadają mnie nadal silne mdłości to szybciej się po nich zbieram, niż jak zjem coś ciężkiego. |
![]() ![]() |
![]() |
#3199 |
Rozeznanie
|
Ja juz po usg lekarka powiedziała ze na 100% bedzie dziewczynka...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3200 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3201 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
No to 3 panny ![]() kurcze ale będziesz miała pomoc, 3 panny to dom pomogą wysprzątać, ogródek wypielić aa nawet pomóc w doborze modnych ubrań na zakupach. gratuluje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3202 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Gratuluję córci! ![]() Ja chyba właśnie odkryłam, skąd się wzięło poprzednie plamienie. Bo mam je znowu. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3203 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Hymm????po orgazmie? No cóż celibat ![]() Ja już nie ma pamiętam co to orgazm, bo jak jest okazja to mam mdłości ![]() A Tyberiusz mi kojarzy się z teatrem tv "Ja Cezera" był synem Cezara i wrednej Liwii. Edytowane przez pentuerka Czas edycji: 2014-02-22 o 12:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3204 |
Przyczajenie
|
Ja w poprzedniej ciazy też plamilam po orgazmach, na jasno brązowo, na poczatku się tym przejmowalam i unikalam seksu i pieszczot ale z czasem przestałam się tym przejmowac, lekarz mówił, ze to najprawdopodobniej z szyjki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3205 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziś na obiadek właśnie warzę zalewajkę mojej mamuśki mmmm ![]() h4linka ci powiem że ja jakoś mimo ochoty na seks nie chcę go uprawiać jakoś się boję o maleństwo itd. to nawet stwierdzić jakaś blokada u mnie. Nie krwawiłam odkąd w ciąży jestem więc nic nie napiszę ale mogę sobie wyobrazić to, jakie to niepokojące może byc ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3206 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=tygrysek1641;452744 84]
Dziewczyny ja mam pytanie do mam które mają już dzieci, bo chciałam porównać ze sobą . Jak to jest czy macie w tej ciąży takie same zachcianki żywieniowe, zmiany w organizmie jak w poprzedniej, poprzednich ciążach? ii jak to się miewa do płci, chociaż w to akurat jakoś nie chce mi się wierzyć. Tygrysku, ja mam zupełnie inne upodobania kulinarne, ale patrząc to ma się nijak do płci. Czyli zabobony nie potwierdzają się. W ciąży z córcią, ciągnęło mnie do słodyczy i ciasta. Była już dyskusja na ten temat i okazuje się, że upodobania kulinarne nijak się mają do płci. |
![]() ![]() |
![]() |
#3207 |
Przyczajenie
|
Ja przechodzę zupełnie inaczej tą ciążę, minimum mdłości zachcianki też zupełnie różne a w zasadzie ich brak, po za tym ze wiecznie jestem zła nie zorientowalabym się, ze coś ze mną nie tak. Czuje się jak bym nie byla w ciazy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3208 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3209 |
Przyczajenie
|
W poprzedniej ciazy do 20 tygodnia myślałam, ze umieram
![]() ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Moze to ma jakieś znaczenie ale teraz bedzie chłopiec a wcześniej urodziłam dziewczynkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3210 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Halinka - uuuu, to wspolczuje przyczyny plamienia... Tygrysek - ja mam wiekszosc rzeczy inaczej: teraz mialam straszne mdlosci, przy pierwszej ciazy nie. I teraz wstret do ryb i miesa, przerozne zachcianki, odrzuca mnie od wielu rzeczy. Wtedy jedynie wiecej slodyczy i pomaranczy jadlam. Cere mialam sliczna, a wlosy moglam myc raz na tydzien. Teraz co chwila musze myc i mam pryszcze ![]() Urodzilam Synka, a teraz na razie plci nie znam.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:33.