Mamusie sierpień 2014 - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! 2 5,71%
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy 2 5,71%
Mamusie sierpień 2014 ! 10 28,57%
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują 1 2,86%
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki 4 11,43%
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach 0 0%
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy 4 11,43%
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! 12 34,29%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-21, 21:11   #3181
Tasia34
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie sierpień 2014

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Zgadza sie, Gosiula, pisałam o państwowej opiece
Podczytuję Was co piszecie o dwujęzycznych dzieciach i sama aż jestem ciekawa jak to będzie z moja kruszyna na pewno polskiego sie nauczy równolegle ze szwedzkim
O, i kolejna Mamuska!

Leki przeciw przeziebieniu: tantum verde do ssania lub psikania, Isla do ssania, wapno do picia, syrop Prenalen, na wzmocnienie Oeparol z wiesiolka. No i syrop z cebuli

Gratuluje Wam dziewczyny, ze juz znacie plec, super!
Ja bede miec polowkowe gdzies za miesiac dopiero...

Brzuszek juz mam, widze, czuje A waga nadal stoi, ciekawostka, hehe.
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 21:12   #3182
asix86
Wtajemniczenie

Zauważyłam też, że podobają mi się imiona zawierające "R".
Zastanawiam się, czy brać pod uwagę, że dzieci mają problem z wymową takich wyrazów i w przedszkolu będą zniekształacać imię
Stary 2014-02-21, 21:28   #3183
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez M_aria Pokaż wiadomość
Dziś na wizycie:
Lekarz: Co myślisz będzie Jasiu czy Małgosia?
Ja: myślę że Jasiu
Lekarz: Mi to bardziej wygląda na Małgosię

Zaznaczył że ułożenie nie pozwala mu na 100% pewności.

Jeśli tak to moje przeczucie mnie zawiodło i będę czesać warkoczyki
Oj no to gratulacje!

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
Chyba fajny lekarz sympatycznie podszedł do ciebie

[/COLOR]a jeszcze wam coś powiem jaki numer mnie spotkał, bo u nas w przychodni jest tak, ze książeczkę ciąży zakładała mi pielęgniarka i zamiast wpisać sierpień na dacie porodu to wpisała lipiec,zamiast sierpnia muszę to sprostować, bo może być zabawnie jak będę rodzić oczywiście mam datę na sierpień a chciałam się was o coś zapytać? może pytanie jest głupie, ale zaryzykuje a co tam ...czy jak wy idziecie do ginekologa na wizytę to on sprawdza wam wszystkie badania czy tylko bierze od was książeczkę ciąży? bo mi sprawdzał wyniki z książeczki i tak się zastanawiam czy to normalne, bo w tej książeczce nie ma wszystkich wyników chyba wpisanych ????
Ja przynosze mojemu wszystkie wyniki badan, on sobie u siebie przepisuje wszystko, mi oddaje oryginaly, a potem uzupelnia w ksiazeczce to, co tam trzeba.

Cytat:
Napisane przez Mamamarta2010 Pokaż wiadomość
hahahah padlam i mam glupawke przez te propozycje imion
Przypomniala mi sie hostoria znajomych znajomych..Chlopak nie chcvial sie obierzmowac ale mu kazali i wymyslil ze ok podejdzie ale wybierze imie... Grzmichuj- Jezu jak to sie pisze nie wiem nawet

Co do imion - my mamy od poczatku wybrane, ale powiem dopiero, jak poznam plec
Ania
Stary 2014-02-21, 21:42   #3184
88natka
Zadomowienie

hej
Melduję się że od jutra nadrabiam wszystko

Olivia miała robione badania na poziom cukru, na szczęście wszystko w normie, moja teoria to brak witaminy d i sama zaczęłam jej podawać, póki co się nie powtórzyło już.

Ja przed wczoraj wylądowałam w szpitalu, bardzo bolało mnie między piersiami i miałam problemy z oddychaniem, nie było mowy o żadnym wysiłku, nawet nie miałam siły wyjść po schodach Zostawili mnie na obserwację zrobili prześwietlenie bo myśleli że mam zator płucny no ale na szczęście to nie to następnego dnia zrobili mi prześwietlenie płuc, też nic nie wykazało. Dostałam dwa zastrzyki na krzepliwość krwi i na następny dzień wyszłam do domu. Powiedzieli że to dziecko może uciskać.

Witam nowe dziewczyny

Mogłabym prosić o dane do dopisania i aktualizacji na pierwszą stronę??

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 22:26   #3185
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość

A słyszałyście o czymś takim, że jak dochodzi do poczęcia w pierwszym cyklu dni płodnych to córa a w drugim synuś Moja mam tak planowała syna i jej się udało Siora też mówiła że u niej się sprawdziło Jak wiecie kiedy doszło do poczęcia to super ja mam problem , bo u mnie mogło dojść zarówno w pierwszym cyklu jak i drugim, a że i wtedy i wtedy miałam dni płodne to nie wiem Ale to jest sposób dla tych pewnych daty poczęcia
Ja właśnie celowałam na początek owu

Cytat:
Napisane przez UmiZumi Pokaż wiadomość

I muszę się Wam pochwalić! Zaczęłam w końcu jeździć autem. Mimo iż nie znoszę tego robić. W ciągu tygodnia jeździłam z 3 razy z TŻ, dzisiaj będę sama jeździć Przedtem przez jakiś rok - półtorej siedziałam za kółkiem może z 3 razy, więc jest postęp. A wcześniej to nawet nie pamiętam, też niewiele. Prawie wcale. I to nie dlatego, że mi nikt nie chciał dać auta, bo rodzice, to mnie pchali za kółko, TŻ też wcześniej dawał swój samochód prowadzić, tylko przez to, że ja nie chciałam. W maju będzie 6 lat, jak zdałam prawko Czas to zmienić.

Motywacja jest - TŻ musi ciągle brać urlop żeby ze mnie gdzieś pojechać albo muszę prosić rodziców. TŻ ne dojeżdża sam do pracy, więc samochód większość tygodnia mam dostępny. Czas zacząć jeździć.
A zakupy jak robiłaś jak nie miał kto zawieść , pewnie dźwigałaś
Trzymam kciuki za odwagę i oby tak dalej

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Kamilast, zdrówka kochana i żeby synek nie podłapał!

Izka-1987, super, ze wizytya udana i poznałas płeć! Zdjęcia USG nie pozostawiają żadnych watpliwości,więc raczej niespodzianka że cos się w tej kwestii zmieni Cię nie czeka hehe

Najlepsza rada, zeby zacząć jeżdzić autem to taka, zeby jezdzic samemu i jak najczęsciej. Tak ardzil mój instruktor, i u mnie się sprawdziło, z tym, ze ja nie cierpiałam siadać z Tż za kółkiem, ciagle mnie stresowal i pouczał, ale to Tż, a nie instruktor nauczyl mnie ruszać ze sprzęgła np przy zawracaniu na trzy, bo brakowało mi wyczucia i albo gazowałam albo mi silnik gasnął
Też tak mam jak jeżdżę z TŻ , a to zmień bieg , przyśpiesz , zwolnij, itp oszaleć można

Cytat:
Napisane przez pentuerka Pokaż wiadomość

Papryczka dziękuję za link, zapisałam się na warsztaty na 4 marca.
A proszę bardzo ja mam 26.03. Zdasz relację oczywiście

Cytat:
Dziś na wizycie:
Lekarz: Co myślisz będzie Jasiu czy Małgosia?
Ja: myślę że Jasiu
Lekarz: Mi to bardziej wygląda na Małgosię

Zaznaczył że ułożenie nie pozwala mu na 100% pewności.

Jeśli tak to moje przeczucie mnie zawiodło i będę czesać warkoczyki
gratuluję Małgosi

Cytat:
Napisane przez konikowa84 Pokaż wiadomość
A ja się dziś dowiedziałam, że najprawdopodobniej będę miała synka Także czeka mnie kłótnia z Tż dotycząca imienia bo uparł się, że jak będzie synek to będzie Bożydar
gratuluję synka

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Ja jeszcze nie wiem co mam w brzuszku dla dziewczynki będzie Olivia a dla chłopca podoba mi się Antos i innego sobie nie wyobrażam ale mojemu się nie podoba i mówi że po jego trupie
U mnie jak będzie chłopak to Tymcio , a jak dziewczynka to może Anastazja albo Hania

Cytat:
Napisane przez Mamamarta2010 Pokaż wiadomość
hahahah padlam i mam glupawke przez te propozycje imion
Przypomniala mi sie hostoria znajomych znajomych..Chlopak nie chcvial sie obierzmowac ale mu kazali i wymyslil ze ok podejdzie ale wybierze imie... Grzmichuj- Jezu jak to sie pisze nie wiem nawet
To chłopak ma pomysły

Cytat:
Napisane przez Aisog1987 Pokaż wiadomość
Dziewczyny gratuluję wam poznania płci dziecka - ja niestety musze czekać do 19 marca
A ja do 10.03, szybko zleci

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Oj no to gratulacje!

Ja przynosze mojemu wszystkie wyniki badan, on sobie u siebie przepisuje wszystko, mi oddaje oryginaly, a potem uzupelnia w ksiazeczce to, co tam trzeba.

Co do imion - my mamy od poczatku wybrane, ale powiem dopiero, jak poznam plec
Tajemnicza

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

Mój mały duperelek ;-) coraz bardziej i częściej fika w brzuszku !!

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

I kolejny kurs może któraś chętna będzie https://mamotoja.pl/mamo-to-ja-warsz...1#submitNotice

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 00:08   #3186
konikowa84
Przyczajenie

Dziewczyny umieram, boli mnie gardło, mam zapchany nos i podwyższoną temperaturę :'( co ja mogę wziasc bo nie dozyje rana. Wczoraj bylo tak cieplutko wiec wsiadlam sobie na dwie godzinki na konika w przewiewnych ciuchach z kolekcji wiosna lato i co? Place za głupotę!!! I jeszcze ucho mi przewialo bo mnie napiernicza i nie moge spać Spicie???
konikowa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 01:58   #3187
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
hej

Olivia miała robione badania na poziom cukru, na szczęście wszystko w normie, moja teoria to brak witaminy d i sama zaczęłam jej podawać, póki co się nie powtórzyło już.

Ja przed wczoraj wylądowałam w szpitalu, bardzo bolało mnie między piersiami i miałam problemy z oddychaniem, nie było mowy o żadnym wysiłku, nawet nie miałam siły wyjść po schodach Zostawili mnie na obserwację zrobili prześwietlenie bo myśleli że mam zator płucny no ale na szczęście to nie to następnego dnia zrobili mi prześwietlenie płuc, też nic nie wykazało. Dostałam dwa zastrzyki na krzepliwość krwi i na następny dzień wyszłam do domu. Powiedzieli że to dziecko może uciskać.

Witam nowe dziewczyny

To super, że z córeczką wszystko dobrze I mam nadzieję, że u Ciebie się już nie powtórzą te duszności...

Jakbyś mogła to wpisz też na pierwszą stronę te które już wiedzą czy chłopiec czy dziewczynka

Ja w poniedziałek mam wizytę!! Już się nie mogę doczekać

I super zdjęcie usg fifola Wszystko widać czarno na białym

---------- Dopisano o 02:58 ---------- Poprzedni post napisano o 02:55 ----------

Cytat:
Dziewczyny umieram, boli mnie gardło, mam zapchany nos i podwyższoną temperaturę :'( co ja mogę wziasc bo nie dozyje rana. Wczoraj bylo tak cieplutko wiec wsiadlam sobie na dwie godzinki na konika w przewiewnych ciuchach z kolekcji wiosna lato i co? Place za głupotę!!! I jeszcze ucho mi przewialo bo mnie napiernicza i nie moge spać Spicie???
Nie wiem co Ci poradzić?? Może podjedź do całodobowej apteki i poproś o jakieś leki Jak powiesz, że jesteś w ciąży to farmaceutka Ci coś doradzi! Ja już też przeszłam przeziębienie ostatnio więc wiem co to znaczy...

No i dla Twojego dobra już do końca ciąży zrezygnowałabym jednak z koni, tymbardziej z 2 godzinnych przejażdżek... Jak widać przeziębienie łatwo złapać a w ciąży to jednak może być niebezpieczne więc lepiej nie kusić losu
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 06:20   #3188
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Dziś już nasze mieszkanko naprawdę zaczyna ładnie wyglądać. Mamy zamontowane panele i część drzwi, jutro będą dokańczać. Jeszcze tylko kuchnia, przeniesienie gratów i możemy mieszkać

Ale Ci zazdroszczę, gratuluję, u mnie bank od dwóch tygodni jeszcze nie napisał umowy kredytowej, a zanim się wprowadzimy (i tak chcemy wykończyć tylko częściowo najpierw) to pewnie ze trzy miesiące jak nic.. strasznie się dłuży to czekanie :/
Stary 2014-02-22, 06:44   #3189
AgnesD
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez izka-1987 Pokaż wiadomość
Dzięki, też ciekawa muszę się zastanowić nad tym

Hej dziewczyny,
ja jak zawsze niewyrobiona
Wczoraj miałam wizytę bobas zdrowy i fotogieniczny na 100% będzie synek
Co do cen za wizyty ja mam wizyty co 3 tyg , płacę 100 zł w tym mam na każdej wizycie usg i badanie ręczne i jestem bardzo zadowolona. Wczoraj właśnie opowiadałam mężowi jak to nasza lekarka zachwycała się jak ładnie synuś leży i wszystko widać- dostałam aż 4 zdjęcia z córką zawsze dostawałam jedno- będzie model chyba

Co do przesądów i w pierwszej ciąży i teraz wymiotowałam, teraz jeszcze więcej chyba i ogólnie czuje się gorzej wyglądam zresztą też a ma być chłopak więc u mnie się nie sprawdziło

Witam nowe mamusie
Gratuluję wizyt udanych i życzę zdrówka źle się czującym

Chciałam wrzucić zdjęcia z usg ale coś mi nie idzie może mąż wieczorem mi pomoże

Poradziłam sobie, na pierwszym zdjęciu jest sprzęt mojego małego meczyzny hihi
Gratulacje widac, ze bedzie maly mezczyzna
Cytat:
A ja się dziś dowiedziałam, że najprawdopodobniej będę miała synka Także czeka mnie kłótnia z Tż dotycząca imienia bo uparł się, że jak będzie synek to będzie Bożydar
Gratki za chlopca
Cytat:
hej

Witam nowe dziewczyny

Super, ze z mala wzzystko ok.

No I miejmy nadzieje, ze u ciebie tez sie juz nie powtorza te bole

Gratuluje poznania czy synek czy coreczka

Ja mam wizyte dopiero 21.03 wiec moze wtedy poznam
Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama.
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

AgnesD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 06:59   #3190
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Angels2708 Pokaż wiadomość
Napiłam się grejpfrutowego nektary i mnie brzuch boli i mdłości mam ;( a już tak się dobrze czułam..

ja swego czasu jeszcze na samym początku ciąży piłam soki robione z grejfruta naturalne i też nie najlepiej się czułam, od razu wymioty, teraz dawno nie jadłam ale pewnie się mi zmieniło...

---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

Papryczka160 Czyli córcia będzie jak nic ja niestety mam dylemat ale mam nadzieję ze niedługo już się dowiem czy córcia czy synuś
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 07:42   #3191
pentuerka
Rozeznanie

Dzień Doby.

Zamówiłam książkę "Położna" może komuś też się przyda, jest ocno tematyczna bo dotyczy porodów. Do 28 lutego jest rabat po wpisaniu polozna35. Koszt ok. 25 PLN po rabatach
http://www.znak.com.pl/specjalna,oferta,promo_polozna

Wczoraj przygotowałam pyszną kolację (makaron pełnoziarnisty pene ze swieżym szpinakiem, cukinią i suszonymi pomidorami) kupiłam piwo bezalkoholowe Bawaria (swoją drogą przed ciążą nie piłam, a teraz na widok piwa trzęsę się jak narkoman, więc cieszę się, że udało mi się znaleźć wersje 0%) i czekałam na męża, który musiał zostać dłużej w pracy. I co? I wieczorem dopadły mnie mdłości (po 2 dniach przerwy), do tgo ból głowy, poszłam spać i tak wyglądał mój długo wyczekiwany romantyczny wieczór.

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

Cytat:
nie boisz się jeździć konno? W sumie mamy jeszcze zimę. Ja wyszłam z fitnesu z rozpiętą kurtką i rozgrzana. A teraz boli mnie gardło.

Cytat:
hej

Witam nowe dziewczyny

Fajnie, że się odezwałaś. Zastanawiałm się, czy wszystko w porządku. Nieciekawe przeżycia. Zdrówka życzę

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
O, i kolejna Mamuska!

Leki przeciw przeziebieniu: tantum verde do ssania lub psikania, Isla do ssania, wapno do picia, syrop Prenalen, na wzmocnienie Oeparol z wiesiolka. No i syrop z cebuli

Gratuluje Wam dziewczyny, ze juz znacie plec, super!
Ja bede miec polowkowe gdzies za miesiac dopiero...

Brzuszek juz mam, widze, czuje A waga nadal stoi, ciekawostka, hehe.
dziękuję za podpowiedz co na gardło. Boli mnie od wczoraj, kupie syropek prenatal. I fajnie, że nie dajesz o sobie zapomnieć

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

Jeśli chodzi o słodkości to są tylko owoce. Pomarańcze, truskawki, jabłka, granaty. Jadłam jak oszalała, ale chyba się już nasyciłam bo organizm już aż tak się nie domaga.

Do tego warzywa. Nie jem za to niczego mącznego. Nie wiem czy to zbieg okoliczności, ale po takich daniach mam straszne mdłości. A tak lubię racuchy z jabłkiem.

Moja dieta jest niesamowicie zdrowa, aż jestem w szoku. Nigdy tak zdrowo nie jadłam, słucham mojego organizmu. Zupełnie nie mam ochoty na słodycze, odrzuca mnie od coli i gazowanych.
pentuerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 08:15   #3192
Tasia34
Wtajemniczenie

Natka - straszne przezycia, dobrze, ze juz minelo...
No i z Corcia sie ustabilizowalo Dla Was

Pentuerka - romantyczny wieczor na bank powtorzycie
W ciazy tak bywa, ze mamy chec na zdrowe, bardzo dobrze!
Ja wczoraj kupilam chipsy jeszcze leza w szafce
A syropek to Prenalen, Prenatal to witaminki

Okropna pogoda, chyba nici ze spaceru. Ja jeszcze mam resztki choroby, nie chce od nowa zlapac :-\

Milego weekendu laski!
Ania
Stary 2014-02-22, 08:56   #3193
TheFall
Zadomowienie

Widzę, że była dyskusja o imionach. Czy wasza rodzina i znajomi komentują jakoś wasze wybory? My z Tż też jakieś imiona wstępnie wybraliśmy i zdarza się, że ktoś nam powie, że to imię mu się kojarzy z alkoholikiem, albo, że mieli jakiegoś głupiego kolegę co się tak nazywał...
Strasznie mnie to denerwuje, to że ktoś o tym samym imieniu spieprzył sobie życie to nie znaczy, że moje dziecko będzie takie samo.
I wychodzi na to, że każde imię jest złe bo się komuś z kimś kojarzy. No ludzie co to za głupoty.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 09:05   #3194
tygrysek1641
Przyczajenie

Cześć dziewczyny, dawno nie pisałam troszkę czytałam, ale czasu mam mało praca obiad, młody, małżon a potem już padam
Ja za wizytę płacę 150 zł ale jestem tam 30-60 minut, lekarka kompetentna, zawsze odpowiada na wszystkie pytania, doradza, rozwiewa wszystkie wątpliwości. Poza tym dostępna pod w tel zawsze 7 dni w tyg.

Dziewczyny ja mam pytanie do mam które mają już dzieci, bo chciałam porównać ze sobą . Jak to jest czy macie w tej ciąży takie same zachcianki żywieniowe, zmiany w organizmie jak w poprzedniej, poprzednich ciążach? ii jak to się miewa do płci, chociaż w to akurat jakoś nie chce mi się wierzyć.
Bo ja w pierwszej ciąży normalnie cały czas jadłabym mc donalda, mięso ostre potrawy, piła coca cole, jadła słodycze, lody i kawę mogłam pić bez problemu a i włosy na nogach mi bardzo szybko rosły. A teraz na mięso patrzeć nie mogę jadłabym same owoce i warzywa, makarony wędlinę i jogurty pije tylko wodę i wyciskany sok z jabłek i marchewki a kawy nie mogłam pić przez pierwsze 3 miesiące bo wydawała mi się kwaśna. Włosy na nogach zdecydowanie rosną wolniej. Dodam że w 1 i obecnej ciąży mam potwierdzonych chłopaków
Z niecierpliwością czekam na opis waszych doświadczeń,

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Widzę, że była dyskusja o imionach. Czy wasza rodzina i znajomi komentują jakoś wasze wybory? My z Tż też jakieś imiona wstępnie wybraliśmy i zdarza się, że ktoś nam powie, że to imię mu się kojarzy z alkoholikiem, albo, że mieli jakiegoś głupiego kolegę co się tak nazywał...
Strasznie mnie to denerwuje, to że ktoś o tym samym imieniu spieprzył sobie życie to nie znaczy, że moje dziecko będzie takie samolemb.
I wychodzi na to, że każde imię jest złe bo się komuś z kimś kojarzy. No ludzie co to za głupoty.

No tak zazwyczaj bywa bo pewne imiona kojarzą się komuś z kimś kogo znał i albo był to pozytyw albo raczej negatyw i pozostaje to w pamięci.
Ja z imionami nie mam problemu bo skoro ja się męczę przy porodzie to ja wybieram mam kochanego męża który podziela moją opinię. A rodzina , znajomi niech mają skojarzenia, szczerze powiedziawszy mamy to gdzieś bo to nasze dziecko i powiedzmy mój i męża wybór
tygrysek1641 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 09:07   #3195
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708

Cytat:
Też bym się kłóciła

Z tym Jasiem to doktor trafił bo takie imię wybraliśmy gdyby był syn. Dla córki mamy kilka opcji: Natalia, Olga, Emilka (też)
Jeszcze będziemy się naradzać

Dziś już nasze mieszkanko naprawdę zaczyna ładnie wyglądać. Mamy zamontowane panele i część drzwi, jutro będą dokańczać. Jeszcze tylko kuchnia, przeniesienie gratów i możemy mieszkać
super wiem co to znaczy urządzać sobie mieszkanko i te nie doczekanie kiedy się można do niego wprowadzić

asix86 ale do dwóch z nfz czy jeden nfz a drugi gin prywatnie??

thefall popieram to co napisałaś o imieniach.. mój men tak właśnie robił. a najgorsze jest to że np. ja bardzi chciałam Madzia , mam tak na drugie a w rodzinie i w mojej i jego też już są Madzie i on już skreśla te imie bo się powtarza, wkurza mnie to , bo mnie bardzo się podoba te imię .. albo kiedys coś też było z imieniem Klaudia.. on nie chce bo znał kiedyś taką Klaudie i była taka i owaka i będzie te imie mu o niej wspominało.. jakaś masakra no ale cóź przynajmniej ta Emilka mu się podoba co tez wspomniał że przypomina mu się ta z Pierwszej Miłości hihi a ja ją zaś uwielbiam tą aktorkę ale ogólnie Emilka też ma ładny skrót Emi

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

tygrysek ale masz się fajnie że masz wolną rękę w wyborze imion ) to możesz szaleć :P

Angels2708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 09:16   #3196
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Dzisiaj na sniadanko paluszki rybne )))
Mam taka ochote od kiedy wstalam ze moj poszedl kupic

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Cytat:
Napisane przez tygrysek1641 Pokaż wiadomość

Ja z imionami nie mam problemu bo skoro ja się męczę przy porodzie to ja wybieram
to samo mojemu mowie

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 09:18   #3197
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Angels2708 Pokaż wiadomość
super wiem co to znaczy urządzać sobie mieszkanko i te nie doczekanie kiedy się można do niego wprowadzić

asix86 ale do dwóch z nfz czy jeden nfz a drugi gin prywatnie??

thefall popieram to co napisałaś o imieniach.. mój men tak właśnie robił. a najgorsze jest to że np. ja bardzi chciałam Madzia , mam tak na drugie a w rodzinie i w mojej i jego też już są Madzie i on już skreśla te imie bo się powtarza, wkurza mnie to , bo mnie bardzo się podoba te imię .. albo kiedys coś też było z imieniem Klaudia.. on nie chce bo znał kiedyś taką Klaudie i była taka i owaka i będzie te imie mu o niej wspominało.. jakaś masakra no ale cóź przynajmniej ta Emilka mu się podoba co tez wspomniał że przypomina mu się ta z Pierwszej Miłości hihi a ja ją zaś uwielbiam tą aktorkę ale ogólnie Emilka też ma ładny skrót Emi

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

tygrysek ale masz się fajnie że masz wolną rękę w wyborze imion ) to możesz szaleć :P
My właśnie wybraliśmy Madzię dla dziewczynki Jeszcze nie znamy płci, ale ja już mówię Madzia i moi rodzice też łyknęli haczyk. Z imieniem dla chłopaka każdy ma problem bo wszystkie złe, może będzie dziewczynka...

Zaczarowana a może powinnaś trochę uspokoić swój jadłospis, bo piszesz co jakiś czas, że Ci nie dobrze, a jednak takie paluszki rybne to nie jest chyba najzdrowsza opcja na śniadanie, zwłaszcza kupne.
Ja się tak objadałam jak mi było lepiej a potem znowu mdłości wracały. Lepiej zrobić sobie lekkostrawne śniadanie a tą rybkę ewentualnie na obiad z zieleniną jakaś.

Edytowane przez TheFall
Czas edycji: 2014-02-22 o 09:21
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 10:10   #3198
pentuerka
Rozeznanie

[QUOTE=zaczarowanadlaniego ;45274659]Dzisiaj na sniadanko paluszki rybne )))

Przy tak silnych wymiotach, lepsza jest dieta lekkostrawna. Mi jest znacznie lepiej jak jem lekkie posiłki. Chociaż dopadają mnie nadal silne mdłości to szybciej się po nich zbieram, niż jak zjem coś ciężkiego.
Stary 2014-02-22, 10:54   #3199
mamuska11
Rozeznanie

Ja juz po usg lekarka powiedziała ze na 100% bedzie dziewczynka...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mamuska11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 11:08   #3200
niki19
Zadomowienie

Witam

Ja właśnie zajadam się barszczem ukraińskim

Cytat:
Napisane przez mamuska11 Pokaż wiadomość

Gratulacje
niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 11:14   #3201
tygrysek1641
Przyczajenie

Cytat:

No to 3 panny u nas, a raczej u rodziny mojego męża zawsze strzały na chłopaka plemniki żołnierze zatem w brzuchu rośnie chłopak ale zawsze marzyłam o dziewczynce dlatego zazdroszczę troszeczkę.

kurcze ale będziesz miała pomoc, 3 panny to dom pomogą wysprzątać, ogródek wypielić aa nawet pomóc w doborze modnych ubrań na zakupach.
gratuluje niech rośnie zdrowo!
tygrysek1641 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 12:04   #3202
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Strasznie mnie to denerwuje, to że ktoś o tym samym imieniu spieprzył sobie życie to nie znaczy, że moje dziecko będzie takie samo.
My dla synka mamy Tymon Tyberiusz. Mi się Tymon od zawsze podobało, ale widzę, że rodziny kręcą nosem, że takie niepopularne. A Tyberiusz wzięło się ze star treka oboje z TŻ uwielbiamy klimaty sci-fi, kosmos itp. No i oba imiona świetnie pasują do nazwiska.

Cytat:
Gratuluję córci!

Ja chyba właśnie odkryłam, skąd się wzięło poprzednie plamienie. Bo mam je znowu. Okazuje się, że można plamić nie tylko po stosunku ale i po samym orgazmie. Tak, brzmi głupio, ale plamię po orgazmie nawet bez penetracji. Czyli to by było na tyle w kwestii mojego seksu w ciąży.
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 12:19   #3203
pentuerka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
My dla synka mamy Tymon Tyberiusz. Mi się Tymon od zawsze podobało, ale widzę, że rodziny kręcą nosem, że takie niepopularne. A Tyberiusz wzięło się ze star treka oboje z TŻ uwielbiamy klimaty sci-fi, kosmos itp. No i oba imiona świetnie pasują do nazwiska.

Ja chyba właśnie odkryłam, skąd się wzięło poprzednie plamienie. Bo mam je znowu. Okazuje się, że można plamić nie tylko po stosunku ale i po samym orgazmie. Tak, brzmi głupio, ale plamię po orgazmie nawet bez penetracji. Czyli to by było na tyle w kwestii mojego seksu w ciąży.
Ubawiłam się tymi imionami. Znam pewnego Bożydara, tzn to jest jego nik redaktorski, pisze do gazety.

Hymm????po orgazmie? No cóż celibat

Ja już nie ma pamiętam co to orgazm, bo jak jest okazja to mam mdłości

A Tyberiusz mi kojarzy się z teatrem tv "Ja Cezera" był synem Cezara i wrednej Liwii.

Edytowane przez pentuerka
Czas edycji: 2014-02-22 o 12:21
Stary 2014-02-22, 12:19   #3204
konikowa84
Przyczajenie

Ja w poprzedniej ciazy też plamilam po orgazmach, na jasno brązowo, na poczatku się tym przejmowalam i unikalam seksu i pieszczot ale z czasem przestałam się tym przejmowac, lekarz mówił, ze to najprawdopodobniej z szyjki.
Stary 2014-02-22, 12:25   #3205
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708

Cytat:

jejku gratulacje

Dziś na obiadek właśnie warzę zalewajkę mojej mamuśki mmmm już mi ślinka cieknie :P mimo że mam mdłości i nawet brak apetytu to zjem ją z takim smakiem bo chodzi za mną już tydzień. Dziwne co nie ? Mam na to smaka a jednocześnie mdłości i brak apetytu, trochę pokręcone ale prawdziwe :P

h4linka ci powiem że ja jakoś mimo ochoty na seks nie chcę go uprawiać jakoś się boję o maleństwo itd. to nawet stwierdzić jakaś blokada u mnie. Nie krwawiłam odkąd w ciąży jestem więc nic nie napiszę ale mogę sobie wyobrazić to, jakie to niepokojące może byc

Angels2708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 12:25   #3206
pentuerka
Rozeznanie

[QUOTE=tygrysek1641;452744 84]
Dziewczyny ja mam pytanie do mam które mają już dzieci, bo chciałam porównać ze sobą . Jak to jest czy macie w tej ciąży takie same zachcianki żywieniowe, zmiany w organizmie jak w poprzedniej, poprzednich ciążach? ii jak to się miewa do płci, chociaż w to akurat jakoś nie chce mi się wierzyć.

Tygrysku, ja mam zupełnie inne upodobania kulinarne, ale patrząc to ma się nijak do płci. Czyli zabobony nie potwierdzają się.

W ciąży z córcią, ciągnęło mnie do słodyczy i ciasta. Była już dyskusja na ten temat i okazuje się, że upodobania kulinarne nijak się mają do płci.
Stary 2014-02-22, 12:29   #3207
konikowa84
Przyczajenie

Ja przechodzę zupełnie inaczej tą ciążę, minimum mdłości zachcianki też zupełnie różne a w zasadzie ich brak, po za tym ze wiecznie jestem zła nie zorientowalabym się, ze coś ze mną nie tak. Czuje się jak bym nie byla w ciazy
Stary 2014-02-22, 12:29   #3208
pentuerka
Rozeznanie

Cytat:

Zyczę CI, żeby to Maleństwo dało CI dużo szczęścia i radości.
Stary 2014-02-22, 12:33   #3209
konikowa84
Przyczajenie

W poprzedniej ciazy do 20 tygodnia myślałam, ze umieram

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Moze to ma jakieś znaczenie ale teraz bedzie chłopiec a wcześniej urodziłam dziewczynkę
Stary 2014-02-22, 12:36   #3210
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Dzisiaj na sniadanko paluszki rybne )))
Mam taka ochote od kiedy wstalam ze moj poszedl kupic
Serio..?

Cytat:

Widze, ze zachwycona nie jestes Ale i tak gratuluje

Halinka - uuuu, to wspolczuje przyczyny plamienia...

Tygrysek - ja mam wiekszosc rzeczy inaczej: teraz mialam straszne mdlosci, przy pierwszej ciazy nie. I teraz wstret do ryb i miesa, przerozne zachcianki, odrzuca mnie od wielu rzeczy. Wtedy jedynie wiecej slodyczy i pomaranczy jadlam. Cere mialam sliczna, a wlosy moglam myc raz na tydzien. Teraz co chwila musze myc i mam pryszcze
Urodzilam Synka, a teraz na razie plci nie znam.
Ania
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości