|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc X
Cytat:
|
|
#452 |
|
Zakorzenienie
|
Izka,Kami dzieciaki chlustają jak za dużo zjedzą,później za dużo im wyleci i znowu jakby się nic nie stało są głodne-wiem to z własnego doświadczenia
Klusia raczej nie da rady dobrze że z Twoją rodziną wszystko dobrze-oby tak zostało.Izka Kostuś też nie chciał dźwigać główki i płakał przy tym więc go co wieczór na chwilkę kładłam na brzuszku,kiedyś zaglądam do łóżeczka a on cwaniak na brzuszku głowa w górze i się do mnie cieszy-przyjdzie czas na Domisia Kami ja miałam podobną sytuację-Kostek był baaardzo łapczywy i się zachłysnął a ja instynktownie wiedziałam co robić i zaraz go na brzuszek na moich kolanach a on tak jak Twoja Natka-zwałaAga dobrze że z TŻem już lepiej-obyś mu stóp nie musiała masować Gianna Bidulko moja Yss i mnie znalazłaś a widok cudny,dobrze że TŻ dotarł cały i zdrowy.Madziu wiadomo coś o powrocie TŻta?na katar woda morska do nosa Migociu pięknie,teraz czekamy na wspaniałe wieści![]() Basiu pierwsze brokuły Kostuś jadł w 5miesiącu ze słoiczka więc nie martw się że dałaś Wani za wcześnie Mysia :piwo : Arletko to Ty pytałaś jak robiłam zupę czy Gianna? ja tylko ugotowałam brokuły we wodzie z jarzynką i zmiksowałam-śmietany nie dodawałam ale kiedyś jak robiłam to dodałam pikantny trójkącik serka topionego ![]() U nas dzisiaj znowu aktywny dzień,wesoły poranek-Kostello raczkujący w moim łóżku z kupcią przy dupci,śniadanko,zabawa,sp acer,Syn śpi,ja wpadam do sis na kawę,Młody kima na tarasie ,wracamy do domu,on dalej śpi,wpadam do domu,odkurzam-patrzę oczy otwarte i uśmiech pełną gębą śnieżnobiałych ząbków (PIRANIA),podrzuciłam go do Tatusia(siedział w kotłowni i piec czyścił,w miedzy czasie"rozmawiał" z wnusiem),pomyłam podłogi,wyszłam do Synia,poszliśmy na huśtawkę-radość nie do opisania,obiadek,zabawa,w yjście na spacer,wizyta u siostry nr2, pierwsza "frytka" Kostusia zaliczona ,tuleni e się do cyca mamusi---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Aga ja daję Bebiko i nie narzekam Ziajka dzisiaj 4razy sprzątałam po Synu książeczki i zabawki a on w tym czasie udawał że to nie jego i uciekał do kuchni
> http://www.suwaczki.com/tickers/fdqgxqpkse5uzrmp.png Run bitch!Ruuun! Edytowane przez RudaEwcia25 Czas edycji: 2014-02-21 o 21:33 |
|
|
|
#453 |
|
Wtajemniczenie
|
Ruda, no czuję się dobrze. Mam skurcze, i @ bóle ale wiem że to jeszcze nie czas. Tż znowu czuje, że słabnie...ja pierdziele i muszę mu doradzić, czy ma brać theraflue na noc
Wy z Kostkiem, to normalnie jesteście nie do zdarcia!!! ach ta młoda krew moja kumpela jak odstawiła, to też dawała Bebiko, ale wcześniej kupowała enfamil (jak twierdzi najlepsze na rynku). Chodzi mi, że jak dziecko ma już zróżnicowaną dietę, to bebiko jest wystarczające a jak na samym mleku jedzie to ponoć średnio. Nie będę się kłócić, bo nie mam doświadczenia, powtarzam tylko co mi kobita z dzieckiem powiedziała. Żeby to ogarnąć, to pewnie trzeba się będzie zagłębić w składy.
25.12.2012 - zaręczyny 18.06.13 II kreski - rośnij zdrowo Jaśminko 07.03.2014 wreszcie jesteś http://fajnamama.pl/suwaczki/w0e0032.png Edytowane przez agabiwro Czas edycji: 2014-02-21 o 21:41 |
|
|
|
#454 |
|
Wtajemniczenie
|
Aga Dobrze, że TŻ dochodzi do siebie.
Lot do PL mnie sporo kosztuje. Muszę najpierw dostać się do Reykjaviku z tego mojego wygwizdowa, średnio ok. 400 zł. Potem lot do Berlina (bo tam najtaniej), jakieś 700zł. No i transport do Polski, jeśli busem to 120zł (Berlin-Poznań). Razem ok 1300zł, za jedną osobę w jedną stronę. Jak się zaczyna sezon to dochodzi do 1500-1600zł. A np. teraz za ten kilku dniowy wypad do Polski, łącznie za wszystkie bilety dla mnie zapłaciliśmy trochę ponad 2500zł. Ale to na całe szczęście nam zwrócili. Zawsze mnie znajomi w okolicach sezonu urlopowego pytają o Islandię, że chcą pozwiedzać. Ale jak im mówię, że za same bilety pójdzie w 2 strony za 2 osoby 4000-5000zł, to miny mają nieciekawe. Do tego dochodzą koszty jedzenia, spania, transportu tutaj, a jest bardzo drogo w porównaniu do PL. Kamildiana Jejku, dobrze że wszystko dobrze. Nie wiem co bym zrobiła w takiej sytuacji. Aż ciarki przechodzą jak sobie pomyślę co przeżywałaś. Ewcia Kluska No to teraz tylko własna produkcja . Ja to mam w ogóle dylemat z tym karmieniem. Bo niby nie powinnam, a jak już to bardzo krótko. A w dodatku po cc (nie ma szans u mnie na sn), to z pokarmem różnie. Muszę pogadać jak będę w ciąży z moim endokrynologiem o wynikach badania gęstości kości. Bardzo bym chciała pokarmić chociaż troszkę .Siedzę na tej kanapie i doły mnie jakieś napadają. Wyć mi się chce i nie wiem czemu. Cały tydzień mam takie dziwne uczucie, taki niepokój. Myślę, że wyłazi ze mnie to że to już tak niedługo. Za tydzień o tej porze wyląduje właśnie w Reykjaviku. Czuję się jak przed wizytą u dentysty, nic mi nie jest i ja już nic nie chcę. Najlepiej schowam się pod łóżkiem i nikt mnie nie znajdzie. Z jednej strony nie traktuję tego, tak jak wszystkie tutaj piszecie. Jako rodzaj odwagi, czy poczucie że robimy coś wyjątkowego. Dla mnie to raczej naturalna kolej rzeczy. Ale boje się strasznie, tyle jest czynników które muszą się zadziać pozytywnie. A ja nie mam magicznej różdżki aby sprawić żeby wszystko się udało. |
|
|
|
#455 |
|
Zakorzenienie
|
Łapię fluidki, przydadzą się
![]() Ruda, no szkoda, że musisz tyle czekać na tż, ale wiesz jak to u niego jest, że czasami z dnia na dzień dowiaduje się, że wraca do Was
|
|
#456 |
|
Wtajemniczenie
|
Ziajka W zeszłym roku była taka śnieżyca, że ludzie utknęli w tej miejscowości. Faceci nie wrócili na noc, firma im hotel wynajęła. Całe szczęście TŻ wtedy miał jakieś zlecenie tu na miejscu.
Tam jest ogromna huta aluminium i pełno firm, prawie wszyscy w okolicznych miasteczkach mają min. jedną osobę w rodzinie, która tam pracuje. A pogoda tutaj wywraca wszystko do góry nogami. Dal nas Polaków to takie nie pojęte, trudne do zaakceptowania. Była afera jak Martyna Wojciechowska miała wypadek samochodowy na IS. Ale nikt nie mówi, że Islandczycy odradzali im wtedy jechanie, bo warunki były złe. A Ci się uparli. My już też tutaj zaliczyliśmy wypadek, na całe szczęście wszyscy cali. Ale uczy to pokory. U nas w PL ludzie giną w wypadkach głownie przez pijanych kierowców, a tutaj pogoda zbiera żniwo. Ja jestem dobrym kierowcą, ale nie raz mam stracha. Czasem lepiej przeczekać i nie jechać, niż udawać chojraka. Ewcia Masz takiego przystojniaka jako fotę profilową, że nie trudno było odnaleźć. |
|
|
|
#457 |
|
Wtajemniczenie
|
Yss, dobrze że masz zwrot, u nas to nawet komplet badań dla ciężarnych nie jest pokrywany z nfz, a co dopiero mówić w przypadku leczenia. Is faktycznie drogo, ale musi być pięknie. Jak komuś zależy na zwiedzaniu, to uzbiera
![]() To zrozumiałe, że masz dołka. Każda z nas by miała. Wiecie, że ta moja córka to dzisiaj aktywnie ujeżdżała mój brzuch przez 5 godzin. No pierwszy raz tak długo bez przerw, no jak ona taka będzie na wolności, to ja pierdziu. Migotka, łap fluidki, niech robią swoje. Ja w udanym cyklu cały czas męczyłam ciężarówki o fluidki, nie żałowały
|
#458 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko na chwilę, muszę się pozalic, Krzysio ma katar...normalnie koniec świata :-( od Jasia się zarazil, ledwo oddycha, ciągle mu odciagam te smarki, psikam wodą morska i nasivinem, bo mi się dziecko udusi :-( jutro już powinno być lepiej..
Lecę spać, Krzyś koło mnie śpi, a ja będę warowac przy nim całą noc. Dobranoc kochane, nadrobie w wolnej chwili, nie gniewajcie się! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#459 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#460 |
|
Zakorzenienie
|
Misti kropelki Olbas na piżamkę można pokropić i ułatwiają oddychanie,siostra mi mówiła że jej synkowi pomagają ale nie wiem czy takiemu maleństwu jak Krzyś można je krolić-zapytaj lekarki jakby nie przeszło,Buziaki dla Was
trzymajcie się My nie uciekamy więc zdążysz nadrobić-Kami to samo się Ciebie tyczyYss no powiem nieskromnie że mój Synio jest przesłodki Aga nagraj to sobie-ja mam i płaczę na takich filmikach
|
#461 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe no jakby Ci na porodówce zemdlał to by było Cytat:
Nie ma się co spinać, wszystko w swoim czasie. Wy tu piszecie o radości na macie a mi się Hana uśmiecha tylko nieśmiało a maty nie lubi, ciężko ją zainteresować zabawkami. I co? I się martwię, a jak ![]() Cytat:
wytłumaczyć sie nie da, w życiu nie było takich wrzasków jak dziś
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#462 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ruda, próbowałam komórką i aparatem. Niestety nie ma takiego efektu, jak na żywca.
25.12.2012 - zaręczyny 18.06.13 II kreski - rośnij zdrowo Jaśminko 07.03.2014 wreszcie jesteś http://fajnamama.pl/suwaczki/w0e0032.png Edytowane przez agabiwro Czas edycji: 2014-02-21 o 23:08 |
|
|
|
|
#463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ogóle to nie wiem czy ją ten brzuszek nie bolał z przejedzenia ![]() Na razie pokarmu mam nadal za mało, oby cycki szybko nadrobiły
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
|
#464 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak się zastanawiam, czy ilość skurczybyczków przepowiadających ma jakiś wpływ na poród. Tzn. czy jeśli jest ich dużo, to potem powinno pójść już gładko, czy to kompletnie nie ma wpływu na długość porodu. Siedzę, a tu skurcz co chwilę, nie wiem czy są regularne, nie sprawdzam bo aż tak bardzo nie bolą, więc to cały czas przepowiadające, do tego tak mam zakodowany poród w marcu, że chyba jedynie odejście wód by mnie przekonało że to już
|
|
#465 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Ja nadal z gilami ale zaraz zapodam Wasze rady ![]() Jutro mam się spodziewać tżta.. i się zastanawiam czy przygotować coś na jutrzejszy wieczór
|
|
#466 |
|
Zakorzenienie
|
czesc.
kami to okropne co przeszłas, to już 4 historie podobna słysze :-( tz siostrze sie mała zakrztusiła syropem prawoślazowym i nic nie pomagało bo to niby geste cholerstwo i piecze w gardło, wiec J. jej swoim jezykiem to wyciagała bo tez juz była sina i bez sił. a 2 innych dzieci 4 lata mentosem sie zakrztusiło,i tez dzieci nogi do góry, głowa w dól i klepanie w plecy-pomogło, wiec dziewczyny pamietajcie ze trzeba dziecko nogami go dóry zeby to czym sie zakrztusiły wyleciało. ale strachu to sie najadłaś:-( ruda dopiero za 5 tyg wraca???ojej,no ale dacie rade przeciez:-( aga i jak tz w nocy? giannka były przytulanki?sa skurczybyczki? migocia wiec teraz sie modlimy i póki moge wysłyłam wybaczcie nie pamietam co miałam pisac.
|
#467 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Agabi, ilość przepowiadaczy raczej nie ma wpływu na łatwość porodu ![]() OannaMagda; u mnie na wszystko odpowiedź jest jedna: czosnek
|
|
|
#468 |
|
Zadomowienie
|
Mialam dzisiaj mala zostawić z tesciowa i jechac na zakupy chemiczne z tz ale po wczorajszym nie zostawie jej nawet na chwile. Chcialam z nia jechac ale tz cos marudzi i tak zle i tak nie dobrze. Teraz każdy dziwny odgłos u malej budzi we mnie niepokoj.
|
#469 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||
|
|
|
#470 |
|
Zakorzenienie
|
Moja laktacja jest do
|
|
|
#471 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny zostało mi 30 dni do tp
---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- klusiu wiadomo ze jak cyc pusty to trzeba dokarmic mm,trudne to wszystko jakoś...
|
#472 |
|
Zakorzenienie
|
Wow ale to zleciało
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#473 |
|
Zakorzenienie
|
głupiego mam tz...
w zartach sobie powiedział ze Lenka jest sąsiada a nie jego przykro mi sie zrobiło az sie popłakałam:-(
|
#474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#475 |
|
Wtajemniczenie
|
hej,
tż w miarę ok. Ogarnia się trochę i idziemy po małe zakupki, wolniutko do sklepu. mnie coś dzisiaj główka lekko ćmi, a tak poza tym to po staremu. Szkoda, że te skurczybyki nie ułatwiają... ciekawe jak Gianka Kluska, trudno musiałaś to musiałaś. Może jeszcze się rozkręci. Iza, jak oczko Dominisia? Arletka, nic się nie przejmuj. Chłop, który nie walnie jakiejś głupoty, to chyba nie chłop. PannaMagda, wiadomo w jakich godzinach zjawi się twój ukochany? Kami, nie dziwię się że nie chcesz Natali zostawiać. Zabierz ją ze sobą, jej też jakaś rozrywka się należy
|
#476 |
|
Zakorzenienie
|
iza on przeprosi??? niestety nie ten typ, wiem ze pewnie nie chciał ale powiedział. dobrze ze ma robote to chociaz nie łazi mi pod nogami, choc juz 2 razy sie przymilał, niech spada!
|
#477 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ja po koszmarnej nocy.Byly i przytulanki i masaz sutkow,skurcze bardzo delikatne po 15sek trwaly wiec wiecie na co takie skurcze sie nadaja.Usnelam i systematycznie co godz budzil mnie taki sku***el ze odlatywalam po prostu trwal po min 5min i czemu takie nie mam pojecia Lezenie bylo okropne,wstawalam,tz ze mna masowal krzyz,potem znow sie kladlam smeral mnie caly czas a mi wyc sie chcialo z bolu ktory zamiast slabnac robil sie jeszcze gorszy W czasie skurczy cieklo mi tez z piersi 2 koszule dzis poszly przez jedna noc.Ja mam juz tego dosc,od dzis nie robie juz nic zero akcji z sutami,zero przytulanek zero czegokolwiek skoro potem mam sie tylko pomeczyc a z tego nic nie wynika. Czekam sama jak sie ruszy to sie ruszy i juz. Teraz rwie mnie troszke krzyz w dol i jakby na kupcie ale przy tych skurczach to myslalam ze sie posram normlanie takie uczucie i cmi dolem ale juz do zniesienia.Kami matko wspolczuje Ci chyba bym zawalu dostala dobrze ze zachowalas zimna krew Moge tak tylko podpowiedziec ze mozna tez wsadzic dziecku palec do ust jak juz lezy glowa w dol a jeszcze zanim przekrecisz na dol glowke to zlapac powietrze i dmuchnac dziecko w usta tylko nie tak jak przy reanimacji tylko po prostu otworzyc buzke i z odleglosci dmuchnac.Nie dziwie sie ze teraz nie chcesz jej z nikim zostawic ja bym miala tak samo,ale wszystko jest dobrze Kluska no podobno nocki najgosze z cycoleniem.Wlasnie ta moja kol.tez nie ma w nocy pokarmu,cuda juz odstawia i nic mala sie drze,szarpie no widac ze sie nie najada ze za malo i co no i daje jej na noc mm co ma zrobic przeciez nie bedzie dziecka glodzic.Teraz jeszcze wpadla na pomysl ze odciaga do laktatora w ciagu dnia pokarm ktory potem z butli wlasnie w nocy daje.No trzeba sie nakombinowac i nameczyc ale i tak swietnie Ci idzie skoro caly dzien mala na cycu ![]() Ewcia ale wy macie aktywne zycie jak na was dwoje,Ty sie chyba nigdy nie nudzisz.Fajnie ze tak sobie radzicie Iza jak oczko? Arletko nie placz kochana ![]() PannaMagda no jak nie szykuj cos dla mezusia ja bym zaczela od odwiedzin w sklepie z bielizna ![]() Aga wg mnie to skurcze przep.nie maja pewno zadnego znaczenia,moze przyzwyczaja Cie do bolu ale ja wiem czy cos wiecej A jak tz dzis juz lepiej?Yss nie dziwie sie ze sie boisz kazda z nas by sie bala,ale musisz wierzyc ze wszystko ulozy sie po waszej mysli bo czemu mialoby byc inaczej,nie ma innej opcji ![]() Migotko o matko ale super wiesci Mysia no juz chyba wrocilas z tych swoich szkolen szalenca |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#478 |
|
Zakorzenienie
|
gianna ale cie to meczy-masakra! to moze i ja nie chce wykurzania??? straszne meki a i tak nic sie nie dzieje.
co do tz to ten sasiad to jest pijak, brudas,smierdziuch,przych odzi do tescia cos mu tam pomoze i ma na wóde. a co najgorsze to ze matka tego sasiada jest taka sama i jak tylko przyszłam tu mieszkac po slubie to ona pierdzielneła tekst zeby tz uwazał na mnie bo ja taka ładna ze ten jej synio przyjdzie i mnie zgwałci-wyobrazacie sobie???i ja się go troche boje.dlatego tak zareagowałam jak tz to powiedziała jeszcze przy moim bracie. niech teraz to odszczeka! zreszta ja nienawidze jak ktos mówi ze dziecko jest podobne do sasiada czy kogos tam obcego-szlag mnie wtedy trafia.przez takie cos myslałam ze jestem adoptowana, gówniarą wtedy byłam i tez sobie mój pjciec zarty robił i mówił mamaie ze ja to sasiada albo ze nie jego,wyłam wtedy po kątach, i nawet sie chciałam wyprowadzic, wiec takei gadanie na maxa mnie wkur...
|
#479 |
|
Zakorzenienie
|
I moje niespodzianki sie rypneły
tz zrobił mi niespodziankę i zjawił sie u mnie jakieś 2h temu. Pogadalismy wstępnie i się po kochaliśmy zmykam
|
|
#480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no nie wierze powiedział "przepraszam",chyba śnie!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:23.

dobrze że z Twoją rodziną wszystko dobrze-oby tak zostało.
a widok cudny,dobrze że TŻ dotarł cały i zdrowy.
:piwo : 
,wracamy do domu,on dalej śpi,wpadam do domu,odkurzam-patrzę oczy otwarte i uśmiech pełną gębą śnieżnobiałych ząbków (PIRANIA),podrzuciłam go do Tatusia(siedział w kotłowni i piec czyścił,w miedzy czasie"rozmawiał" z wnusiem),pomyłam podłogi,wyszłam do Synia,poszliśmy na huśtawkę-radość nie do opisania,obiadek,zabawa,w yjście na spacer,wizyta u siostry nr2, pierwsza "frytka" Kostusia zaliczona
.

trzymajcie się

w ogóle to nie wiem czy ją ten brzuszek nie bolał z przejedzenia 
dobrze ze zachowalas zimna krew