Jak go ''rozgryźć'' ? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-02-22, 11:50   #1
Koza_
Raczkowanie

Jak go ''rozgryźć'' ?

Cześć dziewczyny, jestem tu nowa - mam na imię Inga, lat 21.
Mój problem polega na tym,że jakiś miesiąc temu poznałam faceta 3 lata starszego ode mnie,który ma dosyć specyficzny charakterek...polega to na tym,że jest dosyć tajemniczy, i : jednego dnia stara się mnie trzymać na dystans,ale średnio mu to wychodzi , a niecałe 24h później pisze mi,że będzie o mnie zazdrosny, bo koledzy pewnie mnie podrywają i ''jesteś piękna, masz śliczne oczy..cudowny charakter'' itd.
On jest typem osoby, która wie, kiedy jestem smutna a kiedy nie - nawet jak udaję,że wszystko jest okej. Spędzamy dużo czasu na rozmowach poprzez komunikator GG, często rozmawiamy do 3-4 nad ranem.
I sama nie wiem co ja mam z nim zrobić, czasami nie rozumiem o co mu chodzi. No i jego ostatnia wypowiedź na GG dosyć mnie zadziwiła cytuję ''Jestem ciekawy dokąd ta znajomość zmierza, nie chciałbym tego zniszczyć''.

Będę wdzięczna za jakiekolwiek rady. Przepraszam,że tak chaotycznie to opisałam,ale jak najszybciej chciałam to przelać na forum.

Edytowane przez Koza_
Czas edycji: 2014-02-22 o 11:53
Koza_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-22, 12:10   #2
provoge
Raczkowanie

Dot.: Jak go ''rozgryźć'' ?

Mi takie zagrywki podchodza pod faceta, ktory robi z siebie wyjatkowego na sile, a poza tym sa dziecinne- mam na mysli celowe trzymanie na dystans. Inna sytuacja, jesli rzeczywiscie ktos jest zajety, ale tak dla zasady, to nie bardzo.
Widzieliscie sie z realu? bo nie moge wywnioskowac z Twojej wypowiedzi.
provoge jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-22, 12:14   #3
Koza_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez provoge Pokaż wiadomość
Mi takie zagrywki podchodza pod faceta, ktory robi z siebie wyjatkowego na sile, a poza tym sa dziecinne- mam na mysli celowe trzymanie na dystans. Inna sytuacja, jesli rzeczywiscie ktos jest zajety, ale tak dla zasady, to nie bardzo.
Widzieliscie sie z realu? bo nie moge wywnioskowac z Twojej wypowiedzi.
Sytuacja jest taka,że obydwoje pochodzimy z jednego województwa, ale on na co dzień pracuje za granicą i w PL bywa raz na 2-3 miesiące. Jeżeli uda mu się dostać urlop to przyjedzie w przyszłym tygodniu do Polski i wtedy...spotkamy się.
Stary 2014-02-22, 12:33   #4
provoge
Raczkowanie

Czyli to sa Wasze poczatki?
dlaczego zdziwila Cie ta wiadomosc? ''Jestem ciekawy dokąd ta znajomość zmierza, nie chciałbym tego zniszczyć'' Przeciez to brzmi milo.
Stary 2014-02-22, 12:38   #5
Koza_
Raczkowanie

Cytat:
Czyli to sa Wasze poczatki?
dlaczego zdziwila Cie ta wiadomosc? ''Jestem ciekawy dokąd ta znajomość zmierza, nie chciałbym tego zniszczyć'' Przeciez to brzmi milo.
Wiesz, bo często jego wypowiedzi odbieram jako wredne szczególnie z emotą '';]''.Tak to są nasze początki.Ogólnie : on się stara,żebym nie myślała sobie ''oo,podrywacz..pewnie podrywa z 10 naraz'' , bo takie chore zajawki zdarzają mi się czasami.
Stary 2014-02-22, 12:45   #6
provoge
Raczkowanie

Tez nie lubie tej emotikonki, tak na marginesie. A masz powody, by traktowac go ja podrywacza, czy to tylko chore zajawki?
Stary 2014-02-22, 12:50   #7
Lambadaaa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Koza_ Pokaż wiadomość
I sama nie wiem co ja mam z nim zrobić, czasami nie rozumiem o co mu chodzi. No i jego ostatnia wypowiedź na GG dosyć mnie zadziwiła cytuję ''Jestem ciekawy dokąd ta znajomość zmierza, nie chciałbym tego zniszczyć''.

Myślę że on chciał ci dać do zrozumienia że liczy na coś poważniejszego z twojej strony. Przecież napisał że nie chciałby tego zniszczyć więc ja bym się ucieszyła na taką wiadomość . Może oczekiwał od ciebie jakiejś odpowiedzi abyś dała mu do zrozumienia że też jest dla ciebie ważny i zależy ci na relacji z nim. Wiesz może on chciałby stworzyć z tobą związek.

Edytowane przez Lambadaaa
Czas edycji: 2014-02-22 o 12:52
Lambadaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-22, 12:51   #8
Weronka9292
Raczkowanie

Nie rozmyślaj, poczekaj na rozwój sytuacji. Miesiąc to bardzo mało, możliwe że po Waszym spotkaniu wszystko się wyklaruje Podejdź do tego na luzie.
Weronka9292 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-22, 13:33   #9
Koza_
Raczkowanie

Cytat:
Tez nie lubie tej emotikonki, tak na marginesie. A masz powody, by traktowac go ja podrywacza, czy to tylko chore zajawki?
Po prostu mam uprzedzenia z przeszłości.

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Lambadaaa Pokaż wiadomość
Myślę że on chciał ci dać do zrozumienia że liczy na coś poważniejszego z twojej strony. Przecież napisał że nie chciałby tego zniszczyć więc ja bym się ucieszyła na taką wiadomość . Może oczekiwał od ciebie jakiejś odpowiedzi abyś dała mu do zrozumienia że też jest dla ciebie ważny i zależy ci na relacji z nim. Wiesz może on chciałby stworzyć z tobą związek.
Ba, nawet napisał,że chciałby poznać mojego psa gdy wspomniałam,że mam psa (i pytał czy weźmiemy go na spacer).Dziwne, zazwyczaj chłopak dąży do tego,żeby powoli poznawać dziewczynę a nie jej czworonożnego pupila.Ale jak kto lubi..
Stary 2014-02-22, 13:37   #10
DouxRebelle
Raczkowanie

Moim zdaniem musicie się po prostu lepiej poznać
Na początku znajomości może chcieć się popisać przed Tobą, szczególnie, że rozmawiacie przez internetowe komunikatory.
Widzieliście się już kiedyś czy jak teraz przyjedzie to będzie wasze pierwsze spotkanie ?
DouxRebelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-22, 13:41   #11
Koza_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez DouxRebelle Pokaż wiadomość
Moim zdaniem musicie się po prostu lepiej poznać
Na początku znajomości może chcieć się popisać przed Tobą, szczególnie, że rozmawiacie przez internetowe komunikatory.
Widzieliście się już kiedyś czy jak teraz przyjedzie to będzie wasze pierwsze spotkanie ?
Wiem,że teraz może mnie zasypiecie gradem tekstów w stylu ''niepoważna jesteś'' , ale ja i On poznaliśmy się na czacie Wirtualnej Polski.Wiem,że to nie jest najlepszy sposób na poznawanie ludzi,ponieważ pełno zboków się tam czai i w ogóle,lecz pewnego dnia mi się nudziło i po raz pierwszy w życiu nawiedziłam czat.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-22, 13:44   #12
DouxRebelle
Raczkowanie

Cytat:
Wiem,że teraz może mnie zasypiecie gradem tekstów w stylu ''niepoważna jesteś'' , ale ja i On poznaliśmy się na czacie Wirtualnej Polski.Wiem,że to nie jest najlepszy sposób na poznawanie ludzi,ponieważ pełno zboków się tam czai i w ogóle,lecz pewnego dnia mi się nudziło i po raz pierwszy w życiu nawiedziłam czat.
Bez przesady, to Twoje życie, a nie mi Cię oceniać
Sama swego czasu też wchodziłam na różne czaty, ale bardziej, żeby się pośmiać, niż kogoś poznać
Ale wracając do tematu: czy Ty coś wiesz o tym człowieku, czy pójdziesz na to spotkanie : ot, tak sobie jakby to był Twój dobry znajomy ?
Stary 2014-02-22, 13:51   #13
Koza_
Raczkowanie

Cytat:
Bez przesady, to Twoje życie, a nie mi Cię oceniać
Sama swego czasu też wchodziłam na różne czaty, ale bardziej, żeby się pośmiać, niż kogoś poznać
Ale wracając do tematu: czy Ty coś wiesz o tym człowieku, czy pójdziesz na to spotkanie : ot, tak sobie jakby to był Twój dobry znajomy ?
On nie ma oporów w opowiadaniu o sobie, więc często wieczorem sobie siedzimy na GG i o wszystkim piszemy. Wiem o nim dosyć dużo i nie ukrywam,że chciałabym go poznać na żywo,ale w razie ewentualnego spotkania się umówię z nim w miarę normalnym miejscu, żadne lasy czy coś,bo jak mówią złe nigdy nie śpi.

Edytowane przez Koza_
Czas edycji: 2014-02-22 o 15:42
Stary 2014-02-22, 15:58   #14
DouxRebelle
Raczkowanie

Pamiętaj tylko, że w internecie można napisać wszystko A Ty nie bardzo masz możliwość zweryfikowania jego słów.
Stary 2014-02-22, 16:00   #15
Koza_
Raczkowanie

Cytat:
Pamiętaj tylko, że w internecie można napisać wszystko A Ty nie bardzo masz możliwość zweryfikowania jego słów.
Wiesz, akurat znalazłam go na facebooku i na nk i się pokrywają info z tym co mi pisał, więc odrobinę jestem spokojniejsza. A co będzie dalej, czas pokaże.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-22, 16:41   #16
lucciola
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny, jestem tu nowa - mam na imię Inga, lat 21.
Mój problem polega na tym,że jakiś miesiąc temu poznałam faceta 3 lata starszego ode mnie,który ma dosyć specyficzny charakterek...polega to na tym,że jest dosyć tajemniczy, i : jednego dnia stara się mnie trzymać na dystans,ale średnio mu to wychodzi , a niecałe 24h później pisze mi,że będzie o mnie zazdrosny, bo koledzy pewnie mnie podrywają i ''jesteś piękna, masz śliczne oczy..cudowny charakter'' itd.
On jest typem osoby, która wie, kiedy jestem smutna a kiedy nie - nawet jak udaję,że wszystko jest okej. Spędzamy dużo czasu na rozmowach poprzez komunikator GG, często rozmawiamy do 3-4 nad ranem.

Będę wdzięczna za jakiekolwiek rady. Przepraszam,że tak chaotycznie to opisałam,ale jak najszybciej chciałam to przelać na forum.
To jakaś marna poza. Powiedz mu, żeby był sobą. Wtedy będzie o wiele bardziej ciekawy.
lucciola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-22, 16:50   #17
Koza_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lucciola Pokaż wiadomość
To jakaś marna poza. Powiedz mu, żeby był sobą. Wtedy będzie o wiele bardziej ciekawy.
I jeszcze jedno sobie przypomniałam. Kiedyś napisał o sobie ''bywam przewrażliwioną ciotą, frajerem który dawał się okantować przez dziewczyny kilka razy, ale cóż : taki znak zodiaku - Rak. Zwalam wszystko na niego''
Stary 2014-02-22, 17:38   #18
lucciola
Zakorzenienie

Cytat:
I jeszcze jedno sobie przypomniałam. Kiedyś napisał o sobie ''bywam przewrażliwioną ciotą, frajerem który dawał się okantować przez dziewczyny kilka razy, ale cóż : taki znak zodiaku - Rak. Zwalam wszystko na niego''
Nadal utrzymuję, że to jakaś poza. Koleś lubi dramatyzować jakby się naczytał tanich romansideł . Przez to chyba mu się wydaje, że będzie bardziej atrakcyjny, że dziewczyna nie będzie się z nim nudzić. Słabe te sztuczki.
Ale może być i tak, że chłopak rzeczywiście jest taki...ekscentryczny i skupiony na nieustannym definiowaniu siebie i odgrywaniu ról. Jeśli to drugie to pożytku z niego mieć nie będziesz.
Przystojny jest?
Stary 2014-02-22, 17:42   #19
Koza_
Raczkowanie

Cytat:
Nadal utrzymuję, że to jakaś poza. Koleś lubi dramatyzować jakby się naczytał tanich romansideł . Przez to chyba mu się wydaje, że będzie bardziej atrakcyjny, że dziewczyna nie będzie się z nim nudzić. Słabe te sztuczki.
Ale może być i tak, że chłopak rzeczywiście jest taki...ekscentryczny i skupiony na nieustannym definiowaniu siebie i odgrywaniu ról. Jeśli to drugie to pożytku z niego mieć nie będziesz.
Przystojny jest?
Powiem Ci, jak na mój gust to jest mega ciacho. Brałabym jak kuna w agreście (ćśś)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-22, 18:27   #20
lucciola
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem Ci, jak na mój gust to jest mega ciacho. Brałabym jak kuna w agreście (ćśś)
No to wygląda na to, że gość najbardziej kocha samego siebie. Przegląda się w oczach innych osób szukając u nich, różnymi sposobami, poklasku, zainteresowania, żeby sobie udowodnić jaki jest cudowny. Takie odnoszę wrażenie na podstawie tego co piszesz. Mogę się mylić, rzecz jasna. ja bym w każdym razie nie przywiązywała się do niego za bardzo. Ale to ja. Ty zrobisz jak uważasz.
Stary 2014-02-22, 18:28   #21
Koza_
Raczkowanie

Cytat:
No to wygląda na to, że gość najbardziej kocha samego siebie. Przegląda się w oczach innych osób szukając u nich, różnymi sposobami, poklasku, zainteresowania, żeby sobie udowodnić jaki jest cudowny. Takie odnoszę wrażenie na podstawie tego co piszesz. Mogę się mylić, rzecz jasna.
Tylko po co wtedy pisałby mi,że nie chce mnie skrzywdzić i,że chce mnie poznać w rzeczywistości, bo bardzo mnie lubi?
Stary 2014-02-22, 18:34   #22
lucciola
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko po co wtedy pisałby mi,że nie chce mnie skrzywdzić i,że chce mnie poznać w rzeczywistości, bo bardzo mnie lubi?
To takie trochę bla bla blanie z tym "nie chcę cię zranić". Oklepane jak "zasługujesz na kogoś lepszego" albo "to nie jest tak jak myślisz".
Poznaj go lepiej, przyjrzyj mu się dokładnie, ale może nie angażuj się na całego. Truizm, wiem, ale często poznając kogoś kto wpada w oko o tym zapominamy, a potem są wątki "jak zapomnieć" i chlipanie .
Stary 2014-02-22, 18:40   #23
Koza_
Raczkowanie

Cytat:
To takie trochę bla bla blanie z tym "nie chcę cię zranić". Oklepane jak "zasługujesz na kogoś lepszego" albo "to nie jest tak jak myślisz".
Poznaj go lepiej, przyjrzyj mu się dokładnie, ale może nie angażuj się na całego. Truizm, wiem, ale często poznając kogoś kto wpada w oko o tym zapominamy, a potem są wątki "jak zapomnieć" i chlipanie .
Zdaję sobie z tego sprawę, dlatego też założyłam wątek na Wizażu,żeby zapytać inne dziewczyny co o tym myślą. Zresztą, ja już wyżej pisałam,że jestem nieufna i że mam chore zajawki, o których ten chłopak wie.
Stary 2014-02-22, 19:06   #24
lucciola
Zakorzenienie

Cytat:
Zdaję sobie z tego sprawę, dlatego też założyłam wątek na Wizażu,żeby zapytać inne dziewczyny co o tym myślą. Zresztą, ja już wyżej pisałam,że jestem nieufna i że mam chore zajawki, o których ten chłopak wie.
To weź go pod lupę jak chrabąszcza. A potem zdecydujesz czy Ci się podoba ten okaz
Stary 2014-02-22, 19:09   #25
Koza_
Raczkowanie

Cytat:
To weź go pod lupę jak chrabąszcza. A potem zdecydujesz czy Ci się podoba ten okaz
Leżę . Skąd Ty bierzesz takie teksty? Zamierzam tak uczynić moja droga Panno ;d
Stary 2014-02-22, 19:30   #26
lucciola
Zakorzenienie

Cytat:
Leżę . Skąd Ty bierzesz takie teksty? Zamierzam tak uczynić moja droga Panno ;d
Chodziło mi o oddanie dystansu, z jakim powinnaś go poznawać
Stary 2014-02-22, 19:33   #27
Koza_
Raczkowanie

Cytat:
Chodziło mi o oddanie dystansu, z jakim powinnaś go poznawać
Toż wiem . Nie ma co, poczucie humoru masz niezłe - już Cię darzę sympatią ! :P
Stary 2014-02-22, 19:36   #28
lucciola
Zakorzenienie

Cytat:
Toż wiem . Nie ma co, poczucie humoru masz niezłe - już Cię darzę sympatią ! :P
Polecam się
Stary 2014-02-22, 19:40   #29
Clemence
Zakorzenienie

Zagrywki i tyle
Mnie to bawi,bo dla mnie prawdziwy facet po prostu się w coś angazuje i nie kombinuje jakbys byla niby z nim związana a niby nie. :P

'But know this...I'm only judged by one Power, and I serve HIM.. !

<3
Clemence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-22, 19:42   #30
Koza_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Clemence Pokaż wiadomość
Zagrywki i tyle
Mnie to bawi,bo dla mnie prawdziwy facet po prostu się w coś angazuje i nie kombinuje jakbys byla niby z nim związana a niby nie. :P
''Wyjdzie w praniu'' co będzie dalej , ale go nawet lubię..Pozytywna osoba z niego.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości