Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXII - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-22, 20:31   #781
Takajakaya
Wtajemniczenie

Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXII

Cytat:
Napisane przez dacn Pokaż wiadomość
Nie bardzo rozumiem, napisałam że kokardka mysi jest dobrą fryzjerką i pisze bloga mądrze., poleca nie to co jest modne ale ocenia według swojej obszernej wiedzy i komentuje rzeczowo.
Druga część wypowiedzi dotyczyła fryzjerek na jakie trafiam "w realu" nie kokardki mysi. To wyjątek.

Takajakaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 20:31   #782
pemimi
Rozeznanie

Cytat:
Nie bardzo rozumiem, napisałam że kokardka mysi jest dobrą fryzjerką i pisze bloga mądrze., poleca nie to co jest modne ale ocenia według swojej obszernej wiedzy i komentuje rzeczowo.
Bardzo imponuje mi jej wiedza Bardzo często odwiedzam jej bloga Tymbardziej, że gdzieś wyczytałam, chyba u niej na blogu, że nie jest z wykształcenia fryzjerką
pemimi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 20:32   #783
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez orzech_w_karmelu Pokaż wiadomość
Ja zaglądam na jej blog, bo ogólnie interesuję się włosami i fachowymi opiniami na temat ich pielęgnacji. Ale...b.b. bardzo krytykuje włosomaniaczki i to w sposób bardzo niemiły, krytykuje osoby które mają od niej o 100 razy ładniejsze włosy. To co bunny ma na głowie to Wolę już słuchać rad kogoś, kto nie jest fryzjerem, ale ma ładne włosy
Racja, dla niej włosomaniaczki to zło wcielone, ciekawe czemu?
W sumie mam pewne podejrzenia.
A i pamiętam notkę złośliwą na temat Anwen i czytelniczek jej bloga, gdzie mocno przesadziła.
dacn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 20:33   #784
NeedToFeelLoved
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Takajakaya Pokaż wiadomość
Ja dużo dziwnych rzeczy próbuję Mycia płynem do higieny intymnej też próbowałam, ale zadowolona nie byłam. Na sodę się jednak nie zdecyduję. Byłam też jedną z pierwszych dziewczyn które kładły olej na włosy co też na początku wydawało się głupie i idiotyczne i co? Oleje nakładam do dziś. Bunny o której wspomniałyście z tego co kojarzę też to krytykuje. Trochę czytałam jej bloga i o ile dobrze pamiętam to gdy pada pytanie o źródła z których czerpie wiedzę- krytykującą włosomaniaczki odpowiada że nie poda bo zaraz każdy będzie z tych źródeł spisywał.. więc dla mnie najważniejsze jest to co się u mnie sprawdza. Oleje bardzo mi pomogły a podejrzewam, że większość fryzjerek puknęłaby się w głowę. Z moich obserwacji jednak wynika, że wiele fryzjerek ma chociażby włosy farbowane i często co gorsze rozjaśniane, co jak wiadomo masakrycznie niszczy włosy więc żadnym autorytetem pod względem ich pielęgnacji dla mnie nie są.
Dziękuję za dobrnięcie do końca
od fryzjerek ze spalonymi kudłami we wszystkich kolorach świata trzymajmy się z daleka czytuje ją, bo ma inne podejscie uważam że ciekawie pisze ma to ręce i nogi ale wiadomo trzeba być czujnym i filtrować na bierząco przez własny łeb ale włosy Bunny ma ładne i jeszcze rozjasniane

NeedToFeelLoved jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 20:34   #785
dacn
Zakorzenienie

BTW bunny ma włosy raczej z tych niezadbanych.

Cytat:
Druga część wypowiedzi dotyczyła fryzjerek na jakie trafiam "w realu" nie kokardki mysi. To wyjątek.
A ok.

Cytat:
Napisane przez pemimi Pokaż wiadomość
Bardzo imponuje mi jej wiedza Bardzo często odwiedzam jej bloga Tymbardziej, że gdzieś wyczytałam, chyba u niej na blogu, że nie jest z wykształcenia fryzjerką
Coś mi się kojarzy że z wykształcenia jest polonistką a fryzjerstwo to jej pasja.
Stary 2014-02-22, 20:37   #786
pemimi
Rozeznanie

Cytat:
BTW bunny ma włosy raczej z tych niezadbanych.

A ok.

Coś mi się kojarzy że z wykształcenia jest polonistką a fryzjerstwo to jej pasja.
A jest w tym świetna, lepsza niż niektóre fryzjerki z wykształcenia, dlatego bardzo mi imponuje i jest dla mnie włosowym autorytetem
Stary 2014-02-22, 20:37   #787
NeedToFeelLoved
Raczkowanie

Cytat:
Blond Bunny Czytałam, ale dziewczyna się myli pod pewnym względem. Nie chodzi o mycia obojętnie jakim płynem do higieny intymnej, ale tym konkretnym, bo ma bardzo dobry skład i ph neutralne, nie kwaśne. Nawet na opakowaniu jest napisane, że nadaje się do mycia całego ciała. Jest świetne w podróży, bo zabieramy ze sobą tylko jedną butelkę + odżywkę.
facelle? on ma pH około 7 ? ( tak rozumiem neutralne pH) coś mi się nie chce wierzyć

Edytowane przez NeedToFeelLoved
Czas edycji: 2014-02-22 o 20:39
Stary 2014-02-22, 20:38   #788
orzech_w_karmelu
Rozeznanie

[QUOTE=NeedToFeel ale włosy Bunny ma ładne i jeszcze rozjasniane[/QUOTE]

orzech_w_karmelu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 20:38   #789
Cattivo
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja dużo dziwnych rzeczy próbuję Mycia płynem do higieny intymnej też próbowałam, ale zadowolona nie byłam. Na sodę się jednak nie zdecyduję. Byłam też jedną z pierwszych dziewczyn które kładły olej na włosy co też na początku wydawało się głupie i idiotyczne i co? Oleje nakładam do dziś. Bunny o której wspomniałyście z tego co kojarzę też to krytykuje. Trochę czytałam jej bloga i o ile dobrze pamiętam to gdy pada pytanie o źródła z których czerpie wiedzę- krytykującą włosomaniaczki odpowiada że nie poda bo zaraz każdy będzie z tych źródeł spisywał.. więc dla mnie najważniejsze jest to co się u mnie sprawdza. Oleje bardzo mi pomogły a podejrzewam, że większość fryzjerek puknęłaby się w głowę. Z moich obserwacji jednak wynika, że wiele fryzjerek ma chociażby włosy farbowane i często co gorsze rozjaśniane, co jak wiadomo masakrycznie niszczy włosy więc żadnym autorytetem pod względem ich pielęgnacji dla mnie nie są.
Dziękuję za dobrnięcie do końca
U mnie płyn do higieny intymnej (Facelle) w ogóle się nie sprawdził, włosy się plątały, puszyły, były sztywne i w strąkach - ale za to Babydreamem regularnie myję włosy, jest genialny. Oleje też nakładam i widzę pozytywne efekty.

Moja fryzjerka ma włosy rozjaśniane i za każdym razem jak jestem u niej to mówi, żebym takiej głupoty nie robiła, bo to najgorsze co można sobie zrobić. Wie po sobie ale włosy ma ładne, niezniszczone.
Cattivo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 20:39   #790
orzech_w_karmelu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez NeedToFeelLoved Pokaż wiadomość
Blond Bunny Czytałam, ale dziewczyna się myli pod pewnym względem. Nie chodzi o mycia obojętnie jakim płynem do higieny intymnej, ale tym konkretnym, bo ma bardzo dobry skład i ph neutralne, nie kwaśne. Nawet na opakowaniu jest napisane, że nadaje się do mycia całego ciała. Jest świetne w podróży, bo zabieramy ze sobą tylko jedną butelkę + odżywkę.
facelle? on ma pH około 7 ? ( tak rozumiem neutralne pH) coś mi się nie chce wierzyć[/QUOTE]

neutralne to 5,5 przynajmniej tak w tv mówili, na chemii sie nie znam
Stary 2014-02-22, 20:42   #791
201607110949
Konto usunięte

Przypomniała mi się historyjka o fryzjerach. Chadzałam do takiego niewielkiego, osiedlowego zakładu fryzjerskiego, gdzie strzygła mnie i farbowała zawsze pani E. Obok, właścicielka, strzygła facetów. Ostatni raz pani E. zabrakło a ja potrzebowałam () w tym dniu zrobić coś z włosami, obok jakaś praktykantka obsługiwała klientkę. Właścicielka salonu próbowała mi wcisnąć, że absolutnie nie pasuje mi czerń i w ogóle zimny kolor (gdy ja jestem typową zimą i mam mega ciemno-brązowe włosy w chłodnym odcieniu ) i świetnie by mi było w czerwieniach, ciepłych brązach (raz w życiu gdy byłam młoda i głupia niedouczona fryzjerka zrobiła mi czerwień - nigdy nie wyglądałam gorzej ). Gdy praktykantka obok zrobiła klientce na blond włosach balejaż a la późne lata '90, z odcieniami fioletu (ogólnie obrzydliwy melanż) zachwycała się jak to ją ożywiło i odmłodziło. Mam dodawać, że więcej tam nie wróciłam?

Edytowane przez 201607110949
Czas edycji: 2014-02-22 o 20:44
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 20:46   #792
pemimi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez SALIX Pokaż wiadomość
Przypomniała mi się historyjka o fryzjerach. Chadzałam do takiego niewielkiego, osiedlowego zakładu fryzjerskiego, gdzie strzygła mnie i farbowała zawsze pani E. Obok, właścicielka, strzygła facetów. Ostatni raz pani E. zabrakło a ja potrzebowałam () w tym dniu zrobić coś z włosami, obok jakaś praktykantka obsługiwała klientkę. Właścicielka salonu próbowała mi wcisnąć, że absolutnie nie pasuje mi czerń i w ogóle zimny kolor (gdy ja jestem typową zimą i mam mega ciemno-brązowe włosy w chłodnym odcieniu ) i świetnie by mi było w czerwieniach, ciepłych brązach (raz w życiu gdy byłam młoda i głupia niedouczona fryzjerka zrobiła mi czerwień - nigdy nie wyglądałam gorzej ). Gdy praktykantka obok zrobiła klientce na blond włosach balejaż a la późne lata '90, z odcieniami fioletu (ogólnie obrzydliwy melanż) zachwycała się jak to ją ożywiło i odmłodziło. Mam dodawać, że więcej tam nie wróciłam?
Takie osoby powinny mieć dożywotni zakaz wykonywania zawodu Potem tylko płać i płacz, boś głupi i się zgodziłeś.
Stary 2014-02-22, 20:47   #793
NeedToFeelLoved
Raczkowanie

Cytat:
mi się podobają jestem dziwna?

Stary 2014-02-22, 20:47   #794
201607111040
Konto usunięte

Ja to wciąż szukam "mojego" fryzjera. Do fryzjera chodze praktycznie tylko podcinać końcówki. Ostatnia wizyta mówie "proszę obciąć 3 cm, na prosto nie cieniować", zgadnijcie co zrobiła
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 20:48   #795
zetuzetia
Zakorzenienie

GG do zetuzetia

Cytat:
facelle? on ma pH około 7 ? ( tak rozumiem neutralne pH) coś mi się nie chce wierzyć
Może neutralne=neutralne dla skóry, czyli lekko kwaśne?
zetuzetia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 20:48   #796
nienna
Raczkowanie

Ja często na wyjazdach używam płynu Facelle do mycia całego ciała, łącznie z twarzą i włosami. Póki co żadnej krzywdy mi nie zrobił. Fakt, ze trochę plącze włosy, ale i tak zawsze nakładam odżywkę, więc nie mam problemów z rozczesywaniem.

Edytowane przez nienna
Czas edycji: 2014-02-22 o 20:49 Powód: literówki
nienna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 20:48   #797
Takajakaya
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Cattivo Pokaż wiadomość
U mnie płyn do higieny intymnej (Facelle) w ogóle się nie sprawdził, włosy się plątały, puszyły, były sztywne i w strąkach - ale za to Babydreamem regularnie myję włosy, jest genialny. Oleje też nakładam i widzę pozytywne efekty.

Moja fryzjerka ma włosy rozjaśniane i za każdym razem jak jestem u niej to mówi, żebym takiej głupoty nie robiła, bo to najgorsze co można sobie zrobić. Wie po sobie ale włosy ma ładne, niezniszczone.
Nie wiem jakie oleje stosujesz ale polecam mieszankę Babydream fur mama dla kobiet w ciąży. Najlepszy olejek jaki sprawdził mi się na rozjaśnianych włosach. Szamponem BD też myję włosy, ale zawsze stosuję po nim odżywkę.

https://www.youtube.com/watch?featur...&v=76Psisp7P5g przypadkiem trafiłam:P O urodzie też ma filmiki.

Takajakaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 20:49   #798
orzech_w_karmelu
Rozeznanie

Cytat:
Może po prostu nie masz porównania, albo nie przyjrzałaś się dokładnie zdjęciom.
Stary 2014-02-22, 20:49   #799
patisia123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość
Ja to wciąż szukam "mojego" fryzjera. Do fryzjera chodze praktycznie tylko podcinać końcówki. Ostatnia wizyta mówie "proszę obciąć 3 cm, na prosto nie cieniować", zgadnijcie co zrobiła
Też potrzebuję wyrównać włosy na prosto, max 5cm. Boję się iść do fryzjera
patisia123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 20:49   #800
pemimi
Rozeznanie

Cytat:
Ale że Bunny z yt?
Stary 2014-02-22, 20:52   #801
zetuzetia
Zakorzenienie

GG do zetuzetia

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość
ja trafiłam do fryzjerki, która za każdym razem podziwia to, że mam włosy równej długości i za każdym razem mi mówi, żebym przypadkiem nie cieniowala .

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Cytat:
Ale że Bunny z yt?
Ale rozmawiamy o blogerce z blond bunny blog
Stary 2014-02-22, 20:54   #802
NeedToFeelLoved
Raczkowanie

Cytat:
neutralne to 5,5 przynajmniej tak w tv mówili, na chemii sie nie znam[/QUOTE]
5,5 to odczyn naszej skóry - lekko kwaśny. płyn do hig int musi być przynajmniej lekko kwasny ale nie neutralny w moim rozumieniu ofc

Stary 2014-02-22, 20:55   #803
pemimi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zetuzetia Pokaż wiadomość
ja trafiłam do fryzjerki, która za każdym razem podziwia to, że mam włosy równej długości i za każdym razem mi mówi, żebym przypadkiem nie cieniowala .

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Ale rozmawiamy o blogerce z blond bunny blog
Ulżyło mi Nie da się Was nadrobić, tak gonicie
Stary 2014-02-22, 20:59   #804
NeedToFeelLoved
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zetuzetia Pokaż wiadomość
Może neutralne=neutralne dla skóry, czyli lekko kwaśne?
no chyba że tak, to tak

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Cytat:
Ale że Bunny z yt?
Bunny z bloga fryzjerka blog blond bunny

Stary 2014-02-22, 21:03   #805
pemimi
Rozeznanie

Cytat:
no chyba że tak, to tak

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Bunny z bloga fryzjerka blog blond bunny
Już doczytałam Tej bunny nie znam, ale na pewno ma włosy lepsze, niż bunny z yt

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-02-22, 21:05   #806
lovically
Zadomowienie

Cytat:
Już doczytałam Tej bunny nie znam, ale na pewno ma włosy lepsze, niż bunny z yt

nie ma lepszych jakie dla mnie to takie wielkie blond coś, które przytłacza całą sylwetkę.
My feet never touched the ground

I'm so heavy, heavy in your arms.
lovically jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 21:15   #807
pemimi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lovically Pokaż wiadomość
nie ma lepszych jakie dla mnie to takie wielkie blond coś, które przytłacza całą sylwetkę.
Właśnie sprawdziłam, ma na głowie jakiś dramat ;o To już nawet Bunny z yt ma bardziej zadbane, okropieństwo

Stary 2014-02-22, 21:19   #808
zetuzetia
Zakorzenienie

GG do zetuzetia

Cytat:
Właśnie sprawdziłam, ma na głowie jakiś dramat ;o To już nawet Bunny z yt ma bardziej zadbane, okropieństwo

Dla mnie ona jest antyreklamą wszystkiego, o czym pisze.
Stary 2014-02-22, 21:20   #809
lovically
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 201705291006 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
przeczytałam jej komentarze po wspomnianym dziełem i zastanawiam się co włosomaniaczki jej zrobiły, że jest taka cięta.
My feet never touched the ground

I'm so heavy, heavy in your arms.
lovically jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 21:20   #810
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201705291006 Pokaż wiadomość
Treść usunięta

Cytat:

Bunny z YT ma dziwne włosy, niby ładnie podkręcone w fale ale hmmm na filmach sprawiają wrażenie sztywnych, szorstkich i mało elastycznych takich jak zrobionych z waty szklanej.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości