Panny Młode 2015 cz.14 - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-22, 17:54   #2821
MajsterkaANB
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2015 cz.14

haha dobre albo jak juz bedziemy gdzies w hiszpanii albo cos i na greya po espaniolsku

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

MajsterkaANB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 17:54   #2822
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
majsterka to są główni aktorzy

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

ze mną tż raczej nie będzie chciał iść do kina na to sama najwyżej pójdę
ona jeszcze ujdzie, ale on mi się nie podoba

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 17:56   #2823
magda_mjt
Zakorzenienie

Jestem zbulwersowana... ostatnio jak byłam w PL, to mój Tata uczył bratanka mojego, żeby mówił "dziadek dobry, babcia niedobra"... i nawet mam na filmiku jak go pytam "jaki jest dziadek?" mały nic, ja "jaka jest babcia?" od ręki "niedopla!" . I teraz dzwonie do domu na videorozmowe, Mama odbiera, mały był u nas i pytam go "jaki jest dziadek?" mały nagle "NIEDOPLY!" ja "a babcia??" mały "DOPLA!".... no to dajesz "a ciocia mada??" mały myśli, myśli i mówi "niedopla!"........:confu sed:
Stary 2014-02-22, 17:56   #2824
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marwari Pokaż wiadomość
ona jeszcze ujdzie, ale on mi się nie podoba
dla mnie zupełnie odwrotnie mnie ona mega nie podchodzi on jest dla mnie okej w miarę podobny do "mojego" Greya jakiego sobie wyobrażałam czytając ale po zdjęciach ciężko ocenić, ocenię po grze aktorskiej
Stary 2014-02-22, 18:17   #2825
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
dla mnie zupełnie odwrotnie mnie ona mega nie podchodzi on jest dla mnie okej w miarę podobny do "mojego" Greya jakiego sobie wyobrażałam czytając ale po zdjęciach ciężko ocenić, ocenię po grze aktorskiej
ja bym jego wolała
http://www.filmweb.pl/person/Colin+Egglesfield-143802

[SIGPIC][/SIGPIC]
Stary 2014-02-22, 18:22   #2826
existence
Zakorzenienie

Cytat:
nie znam go ale stary dość
Stary 2014-02-22, 18:39   #2827
iixi
Zakorzenienie

znowu temat Greya? :P
co do aktorów to Jamie mi się bardzo podoba za to Dakota wcale choć po charakteryzacji i tak nie jest najgorzej..

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 18:40   #2828
okaro
Zadomowienie

mariwari - no pasuje do greya.

a mi sie podobala ta dziewczyna co zrobili taki spojler zwiastun.. fajnie by pasowala pod wzgledem wygladu do any

magda, dobrze, ze było niedpola, a nie nauczyli go mada fucka czy inne, bo niestety znam osoby ktore sobie z tego zarty robią, a potem wstydza sie jak dziecko tak ryknie przy znajomych:P
okaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 18:46   #2829
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez okaro Pokaż wiadomość

a mi sie podobala ta dziewczyna co zrobili taki spojler zwiastun.. fajnie by pasowala pod wzgledem wygladu do any

magda, dobrze, ze było niedpola, a nie nauczyli go mada fucka czy inne, bo niestety znam osoby ktore sobie z tego zarty robią, a potem wstydza sie jak dziecko tak ryknie przy znajomych:P
Alexis Bledel? No ona super pasowała
Stary 2014-02-22, 18:49   #2830
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:

Rodzine mam normalną . I sama już niereaguję na takie głupoty, jak "mada faka". Prymitywizm mnie nie rusza .
Stary 2014-02-22, 18:52   #2831
okaro
Zadomowienie

Cytat:
Alexis Bledel? No ona super pasowała
tak, a bomer tez spoko

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

Cytat:
Napisane przez magda_mjt Pokaż wiadomość
Rodzine mam normalną . I sama już niereaguję na takie głupoty, jak "mada faka". Prymitywizm mnie nie rusza .
no tak, nie mowie ze masz nie normalna hehe, tylko ze tak nawiazalam do tego, bo skojarzylo mi sie sam fakt nauczania - ostatnio bylam swiadkiem jak wlasnie rodzice ok 30 letni uczyli dziecko przeklenstw pol i ang i po prostu zenada... i sie smieja bo kulwa kulwa, ale potem jak takie kulwa albo inne wypowie wyraznie przy gronie rodziny czy znajomych czy obcych, to duma 100% na pewno..
Stary 2014-02-22, 19:08   #2832
Na biurku Oli
Zakorzenienie

Ja to tylko dozgonnie będę oddana Ianowi, Bommer też byłby ok, Iana wyobrażałam sobie jako Greya kiedy czytałam książkę, potem widziała MB i też mi się spodobał... ci aktorzy ani mnie grzeją ani chłodzą, nie pasują mi niet niet

I ja raczej to nie chciałabym TŻ brać na film, wybierzemy się chyba same baby, zobaczę jeszcze :P

nabiurkuoli.blogspot.com

Mój facebook
Na biurku Oli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 19:10   #2833
MajsterkaANB
Zakorzenienie

mi ani ona a tym bardziej on nie pasuje w ogole

Stary 2014-02-22, 19:11   #2834
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
tak, a bomer tez spoko

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

no tak, nie mowie ze masz nie normalna hehe, tylko ze tak nawiazalam do tego, bo skojarzylo mi sie sam fakt nauczania - ostatnio bylam swiadkiem jak wlasnie rodzice ok 30 letni uczyli dziecko przeklenstw pol i ang i po prostu zenada... i sie smieja bo kulwa kulwa, ale potem jak takie kulwa albo inne wypowie wyraznie przy gronie rodziny czy znajomych czy obcych, to duma 100% na pewno..
Yyyyy.... no to rozczarowanie, ale mojego bratanka raczej uczymy "kochasz X?" "ile masz latek?" "jaka jest babcia?"... bez jaj, ale przekleństw to chyba nienormalni ludzie uczą małe dzieci....albo nawet mówią (bo wiadomo, że małe dzieci szybko podłapują)...
Stary 2014-02-22, 19:12   #2835
okaro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Na biurku Oli Pokaż wiadomość
Ja to tylko dozgonnie będę oddana Ianowi, Bommer też byłby ok, Iana wyobrażałam sobie jako Greya kiedy czytałam książkę, potem widziała MB i też mi się spodobał... ci aktorzy ani mnie grzeją ani chłodzą, nie pasują mi niet niet

I ja raczej to nie chciałabym TŻ brać na film, wybierzemy się chyba same baby, zobaczę jeszcze :P
Ola czemu bez Tz?
Stary 2014-02-22, 19:30   #2836
MajsterkaANB
Zakorzenienie

ja bym wlasnie chciala isc z tz....

Stary 2014-02-22, 19:36   #2837
magda_mjt
Zakorzenienie

My mamy niepisana umowę z TŻ'tem . Co jakiś czas chodzimy na "TŻ'ta" film, a co jakiś czas na "mój" film . Owszem zdarzają się takie, że i sam TŻ chodzi, ale ja sama chyba jeszcze nie byłam na żadnym . Nawet na Zmierzch i bajki ze mną poszedł .
Stary 2014-02-22, 19:52   #2838
okaro
Zadomowienie

hehe moj tz ze mna na bajki tez chodzi Troche ma sie glupio, bo na horrory i thrillery ze mna nie pojdzie, ja sie nie nadaje do takich filmów.. zresztą on odkąd wie jak ja reaguje na takie sceny to sam mi oczy zamyka, albo mnie odwraca i nie pozwala oglądać, jak np sa mega krwiste czy cos. Temu nawet gdybym powiedziala ze chce isc na jakis dreszczowiec to i tak by mnie nie wzial:P
Stary 2014-02-22, 20:00   #2839
magda_mjt
Zakorzenienie

Mnie raz TŻ w dupe urządził. Ja jakoś nie śledzę co w kinie jest itp. (chyba, że coś bardzo w moim typie). No i raz TŻ mówi, żebyśmy poszli na "from paris with love". Tytuł nic mi nie powiedział (nie kojarzyłam tego...), więc pytam TŻ "to jakieś romansidło?!" .... TŻ "yyy eeee nooo tak!" i poszliśmy....... bałwan, a ja mu ślepo uwierzyłam i nie sprawdziłam wcześniej, co to tak naprawdę będzie . Śmiał się ze mnie jak szalony, jak po filmie stwierdziłam "ej.... ale to miało być romansidło a nie strzelanka!"

Joasia, tak mi się przypomniało, że o drukarkę pytałaś . My mieliśmy laserową czarno-białą, ale jako, że miałam plany druku na papierze w prążki, a potem jeszcze w kolorze, to kupiliśmy urządzenie wielofunkcyjne Canon Pixma MG3250. Na chwilę obecną jestem bardzo zadowolona . Drukuje bardzo fajnie, koperty wciąga , dwustronnie bez problemu sama drukuje, więc nie mam na co narzekać .

Edytowane przez magda_mjt
Czas edycji: 2014-02-22 o 20:26
magda_mjt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 20:58   #2840
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
nie znam go ale stary dość
pfff... stary... wyrzuciłabyś z łóżka?

[SIGPIC][/SIGPIC]
Stary 2014-02-22, 21:14   #2841
misiaa91
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie chciałam druknąć kilka zaproszeń próbnych... i chciałam już gości "podstawić"... i wiecie, że mam problem z odmianą nazwisk?! ta głupia stronka, każde nazwisko mi odmienia na X i Y Z-ów, a mało gdzie to -ów w ogóle na słuch pasuje...
Jakbyś miała, jakiś problem, służę pomocą,

Cytat:
Napisane przez MajsterkaANB Pokaż wiadomość
jeśli jest polskie to na pewno się odmienia każde polskie nazwisko się odmienia

u nas na śląsku wychodzi się na dwór, czyli na podwórko, a "na pole" to mówią moi kuzyni z małopolski :P

ej tunia, u mnie płynie sobie brynica
Racja. Wreszcie ktoś dobrze napisał. Błędne jest przeświadczenie: 'moje nazwisko się nie odmienia'. Te obce także

Mądruję się ja - polonistka z wykształcenia i zamiłowania

Cytat:
Napisane przez MajsterkaANB Pokaż wiadomość
ja nienawidzę zmywać naczyń, a czasami nawet przy zmywarce trzeba ;p
Ja też nie lubię zmywać, za to prasować mogę całymi dniami :P

Co do filmów, to TŻ uwielbia animowane - ciągnie mnie na wszystkie, które są w kinie.

Edytowane przez misiaa91
Czas edycji: 2014-02-22 o 21:16
misiaa91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 21:17   #2842
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

ale tu cisza dzisiaj

[SIGPIC][/SIGPIC]
Stary 2014-02-22, 21:24   #2843
existence
Zakorzenienie

Cytat:
pfff... stary... wyrzuciłabyś z łóżka?
w ogóle bym nie wpuściła

obejrzeliśmy Last Vegas, bardzo fajny film

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Cytat:
Joasia, tak mi się przypomniało, że o drukarkę pytałaś . My mieliśmy laserową czarno-białą, ale jako, że miałam plany druku na papierze w prążki, a potem jeszcze w kolorze, to kupiliśmy urządzenie wielofunkcyjne Canon Pixma MG3250. Na chwilę obecną jestem bardzo zadowolona . Drukuje bardzo fajnie, koperty wciąga , dwustronnie bez problemu sama drukuje, więc nie mam na co narzekać .
a jak cenowo tusze do canona? bo nie miałam nigdy kontaktu z drukarką tej firmy, miałam z hp i nie polecam z lexmarkiem ale to było dawno moja pierwsza drukarka, super jakość ale tusz drogi w cholerę i teraz mam w domu epsona i też jestem zadowolona ale długo stała nieużywana i trochę kuleje chyba ją muszę oddać do przeczyszczenia
Stary 2014-02-22, 21:29   #2844
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaa91 Pokaż wiadomość
Jakbyś miała, jakiś problem, służę pomocą,

Racja. Wreszcie ktoś dobrze napisał. Błędne jest przeświadczenie: 'moje nazwisko się nie odmienia'. Te obce także

Mądruję się ja - polonistka z wykształcenia i zamiłowania

Ja też nie lubię zmywać, za to prasować mogę całymi dniami :P

Co do filmów, to TŻ uwielbia animowane - ciągnie mnie na wszystkie, które są w kinie.
Na pewno odezwę się w PW . Niby teraz robiłam coś z zaproszeniami, save the date itp. ale.... w sumie mi się nie chce . Wydrukowałam pierwszą oficjalną "podstawę" zaproszenia, jestem z niej bardzo dumna, ale jakoś nie mam weny, żeby przód skończyć . A no i oczywiście do tego samego zaproszenia mam już kopertę podpisaną . Teraz muszę trochę ten chlewik posprzątać, bo mocno papierami zawaliłam pokój .

Misia a macie kartę do cineworlda może?

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Cytat:
w ogóle bym nie wpuściła

obejrzeliśmy Last Vegas, bardzo fajny film

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

a jak cenowo tusze do canona? bo nie miałam nigdy kontaktu z drukarką tej firmy, miałam z hp i nie polecam z lexmarkiem ale to było dawno moja pierwsza drukarka, super jakość ale tusz drogi w cholerę i teraz mam w domu epsona i też jestem zadowolona ale długo stała nieużywana i trochę kuleje chyba ją muszę oddać do przeczyszczenia
Hm.... ostatnio kupiliśmy tylko kolorowy tusz, bo w zestawie były tylko tusze startowe o jakiejś małej pojemności (choć wciąż i to dość często na nich drukarka chodzi ). I kolorowy tusz, pojemność XL (kolorowy tej pojemności ponoć starcza na 2,5 raza więcej stron niż standardowy) kosztował 15 funtów. Czarny XL jak kojarze to starcza na ponad 4 razy więcej drukowania niż standardowa pojemność.

O to są dokładnie te tusze (oszukaństwo widzę, bo XL czarny ma pojemność 21ml, a kolorowy XL tylko 15ml! )

Edytowane przez magda_mjt
Czas edycji: 2014-02-22 o 21:33
magda_mjt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 21:40   #2845
existence
Zakorzenienie

Cytat:

Hm.... ostatnio kupiliśmy tylko kolorowy tusz, bo w zestawie były tylko tusze startowe o jakiejś małej pojemności (choć wciąż i to dość często na nich drukarka chodzi ). I kolorowy tusz, pojemność XL (kolorowy tej pojemności ponoć starcza na 2,5 raza więcej stron niż standardowy) kosztował 15 funtów. Czarny XL jak kojarze to starcza na ponad 4 razy więcej drukowania niż standardowa pojemność.

O to są dokładnie te tusze (oszukaństwo widzę, bo XL czarny ma pojemność 21ml, a kolorowy XL tylko 15ml! )
no to tragedii nie ma bo pamiętam, że do tego mojego lexmarka czarny kosztował jakoś 190zł a kolorowy chyba 250, to był dramat ale inne czasy to było jakoś w 1999

Edytowane przez existence
Czas edycji: 2014-02-22 o 21:41
existence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 21:41   #2846
joasia-a
Zakorzenienie

a dzieki za info z drukarkami
szukam dosc taniej, dobrej, z tanimi zamiennikawi heh
my teraz mamy hp ale oszalała nam :p no a i tusze dosc lipa

i choruje na buty

ogladamy z Panem G od prawie 3h avatara hehe
Stary 2014-02-22, 21:42   #2847
misiaa91
Zakorzenienie

Cytat:
Na pewno odezwę się w PW . Niby teraz robiłam coś z zaproszeniami, save the date itp. ale.... w sumie mi się nie chce . Wydrukowałam pierwszą oficjalną "podstawę" zaproszenia, jestem z niej bardzo dumna, ale jakoś nie mam weny, żeby przód skończyć . A no i oczywiście do tego samego zaproszenia mam już kopertę podpisaną . Teraz muszę trochę ten chlewik posprzątać, bo mocno papierami zawaliłam pokój .

Misia a macie kartę do cineworlda może?
Nie mamy, nawet tak się złożyło, że jeszcze tam nie byliśmy! :P Może trzeba to zmienić, polecasz?

Co do zwiedzania, to wybraliśmy się (wreszcie!) do Hyde Parku. Przechodziliśmy obok milion razy, ale nigdy nie wchodziliśmy (przyznaję się, wolałam iść na Oxford, robić zakupy:P), a tam jeden dzień to mało i rzeczywiście warto!

Jeśli chodzi o drukarkę, to mam Kodaka, tusze w cenie 40 zł na allegro.

Edytowane przez misiaa91
Czas edycji: 2014-02-22 o 21:43
misiaa91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 21:45   #2848
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joasia-a Pokaż wiadomość

i choruje na buty

hp są straszne R ma już trzecią i one są bardzo nie skore do współpracy ile my czasem wyklinamy na tą drukarkę
Stary 2014-02-22, 21:50   #2849
MajsterkaANB
Zakorzenienie

ja mam drukarke brata :p i jest super, tusze kupujemy podroby i dziala

Stary 2014-02-22, 21:54   #2850
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
no to tragedii nie ma bo pamiętam, że do tego mojego lexmarka czarny kosztował jakoś 190zł a kolorowy chyba 250, to był dramat ale inne czasy to było jakoś w 1999
No, to do tej mojej tusz kupowaliśmy ze 3 tygodnie temu, kosztował 15 funtów za tą dużą pojemność . A za samą drukarkę/ urządzenie daliśmy eee 34,50 funtów , była na wyprzedaży w Tesco .

Cytat:
Napisane przez joasia-a Pokaż wiadomość

i choruje na buty

A ja się na zamiennikach nie znam , nie wiem czy ta moja ma. Chcę mieć super jakość, więc na początek kupiliśmy oryginalny tusz . Może kolejnym razem poszukamy czy są w ogóle zamienniki .

Masz jakąś fotkę tych butów?

Cytat:
Napisane przez misiaa91 Pokaż wiadomość
Nie mamy, nawet tak się złożyło, że jeszcze tam nie byliśmy! :P Może trzeba to zmienić, polecasz?

Co do zwiedzania, to wybraliśmy się (wreszcie!) do Hyde Parku. Przechodziliśmy obok milion razy, ale nigdy nie wchodziliśmy (przyznaję się, wolałam iść na Oxford, robić zakupy:P), a tam jeden dzień to mało i rzeczywiście warto!

Jeśli chodzi o drukarkę, to mam Kodaka, tusze w cenie 40 zł na allegro.
O jak najbardziej polecam . My już od dawna mamy . To jakie są tu inne kina? Bo ja głównie Cineworld kojarzę ...

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości