![]() |
#1 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 31
|
Mam fajnego ch³opaka, a jestem zakochana w by³ym
Czesc dziewczyny. Pisa³am tutaj niedawno o swoim rozstaniu itd. Rozsta³am siê z ch³opakiem, którego bardzo kocha³am i chyba nadal kocham prawie 2 miesi±ce temu. By³a to w du¿ej mierze moja wina, bo by³am nie zno¶na, w koñcu nie wytrzyma³ i w sylwestra odszed³. Bardzo to prze¿ywa³am prosi³am kilka razy o wybaczenie, ale odmówi³, potem zaczê³am siê z nim „przyja¼niæ” w nadzieji, ¿e do siebie wrócimy i w sumie rozmawiali¶my prawie jak para, jak rozmawia³am z nim o Nas to siê pop³aka³, czu³am, ¿e mnie kocha, ale odszed³, bo wiedzia³, ¿e tak bêdzie lepiej, bo jest miêdzy Nami du¿a odleg³o¶æ i ró¿nica charakterów. Ca³y czas mówi³ mu, ¿e bardzo chce, ¿ebym by³a szczê¶liwa itd. Na pocz±tku lutego napisa³ mi, ¿e nie mo¿e tak ze mn± pisaæ, bo siê z kim¶ spotyka, ja spyta³am siê czy j± kocha, a On powiedzia³, ¿e na razie chce u³o¿yæ zwi±zek na przyja¼ni a nie koniecznie mi³o¶ci itd. Wiêc postanowi³am spróbowaæ ostatni raz, napisa³am mu, ¿e ja go kocham i siê zmieni³am, ¿eby wróci³ i wiem, ¿e zastanawia³ siê nad tym, ale uzna³, ¿e nie mo¿e, ¿e to bez sensu, ¿e siê nie uda itd. Wiêc postanowi³am do niego ju¿ nie pisaæ. Dzieñ po tym wydarzeniu pozna³am innego ch³opaka, z którym teraz jestem. Ten ch³opak jest mo¿na powiedzieæ idealny, ma wszystkie cechy których brakowa³o mi w moim by³ym, stara siê o mnie, jest czu³y itd i nawet my¶la³am, ¿e go kocham, bo wbrew pozorom nie by³ tylko na pocieszenie, porostu o wiele lepiej siê czu³am przy nim ni¿ sama. W walentynki ustawi³am z nim zwi±zek na facebooku, potem doda³am zdjêcie. I nastêpnego dnia odezwa³ siê mój by³y napisa³ mi, ¿ebym nie by³a z kim¶ tylko po to ¿eby zrobiæ mu na z³o¶æ, napisa³am, ¿e nie jestem i ze nie wszystko kreci siê wokó³ niego. Potem siê wypytywa³ o niego, czy z nim spa³am, czy mi siê podoba itd. By³ wyra¼nie zazdrosny. Potem nagle ustawi³ sobie „w zwi±zku” na facebooku ale nie zaznaczy³ z kim, ale stara³ siê bardzo, ¿ebym by³a o ni± zazdrosna, udawa³am, ¿e mnie to nie rusza, powiedzia³am mu nawet, ¿e ju¿ go nie kocham, na co on zareagowa³ wyrzutem, ¿e skoro go nie kocham to ju¿ chyba nie jest mi potrzebny, ¿e po co przyja¼ñ itd. Potem dalej by³ na maxa zazdrosny o mojego nowego i próbowa³ we mnie wzbudziæ zazdro¶æ. Napisa³ mi, ¿e zawsze chcia³ ¿ebym by³a szczê¶liwa, ale ¿e pewnie ten facet mnie zrani, albo rozstaniemy siê zanied³ugo, ale on mi ¿yczy wszystkiego dobrego. Skomplikowanie wiem, ale nie wiedzia³am jak to wyja¶niæ. Mój by³y nigdy nie powiedzia³ mi, ¿e mnie nie kocha mimo i¿ prosi³am go o to wiele razy. Nawet po ostatniej rozmowie wydaje mi siê, ¿e on mnie dalej kocha. Wiem, ¿e to pod³e w stosunku do moego nowego ch³opaka, ale jestem z nim ca³kiem szczê¶liwa, po prostu bardzo ci±gnie mnie do by³ego, nadal go kocham i wiem, ¿e jakby chcia³ wróciæ to bym z nim by³a…. Nie wiem ju¿ co robiæ, jak zwalczyæ w sobie mi³o¶æ do by³ego i cieszyæ siê nowym zwi±zkiem? I proszê nie oceniajcie mnie, to rozstanie naprawdê bardzo mnie zrani³o i nie chcê byæ sama, a z tym ch³opakiem jest mi dobrze, chcia³abym go pokochaæ tak mocno jak by³ego. Ale jeszcze bardziej chcia³abym, ¿eby by³y wróci³…
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
❤ bee happy ❤
Wiadomo¶ci: 28 766
|
Dot.: Mam fajnego ch³opaka, a jestem zakochana w by³ym
Macie po 15 lat?
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 383
|
Ale co tu wyjasniaæ?
Okropna szopka,chaos niewiadomo jaki koszmar siê z tego wytwarza jak dla mnie. Daj sobie spokoj.Bo jak sie to czyta to od razu wiadomo,ze dochodzisz,szukasz nadziei,chlopak Ciebie kocha³ i zyczy Ci dobrze,sam chce sobie zycie pouk³adac z kim¶ innym a Ty masz super faceta pod nosem i zamiast najpierw siê odkochaæ i daæ szansê nowemu to ciagle masz nadzieje i po co? Bylas beznadziejna w tamtym zwiazku to widocznie TO NIE TEN FACET,koniec FINITO KROPENCJA. Zbuduj na razie przyja¼ñ z tym nowym facetem, powiedz ze potrzebujesz czasu odkochaj sie jezeli chodzi o by³ego , zerwij na razie kontakty i zobaczysz co bêdzie dalej. Strasznie w zyciu sobie namiesza³a¶ ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 769
|
Ludzie! B±d¼cie bardziej pro¶ci... Zachowujecie siê jak rozchwiani emocjonalnie. Jak masz nowego ch³opaka to siê nim zajmij i ogranicz nawet do zera znajomo¶æ z by³ym, na czas a¿ Ci przejdzie. Normalnym jest, ¿e jaki¶ czas po rozstaniu siê jeszcze by³ego kocha albo na nim jeszcze zale¿y, ale je¿eli ju¿ masz nowy zwi±zek to powinna¶ pogrzebaæ uczucia które ¿ywisz do by³ego. Dlaczego? Bo ranisz obecnego ch³opaka! Pomy¶l jakby siê czu³ gdyby przeczyta³ to co napisa³a¶ i wiedzia³, ¿e to o was. Na pewno niezbyt dobrze.
Masz teraz dwa wyj¶cia: 1. Rzuciæ obecnego ch³opaka i zejd¼ siê z by³ym - je¶li Ciê by³y odrzuci to nie mo¿esz wracaæ do obecnego bo to by³oby wrêcz okrutne! 2. Ograniczyæ kontakt z by³ym, nawet do zera je¶li trzeba i zaj±æ siê nowym zwi±zkiem. Gdy Ci przejd± uczucia do by³ego mo¿esz z nim gadaæ na stopie kole¿eñskiej. Dla braku nieporozumieñ mo¿esz mu powiedzieæ, ¿e ograniczasz z nim kontakty bo tak Ci ³atwiej o nim zapomnieæ i u³o¿yæ sobie ¿ycie z nowym. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 59
|
Bardzo wspó³czujê Ci tej sytuacji i nie zamierzam Ciê potêpiaæ bo mam co¶ mniej wiêcej podobnego. I ciê¿ko mi co¶ doradziæ,bo faceci s± na tyle beznadziejni,¿e ciê¿ko ich ogarn±æ. Ale naprawdê powinna¶ spróbowaæ raz na zawsze zakoñczyæ znajomo¶æ z tym starym ch³opakiem i cieszyæ siê z nowego bo wg opisu wydaje siê byæ idealnym partnerem dla Ciebie a tamten straci³ swoj± szansê- chce doprowadziæ do rozpadu tego zwi±zku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 5 779
|
pamiêtam takie cyrki z gimnazjum, tylko wtedy takie informacje podawa³o siê na gronie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
.
Wiadomo¶ci: 28 112
|
Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
BAN sta³y
|
Jesli to co¶ da to ja mam 18 lat a mój by³y 22. Wiem, ¿e sytuacja wygl±da dziwnie. Ale ja sama siê ju¿ w tym pogubi³am. Nie chcê zrywaæ z nowym ch³opakiem, bo jest fajny naprawdê, ale nie moge nic zrobic z tym, ¿e my¶lê o by³ym, mimo tego, ¿e teraz nie mam z nim kontaktu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 59
|
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 641
|
Nie da siê w ci±gu dwóch miesiêcy odkochaæ, nawet je¶li pojawi siê kto¶ nowy, z innym charakterem i podej¶ciem. Mi³o¶æ nie przechodzi po dwóch miesi±cach! Ale nie wolno dla w³asnego dobra utrzymywaæ kontaktu z by³ym...
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 69
|
Nigdy nie zrozumiem, jak to jest, ¿e ludzie siê kochaj±, ale odchodz± od siebie, bo "tak bêdzie lepiej".
![]() |
#13 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
W filmowym scenariuszu By³y by w deszczu ¶piewa³ pod jej oknem, Ona by wysz³a ca³owaliby siê w deszczu i by³by happy end, a oni byli by ju¿ na zawsze szczê¶liwi. Jej obecny ch³opak szybko by znalaz³ inn±, która okaza³aby siê jego bratni± dusz± i na koniec filmu wszyscy razem by jedli kolacjê w knajpie i cieszyli siê z tego jak sprawy siê pouk³ada³y |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
BAN sta³y
|
Ja tez tego nie potrafie zrozumieæ, ale On tak zadecydowa³ i wiem, ¿e chca³ jak najlepiej dla Nas, tylko, ¿e mam wrazenie ze teraz oboje sie meczymy. Znam go bardzo dobrze i po tym co pisal widze ze nie jeste mu tez obojetna.
---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Mo¿e postaraj siê o jeszcze jedn± rozmowê z nim, ¿eby wszystko wyja¶niæ, bo je¶li faktycznie obydwoje siê mêczycie i kochacie, to nie dziwiê siê, ¿e nie potrafisz z tej mi³o¶ci zrezygnowaæ.
![]() ![]()
![]() |
#16 | |
.
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#17 |
BAN sta³y
|
Ja raczej nie chcialabym pierwsza zaczynac takiej rozmowy, tylko ze z drugiej strony, On mysli ze jestem szczesliwa z nowym i wiem, ze nie bedzie chcial rozwalic mi zycia nawet jesliby bardzo cierpial
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Zje¶æ ciastko i mieæ ciastko, no nie da siê tak niestety, ale powodzenia.
![]() ![]() A czego trzeba wiêcej? ![]()
![]() |
#19 |
.
|
o, tak pierwsze z brzegu:
- umiejêtno¶æ rozmowy - umiejêtno¶æ doj¶cia do kompromisu - wspólne cele/pogl±dy na kluczowe kwestie - odrobina zdrowego rozs±dku, egoizmy i instynktu samozachowawczego, bo w wielu toksycznych zwi±zkach "ludzie tak siê strasznie kochaj±", a przy okazji niszcz± siê nawzajem.
![]() |
#20 |
BAN sta³y
|
Mi³o¶æ miêdzy nami by³a niesamowita, z rozmowami by³o ró¿nie. Ale zniszczy³o siê przez odleg³o¶æ i przez to, ¿e nie potrafi³am go doceniæ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 297
|
Po co wam te cyrki ze statusem zwi±zku na facebooku? Dziecinada.
![]() |
#22 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 381
|
Mi³o¶æ to jedynie funadament na którym powinno siê budowaæ zwi±zek . Kiedy¶ mia³am takie podej¶cie jak Ty ludzie siê kochaj± i wszystko wtedy samo siê uk³ada, ale niestety tak nie jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 547
|
Tak to jest, jak sie pakuje w nowy zwiazek, zanim rany po poprzednim zagoja...
![]() Jestes straszna egoistka, autorko - chcialbas byc na miejscu swojego wlasnego chlopaka? Wiedziec, ze jest z Toba, bo jestes dobrym materialem na zone, powiedzmy, ale tak to mysli o bylej i za nia teskni....?
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 912
|
Przeruchajcie swoich partnerow, pobawcie sie nimi a potem co? Powrot? Tak takie watki wygladaja niestety.
Tylko wspolczuc waszym obecnym partnerom. Wys³ane z mojego GT-I9100 za pomoc± Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
BAN sta³y
|
To nie jest tak, ¿e nowego traktuje w zastêpstwo ja chcia³abym z nim u³o¿yæ ¿ycie, ale niestety stale my¶le o by³ym i to jego kocham, sama siê juz w tym wszystkim gubie, mój nowy facet chyba domy¶la siê, ¿e co¶ jest nie tak, bo chcia³ ¿ebym usunê³a wszystkie kontakty z by³ym, sam usun±³ mi z telefonu jego numer i zdjêcia (tyle, ¿e numer i tak mam, a zdjêcia mam na komputerze). Zdaje sobie sprawe jak to okropnie brzmi, ale to te¿ nie jest tak, ¿e jestem z nowym ch³opakiem a my¶le o by³ym, bo przy nim raczej nie nachodz± mnie my¶li o by³ym facecie, ale zaraz jak zostaje sama to ca³y czas zamiast o nowym my¶le o by³ym, a to nie wydaje mi siê zdrowe. Pozatym z nowym ch³opakiem nie czuje takiej hmm chemii? jaka by³a z tamtym. Mimo, ¿e jest przystojniejszy i wogóle ma lepszy charakter, mówi mi komplementy itd. To jednak w oczach mojego by³ego widzia³am mi³o¶æ, nie musia³ mi mówiæ i tak wiedzia³am, ¿e jestem dla niego najpiêkniejsza. Bardzo siê boje, ¿e ju¿ z nikim innym nie bêdzie takich fajerwerków. Teraz niby jest stabilnie (nie jestem, ani mega szczê¶liwa, ani smutna), ale i tak têsknie za stanem "rozchwiania", bo wtedy mimo, ¿e przez wiele dni chodzi³am smutna, to przy by³ym by³am najszczê¶liwsz± osob± na ¶wiecie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 383
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
BAN sta³y
|
Tyle, ¿e my¶la³am, ¿e szybciej siê wyleczê bêd±c z kim¶ i faktycznie lepiej siê czuje ni¿ wtedy gdy by³am sama
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 60 422
|
Cytat:
Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#29 |
BAN sta³y
|
To nie tak, ¿e znalaz³am go tylko po to ¿eby siê pocieszyæ, pozna³am go przypadkiem wiêc uzna³am, ¿e spróbuje. A apropo by³ego to chyba naprawdê co¶ jest na rzeczy, bo po raz kolejny napisa³ do mnie(choc w czasie zwiazku itd zazwyczaj ja pierwsza pisalam) pytal sie dlaczego sie do niego nie odzywam czy cos sie stalo i pisalismy 3 godziny. Chcialabym z nim byc, ale z jednej strony bardzo sie boje ze zrobie z siebie idiotke, mowiac mu, ze go kocham a sie okaze ze on mnie jednak nie, a z drugiej jesli oboje sie kochamy, to bêdê zawsze zalowac, ze z nim nie porozmawialam... Tylko, ze wydaje mi siê, ¿e ja ju¿ przez d³ugi czasu o niego walczy³am, a gdy odpuscilam, to on zacz±³ siê mn± interesowaæ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 140
|
uwazam, ze nie powinnas byc z zadnym z nich. pierwszy Cie zostawil, potem znalazl sobie kogos, gra w jakies gierki, nigdy nawet Ci nie powiedzial, ze Cie kocha - no prosze Cie
![]() drugi zwyczajnie nie zasluguje by byc jedynie pocieszeniem. najlepiej bedzie jak bedziesz sama, odetniesz sie od bylego, bo to taki pies ogrodnika - sam nie wezmie drugiemu nie da - i po prostu pobadz troche sama, naciesz sie tym, a jak bedziesz gotowa to sie zastanow nad zwiazkiem. mowisz, ze czujesz, ze bedziesz zalowac, ale zdaje mi sie, ze jak tylko bedzie wiedziec, ze dalej ma Cie w garsci to znow wroci wszystko do poprzedniego stanu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:27.